Nu börjar hösten – vad har ni för publiktankar?


► Kanske inte fler än 7000 när Frölunda möter Karlskrona, men – det är inget ovanligt. Kolla själva.
► Hösten är tung, men det hade kanske funnits sätt att lätta upp den?
► Förslag? Tankar? Tyck till.  

Rakapuckar.com bild

PUBLIKSIFFROR ÄR ALLTID ett hett ämne, och när 6000 biljetter är sålda till Frölunda–Karlskrona dagen före nedsläpp (kanske säljs det tusen till matchdagen) går det förstås att undra:

Det var ju över 11 000 mot Mora.

Varför så få nu?

En snabb återblick till i fjol ger visst svar:

I första hemmamatchen, trots två inledande förluster, kom 10 046 och såg Frölunda ta en viktig seger mot Brynäs. Sedan såg det ut så här:

Djurgården – 6816
Växjö – 6463
Rögle – 7785
Linköping – 9397
Leksand – 8967
Malmö – 8953

Det dröjde till hemmamatch 8 innan det var femsiffrigt igen, och då var det lördagsparty, 11 716 såg Frölunda mot Skellefteå.

I fanskurvan är det ofta fullt, men det lär gapa tomt på en hel del ställen när Frölunda tar emot Karlskrona på torsdagskvällen. Inte alls ovanligt, så här års.

 

Nu menar jag inte alls att Frölunda, och andra hockeyklubbar, ska nöja sig med att det traditionellt sett är motigt i september/oktober (en premiär är dock alltid … ja, ni vet: premiär), självklart krävs här insatser för att locka folk, och det går alldeles säkert att göra mer än som Frölunda, satsa på ännu billigare studentbiljetter.

Men att det är låga siffror så här års, det är lika säkert som att det på diverse webbsajter kommer skrikas högt om ”publikkris” och ”långt under snittet.”

Fram i mars/april är snittet för de flesta lag lik förbaskat ungefär där det ska vara, tror jag.

Nå, jag hade gärna sett att Frölunda hittade på fler saker under den tunga hösten, jag vet att det finns en fullt förståelig motvilja när det handlar om att ge bort biljetter, inte minst kan det väcka ilska hos seriekortsinnehavare som redan betalt stora pengar, men nog skulle det gå att:

a) Låta de med seriekort ta med en kompis gratis, eller för 50 spänn, eller annan marginell summa.

b) Bjuda in 1000 personer från grupper som sannolikt aldrig sett en hockeymatch och som aldrig gått utan fribiljett, SFI-studenter från länder där hockey är en icke-existerande sport, till exempel.

Rakapuckar.com bild

Bara två saker som poppade upp ur skallen på mig. Ni har säkert massor med idéer och åsikter, ni vet vad jag gillar – att ni delar med er av dessa och kommenterar.

Nå, man ska akta sig för att ge bort biljetter, rea bort biljetter, lätt att man urholkar värdet av produkten då. 

Man bör dock undvika att vara rigid, gärna tänka utanför lådan.

Box play är inte bra.

***

Kul att så många hakade på och ville tävla om biljetter till Frölunda–Karlskrona.

Den fem vinnarna är kontaktade via mejl eller telefon. Har ni inte hört av mig så … sorry, det gick inte er väg den här gången. Kanske blir det fler tillfällen, eller så hittar jag på något annat.

Jättekul att ni gillar och hakar på Raka puckar. Berätta gärna för era vänner och bekanta så att fler hänger med.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
14 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Stefan, 2 år sedanSvara

  Paketpriser på de första matcherna i serien (ej premiären). Köp 2 för 1, 3 för 2, 3 för 300 eller liknande. Då kan Frölunda locka folk till fler än en match.
  Fler familjepaket men skillnaden att till de första matcherna får man även ett presentkort i shopen på köpet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Höstpaket. Ingen dum idé. Kickstarta säsongen-paket.

