Sjöström om Söderlunds adjö: "Klart det är tråkigt"


► Det var Tim Söderlunds eget beslut att lämna.
► Frölunda gav inte upp, det slår sportchefen Fredrik Sjöström fast i den här texten där han säger:
► – Båda sidor har jobbat hårt för att få det att stämma. Nu blev det inte så. Klart det är tråkigt.
► Desto roligare: Ryan Lasch är på is.

Rakapuckar.com bild

"Klart det är tråkigt", säger Fredrik Sjöström (till höger) när Tim Söderlund lämnar.


I PRESSMEDDELANDET SOM Skellefteå skickat ut säger Tim Söderlund:

Det känns fantastiskt kul att få komma hem igen! Det är ju här man vuxit upp och det var här allt började. Jag känner ju till spelet här och är bekväm med det så jag hoppas kunna bidra med min fart och offensiva spel.”

När Tim flyttade ner till Göteborg var det tvärtom, då var han glad att komma bort från Skellefteå där han sa sig ha ”kört fast”, han skulle få ”friare tyglar” i ett lag vars spel passade honom bättre.

Jag tycker det här är rätt talande för situationen.

Det blev helt fel. Kanske blir det rätt nu.

– Vi vill Tims bästa, nu får han en omstart, förhoppningsvis blir det bra, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Tim kom till honom. Bad att få bryta kontraktet. Säger Sjöström. Inte tal om att Frölunda gett upp. Klubben hade fortfarande en förhoppning om att den supertekniske skridskofantomen skulle få ut mer av sin inneboende kapacitet med en indian på bröstet. 

– Absolut. Det var hela tiden vår målsättning. Jag tycker fortfarande Tim är en väldigt skicklig spelare med hög potential. Båda sidor jobbat hårt för att få det att stämma. Nu blev det inte så. Så är det i den här branschen ibland. Klart de är tråkigt, slår Sjöström fast.

Under en hel höst har tränaren Roger Rönnberg och Tim Söderlund kämpat med att få till ett lyckligt äktenskap på isen, men känslan var klar rätt tidigt efter att Tim initialt fått stort förtroende i såväl fem mot fem som i power play:

Något var inte rätt. Något fungerade inte.

Tim hittade inte in i hur Frölunda ville spela. 

Rakapuckar.com bild

Så sent som för några dagar sedan pratade Rönnberg om ”grunderna” när nummer 9 diskuterades. Då var vi sent, sent i december.

** Hur grundliga var ni värvade Tim Söderlund, Fredrik?  Hade ni kollat hur han gick ihop med hur Frölunda vill spela hockey, hur Rönnberg och tränarstaben vill ha det?
– Jo, men … vi visste ganska mycket. Jag känner inte att det har varit en ”issue” så. Klart att det är tråkigt när det blir ett avslut så här,  men båda sidorna har jobbat hårt för att det ska bli bra. 

Oliwer Fjellström har gått in och spelat bra, Linus Nässén likaså, unge Lucas Raymond har tagit sina chanser på ett förnämligt sätt, det fanns helt enkelt inte något utrymme att ge Tim Söderlund istid för att se om han möjligen skulle komma igång.

Det förstod Tim och hans agent.

Det förstod Frölunda.

På så vis är det här inte alls ologiskt.

Sjöström är heller inte orolig för forwardssidan:

– Nu tappar vi Tim, men (Mats) Rosseli (Olsen) är snart tillbaka, sedan Ryan (Lasch), (Samuel) Fagemo är hemma (JVM) om en vecka, så numerären är helt okej.

Men det är januari nu. Månaden när det brukar hända saker. Många fans undrar: kommer det en värvning?

Sjöström:       

– Vi är absolut inte emot att ta in någon (forward) till, men det ska verkligen göra oss bättre i så fall.

Det ska bli en Jan Mursak ledig, ungefär.

Rakapuckar.com bild

** Har du spår du jobbar på?
– Nja … spår … jag har väl tentakler ute, men inget konkret just i dag. Men det kan gå fort.

