Har Frölunda råd att inte spela Friberg med Mursak?


► – Målen kommer komma om vi fortsätter skapa med den här attacken, sa Joel Lundqvist.
► Och Roger Rönnberg, ni vet – han tror fortfarande på det lag han varit med om att sätta ihop.
► Vi andra är mer frågande. Helt enkelt för att det krävs så mycket för att Frölunda ska näta att varje litet defensivt misstag riskerar bli förödande.
► Jag kommer med ett litet tips, och så får ni mina fem bästa.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

En bister kapten efter ännu en förlust för Frölunda: Joel Lundqvist. 


EN SAK OM det bara varit ”en dålig vecka” som Roger Rönnberg pratade om, men den offensiva trubbigheten vi såg prov på mot Örebro (0–3, matchtexten här)  är ju inget nytt problem.

Skarpskyttar som Robert Leino saknas, då behöver man göra mål via tryck & trafik, ha ett skarpt power play, hitta andra vägar fram.

Problemet är att Frölundas PP för sällan har det passningstempo och de hot som krävs, det är också så att Rönnberg och tränarstaben tycks behöva tjata oerhört mycket för att spelarna ska uppträda med det underbara attackpsyke vi såg i första perioden den här lördagen.

Rakapuckar.com bild

Ändå inga mål där. För att avsluten inte var nog bra, för att desperationen framför mål kanske kunde ha varit ännu något bättre.

– Lagen har försvarat sig bra hela veckan, sa kaptenen Joel Lundqvist, de packar ihop, väntar på våra misstag. Vi behöver bli skarpare utan puck.

Det stämmer att det var några små misstag före Örebros 1–0 och 2–0, några 50/50-puckar där frölundaiter tänkte offensiv före defensiv,.

Men, herregud – inget lag är felfritt.

Problemet: med så stora svårigheter att göra mål krävs nästan en felfri defensiv; just nu straffas Frölunda enormt hårt för små misstag.

Och spelarna har bara sig själva att skylla.

Det finns för få i laget som är bra avslutare när lägen dyker upp, det går an att sätta trissan i taket på träning, desto svårare på match med all anspänning som finns i kropparna.

Rakapuckar.com bild

Norske Örebrokeepern Jonas Arntzen var utmärkt när han behövde det – men oftast räckte det med att vara följsam och låta puckarna träffa magen.

Där skjuter ju Frölundas spelare på de flesta målvakter.

Det är inte menat som en syrlig, elak kommentar, på intet vis så, här finns spelare skickliga på väldigt mycket, men det går inte att komma ifrån att just avslutsförmågan hos många av spelarna har brister.

Procenten 8,22 är sämst i SHL vad gäller skotteffektivitet. Klart den säger något.

– Målen kommer komma om vi fortsätter skapa med den här attacken, sa Joel Lundqvist och fansen hoppas han har rätt.

Kanske räcker det med att ta ledningen i nästa match, kanske räcker det med ett skitmål, en lycklig snedstuds, den typen av saker, för att spelarna ska krama klubban lite mindre hårt och i alla fall få till några avslut av bättre kaliber.

Kanske räcker det med att PP sitter.

Det hade säkert gjort det den här lördagen.

Rakapuckar.com bild

Men här brister det ju i kvalité, det är inte så att Frölunda har otur. Visst, Joel Lundqvist hade ett jättebra PP-läge, stark parad av Arntzen där, men det går ofta för långsamt, attacken för dålig, skyttarna i cirklarna tar inte attacken som öppnar ytor för backen på blå linjen – till exempel.

– Klart vi kommer kolla på PP en del, vi behöver ett PP som får oss i förarsätet, sa Joel Lundqvist och medgav att den här veckan tagit styggt på spelarna:

– Brutalt. Man är ruggigt besviken.

Frölunda är fortfarande ett topp 6-lag, det blir bara löjligt att måla klart bilden av hin håle på väggen; många lag i SHL hade glatt bytt position med Roger Rönnbergs gäng.

Det blir lika löjligt att inte se vad som saknas.

## En skarp offensiv med spelare som är förhållandevis säkra i avsluten.

## En skarp offensiv som inte bara undantagsvis byggs på attackpsyke och på mål-attityd.

## Ett power play som verkligen hotar.

Lagen i SHL vet just nu hur man besegrar Frölunda, spela en tajt defensiv, ställ frågan ”Kan ni tränga igenom och göra mål?”, finn den ofta med nej besvarad, gå på kontring, gör mål, se hur momentum svänger och spela på det.

Rakapuckar.com bild

Klart som fasen att tränaren Roger Rönnberg satt på presskonferensen och bedyrade att han tror på sitt lag; det hade ju varit galet annars.

Klart som fasen att han ändå ser vad alla andra ser, att hans lag måste kämpa oerhört hårt för varje mål, för varje framgång.

Klart som fasen att han, nyss framfört här på sajten, hade velat klona Max Friberg.

Få igång power play är livsviktigt, hitta ett sätt att få spelare att krama klubban något mindre hårt likaså, men jag tror ändå så här:

Max Friberg var 2+6 på de fem matcher han fick med Jan Mursak.

Mursak var 3+1.

Ett offensivt trubbigt lag har nog inte råd att slänga den kombon i papperskorgen.

Friberg utan Mursak: 1+0 på sju matcher.

Mursak utan Friberg: 0+2 på sju matcher.

I rest my case.

Rakapuckar.com bild

***

Malmö borta på torsdag, Brynäs hemma på lördag. Så är programmet.

***

Om någon missat detta.

***

Okej, mina fem bästa i Frölunda här:

1 – Johan Sundström
* Sedvanligt starkt, släppte ifrån sig pucken lite i oftare, men så mycket kedjekemi vet jag inte …

2 – Stefan Elliott
* Lirade över 20 minuter, gjorde det bra.

3 – Simon Hjalmarsson
* Den här kedjan känns bra sammansatt, Hjalmarsson har bra formkurva.

4 – Lucas Raymond
* Med ”Hjalle” och Patrik Carlsson kommer Raymond bättre till sin rätt.

5 – Jan Mursak
* Tyckte ändå att det här stundtals var ett steg fram för slovenen.

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
66 kommentarer
 • Kommentar avatar
  ??, 1 månad sedanSvara

  Hur gick det med Ohlsson ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Skrev om det i första texten. Inga besked än, men det såg inte bra ut för Olsson.

 • Kommentar avatar
  VF, 1 månad sedanSvara

  Tror allt förstördes när man hade 5 raka vinster med bra kedje formationer. Sen börja man ändra hux flux efter det så har allt strulat, passningsspelet är horribelt. Inte en pass sitter på bladet, pp ska vi inte ens prata om, backarna får ta mot puckarna på skridskon.
  Nää tillbaks till kedjor som fungera sen så får man pussla lite.
  Sen ska våra backar inte ligga så högt upp i linjen, de kontrar så gör motståndar laget mål direkt för vi har tappat våra bakar längst upp.
  Dags att börja tänka som back, så slipper vi dessa onödiga frilägen och kontringar.

  • Kommentar avatar
   Nolte, 1 månad sedanSvara

   ”Fortsätter vi spela så här så kommer målen” nej, Joel, det är precis vad det inte gör! Frölunda hade 40 skott idag, men jag kan knappt hitta något riktigt farligt läge, bara skott i magplattan. Och gällande PP, så en fråga till dig HL som inte är känslomässigt kopplad till laget, om du kollar på spelarna som finns tillgängliga och jämför med andra lag, tror du då att Frölunda kan ha så mycket bättre PP? Finns dom kreativa spelarna som behövs för att lyckas i den spelformen?

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

    Nolte: Bra ifrågasatt av Dig rörande Joels uttalande. Snarare får nog Frölunda i stället försöka med att både ändra och förbättra sig väsentligt mera och inte tro längre, att det går fortsätta exakt på det sätt, som de för närvarande kör på med. Helst kunna få ett mer jämnare flöde med fler tillkomna mål för egen del - än vad de just nu inte lyckas med att gripa.

  • Kommentar avatar
   Mackan , 1 månad sedanSvara

   Från tränare?
   Till spelare ?
   Är det inget som fungerar!
   Vad säger styrelsen?

   • Kommentar avatar
    Wallin, 1 månad sedanSvara

    Backarna är mer nära att göra mål än dom som är tänkta att göra det. Nu måste RR förändra och framförallt som du skriver sätta ihop Max o Mursak. Oroväckande när man ser att Ehn är den som är närmast att göra mål när han inte är en utpräglad målgörare, positivt att se hans energi dock.

    • Kommentar avatar
     Molly, 1 månad sedanSvara

     Om man jämför leksand som har en superkedja så har Frölunda gjort lika många mål 97 st.
     Släppt in 4 mindre.

      Kommentar avatar
      Per, 1 månad sedanSvara

      Nu ska vi väl inte jämföra oss med ett lag som inte etablerat sig på riktigt i shl på över 30 år? Eller är det så illa att vi ska jämföra oss med lag som spelat lika mycket i allsvenskan som i shl de senaste decennierna?

      Kommentar avatar
      Bosse Bais, 1 månad sedanSvara

      Nä nu tog du väl i så du sket på dig va, det märks att du är ung och okunnig i ämnet hockey, att Leksand har varit värdelösa i 30 år är väl ändå att ta i, och att vi i Frölunda har varit ett topplag i shl för alltid är också fel, för om du går tillbaka lite i tiden och läser på så ska du få se att vi i Frölunda spelade allsvensk hockey i många säsonger, men då du inte verkar vara äldre än 16 år så har jag förståelse för din okunnighet.