   Kommentar avatar
   Robertino Hökklo, 2 år sedanSvara

   Frölunda hade det förr. De 6 första matcherna betala för 4 eller var det nu var.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Japp. I fjol körde de något slags helgpaket, minns jag.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

  Åh, för att citera mig själv: Det är jätteviktigt att Frölunda aktivt jobbar med att locka publik till arenan, det är inget som löser sig ändå... Det är ju alltid roligare och bättre stämning med fullsatt/näst intill fullt. Det är ju sådant som gynnar laget också. Det måste vara "extra allt" som exklusiva intervjuer, locka med aw-buffé i legends, öppna alla barer för all publik, ordna så vi får se ordentliga repriser, bättre koll på läget i matcher som går samtidigt för att välja att vara på plats i arenan. Annars finns Cmore, oavsett hur långt man har till Scandinavium. Dessutom så här i början av säsongen är det ju alltid annat som konkurrerar, extra viktigt att då försöka göra något extra.
  Sen var det ju inget fel på dina förslag heller...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Återkommer i morgon i liknande ämne.

 • Kommentar avatar
  Stefan, 2 år sedanSvara

  Samarbeta med Västtrafik så att vi som bor utanför kan utnyttja entrébiljetten som färdbevis på matchdagen alternativt kraftigt reducerat pris.
  Detta förslag tycker jag förresten egentligen kan gälla alla matchdagar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Detta borde aktivt jobbas för, jag skrev om det i fjol, men det verkar svårt att få Västtrafik att på något sätt subventionera.

   Kommentar avatar
   Stefan, 2 år sedanSvara

   Vet du om frågan ens har ställts till Västtrafik?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag pratade med deras infokille förra vintern, han tyckte det var bra att jag uppmärksammade att jag tyckte folk skulle åka kollektivt, men det var inte intressant att subventionera enskild förening,om jag minns rätt. Synd, tyckte jag. Finns ju en miljöaspekt att ta i beaktning också. En annan sorts vinst att göra för Västtrafik, kommunen, politiker.

 • Kommentar avatar
  Kålle, 2 år sedanSvara

  Bjud in ungdomslag i Göteborgsområdet och låt dom betala en rabatterad summa av biljetterna! Dom kommer föra ett väldans liv i kålleseum och så får dom se sina idoler spela!

   Kommentar avatar
   Daniel Eliasson , 2 år sedanSvara

   Frölunda har vid flera tillfällen under säsongen erbjudanden till föreningar om rabatterade biljetter.

 • Kommentar avatar
  Robert Hellström, 2 år sedanSvara

  Frölunda borde lyfta blicken och stjäla idéer friskt där man ute i Europa varit framgångsrika. Titta på flera av CHL-motståndarna. Publik ger pengar och sponsorer. Klacken kan också hämta inspiration utifrån. Om 150 schweizare, tyskar, tjecker mm kan skapa grym stämning så vad borde inte Sveriges bästa fans kunna göra????

  • Kommentar avatar
   Patric Agblad, 2 år sedanSvara

   Höstpaket låter som en bra idé, säg hemmamatch 2-6 (5 st) för en rimlig peng (500-600 kr kanske). Med erbjudande om att få hela eller en del avdraget om man köper säsongsbiljett för resten av säsongen. Fler kan gå pga priset, man stannar inte hemma eftersom man redan betalat för matcherna och man kanske får upp ett sug för att fortsätta gå regelbundet och förlorar då inget (mer än premiären) på att köpa årskortet sent.

   Personligen saknar jag även repriser på jumbotronen. Förstår att det ska in reklam, men det borde kunna hinnas med båda. Utvisningssituationer, tveksamma offsideavblåsningar och dylikt vill jag kunna se igen. Annars sitter jag i Scandinavium och (delvis) önskar att jag var hemma framför Cmore.

   Sen hade det ju inte skadat om priserna på godis, snacks och dryck kändes rimlig så man känner att man kan kosta på sig hela upplevelsen. Annars blir det samma där som med repriserna, att man tänker att "hade jag varit hemma hade jag kunnat äta lite godis eller ta en kaffe utan att det kostar mig över 50 kr".

