Sju matcher på 15 dagar för Frölunda


► Nu är det bara en vecka kvar. Till vad då? Nästa hockeyquiz på John Scott’s Avenyn, förstås.
► Glöm inte att anmäla er.
► Tufft program väntar för Frölunda de kommande två veckorna, närmast Rögle på hemmaplan.
► Måndag. Morning Mailbag. Välkomna.

Rakapuckar.com bild


DET BÖRJAR NÄRMA sig, snart dags för vårt andra hockeyquiz på andra våningen av John Scott’s Avenyns mysiga lokaler.

I veckan ska Mathias Pelkonen och jag lägga våra pannor i djupa veck och värka fram frågorna.

Måndag, 3/12, 19.00. Hockeyfokus, mycket om Frölunda, men också lite, lite annat.

Anmälan till henrik.leman@gmail.com

Jag fortsätter vara så där tjatig och skriva att … ja, det är bra om ni mejlar i förväg och bokar in er, säger hur många ni blir. Lättare att planera då.

Men självklart stängs inga dörrar för spontanbesökare.

Hoppas ni är sugna den här gången också, då blir det kanske fler quiz efter jul.

I dag ska jag förresten kolla med en gammal frölundait om inte han är hungrig på förstapriset: presentkort värt 500 kronor på John Scott’s.

Gnugga geniknölarna, vässa pennorna, kom och hockeyquizza med oss nästa måndag, den tredje december, på John Scott's Avenyn. Foto: MATHIAS PELKONEN


***

Frölunda, ja. Tre poäng av sex möjliga i back-to-back-mötet med ett imponerande starkt Färjestad (fem, sex man borta) är inget att skämmas för, men jag tyckte inte riktigt att Roger Rönnbergs gäng kunde matcha Johan Pennerborns rent energimässigt över 120 minuter.

Kanske satt Luganomatchen i benen? Om så, var söndagen nog av en vilodag?

Rakapuckar.com bild

Programmet framgent är tufft:

27/11: Rögle hemma
29/11: Brynäs hemma
  1/12: Mora borta
  4/12: Kometa Brno borta (CHL)
  6/12: Örebro (borta)
  8/12: Växjö hemma
11/12: Kometa Brno hemma (CHL)

Sju matcher på 15 dagar, plus en resa ner till Tjeckien. Det kommer slita, här är det viktigt att ändå plocka en del poäng för att hänga med i ultrajämna SHL:s toppstrid.

Efter Brno hemma är det åtta dagar till nästa match (Timrå borta), men har Frölunda otur är det någon som drabbas av det här hemmalandslaget som ska till Ryssland.

Kanske inte, det är väl mest Joel Lundqvist som är aktuell, och det vore väl han den bockhornade också om Rikard Grönborg skulle tycka det vore nödvändigt att slita på en CHL-matchad 36-åring på det viset.

Däremot är Filip Westerlund och Samuel Fagemo högaktuella för junior-VM.

Ett Frölunda utan Fagemo blir … intressant.

***

Om ni missade i går:

Mina tankar om att HV71 sparkat Johan Lindbom och att Frölundas gamle guldmakare Stephan Lundh tar över.

Rakapuckar.com bild

Jag skrev bland annat:

Inget fel på honom. Tvärtom. Smart hockeyprofessor. Men – om ”Lillis” kan erbjuda en ny röst, om han är den ”energi och nya ögon” som sportchefen Johan Hult pratar om, då frågar man sig:
Har ”Lillis” Lundh gått med stängda ögon tidigare?
Har han varit kvävd av Lindbom?
Har han gått där med en massa idéer och tankar som han inte fått gehör för?

Läs gärna.

***

Till sist: jag är fortfarande lite ledsen i själen efter att ha sett flera, och debatterat med några av dem, som försvarat motståndarsupportrars rätt att håna och störa en spelarhyllning.

Så som några som kallar sig Frölundafans gjorde under Ole Kristian Tollefsen-ceremonin i lördags.

Ett fåtal individer. Supportergrupper som helhet ska inte ha skit. Och de få som förstörde kanske i efterhand fattat hur vedervärdigt de betedde sig, i alla fall kan man önska det.