    • Kommentar avatar
     Johan L, 1 månad sedanSvara

     Frölunda har ju ingen på topp 25 typ i poängligan. De ska ju vara ett 4:a kedjelag. När det fungerar så fungerar det så att säga. Men när laget kärvar finns inte den där snipern. Nu menar jag inte att det ska värvas för det tycker jag inte. Men de resurser man har måste nyttjas bättre. Därför håller jag med om Friberg och Mursak.

     • Kommentar avatar
      KF, 1 månad sedanSvara

      Huvudet på spiken HL. Skott i magen... hela tiden! Är det så svårt att skjuta lite högre? Våra motståndare har ju iaf inga problem att hitta nättaket. T.o.m. över långe Mattsson senast (oftast). Undrar varför det inte siktas högre? För lite tid? Kanske, men inte varje gång väl?

      • Kommentar avatar
       Mikael, 1 månad sedanSvara

       Dom måste fan få in en sniper, det har ju faktiskt inte funnits nästan sen Olofsson/Grundström...

       • Kommentar avatar
        Håkan G, 1 månad sedanSvara

        RRs lösning på en trubbig offensiv är att klona Friberg. Det skrämmer faktiskt....

        • Kommentar avatar
         Håkan G , 1 månad sedanSvara

         Lagen vi möter låter oss dominera. Var så tydligt när vi gjorde 1-1 mot Linköping. Då bytte de spelstil och mosade oss tills de fick utdelning. Våra skenbara övertag tolkar RR som att vi är på rätt väg. Gällande PP är det inte bara pucktempo. Vi har ju ingen back med ett riktigt slagskott som motståndarna måste markera bort, ej heller forwards med vassa direktskott. Då spelar det ingen roll hur snabbt man passar!!

         • Kommentar avatar
          Per, 1 månad sedanSvara

          Problemet är föreningens envishet. Med den drucknes envishet har man sagt att det inte saknas spets. Skulle de säga annat nu skulle de underkänna sitt eget arbete under ett par år. Därför fortsätter de gräva sin egen grop djupare och djupare och vägrar köpa spets utan spenderar pengar på Ehn.

           Kommentar avatar
           Håkan G, 1 månad sedanSvara

           Mursak, en riktigt tränad Sundström, en starkare Raymond, en grym Norlinder. Kryddat med en mental tränare och Lotta Schelin...Det var såklart planen.

           Kommentar avatar
           VF, 1 månad sedanSvara

           Varför tjattar du om Lotta hon har inget med Frölunda att göra.

           Kommentar avatar
           Håkan G, 1 månad sedanSvara

           Jag tjatar inte...konstaterar bara att hon jobbade åt Frölunda eller ”jobbar”. Bra prioritering

           Kommentar avatar
           VF, 1 månad sedanSvara

           Hon jobbar inte, hade uppdrag och gjorde någon undersökning i Frölunda, kolla upp fakta innan du skriver något.

           Kommentar avatar
           Håkan G, 1 månad sedanSvara

           Det var skriver med ironi....kanske du ska köra dig att lösa mellan raderna.....inte alls som fattar

           Kommentar avatar
           VF, 1 månad sedanSvara

           Trött på de snacket om allt annat än laget, fokusera på laget inte något annat, så tröttsamt att läsa

           Kommentar avatar
           Håkan G, 1 månad sedanSvara

           Hon var ambassadör åt Frölunda....kanske du ska läsa på...

           Kommentar avatar
           Håkan G, 1 månad sedanSvara

           Jag skiter fullständigt i vad du är trött på

           Kommentar avatar
           Oscar, 1 månad sedanSvara

           Håkan. Hur menar du att det var ironiskt att blanda in Lotta? Lät som tafatt bortförklaring i brist på argument. Pff

         • Kommentar avatar
          Julius, 1 månad sedanSvara

          Oj den såg man inte komma! Raymond verkligen! Jag tycker han var bland de sämre, händer inget med eller runt honom.

           Kommentar avatar
           Per, 1 månad sedanSvara

           Såg Raymond en gång.

         • Kommentar avatar
          Benji, 1 månad sedanSvara

          Har det gått prestige i VF?

          • Kommentar avatar
           Håkan G, 1 månad sedanSvara

           Dags att ta in landsfadern Löfven - ”det behövs mer resurser”

            Kommentar avatar
            Stefan. J., 1 månad sedanSvara

            Skulle väl vara för att coachningen i Frölunda är ytterst moderat.

          • Kommentar avatar
           Pupule, 1 månad sedanSvara

           Rönnberg vinner nog mer på att vara ärlig. "En dålig vecka"? Mmm, eller hur? Det är rätt många som ser vad som händer, eller man kanske skall säga vad som inte händer. Det är i alla fall uppenbart att det spelsätt vi har kräver enormt mycket för att det skall resultera i farliga målchanser, samtidigt som det verkar döva kreativiteten. 41 skott och vilka var farliga? Knappt ett enda. Sanslöst uselt!

            Kommentar avatar
            Manne, 1 månad sedanSvara

            Säger som tidigare. Släpp loss laget bara, det kan inte bli sämre. Nu är tunga ben, skallar och noll självförtroende.

          • Kommentar avatar
           Greger , 1 månad sedanSvara

           Alla, precis alla som har haft ett finger med i det här fuskbygget till lag måste ta sitt ansvar. Ta ansvar och avgå. Nu.

           • Kommentar avatar
            ??, 1 månad sedanSvara

            FHC närmar sig vinst. För den kommer ska ni se. Man hoppas att de inte har samma förlustrad som några andra lag, som sen vände trenden med några vinster. Behövs så lite för att självförtroende ska komma tillbaka.

            • Kommentar avatar
             Johannes , 1 månad sedanSvara

             Sluta tjata om Friberg, han är en jävla brunkare. Han är inte en målfarlig sniper. Mursak är skit, värdelös och passar perfekt in i Skitlunda. Ni ser väl med egna ögon hur jävla dynga de är allesammans. Det finns inga topp 5. Det är IG på alla. Roger håller på att fördärva hela laget. Vi har inget i ett slutspel att göra, sluta skämma ut er.

              Kommentar avatar
              Manne, 1 månad sedanSvara

              Skämma ut er?

              Kommentar avatar
              Ismaskinen, 1 månad sedanSvara

              Ja, ibland blir det väl uppenbart när motståndarfans kommer in för att ösa skit över senare tids hockeysuveräner.. ????

              Kommentar avatar
              Arvids, 1 månad sedanSvara

              Lämnade sidan.

            • Kommentar avatar
             Jan Håkansson , 1 månad sedanSvara

             Idag var ändå det ett fall framåt. Bra attack men ibland krävs även lite kyla. Sundström, Mursak, Friberg , bäst. Raymond fattar jag inte alls vad man ser och bland de sämre inte bara idag. Borde lånas ut.

              Kommentar avatar
              Håkan G, 1 månad sedanSvara

              Grejen är att om vi lånat ut Raymond så kommer han ösa in poäng. Jag kan inte förklara varför men är övertygad om att det är så

              Kommentar avatar
              X, 1 månad sedanSvara

              Exakt, tror det också

            • Kommentar avatar
             Håkan G, 1 månad sedanSvara

             Saknas det spets?
             RR:
             – Nä, den har vi absolut. Jag har fått vara med och välja ut varenda spelare som jag har i mitt lag! Vi har varit och är det lag som drivit det offensiva spelet i SHL hela den här säsongen.
             Han fattar inte ens vad spets är

             • Kommentar avatar
              Kallio , 1 månad sedanSvara

              Mursak - Joel - Friberg
              Sundström - Purre - Hjalle
              Rosse - Lasu - Alvarez
              Nässén - Henriksson - Raymond
              Ehn/Söderblom
              Och förstärk gärna med en riktig målgörare innan slutspelet

              • Kommentar avatar
               Kalle, 1 månad sedanSvara

               Skrev en kommentar för något inlägg sedan om precis max Friberg/mursak texten här över!
               Hur fan kan inte Roger se att dom två gjorde mer tsm på fem matcher än mursak/Raymond gjort på alla matcher inklusive PP?!
               Lika "No brainer" som att förlänga med purre även om han inte kan skjuta direkt...
               Skulle även vara kul om du kunde höra med Roger varför alvarez inte spelar PP? Han är ju endå värvad för att vara spets men spelar endast bp. Ehn spelade mycket bp i NHL, varför har han inte alvarez plats där?!
               Tror mycket på detta lag men jag tror väldigt lite på hur det är ihopsatt i formationerna! Just nu är i senaste laget att börja prova sig fram men jag kan inte se hur man annars ska komma ifrån denna dåliga trend! Tänk om tänk nytt!
               Friberg mursak alvarez
               Henriksson lasu Raymond
               Mro lunkan Ehn
               Sundström Hjalle purre
               PP 1frpn vänster alvarez Elliot Sundström Raymond, framför mål Joel! Hoppas Roger ser detta ;)

               • Kommentar avatar
                Andreas , 1 månad sedanSvara

                De andra lagen måste verkligen älska att möta Frölunda nu, i princip kan dom bokföra 3 poäng innan matchen är spelad, jag är helt övertygad att det blir förlust även nästa match och förmodligen nästa efter det. Grejen är att det hade varit mer ok med förluster om själva spelet hade varit roligt att se på och det är ju verkligen jättetråkigt spel nu, man blir ju knappt glad när dom gör mål och då är det ju verkligen illa.

                • Kommentar avatar
                 Robin, 1 månad sedanSvara

                 Frölunda behöver vara mera kyligare i sina lägen. upplever att dem är stressade i skottläge mm.
                 Däremot när det gäller nyförvärv skulle en ny center egentligen vara det som gör skillnad. Kanske en Pär Lindholm? Han får knappt spela i boston. kanske frölunda kan försköka rycka i honom?

