En vecka kvar av SHL, vad vill ni snacka om i dag?


► En enda vecka kvar av SHL:s grundserie.
► Så här dags nästa måndag laddar vi för de första åttondelsfinalerna.
► Ni var en del som trodde Frölunda skulle vara inblandat där, minns ni?
► I morgon kommer Sveriges bästa lag till Scandinavium, i morgon kanske den gamla måljingeln är tillbaka – men ser Frölunda till att den hörs?
► Vi snackar. Det är måndag. Morning Mailbag.

Rakapuckar.com bild


VÄXJÖ PÅ TISDAGEN, Brynäs på lördag, båda i Scandinavium, där emellan ska Frölunda till Karlskrona (torsdag).

Roger Rönnbergs gäng har sju poäng ner till sjuan Luleå, nio kvar att spela om, men jag vet inte om det ens finns en teoretisk chans att missa topp 6; det är ju så många lag som ska passera.

Nå, det kommer inte att hända.

Som det nu ser ut, trea eller fyra, och … har ni några preferenser?

Möta Malmö, Skellefteå, kanske Luleå, HV71 – något ni ser extra mycket fram emot?

Sådant kan vi ta upp. Om ni vill.

Vi snackade en del hockey här inne redan i går, och en av åsikterna:

”Det är för lätt att göra mål på Frölunda.”

Så långt stämmer det, att här är laget inte trea. Tabell över antal insläppta ser ut så här: 

Växjö              98 (+61)
Djurgården
   104 (+40)
Luleå            
106 (+16)
Skellefteå     
116 (+23)
Linköping     
123 (+6)
Brynäs          
129 (-3)
Frölunda       
130 (+14)
Malmö          
130 (+10)
HV71            
133 (0)
Färjestad     
136 (+31)
Örebro         
148 (-37)
Mora           
152 (-55)
Rögle           
162 (-39)
Karlskrona
  164 (-67)

Å andra sidan – bara två lag (Färjestad: 164, Växjö: 159) har gjort fler mål än Frölundas 144.

Rakapuckar.com bild

Ni vet, man kan vända och vrida på sådant här hur mycket man vill, när slutspelet börjar möter man ett och samma lag kväll efter kväll, det är do or die, det är en helt annan sak, och jag tycker man lär sig mer och mer, år efter år, att … tja, det är verkligen något annat.

Det här evenemangstestet i lördags, förresten, jag vet att flera supportrar skrivit till Frölunda och klagat.

Det är bra. Så ska man göra om man är missnöjd.

En klubb ska lyssna till sina supportrar.

Samtidigt är det fler som går på hockey än sådana som ni, om jag får generalisera, alltså sådana som är väldigt intresserade av själva sporten.

Det finns partners, det finns marginalåskådare, det finns de som är i Scandinavium lika mycket för själva evenemanget som för sporten.

Frölunda (i det här fallet) måste se till alla.

Jag inser att det inte är helt lätt.

Rakapuckar.com bild

Detta sagt kommer jag aldrig förstå varför man vill dränka sina, och bortalagets, supportrar med hög musik, varför allt inte synkas med dessa passionerade hjältar snarare än motsatsen.

Nå, jag tror säkert Frölunda tar till sig av den kritik många av er haft. Motsatsen vore svårbegriplig.

Nu ser vi fram emot ett besök av Oliver Bohm och hans Växjö Lakers i morgon tisdag – och så snackar vi hockey ett tag.

Morning Mailbag. God morgon!   

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
24 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Jag blev inte så imponerad av Frölundas uppdaterade arrangemang i arenan… Kändes lite tondövt… Absolut att man kan ha några jippon, men hockeyn måste få spela huvudrollen. Det är ju därför vi kommer dit… Har ju naturligtvis kontaktat dem för att delge mina synpunkter.
  Några uppdateringar på skade/sjukfronten? Sista veckan i grundserien, dumt att riskera något om inte är 100% återställd? Hålla alla så hela som möjligt inför slutspelet?
  Måste igen bara påpeka att jag tycker du gör ett ENORMT jobb med bloggen, förser oss med initierade texter och svarar på kommentarer. Väl värt prenumerationsavgift även om man väljer att betala lite mer än 1 kr/dag.
  Jag är glad att du satsade! :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack – kul att du tycker så. Vi får se på träningen i dag, men Rosseli Olsen var ju mest säkerhetsåtgärd, om folk inte ljög mig rakt i ansiktet. Och det tror jag faktiskt inte. :) Lasch börjar rehab i dag. Tror inte folk ställs över bara därför att, så att säga. Däremot om de har skavanker så ... visst.

