Morning Mailbag #10 – det gamla vanliga att jobba på


► Åtta matcher in på säsongen 19/20 har Frölunda ett grundspel, ett som kommer ge segrar.
► Det handlar framgent om att växa, förbättra, finslipa – som det ska på hösten, alltså.
► Röglematchen var en utmärkt läxa att studera.
► Måndag, Morning Mailbag – välkomna.

Rakapuckar.com bild


EFTER TVÅ INLEDANDE förluster vann Frölunda fem i rad, visade på mental styrka, självförtroende, och spelet lovade gott.

Långt från perfekt, men med vasst målvaktsspel och hög effektivitet tog Roger Rönnbergs  gäng 15 av 15 poäng.

Att det bara var väldigt nära poäng i lördags tycker jag inte är det minsta konstigt.

Rögle är serieledare och ställde de tuffaste defensiva frågor som Frölunda stött på.

Ytterst sällan (nästan aldrig) vinner ett lag sex matcher i rad, så jämnstarka är SHL som liga.

Jag lider verkligen med de supportrar som tror ens favoritlag ska vinna varje match, som får spader och tappar alla sinnen för proportioner varje gång det går emot.

Sorry, det kommer hända igen.

För Frölunda, för Rögle, för Djurgården … för alla.

Rakapuckar.com bild

Vad grundserien handlar om är att lära, hela tiden bli bättre, ta fler steg framåt än bakåt – för att sedan vara på topp när det gäller som mest, alltså i slutspelet.

Varken mot Leksand (4–2) eller Rögle (1–2) har Frölunda toppresterat, det har saknats lite explosivitet, lite sprutt i benen, tycker jag.

Inte mycket, men lite.

Så är en lång serie, det gäller att ”golvet”, lägstanivån, ändå är okej – och så ska du helst vara och nosa på dina toppar så ofta som möjligt.

Intressant att det Frölunda behöver lära, med Röglematchen som bra bevis, är det gamla vanliga:

”Vinna insida.”

”Driva kasse.”

”Trafik på mål.”

”Inte välja bort skottlägen och leta öppnare ytor.”

Ni känner igen klyschorna, va? Det sitter visst i Frölundas väggar att just de här bitarna varje år måste jobbas in och nötas på.

Rakapuckar.com bild

Det är bara oktober. Frölunda hämtade sig från en 0 0 2-inledning och är 5 0 1 efter det.

Man måste, som Frölundasupporter, ha häpnadsväckande höga krav för att inte känna sig rätt nöjd.

Det betyder absolut inte att allt är guld och gröna skogar.

Men lite lätt gyllene och ljusgrönt är det väl ändå?

***

För att förtydliga:

”Hjärnbefriade” kallade jag de personer i Rögleklacken som störde Frölundas hyllning av gamla spelare före nedsläpp i lördags.

Dessa stollar tystades av Scandinavium – men inte minst av den egna klacken.

Det tycker jag är värt en applåd.

Det är den typen av så kallad self-policing som är viktig.

Jag älskar för övrigt när bortasupportrar sätter färg på matcher i SHL. Det blir förstås aldrig som i fotbollsallsvenskan, men det ger ett sådant enormt mervärde.

Frölundas fans har gjort det några gånger, bland annat i Jönköping. HV71:s har gjort det i Göteborg.

Det är en fröjd att arbeta med hockey då.

Rakapuckar.com bild

***

Cardiff tisdag kväll i CHL räknas in i Max Fribergs avstängning, han är alltså tillbaka borta mot Oskarshamn på torsdag.

***

Ni vet jag skrivit ett par, tre hundra gånger att Victor Olofsson kommer få sitt NHL-genombrott i år.

Två PP-mål för Buffalo Sabres mot New Jersey Devils natten till söndag.

En plats i toppkedjan med fantastiske Jack Eichel och Sam Reinhart.

En självförtroendefylld insats, som om den förre Modo- och Frölundaanfallaren lirat många fler matcher i NHL.

