Kvällen i Luleå gav Frölunda framtidshopp


► Det här var kvällen som gav Frölunda hopp.
► Vändningen i Luleå, när 1–3 blev 4–3, betydde tre poäng och en efterlängtad vinnarkänsla.
► Joel Lundqvists matchstraff betydde att Roger Rönnberg inte längre kunde hålla Max Friberg och Jan Mursak separerade. Följer en fortsättning (och det gör det väl?) så har Frölundas offensiv hux flux blivit vassare.
► Lite om detta och mina fem bästa här.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Bra sällskap. Nummer 9 Mursak och 12 Friberg (gömd i mitten), äntligen tillsammans igen. Foto: C MORE (skärmdump)


LITE KUL VAR det ju i början av andra perioden. Efter allt mitt (och ert) tjat om att Frölunda borde se till att få ut mesta möjliga offensiv av Max Friberg genom att åter spela honom med Jan Mursak så blev det mål i deras första byte tillsammans.

Nej – Mursak var inte direkt inblandad i förspelet när Friberg och Robin Alvarez kombinerade.

Ja – det var förstås lite av en tillfällighet att det blev mål direkt.

Jo – jag satt ändå i soffan och fnissade lite, det gjorde jag. Världen får en att le ibland.

Rakapuckar.com bild

På en mer seriös not: Friberg är en av Frölundas få forwards med riktig spets, han växer enormt när han får spela med Mursak istället för Joel Lundqvist, vi såg det i vintras, vi såg det i går. Visst, Mursak var inte fantastisk på något vis, men han var bra och är trots allt en spelskickligare center än Lundqvist. Potentialen ökar på det här viset.  

Eftersom tränaren Roger Rönnberg envist har framhärdat sin avvikande åsikt och kämpat emot så behövdes det en feltajmad tackling av Lundqvist, det kom något gott ur den mot Luleå, det kommer fortsätta komma gott ur den under kaptenens avstängning.

Jag förutsätter att Rönnberg inte rör Alvarez–Mursak–Friberg i det här läget.

Jag hoppas, för er supportrars skull, att han inte gör det när Lundqvist är tillbaka heller.

Det finns andra roller som Frölundas snart 39-årige veteran kan ta, inte ens nödvändigt att han spelar center. Men det här att legendaren med nummer 20 på ryggen inte skulle platsa, det köper jag inte. Absolut inte.

Frölunda kommer behöva sin ledare, sin vägvisare, sin ikon i ett slutspel. Han ska bara inte spela med en av de forwards som verkligen kan göra offensiv skillnad.

Rakapuckar.com bild

Tacklingen? Den kommer i ett läge där Carl Mattsson (alla tummar hålls för hans hälsa) just har spelat ifrån sig pucken och är sårbar, vad disciplinnämnden under fredagen kommer motivera sin dom med är sannolikt att Lundqvist är vårdslös.

Han får tackla, ska tackla, meningen med fysiskt spel är ju här att Mattsson ska skrämmas till att skvätta med pucken, men jag hade velat se Lundqvist anstränga sig mer för att undvika en huvudträff.

Mattsson gör sig inte plötsligt lägre, sänker inte huvudet. Lundqvist bör kunna ha koll.

Detta skriver jag bakom datorn. Där är allt mycket lättare än på isen. Det bör man betänka. Men tacklingen tycks ta mer eller mindre rakt i huvudet, och att det inte skulle bli ett antal matchers avstängning, jag har svårt att se det. Fem? Mm, det blir ju ofta det, lite standard.


På lördag kanske någon av Hanhals Kings-lånen Ludwig Persson/Liam Dower Nilsson får chansen som extraforward, i nästa vecka är Johan Sundström spelbar igen – men jag undrar om Frölunda verkligen vågar skicka tillbaka Theodor Niederbach till Modo?

Rakapuckar.com bild

Lite annat:

## Jag imponerades verkligen av lugnet och tålamodet Frölunda hade, den här gången knäcktes laget inte av motgång, man reste sig, fick till ett bra spel – och sedan även utdelning.
Visst, 2–3 lite turligt, 3–3 rätt billigt, 4–3-ledningen hängde på en skör tråd, men jag hade imponerats även om Luleå fått till en sen kvittering.
Det var inga stukade Frölundaspelare jag såg, snarast modiga. Det lovar gott.

## Det här var en match, en seger, nummer tre på de tio senaste matcherna. Behöver följas upp med många fler bra prestationer och vinster. Faran med att kalla en enda segermatch för något slags vändning likt CHL-finalen för två år sedan är att man lite grand lurar sig att tro att det ska gå av sig själv. I fjol vände absolut ingenting efter segern nere i Tjecken. Just sayin'...

## Det var värst vad Jesper Sellgren missade pucken när han skulle skjuta. Fast vid 2–3 blev det ju bra …

## Luleås PP, Linus Klasen som styrde, det var en fröjd att se uppvisningen. Enormt hög kvalité. Att det tog stopp i slutet var säkert för att anspänningen blev för mycket, andra matchen i rad där Luleå slängde bort en tvåmålssledning.

## Leksand tappade ledningen i Karlstad, föll mot Färjestad, tappade lite mark gentemot Frölunda, tappade också spelare, Jonas Ahnelöv och Jon Knuts. Här fanns ju redan några på frånvarolustan, som Peter Cehlarik och Carter Ashton.

## Såg ni att Roger Rönnberg tog en timeout i början av tredje? Ville rätta till en del saker. När fan blir gammal …

## Karl Henriksson gjorde verkligen allt han kunde för att visa att det är center han ska spela, inget annat. Här finns så mycket mer kapacitet att plocka ut.

Rakapuckar.com bild

## Jag är väldigt förtjust i Juhani Tyrväinens sätt att spela fysisk hockey, han tvingar motståndarna att ständigt vara på sin vakt. Som Anders Broström på sin tid. Älskad av de egna, inte fullt så uppskattad av motståndarna.
Men – den här förstärkningen Tyrväinen stod för i slutet av matchen i duellen med Patrik Carlsson, den gillade jag verkligen inte. Varför inte bara lägga av med sådan skit? Anmäls finländaren i dag? 

## Niklas Rubin – vilken matchvinnarinsats.

## Djurgården på besök på lördag, med Dick Axelsson som satt något slags världsrekord i lång passning. Tung förlust i Malmö i går, dock. Dick & Co lär komma revanschsugna till Göteborg, Frölunda behöver ännu en Max-prestation.


## Det är nog väldigt bra om Frölunda drar på sig färre utvisningar framöver.

## Både 1–2 och 4–3 var mål där Frölunda hittade den där ytan framför mål som Anders Burström talade om i onsdags.

## Den här statistiken är lite intressant. Ger perspektiv på 4–3-segern.

 

Rakapuckar.com bild


***

***

Senare under fredagen kommer text(er) från Frölundas träning. Något speciellt ni är nyfikna på?