    Kommentar avatar
    Stefan W, 2 år sedanSvara

    Var nere på premiären i lördags och fick uppleva den fantastiska stämningen live...underbart! Dock saknar jag som tidigare person skrivit repriser på jumbotronen...saknade även bilder från de andra matcherna...lite av det där man upplever framför Cmore. Jättebra mellansnack med Anton Axelsson men dock hörs det dåligt vad dem pratade om...iallafall där vi satt (högt upp på C). Sen är det verkligen inte gratis att gå på hockey...1 vuxen 1 student...biljetter, tågresa och mat drar fort iväg över en tusenlapp...inget man har råd med varje vecka tyvärr.

    Kommentar avatar
    Robertino Hökklo, 2 år sedanSvara

    Till nästa gång så köp godis och dricka på Netto närra Scandinavium, så sparar du en jäkla massa pengar. :) Angående mer repriser så é det något som har tagits upp bland annat på årsmötet. Måste till någon extra skärm först (eller var det var) så man får mer tid till repriser. Got event som styr en del angående reklamen och jumbotronen. Inte bara Frölunda.

  • Kommentar avatar
   Gustav, 2 år sedanSvara

   Det måste finnas lite framförhållning. Om man nu ska köra en studentkampanj som man gör imorgon, varför marknadsför man detta två dagar innan? I och med att man möter Karlskrona på en vardag borde detta kunnat gå att någonstans förutse om man tittar på hur Karlskrona lockat publik tidigare osv.

    Kommentar avatar
    Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

    Så där ser tyvärr ofta ut, ingen som helst framförhållning. Även om det är billigare biljetter kanske man kan bestämma dagen före att man vill gå på match?

  • Kommentar avatar
   Effie, 2 år sedanSvara

   Tycker många kommer med bra tankar och åsikter!
   Jag hade väldigt gärna sett ett samarbete mellan Frölunda och Västtrafik som genererat i att mitt seriekort gällt som färdbevis.
   Om jag som bor relativt nära stan betalar 2600 kr i busspengar för att se 26 hemmamatcher i grundserien (vilket förresten är mer än jag betalar för mitt seriekort som höjdes med 200 kr inför den här säsongen) vill jag inte ens tänka på vad folk som bor mer än ynka 15/20 minuter bort betalar!!!! O_O Jag, ensam, får en slutsumma på 5000 kr för resor och seriekort och då finns det en del saker som inte är inräknade:
   Resor för CHL (där får vi ju biljett iaf).
   Resor och biljett i ev. CHL-slutspel.
   Resor och biljetter till slutspel i SHL.
   Och bortamatcher kostar dom med! ;)

   Så, är det girigt att önska att seriekorten gäller som färdbevis under en säsong? Om ja så varför inte någon form av presentkort eller busskort laddat med en rimlig summa..? Man skulle kunna få det hem i samma brev som seriekorten till exempel.

   Om någon/några tycker klacken är "dålig" så kan en del av det bero på att många snåla jäklar köper klackbiljetter för att dom är billiga, inte för att dom vill stå med oss och hjälpa till att skapa stämning. Så, nu fick jag sagt det också! *Avslutar rant nöjd*

   • Kommentar avatar
    Sven, 2 år sedanSvara

    Kul med alla förslag. Många bra. Dock bör Frölunda veta att flera platser, som man rest bort ibland, är genuint usla. Man ser halva planen om man sitter på de gröna stolarna tex. Inte kul att sitta där, ser mycket, mycket bättre i soffan. Och man säljer inte sin produkt effektivt genom att erbjuda platser man inte ser ifrån. Leman, ta med dig Grauers ner till de gröna stolarna o se en match därifrån.

