Ett jäkla misslyckande för båda parter när Tim lämnar


► När Tim Söderlund flyttar hem till Skellefteå kan vi slå fast en sak:
► Det är ett jäkla misslyckande. För Frölunda. För Tim.  
► Det betyder dock inte att det här är fel beslut. Tvärtom.
► Jag undrar lite: hur noga hade Frölunda tänkt igenom den här värvningen? Eller är det bara så att ibland går saker fel? Tja, så är det ju för oss alla ibland.

Rakapuckar.com bild

Inte enda samtalet som Roger Rönnberg haft med Tim Söderlund under höstens träningar. Det blev aldrig riktigt rätt, fungerade aldrig som det skulle.


DET ÄR FÖRSTÅS MrMadhawk som avslöjar att Frölundas prestigevärvning flyttar hem till Skellefteå igen.

Inte direkt en jätteöverraskning efter att Tim Söderlund a) haft svårt att övertyga och b) var petad mot Rögle senast.

20-åringen (fyller 21 nu i januari) kvittrade av glädje när han kom till Göteborg, här – sa han – skulle han få friare tyglar, större förtroende, möjligheten att spela ”sitt spel” och ta nästa steg i sin karriär.

Istället tog Tim ett steg bakåt. De där fria tyglarna blev mest osynk.

Vems fel? Det där är enormt svårt att veta för oss som inte sitter inne med alla fakta, men givet den fantastiska teknik och skridskoåkning som Tim besitter, givet att han kan och borde vara ett hot varje gång han är på isen, så är detta (26 matcher, fem poäng) inget annat än ett stort misslyckande.

För Frölunda. För Tim.

Han har sett olycklig ut på träningarna, jag var inne på det i den här texten (klippet nedan), och det tycks mig som att hur många samtal Tim och Frölundatränaren Roger Rönnberg än haft så har det aldrig blivit bättre.

Glimtvis har nummer 9 varit lite rakare, gått på mål, hittat medspelare, till och med petat in en kasse eller assisterat till en.

Rätt snart har han åkt i cirklar igen. Varit överambitiös. Befunnit sig mer bakom än just framför mål.

Rakapuckar.com bild

Frölundas fel som inte lyckats få in Tim i fållan? Tja, självfallet har Rönnberg och staben ett ansvar, samtidigt talade jag med Rönnberg om Tim i lördags och jag hajade till lite när samtalet kom in ungefär på detta:

Synd att Tim åkte på avstängningen just som han börjat komma till rätta med grunderna i Frölundas spel, utan puck och så vidare.

Nu skulle parterna börja jobba mer med det kreativa.

Nu? Kring årsskiftet, efter fem månaders isträningar? 

Här ringde varningsklockor som sa att det var något som inte stämde, må det vara utlärning eller inlärning som felat, men bra blev det aldrig.

Jag vet att Rönnberg vid något tillfälle sa till mig något i stil med:

”Vi kan bara göra så mycket, sedan är det upp till spelaren.”

Det får mig att fundera lite: hur gick scoutingen till, hur mycket satt Frölunda ner med människan Tim Söderlund för att se hur han tog till sig taktiska tankar, funderingar om spelsystem och så vidare?

Den frågan bör förstås ställas.

Samtidigt, ibland går saker åt helsike, det var ingen dyr värvning, inget som helst ekonomiskt risktagande, under sin tid i Göteborg tjänade Tim inte ihop vad Ponthus Westerholm har på en månad.

Så sett är det inga problem, inte heller måste Frölunda värva för att ersätta Söderlund, nu blir det verkligen plats för Oliwer Fjellström, Linus Nässén har visat sig mogen, och unge Lucas Raymond går ju tydligen att kasta in ibland …

Rakapuckar.com bild

Någon tänker Kristian Vesalainen och Joni Ikonen, de två unga finländarna som lämnade Frölunda för att de inte ansåg sig få den speltid och de utvecklingsmöjligheter de förtjänade?

Jag förstår. Men … ändå inte riktigt jämförbart.

För Tim fick verkligen sina chanser, speltid med Ryan Lasch och Joel Lundqvist, en tidig plats i PP1, sedan spelade sig norrlänningen på något sätt nedåt i hierarkin, men jag upplevde aldrig att Frölunda gav upp honom.

Det fungerade bara aldrig riktigt.

Det är därför jag undrar lite om förarbetet.

När Frölunda väl bekräftar hela den här affären får vi väl ta den detaljen med Fredrik Sjöström.

En sak blir intressant nu: om Tim Söderlund skulle göra succé i Skellefteå, klara samspel med lagkompisar, producera i hygglig takt, då kastar han onekligen en del frågetecken ner över Göteborg.

Till sist: jag gissar att Tim självmant känt att det här inte fungerade, att han ville hem, eller att i alla fall båda (alla tre) parter var överens. Det ser inte jag som ett svaghetstecken, som att han "gav upp"; tvärtom kan det ibland vara bra att inse att man riskerar hjärnskakning om man bankar skallen mot samma punkt i väggen allt för länge.

