Friska tag från Lundqvist i kväll – det kan behövas


► Knockad av magsjuka över jul. Nu är Joel Lundqvist redo att varva upp – när det är idel toppmatcher som väntar Frölunda.
► Först ut: Färjestad i Karlstad i kväll.
► Fast … det kanske är överdrivet, det där snacket om hur 2018 rivstartar?
► – Ja, det handlar om vad vi själva gör, säger kapten Lundqvist.

 

Raka puckar bild

Frisk, fräsch och redo att köra – får vi se något bra av Joel Lundqvist i kväll?

 

SEX SEGRAR PÅ de sju senaste, mot Mora (två), Örebro, Rögle, Linköping och Karlskrona.

Nu väntar sex stentuffa fajter mot på papperet tuffare motstånd:

I kväll Färjestad (borta)
Torsdag: Växjö (hemma)
Lördag: Djurgården (borta)
11/1: HV71 (borta)
13/1: Brynäs (borta)
18/1: Färjestad (hemma)

Det borde ställa tuffare krav på Frölunda. Ett test på var laget står. Jag frågade Joel Lundqvist om det och han sa:

– Jo, det är klart att det är (ett test) om du möter lag som ligger högt upp i tabellen, men det är en så jämn liga, är du inte på topp vinner du inte oavsett motstånd.

** Överdriver vi det här med att möta topplag?
– Ja … klart att Växjö varit jämnt hela året, Djurgården smyger med där bakom, men i övrigt … jämnt, många bra lag. Det handlar mer om vad vi själva gör, att vi kommer upp i en nivå som gör att vi kan vinna varje match.

Medhåll från tränaren Roger Rönnberg:

– Vi ska maxa vår prestation, oavsett vilka vi möter. Samtidigt, spelarna är inga robotar, de är människor som eggas mer av att möta Färjestad borta än Rögle borta, det är svårt att komma runt.  Alltid inspirerande och utmanande att möta Färjestad.

Raka puckar bild

Håll ett extra öga på Joel Lundqvist i kväll.

Han såg riktigt glad nu när han sa:

– Jag känner mig faktiskt bättre nu, piggare.

Inte bara diverse småskavanker har stört, julen kom med allt annat än en bra julklapp:

– Jag låg magsjuk, fyra av fem i familjen däckade. Så det var en tuff jul.

Snart 36 år gammal (2/3) behöver Joel Lundqvist en fungerande kropp för att spela sitt tuffa, rejäla, fysiska spel – samtidigt som han vill vara med och peta in några puckar, inte minst i power play.

Skadorna är läkta.

Krafterna tillbaka.

Raka puckar bild

Kanske är det kedjan med Lundqvist, Sebastian Stålberg och Mats Rosseli Olsen som ska spela en avgörande roll om Frölunda ska vara framgångsrikt i Karlstad i kväll.

I övrigt inga konstigheter när Frölunda tränade på 2018 års första dag, sannolikt precis samma formationer som när Mora 3–2-besegrades.

Medan formstarka (18 av 21 poäng) Frölunda har Rasmus Dahlin och Lias Andersson på JVM har formsvaga (3 av 21) Färjestad Oskar Steen och Fabian Zetterlund där, tunga skador på Michael Lindqvist, Martin Johansson, Anton Grundel – och nu även frågetecken för Niklas Fogström, enligt vf.se.

Backen Johan Ivarsson har anslutit från Pantern.

Frölunda har ju också en Panternback på lån, det vet ni ju: Fredrik Styrman.  

Inte bara Färjestad har skador, sedan länge är ju Frölunda utan Sean Bergenheim, Pathrik Westerholm, Mattias Nörstebö och Oliwer Fjellström.