Förresten, om någon missat: Jan Mursak och Max Friberg gjorde fem matcher ihop under JVM, Mursak 1+3, Friberg 2+6. Därav att jag vid ett antal tillfällen argumenterat att så pass offensivt svagt lag som Frölunda inte har råd att kasta bort Friberg i mer av en arbetskedja.    

Friberg hade 2+1 på 13 matcher utan Mursak, på två perioder i går fick han ihop 1+2. Kan Mursak haka på här så tänds ett offensivt hopp i Frölunda. 

Visst, en Fribergassist i PP, utan Mursak. Och 4–3 kom med slovenen på bänken. Men ändå ... Lite slående är det allt.

***

Okej, mina fem bästa till sist:

1 – Max Friberg
* 1+2, spelade 18.36, en stor liten spelare i ett hårt kämpande lag.

2 – Niklas Rubin
* Otacksam match med tre insläppta PP-mål, behöll lugnet, tålamodet, hade en fantastisk benparad i andra perioden när Niklas Olausson var fri, två poängräddande parader i slutet av matchen.

3 – Patrik Carlsson
* 0+2, några riktigt fina aktioner, tog en centerroll när Joel Lundqvist försvann, grymt bra förarbete till 4–3.

4 – Robin Alvarez
* 1+1, hade bra fart i benen, aktiv, tog sig till lägen.

5 – Stefan Elliott
* Jesper Sellgren hade en assist och spelade 3.30 mer, men … soloraiden som gav straff, den tog Elliott upp på listan.

***

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
73 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Jan-Albert, 1 månad sedanSvara

  Grym insats och fruktansvärt skön seger, blev det någon presskonferans efter matchen? Vart finner jag den?

   Kommentar avatar
   Christian, 1 månad sedanSvara

   Jag har också letat efter någon men inte hittat.

   Kommentar avatar
   Ovster, 1 månad sedanSvara

   Det blev ingen, stod i förra tråden. Det som blev är dessa från Luleås intern-TV som HL visar just i denna skrift.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   ”Var finner jag den”!

 • Kommentar avatar
  LarsL, 1 månad sedanSvara

  Minst sagt intressant att målskyttet sitter betydligt bättre efter Joels matchstraff och efterföljande ändringar i kedjorna. Första gången någonsin jag ser fram mot ett antal matcher utan Joel. Kanske innebär att RR äntligen för ihop 12 och 9 permanent.

  • Kommentar avatar
   DD, 1 månad sedanSvara

   Välbehövlig vinst! Starkt att vända! Upplever att Mattsson blir rädd när Joel kommer och vänder sig bort från tacklingen vilket gör att den tar olyckligt. Tråkigt att han blev skadad, så klart. Får hoppas att Murre och Friberg får kampera ihop framöver. Man behöver helt klart skruva på BP och PP. Det är där man tappar många matcher. Vore trevligt om Tyrväinen slutar med sina bedrövliga filmningar. Det är allt lite Shinnimin över honom. Ska vara tuff men står inte på benen. Svagt av domarna på slutet att ta två MYCKET tveksamma utvisningar och ingen diving på Tyrväinen. Där kom Frölunda undan med Guds försyn. Ändå någon slags karma och poetisk rättvisa där.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Förvånade mig mkt att Tyrväinen inte åkte för diving. Tyckte den var rätt tydlig.

  • Kommentar avatar
   Andreas, 1 månad sedanSvara

   Hoppas Mattsson är OK efter omständigheterna. Men jag tycker att han är låg? Han har brett mellan fötterna och åker framåtböjd vilket innebär att man blir låg. Han borde väl dessutom se Lundkvist? Det är ju ingen blindside iallafall. Men å andra sidan kan jag tycka att det inte spelar någon roll, tacklingen tar i huvudet och Lundkvist borde kunna göra mer för att undvika det. Köper matchstraff och avstängning utan vidare. Men jag har i detta fallet lättare att se att Mattsson brister i sitt ansvar som puckförare, (vilket han är i princip tills en millisekund innan smällen kommer) jämfört med andra liknande situationer. Jag tycker till exempel att den tacklingen Joel delade ut i Leksand var värre, med undantag för utfallet på den mottagande spelaren. Alltså jag tycker Luleåspelaren har större möjlighet att skydda sig än Leksandsspelaren hade.
   Jag vill bara försöka förstå hur det bedöms? Jag är okunnig här. Vill lära mig :-)...
   Och återigen, det viktigaste är att Luleåspelaren mår ok.
   Men kommer "Joel bestämmer-snacket" väga in även i denna bedömning?

    Kommentar avatar
    Per, 1 månad sedanSvara

    Själv begriper jag inget kring dessa tacklingar. Blir intressant att se vad experterna säger. Jag tycker den är mer oturlig än ful. Och Lulekillen stirrar ner i isen.

  • Kommentar avatar
   Mattias, 1 månad sedanSvara

   Joel är vår störste genom tiderna så resterande del av denna säsong och nästa blir svåra. Inte minst för Rönnberg. Hur ska han göra med vår kapten?
   Joel har sämst plus minus i laget med -6. Trots att han spelar med en arbetshäst som Friberg.
   Han har tyvärr haft svårt att hänga med, sett otajmad ut.. Ändå snittat över 16 minuter per match, given i ett PP som inte hotat på hela säsongen.
   Han och Lasu har låst centerpositioner som tvingat ut Henriksson på en kant och Jacob Peterson att flytta till Karlstad.
   Andra centrar som Mursak och Sundström ha flyttats ut på kanten i perioder. Hjalle likaså.
   HL, du skriver om Joel på en kant. Utveckla, låter som en spännande tanke. Skulle han funka i ex Lasus kedja på en kant, med mer begränsad speltid?
   Jag ser ju hellre att Sundström är vår ledande center följd av Mursak och Henriksson. Purre lika bra på en kant.

    Kommentar avatar
    Tobias, 1 månad sedanSvara

    Så spot on! Särskilt den sista halvan av inlägget.

    Kommentar avatar
    Nolte, 1 månad sedanSvara

    Sett Färjestad en hel del den här säsongen och gör så ont i mig att man inte kunde ge Peterson en centerplats. Jag vet att man anser sig ha så ruskigt stark center-sida, men jag håller inte riktigt med.

    Kommentar avatar
    Boarding, 1 månad sedanSvara

    Ja FBK som går så starkt...

    Kommentar avatar
    Nolte, 1 månad sedanSvara

    Går ungefär som Frölunda, men Peterson går starkt. Med sina 25p hade han varit delad 1:a i Frölundas poängliga....

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Mattias: Inga speciella tankar om Joel redan nu, han kan fungera lite var som helst i en tung kedja, tror jag. Får vänta och se här.