 • Kommentar avatar
  Philip Glücksman, 1 år sedanSvara

  Hur verkar det med skadorna? Några av dem på is idag? Vet att GP skrevf att de alla gör comeback i veckan men jag litar mer på dig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Alltså, Lasch börjar sin rehab i dag, det går inte att säga vare sig bu eller bä, tror knappast att GP skrivit ATT amerikanen är tillbaka i veckan, för det är det ingen som vet. Men om svullnaden gått ned, om foten mår bättre än väntat, om den gud han ofta ber till är snäll så ... visst, kanske. Rosseli Olsen sades ju mest vara säkerhetsåtgärd när han stod över i lördags, spelar kanske redan i morgon. Pardy. om han hade halsfluss i helgen är han knappast frisk i morgon.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 år sedanSvara

  Att man tajtar upp försvarsspelet (alla 6 på isen) i varje match är en nyckel för att ta sig långt i slutspelet. Lagen är jämna i år och det kommer vara detaljer som avgör. Intressant att se inställningen mot Växjö imorgon. Man borde vilja markera att man vill vara med och utmana men samtidigt vill man ju inte riskera för mycket så här tätt inpå. Kul att det fortafarande är så mycket på spel för så många lag. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Intressant chans att mäta sig med Växjö, jag håller med.

 • Kommentar avatar
  Karl, 1 år sedanSvara

  Instämmer med föregående talare! Henrik Leman du är outstading!
  Vill inte ha Brynäs eller HV71 i en kvartsfinal!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack, snälla! Okej, hellre Malmö eller Skellefteå då?

   Kommentar avatar
   Karl, 1 år sedanSvara

   Ja faktiskt Henrik, Brynäs har mer att ge om dom går vidare, och Hv 71 nej dom passar Frölunda jäkligt illa! Luleå och Skellefteå är bra men ser bättre möjligheter statistik sätt mot dom! Min känsla!

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  En spelare som Wide borde få mer speltid enligt mig. Hans spelartyp behövs i det kommande slutspelet. Nu har man ju överskott på forwards men Wide bör gå före Mustonen. Dina tankar om det? Det nya arrangemanget var ju riktigt uselt faktiskt och stommen som går dit gör ju det för hockeyn. Vi kan ju alltid stanna hemma och kolla Cmore så att locka till ngt slags rave/melloparty är en farlig väg att gå.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag delar åsikten om rave- och melloparty. Var inte alls förtjust. Widerström kan, som jag ser det, inte petas i ett slutspel. Han behövs. Kan vara 13:e med lite speltid, kan spela regelbundet, det avgör matchbilden, men han bör alltid finnas med. Tycker jag.

   Kommentar avatar
   Lövet, 1 år sedanSvara

   Gott så!

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Det går verkligen att vrida och vända på saker hur man vill. Klart man hade önskat att spelet hade varit bättre man ligger trots allt trea och det har varit en rörig säsong med Lias till Rangers, skador på Westerholm, Bergenheim och Weber. Tycker man ändå måste ge godkänt med de förutsättningarna.

  Frölunda ligger trea i gjorda mål, trea i PP, trea i BP, bäst i special teams totalt (addera PP + BP). Det är klart att sådant väger ganska tungt i ett slutspel. Det ÄR en annan hockey i ett slutspel där man ligger och nöter på varandra kväll efter kväll. Det är därför lag som Luleå som är lite begränsade i offensiv ändå är jättejobbiga att möta. Vem vill förresten möta Luleå i slutspelet nu när de verkar fått ordning på defensiven lagom till slutspelet? Ett Bulan-coachat lag är alltid tufft att möta.

  Skellefteå, Färjestad, HV71, Luleå är alla lag som det finns en rivalitet och historik med så möte gärna något av dessa. Vilket kvittar nästan även om Färjestads offensiv är det som skrämmer mest av de här lagen. Det drag nog mest publik om det blir något av dessa lag dessutom, framförallt om det blir Färjestad eller HV skulle jag tro. Malmö får gärna något annat lag möta.

  Blir en kul vecka. Kan bli mycket svängningar i tabellen känns det som.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tror Luleå kan bli ruskigt farligt. Varnar för Bulans Boys.