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
34 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Bamse, 5 månader sedanSvara

  Helt rätt. Inte för att Tim är en dålig spelare, men lossnade aldrig för han. Ser ju hellre att fjellström eller nån annan junior får chansen. Ibland blir det fel som du skriver Leman...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Mm. det gör ju det. Och nu har Frölunda det rätt välbeställt med forwards som kan gå in och göra ett dugligt jobb.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 5 månader sedanSvara

  Hur scoutar man hur väl en spelare tar till sig taktiska direktiv? Särkilt om man ”snor” en ”prestigevärvning” som det hette så är det inte riktigt läge att ringa Bert och säga ”Tjenare, vi tänkte sno Tim, hur är han?” Dock så va jag tveksam redan i våras när detta kom ut att han skulle till Frölunda, måste säga att han varit precis så som jag förväntad mig spelmässigt. Vet att jag fick mothugg av någon som sa nåt i stil med att han skulle spotta in 20 mål...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Nog skaffar man väl sig en bild av människan om man X antal gånger sitter ner, äter middag, fikar, diskuterar, ser hur den presumtive spelare agerar i olika situationer, hur han tänker, hur han tar till sig idéer o.s.v.?

   Kommentar avatar
   Nolte, 5 månader sedanSvara

   Absolut, menar bara att prata om det teoretisk över fika/middag och sen göra det praktiskt i skarpt läge är 2 olika saker. Men skit samma. Tveksam värvning från början. Tror säkert att han kommer höja sitt poängsnitt lite i SAIK när han är hemma igen. Ibland glömmer man av att det här är människor precis som oss, som behöver trivas utanför rinken för att leverera på rinken, kanske va Tim inte mogen att lämna hemmaplan?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Så kan det också vara. Absolut. Rätt som du säger, hockeyspelare är bara människor de också. Och ... visst, att äta några middagar med någon är ingen GARANTI, men visst fasen är det bättre än att INTE göra det? Jag hade aldrig, principiellt sett, sajnat en spelare utan att skaffa mig en bild av människan under skydden.

   Kommentar avatar
   Nolte, 5 månader sedanSvara

   Absolut, annat vore tjänstefel! Menade bara att det kanske finns en gräns för hur väl man egentligen kan lära känna en spelare innan man väl har spelaren i laget. Eller så har det brustit i scoutingen, den möjligheten ska väl inte heller uteslutas? Samtidigt så är det inte konstigare än att vissa värvningar blir fel heller. Som du skrev, har ju inte kostat Frölunda många kronor.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Precis. Det är viktigt att minnas, ibland blir saker bara fel, livet är sådant. Allt kan inte sönderanalyseras.

 • Kommentar avatar
  Adam, 5 månader sedanSvara

  Har ändå känts på g, killen har hängt med huvudet , inte känts lycklig i varken intervjuer eller på isen. Tror inte han trivts med att spela med tvillingarna heller om man kollat på hans kroppsspråk. Detta blev tyvärr ingen succé alls och någonstans har han försökt så mycket själv så det blev bara fel. Bara önska grabben lycka till

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Ja, ibland blir det fel, det kan man aldrig vaccinera sig mot. Då är det förstås bättre att gå skilda vägar. Behöver inte vara så konstigt.

 • Kommentar avatar
  Svante, 5 månader sedanSvara

  Har ju varit oerhört tydligt att Tim hamnade snett i Frölunda. En spelare som inte trivs, presterar givetvis inte. Sen kan man ju undra hur scoutingen gick till, att värva en superkreativ spelare till ett lag där allt är styrt.
  Hoppas han lyckas bättre i norr och hittar sig själv igen

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Hur menar du att allt är så styrt? Tim upplevde själv att ha fick friare tyglar i Frölunda. Kanske var det som inte fungerade.

   Kommentar avatar
   Nolte, 5 månader sedanSvara

   Besvarade liknande inlägg i tidigare tråd. På vilket sätt ska Frölunda ha strypt den här kreativa ådran? Kan aldrig tänka mig att Roger förbjuder någon att vara kreativa i rätt situation, samtidigt måste det finnas finnas struktur & ramar. Kan aldrig ha ett lag där alla får spela som dom själva vill i försvarspel/styrspel/uppspel osv

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Precis så.

   Kommentar avatar
   John, 5 månader sedanSvara

   Allt gick snett för Tim, superduktig kille och hoppas det lossnar nu när han kommer hem.

 • Kommentar avatar
  Anders, 5 månader sedanSvara

  Jag tyckte att Tim kanske omedvetet verkade tro att han skulle utvecklas bara för att han hamnade i frölunda. Detta va nog de bästa som kunde hända både Tim och Frölunda. Han är en bra spelare men passade aldrig riktigt in. Önskar han all lycka!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Bra, där. Ibland går det inte, då får man önska lycka till någon annanstans.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 5 månader sedanSvara

  Väldigt synd att detta inte fungerade, han har onekligen talang så det räcker, kanske bäst för alla parter detta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Ja, det är säkert så.