  • Kommentar avatar
   Rallyclay , 1 månad sedanSvara

   Var tvungen att starta dagen med att titta på målen igen.
   Här ser man ju vad som händer när man går på mål (2-1 och 3-4) samt vad som händer om man skjuter (3-2 och 3-3). Visst kan man hävda tur och att målisen skall ta tex trean men ändå. Skapa trafik och skjut.
   Purre skall slå passningar, hur många lägen brände han igår?
   Leman, vet du varför man fick byta straffskytt?
   Jobbigt när det rutinerade ledarna tar så dåliga utvisningar. Grönlund är klumpig och Purre borde väl se vem det är som han stöter mot och borde väl då inse risken att han lägger sig!
   Visst att det går fort men ändå.
   Jag tycker att Norlinder var bättre defensivt igår och att Henriksson gjorde säsongsbästa.
   Nästa fråga Leman. Tror du Joel får mer än 5 matcher? Tänker att det var andra gången på samma säsong. / Claes

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Möjligt att Frölunda straffades för att Rubin inte var ur målet, men att det betyder byte av straffskytt ... jag kan inte den regeln. Joel är inte återfallsförbrytare, handpåläggning på en linjedomare har inget meden huvudtackling att göra.

    Kommentar avatar
    Rallyclay, 1 månad sedanSvara

    Naturligtvis är han ingen återfallsförbrytare, det var min hjärna som inte var vaken :-)

    Kommentar avatar
    babar, 1 månad sedanSvara

    Nowick dömdes för headbutting förra säsongen, och räknades som återfallsförbrytare när han denna säsong dömdes för kicking a player. Så man vet aldrig med dessa beslut.

  • Kommentar avatar
   Danne, 1 månad sedanSvara

   Min gissning är minst 5 matcher Joel har är återfalls förbrytare!

   • Kommentar avatar
    King , 1 månad sedanSvara

    Vad pratar ni om? CM Spelade vidare efter tacklingen...

     Kommentar avatar
     Christer, 1 månad sedanSvara

     Nej, det gjorde han väl inte...?

   • Kommentar avatar
    Christian , 1 månad sedanSvara

    Ser lite olika bud, men visst kan inte Joel klassas som återfallsförbrytare? Inga gissningar, tack - utan gärna svar från sådana som VET. Den enda avstängningen han åkt på den här säsongen är ju för domarknuffen.

     Kommentar avatar
     Nolte, 1 månad sedanSvara

     Återfallsförbrytare blir man väl om man stängs av för samma förseelse 2 ggr?

     Kommentar avatar
     Christan, 1 månad sedanSvara

     En del verkar mena att det gäller "alla förseelser". Typ att domarknuffen skulle vägas in här, men tycker det låter skumt som fasen.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     För att räknas som återfall ska det vara inom ett år plus för likartade förseelser. Alltså gäller inte återfall här.

     Kommentar avatar
     Christian, 1 månad sedanSvara

     Det jag trott också – tack för förtydligandet.

     Kommentar avatar
     Christian, 1 månad sedanSvara

     Well, så var det med det... Blev "återfall" trots allt.

   • Kommentar avatar
    DD, 1 månad sedanSvara

    Joel anmäld. Lär blir rätt många matcher... Men vad är det för skitsnack om att Mattsson inte kan skydda sig? Han måste vänta sig en tackling där och skydda sig. Han är i en konstig kroppsposition när han blir tacklad.

    • Kommentar avatar
     Daniel B, 1 månad sedanSvara

     Riktigt jäkla starkt att vinna med tanke på hur sista matcherna har sätt ut och att laget har haft svårt med att få in pucken. Ja du HL, Niederbach gjorde en stark insats och jag blir förvånad om man skickar iväg honom till Modo igen även efter Joels avstängning. När Johan är tillbaka så hade jag satt honom med elmer och Kalle och satt nässen (tyvärr, gillar nässen men tycker att han inte har kommit upp till den nivån han hade i början) på läktaren. Niederbach hade jag satt med purre och Ehn. Ehn spelade bra igår. Hoppas man kan rida vidare på denna seger.

     • Kommentar avatar
      Tobias , 1 månad sedanSvara

      Så jävla imponerad av laget igår så jag finner inga ord!!!
      Men Joel tror jag vi har för höga förväntningar på just nu o han har det nog på sig själv också att leverera som den ledaren han är. Har själv tvillingar (dock betydligt yngre) o den närheten till varandra dom har är oerhört speciell, en kärlek för varandra man inte finner hos andra syskon barn. Detta med Henke har nog satt Joel i ett helvete själsligt o känslomässigt o det är inte konstigt, att ha sin andra hälft i ett sånt utsatt läge som han var i på andra sidan Atlanten måste ju vara en mardröm.
      Tycker ledarna skall ta bort C:et från hans bröst när han e tillbaka o låta han slippa pressen med det för ett tag o bara vara en i laget .... För hans egna skull! Sedan trycker man på det i slutspelet då vi behöver våran Joel o då han är som bäst!
      Hans tankar är o har varit på ett helt annat ställe o det märks o det är det heller ingen som klandrar honom för !!!

      • Kommentar avatar
       Johan, 1 månad sedanSvara

       Jävla synd att det inte kom ut nån presskonferens igår efter matchen. Brukar vara jäkligt kul med Bulan och RR tillsammans

       • Kommentar avatar
        J, 1 månad sedanSvara

        Joels tackling tar i huvudet utan tvekan, men har inte Luleåspelaren ett ansvar också? Han har huvudet väldigt långt ner, och har precis släppt pucken när tacklingen utdelas. Med dagens regler är det ju en taktisk fördel att hålla huvudet nere, för då får man inte bli tacklad (?) Osäker på om det hade blivit utvisning i NHL, (förmodligen för att jag aldrig jag sett denna typ av situation, för att spelarna där faktiskt tittar upp)

        • Kommentar avatar
         Boarding, 1 månad sedanSvara

         Joels tackling är klockren. Att en klen renskötare ramlar ihop i en hög får stå för honom. Tydligen kunde han spela vidare...

          Kommentar avatar
          Peter, 1 månad sedanSvara

          Seriöst, hur orkar du ens skriva så där? Varför inte bara gå å sov under en sten någonstans? Så vi alla som bor i Norrland är "renskötare" Tyvärr såna som dig som förstör detta underbara sida.

          Kommentar avatar
          Peter, 1 månad sedanSvara

          Denna*

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          Ja, "Boarding", lägg gärna ner med den typen av ord så blir jag glad. Dessutom var det en regelvidrig tackling och Mattsson spelade inte vidare.