Värre var alltså att jag såg flera som i efterhand försvarade, jag debatterade med några som hävdade denna i deras ögon självklara rätt att håna och förstöra något vackert.

Beklämd, blev jag. Är faktiskt så fortfarande. Tänk om folk buat och stört Tomi Kallios dag. Tänk om det blir så när Janne Sandström ska uppmärksammas. Det är väl inte bara jag som reagerar här?

Rakapuckar.com bild

***

Nå, Morning Mailbag – släng iväg era tankar och frågor nu. Välkomna! 

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. 

Glöm inte följa rakapuckar.com på Facebook. Och så förstås på Instagram där Mathias Pelkonen levererar fina bilder.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
20 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

  Äh, avskyr Tollefsen djupt som spelare, men det är väl inte så jäkla svårt att bara hålla käft under dom minuterna? Gått ut o ta en korv eller nåt och tryck ned i brödinkastet om det är så svårt att hålla igen.
  Tycker med att det alltid blir lite knepigt när man sparkar tränaren och låter assisterande ta över, oftast ackompanjerat med floskler: ” ny röst” ”väcka laget” ”nytändning”
  Hade man tagit in nån helt motsatt karaktär så hade jag förstått det bättre. Nu ska inget tas ifrån Lillis, högst sympatisk och uppskattad. Vi VF fans glömmer honom aldrig!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Precis – INGET ska tas ifrån Lillis. Det är absolut inte honom jag vill åt. Inte heller är det Tollefsen som är grejen utan principen. Kunde ha varit vilken spelare som helst.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

  Oerhört viktiga 15 dagar, ponera en svacka nu och 3/15 inspelade poäng, då sjunker man genast ner i bottenträsket. Minns för ett par säsonger sedan, tror vi hade 7 raka torsk men ändå höll vi oss kvar topp5. Serien har verkligen jämnat ut sig, tror toppen i SHL är svagare nu än för några år sedan, snarare det som gjort att serien är jämnare än att dom sämre lagen blivit så mkt bättre!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, det är nog en riktig bedömning, SHL tappar hela tiden spelare, ibland kommer flera bra hem, ibland stiger Elias Pettersson-typer in, ibland inte.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Håller med. Vi har många mittenlag men inga riktiga "topplag". De som skulle kunna dra iväg är tex Dif och Frölunda tack vare många fans men tyvärr sätter respektive kommun sämre villkor än vad man gör i de mindre städerna. Och när cmore pengar inte fördelas efter antal tittare förstärks fenomenet. Det är onekligen trist att SHL hamnar långt ner i spelarnas prioritering och att tex Schweiz är fullt av svenska profiler som hade satt färg på SHL. Blir spännande att se om SHL på sikt kan behålla sin attraktionskraft då sannolikt profilerna blir ännu färre.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   SHL har, tack vare det feta C More-avtalet, nu bättre förutsättningar än någonsin. Att konkurrera med de rikaste NLA-klubbarna är en omöjlighet. Det är bara att gilla det läget, tror jag. Sverige är världsledande, med Kanada, vad gäller att plocka fram talang, detta är viktigt för att sälja ligan.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Grejen är ju att avtalet ger alla lika mycket. Svårt att se att avtalet kommer ge bättre spelare. Snarare tror jag befintliga spelare, ledare och adm personal kommer få bättre villkor än att spets köps in. Tycker vi kan se det i år. Jämför med fotbollen där några lag lyckas skaffa sig betydligt mer resurser än andra och då kan man ta hem profiler, tex Seb Larsson. Samtidigt får de mindre duktiga föreningarna köpa från bajens bänk. Omsättning inom hockey är betydligt mer jämlik vilket medför jämnare lag. Vilket bottenlag i fotbollen har råd med en Spencer Abbott?