Jag är oerhörd spänd på att se vad Sabres kan göra i vinter, att se hur Olofsson lever upp till smeknamnet ”Goalofsson” är en av anledningarna.

Rasmus Dahlin? Han är verkligen ett år större. Imponerande det jag sett av honom så här långt.

***

Loui Eriksson satt på läktaren när Vancouver Canucks föll mot Calgary Flames. Intressant att följa fortsättningen, ni minns säkert att Lerums BK-fostrade Eriksson och coachen Travis Green inte riktigt ser saker på samma sätt.  

Sex miljoner dollar per år tjänar Eriksson. Ingen garanti för spel, dock. 

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

***

I dag säger vi grattis till Oscar Fantenberg, 28, för närvarande utanför Vancouver Canucks lag som extraback. Huvudet är okej, nu önskar han sig lite speltid i present.

***

Den här, från i lördags, är verkligen underbar. Tyvärr går den inte att bädda in – men klicka gärna här. Roger Rönnberg och barn i en skön kombination, toppat med Patrik Westberg.

***

Det här, från natten till söndag, är magiskt.


***

Okej, er tur – Morning Mailbag. Fire away!

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Tycker det ser helt OK ut. Man är betydligt längre fram i år än vad man var förra året. Förluster kommer alltid komma. Tror Rögle kommer vara ett stabilt lag i år, sen om det räcker i slutspel, det får vi se. Oskarshamn och Leksand tror jag dock kommer falla tillbaks nu.
  Tråkigt att behöva fokusera på domarna, men, Thorsbrink står och säger en sak i TV och sen gör man tvärtom i matcherna. Jag tycker inte att Rögles mål när Rubin fipplade in pucken ska dömas bort, det där är ett mål, men är det det enligt det som Thorsbrink precis förklarade? Det finns ju en kontakt och man skulle ju inte göra bedömningar längre om målvakten var hindrad eller inte. Döma till målvaktens fördel, lät det alldeles nyss.
  Någon som sett en utvisning för att "boxa ut" än? Inte jag i alla fall. Spelförstörande moment verkar vara en del av svensk hockey. Förstår att Lasch lackar ut då och då med tanke på allt som han utsätts för. Får bara med sig en bråkdel av de utvisningar som han borde få med sig. Då kommer något geni med uttalande som att "Lasch väger lätt". För det första tycker jag inte han faller lätt, för det andra krävs det väl ingen raketforskare för att förstå att du kan "bruka mindre våld" på Lasch än på Joel? Det hör ju liksom till fysikens lagar.
  Blir intressant att se om Frölunda taggar till fullt mot Cardiff. Då kan det nog bli en ganska jobbig match för britterna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mycket intressanta tankar. Det där med Thorsbrink tog jag upp i lördags, och jag kände viss oro redan när han uttalade sig i C More. Nu visade det ju sig att ”kontakt” lik förbaskat inte innebär att målet döms bort. Lätt att klia sig i skallen. Nix, inte en enda boxa ut-utvisning, alltså interference eller cross-checking i de lägena. Som jag sett, i alla fall. Vad gäller Lasch: det ÄR synd, och inte bara när det gäller honom, att nivån för hakningsutvisning är så pass hög i Sverige. Men man ska ha klart för sig att rätt många nog vill ha det så. I alla fall ska hakningsutvisningar i alla fall bara drabba andra lag.

 • Kommentar avatar
  #18, 1 år sedanSvara

  Efter matchen i lördags måste man återigen fråga sig vilken produkt SHL vill ha. Så jämna matcher som möjligt är min analys. Inte så rena matcher som möjligt. Följaktligen landar domarnivån så att det sämre laget klarar av att haka, boxa ut och interferera såpass att matchen blir jämn. Kan inte annat än att skaka på huvudet över den höga nivå som tilläts i lördags. Skall man verkligen behöva väga 95-100 kg för att kunna ta sig in på mål i SHL anno 2019?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag vet inte om lördagen var så mycket värre än andra dagar, jag tycker det är ungefär så här det är. Lite mer okej med hakningar här än i NHL, till exempel. Jag tycker det är synd.