        • Kommentar avatar
         Ricky , 1 månad sedanSvara

         Är det någon mer som tycker att Lundqvist jobbar längre ut från målet i pp än tidigare säsonger ? Innan var han ju nästan i knät på målisen och skymde och gled ut till skott position. Sedan är han ovärdelig att ha med med sina tacklingar (dom justa) och energin han ger. I vilken kedja tror du HL han skulle passa i ? Sedan hoppas jag på Murre och Max får fortsatt förtroende samt junior kedjan är rolig att se rör runt ordentligt i motståndarnas försvar.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          De spelar inte med en man framför mål utan, precis som du säger, så har Joel (i går MRO i PP2) en roll lite längre ut där han kan röra sig inåt. Var han kan spela efter avstängningen tar vi då. :)

        • Kommentar avatar
         AJ, 1 månad sedanSvara

         Kanske så att Friberg blir bättre offensivt när han är med Mursak för att han får en mer offensiv roll? Så att det inte är Mursak i sig som gör honom bra utan att han undermedvetet blir mer attackera de i sitt mindset?
         Sen blir det ju inte sämre med en spelskicklig center heller..

         • Kommentar avatar
          Danne, 1 månad sedanSvara

          Väldigt viktig seger igår! Den såg man inte komma. Heller inte när det stod 1-3;-) Men dom fortsatte att kriga, slita, åka och lägga puck djupt. Slitet gav utdelning till slut: Men i ärlighetens namn var det inget större anfallspel vi bjöds på, kostar ENORMT mycket för varje mål. Där MÅSTE dom hitta en lösning! Men, idag är det bara seger som räknas, att säkra slutspelsplatsen är prioriterat!
          Men kan ju enkelt konstatera iaf att RRs bygge av femmor, återigen visade sig igår, vara felaktig. När joel försvann blev det en helt annan dynamik hos Friberg och Mursak. Fullkomligt hjärnsläpp att inte spela dom ihop. I synnerhet om man nu vill vinna matcher och iaf ha EN femma som levererar.
          Dags för RR att tänka om, för lagets bästa.

          • Kommentar avatar
           Sothöna, 1 månad sedanSvara

           Någon mer än jag som tycker det börjar lukta guld...? :D

           • Kommentar avatar
            EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

            Tror att "luleåanska" tränartrojkan för Frölunda mådde riktigt bra på flyget hem till Göteborg sent igår kväll. ;)

             Kommentar avatar
             Rallyclay, 1 månad sedanSvara

             Japp, det var nog en skön promenad ut från ishallen till bussen :-)

           • Kommentar avatar
            Skaraborgsindian , 1 månad sedanSvara

            Elliott ville slå straffen men fick ej. Why?

             Kommentar avatar
             VF, 1 månad sedanSvara

             Han fick inte slå straffen för rubin stod kvar i målet, då fick frölunda som straff och göra processen.

           • Kommentar avatar
            Adam, 1 månad sedanSvara

            För de första, inget skyddande av tacklingen, utan den blir fel och de är självklart matchstraff och avstängning , men hur kan man skriva i anmälan att Joel kommer från sidan? Kan man komma mer rakt framifrån än vad han gör vid den tacklingen?..

             Kommentar avatar
             Pupule, 1 månad sedanSvara

             Jo, det går definitivt att komma mer framifrån. Samtidigt är den inte helt från sidan heller, men Mattson har ju vridit sig med blicken mot mål. Vi har för lite tacklingar i svensk hockey, då blir det här resultatet - en avstängd, en borta med skada. Hade vi haft en större vana vid tacklingar, dvs att man faktiskt förväntar sig att bli tacklad, så hade man kunnat undvika många skador och även avstängningar.

           • Kommentar avatar
            Allen, 1 månad sedanSvara

            Tycker juniskedjan gjorde det bra igår. Söderblom stark på puck och Henriksson börjar hitta tillbaka nu när han är center. Men Nässèn? Sen han skrev nytt kontrakt är han nästan helt osynlig trots sitt jobb och vinner knappt en närkamp. Han måste upp, var ju vass offensivt i början på säsongen. Sen är det hemskt att säga, men Frölunda blir bättre utan Joel just nu, han borde spela i en 4:e kedja vinna närkamper, tekningar och ge laget energi den vägen. Han är slut som ett offensivt hot tyvärr, vår stora ledare.

            • Kommentar avatar
             Karin, 1 månad sedanSvara

             Väl analyserat som alltid Leman. Håller med om att Frölunda inte har råd att spela Max ihop med Joel. Tycker Max får ut mer när han spelar med kvickare spelare som kan matcha hans snabbhet.

             • Kommentar avatar
              Nilsson, 1 månad sedanSvara

              Frölunda är ju ett mycket bra lag när de möter motståndare som förväntas föra spelet. Tänker på bortamatcher som mot Fbk,Rögle,Örebro och nu Luleå. En hemmamatch nu på lördag mot Dif eller exempelvis en bortafight mot ett lag på nedre halvan-då är det väldigt svårt att veta hur VF blir att se ut...

               Kommentar avatar
               VF, 1 månad sedanSvara

               Skillnaden är inte så stor, skillnaden är att Frölunda gjorde jobbet igår, åkta in på mål, tryckte sig på mål, hade folk som störde och skymde målvakten. Då vinner man matcher om du gör de tråkiga jobbet. Sen så hade Frölunda kedjan med Alle, Mursak o Friberg som gav ett hot varje byte det gjorde.

             • Kommentar avatar
              LG, 1 månad sedanSvara

              Såg att SHL beslutat att vardagsmatcher skall börja 1800 så folk kan se färdigt (oftast) matchen om den ses på sportpub/restaurant. Verkar ju vara en lysande idé, eller hur HL!? :-)Tror iaf att en av dina sponsorer jublar.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

               Du var tidigt på detta. :) Väldigt bra att SHL valde den här vägen. Tar upp det i "Lemans lördag."

               Kommentar avatar
               Christoffer, 1 månad sedanSvara

               Heh, personligen tycker jag det är värdelöst. Kommer missa iprincip hela matchen nu för att det kommer nattning av dottern i vägen osv.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

               Det var ju synd. :( Hm. Vi uppskattar dina analyser här. Alltid någon som kommer i kläm.

               Kommentar avatar
               Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

               Kanske bättre att inte se den från början med lite eftersändning då ist? :). Bara för att matchen börjar 18, så kan ju du börja vid 19 o sen spola förbi periodpauserna o så är du nästan ikapp, lagom till slutet.

               Kommentar avatar
               EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

               Vill nog allt lägga min näsa i blöt här - genom att påpeka att det här om matchstart redan från klockan 18.00 vardagar - var jag först om att föreslå redan vid första gången(vilket jag också då nämnde här på RP) i samband med att regeringen tog beslut om ingen alkoholförsäljning efter 20.00 och det är ett litet tag sen.

               Kommentar avatar
               Christoffer, 1 månad sedanSvara

               Heh, ja man får väl börja göra som Per gör :)

               Kommentar avatar
               EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

               Christoffer: Vad är det "Per" gör? Lägger också näsan i blöt, eller?

