Ledband, i augusti ska Rosseli Olsen vara okej


► Snabbt besked om Mats Rosseli Olsen:
► Ledband. Lugnt vad gäller Frölunda. Men:
► – Tungt att fotbollssäsongen ryker i år igen.

Rakapuckar.com bild

VM och säsongen tog slut i helgen för Mats Rosseli Olsen. Foto: SVT


FÖR ANDRA ÅRET i rad tvingas Frölundas norske anfallare Mats Rosseli Olsen köra tung rehabträning under sommaren.

I fjol fastnade han med skridskon i isen under en träningsmatch just före VM, slet av ett ledband i foten, så var det god natt den säsongen.

I helgen var det dags igen, en knätackling av Tjeckiens Radko Gudas såg till att Rosseli Olsen inte spelar VM i år heller; vänsterknäet gick sönder.

Eller … det blev i alla fall några minuter den här gången. Framsteg jämfört med i fjol. Men givetvis inte mycket att glädjas åt.

Dock: det kunde ha varit värre. En del norsk media skrev om korsband, men Rosseli Olsen textade nyss till mig angående knäskadan:

– Ledband.

Rakapuckar.com bild

Han har humorn kvar, för det kom också:

– Tungt att fotbollssäsongen ryker i år igen.

Mm, blåvite supportern Rosseli Olsen får nöja sig med att titta på fotboll, själv får han ännu en sommar där tiden ägnas åt trist rehab.

Kanske lättare med sköna minesbilder från SM-guldet. Men ändå. Andra sommaren i rad. Vad har Rosseli Olsen gjort hockeygudarna för ont egentligen?

Nå, för Frölundas del var beskedet att det handlar om en ledbandsskada bästa tänkbara.

Rakapuckar.com bild

– Jag är nog redo i augusti, skrev Rosseli Olsen.

Gott så. För Frölunda. För 28-åringen från Oslo känns det nog … tja, så där, va?

I augusti bör han vara redo igen, Mats Rosseli Olsen.

***

Frölunda kickar i gång försäsongsträningen 23/5. De som är hemma, alltså. Nordamerikanerna är ju redan borta, till exempel.

Rakapuckar.com bild

***

Nu skrev jag först Leo Gudas igen. Så gammal är jag. Leo är pappa. Radko Gudas är den ofta rätt smutsigt spelande sonen.

***

Tack för att ni gillar vad sajten bjuder på – och att ni betalar för er.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Min nyhet från förra veckan bekräftad av HV71Emil Johansson ansluter.

*** 

Glöm inte följa sajten på Instagram och Facebook.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
12 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Salle, 1 år sedanSvara

  Tråkigt det där med fotbollssäsongen.
  Han är ju en fantastisk straffläggare.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Dröjde inte länge innan en sådan kommentar kom ... ;)

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Tråkigt för Rosse. Vissa spelare är bra på att skapa dåliga situationer genom sitt vårdslösa spel. Radko är definitivt en sån. Tror få/inga spelare medvetet skadar men finns ju exempel på spelare i NHL med väldigt många avstängningar. Kanske borde införa ett system där straffen ökar rejält i tid för varje man får?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Återfallsförbrytare straffas redan hårdare.

 • Kommentar avatar
  Jontebas, 1 år sedanSvara

  Vill bara passa på att säga att jag inte håller med dig om Ref cam Leman. Att få se äkta reaktioner när alla paus intervjuer är skriptade är ovärderligt. Mer äkta känslor och mindre robotar är att föredra i min bok.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Full respekt för det, Jag tror mest jag skrev att jag inte skulle sakna det, inte att jag tänker strida för att det ska försvinna. :) Men jag känner nog ändå att jag kan gilla viss mystik, att man inte vet allt vad som sker nere på isen. Nå, det här är ju främst en fråga för spelarna att ta upp via Sico.