Rätt fort går det för knäopererade Ryan Lasch. Han var på is i dag, förhoppningen är fortfarande comeback i CHL-semin mot Plzen den 8/1, men det är inte hugget i sten.

– Vi kommer inte spela honom om han inte är 100 procent. Men hans rehab går enligt plan, säger Sjöström.

Om det blir 8/1, 10/1 (Brynäs) eller 12/1 (Mora) spelar förstås mindre roll, det handlar att Laschs knä ska hålla resten av säsongen.

***

NI är flera som frågar om Johan Sundström. Han är skadad, det har snackats om comeback i februari, men jag hör att det inte finns garantier för det. Den som vill se Johan spela hockey i Frölunda igen får möjligen, tror jag, hoppas på nästa säsong.

Om Johan ens vill hem. Det har jag inte en aning om. 

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna sajten på Facebook och Instagram

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
36 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 år sedanSvara

  Plocka hem Sundström, ge han rejält betalt och bygg laget runt honom. Lite som en framtida Lundqvist-ersättare.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Till nästa säsong, menar du? Ja, räkna med att Frölunda inte vill något annat och gärna slantar upp för det. Men här är ju kruxet – SPELAREN SKA VILJA OCKSÅ. :)

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Tror alla vet det Leman.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Inte jag. Jag har alltid trott att fansen bestämmer.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kände du verkligen, Epoe, att detta var så viktigt att du var tvungen att poängtera det med ton på sedvanligt vis drypande av ironi? Gör det dig lyckligare? En kommentar med "Plocka hem Sundström ..." andas ju lite att det hänger på Frölunda, jag påpekade bara att det ytterst hänger på vad Johan själv vill. Jag kan inte tycka det var ett så konstigt svar. Men whatever floats your boat.

   Kommentar avatar
   Manuel, 1 år sedanSvara

   Jag har uppskattat dina uppfriskande inlägg Epoe, det hoppas jag du förstått, men nu står jag här som ett levande frågetecken, snälla utveckla och argumentera för ditt resonemang.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Epoe menar sannolikt att Leman skriver självklarheter när han i versaler påpekar att spelarna själva väljer i vilket lag de vill spela i.

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Bra och prestigelöst att släppa Tim trots att man ville jobba vidare med honom.
  Mindre bra att man inte förstått att värvningen aldrig skulle ha gjorts. Verkligen tråkigt men knappast förvånande. Vi lär nog få fler pardys i laget.

  • Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Varför tar du upp mursak som perfekt värvning? Rakpuckar ville ju hals hugga sjöström som tog in skaaaaadade mursak

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    När ville jag halshugga? Jag noterade däremot att han i flera texter berättade om att han var skadad, och lyfte det som något som skulle kunna vara ett problem. Visade ju också vara det, han fick konstant isa armen (var det väl?) efter träningar och matcher för att få ner inflammationen. Det intressanta här var ju att Frölunda sa att han INTE var skadad medan Mursak själv berättade om motsatsen. DET var vad som gjorde det skrivbart.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    HL, att du orkar svara epoe. Han/hon har alltid haft en dryg inställning här och ska i princip idiotförklara varje person han/hon svarar någon.

    Kommentar avatar
    Manne , 1 år sedanSvara

    Daniel B: Epoe leker rättarnas mästare :)

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Haha, gött manne. Vad tycker du om att Tim lämnade? Jag tycker det är synd men trivs man inte så är det tyvärr inte mycket att göra?

    Kommentar avatar
    Manne , 1 år sedanSvara

    Daniel B: Tycker att det är synd, Tim har en rejäl uppsida, men har tyvärr inte fått ut det alls hos oss. Trodde att det skulle vända för honom efter att han gjorde två mål mot Rögle borta och avgjorde den matchen, men det blev snarare tvärtom. Har han inte trivts utanför isen så påverkar det såklart även spelet på isen, det blir en ond cirkel. Nu kommer han hem till SAIK och kan nästan garantera att han kommer prestera bättre där, då han känner till allting och trivs bra i miljön där uppe. Kan ju varenda millimeter.