   Kommentar avatar
   Göran, 1 år sedanSvara

   Det finns en ny regel i år: det är förbjudet att boxa ut mef klubba och handskar. Inte en enda blåste Sören Persson för i lördags, fanns 8 solklara. Hur länge ska denne Sören få döma matcher. Som vanligt dömer han bort Frölunda hans enda mål i livet. Tog inga hakningsutvisningar heller där fanns det ca 20 st han gav fan i för det var Rögle som gjorde dem. Nä bort med Sören från isen och sätt in domare som dömer efter reglerna. Nu får det fan vara bra. Se bara på Ryans reaktion efter matchen i lördags! Då försvarar sig Sören med att ge Rysn matchstraff haha i en avslutad match. Varför bedöms inte domarna efter varje match. Är du så dålig som Sören få du gå ner till nästa division. Låt oss alla beklaga denna den sämste domarn i SHL år efter år hur kan han vara kvar buuuuuuuuu

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Bortsett från premiären så är jag nöjd med vad laget presterat. Efter käftsmällen mot Brynäs har man lyft sig och vunnit 5 matcher och förlorat 2 med uddamålet. Det känns som att man redan hittat en bra lägstanivå och att man börjar bli ett lag som alltid ger sig själva chansen till poäng även om spelet inte klaffar. Just det är en väldigt bra egenskap i ett lag, att vinna eller i alla fall ge sig chansen trots att man inte spelar så bra. Ska vi dra paralleller till förra årets trupp så tycker jag att man ligger längre fram med årets lag, sen vad det är värt i slutändan, ja det är omöjligt att veta, men just nu efter 8 omgångar kan i alla fall inte jag begära så mycket mer.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ungefär så känner jag som följer och analyserar laget från sidan också.

   Kommentar avatar
   LW, 1 år sedanSvara

   Helt enig med dig. Tycker matchen mot Rögle var grymt rolig att titta på till skillnad från många på detta forum. Rögle spelade smart och gjorde det bra. De leder serien efter 8 matcher. VF måste lära oss hur man dyrkar upp denna typ av lag (Rögle, Malmö, Örebro m.fl.) Känns som vi genom åren förlorat många poäng mot ”igelkottförsvar”

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, det är ju en del av sporten att klara av sådant också.

 • Kommentar avatar
  Lg, 1 år sedanSvara

  Mörrn! Jag har för mig att en SHL-spelare som var avstängd i den ligan ändå fick spela chl, förra året?? Jag vet att du inte menar att hockeyn skall försöka leva upp till fotbollens supporterkulturs alla beståndsdelar. Vi vill inte ha hovrande helikoptrar eller en garnison hjälmklädda poliser inför en hockeymatch.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Hm, skulle SHL ha ändrat denna regeln då? Hm. Måste kolla i dag. Men tror faktiskt inte det. Nå, jag missar ju saker ...

   Kommentar avatar
   Knutte, 1 år sedanSvara

   Max är spelklar den 9:e Oktober enligt beslutet som ligger på SHL:s hemsida. Så han kan spela på Torsdag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, jag hade inget minne av att något var ändrat

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 år sedanSvara

  Jag är nöjd med vad Frölunda presterar ! Tror nog att en del unga supporters är vana vid att Frölunda tillhör toppskiktet ! Dom har inte följt Frölunda i kvalserien på 90-talet tex. Då såg man alla matcher på den tiden. Nu missade jag Röglematchen. Såg 1:à perioden på puben

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag upplever att en del inte respekterar att andra lag än Frölunda också består av professionella spelare som tränar varje dag. :)

 • Kommentar avatar
  Tompa, 1 år sedanSvara

  Hur går det för JG i sin Tyska storklubb ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Stod i 4–1-segern i går, hade en tuff start med många insläppta mot Red Bull München, kämpar mot Dennis Endras för att få speltid. Lite av backup just nu, som jag fattat det. Finns mer på del (punkt) org.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  CHL igen, vad tror du om Cardiff? De leder grupp H och har gått bättre än vad säkert många trodde... Och det blir åter måste-vinna-matcher för att säkerställa avancemang..
  Naturligtvis vill man väl vinna alla matcher, men har blir det ju tillbaka till mer "måste", än vad serielunken är. Hur ställer man om?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Traditionellt har ju Frölunda varit bra på det, ställa om till måste vinna-matcher. Så ... just den detaljen tror jag inte ska störa.