                 • Kommentar avatar
                  ??, 1 månad sedanSvara

                  Enl Wennerholm AB: FHC har omvända siffror. Vinner mer på bortaplan än hemma. Kan vi hoppas då när nästa match verkar vara Malmö-FHC om nu inte den blir uppskjuten ?

                   Kommentar avatar
                   Manne, 1 månad sedanSvara

                   Stämmer det verkligen? Vi vinner knappt på bortaplan känns det som.

                   Kommentar avatar
                   ??, 1 månad sedanSvara

                   Som det känns nu kanske. Man glömmer ofta vinsterna när det går tungt ett par matcher.

                 • Kommentar avatar
                  Christoffer, 1 månad sedanSvara

                  Jag tror det kan vara farligt att tro så mycket på dom 5 matcherna.
                  Mursak gjorde 2 mål på 6 skott (orimligt hög effektivitet) och Friberg gjorde 2 mål på 8 skott (orimiligt hög effektivitet).
                  Det såg bättre ut, men dom hade också väldigt mycket medstuds under dom matcherna.
                  Med det sagt så borde man testa det igen (framförallt bör man splitta på Friberg + Lundqvist, då dom tappar för mycket puck i farliga lägen), men som sagt, man bör vara försiktig med att tro att allt kommer lösa sig om man bara flyttar Friberg till Mursak.

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                   INGEN tror nog att ALLT kommer lös sig för att Mursak spelar med Friberg. Inte ens nära. Men ett trubbigt offensivt lsg behöver göra vad som går för att få fart på de som trots allt kan göra mål ... ibland. Det här skulle kunna vara EN sådan sak. Men det krävs givetvis mkt mer. :)

                 • Kommentar avatar
                  Per, 1 månad sedanSvara

                  Lyssnade på presskonferensen. Roger är inte i balans. Det oroar. Vill inte ens diskutera eller erkänna den usla offensiven. Vår usla skotteffektivitet och pp visar att vi är sämst av alla. Det handlar inte om en svag vecka eller tillfälligheter. Det handlar om ett offensivt svagt lag.

                   Kommentar avatar
                   ??, 1 månad sedanSvara

                   Vad ska han säga då ? Säga till sitt lag att de inte duger ??? Nej här gäller det nog att gjuta mod i laget och visa att man tror på det man gör och att de kan.

                   Kommentar avatar
                   VF, 1 månad sedanSvara

                   Om Roger hade varit ur balans hade han inte svarat så rak o tydligt. Han tror på sitt lag och vet att de kommer vända. Varför ska han säga något annat då?

                   Kommentar avatar
                   Per, 1 månad sedanSvara

                   Tänkte på hur han flippade ur när gp ställde en lite klantigt formulerad fråga. Och när han snackade om en dålig vecka samt att vi driver offensiven i ligan. Vi med sämst skotteffektivitet och nästan sämst pp. Självklart ska han tro på sitt lag. Men han måste visa mer förståelse för fansen ilska när vi i flera år påtalat den svaga offensiven.

                 • Kommentar avatar
                  Indianisthlm, 1 månad sedanSvara

                  Just nu kuggar det verkligen inte i, och då tänker iaf. jag att det är läge att coacha rejält för att bryta mönstret. Men RR står som fastfrusen i båset. Frölunda kommer vända runt det här såklart, men jag hade velat att det skickades signaler både till spelare och supportrar att ledarna iaf. gör allt de kan för att bryta trenden. Om jag fick bestämma skulle det se ut såhär: 56-58, 16-5, 10-6, (8-15)
                  Framåt:
                  31 center för 28,72
                  59 c för 12, 9
                  20 c för 17, 51
                  21 c för 22, 18
                  70,40 och 25 på sidan hungriga att ta någon plats.

                  • Kommentar avatar
                   Janne, 1 månad sedanSvara

                   Fasen vad kul det vore om hela laget bestod av Friberg-kloner!

                   • Kommentar avatar
                    Chris, 1 månad sedanSvara

                    Det finns bara en sak att göra när det går sämre. Den obligatoriska lagbowlingen!

                     Kommentar avatar
                     ??, 1 månad sedanSvara

                     Hur stor är en bowlinghall? Var det 10 m2/person ? De måste ju följa restriktionerna. Fast det går ju att göra något kul utomhus också :)

                     Kommentar avatar
                     Chris, 1 månad sedanSvara

                     Ja, bowling utomhus funkar säkert det också:)

                   • Kommentar avatar
                    Sektion S, 1 månad sedanSvara

                    Hur man kunde ge Mursak ( med skador och riktig skitsejour i Schweiz bakom sig) treårskontrakt övergår mitt förstånd, många sk experter sa att det blir en flopp, och nu står vi där! två år kvar på kontraktet med en dyr import, en flopp. Och var är underhållningen? tack gode gud att publik stängs ute, annars hade laget buats ut så många gånger att Röde Roger hade varit döv vid det här laget

                     Kommentar avatar
                     VF, 1 månad sedanSvara

                     Vänta till Mursak får spela med en bra kedja så kommer du få se hans kvaliter.

                     Kommentar avatar
                     Nils, 1 månad sedanSvara

                     Det finns inte en sådan kedja i hela laget. Man borde försöka bryta med Mursak, asap.

                     Kommentar avatar
                     ??, 1 månad sedanSvara

                     Han ligger dock 2:a i poängproduktionen i laget.

                     Kommentar avatar
                     Nils, 1 månad sedanSvara

                     Skojar du nu? Andra plats med 20 poäng med 14 matcher kvar av säsongen. Det är våran spets import. Det är uruselt och en flopp. Megasupertokflopp.

                     Kommentar avatar
                     Sektion S, 1 månad sedanSvara

                     Just det som är problemet, Mursak ska få andra bättre, nä sett till lön, status så är det en flopp. Sen har vi sorgebarnet Sundström. vi väntar o vi väntar...hur länge ska vi vänta på att Glasgubben ska leverera?

                   • Kommentar avatar
                    Gustav, 1 månad sedanSvara

                    Rätt talande situation idag med Lasus smått patetiska försök att gå in på mål och lätta upp pucken, likt mål som vi åkt på mot Leksand och Dicken tidigare under säsongen. Det hela slutade med att han i stort sett slog knut på sig själv och drattade på ändan.

                    • Kommentar avatar
                     Knodden, 1 månad sedanSvara

                     3 raka hemmaförluster samma vecka, när såg man det senast? Aldrig, tror jag som följt Frölunda sedan premiären i högsta serien tidigt 60-tal, Riktigt, riktigt bedrövligt.Dessutom kommentator på Goa Gubbar-nivå med simpla skämt, helst i underbältt höhö skämt. Skärpning tack.

                      Kommentar avatar
                      Manne, 1 månad sedanSvara

                      7 år sedan vi förlorade tre raka hemmamatcher.

                      Kommentar avatar
                      Knodden, 1 månad sedanSvara

                      Tisdag, torsdag, lördag?

                      Kommentar avatar
                      Manne, 1 månad sedanSvara

                      Vet inte, men tre hemmamatcher i alla fall. Sedan om dessa varit i rad som du frågar, låter jag vara osagt. Skulle tro att det är oavsett om dessa varit i följd (tre raka hemma) eller med bortamatcher där emellan.

                    • Kommentar avatar
                     BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

                     Det är direktskotten som saknas !
                     Det är där det blir mål i dagens hockey, Varje gång skall nu pucken läggas till rätta i VF, lättläst, och då är målis redan på plats med det spelsinne Målvakterna har i dag, Passen måste komma rätt för att inte mottagaren skall behöva något kladd före skott, då är det mål . Nöt in TRÄNA för att komma rätt och massor med direktskott.

                      Kommentar avatar
                      Henry, 1 månad sedanSvara

                      Om de inte kan det efter ett helt liv av ishockey så är det nog ingen idé att börja träna det nu.

                    • Kommentar avatar
                     Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                     Alla har en dålig vecka dã och då. Men joel i lagets poängtopp säger endel. Han får eller tvingas spela förmycket offensiva lägen. Ge honom en roll som center där hans uppgift endast är att stänga ner motståndarna.

                      Kommentar avatar
                      Håkan G, 1 månad sedanSvara

                      Fattar inte den logiken alls...Om en spelare ligger i topp i poängligan så ska man ge honom en mer defensiv roll...

                    • Kommentar avatar
                     Jonny Andersson, 1 månad sedanSvara

                     Tyvärr har många av spelarna i laget passerat zenit och är på väg neråt i sin utveckling. Joel, Hjalle, Sundström, Olsson, Grönlund, Purre, Mursak, Ekblom mfl. Ett lag som till största delen består av brunkare utan den teknik som behövs.
                     Det finns ingen spets i truppen offensivt sett utan det är mer ett trubbigt gammal järnspett som ställs på banan. Ingen riktig förste målvakt som i sin tur sprider osäkerhet till backarna som inte klarar att hålla ifrån sig anfallande lag. Ett anfallsspel som i stora delar är sönderläst då det spelas på samma sätt sen Roger tillträdde. Ingen utveckling under dessa år utan algen som VF nu möter har läst sönder det spel som en gång i tiden var ledande i SHL men som nu mer liknar en trögt gående Trabant.
                     Det skulle behövas rensas en del i truppen och få in nya röster och en bättre go. Känns som om gruppen inte är speciellt harmonisk och stor del i detta tror jag att ledarna får ta på sig. Tyvärr har Roger aldig varit en matchcoach utan mer en tränare som kan motivera men inte vill ändra sitt system. Detta börjar nu visa sig och detta kommer tyvärr bli Frölundas fall om man inte tar tag i det snart.
                     Man såg redan förra året att det inte stämde speciellt bra när man knappt klarade sig till playin innan säsongen ställdes in.
                     Ett Frölunda som har som målsättning att vara ledande i Sverige och Europa skall inte ligga i nedre delen av tabellen utan tillhöra de 4 främsta. Tappet av spelare som t.ex. Lash har visat sig vara ganska viktiga. Det finns inga naturlig målskyttar kvar utan de flesta är mer spelare som trycker in puckarna med ren vilja istället för finess.
                     Tyvärr funkar inte det länge i SHL utan motståndarna har lärt sig att hålla spelarna på utsidan och få VF att bara skjuta mitt i magen på målvakten. Vad är vi uppe i nu? Runt 70 skott utan mål ?
                     En förändring måste till och det snart. 1 eller 2 snipers måste nog in. Kanske dags att satsa på en keeper och låta den andra ta hand om några matcher varje säsong.
                     Något måste hända innan det brakar neråt.