 • Kommentar avatar
  Danne, 5 månader sedanSvara

  Hmm... vem av forwardsvärvningsrna har lyckats? Eller gjort det så mycket bättre än Tim?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Nu förstår jag inte vad du menar? Vem av forwardsvärvningarna? Patrik Carlsson har varit mycket bra, Rhett Rakhshani har börjat komma igång, positiv kurva. Båda förstås långt mer lyckade än Tim.

   Kommentar avatar
   Anders, 5 månader sedanSvara

   Lasch, Rhett, Joel, Hjalmarsson har alla gjort mer poäng än Tim Söderlund. har säkert missat någon

   Kommentar avatar
   Anders , 5 månader sedanSvara

   Jag läste fel, sorry! Danne

   Kommentar avatar
   Danne, 5 månader sedanSvara

   Rhett ”långt mer lyckad” än Tim? Gått på nyårsnubben idag igen? ;-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Du tycker INTE att Rakhshani varit långt mer lyckad än Tim? Seriöst?? Nog för att amerikanen bör kunna ännu mer, men ... kom igen, JAG har inte druckit något (nästan), men någon annan, kanske? ;)

   Kommentar avatar
   Danne, 5 månader sedanSvara

   Nej HL, tycker verkligen inte Rhett varit bra mycket mer lyckad än Tim. Långt ifrån. Rhett hade aldrig fått istid i mitt lag, om jag hade coachat i Shl. Hans prestation, utifrån förväntningar och kostnad är pinsam. Ser ut som en random spelare på div 1 nivå just nu. Sett till skridskoåkning, fart, tempo. Gillt Rhett, men ärligt talat är han bara en skugga just nu. Tror skett att det var korrekt att skiljas från Tim, för alla parter. Vill bara poängtera hur olika förväntningarna verkar vara på olika spelare.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Att Rhett Rakhshani förmodligen, i alla fall så här långt, kostat mer än han smakat är vi överens om. Det är en annan sak. Men att han levererat och presterat betydligt mer än Tim Söderlund är inte ens något att debattera. Sorry. :) Sedan kan det absolut vara så att vi i vår diskuterar om Frölunda gjorde rätt när man värvade Rakhshani, men igen – det är en annan diskussion. Poängen här: det har inte alls funkat för Tim. därför var det nog bäst det som skedde.

   Kommentar avatar
   Kalle, 5 månader sedanSvara

   Med tanke på löneskillnaden på Rett och Tim så har Frölunda nog fått mer för pengarna av varvningen av Tim :)

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

  Tim Söderlund är ingen spelare för första eller andra linan i SHL-klubb. Han kan åka,åka men sedan måste man hantera pucken: www.youtube.com/watch?v=Uh5EZ5BCCK8
  Tycker det var en bra värvning och hade gärna sett honom i Växjö. Problemet är nog att Frölunda ”lovade” honom en roll i en toppkedja. Vilket såhär med facit i hand var det primära felet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Kanske blev kraven för höga, kanske låste det sig för Tim.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 5 månader sedanSvara

  Synd men förhoppningsvis det bästa för bägge parter. Tycker han fick alla chanser och jag satt och hopades på att det skulle bli bra men icke. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Mm. Ungefär så, va?

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

   Nja, alltså han har ju inte leverat som en framtida toppspelare eller talang. Gjort två säsonger i Skellefteå och gjort 7,14 och i Frölunda 5 poäng. Att tro att han helt plötsligt skulle levera i en topplina tycker jag är märkligt. Det får nog SC ta på sig RR är ju lite små tänd på spelare som åker fort som fan men ibland undrar jag om han glömmer andra delar :)

 • Kommentar avatar
  Matte, 5 månader sedanSvara

  Synd - men det är bara att önska Tim lycka till. Denna gång tycker jag dock inte att det är så tydligt, vem som bidragit mest till att han inte lycktas. Men som för Vesalinen (vann skytteligan i JVM) och Ikonen, så tyckte jag att ett större ansvar vilar på FHC - pga deras ålder och potential.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Ikonen ville ju ha garantier för speltid, eller om det var agenten. Vesalainen ... svår situation. Men som jag förstått det av ex-spelare, han var ... hm, lite svår.

   Kommentar avatar
   Matte, 5 månader sedanSvara

   HL - med finnarna borde man hanterat detta, eftersom båda var/är så enormt stora talanger. Ser inte riktigt Tim i samma kategori.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Svårt för oss vid sidan om att tvärsäkert säga bu eller bä i sådana fall. Vi har inte alla fakta. Jag har det i alla fall absolut inte. Och garantier om speltid kan man knappast ge.