 • Kommentar avatar
  Göran, 1 år sedanSvara

  Det var väl samma Idioter i Rögleklacken förra säsongen
  Inte lärt sig något

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Möjligt. Ingen aning om vilka individer det var. Bara glad att majoriteten tystade dem.

 • Kommentar avatar
  Mattias L, 1 år sedanSvara

  En kort fråga bara, kollade TV-appen där det står att TV4 sänder lördagsmatchen mot Luleå, 15.15, från Frölundaborg? Måste väl vara fel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Har inte kollat om den går i fyran, men matchen spelas i Scandinavium. Bara en i Borgen, mot Oskarshamn, har jag för mig.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Och den är först 18/2...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Japp, långt fram.

 • Kommentar avatar
  Rune, 1 år sedanSvara

  De första SHL-matcherna, främst mot Brynäs, kliade jag mig i hövvet och undrade varför de inte "kuggar i" bättre när de har nästan samma lag som tog guldet. Nu märker man ändå att de har ett spel som funkar. Man kan så klart inte vinna alla matcher. Jag tyckte Rögle gjorde det bra, men det är ju tråkigt att de ska få haka och spelförstöra så mycket. Sen kan jag tycka att parkera bussen i försvarszon och vänta på motståndarnas misstag är bedrövligt tråkig hockey att se på. Jag är inte orolig för FHC och jag är säker på att vi går långt. Serielunken känns mer spännande än på länge med flera lag som fått in duktiga lirare denna säsong! Målvakterna så. Vad tror du Leman? Vem av dem kommer bli nr 1, i den mån Roger tänker så?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ska jag vara ärlig så ser jag ingen indikation på att någon keeper blir nummer 1 före slutspelet. Både Mattsson och Rubin har spelat så pass bra att de säkert kommer växla rätt mycket.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  Minns att jag såg alla "nya" regler presenteras på uppstartsträffen. Min tanke då var att mkt lämnades fritt för tolkning. Känslan är att man från domarhåll tolkat dem som att inget ändrats. Möjligtvis så blåser man inte Icing lika lätt om det är race om pucken. Hade vart intressant att skärskåda en match som man samtidigt rullar de nya reglerna i bakgrunden.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Icingregeln har jag också noterat. Late hit någon gång.

 • Kommentar avatar
  Sothöna, 1 år sedanSvara

  Nu måste väl ändå Rönnberg se att Rubin skall vara etta? Potentialen är enorm. Får han fortsatt förtroende är det goda möjligheter att Rubin utvecklas till ligans skarpaste målis.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Som jag skrev i ett svar ovan, jag får inga indikationer på att matchningen är annorlunda den här vintern: två målisar ska användas, först i slutspelet är det tal om en nummer 1.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Förespråkar varken den ena eller den andra, tycker att båda gjort det bra. Men menar du att JM som va hela slutspelets bästa målvakt förra året innan gick sönder, inte har samma potential i så fall?

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Fråga till sothöna

   Kommentar avatar
   Sothöna, 1 år sedanSvara

   Det är precis vad jag menar, Nolte. Varje säsong på senare år har den som från början varit uttalad förstemålvakt fått se sig passerad av den andre målisen. Så även denna är min bergfasta övertygelse. Rubin kommer stå i Tre Kronor.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Men ... det har ju inte VARIT någon uttalad etta? Mattsson gick in med lite försteg förra säsongen, dock – tycker du verkligen "JG" passerade honom? Det var ju en skada på Mattsson som gav Gustafsson chansen.