   Kommentar avatar
   Fredrik Lisberger, 1 år sedanSvara

   När Luleå gjorde klart med Per Ledin sa jag att dom inte kommer förlora en match till i grundserien samt att dom når minst semifinal...har rätt så här långt .

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Är det så? Inte en torsk sedan Ledin kom? Har inte kollat det. Kul, ju. :)

   Kommentar avatar
   Fredrik Lisberger, 1 år sedanSvara

   Jag kan ha fel...dom förloradw mot Växjö men det kan inte räknas det gör ju alla...sen är jag osäker på om det var före eller efter Ledin

 • Kommentar avatar
  Henrik Olsson, 1 år sedanSvara

  Hej!!

  Skulle vara intressant om nån kan lägga upp en film från nått av dessa jippon såvitt andra också kan se. Jag Är ju en Frölunda suporter men bor i Karlstad. Jag brukar gå på några matcher i Karlstad bara för att få se sporten live. FBK har gjort en sak i år som är jätte bra, Dom har en TV studio i hallen där dom bjuder in olika personer och diskuterar hur man skall besegra sin motståndare för dagen och diskuterar matchen som var innan. Det skulle VF satsa på, man får en väldigt bra hockey känsla.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Frölunda har en liknande grej, vet inte om det kan kallas studio, men förre spelaren Anton Axelsson är expert och svarar på frågor, diskutera gamla matcher och dagens match med Joakim Abrahamsson som håller i "programmet."

 • Kommentar avatar
  Edd, 1 år sedanSvara

  Tar gärna Malmö i kvartsfinal.
  Dels är de ganska svaga hemma, men samtidigt kan Alsenfeldt stå på huvudet och rädda sitt lag. Dels kan jag se matcherna här i Malmö där jag bor

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det är en anledning så god som någon – att du bor där. :)

 • Kommentar avatar
  Daniel, 1 år sedanSvara

  Vad som alltid kommer att förvåna mig är att det finns en generell rädsla för att "produkten" inte håller. Varför skulle man lägga x antal miljoner på att betala artister och utförare som är förbannat bra på att göra sin grej - spela hockey - och sedan fokusera på något annat?


  Det är lite som att producera en film och sedan avbryta biovisningen med x antal irrelevanta meddelanden eller helt plötsligt ska någon komma in under paus och jonglera bara för att alla som kommer dit ska få något de tycker om?

  Jag uppskattade däremot att inte bli bombaderad med reklam.Men tyvärr fick repriserna - dvs hockeyn - återigen spela andra fiolen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Synnerligen relevant fråga du ställer. Varför tror man inte hockeyn håller?

 • Kommentar avatar
  Erik Johansson, 1 år sedanSvara

  Är en av dem som gillar hög musik i avbrotten. Ger energi i arenan. Vid några matcher i år har man väntat med musik och låtit klacken höras. Blir otroligt monotont med trumman i längden. Utnyttja att vi är inomhus och pumpa på! Gärna med orgel. Sedan kan man dra ned på kisscam, samba, giraff mm. Precis som HL säger består åskådarna av fler än klacken. Men det finns absolut ingen motsättning mellan musik i avbrotten och fokus på spelet. Vi har aldrig sedan jag började gå på 70-talet fått så många och bra repriser som senast! Det var härligt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vad kul att se någon som tycker annorlunda! Ger spännvidd åt det hela. Det VAR alltså fler repriser? Bra. Och jag har inga problem med musik, men min känsla är att den ska synkas och hjälpa fansen att komma igång, snarare än att dränka dem. Så tyckte jag inte det var i lördags.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 år sedanSvara

  Usch, vad besviken jag blev i lördags, om ingenting annat för Jan Mursaks skull. Och undrar därför, hur den "traggliga-statistiken"(procenten) ser ut för lag med vars ens egen spelare har gjort ett hattrick("oäkta") under ordinarie tid och hur det då har slutat, även där också förlängningar o straffar har skett och är inkluderande, med tanke på fördelningen av poängen(0, 1, 2 eller 3) för resp.lag, precis som det går till i grundserien. Kanske någon fantast kan svara på det?