   Kommentar avatar
   Matte, 5 månader sedanSvara

   HL - Inga bu eller bä - men definitivt hanterat det skickligare från FHC sida.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Hur skulle Frölunda ha gjort? Undrar jag nyfiket. :)

   Kommentar avatar
   Matte, 5 månader sedanSvara

   Det är en jättebra fråga HL, som naturligtvis tex RR/Sjöström bör svara på. De har säkert lärt sig ett och annat av dessa junior misstag - förhoppningsvis är de också självkritiska på de detaljerna. Som jag skrev, så tycker jag inte alls att Tim är av samma klass, potential och kaliber.

 • Kommentar avatar
  Danne, 5 månader sedanSvara

  Tycker du sa något väldigt viktigt HL: Tim har totalt kostat vad PoW kostar per månad. Och dom ligger kring samma poängskörd. Vem är mest misslyckad, sett till kostnad i förhållande till leverans utifrån speltid? Tim får kritik för att han inte spelar rakt och går mot mål. Jösses, när gjorde PoW det senast? Håller till längst sargen, stannar alltid upp anfallen och är allmänt långsam och seg. Paw gillt jag dock. Top 3 i laget!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Tycker Ponthus spelat upp sig enormt de senaste veckorna, den senaste månaden, måste jag säga. Men ser man det rent ekonomiskt, 20 000 (Tim) mot ... tja, 160, 170 (Ponthus) så har den sistnämnde förstås gett minst bang for the buck under sin tid i Göteborg. Men fortsätter han som senast, till exempel, och även börjar producera kanske vi plötsligt snackar om väl investerade pengar. Det är det roliga med den här branschen, det svänger fort ...

   Kommentar avatar
   Matte, 5 månader sedanSvara

   Danne - jag tycker att tvillingarna tillsammans med en junior (Fagemo/Fjällström) varit höstens behållning i 5-5 spelet.

   Kommentar avatar
   Danne, 5 månader sedanSvara

   Hoppas ju du får rätt HL, men för att göra dig besviken; PoW kommer inte leverera i förhållande till sin kostnad. Har aldrig gjort och så heller inte nu. Eller, menar att vi knappast skall räkna med det. Sen vore det ju grymt om vi får ytterligare en spelare på 30-40 + poäng när det drar ihop sig (PoW). För det kommer krävas till slutspelet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   MIG besviken? Jag skiter i vilket, Haha. Jag menade mest att OM formkurvan skulle peka uppåt, då är det lätt för fans att glömma att en spelare FÖRUT inte levererat. Bara så.

   Kommentar avatar
   Danne, 5 månader sedanSvara

   Tja, formkurva behöver inte betyda hög nivå. Hör vad du säger och hoppas jag får fel. Det är som det är, vi kan bara gilla läget.

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten, 5 månader sedanSvara

  Oväntad nyhet.
  Fast på nåt vis väldigt logisk.
  Ung, hungrig och billig, klart den kombon var lockande för Frölunda när man "värvade" honom. Jag tänker inte klandra någon för det.
  Känns som en bra väg framåt för både spelare och klubb att gå skilda vägar när saker och ting inte blev som man hade hoppats.
  Jag har dock en känsla som säger att det här hade burit frukt på sikt..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Ja, jag kan inte heller säga detta var ologiskt på ngt vis. Men visst, vi får aldrig veta om du hade kunnat få rätt.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Bäckmörten, jag tror du har rätt. Tror på sikt så hade Tim kunnat bli en riktigt bra spelare. Sen är det så att om man inte trivs så blir det svårt att prestera. Synd att det inte ville sig för Tim för hans spelstil att bryta mönstret är viktigt att ha i laget.

 • Kommentar avatar
  Peter, 5 månader sedanSvara

  Oavsett vad som ligger bakom beslutet tycker jag att Tim inte fått lika mycket tid att lyckas som andra spelare som Frölunda haft tålamod med.
  Förtroende och spelglädje får man när man har tränarens tillit, det har inte R.R inte givit Tim enligt mig.
  Sedan kan det bakom kulisserna ligga något som vi inte kan ta på, men tycker detta är sjukt tråkigt på en ung spelare som har så mycket hockey i sig som Tim.
  Jag ser detta som ett stor misslyckande av tränarstaben att inte fått in Tim i spelsystemet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Menar du allvar? Tim fick omedelbart speltid med Ryan och Joel, det var rakt in i förstakedjan, det var rakt in i första PP, det dröjde innan Tim flyttades därifrån (Patrik Carlssons comeback), sedan var det Hjalmarssons kedja, sedan var det tvillingarna Westerholm ... ärligt talat, jag tycker verkligen Tim fått alla chanser. Så som vi kan bedöma det utifrån, alltså, Sedan hur snacket gått mellan tränarstab och spelare, det kan förstås vi som bara betraktar inte veta, men nog tusan fick Tim förtroende när han kom. Tveklöst.