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Schweiz har ju helt andra skatteregler, synd att man inte tillåter liknande skatteupplägg här, tex det Dansk fotboll har. Tror staten hade tjänat på det som helhet. Problematiken med småstad/ storstad är svårlöst. Många som vill ha del av kakan i storstäder medan man i mindre städer får ett helt annat värde i att ha ett högprofilerat topplag

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det är korrekt. Men jag uppfattar att många vill ha det så. Se hur högt det skrikits sedan SHL förhandlade till sig sitt TV-avtal, alla felaktigheter om att pengarna "fördelats" fel, att SHL stänger ligan, att det är synd om allsvenskan. Kan du TÄNKA dig raseriet hos en del skribenter om några SHL-klubbar fått mer än andra? Herregud ... SHL vs allsvenskan hade varit som en västanfläkt i jämförelse.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Visst hade det blivit ett jäkla liv. Jag kan i viss mån förstå det men samtidigt hade det varit kul med fler profiler i Frölunda och andra lag med stor publik. Vet inte exakt hur fördelningen ser ut inom fotbollen men nog borde man kunna lyfts frågan att de lag som driver intresset borde få mer än de lag som få är intresserade av. Så resonerar man när det gäller damidrott. De får dra in sina egna resurser och fördela. Inte ger man väl några större summor från herrarna till damerna inom hockeyn? Då kan man ju fundera över varför Frölunda indirekt ska finansiera Moras herrar men inte damhockeyn i Göteborg.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  A ren nyfikenhet, är det någon gång som ett tränarbyte mitt i säsong har fått en långvarig positiv effekt? Nu menar jag på SHL-nivå.
  Vet du om HV har fler anställda som jobbar med deras sajt än vad Frölunda har? Eller är de bara ”effektivare” ? ;)
  Jag tyckte Frölunda såg lite trötta ut i lördags, klarar de inte tre matcher på en vecka? Är inte det den "normala" arbetsveckan?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, visst är det så. Men ofta också att inget hänt av tränarbytet. Är min magkänsla, utan att ha papper på den, så att säga. Kan inte HV:s personaltäthet, men man tycks i alla fall lägga mer energi på sin sajt än t.ex Frölunda där spelare länge kan vara bildlösa. Vad gäller tröttheten ... man ska nog inte underskatta den kraftansträngning som en avgörande slutspelsmatch i CHL innebar.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Då blir man ju givetvis ordentligt oroad över CHL borta och Örebro borta två dagar sen, tar för givet att man lättar rejält på träningen närmaste veckorna

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Oroväckande

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Frölundas hemsida är det ingen som bryr sig om, den är värdelös.

 • Kommentar avatar
  Ulf Friman, 1 år sedanSvara

  Nu fick du fel i kalendern RÖGLE möter Frölunda imorgon den 27:e
  inte Mora

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack. Skrev ju det i ingressen. Blev fel sedan. :)

 • Kommentar avatar
  Svante, 1 år sedanSvara

  Du har helt rätt när det gäller de få svagbegåvade som tycker man buar och väsnas på bortaplan när de tackar av en ikon. Att försvara detta är ofattbart och nästan värre än själva agerandet. Men ingenting förvånar i detta land längre faktiskt.
  Rögle är det imorgon och inte Mora som det står i texten, och sen Brynäs på torsdag. Tror det blir ett perfekt upplägg och 6 poäng in på kontot.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag vet, skrev ju också Rögle i inledningen av texten. Bara ytterligare ett fall av att fingrarna gjorde något annat än vad hjärnan ville. Inte så att jag TRODDE det var Mora i morgon. :)

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Att Frölunda visar intresse för Martinsson ska det tolkas som att man vill ha en in en back som sistapusselbit tror du eller beror det helt enkelt på vad som dyker upp? För inte lär man väl plocka in både en back och en forward till? Och om du fick välja, vilken lagdel hade du velat förstärka om man ska ha in en sista pusselbit?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   När Martinsson blir ledig kan man ju hävda att ... tja, alla klubbar med självaktning vill vara med och hugga på en sådan juvel. Samtidigt hörde jag redan före detta att Frölunda gärna ville ha in en spelskicklig back, så ... helt nöjd kan man ju inte ha varit. Jag trodde kanske pengarna skulle ha lagts på en forward, men rätt spelare ska finnas ledig och möjlig också. Det ena måste inte utesluta det andra. KAN göra, men BEHÖVER inte. Intressant dock att se offensiven utan Fagemo, och sedan ska han ladda om efter JVM.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Jo givetvis vill samtliga klubbar ha en back av den kalibern, men samtidigt lär han inte vara gratis så det är ju ingen spelare "man bara inte kan tack nej till" om du förstår vad jag menar, så känns som att frölunda verkligen vill ha en back då. Sen hade jag givetvis inte tackat nej till både en back och forward, bara att det känns för bra för att vara sant, man har ju redan en ganska dyr trupp, men som sagt jag hade verkligen inte klagat OM det skulle bli så. Det får tiden utvisa helt enkelt.....