  HL, till något helt annat, på vilket sätt tror Du att en spelare som Fredrik Styrman känner sig, som nu tydligen(för ögonblicket?) är i HV71 efter att har farit runt under åren i olika diverse lag i SHL och Allsvenskan(senast Frölunda-åter Pantern). Betvivlar absolut inte om hans lojalitet, men killen måste väl ändå bli kluven med sin "klubbkänsla", var han egentligen tillhör någonstans?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Styrman drömmer om att spela hockey så högt upp i systemet som möjligt, känner väl lojalitet med den som för tillfället betalar hans lön. Sedan är det klart att han inte kan ha klubbkänsla som en Joel Lundqvist eller Martin Thörnberg ... men så blir det ju ibland, få förunnat att stanna i en klubb så där.

 • Kommentar avatar
  Markus, 1 år sedanSvara

  Hej, jag undrar om inte Frölunda förlängde med Mustonen lite för tidigt. Mustonen har knappt gjort en poäng sedan han fick förlängt och då har även fått chansen att leda en första kedja. Mustonen är en rätt osynlig spelare på plan och syns nästan bara när han gör poäng. Var en sån här tidig förlängning verkligen rimligt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tror nog inte förlängningen i sig var fel. Mustonen r nog inte så dyr, samtidigt är han användbar i många olika positioner. Ingen stjärna men nyttig till okej kostnad. Är min uppfattning utan att ha koll på exakt vad han tjänar.

 • Kommentar avatar
  S.Frimodig, 1 år sedanSvara

  Jag har inte koll på statistiken, men läst en del kommentarer att Frölunda släpper till få skott och har därmed högre fler insläppta mål per skott. Ligger svaret i Frölundas spelsätt, att JG och JM får svårare lägen emot sig?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Har faktiskt inte kollat det. Men ser man matchen senaat, flera frilägen emot.

 • Kommentar avatar
  mike, 1 år sedanSvara

  Malmö känns läskiga. Många stora, tuffa spelare. Grym målvakt. Känns som ett lag byggt för slutspel. Alla minns hur de tuffade på där ett tag. Två förluster mot Malmö. Två vinster - efter straffar. Tight. Å andra sidan tror jag motståndet spelar mindre roll. Tror tyvärr inte på det här i år. Har man inte lärt sig att spela rakt, ta sig in på mål, utan skall hålla till i hörnen, då är det kört redan på förhand.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Delar helt din åsikt ang Malmö, känns som att dom kommer växa ytterligare i slutspelet, och som du säger, många stora/tunga spelare( utan att för den delen vara långsamma). Möter vi HV så blir det nog respass direkt tror jag. Finns egentligen inget lag jag känner att vi ”vill ha” så jag tar nog helst SAIK bara för att lagen brukar locka fram det allra bästa ut varandra. Chansen att överleva den kvarten? 50/50 skulle jag säga, precis som mot Luleå/Malmö. Mot HV skulle jag nog säga 40/60.

   Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Samma här, skall man välja ett, så får det nog bli Skellefteå.

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Jag tyckte att samban före matchen var ett litet roligt inslag. Men jumbotron hanteringen får dom nog tänka över igen. Trodde att det skulle vara mer repriser nu men jag vet inte om det var så. Repriserna är väl något som saknas idag. Lite märkligt att det finns fler platser för bortaklacken än för hemmaklacken. Om man vill ha en bra stämning i arenan för hemma publiken så vore det kanske en ide att öka på platserna för hemmaklacken.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Hm, du säger alltså att det INTE var fler repriser? Det här var inte helt lätt att reda ut. ;)

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Nja, säger bara att jag inte tänkte på om det var mer repriser. Det hände så mycket på isen hela tiden så jag glömde att kolla efter det :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Haha ... förstår jag mycket väl. :)

 • Kommentar avatar
  Stefan, 1 år sedanSvara

  Vad gäller önskemål om motståndare så skulle jag nog föredra Malmö. Tycker de tappade spets när de släppte Miele. Vet att han tog mycket energi i deras grupp och sånt måste man ju också ta i beaktning men spelartypen tycker jag man inte har kvar längre. En förlust i PP om inte annat.
  Men diskutera motståndare i slutspel, det är så jämnt så det kan ju bli hur som...
  Vad gäller arrangemanget i lördags, så fanns det ju mer att önska. Att supportrar kontaktar Frölunda är bra men; en SLO? Vet du om det är något Frölunda har funderat på? Alla fotbollsklubbar har det och HV och Luleå har väl det också, kanske nån mer. Tycker det hade varit bra med en länk mellan klubben och supportrarna.
  Det var allt från mig förutom att jag stämmer in i hyllningskören angående ditt jobb. Har sagt det förr men mycket Bra!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack! Roligt att du gillar. Nej, finns ingen SLO, vet ej om Frölunda funderat på detta, men jag vet att ingen av supportergrupperna varit inblandade i det här testet av nytt sätt att paketera matcherna. Det kan man verkligen ha åsikter om.