Rätt schyst lag man skulle få ihop av alla skadade lirare i de här bägge F-lagen … 

Raka puckar bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
11 kommentarer
 • Kommentar avatar
  DD, 2 veckor sedanSvara

  Hoppas Joel är lite piggare nu då. Han har fått ut väldigt lite av sitt offensiva spel i år. Förvånad att Lasch inte kom med i truppen? Ställer mig tveksam att han inte platsar men som Frölundafan är man glad att han kan fokusera på SHL. Varför går FBK så dåligt nu tror du? Inte bara avsaknaden av Lindqvist väl? Vet att du inte är ett fan av "fancy stats" men det var mycket med just FBK som pekade på att effektiviteten var för hög för att hålla under en hel säsong. Tror vi börjar se en del av det nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Fancy stats, alltså corsi med mera, är absolut intressant – menar mest att det inte är ALLT; hockey är kött & blod, känslor, också. Men visst kunde man ana att Färjestad kanske inte skulle få sådan utdelning säsongen igenom, men jag tror även skadorna stört. I grund och botten ett topp 6-lag med kapacitet att slå alla en given dag, tror jag. Men långt ifrån oslagbart, det har visat sig ... Svårbedömt. Intressant i afton.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 veckor sedanSvara

  Ja nu kommer man verkligen få ett bevis på om laget har där uppe i tabellen att göra eller inte, det går inte att komma ifrån. Senast vi mötte FBK så läckte det hej vilt, men det va när FBK gick på vatten och Frölunda spelade oerhört naivt, spännande och se styrkeförhållandena nu när FBK kommit ner på jorden och Frölunda visat lite mer ödmjukhet (i det stora hela, givetvis med undantag). Annan reflektion, tufft att vara pantern i år, har man nån trupp kvar snart? Styrman,Ivarsson till Frölunda/FBK. Wemmenborn/Ekberg till MIF och söder till KRIF. 4 st utlånade uppåt i seriesystemet, så nåt rätt måste dom göra, om det inte är att dom är mer frikostiga med utlåningar än andra (kanske får in pengar för att rädda ekonomin?)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Haha ...har tänkt på precis samma sak, det ska fan vara Pantersupporter! Fast de har ju inte så många heller. Men däremot flera spelare av god kvalitet. :)

 • Kommentar avatar
  Johan Carlander, 2 veckor sedanSvara

  Nervös som fasen jag inför kvällens match, vet inte hur många ggr ett motståndarlag har vänt en dålig trend mot FHC. Speciellt FBK brukar höja sig just mot oss de senaste säsongerna, hoppas magkänslan är fel och vi får revansch för torsken i höstas!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Känslan är väl att tidigare resultat, form och så, spelar rätt lite roll när de här lagen möts. Det är derbykaraktär, trots avståndet.

   Kommentar avatar
   Bäckmörten, 2 veckor sedanSvara

   Samma magkänsla här. Fast jag tror snarare på en upprepning av plattmatchen i höstas. Weber lär saknas. Får hoppas på att JG gör sin bästa match för säsongen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Om han nu står. Vem vet med Frölunda ... ;)

 • Kommentar avatar
  Philip Steingrüber, 2 veckor sedanSvara

  Se där, statistiken kom ikapp FBK till slut. :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Om det är så enkelt, ja. Jag vet inte.

   Kommentar avatar
   Philip Steingrüber, 2 veckor sedanSvara

   Nej, såklart ingen hundraprocentig förklaring, viktigt att komma ihåg. Tycker ändå det är en starkt bidragande faktor. För ett par månader sen snackade vi på Twitter om huruvida Dick Axelsson skulle kunna hålla sin dåvarande pace eller inte. At the time låg han på över 30% effektivitet, nu är han nere på något mer rimliga 21.88%. Hade han hållt sina 30% hade han varit uppe på 19 mål vid det här laget, istället har han nu "bara" 14 mål. Dom 5 målen är ändå värda ett par poäng.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Mm, det är säkert ett gott,väl underbyggt resonemang. Jag överraskades av att Dick var SÅ bra.

   Kommentar avatar
   Philip Steingrüber, 2 veckor sedanSvara

   Fast det är där jag tycker man får skilja på att VARA bra och PRODUCERA bra. Det ena är bättre än det andra på att förutsäga hur det kommer gå framöver. :)