   Kommentar avatar
   Peter, 5 månader sedanSvara

   Kontinuitet H L, vad jag menar är att han har åkt slalom genom herakin och att R, R tålamod till Tim aldrig gav honom tid at lyckats om vi jämför var andra spelare fått av R,R. Han är ung och ingen stjärna som domenerar omgående, tror helt enkelt dom hade för höga krav på Tim och detta blev en stor belastning för honom själv att prestera, där av ett misslyckande från tränarstaben att inte ha mer tålamod med Tim. Sedan tror jag personligen han Kände att han inte passa in och valde att få bryta kontraktet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Okej. Jag har svårt att se hur man kunde ha haft mer tålamod, känner att är man 20/21 år måste man nog också ta visst ansvar själv, och förtroende/speltid var det då inget fel på. Men vi har olika åsikter här. Som det ska. ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   * ska VARA.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 5 månader sedanSvara

  Prestigevärvning tycker jag är helt fel ordval det var ju inte Lindström som lämnade för VF. Har för mig att han lirade i en fjärdelina i SAIK men jag kan ha fel. Oavsett har han inte utvecklats som önskats så rätt beslut från båda håll. Finns ju en "prestigevärvning" kvar som har mkt kvar att bevisa. Dock dyrarare att göra sig av med så där måste det bli utveckling.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Prestigevärvning så till vida att Frölunda snodde en hemmatalang från Skellefteå för att man såg sig kunna plocka fram saker som Saik inte kunde. Det gick åt helsike, det.

   Kommentar avatar
   Lövet, 5 månader sedanSvara

   Jo lite åt det hållet var det väl.

 • Kommentar avatar
  Jock, 5 månader sedanSvara

  Tråkigt att detta inte fungerade. Gillade värvningen innan säsong och är en av de som trodde att han kunde lyfta till runt 20 mål i år. Men det har verkligen inte fungerat för homom i Frölunda. Chanser har han definitivt fått som du skrev, men när han tappade position i laget så känns det som att han inte är mogen nog att tackla det än. Hoppas för hans skull att han hittar tillbaka till sitt spel i SAIK igen, gillar grabbens spelstil enormt.
  Är lite orolig för vad han kommer lyckas åstadkomma mot oss framöver.
  Lycka till Tim!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Kul att så många här inne har sköna, mänskliga värderingar och önskar en ung grabb lycka till. Sådant värmer.

   Kommentar avatar
   Jock, 5 månader sedanSvara

   Nytt år. Hoppas att det innebär att fler här inne vill hålla positiv ton i kommentarerna :) gott nytt Leman

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   HL, självklart önskar man Tim lycka till. Han försökte men lyckades inte riktigt i Frölunda. Tyvärr så är det sånt som händer. Jag tycker det är synd att det inte gick bra för jag gillade Tims spelstil och tror att den stilen behövs i varje lag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Som jag skriver: med de kvalitéerna Tim har SKA han vara ett hot. Men till slut är det upp till honom själv att ta fram det.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 5 månader sedanSvara

  Tack för denna tid Tim ! Lycka till......förutom när du kommer möta Frölunda

  • Kommentar avatar
   GöranA , 5 månader sedanSvara

   Å tusan. Men säkert bäst det som sker. Önskar Tim all lycka till i SAIK. Frölunda får jobba vidare med andra talanger.
   Som t ex försöka få Rhett på rätt köl.

   • Kommentar avatar
    Alfred, 5 månader sedanSvara

    Jag tror inte Fjellström eller Nässén är tillräckligt bra för att vara ordinarie i ett slutspel. Nu lämnar Söderlund som var en tilltänkt målskytt. Tycker Frölunda borde värva en målskytt.

    • Kommentar avatar
     M , 5 månader sedanSvara

     Satsa på egna juniorer

     • Kommentar avatar
      Per, 5 månader sedanSvara

      Redan efter att Tim spelat 10 matcher med oss konstaterade jag att värvningen var fullständigt obegriplig. Värvningen ligger tyvärr i linje med de många andra misstag man gjort inom den sportsliga delen de senaste åren. Medan andra lag ställer upp kompetensprofiler innan de rekryterar sportchef så låter vi en spelare som inte kommer få speltid ta den rollen. För mig säger det allt om ledarskapet i Frölunda och vi k

       Kommentar avatar
       Per, 5 månader sedanSvara

       Och vi kommer nog få se fler värvningar som Tim och Pardy.

     • Kommentar avatar
      Per, 5 månader sedanSvara

      Leman, du behöver vara mer nyanserad när du skriver att Frölunda misslyckats. Det var en miss att ta in honom i laget men oavsett hur man jobbat med honom hade man inte fått in honom spelet.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

       Jag skriver att BÅDA PARTER har misslyckats. Det går aldrig att komma ifrån. Sedan kan jag tycka det här beslutet ändå är rätt. Det är just att vara nyanserad, det. Alla misslyckas med saker ibland: du, jag, resten av världen. Inget konstigt. Naturligt.