               Kommentar avatar
               Christoffer, 1 månad sedanSvara

               Förlåt Edward, du hann posta din text medans jag skrev mitt, det var ett svar till Tom, om hur jag skulle börja se matchen vid 7 även om den börjar 6. Vilket, om jag inte tänker på fel person, är vad användaren "Per" gör i nuläget.

               Kommentar avatar
               EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

               Det är lugnt, Christoffer! Så har hänt mig också - inpassen har kommit lite galet emellan varandra. ;) Försöker därför för det mesta med att alltid nämna den jag vill beröra.

               Kommentar avatar
               LG, 1 månad sedanSvara

               Ser fram emot Lördagsläsningen samtidigt som jag gratulerar Edward till att ha "varit först" :-)

               Kommentar avatar
               EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

               LG: Ah, hängde upp mig lite grann på Lemans svar till Dig att "Du var tidigt på detta." Kanske han blandade ihop oss helt enkelt? Orkar nu inte för stunden söka i arkivet - men det ska ju givetvis finnas där. :)

               Kommentar avatar
               Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

               Christoffer, ja precis :). Även jag har gjort så vid behov och det har funkat finfint. Möjligtvis inte EXAKT samma känsla som att se 100% live, MEN väldigt mkt bättre än att missa helt iaf :).

               Kommentar avatar
               Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

               Eller att kunna spela förbi periodpauser o typ power break är väldigt skönt. Det svåra är väl att motstå att spela fram under matchen om det ser väldigt dåligt ut eller liknande (för då förstörs känslan lite för mkt ev)

             • Kommentar avatar
              danpåkuul, 1 månad sedanSvara

              Är Arvid Söderblom klar för skellefteå nästa år med ??

               Kommentar avatar
               Christoffer, 1 månad sedanSvara

               Han skrev på ett 2års avtal inför denna säsong.

             • Kommentar avatar
              danpåkuul, 1 månad sedanSvara

              Tackåtack men tyvärr då::

              • Kommentar avatar
               Anders Broström, 1 månad sedanSvara

               Håller inte med dig om Joels tackling! Utgången givetvis olycklig! Vid passningsögonblicket böjer sig spelaren framåt och tittar långt efter pucken! Han måste förstå att han kan bli tacklad och i det läget försvara sig! Det var i princip rakt framifrån! Puckförare får inte spela så naivt! Nu blir det antagligen lång avstängning pga all drev efter Joel! Tyvärr!

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                Respekt för din stora erfarenhet och kunskap, Anders. Men jag håller inte med om att Mattsson böjer sig fram och gör sig låg. Han bibehåller i princip sin position. Joel gör helt rätt i att tackla i det läget, Mattsson har att välja mellan att spela pucken och skydda sig, väljet det förstnämnda och får således acceptera en smäll - men inte rakt i huvudet.

                Kommentar avatar
                Danne, 1 månad sedanSvara

                Fasen, säger du emot Broström HL;-) I ärlighetens namn så spelar det ingen roll, anser jag, om Matsson lutar sig framåt eller inte. Självklart skall han vara beredd på tackling där, men axeln tar i huvudet, det är solklart! Då spelar det ingen roll. Olyckligt, absolut. Självklart inte Joels avsikt, men nu tog den i huvudet och avstängning är att vänta. Med all rätt. Hade joel satt axeln i bröstet hade vi snarare än idag suttit och njutit!

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                Då hade det varit en klockren tackling.

              • Kommentar avatar
               VF, 1 månad sedanSvara

               ” Mattsson tar emot pucken och spelar genast in pucken mitt i banan. Lundqvist kommer från sidan med fart och tacklar Mattsson med vänster axel. Axeln träffar huvudet på Mattsson som inte kan skydda sig själv. Mattsson lämnar matchen och återkommer inte till spel.”
               Mattsson fortsatte spela eller?

                Kommentar avatar
                Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

                Mattssons istid igår ligger på 3.14 ... så tror inte han spelade vidare?

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                Nej. Kunde verkligen inte fullfölja matchen.

              • Kommentar avatar
               Totte, 1 månad sedanSvara

               ”– Om han står still där och försöker klämma fast en passning i ett sådant läge, så måste han förvänta sig att bli tacklad. Antingen får du spela den och skydda dig, eller så får du välja att avbryta den passningen. Sättet som Joel Lundqvist går in i närkampen är sättet som jag vill att mina spelare ska gå in i närkamper. Han har ingen tid att avbryta den tacklingen heller, säger Roger Rönnberg till Göteborgs-Posten.”
               Kan bara hålla med.

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                Inte jag. Men så tillhör jag inte Frölunda heller.

                Kommentar avatar
                DD, 1 månad sedanSvara

                Så inget ansvar ligger på Mattsson att ta emot tacklingen? Den är inte sen och den är inte blind side. Klart Joel ska bli avstängd när den tar i huvudet men Mattsson gör inte heller rätt. Viktigaste är ju att Mattssons huvud mår OK, så klart.

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                Läs gärna vad jag skrev i texten, vad jag svarade Anders, så ser du att jag verkligen tycker Mattsson har ett principiellt anavar i situationen. Men det förändrar inget i sak här.

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                *ansvar

                Kommentar avatar
                DD, 1 månad sedanSvara

                Då förstår jag. Ja, självklart ska han bli avstängd. Ansvarig för sina handlingar. Joel känns allmänt lite seg och dåligt tajmad just nu. Blir nog 5 matcher eller så.

                Kommentar avatar
                Totte, 1 månad sedanSvara

                Inte jag heller Leman. Men här kommer konsekvensen bedömas före handling som i så många andra fall.

              • Kommentar avatar
               VF, 1 månad sedanSvara

               Sellgren istid igår helt galet 23:27

               • Kommentar avatar
                danpåkuul, 1 månad sedanSvara

                Ang. tacklingen , oavsett skuldfråga så tycker jag att resultatet för båda är väldigt tråkigt.

                • Kommentar avatar
                 Mogge , 1 månad sedanSvara

                 Jag har kollat på Joels tackling. Det lär bli en avstängning 3-5 matcher. Vill han tackla där så får han vara säker på att träffa bröstet.

                 • Kommentar avatar
                  Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

                  Lysell spelade 4.55 o hade -2. Inte lika tursam den här gången mot Frölunda.

                  • Kommentar avatar
                   Adam, 1 månad sedanSvara

                   Men ingen anmälan på Tyrväinen? Förstärkningar/Filmningar okej i SHL eller hur ska det tolkas ?.. är de inte viktigt att påvisa att detta inte är okej och att hänga ut sådana aktioner?

                    Kommentar avatar
                    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                    Tycker han borde ha anmälts. Gillar det inte alls.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Fullt tillåtet uppenbarligen. Bara att börja slänga sig hej vilt. Urbota korkat att det inte tas hårdare tag mot detta. De visade inte ens hans skådespeleri i Cmore studion igår.