 • Kommentar avatar
  Nicke, 1 år sedanSvara

  Om alla forwards är hela, hur tror du man ställer upp mot Oskarshamn? Jag tyckte Stålberg men framförallt Peterson var bra i lördagsmatchen, Mustonen har spelat bra när han har spelat. Kommer man matcha så att alla är "lite" nöjda eller kommer man satsa ungt eget med Peterson eller gå mer på det rutinerade?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Just mot Oskarshamn vet jag inte, kommer ju en match före det. Men rent generellt tror jag Frölunda inser att det är viktigt att hålla igång folk.

 • Kommentar avatar
  Anders V, 1 år sedanSvara

  Tror som någon skrev tidigare. SHL vill ha en jämn liga. Därför tillåts lag på nedre halvan göra lite mer. Ser mellan 6 och 8 matcher från NHL varje vecka, så mycket renare OCH lägre bedömningsnivå är grunden till det.
  Fråga,,, vill vi se stjärnor göra det lilla extra eller brunkare som leker ryggsäck?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag delar uppfattningen att hockeyn i NHL är renare, striktare regeltolkningar; det tror jag alla hållet med om. Däremot tror jag inte ett ögonblick på att det är ett slags taktok för att göra SHL jämn när man tillåter met här. Även spelförande lag hakar och håller i lite lagom - för att man får. Jag vet verkligen inte varför SHL vill ha det så här. Kanske för att ligan är för svag, för att man inte orkar med protester från tränare/sportchefer när just deras lag drabbas.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   *skriver mobilt på vagnen; sorry.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   För fega/okunniga domare som inte vågar/har förmåga att se alla självklara utvisningar.

   Kommentar avatar
   #18, 1 år sedanSvara

   Den statistiken var mycket intressant tycker jag. Speglar kusligt väl de intryck jag har av att ha sett massor med SHL matcher, inte bara då Frölundas matcher.

 • Kommentar avatar
  TC Uddevalla, 1 år sedanSvara

  Läste på nätet att Wikegård ansåg att Sondell får skylla sig själv när han blev tacklad av Holtz. Månne det beror på att Holtz spelar i Djurgården??? Själv anser jag att Wikegård borde stängas av tre månader som exspert! Minst!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag uppskattar att Niklas lyfter frågan vad gäller att även puckförare har ansvar. Principiellt. Däremot håller jag inte alls med om att Sobdell bör stängss av eller vär någon skuld här.

   Kommentar avatar
   TC Uddevalla, 1 år sedanSvara

   Om holtz spelat i Frölunda hade Wikegård lyft frågan då? Förmodligen yrkat på längre avstängning:

 • Kommentar avatar
  Rikard, 1 år sedanSvara

  Gillar att Stollery har blivit en av de bättre backarna i laget nu!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Han bör bli ännu bättre, anser jag. Men på god väg. Ambitiös, bra kille.

 • Kommentar avatar
  Sothöna, 1 år sedanSvara

  Det där är bara trams. Wikegård eller andra för den delen hade aldrig fått vara kvar om de favoriserade vissa lag. Det finns så klart en yrkesstolthet hos alla de som kommenterar sport.

  • Kommentar avatar
   Johan K, 1 år sedanSvara

   Nu är jag själv väldigt glad på att vi fick tyst på de i klacken som visade tydlig brist på respekt nu i lördags. Men. Minnet av hur *hela* Frölundaklacken i Ängelholm gjorde likadant under hela tröjhissningen 2010 är inte glömd. Sten i glashus och sådant där.
   Gällande matchen är det ju också tydligt att många nedvärderar rögles insats i framförallt tredje perioden. Rögle lyckades nästintill aldrig försvara en ledning de två senare säsongerna. Årets utveckling är stor, och det är ett bra ishockeylag. Sluta titta på namnet ”Rögle” och förvänta er att allting blir som förr.
   Och som vanligt en ynnest att få läsa Leman fyra gånger om året. :) Väl mött, alla.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Tusen tack för så fina ord! Ja, jag upplever att supportrar till "stora" lag ibland inte förstår att klubbar som traditionellt sett inte varit framgångsrika faktiskt kan bli bättre och värda att ta på största allvar.