       Kommentar avatar
       JonasG, 5 månader sedanSvara

       Per Det skulle vara intressant att ta del av hurmdu fått din expertis kring hur andra klubbar jobbar i sin rekrytering i jämförelse med Frölunda? Du hävdar också att Frölunda har,ett uselt ledarskap, vad bygger sundet på? Innan du kommenterar att Leman bör bli mer nyanserad kanske du borde läsa dina egna inlägg....

       Kommentar avatar
       Per, 5 månader sedanSvara

       Leman, jag är otydlig ser jag. Tim har misslyckats och Frölunda misslyckades på så sätt att de köpte in honom. Jag tycker inte att Frölunda har misslyckats med Tim sedan han kom hit. Tim har fått massor av chanser i olika formationer och spelformer men ändå inte lyckats. Oavsett vad Frölunda gjort har jag svårt att tro på annat utfall

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

       Håller med, Frölunda har – tycker nog jag – gjort allt man kunnat med Tim, ser inte vad mer som kunde gjorts. Men man trodde på en HELT annan utveckling när man gav honom en större roll än Skellefteå ville. På så sätt är förstås värvningen ett misslyckande. Inget konstigt i det, vi misslyckas alla med saker hela tiden. Går vidare. Lär. Livet, det.

       Kommentar avatar
       Stora norrland, 5 månader sedanSvara

       Detta såg jag inte komma i höstas. Jag har gratulerar indians till en prestige värvning, men steget ifrån mammas köttbullar till en anonym storstad blev uppenbarligen för stort.

     • Kommentar avatar
      Håkan G, 5 månader sedanSvara

      Han har INTE levererat men han var ändå en av de som har utvecklingspotential. Felvärvning och garanterat en spelare man hade räknat med skulle göra poäng. Rhett är ju hittills en katastrofvärvning, förstår inte alls resonemanget tidigare. Hade någon härinne gjort samma värvning med facit i hand?

       Kommentar avatar
       Jock, 5 månader sedanSvara

       Klart ingen här inne hade gjort samma värvning med facit i hand. Men innan facit existerade så trodde iaf jag att denna värvningen var bra. Synd att det inte funkade och lycka till i SAIK Tim.

       Kommentar avatar
       Jock, 5 månader sedanSvara

       Om du nu menade Tim... om det är Rhett du frågar om, så tycker jag nog att man skall se framåt med gladare ögon. Känns som att han har hittat mer rätt nu i den nya kedjan. Och produktionen de senaste matcherna går ju inte att gnälla över. Det man kan ifrågasätta här är väl varför RR spelade honom så mycket med Lasch?! Det samarbetet såg dåligt ut redan innan med tanke på att båda är ganska långsamma i sin spelstil. Denna värvningen, Rhett, tror jag fortfarande på. Även om den såg lite misslyckad ut fram tills RR gjorde om i kedjorna för ca 5 matcher sedan :)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

       Precis så, Jock. Vare sig Lasch eller Rakhshani har farten, de snirklar, kan inte spela ihop, ffa inte med Joel. Däremot har ju Fribergs fart fungerat som utmärkt tändstift. Sedan går det självfallet att diskutera efter säsongen om det var rätt eller fel med Rakhshani, men att kalla honom "katastrofvärvning", då saknar man ju all form av nyans i sitt resonemang.

     • Kommentar avatar
      Martin Jansson, 5 månader sedanSvara

      Hej Leman.
      Man kan se detta på ett par olika sätt för Frölunda.
      Dem har ju dem senaste åren plockat till sig spelare som jag kan känna varit lite förvånande för min del. Nösterbö,Söderlund och bröderna Westerholm. Frölunda brinner verkligen för att ta spelare till nya nivåer. Dem har sett något hos dessa spelare jag inte sett riktigt. Vad jag tror att Frölunda har börjat inse nu är att dem har börjat se frukten utav deras hårda jobb på junior-sidan att Fjällström som är en liknande spelare som Söderlund kanske man ska satsa på från början istället eftersom han redan är inkörd i systemet. Varför jag nämner bröderna Westerholm i texten här är för att jag anser att det är Fjällström och Fagemo som främst har fått igång dem.
      Min förhoppning framöver är att Frölunda satsar på eget istället för en värvning av en spelare som kan bli bra. Murzak förra året var ju en spelare som direkt kom in och gjorde skilnad och i år får jag säga att Lindström har varit en spelare som direkt tog kliv när han kom.
      Sedan är det ju också så att om Fjällström och Nässén ska ta nästa kliv så behöver de spela mer för att ta nästa kliv och inte bara hoppa in när dem behövs. Fagemo hade kanske inte exploderat som han gjort om han inte hade fått den speltid han haft

      • Kommentar avatar
       Marcus N, 5 månader sedanSvara

       Öppnar upp för Sundström mer? (Lönebudet osv). Eller är den värvningen helt bortblåst?