                     • Kommentar avatar
                      Christer, 1 månad sedanSvara

                      Det vi ser nu är ett felbyggt lags desperata kamp att göra mål. Vi skjuter, skjuter och skjuter rätt i magplattan på motståndarnas målvakt eller i block. Länge har våra motståndare lyckats blockera många skott i varje match, helt beroende på att det går för långsamt och är så förutsägbart. Sorry, detta handlar inte om en dålig vecka. Det har kännetecknat hela säsongen. Statistiken ljuger inte...Självklart blir det en mental kollaps när motståndarna gör mål så fort de får chansen!

                      • Kommentar avatar
                       Nilsson, 1 månad sedanSvara

                       Allt Frölundas forwardsbesättning orkat med framåt de senaste fem matcherna är Lundqvists spikande av slutresultatet i Karlstad. Oerhört impotent lag detta...

                       • Kommentar avatar
                        ??, 1 månad sedanSvara

                        Jösses vad alla verkar pessimistiska. Man får se hur det ser ut efter 52 omgångar och ev. slutspel innan man kan säga, vadvardetjagsa, såg det här redan i omgång 23 att de inte kommer att ta detta.

                         Kommentar avatar
                         ??, 1 månad sedanSvara

                         jag vet är det är spelat drygt 30 matcher, men så fort det är en förlust så är pessimisterna igång.

                         Kommentar avatar
                         Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

                         Var du inte just mest pessimistisk av alla nu? (⟃ ͜ʖ ⟄)

                         Kommentar avatar
                         Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

                         Eller nu förstod jag nog din meningsbyggnad utan citationstecken :)

                         Kommentar avatar
                         Jonny Andersson, 1 månad sedanSvara

                         Frölunda har spelat 37 matcher. Flest av alla. Vissa lag har bara spelat så få som 30. Detta i kombination med att lagets svikande form gör inte läget bättre att vara optimistisk.

                         Kommentar avatar
                         Mange, 1 månad sedanSvara

                         Jag tror vi missar slutspelet den här säsongen. Vi kan säkert grisa oss till en eller två vinster av matcherna som är kvar av säsongen. Men vi får vara glada att LHC och HiV är så långt efter så vi slipper kvala. Tänk er detta värdelösa Frölunda mot ett sylvasst Timrå. Det hade Frölunda förlorat direkt. Frölunda kan bli det nya modo, om det vill sig illa. Ner i allsvenskan och aldrig komma upp igen.

                         Kommentar avatar
                         ??, 1 månad sedanSvara

                         Nej, jag skrev att man ska vänta till 52 matcher är spelade och ev, slutspel innan man sågar laget, vilket många gör när det blivit förluster redan innan serien är klar. Då blir det nog kommentarer som ex. det jag skrev. Jag är optimist och tror på laget och ledarna, men kan även se och uppskatta bra spel från motståndarlagen också. Det är inga maskiner som är på isen, det är människor som är bra på de det gör men som också kan göra misstag. Det gör dem inte till dåliga spelare som en del vill göra gällande här i kommentatorsfälten. Att sparka spelare/ledare till höger och vänster hjälper inte när det inte fungerar som fansen och laget vill. De kan vilket de också visat i flertalet av matcherna de spelat, men här ser man bara sista förlustmatchen och uttrycker då sin pessimism.

                         Kommentar avatar
                         Mange, 1 månad sedanSvara

                         Man är bara så bra som som sin senaste insats. Man kan inte leva på gamla framgångar. Fuskbygget sjunker! Har vi tur kan vi lasta av många spelare under sommaren. Mustonen, Ehn, MRO, Mursak, Sundström, Lasu, PC, Rubin, Hjalle. Det hade löst många problem. Nya friska tillgångar att värva lirare istället för brunkare/föredettingar.

                         Kommentar avatar
                         ??, 1 månad sedanSvara

                         Brunkare behövs de också. Hårt arbetande spelare, inte alltid de som gör poäng men som banar väg för de som har den förmågan.

                         Kommentar avatar
                         Mange, 1 månad sedanSvara

                         Absolut det tycker jag med. Bara inte hela laget som nu. Det går inte att spela så heller. De är helt enkelt för dåliga.

                         Kommentar avatar
                         ??, 1 månad sedanSvara

                         Som sagt, vänta till 52 omgångar innan man skriver om att man tycker att spelarna är dåliga. Vi vet ännu inte var de hamnar när serien är klar och slutspelet börjar. Vem vet ? det kan ju sluta riktigt bra för laget.

                         Kommentar avatar
                         Mange, 1 månad sedanSvara

                         Vi tycker olika helt enkelt. Jag tycker som sagt att man inte är bättre än sin senaste insats.

                         Kommentar avatar
                         ??, 1 månad sedanSvara

                         Olika syn och tänk är bra, det tror jag HL också uppskattar när det skrivs här, för att ibland kommer tanken när man läser här "Tänkte inte på det" Man vill så mycket när det gäller ens favoritlag och tycker en del, men när det gäller människor så är vi olika i våra sätt att se på saker.

                         Kommentar avatar
                         Ismaskinen, 1 månad sedanSvara

                         Ja!. Det ser väl veeeem som helst. Att vi, som legat topp 3 sedan säsongsstart, självklart plötsligt är så urusla att vi vid kval direkt skulle åka ut ur hela SHL utan att passera Gå.............. Bra skrivet! Glöm inte hjälmen...

                       • Kommentar avatar
                        Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

                        Jag (tror jag) tror på
                        Friberg Mursak Alvarez
                        Nässén Hjalmarsson Raymond
                        Sundström Lasu Carlsson
                        MRO Lundqvist Ehn

                        • Kommentar avatar
                         Danne, 1 månad sedanSvara

                         Ingenstans nämns det om lagets spelsystem eller dess påverkan på den genomusla målproduktionen och ineffektiviteten? Mycket märkligt faktiskt...

                          Kommentar avatar
                          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                          Det är samma spelsystem sedan RR kom till stan. Individerna skiljer sig åt.

                          Kommentar avatar
                          Manne, 1 månad sedanSvara

                          Jag har skrivit massvis med gånger om spelsystemet, att den (med det laget vi har) inte faller sig naturligt. Man får anpassa sitt spelsystem, sätt att spela efter vad man har för lag att ställa på isen. Har du två riktigt offensiva enheter så ska dessa såklart spela en offensiv, finurlig, smartrik hockey. Har du sedan två defensiva kedjor så ska dessa vara mer defensivt inriktade. Av förklarliga skäl. I dagens system så ska ALLA göra samma sak, vilket inte håller. Du ser inte skillnad på om det är första eller fjärdekedjan som är inne. Ser likadant ut. Man sätter alla spelare i ett och samma fack, där ingen får sticka ut. Den som fått sticka ut de senaste säsongerna är Lasch. Han fick spela sitt spel och gjorde det bra. Han var inte magnifik i fem mot fem eller i egen zon tex, men hans styrka låg i det offensiva och framförallt i PP. Man använde hans kvalitet på helt rätt sätt och det måste man göra med samtliga spelare. Exempel: Ekbom är en defensivt, stabil back som ska spela rejält och enkelt. Den här säsongen framförallt så har han börjat sköta uppspel och tar långa räder med pucken från egen zon. Det ska han inte göra, utan det är mer Sellgren och Elliotts sätt att spela. Det är för mycket fokus på att man ska utveckla hela tiden, men det kan man fortsatt göra men man behöver inte ändras om som spelare för det. Då blir det pannkaka och tillslut fungerar inte ens den starka delen av spelarens kvaliteter. Ett annat exempel rent defensivt är Printz när han var här. Spelade precis efter sina kvaliteter och ingenting annat. Enkelt och rejält. Försökte inte med saker han inte klarade av, utan bidrog med sina styrkor. Alle är en spelare med näsa för mål, men han får spela boxplay och inte PP. Det rimmar liksom inte, framförallt som nu när PP är iskallt och knappt någonting händer utvisning efter utvisning. Hade Alle fått chansen på Hjalles position tex så kan jag garantera att han hade gjort fler poäng. Nu är Alle istället, ingenting. Hans styrkor är som bortblåsta för att man använder honom på fel sätt. Detta gäller många, tyvärr. Så, man måste anpassa sitt spelsystem efter vad man har för lag till sitt förfogande. På samma sätt som man måste anpassa graderna på ugnen och tiden maten ska vara inne, beroende på vad det är man ska laga.

                          Kommentar avatar
                          Danne, 1 månad sedanSvara

                          HL:inte riktigt samma, men grundfilosofin är samma. Självklart är det ett annat materiel men mycke tv-handlare också om att motståndaren lärt sig hur VF spelar och anpassar sig efter det. Där menar jag att man behöver se över spelsystemet och själva anpassa spelet bättre. Men man kör på med en dåres envishet.