                  • Kommentar avatar
                   Luke, 1 månad sedanSvara

                   Joel kommer nog få minst 3 matcher.
                   Gelinas i Rögle minst 5 matcher. Väldigt fult.

                    Kommentar avatar
                    The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                    Tycker det låter lite. Tror båda får åtta matcher var.

                  • Kommentar avatar
                   BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

                   Tränartrojkan mådde gott naturligtvis, tror inte kaptenen mådde lika gått, efter när han säkert stod där i omklädningsrummet efter matchen och bad om ursäkt till sina lagkompisar, Gytt ändå att hela gruppen visade en enorm moral och vände matchen, den vändningen på bortais kan betyda mycket för framtiden, Theoder skall naturligtvis stanna i VF säsongen ut, Någon jävla rättvisa måste det va även hur man sköter en lovande Junior, snart i nästa match kanske nya skador uppkommer. Joel saknas m.f.l. Joel får ta sitt straff och komma igen, och köra in i köttet på motståndaren som han är bra på. det får han inte tulla på, lite mer sådant i övriga spelare skulle nog inte skada, men inom ramen .

                   • Kommentar avatar
                    VF, 1 månad sedanSvara

                    Klart de gnäller för de ligger där de ligger!!
                    Så dålig ursäkt usch
                    Klubbledare i Brynäs, Linköping har gjort sina röster hörda för att inget lag ska ramla ur SHL denna coronasäsong.
                    HV71-tränaren Stephan Lundh skulle också helst se att SHL stängs för nedflyttning på grund av pandemin.
                    – När de tog det där beslutet om att inte stänga ligan, då kanske det såg ljusare ut, eller man trodde det i alla fall, säger Lundh till HockeyNews.se.

                     Kommentar avatar
                     The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                     Snacka om bullshit och att skylla ifrån sig för usla resultat. Cprona har inte slått hårdare nu än tidigare. Då skulle de sagt detta innan säsongen drog igång. Men då var de ju ännu inte bottenlag...

                   • Kommentar avatar
                    Janne BD, 1 månad sedanSvara

                    När man tänker på morgondagens match mot DIF så är det en sak jag oroar mig för. Det är att RR ska röra runt i kedjorna igen.
                    Givetvis skall han fortsätta som de slutade mot Luleå.
                    Sen vill jag att han matchar de bästa lite extra i första för att möjligen kunna få en ledning. Sen kan övriga krigare köra på och döda tid.

                     Kommentar avatar
                     The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                     Varför skulle han göra det när han funnit det vinnande spåret? En del är så roliga. Gör RR inga ändringar är det kass. Gör han ändringar är det också kass. Hur fan skall ni ha det?

                   • Kommentar avatar
                    The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                    Hej hopp tomtesnopp!
                    Speaking of what - ser att nån tomte skriver i mitt nick Sothöna. Inte så bra, nej. Kanske är Leman som ytterligare vill elda på (upp?) forumet?
                    Vad har hänt sen sist då? Har tillbringat tre månader på psyket. Känner mig frisk nu och det tycker även doktorn som friskskrev mig utan prut.
                    Kul att Frölunda visar tvivlarna vad man går för. Precis allt gick emot även mot Luleå. Ändå vann Frölunda. Många kommer få hjärnskakning när Frölunda ännu en gång tar turen till Götaplatsen. Bäst när det gäller=Frölunda. Sämst när det gäller=Rögle och Luleå.
                    Tror på en klassisk final mellan Frölunda och Skellefteå. Tror vi vinner game 7 i Skellefteå för att ytterligare gnida in det i folket i gruvan.

                    • Kommentar avatar
                     Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                     Bra att så många fått upp möjliga problem med joels prestation med ålder. Bara 2 säsonger för sent. Är alltid svårast att se i egna laget.

                      Kommentar avatar
                      The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                      Du har fel, Lakers. Joel har varit bättre än nånsin de senaste säsongerna. Bättre skridskoåkning och dominerat på kontoret. Att han inte varit lika vass den här säsongen är däremot korrekt.

                      Kommentar avatar
                      Gurun, 1 månad sedanSvara

                      Joels prestation har varit på topp de senaste två säsongerna. Lägger man dessutom åldern med i beräkningen så har han gjort det fantastiskt bra. Inget som är någon eller några säsonger för sent. Däremot har det diskuterats vid ett flertal gånger de senaste åren om Joels roll i laget, att den kanske bör ändras. Han har dock presterat så pass bra att det inte gått att motivera. Den här säsongen har det varit skillnad. Inte tidigare.

                      Kommentar avatar
                      Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                      För vara han inte han inte heller bra som en förstacenter i ett topplag även om han inte var mjuk som mjukost.

                      Kommentar avatar
                      Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                      Förra

                      Kommentar avatar
                      Gurun, 1 månad sedanSvara

                      Eh, va?!

                      Kommentar avatar
                      The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                      Nu svamlar du ordentligt Lakers. Joels meriter talar för sig själv. Få andra oavsett om vi pratar dåtid eller nutid kan mäta sig med det om vi pratar SHL och CHL.

                    • Kommentar avatar
                     The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                     Eftersom solen skiner idag och bolaget har öppet skall jag vara lite extra frikostig och titta in the crystalball ör att servera slutspelet på silverfat. Leksand och Färjestad avancerar från play in. FBK slår ut Rögle i kvarten. Växjö eliminerar Leksand. Frölunda, Skellefteå, Växjö och Luleå till semifinal. VF-SAIK i final där Rönnbergs mannar vinner game 7 i Västerbotten.

                     • Kommentar avatar
                      HL, 1 månad sedanSvara

                      Vilka är VF? Den klubben finns tyvärr inte längre.

                      • Kommentar avatar
                       Bäckmörten , 1 månad sedanSvara

                       Rönnberg borde vara given på listan idag.
                       Fatta det! Han tog en time out tidigt i tredje.
                       Det går alltså att göra det.. man får t.o.m!
                       Kors i taket.
                       Nu till den stora frågan, kommer det att hända igen?
                       :)

                        Kommentar avatar
                        The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                        Om man gör till vana att ta time out så fort saker och ting inte funkar klingar effekten av. Rent allmänt är det övertro på vad time out har för effekt. Du tror inte spelarna vet om vad de gör för fel när de gör fel? Ibland sitter inte spelet. Så är det för alla lag. Speciellt under en marathonsäsong med löjliga 52 matcher i serielunken.

                      • Kommentar avatar
                       VF, 1 månad sedanSvara

                       Kolla på detta klippet: Juhani Tyrväinen delade ut en tackling på Stefan Elliott. Varför den inte tar i huvudet på Elliott, det är därför han är bered att de kommer smälla o pararerar den bra.
                       Det är skillnaden varför tacklingar tar mer på en spelare, verkligen bra klipp.