   Kommentar avatar
   Hansson, 1 år sedanSvara

   Frölunda måste sluta spela fast sig i egen zon nu! Bedrövligt i vissa matcher, och se till att Lasch och Friberg slutar med sina divings ! Snart åker någon av dem på 2+2 för diving!, och osportsligt uppträdande!! Hatar filmningar! Fotbollen är redan förstörd! Skona hockeyn! Skott träning 5 Tim för Po westerholm , Olsen och Friberg ! Träffar ju fan aldrig mål ! Inte Lindström heller!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Skulle Frölunda hitta en forward som "rental" player, allts bara för ...tja, januari–april så är ju kostnaden inte så farlig. Mer det att man ska hitta någon som verkligen är bra – och vill till Göteborg.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag ogillar också filmningar, Hansson. Mycket. Men ... när filmade Friberg? Måste ha missat. Träffa mål är alltid bra, samtidigt ska man minnas att spelare skjuter för att GÖRA mål, inte TRÄFFA mål, för mitt i mål står en målvakt. Man måste gå för hörnen, nära stolpar/ribba. Då är det lätt att man missar.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Ja en "rental" hade absolut kunnat fungera, men känns inte riktigt som Frölundas melodi? Men jag hade inte haft något emot det, vi får se helt enkelt!

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Lasch filmade inte, du syftar förstås på X-checkingen i lördags, är man inte beredd o lutar sig lite framåt så faller man. Isåfall så är det bättre att säga att Lasch måste ha beredskap o vara med. Lasch är den spelare i SHL som får överlägset mest stryk. Att Friberg skulle filma har jag aldrig sett eller ens tänkt på. Gör han det?

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   Joey Crabb som blev frisläppt ifrån Växjö(för att själva ha råd med en finsk stjärnvärvning av något slag-vill jag minnas) och där Frölunda då passade på och sätta klorna i honom, någon gång i Jan/Feb. 2016 och som också blev en delikatess för våran del. ;)

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Du kan ha helt rätt där, glömde av honom :)

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 1 år sedanSvara

  Alla lag har sina dippar under säsongen. Undantag finns såklart, men Linköping gick som en stridsvagn i början... DIF tappade 4 raka... Det kommer att hända oss också. Det gäller att ta dessa dippar med ödmjukhet och förstånd. Det är över säsong som gäller. Men det är härligt med denna jämna tabell. Rögle och Brynäs hemma är inga lätta matcher... Inga matcher är lätta. Jag tycker att denna säsong är mer spännande än vad det varit på flera år. Betalning för god journalistik skickad!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tusen tack, Ingemar. Ja, det är precis som du beskriver, finns inte ett lag som inte dippar, kännetecknet på ett bra lag är att kunna hantera en dipp väl och studsa tillbaka.

 • Kommentar avatar
  Ulf Friman, 1 år sedanSvara

  Hur ser det ut om möjligheten att ta in Johan Sundström i Januari som det spekulerades om i höst. Finns den kvar? Vem skall plockas in under JVM för Fagermo? vi behöver en sniper och en som kan böka framför mål som Joey Crabb och Sean Bergenheim eller?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Johan spelar ofta mest av alla forwards i Kunlun, har börjat göra poäng, så jag ser väl inte riktigt varför han skulle vilja komma hem. Ser inte alls, snarare. Om någon ska plockas in istället för Fagemo är jag också osäker på, det dräller inte av bra forwards på marknaden, och i så fall måste någon tas in för resten av säsongen, inte just för Fagemo. Finns denne man på marknaden ... visst, men det är inte lätt.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  En annan rolig sak om du inte redan visste. Både Martinsson och Gunnarsson ligger med som Rumours på elitprospects med källhänvisning till rakapuckar.com och dina texter. Och det är skoj för att dom vet att din sida finns, sen har du inte "avslöjat" nåt direkt utan bara nämnt respektive spelare I dina texter, men ändå. All publicitet är bra publicitet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det skadar i alla fall inte. :)