  • Kommentar avatar
   Kalle, 1 år sedanSvara

   Skulle ju vara fantastisk å ge Sundström rhetts lön med ett 6års kontrakt sen hem med lasu på 6 nya år å tömmernäs å bygg laget där! Centrar med Göteborgs hjärta rakt igenom! 1 Sundström 2 lasu 3 Joel 4 nässen! Bara där skulle vi snacka drömlag!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Om Sundström vill hem, det vore förstås en spännande värvning. Svårt att veta om han vill det, vi får se.

    Kommentar avatar
    Kalle, 1 år sedanSvara

    Tyvärr tror jag inte han vill det än på några år... Väldigt få som hellre vill bli hjältar i sin egen stad än en hyfsad spelare med mycket pengar runt om i världen..är väl bara Joel och några Skellefteå spelare som fattat den grejen!

  • Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Hoppas verkligen juniorerna får speltid...Jag hör till dem som absolut inte vill värva, utan fortsätt ta in några pryande juniorstjärnor till. Det är då man bygger en solid grund.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Det får de säkert, i den mån plats finns. Men skulle en riktigt bra spelare bli ledig, en av hög klass, så tror jag de flesta tycker det är rätt att spetsa.

    Kommentar avatar
    Matte, 1 år sedanSvara

    Finns nog många som tycker så - men jag tycker inte det alls. Bättre med Göteborgare och yngre, som aldrig vill förlora mot tex Mora och Rögle (bara föratt man spelar för klubben Frölunda i Göteborg). Det är bättre än välbetalda - som inte går igång på dessa matcher. Sen är risken aldeles för stor att man köper fel....

  • Kommentar avatar
   Hardly, 1 år sedanSvara

   Trist att men inte kunde lyckas med en spelare som bryter mönster. De behövs också i ett lag. Om alla spelare stöps i samma form, och ska göra likadant kommer det bli som i IFK Göteborg.

   • Kommentar avatar
    Ulf Friman, 1 år sedanSvara

    Sundström kommer tillbaka när han är redo, och tjänat de kulor han kan dra in extra. Värre är det med Freddan som säger att han skall tillbaka men harvar i ett alp-land som ingen kan stava till. Synd med TIM han såg lovande ut i början men körde fast. Tror att omgivningen inte kunde stötta han och han kunde inte ändra på sina banor. det blev lite för mycket lilla bananflugan som surrade istf en geting

    • Kommentar avatar
     Mats H., 1 år sedanSvara

     Men inför nästa säsong. Satsa hårt på våra och ev. andra väl scoutade
     svenska juniorer. Istället för att chansa med halvskadade föredettingar.
     Om de inte hittar någon som sticker ut rejält.

     • Kommentar avatar
      Jan Westerberg, 1 år sedanSvara

      Jag hoppas på en spetsvärvning i år men hoppas på en spelare som klarar att spela bra i slutspelet. Detta till motsats mot Mursak som var bra i serien men otroligt blek i slutspelet

       Kommentar avatar
       Danne, 1 år sedanSvara

       Jan Westerberg: väldigt märklig kommentar.. vem var inte blek i slutspelet förra året, liksom? Du måste komma ihåg att i slutspelet är det ett helt annat spel, där motståndaren anpassar sig och självklart coachar på ett helt annat sätt. Spelare som Lash, Mursak, när du ändå nämner honom, får inte i närheten av lika mycket tid eller utrymme. I ett slutspel är nästan varje match vinna el förlora, då har man inte tid att experimentera med laget eller testa formationer och låta motståndarna få någonting gratis! Detta gjorde Malmö äckligt effektivt och bra. Kommer bli samma i år, därför jag är lite orolig då vi inte riktigt har storleken för spelet framför båda målen. Kommer bli tightare, tuffare och domarna kommer tillåta betydligt mer.