                          Kommentar avatar
                          EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                          Manne: Banne mej - det bästa som Du nånsin har skrivit! På gamla CCCP-tiden gick det visserligen att likrikta spelarna - men det är ju inte riktigt där vi befinner oss idag.

                          Kommentar avatar
                          Mikael , 1 månad sedanSvara

                          Ja för nu har Roger stöpt ALLA i samma form. ALLA ska göra EXAKT samma sak. Finns ingen plats för individuella egenskaper

                          Kommentar avatar
                          Manne, 1 månad sedanSvara

                          EDWARD 51: Precis. Det var andra tider då. Vi befinner oss långt ifrån det nu, kan man säga. Mikael: Jajamen. Det jag skrev om, bland annat.

                          Kommentar avatar
                          Conta, 1 månad sedanSvara

                          Mycket bra inlägg Manne. Ja märkligt att Alvarez används helt fel. Rönnberg har tyvärr övertro på Hjalmarsson och låter Hjalle spela powerplay gång på gång. Men helt resultatlöst. Alvarez har ju bra skott och kan nypa till direkt. Hjalmarsson funderar för länge innan skott kommer, eller passning.

                          Kommentar avatar
                          Manne, 1 månad sedanSvara

                          Conta: Tycker att man kan prova Alle i PP och jag skulle inte bli ett dugg förvånad om han stänker dit ett X antal baljor.

                        • Kommentar avatar
                         Peter , 1 månad sedanSvara

                         Vi får inte glömma i allt detta vi tappade Lasch, Rhett, och Fagemo från förra säsongen, har ersatts med Mursak, Alvarez och Ehn, en jäkla skillnad till nu om vi tittar på målfabrikationen! Men glöm samtidigt inte hur dålig det gick förra vår säsongen med dom i laget!
                         Så det är sjuk svårt att genomföra lag, vi får se hur det slutar, men vinner dom nästa 2 matcherna är vi med i topp 6!
                         Men förlorar vi så kommer avståndet till kö lagen vara näst uppätet, och då kommer bli riktigt jobbigt är min känsla!

                         • Kommentar avatar
                          Richard , 1 månad sedanSvara

                          Vi är sönderlästa. Nu handlar det enbart om hur coacherna väljer att vi ska spela. Fortsätta as usual och tro att hög press ska ge oss utdelning. Naturliga målskyttar? Elller byta spelstrategi? Känns inte det här igen från förra året?
                          Hoppas det vänder, men just nu tror jag vi har svårt att se det komma

                           Kommentar avatar
                           ??, 1 månad sedanSvara

                           Glöm inte 18/19, då vände det vid CHL och de hamnade som i en bubbla där allt stämde. Det var ingen som trodde på laget (förutom RR) de var tippade att hamna i mitten då. Men vad blev det !

                           Kommentar avatar
                           Gunnar , 1 månad sedanSvara

                           Ja, vi sjunker som en hot turd. Lika bra om vi missar slutspelet så finns det inga ursäkter. Då måste spelare/ledare bytas ut. Frölunda har en av ligans högsta budget, tror ni sponsorer är nöjda med hur laget spelar?

                           Kommentar avatar
                           Gunnar , 1 månad sedanSvara

                           ?? Då var Lasch i laget, som vanligt när Frölunda vinner något, är han där den lille amerikanen.

                           Kommentar avatar
                           ??, 1 månad sedanSvara

                           Jag tror att laget gärna skulle vilja göra mål. Som spelet var idag första perioden 20-3 i skott, där man försökte men inte lyckades, var betydligt bättre än de senaste matcherna.

                           Kommentar avatar
                           ??, 1 månad sedanSvara

                           Ja, men det gick ju inte så bra i början det året. Det finns slutspelsrutin i laget som är nu som är viktigt att ha. Det går inte att sörja att han valt en annan liga, han lämnade väl själv SHL och Frölunda. Tackade även nej till andra SHL-lag innan han skrev på för det nya laget. Lagen blöder nu i pandemin som är när det gäller ekonomin och kan nog inte alltid värva det som fansen tror ska vara frälsaren.

                           Kommentar avatar
                           Håkan G, 1 månad sedanSvara

                           Vi mötte ett riktigt dåligt motstånd idag. Sen tycker vi att vi är duktiga som har mycket puck. Allt handlar om vad man ställer för krav.

                           Kommentar avatar
                           Manne, 1 månad sedanSvara

                           Att ha mycket puck och vara mycket i offensiv zon, betyder inte ett skit och du inte förvaltar tiden på rätt sätt. Vi var på insidan, men också mycket på utsidan. Fanns lägen, men då satt skotten mitt i magplattan och Arntzen fick därför byta kombinatet efter ett tag för att det blev för varmt.

                           Kommentar avatar
                           Manne, 1 månad sedanSvara

                           om du*

                           Kommentar avatar
                           Danne, 1 månad sedanSvara

                           18/19 hade vi enorma problem efter jul..tog då in spetsspelare som förändrade allt!

                           Kommentar avatar
                           ??, 1 månad sedanSvara

                           Gormley ? som fick en hel del kritik året efter.

                         • Kommentar avatar
                          Gunnar , 1 månad sedanSvara

                          Mursak 20p på 37 matcher. Han är en gigantisk flopp, precis som många experter trodde. Han var en flopp i den schweiziska ligan med, hur kunde Sjöström värva honom? Idioti!

                          • Kommentar avatar
                           Kålle, 1 månad sedanSvara

                           Ett av de störts problemen är att vissa verkar tro att Friberg plötsligt vuxit ut till en superstar och poängspruta, jag läste t o m i denna blogg att han skulle vara aktuell för NHL, jösses... Han sprattlade till i några matcher och gjorde mål i tom bur, men han kommer aldrig bli en stabil poängspelare. Nyttig som tusan, men släpp det där med att Friberg kommer avgöra matcher för oss.

                           • Kommentar avatar
                            CK, 1 månad sedanSvara

                            "Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results." - Einstein

                            • Kommentar avatar
                             Bosse Bais, 1 månad sedanSvara

                             Hujeda mig..... vilken tur att men inte är spelare eller ledare i Frölunda, våra sk supporters är inte nådiga i sin kritik, det är tur att ni inte var med på åttiotalet och början på nittiotalet, för man undrar hur ni skulle ha reagerat då.......

                              Kommentar avatar
                              Danne, 1 månad sedanSvara

                              Jag var absolut med under den perioden, men Frölunda var då ingen klubb med vinnarmentalitet eller i närheten av att ha de resurser man har idag. Går inte att jämföra riktigt.

                              Kommentar avatar
                              ??, 1 månad sedanSvara

                              Ja här inne är man inte nådiga i sin kritik mot spelare. Ett felpass som slutar med förlust så ska den spelare upp på läktaren, sparkas osv. Utveckla unga spelare är bra så länge man vinner, några misstag så ska de lånas ut. Tränare o ledning ska sparkas när de inte vinner 4 matcher i rad. Om fansen fick bestämma så skulle det vara en stor omsättning på spelare om man bara ska titta på den senaste prestationen på isen vid förlust. Värva i deras ögon toppspelare, tidigare fhc-spelare som var bra när det begav sig, målvakter som är en vägg osv. När det fungerar och vinner så väntar sm-pokalen bakom knuten. Skämt åsido, de vill sitt lag väl och att de ska lyckas. SHL är en väldigt jämn liga där alla kan slå alla. De har det lag de har, kapacitet finns och om nu bara de kan få bort "trollet" i skallen för att sätta pucken i mål så hoppas man att det lossnar för dem.

                              Kommentar avatar
                              Bosse Bais, 1 månad sedanSvara

                              Nä, men när det är rena personangrepp då är det fan inte ok, så mycket bra som Rönnberg har gjort för denna förening så ska han inte behöva få dessa påhopp, förluster kommer alla lag att åka på, det går inte att gå obesegrad genom en hel säsong, men tänk på lag som HV71 och Linköping då, undrar om deras supportrar också skriver så illa om sina spelare, nej jag gillar inte dessa angrepp på dom som gör allt dom kan för Frölunda, men visst saknas det en Anders Broström och en finlirare som Emil Meszaros i dagens lag, men såna spelare finns tyvärr inte i dagens hockey....... så var lite snälla nu

                              Kommentar avatar
                              ??, 1 månad sedanSvara

                              Precis som du skriver så ska man inte göra personliga påhopp. Man spelar som ett lag, vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Många har "sin" lösning för att man ska vinna. Man undrar om fansen kan visa upp lika många pokaler på den höga nivån som RR gjort. Kika in i andras forum, det är ungefär samma kommentarer både vid vinst och förlust där. Denna spalt är inte unik på det sättet, men denna är HL:s som ger de som läser en bra journalistik och insyn om vad det handlar om, inte bara om FHC utan även andra lag i när o fjärran.

                              Kommentar avatar
                              ??, 1 månad sedanSvara

                              * från

                            • Kommentar avatar
                             E23, 1 månad sedanSvara

                             Mursak i en annan miljö, med spelare som redan finns i laget, hade gjort betydligt mer poäng.
                             Mursak med Lasu t ex, att man inte utnyttjar Lasu mer offensivt är märkligt. Han har offensiv spets, vilket syntes i finland.
                             Raymond verkar vara svår att spela med.
                             Ser både Lasu och Alvarez som mer offensiv spets än Friberg - i rätt omgivning. Friberg är fantastisk allround dock.

                              Kommentar avatar
                              Kålle, 1 månad sedanSvara

                              +1 på den

                            • Kommentar avatar
                             Göran A, 1 månad sedanSvara

                             Att hålla på att laborera med olika kedjekombinationer när vi närmar oss omgång 40 är ett brutalt svaghetstecken för årets lagbygge.