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 veckor sedanSvara

   Som du säger Philip så är det givetvis inte hundraprocentigt. Men det finns en del statistik som sällan eller aldrig brukar ljuga. Och jag tycker att du har rätt gällande att statistiken hann ikapp FBK. Har inte koll på deras siffror efter 10-15 omgångar men det måste vara riktigt bra siffror. Man kan ta Malmö som exempel som gick som tåget första 10 omgångar förra säsongen och hade PP(50%) räddningsprocent(över 95%?) det får man givetvis inte utan bra lag (vilket dom hade) men samtidigt kan man inte hålla sånna siffror över en hel säsong. När 52 omgångar summeras så finns det viss statistik som alltid brukar jämna ut sig, typ PP och skotteffektivitet. Även om givetvis något lag måste vara bäst i respektive statisk så brukar det inte skilja speciellt mycket på topplagen

 • Kommentar avatar
  Bengan, 2 veckor sedanSvara

  Blir kul ikväll, alltid roligt att se vad Dick hittar på. FBK har stora problem bakåt, släpper in mycket mål, men de är vassa framåt, så blir en bra test på försvarsspelet ikväll.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Absolut. Bra test för båda lagen, känner jag.

 • Kommentar avatar
  Jocke , 2 veckor sedanSvara

  Tycker du inte vårt PP generellt har varit för dåligt den senaste tiden? Tycker inte vi har något pucktempo eller någon plan b, könns som det bara ska vara lasch som sätter upp Olofsson. Tycker även vi har lite för lite rörlighet, menar inte att de ska vispas runt hej vilt. Vad har du för känsla om vårt PP spel herr Leman? /Jocke

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   PP1-formationen funderar alldeles för mycket, det går på tok för långsamt. Behöver förenkla, ta fler skott, gå mer på instinkt. PP2 rakare, men svårare sätta upp spel.

 • Kommentar avatar
  Rickard, 2 veckor sedanSvara

  Lundqvist måste fortfarande vara dålig han ser otroligt seg ut. Lasch är helt borta i andra och Nyberg drar på sig onödiga anfall mot sig. Han har ju pucken länge innan han skälv låser fast sig i försvar zon. Sedan tycker jag synd om Stålberg för att han blir utvisad utan att göra ett dyft.

  • Kommentar avatar
   ADAMS BALYN, 2 veckor sedanSvara

   Vill du ha ett brådskande lån för att starta ett företag eller stödja ditt företag 2018? har du sökt efter lån på fel ställe? sök inte längre för att du har hittat ett tillförlitligt låneföretag Trust Fund Loan Company, ger vi något belopp som sträcker sig från $ 3000 till $ 100,000,000 med en kurs på 3% kontakta oss idag. Direktör: ADAMS BALYN E-post: trustfundfinaceservice@gmail.com Vi väntar på ditt svar Gott nytt år.

   • Kommentar avatar
    HERMAN ANNE, 4 dagar sedanSvara

    Hej alla Hur jag fick mitt önskade lånebelopp från ett pålitligt lånföretag (REMY.CREDIT111@GMAIL.COM) jag heter anne en ensamstående mor till 2 barn är från TYSKLAND är här för att berätta för alla hur mr REMY FINK hjälper mig med ett lån på 20000 EURO för att betala min skuld och starta ett nytt företag Gud välsigne REMY FINK låneföretaget får jag mitt lån inom de följande 48HOuRS utan dröjsmål emaill honom nu om du behöver några typer av lån (REMY.CREDIT111@GMAIL.COM) Gud välsigne REMY FINK

    • Kommentar avatar
     ELITE FINANCE, 3 dagar sedanSvara

     För att informera allmänheten om att det enkla lånet nu har givits ut med 2% ränta krävs det bara att seriösa personer anmäler sig. kontakta email: (ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM, ELITE_FINANCE@OUTLOOK.COM

     • Kommentar avatar
      ANNE, 2 dagar sedanSvara

      Hej alla Hur jag fick mitt önskade lånebelopp från ett pålitligt lånföretag (REMY.CREDIT111@GMAIL.COM) jag heter anne en ensamstående mor till 2 barn är från TYSKLAND är här för att berätta för alla hur mr REMY FINK hjälper mig med ett lån på 20000 EURO för att betala min skuld och starta ett nytt företag Gud välsigne REMY FINK låneföretaget får jag mitt lån inom de följande 48HOuRS utan dröjsmål emaill honom nu om du behöver några typer av lån (REMY.CREDIT111@GMAIL.COM) Gud välsigne REMY FINK


      Lämna en kommentar