 • Kommentar avatar
  Philip Steingrüber, 1 år sedanSvara

  Hur kommer det sig att nordamerikaner aldrig är med när sommarträningen drar igång? Skatteskäl eller nån sorts kulturell grej att dom föredrar att träna hemma i USA/Kanada?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tradition, plus att det väl är rätt logiskt, de har familjer hemma, mår bra att få träffa dem under en längre, sammanhängande tid, i alla fall ha maj, juni och juli att återse vänner, föräldrar, syskon ... tja, allt sådant.

 • Kommentar avatar
  Robert Ström, 1 år sedanSvara

  Hur kommer det sig att det är ok att våra utlänningar kan skolka från hårdträningen varje år...samma visa varje år måste vara nått som är fel här...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej, då, inget är fel, så här gör alla lag, nordamerikanerna får ett program att följa, och skulle det visa sig att någon skött träningen dåligt ... då syns det ju direkt i augusti. Och ärligt talat, alla spelare är så professionella på det viset i dag, alla vet vad som krävs för att lyckas, inte så att Lasch & Co fuskar bara för att de tränar hemma i typ en månad slutet maj till slutet juni.

 • Kommentar avatar
  Orvar, 1 år sedanSvara

  Jag antar att samma inte gäller i nord Amerika ? I NHL ger man blanka fan i om Svenskar, Finnar etc vill träffa sina familjer längre över sommaren, utan att man skall vara på plats när det drar igång för träning ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Där är off season mycket längre, du åker hem efter säsongen, återvänder typ mitten september, så det är liksom ingen grej. Svenska spelare föregångare här vad gäller sköta sommarträningen.

 • Kommentar avatar
  Jock, 1 år sedanSvara

  Förstår inte detta ifrågasättande ang att nord amerikaner åker hem över sommaren. Jag förutsätter att det är inskrivet i kontrakten att lönen minskar/uteblir om träningen missköts så pass så det märks på fystesterna när de återvänder.
  Hade det varit mig själv det gällde så hade jag absolut viljat åka hem och träna så jag kan få träffa nära och kära. Det blir garanterat bättre hockeyspelare om de trivs med livet också...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Detta är öht ingen "issue", du har rätt, förstås - spelare som mår bra utanför isen mår bra på den samma. Sedan finns undantag, Matt Donovan var här en vår.

 • Kommentar avatar
  JT, 1 år sedanSvara

  Har sett hårda Gudas ligga i fosterställning när någon ''äkta'' NHL hårding sätter honom på plats.

  • Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Gudas är ju ingen tuff spelare. Snarare en feg, ful & smutsig sådan.

   • Kommentar avatar
    Ray, 1 år sedanSvara

    Ganska lustigt att höra Kronwall och co, som refererar FIN_USA, det hörs verkligen vilket lag dom håller på..haha

    • Kommentar avatar
     JB, 1 år sedanSvara

     Rosseli ska få ett livstidskontrakt med oss! Gud.

      Kommentar avatar
      Göran, 1 år sedanSvara

      Ja absolut! Tur att MRO inte spelar med Norge nu mot Sverige. då hade det stått 15-7 till Norge.

    • Kommentar avatar
     Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

     Tradition ???
     Jag köper inte det där med att vissa spelare kan "droppa" in först i Oktober-November, man kunde ju se med blotta ögat vad de uträttade före jul mycket upp och ner där, och VF fansen började bli oroliga. och spelarnas familjer är ju vad jag fattat även här stora delar av vinterhalvåret i Sverige, kan inte förstå var för det finns folk som försvarar och tycker det är OK att låta några enstaka individer i en grupp ! få ha en "gräddfil" mot resten av truppen som bygger med ren "gristräning" hela sommarn, som ju bevisat givit det slutliga resultatet SHL -GULDET för VF, Hur skulle exp-vis 2 x Joel och "Rosseli" se ut utan stenhård sommarträning med det jobbet de lägger ner hela säsongen för laget VF. Nu får vi hoppas Rosseli inte är värre skadad i sitt knä och lämnat VM utan han ändå kan dyka upp på Ullevi mot MFF. Där är han värd en applåd i Pausen inför ett troligtvis Fullsatt Ullevi efter kvällens bragd- seger-match mot "Peking".


     Lämna en kommentar