                             • Kommentar avatar
                              Göran A, 1 månad sedanSvara

                              Total avsaknad av målskyttar och ett virrigt uppträdande i boxplay inget framgångsrecept precis.

                              • Kommentar avatar
                               Göran A, 1 månad sedanSvara

                               Men vi klarar förmodligen en topp6-plats när den riktiga tabellen visas när grundserien är färdigspelad.
                               Och detta måste räknas som en helt godkänd prestation av årets lag.
                               Sedan i slutspel blir nog Rögle, Växjö och Luleå för svåra.

                                Kommentar avatar
                                Henry, 1 månad sedanSvara

                                Frölunda har spelat flest matcher i hela SHL, 37st. Många av lagen under Frölunda i tabellen har spelet färre matcher, Brynäs så få som 30 matcher. Jag tror att en topp 6 placering kan bli väldigt tufft att nå för Frölunda. Speciellt med tanke på att Frölunda inte gör några mål framåt alls.

                              • Kommentar avatar
                               Lars sand, 1 månad sedanSvara

                               Att vi inte kan göra mål det är det största felet , det ser alla . Men problemet är ju att vi har en taktik att alla spelarna skall vara där pucken är , vinner vi då inte pucken så straffas vi stenhårt med mål i baken ! Vi tittar ju fortfarande puck när vi förlorar utmed sargerna , vi måste trotts istället !
                               Är det framtidens ishockey vi spelar att alla skall vara där pucken är över hela plan ???

                               • Kommentar avatar
                                Fransson, 1 månad sedanSvara

                                För en vecka sedan skrevs det här om att Frölunda kan vara med och slåss om guldet.
                                Nu ”är vi andra” (minus Rönnberg) tydligen frågande till laget. Jahapp...
                                Trodde mest kvällstidningar höll på så, vände kappan snabbt, men tydligen den här sajten också.
                                Sedan ... de flesta som skriver om sparkningar, panikåtgärder och sådant trams, finner knappt ord för vilken låg nivå ni håller. Ser ordet ”fuskbygge”. Haha! Åh fan, det har ni visst kommit på nu, eller lät det likadant när truppen tillhörde absoluta toppen?
                                Skippar nog den här sajten framgent nu. Den där tvvivlan som ”poff” uppstått hos Leman och sedan mer än späds på bland de ultra-pessimistiska kommentarerna ... pallar inte med det här. Mina pengar får gå till annat.

                                 Kommentar avatar
                                 Larsson , 1 månad sedanSvara

                                 Hej då, ingen som bryr sig vad du gör.

                                 Kommentar avatar
                                 Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                                 Har pekat ut defensiven, ojämnheten sedan start. Målsumpandet tror kag är tillfälligt även om jag tycker defensiva spelare får lite väl mycket powerplaytid och offensiva tek.

                                 Kommentar avatar
                                 Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                                 Du läser dåligt, "Fransson." Om jag skrivit att Frölunda "skulle ta guld" och gått från det till "har stora problem" så hade du haft en poäng. Nu skrev jag om att det finns en "gyllene potential", alltså att när spelet stämmer, när mycket sitter, då har Frölunda kvalitéer att ta guld. Det skrev jag även i fredags, det står jag för i dag. Samtidigt gäller ju att laget har problem. för kan man inte göra något åt ineffektiviteten, då är det snarare åttondelsfinal än topplacering som gäller. Den där potentialen är en sak, en annan att få fram den. Där vet vi ännu inte hur det blir.

                                 Kommentar avatar
                                 Håkan G, 1 månad sedanSvara

                                 Ett lag i avsaknad av offensiv spets i både 5/5 och i PP har jag svårt att se som en guldutmanare. Att tro att Filip Johansson skall bära Frölundas lag offensivt vilket var fallet mot FBK och att efter det säga att vi kan utmana om guldet var jag frågandes till redan då det skrevs. Att vi dessutom saknar defensiv spets eller en toppmålvakt gör inte saken lättare. Jag förstår reaktionen mot att vi skall vara en utmanare till guldet vilket kommunicerades efter matchen mot FBK.

                               • Kommentar avatar
                                Björn, 1 månad sedanSvara

                                72-20-18
                                59-9-12
                                21-28-17
                                70-31-51
                                22
                                Så hade jag velat se kedjorna.
                                Raymond får vara den som ska bära puck mest, ingen som ”utmanar” honom om den rollen. Dessutom Frölundas kanske just nu bästa avslutare i Purre, skulle kunna få fler chanser i den här miljön.
                                Hjalmarsson och Mursak tidigare mycket bra tillsammans, det som funkade i början på säsongen (inte Mursak och Raymond).
                                Sen är jag helt med dig på att Friberg och Mursak ska spela ihop igen.
                                Alvarez i en något offensivare roll där vi kan få igång hans målskytte lite förhoppningsvis, tror en smart Henriksson passar bra in där.
                                Ehn i en roll som han kan och ska ha, i en hårt jobbande ”fjärdekedja”, med Lasu och MRO som alltid är bra.
                                Framförallt tror jag att Raymond, Mursak och Sundström behöver spela i olika kedjor, då de är de tre som bär mest puck och vill sätta upp spel.

                                • Kommentar avatar
                                 Ismaskinen, 1 månad sedanSvara

                                 Att bevittna vår enorma dominans i matchen mot Örebro och samtidigt se hur samma match, på jumbotronen, målmässigt rann ifrån oss, var en utomordentligt frustrerande upplevelse. Det är lite underligt att statistik, som normalt sätt tillför så mycket matnyttigt att arbeta med, alltid skall vridas så att man framstår bättre än vad man egentligen är.
                                 Vi har inte mycket som representerar oss på topplistorna, varken när det gäller målskytte eller assist. Detta tolkas nu som "bra" då det påvisar att vi har "bredden", att alla kan göra mål.
                                 Vi saknar i år de "kliniska avslutarna"(vi har förvisso Purre som emellanåt kan trä in trissan i sista maskan) som på egen hand kan vinna matcher åt sitt lag(ex. Leino). De år vi haft välsignelsen att ha Ryan i vår trupp, så har han haft vanan att husera i toppen av dessa listor.
                                 Detta har självklart setts som ytterst positivt.
                                 Kan det vara som så att vår frånvaro från toppskiktet i dessa listor i år egentligen bara påvisar en sak.. att vi verkligen saknar spelare som gång efter annan kan producera mål...?

                                  Kommentar avatar
                                  Svante, 1 månad sedanSvara

                                  Allt är kanon tydligen, så vi kan fortsätta njuta av alla handplockade spelare!

                                • Kommentar avatar
                                 Rummel, 1 månad sedanSvara

                                 Vadå vänta 52 omgångar? Många med mej undrade redan innan säsongen var kvaliteten fanns vad gäller målproduktionen.
                                 Nu har vi spelat 37 matcher och man undrar fortfarande.
                                 Detta är inte befintliga spelares fel, de gör vad de kan.
                                 Problemet är att vi har för många vattenbärare.
                                 Visst, vi nöter ned lag ibland men i ett slutspel blir det nog svårt.
                                 Sen blir man ju knappt upphetsad längre när vi har pp, inte alls samma driv som de bästa lagen har.
                                 I våra bästa stunder ser det ändå bra ut, händer dock alltför sällan.
                                 Sen hörde jag att spelarna skriker på varandra. Låter inte bra. Är ju ingen som vågar nåt då.
                                 Hoppas att man rensar luften rejält nu efter dessa 3 hemmaförluster.
                                 Finns lixom inget att förlora längre.

                                  Kommentar avatar
                                  Svante, 1 månad sedanSvara

                                  Vi har ju facit. Tanken med 4 likadana kedjor funkar inte, ingen kör det tänket. Räcker ju att kolla på övriga lag i hockeyvärlden. Nu har vi en grå massa där ingen sticker ut

                                  Kommentar avatar
                                  Henry , 1 månad sedanSvara

                                  Om vi hade hade fyra stycken förstakedjor så hade det kanske gått bra, nu har vi fyra stycken fjärdekedjor och det går inte lika bra. Jag tycker att det är tråkigt att jag inte ens ser fram emot nästa match, att det spelar ingen roll om man skulle missa matchen eller inte. Det är tråkigt, det är tråkigt att Frölunda spelar en sådan hockey som jagar bort publiken.

                                  Kommentar avatar
                                  Svante, 1 månad sedanSvara

                                  Det handlar ju inte om att spelarna är dåliga, utan att det primitiva spelsystemet kväver dem fullständigt

                                • Kommentar avatar
                                 Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                 Jag vet att det suger när vi torskar och man blir förbannad och det är helt normalt om man är supporter. Vi var många som sa innan säsongen vi saknar en målskytt men vi har visat under säsongen att kapaciteten finns trots dessa bottennapp. Första 10-12 matcherna var ju riktigt bra och en period när JVM spelades så såg det också bra ut. Jag kan tycka att många är är för hårda i sin kritik. Visst, åker vi ut i kvartsen så kommer jag också sågs rejält men jag väntar till säsongen tar slut. Vi minns ju alla säsongen 18/19 hur vi klagade då med på att vi saknade en målskytt och 7-1 borta mot Örebro bla. Jag tror på laget och jag hoppas vi når långt när det väl är dags för slutspel.

                                  Kommentar avatar
                                  Pupule, 1 månad sedanSvara

                                  Jo, vi kan ju spela bra, som man gjorde ffa i de första omgångarna. För att det sättet skall bli framgångsrikt, så krävs det att alla kuggar i hela tiden. Då kan vi mala ner motståndet. På senare tid har det dock visat sig att det sättet att spela är extremt krävande, och det räcker att någon faller ur ramen, så skiter det sig. Visst har vi spelare som kan göra mål, även om den där riktigt naturlige målskytten saknas. Största problemet är väl att vi inte skapar tillräckligt giftiga lägen, mycket pga att "jobba i systemet" inte slår tillräckligt väl ut offensivt.