    • Kommentar avatar
     Stina, 2 år sedanSvara

     En idé hade varit att man som seriekortsinnehavare fick rabatt på priset ju tidigare man köper kortet. Som det är nu så får man grundserien i CHL på köpet, rabatt på en halsduk, gratis inträde till FansDay, vilket även medlemmar får, inbjudan till VIP-lunch med laget, som kommer helt plötsligt utan förvarning så att det är svårt att få ledigt och gå. Rabatt på slutspelsbiljetter. Sen kanske jag har glömt något.
     Varför inte dra av priset på kortet om man köper det tidigt istället. Då kanske fler köper seriekort och har man väl köpt det vill man ju få valuta för pengarna och gå....Köp i maj och få 15% rabatt på kortet, juni - 10% rabatt, juli - 5%... Bara ett förslag.
     Skulle föredra det än att bjuda med en kompis på hockey som ändå inte kan sitta bredvid mig eftersom jag redan har en plats.

      Kommentar avatar
      Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

      Jag har gett förslag till Frölunda att lägga upp en kalender på hemsidan för alla kommande event. Som "save the date", så det går att planera. Dock sparsamt med respons från deras sida...

      Kommentar avatar
      Stina, 2 år sedanSvara

      Framförhållning är väl inte Frölundas bästa talang när det gäller event....

    • Kommentar avatar
     Per, 2 år sedanSvara

     Priserna inne i Scandinavium måste sänkas till rimliga priser. 80:- för en popcorn och dricka skrämmer bort många barnfamiljer. Logistiken inne med köer som går ut i gången där alla ska passera till toaletter/barer är katastrof. Och utöka utbudet av dryck i baren, något mer än norrlands guld light och hof borde man väl kunna erbjuda. Riktiga ståplatser. Dessa sakerna är frågor för GotEvent. Men lite borde väl Frölunda kunna påverka också som största gästen i arenan.

     Sen kunde kanske GoaGubbar kanske skicka folk i publiken och sjunga igång sittplats också.

     Att inte Göteborg sponsrar fria resor till events i staden är en riktig gåta om man nu tycker att det är så viktigt att man ska åka kollektivt. Ridsportsförbundet skulle kanske kunna ställa upp med häst och vagn så att vi får tillbaka något efter EM ;)

     Skapa en marknadsplats där man som seriekortsinnehavare kan sälja sina platser om man inte kan se en match och dela på förtjänsten med Frölunda.

     • Kommentar avatar
      Ulf Friman, 2 år sedanSvara

      Vardags matcherna börjar förtidigt. när man slutar 17-17.30, hinna hem gå ut med hundarna. kanske stoppa i sig en liten bit mat. slänga sig in i bilen sitta i bilköer in till centrum (åka kollektivt från Hisingens ytterområden in till stan otänkbart vid den tiden) få tag i en parkeringsplats så hinner man inte till matchstart. Om det fanns en möjlighet med lite mat och biljett (AW) lite senare lagd match skulle jag gå mycket oftare. nu måste man planera att gå tidigare från jobbet för att hinna.

       Kommentar avatar
       Stina, 2 år sedanSvara

       Problemet med senare vardagsmatcher är att det blir för sent för familjer med barn som ska upp till skolan dagen efter. Hade själv inte varit ledsen om matcherna på vardagarna började senare eftersom jag slutar 18.15 varje dag och har ca 5-6 mil att köra. Men igår var jag på plats 2,5 minuter innan matchen började. Parkering finns alltid under Nya Ullevi. Inte svindyrt heller, max 80kr.

     • Kommentar avatar
      mike, 2 år sedanSvara

      Möjligt att det kommer fler folk nu när C More "skitit i det blå skåpet". Man har inte tillräckligt med kanaler för att visa alla kvällens matcher på, vilket gör att Frölunda-matchen endast går att se via stream. Bra jobbat, cmore!

      • Kommentar avatar
       Philip, 2 år sedanSvara

       För de som köper säsongskort:

       Ta med barnen dag på utvalda matcher.
       ta med en polare på utvalda matcher.
       Chans till träning med spelarena (Skottteknik, kostråd, träningsråd, förelösningar, fotografier, autografer)
       Ge en Frölunda tröja utan reklam på. (Dessa ska vara svinsnygga som ej går att köpa)
       Ge klacken en summa pengar av lotteri. Skapa fina tifon
       Vara medlem i frölunda för att få rabatterade priser. A medlem (Säsongskort) B medlem(50% på biljetter) osv.


       Lämna en kommentar