 • Kommentar avatar
  Douglas, 1 år sedanSvara

  En fundering: Tufft spelschema visst, men det gäller ju typ alla. Jag ser matcherna fram till jul som stor möjlighet att plocka poäng, mot "enklare lag" alla matcher är tuffa men bör inte spelschemat fram till jul innebära god möjlighet att plocka poäng?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Enkla lag, jag vet inte, jag .... Har mer wn känsla av att CHL-flängandet sliter mer än man kan tro. Samtidigt ger det förstås energi att vinna.

   Kommentar avatar
   Douglas, 1 år sedanSvara

   Inga matcher är enkla, men det är matcher där jag tycker frölunda bör ha förutsättningar att kunna plocka många poäng, efter dessa du nämnde är det ju Timrå x2 och sedan Luleå på annandagen så efter en start med många svåra matcher inte minst på bortaplan så tycker jag Frölunda nu har en räcka matcher där man iaf kommer att vara favorit, undantag Växjö hemma. Och avseende orken alla spelare säger ju jämt att det roligaste är att spela matcher....hoppas det stämmer.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Rögle är ett av de formstarkaste lagen i ligan, Brynäs bra trend sedan tränarbytet ... jag vet inte hur stor favorit Frölunda år, om jag ska vara ärlig. Varje match i den här ligan är en stenhård kamp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   *... favorit Frölunda ÄR

   Kommentar avatar
   Douglas, 1 år sedanSvara

   Där håller jag helt med, men chanserna bör vara goda känner jag :)

 • Kommentar avatar
  Bros, 1 år sedanSvara

  Oerhört PINSAMT beteende! Peka ut dom och stäng av säsongen ut! Det minsta man kan vis är RESPEKT oavsett vad man tycker om en spelare/människa!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Precis vad jag känner. Därför jag blev bedrövad när jag tvingades försvara den åsikten i "debatt" med några Luleåsupportrar på Twitter och även såg annan skit på nätet.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Inte hängt med, men hur många VF fans var det som störde ceremonin. Valde att slå på ljudet när ceremonin var över. Fattar jag det rätt att Luleå-fans tyckte det var bra att några störde?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ytterst få individer som förstörde. Viktigt minnas detta. Men jag fick kritik (av Luleånissar på nätet) när jag kritiserade.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Ok, begriper inte varför Luleå-fans skulle ha åsikter på det för. Svårt att komma åt ”dom få individerna” lördag kväll, testosteron o pilsner... får fram det sämsta hos en del karlar/ ungar

 • Kommentar avatar
  Bros, 1 år sedanSvara

  Oerhört PINSAMT beteende! Peka ut dom och stäng av säsongen ut! Det minsta man kan vis är RESPEKT oavsett vad man tycker om en spelare/människa!

  • Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Håller med Dig HL och Bros. Även om jag inte är med i Tollefsens fanklubb, så skall han naturligtvis hyllas i Karlstad och även av SHL publiken på plats. Han har gett FBK mycket under sin tid. Riktigt dålig stil att ge utryck för något annat av några tillresta. Tycker att FHC hållning och Joel L gjorde det bra på hyllningen. Det gladde mig.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Ja, så ska det se ut. Snyggt och med respekt för en kollega.

  • Kommentar avatar
   Rallyclay, 1 år sedanSvara

   Märkligt att man inte kan vara tyst den korta stunden som FBK hyllade sin spelare. Dåligt med respekt tycker jag det är oavsett vad man tycker om spelaren Tollefsen.
   Ser fram mot Röglematchen, det var lite okoncentrerat i lördags vilket det inte kommer att vara imorgon./ Claes

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Dåligt med respekt är precis vad det är. Men har man aldrig fått lära sig det hemna, så ...