                        Kommentar avatar
                        VF, 1 månad sedanSvara

                        sök på @antonj85 på twitter o kolla de klippet, ber er verkligen

                        Kommentar avatar
                        The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                        Så kan man ju inte säga generellt. Du menar att Matsson som såg Joel borde studsat iväg från situationen för att Joel var på väg mot honom? Man skall utgå från checking to the head? Eller kanske en stenhård crosschecking i nacken...

                        Kommentar avatar
                        VF, 1 månad sedanSvara

                        Nej verkligen inte, jag tycker inte joels tackling är okej. Men de jag syftar på är du mer bered på en tackling så tar den inte lika illa. Kolla klippet

                        Kommentar avatar
                        The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                        Verkligen? Så du menar att Mattson skall läsa in att nu blir det en huvudtackling och nästa gång sitter den i bröstet. Och i den farten? Get real.

                        Kommentar avatar
                        VF, 1 månad sedanSvara

                        Som vanligt läser du inte. Syftar jag ens på joels tackling?

                      • Kommentar avatar
                       Lövet , 1 månad sedanSvara

                       Joel är och kommer alltid att vara kaptenernas kapten men man måste hitta en annan roll för honom nu precis som du tagit upp HL. Han måste stå åt sidan i PP till att börja med sedan som du säger Max måste frigöras från honom. Theodor en mkt positiv överraskning. En fundering bara men visst gick det bra för VF senast Joel var avstängd?

                       • Kommentar avatar
                        The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                        Tycker att Joels nästa roll borde bli att kliva av isen och gå in som ledare i Frölunda. På sikt hade jag gärna sett både Joel och Henke i slika positioner. Tror att båda hade gjort ett förstklassigt jobb.

                        • Kommentar avatar
                         The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                         Tycker att Joels nästa roll borde bli att kliva av isen och gå in som ledare i Frölunda. På sikt hade jag gärna sett både Joel och Henke i slika positioner. Tror att båda hade gjort ett förstklassigt jobb.

                          Kommentar avatar
                          Maxad, 1 månad sedanSvara

                          Ja Joel som huvudtränare, Henke som målvaktstränare, Kallio eller Niklas Andersson som forwardstränare, Bros eller Calle Johansson som backtränare.

                          Kommentar avatar
                          The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                          Maxad, instämmer till fullo! Bros får gärna lära Elmer den ädla konsten att tackla så så att sargen gungar och går av på mitten.

                        • Kommentar avatar
                         Nolte, 1 månad sedanSvara

                         Märktes igår att Frölunda legat i hårdträning senaste tiden! Kolla bara Grönlunds ena hand i bröstet och en Karl ”whatever i takes” fabricuis som ser ut att få en kickspark i bröstet. Stora stygga Engsund som får Lasus hand på axeln och det ser ut som att en Björn river tag i honom. Eller Purres klubba runt midjan och det ser ut som att en haj biter tag i stackars Juhani och drar ner honom i djupet.

                          Kommentar avatar
                          VF, 1 månad sedanSvara

                          haha Nolte härligt skrivet :)

                          Kommentar avatar
                          DD, 1 månad sedanSvara

                          Härligt att du förgyller dagen, Nolte!

                        • Kommentar avatar
                         The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                         Skall bli kul att se Frölunda tvåla till Djurgården så att skummet yr. 12-0 ligger nära till hands.

                         • Kommentar avatar
                          Christer, 1 månad sedanSvara

                          Står i anmälan att Joel kom från sidan med fart...Tyckte nog tacklingen var rätt framifrån?

                           Kommentar avatar
                           VF, 1 månad sedanSvara

                           Christer kolla klippet på Juhani Tyrväinen när han tacklar Elliott. Skillnaden när du är bered att få en hård tackling. Jag håller med joel tackling den är inte bra alls och ful. Men hur skillnaden blir om du är med på att få en tackling, istället åka på en jävla smäll och bli riktigt skadad i en situation.

                           Kommentar avatar
                           The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                           Du yrar VF. Matsson kan aldrig vara beredd på att få en tackling mot skallen. Vad tycker du att han skall göra?

                           Kommentar avatar
                           VF, 1 månad sedanSvara

                           Återigen syftar jag inte på joels tackling. LÄS

                         • Kommentar avatar
                          The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                          Du har helt rätt Chrille för nog kommer den framifrån alltid.

                          • Kommentar avatar
                           Mogge , 1 månad sedanSvara

                           Jag tror med på Joel, som någon typ av ledare. Det skulle vara det bästa för Frölunda.

                           • Kommentar avatar
                            The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                            Hörde att Bulan var hos läkarn i dag på rutinkontroll. Blodtrycket så högt att mätaren slog i taket. Kanske inte så konstigt med tanke på både tackling och Frölundas vändning. Måste vara surt att åka på en sådan dubbelsmäll mot ärkefienden. ;-)

                            • Kommentar avatar
                             The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                             Undrar hur många citroner Peter Andersson äter på daglig basis för att konstant se så sur ut? Gillar han inte hockey? Gillar han inte sig själv? Gillar han inte människor? Om så alla andra hockeytränare på jorden var utrotade så skulle jag aldrig vilja se honom som tränare i Frölunda.

                             • Kommentar avatar
                              The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                              Fan vad gött det är att sitta i solen och hinka bärs. Bara Bros och Glenn som saknas på parkbänken. Men de kommer la, menar dan är inte slut än.
                              Trevlig älg!

                              • Kommentar avatar
                               The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                               Imorgon möts lärjungen och läromästaren i Templet. Robert O med de ledsna hundögonen får nog finna sig att bli mästrad big time. Om inte 12-0 så tror jag på 666-0. Kanske mer. Ämnar idka förbön utanför biljettkassorna.

                               • Kommentar avatar
                                The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                Vem var Dante?

                                • Kommentar avatar
                                 The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                 Känner att jag vill komma med ett sockrat erbjudande. För varje hundring som ges till Leman lägger jag till en nolla. Fair enough?

                                  Kommentar avatar
                                  Per, Lysekil, 1 månad sedanSvara

                                  Swishade just över 50:- till HL, men du får gärna lägga till en nolla på den också!

                                  Kommentar avatar
                                  The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                  Då gör jag det Per i Lysekil. Man bränner inte mycket stash på psyket så jag känner mig stadd i kassan.

                                • Kommentar avatar
                                 The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                 Roland eller Roger? Vem är egentligen bäst av stans främsta elittränare. Är svaret givet? Rönnberg alla dar i veckan eller är Nilsson med en djup källa av rutin och kunskap vassare?

                                 • Kommentar avatar
                                  The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                  Dags att fredagshandla. Vad tycker ni är godaste tilltugget framför tv:n när Frölunda spelar?
                                  Jag brukar grunda med en platta bärs och fylla på med danska smörrebröd. Du står dig ganska så bra på den kombinationen.
                                  Du kanske har ett annat tips? Shoot!