  • Kommentar avatar
   Anders V, 1 år sedanSvara

   Tittade på lite statistik från säsong18/19
   Det visar sig att de lag som slutade placering 8-14 drog på sig färre 2 minuters utvisningar än topplagen.
   För mig som ser ca 300 matcher ( SHL. NHL. CHL) samt själv spelat på elitnivå är detta anmärkninsvärt!
   Tilläggas inte ishockey dock.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Intressant statistik. Hur ska man tolka den, tro?

  • Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Bredden i år är riktigt imponerande. Lägsta och högstanivån bland kedjeformationerna är helt klart höjd. Backsidan ser inte allt för svag ut heller, jag tycker att oron där är ganska obefogad iaf om vi är skadefria. Frölunda som favoriter i år får vänja sig vid att möta försvar som lyfter ut puckar och spelar på kontringar. Det är nästan enklare att skapa chanser borta än hemma. Men det som är viktigt är såklart att bjuda på underhållning hemma. Första matchen mot Brynäs var ju katastrof och jag tycker att Röglematchen var händelsefattig. Raymond är bättre än vad jag trodde och jag väljer att lita på HL och tror att Fagemo kommer växa. Litet frågetecken för Joel (den man inte får kritisera), hans kedja skapar väldigt lite.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Jag håller med, Joels kedja har inte riktigt fått det där trycket på sistone. Kanske visa det hur mycket Max Friberg saknas?

    Kommentar avatar
    Gurun, 1 år sedanSvara

    Vet inte vad du föräntar dig Håkan, men jag förväntar mig i alla fall ingen större produktion från en kedja innehållandes Joel, Friberg och Musten. Stenhårt jobb, men inte mycket mer.

  • Kommentar avatar
   Mogge, 1 år sedanSvara

   Jag tycker du skriver väldigt bra om Frölunda Leman. Men det jag noterar, är att ibland, har vi inte samma analytiska tänk om spelet som vad du har. Dom flesta som är här inne är det för dom älskar Indianerna.
   . Jag tycker faktiskt du kan ha lite mer överseende när det kokar över för supporten i oss. Det är ju trots av oss som du, förhoppningsvis, får denna utmärktasida att gå runt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Man behöver verkligen inte sitta och analysera matcher som supporter. Full respekt för att man kan vara supporter och bara heja, se sitt lag, stötta, vilja se vinster varje gång. Absolut. Vad jag kan tycka är lite synd, framför allt för supportrar själva, är om man tror att ens eget lag är så mycket bättre än konkurrenterna att varje förlust närmast är chockerande. Då har man inte riktigt förstått vilken jämn liga det är, känner jag. Förstår du vad jag menar?

    Kommentar avatar
    David, 1 år sedanSvara

    En journalist ska opartiskt beskriva en händelse utan att på något sätt påverkas av andras åsikter. Man behöver inte hålla med om allt som Leman skriver, men han ju rätt till sin åsikt lika mycket som vi har rätt till vår.

    Kommentar avatar
    Per, 1 år sedanSvara

    Alla har vi grundlagsskydd för våra åsikter. Men det kanske inte är nödvändigt att hävda att vissa saknar kunskaper bara för att man har annan åsikt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    ABSOLUT inte för att man har en annan åsikt i sig. Det är jättekul. Men tror man på fullt allvar att Rögle är att "bonkelag", att Frölunda ska vinna alla matcher bara man "tar i", den typen saker – då HAR man ju rätt dålig kunskap om SHL och hockey. Det är fakta. Inget annat, Per.

    Kommentar avatar
    Per, 1 år sedanSvara

    Finns det en allmän definition på bonkegäng?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Det vet jag inte, men tror man att serieledaren är det så har man ju inte fattat mycket. Även om du tycker om att bråka så ... DET kan vi väl ändå enas om?

  • Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Tycker Leman både har och har haft överseende med oss supportrar när vi är arga, galna, och hetsiga och mer därtill.

    Kommentar avatar
    Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

    Instämmer!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Tack. :)

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 1 år sedanSvara

    Ja verkligen Conta, kredd även direkt ifrån mig.

  • Kommentar avatar
   Anders V, 1 år sedanSvara

   Först Leman. Du är en väldigt bra journalist. Att det finns olika uppfattningar är bara av godo.
   Statistiken jag skrev ned kan nog tolkas på olika sätt. Men jag kommer ihåg när vi var nya i elitserien i basket drog vi på mest fouls i hela serien. Året därpå då vi var med och slogs i toppen , höll vi nere våran fouls statistik. Hänger man inte med i tempot eller har lite sämre spelare gör man nog fler dumheter. Gäller att domarna vågar stå upp för regelboken.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Men det du skrev om var ju att bottenlagen drog på sig FÄRRE utvisningar. Det är lite ögonbrynshöjande, känner jag.

  • Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   Gillar munterhet av alla de slag. Tänk om småpojkarna bakom RR i stället hade varit klädda i Rögle-tröjor, då hade det kanske kunnat känts mera surt eller tvärtom ännu kuligare. Lade själv märke till den här visade händelsen i lördags och visst är den underbar. Haha...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Älskade klippet. :)

  • Kommentar avatar
   Maxad, 1 år sedanSvara

   Jag är helt övertygad att det låg lite underskattning bakom mötet med Rögle. Rögle tillhör ett av dom historiskt sämre lagen. Hur mycket dom äldre spelarna än försöker intala sig annat innan match.
   Man kan väldigt ofta se att vf spelar sämre mot " sämre" lag och vise versa. Jag är tyvärr rädd för att vi kommer få se samma fenomen mot Oskarshamn.
   En annan sak som vf är mindre bra på, är att knyta igen säcken i matcher. Händer väldigt ofta att man leder stort inför sista perioden och nästan slutar spela. Känns alltid så onödigt att ge motståndarna chansen i slutet.
   Där var fbk ett föredöme senast.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Jag tror så här: upplever man att Frölunda "spelade sämre" mot Rögle, att detta dessutom skulle ha berott på underskattning, då behöver man nog jobba lite på förståelsen för att det finns fler bra lag än Frölunda i SHL, respekten för detta. Det finns bra motståndarlag också, "Maxad." :)

  • Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Frölunda har alltså samma påslag oavsett om det är fbk, dif eller nuvarande ik70 enligt dig? Det tror inte jag. Jag tror det varierar. Och att det var därför man tex var chanslösa mot bif.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Inget lag har nog samma påslag JÄMT, i så fall skulle inte slutspelshockey vara "något extra." Mot Brynäs var det väl dock inte påslaget som saknades, det var ödmjukheten som brast, förståelsen för vad som krävs, respekten för motståndet. Spelarna ville lite för mycket, snarare än för lite, och straffades för detta.

  • Kommentar avatar
   Maxad, 1 år sedanSvara

   Exakt Leman. De behöver vf jobba på!!!

   • Kommentar avatar
    Maxad, 1 år sedanSvara

    Efter att ha sett tusentals vf matcher genom åren, så tycker jag tyvärr att dom två sakerna jag nämde stämmer väl in på vf.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Okej, självfallet har du rätt till den uppfattningen. Jag håller inte med, dock. :)

   • Kommentar avatar
    Anders V, 1 år sedanSvara

    Jag menar om jag var otydlug att de sämre lagen i SHL får fördel. Vilket enligt mig är ganska tydligt.
    Men det är ju tabu att kritisera domarna i Sverige. Fast jag tror mer det handlar om historik
    Titta på NHL. De ser till marknad. Bra hockey där stjärnorna får synas ger publik. Publik ger pengar.


    Lämna en kommentar