  • Kommentar avatar
   Bengan, 1 år sedanSvara

   Bedrövligt beteende att bua under en hyllning, spelar ingen roll vilken spelare det gäller. Lillis i HV, kan bara hålla med dig, har han blundat, varit tyst eller inte fått fram sina tankar, svårt att tänka mig det. Tycker Färjestad hade mer energi, mer fart än de våra. Nygård är alltid väldigt sevärd och svårstoppad. Tufft program nu, men det har de väl tränat för, fysiskt skall det kunna gå, blir kanske tuffare mentalt att vara på topp varje match. Kul period framöver i alla fall.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Ja, det är en god poäng, den mentala faktorn ska intw underskattas. Tufft att alltid prestera nära på topp. Visst tränar de för detta, samtidigt hinns det inte med så mkt av just träningen nu.

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Som någon skrev så så kan man gå ut eller bara stå still och hålla käften när någon hyllas. Fattar inte att det ska vara så svårt. Sen till matchen i lördags så tror jag att luganomatchen gjorde sitt att man inte hade tryck i grejerna. Två väldigt viktiga matcher hemma som hade gjort gott om man fick med sig bra resultat. Viktigt att vinna hemma.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Tror också det, Luganomatchen gjorde sitt. Förståeligt. Två klart godkända matcher mot Färjestad ändå.

  • Kommentar avatar
   Åsa, 1 år sedanSvara

   Uselt beteende av några av supportrarna som jag hoppas aldrig kommer att ske igen, men troligtvis gör det. Bu åt dom!
   Hört något om Ekbom och Mustonen?
   En annan fråga gällande DN: händer det att situationer anmäls till DN även om det i matchen aldrig blev någon utvisning?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Ekbom lårkaka, Mustonen okej. Det går att anmäla i efterhand, situationsrummet kan snappa upp saker som domarna missat.

  • Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Vad är det för jävla idioter som inte kan hålla käften under en hyllning - och vad är det för JUBELidioter som försvarar agerandet efter? Man blir fan mörkrädd.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Ja, lite så var min känsla. Framför allt försvarandet i efterhand.

  • Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Det är självklart fel att störa en ceremoni. Men tappar vi inte perspektivet här i fördömanden av puckona? Trump håller på att sänka världsekonomin, UK lämnar EU och i Sverige tycker en miljon att ett ultranationalistiskt parti bör styra landet. Hur ska då detta beskrivas?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Förstår inte hur det ena utesluter det andra. Självklart påverkar Brexit mer än buande på en hockeymatch. Självklart är en orkan i Indonesien värre än om du bryter benet – men du har väl ont ändå?

    Kommentar avatar
    Jonas, 1 år sedanSvara

    Förstår verkligen inte din kommentar, Per. Det är när man stillasittande låter saker passera i det lilla som destruktiva beteende kan växa sig stora. Precis som dina exempel visar.

    Kommentar avatar
    Per, 1 år sedanSvara

    Det som hände var självklart fel. Men det blir för mycket uppståndelse kring en struntsak. Några gjorde bort sig, säkert på fyllan och det var korkat. Lite som MRO och straffen. Min poäng är att vi tappar perspektiven. Det lilla blir stort och det stora blir litet. Ni behöver inte hålla med mig. Ni kanske tycker några strandade valar förtjänar mer uppmärksamhet än krigsoffer i Sudan.

    Kommentar avatar
    mike, 1 år sedanSvara

    Självfallet inte, men det blir rätt banalt om man varje gång diskuterar något, så måste svältande barn eller liknande tas som jämförelse. Då kommer man inte så långt med något.

  • Kommentar avatar
   TT, 1 år sedanSvara

   Individerns som skämde ut sig stavas sektion84. Mycket pinsamt och tråkigt. Stämningen på hela bortastå blev dålig. Det drog ner energienivån i resten av klacken. Därmed fick inte Frölunda det stöd de kunnat få under matchen.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Var det verkligen SÅ illa?


  Lämna en kommentar