                                  Kommentar avatar
                                  Pupule, 1 månad sedanSvara

                                  Jag sätter också min högra sko på att varför vi spelar sådan tråkhockey är för att enligt Rogers statistik-bibel så kommer det löna sig över tid.

                                  Kommentar avatar
                                  Nolte, 1 månad sedanSvara

                                  Vet inte om jag tycker att dom har visat att dom inte saknar målskyttar. Första 10 matcherna som du nämner så höll väl Rubin nollan i 4-5 matcher? Då behövdes ingen offensiv. Men nu när han är tillbaka på normal nivå (plats 13 i ligan) så måste det göras mål och i den disciplinen är laget bland dom sämsta i ligan, sämst skotteffektivitet i ligan, näst sämst PP i hela ligan...tycker att det är väldigt tydligt vad som saknas och så synd att Sjöström/RR inte kunde adressera det. För hävdar att stommen är bra och man hade inte behövt göra jättemycket för att spetsa till det mer. Hade man sagt hej då till Mustonen och tagit in något vasst istället och något vasst istället för Alvarez/Ehn så kunde det sett helt annorlunda ut, för då kanske vi kunde fått ihop ett PP som kan hota också..

                                  Kommentar avatar
                                  Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                  Jag tycker ni båda skriver bra saker men frågan är om vårt spelsätt inte kommer vara mer effektivt i ett slutspel? Hur ser Rögle ut i slutspelet när spelet blir lite tajtare och hårdare? Våra målvakter har visat att de också kan spela bra när laget spelat bra så där är jag inte orolig.

                                  Kommentar avatar
                                  Nolte, 1 månad sedanSvara

                                  Tror snarare tvärtom, när det blir tuffare och tightare är det än viktigare att ta till vara på sina lägen och utnyttja PP?

                                  Kommentar avatar
                                  Håkan G, 1 månad sedanSvara

                                  Jag håller med Nolte här. Vi kommer ha svårt att överraska i ett slutspel. Alla vet exakt hur vi spelar och vi kommer möta en vägg - speciellt på hemmaplan. PP blir enormt viktigt och där har vi tappat vår spets helt. Fokus nu blir SÅKLART att få igång 28, 9 och 18. Om de hamnar i ett stim så kan vi slå alla lag. Men det är massor med "om". Det mesta skall ju vara på plats i ett slutspel och det känns som att våra huvudmotståndare finslipar och har sitt spelsätt väldigt klart för sig. Om man är dålig eller inte handlar ju till stor del om hur bra motståndarna är. Att slå tex Luleå över 7 matcher - ja hur skall det gå till?

                                  Kommentar avatar
                                  Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                  Så kan det vara nolte. Detta kommer ni tycka låter heeelt galet men jag har funderat på om Frölunda inte ”mörkar” lite med sitt spel och sitt pp. När vi vann 18/19 så var ju pp helt värdelöst. Jag tror man vara nere på 5% ett tag. Men så fort slutspelet började så fungerade pp bra. Framför allt i finalen mot DIF. Jag vet att det låter konstigt och inte troligt men jag funderar ändå på att det kanske är så. Den som lever...

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  Många sk. experter talar om att när slutspel börjar så är det ett helt annat spel och fokus som inte liknar den vanliga serielunken. Då är det rutinen som många gånger är avgörande. (inte alltid) Att ha spelare som vet hur det är att spela slutspel.

                                  Kommentar avatar
                                  !!, 1 månad sedanSvara

                                  Det är samma lag, samma spelare, samma is, samma domare osv som just nu i serielunken. Ingenting talar för att det kommer bara slå om och att Frölunda blir en vinnande maskin bara för att det blir slutspel. Frölunda kommer åka ut i kvarten om Frölunda ens kommer dit.

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  jaja, vi får se om "Kaptenen" kan få grabbarna att förstå vad som gäller.

                                  Kommentar avatar
                                  Pupule, 1 månad sedanSvara

                                  Tror inte man "mörkar" - det har man inte råd med. Kan hålla med dig att det finns likheter, samtidigt som laget definitivt innehöll mer spets då. Lasch, Rhakshani, Fagemo, Genoway för att nämna några. Även bröderna Westerholm, som fast de inte var några personliga favoriter ändå kunde bryta mönstret och stod väl för typ 50p tillsammans. Inte fy skam. Hjalle hade också en bra säsong. Fanns lite bättre verktyg i lådan då. :)

                                • Kommentar avatar
                                 Bosse Bais, 1 månad sedanSvara

                                 Lash hit och Lash dit, inse fakta nu att Ryan Lash INTE spelar i Frölunda, ena stunden är Joel gud för att i nästa andetag vara värdelös, ni måste fatta att spelarna är människor och inga robotar, nu är det bara att gilla läget och inse att vi har det lag vi har, vi ligger trots allt på den övre halvan av tabellen och får garanterat spela slutspel när vårsolen börjar värma, och då kanske grabbarna börjar överprestera och går hela vägen, och då plötsligt såanser att Joel och Rönnberg är gudar igen, och det finns ett ord på såna personer, och det ordet är medgångssupportrar, och det är vad dom flesta här inne är, Rönnberg är den bästa coach vi någonsin har haft, så sluta upp med att spy galla över honom, så nu tycker jag att vissa av er ska se er i spegeln och fråga er om ni verkligen hjälper erat lag!

                                  Kommentar avatar
                                  Louis, 1 månad sedanSvara

                                  Skit ner dig, pappskalle.

                                  Kommentar avatar
                                  Bosse Bais, 1 månad sedanSvara

                                  Va... menar du mig ditt pucko? Är du helt bombad eller spelar du bara dum, läs vad jag skriver ditt riksmongo, vad anser du vara fel där, men du kan väl troligen inte läsa misstänker jag!

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  Pajkastning tycker jag man undvika i detta forum, likaså öknamn. Utveckla heller vad man kanske inte håller med om än bara en onödig kommentar.

                                  Kommentar avatar
                                  Sektion S, 1 månad sedanSvara

                                  Bosse Bajs: Det här forumet klarar sig utan såna som dig. försök bättra på ordförrådet, läs en bok eller nåt!

                                  Kommentar avatar
                                  Bosse Bais, 1 månad sedanSvara

                                  Sanningen verkar svida åt en del..... läs vad jag skrev innan någon bad mig att jag skulle skita ner mig!!! Det enda jag ber om är att vissa ska sluta med denna häxjakt på Rönnberg & co, tror ni på fullaste allvar att dom förlorar på flit, och om någon kallar mig pappskalle så svarar jag med liknande ordval, vi har det laget vi har nu och vi ligger på övre halvan av tabellen, det finns ingen anledning till oro, men jag ska låta denna klubb för inbördes beundran fortsätta sitt tugg i fred nu, för här får man tydligen inte skydda det lag som man avgudar, nej,nej då är det bättre att kalla dom för oduglingar och önska deras avgång.... mycket konstig mentalitet måste jag säga, kanske det finns Göteborgshumor ändå som Stockholmarna påstår, så jag ska uppfylla Mr Cools önskningar och strunta i detta forum, så ni får fortsätta att svärta ner det lag ni påstår att ni älskar, undrar vad Roger Rönnberg skulle tycka om han läste på detta forum, men ni får fortsätta med klubben för inbördes beundran utan min inblandning nu, för jag kommer att stötta Frölunda utan att smutskasta spelare och ledare!!!! Nöjd nu pappskalle?

                                  Kommentar avatar
                                  Sektion S, 1 månad sedanSvara

                                  Bosse Bajs: Får jag fråga en sak, seriöst.. Är du nykter?

                                  Kommentar avatar
                                  Manne, 1 månad sedanSvara

                                  Där kom det igen, medgångssupportrar. Jösses! Men är för fan ingen medgångssupporter bara för att man är engagerad.

                                  Kommentar avatar
                                  Manne, 1 månad sedanSvara

                                  Man är*

                                  Kommentar avatar
                                  Bosse Bais, 1 månad sedanSvara

                                  Ja jag är nyker......pappskalle

                                • Kommentar avatar
                                 Danne, 1 månad sedanSvara

                                 Varför kan ingen ställa frågan rakt ut till ledare i VF: Förklara hur det kommer sig att laget har sämst skotteffektivitet i hela SHL? Förklara hur laget kan ha näst sämst PP statistik? Förklara gärna sen hur man skall vända på denna statistik utan att förändra sättet att spela på?
                                 Skall man invänta ”tur” och att pucken förhoppningsvis studsar dit man önskar? Jobbande lag har oftast ”tur”, så här blir svaret tyvärr något annat.
                                 Jag skulle gärna vilja höra en förklaring till den usla statistiken i matchavgörande moment och hur man ser på den och gör åt det? Mer än att säga att ”det lossnar snart”....

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  Det är ju inte tränarna som håller i klubban. Skjuter man inte så kan det inte heller bli mål, Det finns även en målvakt som kan ha en bra dag oftast mot FHC :) som det verkar just nu. Stolpe ut eller stolpe in, små marginaler det rör sig om.

                                  Kommentar avatar
                                  Danne, 1 månad sedanSvara

                                  ??: med ditt resonemang behövs således inga tränare? Varför har inte proffsklubbar tänkt på,det? Hade ju kunna spara in på 10 tals miljoner varje år.... Vill inte vara ironisk eller otrevlig, utan en helt ärlig och adekvat fråga; har du sysslat med idrott själv?