        Kommentar avatar
        Nolte, 5 månader sedanSvara

        Tim tjänade kanske någonstans mellan en 10-del och 15-del av vad Sundström skulle kosta, så ur ekonomisk synpunkt spelar det inte så stor roll. Däremot kan jag inte se varför Sundström skulle komma hem den här säsongen, det känns osannolikt.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

        Man måste förstå: a) Sundström är skadad, fan vet när han spelar igen denna säsong, b) man ska ändå en bit in på åren för att fixa skattesituationen, c) OM Sundström vill komma hem (stort OM) så handlar det nog om nästa säsong, d) att Tim lämnar har inget med eventuella framtida värvningar att göra.

      • Kommentar avatar
       Håkan schoultz, 5 månader sedanSvara

       En gedigen idrottsbakgrund samt ett stort hockeyintresse säger mig att detta har jag sett förut. För att göra en lång berättelse så kort som möjligt så är jag ganska övertygad om vad det handlar om. Ni är inne på det i tidigare kommentarer. Han har svårigheter med att reda ut när han skall vara smart eller kreativ. En förhoppning för honom själv är att det handlar om mognad men det kan också vara som så att polletten aldrig trillar ner.

       • Kommentar avatar
        Håkan G, 5 månader sedanSvara

        Som jag har förstått det ville Brynäs erbjuda PaW högre lön än PoW. För att locka dem till Gbg erbjöd VF att ta dem som ett ”paket”. Det var taktiskt och det som behövde göras. Jag tycker att de också börjat leverera som duo och den värvningen känns ändå ok. Rhett däremot......uhh

         Kommentar avatar
         Christoffer, 5 månader sedanSvara

         Jag förstår inte riktigt det här hatet mot Rhett... Det har tagit lite tid för honom att komma in i det, men nu har han ju börjat producera. Rhett, Joel och Friberg har ju varit den bästa kedjan i Frölunda sen dom sattes ihop...

         Kommentar avatar
         Per, 5 månader sedanSvara

         Varför tror du att folk hatar Rhett?

         Kommentar avatar
         Christoffer, 5 månader sedanSvara

         Både Danne och Håkan G har i denna tråd uttryckt missnöje med Rhetts prestationer. Sen är det kanske lite hårt att säga hat.

         Kommentar avatar
         Per, 5 månader sedanSvara

         Att hata någon eller att vara besviken över vad någon uträttar på isen är ju två helt olika saker! Är ju som att säga till dina barn att du hatar dem när de inte städar sina rum. Personligen är ju besviken på vad tex Rhett och JG uträttar på isen eller hur Sjöström värvar spelare eller hur grauers rekryterar sportchefer, men att jag skulle hata dem för det är ju direkt korkat att tro.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

         Stor skillnad på att vara missnöjd med någons prestation och "hata". Man ska vara oerhört försiktig med h-ordet.

         Kommentar avatar
         Guest, 5 månader sedanSvara

         Inte hata bara älska

         Kommentar avatar
         Svante, 5 månader sedanSvara

         Även en blind måste väl sett att Rhett börjar likna det han kan. Ska vi ha nån chans att vinna guld längre fram, är definitivt Rhett en nyckelspelare med sitt målskytte. Utan målskyttar vinner man inga guld

         Kommentar avatar
         mike, 5 månader sedanSvara

         Rhett börjar bli mer bekväm i indianskruden. Han är ju ändå en spelare som kan göra skillnad, vilket man inte kan säga om PoW.

         Kommentar avatar
         Danne, 5 månader sedanSvara

         Hold era hästar nu, hatar verkligen inte Rhett, långt ifrån. Men jag bedömer honom utifrån prestationen på isen i förhållande till förväntning och kostnad. Men, om vi lite försiktigt bortser just från kostnad och förväntning och låt oss ponera att han var en ”nobody” från div 1... hur tror ni det hade låtit om hans prestation efter matcherna? Han har sett ut som en gammal fd spelare som gått på is efter några års frånvaro. Lite som man själv känner sig första passen varje år. Han kanske kan växla upp och bli dennviktiga kugge vi ser honom som under våren, men fram tills nu har han varit helt bedrövlig! Den som hävdar annat kan varken ishockey eller har någon annan agande och ser med färgade glasögon. Men som sagt, han kanske kommer igång, vi får hoppas det. Kommer behövas!

         Kommentar avatar
         Håkan G, 5 månader sedanSvara

         Instämmer, hans samlade insatser innebär bottenbetyg. Han har heller inte varit över medel de senaste matcherna. Hoppas verkligen att han kommer igång men det måste bli snart.

         Kommentar avatar
         Håkan G, 5 månader sedanSvara

         Instämmer, hans samlade insatser innebär bottenbetyg. Han har heller inte varit över medel de senaste matcherna. Hoppas verkligen att han kommer igång men det måste bli snart.

       • Kommentar avatar
        E23, 5 månader sedanSvara

        Obegrip värvning från första början.
        Ska man värva något så ska man värva spets som inte egna juniorer har. Målskytte, fysik, erfarenhet. Någon key skill.
        Söderlund har inget av det. Det räcker inte att vara lovande, om man inte är mer lovande än egna juniorer.
        Rhett däremot har key skills. Ska bli kul när han börjar visa dom.