                                  • Kommentar avatar
                                   The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                   Hoppas att JVM-spelarna får fett med istid mot DIF. De har både kapacitet och potential utöver det vanliga. Anar att Elmer är på väg att börja nyttja sin fysik. Innan inga tacklingar alls. Kanske har han först nu gått klart Joels tacklinsskola och kan börja praktisera den nuvunna kunskapen?

                                    Kommentar avatar
                                    Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

                                    Ang Elmer, så tror jag väl allt det kommer ta LITE tid till ändå innan han utnyttjar sin potential till fullo. Han känns fortf lite som en grand danois som inte RIKTIGT har fattat att han inte är fullt kompatibel som knähund längre. Men det går åt rätt håll iaf, och det räcker gott o väl. Men om ett par gymsomrar, då :)

                                  • Kommentar avatar
                                   VF, 1 månad sedanSvara

                                   Detta bli intressant för Leksand, Rögle som har fullt på sina restuarang avdelningar.
                                   - Bara en person åt gången ska serveras på restauranger.

                                   • Kommentar avatar
                                    The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                    Tomas Wild thing Forslund är den som kommer sitta mol allena plus Dag Olsson och Dan Söderström allena de med. Kanske även Masken

                                    • Kommentar avatar
                                     VF, 1 månad sedanSvara

                                     Fem matchers avstängning och 22 500 i böter för Joel Lundqvist

                                      Kommentar avatar
                                      Peter, 1 månad sedanSvara

                                      Kan absolut inte se något negativt i detta.

                                      Kommentar avatar
                                      Christer, 1 månad sedanSvara

                                      Misstänkte att det skulle bli så pass många matcher...Oj, oj den tacklingen kostade på...

                                      Kommentar avatar
                                      Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

                                      Rimligt. Synd att detta är enda sättet för Rönnberg att sluta spela Friberg med Joel bara. Skulle kunna tänka mig att Rönnberg o Joel delar på denna boten.

                                      Kommentar avatar
                                      VF, 1 månad sedanSvara

                                      Nää vi får nog se Alle, Mursak och friberg i 5 matcher i rad nu. Sen tycker jag de är konstigt att hans putt ger lika mycket matcher som hans huvudtackling igår.

                                      Kommentar avatar
                                      Peter, 1 månad sedanSvara

                                      Christer: kostade? Såg du hur bra max vart utan Joel? Tydligen så krävs det att Joel blir avstängd för att RR ska låta max spela med mursak. Joel varit en av dom sämsta sedan han kom tillbaks från sin förra avstängning, jag ser bara detta som något positivt.

                                      Kommentar avatar
                                      DD, 1 månad sedanSvara

                                      22500 i böter på Joel. 59k på Gelinas! Rögle har gott om cash.

                                      Kommentar avatar
                                      Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

                                      Vad innebär 59 000 i rel till månadslön då? (för dom som brukar räkna ut det där)

                                      Kommentar avatar
                                      Christer, 1 månad sedanSvara

                                      Menade inte alls så, utan vad den kostade Joel... Han har redan varit avstäng en gång denna säsongen, laget går inte bra och han ska stå vid sidan om i 5 matcher... Jag har haft typ en miljon synpunkter gällande Rogers laguttagningar och formationer, så gällande det är jag nöjd!

                                      Kommentar avatar
                                      VF, 1 månad sedanSvara

                                      Ja jag har ju sagt de Rögle har såna sjuka summor på sina spelare, sponsorer pumpar in pengar åt de. Nu ser ni själva beviset att Rögle har såna dyra spelare.

                                      Kommentar avatar
                                      DD, 1 månad sedanSvara

                                      Vet inte hur man räknar ut det där exakt. Men innebär säkerligen att han ligger på runt 300k i månaden då.

                                    • Kommentar avatar
                                     Danne, 1 månad sedanSvara

                                     Haha..alltså, denna Sothöna! Han kan inte har pratat med någon mänsklig varelse senaste månaden.. han skriver helt osammanhängade och om saker som saknar relevans i sitt tidigare inlägg. Helt otroligt.
                                     Består m¨hända Sothöna av flera olika personligheter? I så fall vet vi vad han låg inlagd för.
                                     Lämna forumet, tack!

                                      Kommentar avatar
                                      The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                      Danne, du har helt rätt. Det var ensamt på psyket. Ibland bältad eller tvångströja. Tycker dock du kan försöka hjälpa istället för att stjälpa när jag försöker komma på banan efter en tuff tid med självmordstankar mm obehagligt

                                    • Kommentar avatar
                                     Rw, 1 månad sedanSvara

                                     Alltså helt ärligt, 5 matcher på Joel är tyvärr ingen stor förlust för Frölunda nu känner jag, troligen blir laget bättre av att han är borta...

                                     • Kommentar avatar
                                      Bögge, 1 månad sedanSvara

                                      Konstigt att ingen har talat om för Feg-Joel Lundqvist att det är tabu att huvudtackla, men jag hoppas att någon spöar upp fegisen innan denna säsong är över, för han förtjänar en omgång nu den fega gamla gubben!

                                       Kommentar avatar
                                       Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

                                       Vem skulle kunna spöa upp Joel? Vem skulle tycka det var värt att försöka? Lyckligtvis är oftast inte hockeyspelare lika svagbegåvade som våldspropsande internettroll i kommentarsfält, så det lär inte komma på fråga :)

                                       Kommentar avatar
                                       Bögge, 1 månad sedanSvara

                                       Vem som kan spöa Feg-Joel? Jag tror nog att det finns ganska många som vill och kan ge den fegisen på truten, och troligen så får vi nog se det denna säsong, och jag lovar att jag ska njuta av att få se shl.s fegaste spelare åka på riktigt med stryk!

                                     • Kommentar avatar
                                      The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                      Källa mig gärna cyniker men ordnar någon så att Joel blir avstängd resten av säsongen är jag beredd att slanta upp en go peng till vederbörande

                                       Kommentar avatar
                                       Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

                                       Nu kallar jag väl dig cyniker då, din lille anarkistspjuver

                                     • Kommentar avatar
                                      The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                      Fair enough, Tom, men vi är alla lika inför Gud (Bros) och det heliga Templet aka Scandinavium.

                                      • Kommentar avatar
                                       Lars, 1 månad sedanSvara

                                       Inte nog med att Tyrväinen filmar. Han hånflinar dessutom Purre rätt upp i ansiktet

                                       • Kommentar avatar
                                        The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                                        Jag hoppas att Joel inser att det är dags att lägga av nu, han kan ju göra som brorsan och göra reklam för shampoo på äldre dar, för i det tempot borde han ju hänga med ett tag till.


                                        Lämna en kommentar