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  Nja, tränare behövs. Det jag menar att de som spelar och skjuter under matcherna är ju inte tränarna. Isf är det väl spelarna som inte får in pucken som behöver förklara sig. De tränar säkert väldigt mycket just nu pp och att pricka krysset mm. Men oftast är det små marginaler om pucken ska gå i mål eller studsa ut.

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  Ja, både som spelare och ledare. dock inte hockey utan andra idrotter. Både individuellt och i lag.

                                  Kommentar avatar
                                  Danne, 1 månad sedanSvara

                                  Då förvånar mig din kommentar, du borde veta bättre hur det fungerar ;-) Som du säger, det är inte tränaren som skjuter. Men, det är tränar som bestämmer hur laget skall spela på isen. Tränarens idéer som spelarna följer till 100%! Tro mig, spelarna har inte stora möjligheter att agera själva utanför boxen eller ramarna. Nästan allt är regisserat i förväg. Med det sagt, menar jag att man kan skruva på spelsystemet för att optimera lagets möjligheter att göra mål. Som det är nu så tvingas vi spela längst sarg och utanför boxen, vilket gör att när skotten väl kommer är försvaret väl samlat och målvakten oftast vaken och i position. Sällan man kommer 2-1 el 3-1 och därmed kan ställa målvakten med sidoförflyttning ex. Att komma med spel in i zon i hög fart där spelare fyller på gör det mycket svårare För målvakt och försvar. Jag tror att man skall försöka få till kortare anfall och spela sig genom mittzon och föra puck in i anfallszon. Iaf den hockeyn jag tror på. Att i så stor omfattning jaga dumpningar och puck är slitsamt och väldigt destruktivt. Framförallt är det ofattbart tråkigt att titta på..Tappat intresset. Oavsett vid seger el förlust.

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  Jag brukar inte uttala med i hur spelsystem i hockey ska vara. Det är tränarnas uppgift. Konstigt att de har så stor skottprocent på mål och så lite utdelning, vilket jag tycker tyder på att det just är mer mentalt och det låst sig för de spelare som brukar/ska producera. Senaste matchen så försökte de hela tiden som skottstatistiken visade men där man ändå inte lyckades. mao man har kvantiteten men inte kvaliteten just nu.

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  När du skriver om hur styrt det är i hur de ska göra, så får man inte glömma att man har ett motstånd också. Läs gärna lite kommentarer om hur en del här inne tycker att ex. backarna är för högt upp i zon, ska hålla sig lite mer vid blå osv. De följer nog tränarnas instruktioner om var de ska vara på plan i anfall och försvar (inte vad man tycker här) När det gäller hörnen och sargen så har ju RR uttalat sig gång på gång om detta, sist var det väl att ha grusat den delen för att de inte skulle söka sig dit.

                                  Kommentar avatar
                                  AHK, 1 månad sedanSvara

                                  Helt enig, dessa frågor kräver omgående svar av styrelse/ledare.

                                • Kommentar avatar
                                 NHL21, 1 månad sedanSvara

                                 Ha ha....jag ökade svårighetsgrad i NHL21 och startade ny säsong. Frölunda förlorade flera matcher i rad. När jag möblerade om i kedjorna lossade det plötsligt :) Kör nu med Ehn - Mursak - Sundström i en tung förstakedja (och fasen va mål de producerar). Sen har jag en mer spelskicklig andrakedja med Friberg - Purre - Raymond. Ser ut att ha bra kemi :) Tredjekedjan är Söderblom, Joel och Nässén. Känns också bra, som en bra jobbig tredjekedja som ändå kan producera framåt. 4:e linan Hjalle - Lasu - Rosse. Efter att jag bytt till dessa formationer har jag plötsligt vunnit två raka och spelat riktigt bra. Innan var det nog 6-7 förluster på raken.....

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  Hahaha, tipsa ledarna om det :)

                                  Kommentar avatar
                                  Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                  Hahahah.

                                • Kommentar avatar
                                 Conta , 1 månad sedanSvara

                                 Verkar vara mycket som slirar i lager.
                                 Mursak skall spela med Friberg, det funkade ju riktigt bra de matcherna dom fick ihop. Sedan måste målvakterna, både Rubin och Mattsson ge fan iatt gå ner på knästående så tidigt som dom gör. Tycker även att Lundqvist och Lasu skall byta roller. Lasu måste också börja producera, Vem vet Lasu kanske var lovad mer offensiv roll när han värvades tillbaka?Kanske det sått osämjs och frustration i laget?
                                 Även om Joel gjort mest mål i Frölunda så tror jag Joel kommer till sin rätt i en mer defensiv roll. Lasu i mer offensiv roll.

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  Tror inte att det är någon osämja i laget. Mer frustration för att det inte lossnar i pp som just nu är problemet. För att vinna matcher är det som de flesta uttalar sig om i spec. teams när det är så jämna lag som i SHL.

                                • Kommentar avatar
                                 JE, 1 månad sedanSvara

                                 De enda med vettiga inlägg (och som verkar förstå hur hockey fungerar) är ??, Fransson och Daniel B. Fortsätt gärna era inlägg så det blir lite balans här inne.
                                 Det lag som vissa verkar vilja ha (som gör mål och vinner alla matcher) finns inte.
                                 Snart vänder det och efter några vinster låter det inte så negativt här inne längre.

                                  Kommentar avatar
                                  Ted, 1 månad sedanSvara

                                  Klokt!! Jag e oxå inne på Daniels tankar, fan vet va som händer när slutspelet börjar.

                                  Kommentar avatar
                                  Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                  JE, tack för fina ord men jag ska vara ärlig och säga att jag har aldrig spelat hockey..:) Vettefan om jag är så kunnig men jag har spelat fotboll och gillat att utöva andra idrotter så jag försöker tänka logiskt när jag skriver. Ibland kan jag också bli galen när mitt lag förlorar men jag undviker att skriva just då för det blir sällan bra. Jag tycker det finns många här som är kunniga och som brinner för Frölunda. Ibland så kanske nån går över gränsen men man måste förstå att det är många bra lag i denna liga och hur kul hade det varit om Frölunda vann i princip varje match. Jämna och tuffa matcher där vårt lag vinner är dom härligaste vinsterna tycker jag.

                                  Kommentar avatar
                                  ??, 1 månad sedanSvara

                                  JE, jag tackar också. Har heller inte spelat hockey, men annan lagsport. Det är många parametrar som ska fungera för att få ett vinnande lag oavsett vilken nivå man befinner sig på. Det gäller i alla lagsporter inte bara hockey.

                                • Kommentar avatar
                                 VF, 1 månad sedanSvara

                                 Frölundas match skjuts upp nästa match är på lördag.

                                  Kommentar avatar
                                  Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                  Vilken match skjuts upp?

                                  Kommentar avatar
                                  Allen , 1 månad sedanSvara

                                  Malmö-Frölunda som skulle spelats på Torsdag.

                                  Kommentar avatar
                                  Gustav, 1 månad sedanSvara

                                  Bra. De behöver verkligen träna.

                                • Kommentar avatar
                                 Conta, 1 månad sedanSvara

                                 Självklart vill man alltid att ens lag Frölunda vinner, men det är inte realistisk att någon klubb klarar vinna varje match. Det märkliga är bara att Frölunda flera gånger denna säsongen ståt för flera rejäla bottennapp.
                                 Varken Luleå, Rögle eller Växjö har haft sådana djupa magplask som Frölunda visat upp. Så fort man vinner 3 eller 4 matcher då kommer stora hybrisen in.
                                 Vinsten mot Färjestad gjorde tydligen att alla spelare och Rönnberg var övertygade om att SM guldet snart var i hamn. Nej det är mycket märkligt att det bara är Frölunda som drabbas av stora hybrisen.

                                  Kommentar avatar
                                  Manne, 1 månad sedanSvara

                                  Det där handlar om en kombination av en ledarfråga och spelarfråga. I de lagen du nämner Luleå, Växjö och Rögle där skulle man aldrig tillåta rejäla bottennapp. Visst, vi slog Luleå ganska enkelt borta - men det är nästan första och sista gången som Luleå agerar så tamt. Blev garanterat en och annan hårtork från Bulan efter den matchen. När vi vunnit några matcher i rad så är det som att man tror att allting ska gå så lätt, man tror att man är bättre än vad man är. Detta är dock väldigt märkligt eftersom vi har många spelare som varit med och vunnit, så då borde dessa veta vad som krävs och föra över detta på övriga i laget som kanske inte har den erfarenheten. Att förlora, inga problem - men när det blir rejäla bottennapp då är det något märkligt. Dessutom när det sker flera gånger under en säsong.

                                  Kommentar avatar
                                  Christoffer, 1 månad sedanSvara

                                  Luleå denna säsong är inte det bästa exemplet... Frölunda vann med 4-1, sen 2-0. HV71 vann med 5-1 2 veckor senare. Leksand vann med 6-3 strax därefter. matchen efter det vann Rögle med 5-0. Och detta är bara November... Luleå har haft sina beskärda delar av dåligt spel denna säsong. För några dagar sedan så postade ju någon om att Luleå var det slutspelslag som tagit minst poäng mot toppkonkurrenter.

                                  Kommentar avatar
                                  Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                  Bra där Christoffer. Minns mycket väl Luleås matcher mot hv och Rögle. Kollar man på Frölundas matcher mot topplagen så har vi plus. 2-1 mot Rögle, 2-1 mot Luleå, 2-1 mot fbk (om man nu kan räkna dom som topplag).

                                  Kommentar avatar
                                  Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                  Glömde Örebro där vi har 2-1.

                                • Kommentar avatar
                                 Conta, 1 månad sedanSvara

                                 Träna ja, under uppehållet kanske Frölunda ska ge fan i att träna powerplay?
                                 All träning på powerplay hittills har ju inte lett till några underverk direkt.


                                 Lämna en kommentar