         Kommentar avatar
         Svante, 5 månader sedanSvara

         Nollkoll låter det som

         Kommentar avatar
         #18, 5 månader sedanSvara

         Lukas Bengtsson, Erik Gustafsson, två backar som kom, förädlades och försvann till NHL. Carl Grundström, Viktor Olofsson, Artiri Lehkonen - tre spelare som kom till oss som lovande och nu spelar i NHL. Att man trodde på samma utveckling för Tim var väl inte så konstigt. Och man gav honom chanser. Men 20 år, ensam i ny stad och så fungerar inte det enda som måste funka, jobbet. Klart det blir jobbigt. Är helt övertygad om att det är människan Tims välmående snarare än hockeyspelaren Tim som ligger till grund för denna transaktion.

         Kommentar avatar
         Svante, 5 månader sedanSvara

         Helt korrekt, hockeyspelare är också människor. Mår man inte bra, då presterar man inte

         Kommentar avatar
         Per, 5 månader sedanSvara

         Det går inte att jämföra Tim med de andra som kommit hit och dragit vidare till NHL. Tim är mycket mer begränsad. Saknar spelsinne nästan helt och hållet. Lever endast på fart och teknik men det räcker inte.

       • Kommentar avatar
        Christoffer, 5 månader sedanSvara

        Förövrigt Leman, hur tar Moverare detta? Dom var väl bästa kompisar?
        Bor han fortfarande hos Tim?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

         Om inte Moverare kan spela hockey när bästa kompisen lämnar, då är han inte mycket till hockeyspelare.

       • Kommentar avatar
        Molly, 5 månader sedanSvara

        Varför varken bekräftar eller förnekar Frölunda det
        Kanske de vill presenterar en ny samtidigt

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

         Gick ut med det nyss. De hade väl kommit överens med SKellefteå att presentera det i dag, inget konstigare än så.

       • Kommentar avatar
        Fredo , 5 månader sedanSvara

        Kanon duktig spelare som blev orättvis behandlat i Frölunda. Så tråkigt och höra att han lämnar

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

         Orättvist? Hur tänker du då?

       • Kommentar avatar
        Svante, 5 månader sedanSvara

        Som sagt, har synts lång väg att Tim inte trivts i Frölunda. Om det är petningarna, socialt eller längtan efter Norrland vet han bara själv. Det som är säkert att han är en jäkligt bra hockeyspelare och ni kommer få se hur han kommer bli en tillgång för SAIK med sitt spel nu när han kommer hem igen där han trivs och mår bra.
        Jättetråkigt för det var en personlig favorit som aldrig fick visa sin bästa sida

         Kommentar avatar
         mike, 5 månader sedanSvara

         Jag är inte alls lika säker som du. Visst har killen talang, men det brister en hel del i spelet också - lite för mycket, även för en ung spelare. Det kanske ordnar upp sig med tiden - eller inte. Det fanns ju en anledning till att han lämnade Skellefteå från början, där han inte heller var nöjd, så frågan man kan ställa kanske är; var och när blir han nöjd? Verkar ha lätt för att ge upp.

         Kommentar avatar
         VF1984, 5 månader sedanSvara

         Tim har inte lyckats på seniornivå. 14 poäng på 43 matcher, är inte mycket att hänga i granen. Egentligen bara två J20-säsonger som är bra. På seniornivå har det gått riktigt trögt, oavsett klubbtillhörighet.

         Kommentar avatar
         Svante, 5 månader sedanSvara

         Frölunda är kända som språngbräda till större ligor, för det var ju inte pengarna som förde honom till västkusten

       • Kommentar avatar
        ted, 5 månader sedanSvara

        Låter som de e tränarnas fel i en del trådar.RR har väl (ska sägas) oxå givit ungdomar stort förtroende. Tänker på Lehkonen som inte gjorde mål på x antal matcher men det blev bra till slut.
        Såg Tim ihop med Lash i förlängningen borta mot Rögle. Han va isens kung då, så det finns"tillfälligt" kunnande iaf.
        Hoppas det löser sig för honom, detta va nog bäst för alla parter.

        • Kommentar avatar
         LG, 5 månader sedanSvara

         Trist med Tim, för alla parter. Inklusive undertecknad som hade hoppats på att det skulle lossna. Avstängningen kom sååå djäkla olyckligt. Den tog nog oerhört hårt på ynglingen, vars kroppsspråk oftast kännetecknats av "olycklig", iaf på många av de träningar jag sett. Redan tidigt på säsongen dessutom.....

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

          Ja, visst har kroppsspråket varit rätt tydligt, LG? Hoppas Tim mår bättre på hemmaplan.

        • Kommentar avatar
         Manne , 5 månader sedanSvara

         Detta var väntat att han skulle lämna och det var nog redan klart i lördags. Tim kommer hem till Skellefteå igen, så blir säkert bra.


         Lämna en kommentar