 • Kommentar avatar
  Martin, 1 år sedanSvara

  Jag är livrädd att vi får Malmö i kvart. Verkar sååå svårt att göra mål på dom. Då jag bor i Vännäs, så vore ju Skellefteå bra då jag har möjlighet att se ngn bortamatch..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Lätt att ta sig till "schtaan" då. :)

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

  Spelar absolut ingen roll vilka VF får i kvarten, baserar jag på att laget är så ojämna i sina prestationer, vi kan slå alla och få stryk av alla. Vi saknar ledande back och bärande mv, nyckel till framgång i slutspelet. Offensivt håller det tack vare 4-5 klasspelare. Ojämnheten i prestationerna är inte heller nåt lyckat recept för ett långt slutspel, vi kanske kan trassla oss till semi, där är det stopp. Med tanke på hur säsongen sett ut så är det fullt acceptabelt. Men det behöver bli ordning på laget till i höst.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, det är stört omöjligt att tippa, många lag har höga toppar och djupa dalar. Men det blir ju spännande så.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Inte bra för nerverna:)

 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 år sedanSvara

  Viktigt att komma trea, då kan man inte få möta Växjö före finalen, fast det är ju ingen enkel resa dit vilka man än får möta. Skellefteå vore kul i kvarten, alltid kul matcher med högt tempo, och lite små grinigt ibland.

   Kommentar avatar
   GöranA , 1 år sedanSvara

   Möter nog hellre Växjö än Djurgården. Om man får välja, men det får man ju inte.

 • Kommentar avatar
  GöranA , 1 år sedanSvara

  Spelar ingen roll vilka vi får i kvarten, dagsformen avgör alltid i ett slutspel. Dessutom måste man kunna vinna mot alla lag om man vill gå hela vägen.
  Och det vill vi väl?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Japp, du ska ta dem alla om du vill gå hela vägen. Och det blir den motståndare det blir. Undrade mest om ni fans hade några tankar i ämnet.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Måste ändå vara lite tråkig här och säga att man inte alls måste kunna slå alla lag för att vinna, eftersom att man max kommer kunna möta 3 lag under slutspelet, för Frölundas del, så är det isf just de 3 lagen man behöver slå, resten behöver man inte bekymra sig om. Vad jag menar med detta är att det finns lag som passar bättre/mindre bra. Till exempel så skiljer det 2p mellan HV/LHC. Mot LHC har vi tagit 12 av 12 poäng, mot HV har vi tagit 4 poäng? Så vilka hade vi velat möta? Skulle man kunna åka ut mot HV, men slå LHC, medans nåt annat lag slår ut HV? Klart som korvspa. Med det sagt så ser jag ingen ”drömmotståndare” i kvarten ändå.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 år sedanSvara

  Jag är väldigt fundersam hur man ska hinna lösa sitt hemmakomplex på 2 matcher innan slutspelet drar igång. Den frågan skulle jag vilja lyfta....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tror väl i och för sig att slutspelet för med sig annat fokus, att det som varit en grej i grundserien inte måste vara det i slutspelet, men ... jag förstår din fundering.

 • Kommentar avatar
  Fredrik, 1 år sedanSvara

  Va har hänt med Kalle Miketinac?

  • Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Tänk en sån enkel sak som att bjuda in före detta spelare och köra riktiga seriösa intervjuer och visa lite tillbakablickar på jumbotronen istället för massa trams. Hade uppskattats enormt av oss supportrar.

   • Kommentar avatar
    Daniel, 1 år sedanSvara

    Gällande Mustonen förstår jag inte alls motiveringen att han ”kan spela lite överallt” och därför skulle vara nyttig och att förlängningen av kontraktet motiveras pga det? För mig är han helt överflödig. Finns flera juniorer som visar betydligt mer den lilla istid dom får och som garanterat kan ”spela lite överallt” och även göra det bättre. Mustonen har sen säsong 11/12 varit i 7 olika lag och fått begränsat med speltid och mer el mindre blivit ombedd att söka nytt lag varje gång. Han är absolut en spelare för 4e line, problemet är att han knappast är värvad som det!


    Lämna en kommentar