     • Kommentar avatar
      Molly, 1 år sedanSvara

      Håller med om tidigare inlägg
      I ett slutspel kanske juniorerna försvinner
      När Fagermo är tillbaka får man inte räkna med att han inte är i toppform
      Brukar vara så med spelare efter en turnering
      Behövs nån spets som är bra på att böka framför mål

      • Kommentar avatar
       Pehr, 1 år sedanSvara

       Då kan vi också konstatera att han inte petades mot Rögle utan att de redan då var klart att han skulle lämna Frölunda.

       • Kommentar avatar
        David, 1 år sedanSvara

        Gällande Tim tycker jag det är synd att det inte fanns mer grit i pöjken! Samtidigt är det svårt att hålla något emot honom, det stämde verkligen inte, tror bara det var i första matchen borta mot Rögle som det såg riktigt bra ut! Nu hoppas jag på en spets innan fönstret stänger!

        • Kommentar avatar
         JonasG, 1 år sedanSvara

         Tråkigt för både Tim och Frölunda att det blev så här.
         Det är lätt att missa att ett hockeylag är som vilken annan organisation som helst. Alla som rekryterat/anställt ver att det är en ganska hög procent av rekryteringarna som inte blir som man tänkt TROTS omfattande intervjuer, tester och referenser. Man brukar säga att man värvar baserat på erfarenhet och kompetens och avskedar på grund av personlighet.
         Det är ju lätt att se vad som lockade med Tim S, hade man lyckats hjälpa honom att ta steget från lovande talang till konsistent SHL spelare hade han ju blivit en enorm tillgång.
         Den stora utmaningen för Tim är ju att förstå att de kvaliteer som tagit honom till SHL är de som hindrar honom att ta nästa steg. Man har ju kunnat se hur han bara gjort ännu mer av samma när speltiden började minska istället för att utveckla det andra som behövs för att komplettera verktygslådan. Man kan ju inte låta bli att fråga sig vilken självbild han har när han avbryter efter en halv säsong och åker ”hem” igen.
         I slutändan är det bara att önska honom lycka till och hoppas att han klarar att ta steget i Skellefteå istället. Frölunda har visat att de bryr sig om de unga spelarnas behov av utveckling både vad avser Tim och Gunnarsson, hoppas att det betalar sig när man försöker värva andra talanger i framtiden.

          Kommentar avatar
          Manuel, 1 år sedanSvara

          Är inte det här inlägget för bra för att inte leva vidare på något sätt?

        • Kommentar avatar
         Elden, 1 år sedanSvara

         "Plocka hem Sundström, Plocka hem Tömmernes" två killar på g in i sin prime med feta checkar att hämta (och dessutom redan vunnit guld med Frölunda) tror inte jag är så sugna på att komma hem riktitt än.. men som det låter på vissa här så e de ju bara att hosta upp stora kontrakt så kommer alla till den heliga graalen Frölunda! EK65 Blir väl kontraktslös till sommaren, får väl räkna med att Sjöström erbjuder feting kontraktet! (Obs ironi)
         Synd att Tim aldrig riktigt kom loss i Frölunda, är rädd att han kan bli bra i saik.. om inte annat så känns han som en gubbe som kan åka till te.x Norge och bli poängkung

         • Kommentar avatar
          Niklas, 1 år sedanSvara

          Leman du som har lite koll på marknaden hur går de för Frölunda killar i Ahl, Khl och övriga ligor.?? Vilka skulle kunna komma hem? Tex Lias A skulle han kunna komma hem på lån från Jan - April för att spela? Eller Victor Ståhlberg? Blidh?

          • Kommentar avatar
           Niklas, 1 år sedanSvara

           Leman du som har lite koll på marknaden hur går de för Frölunda killar i Ahl, Khl och övriga ligor.?? Vilka skulle kunna komma hem? Tex Lias A skulle han kunna komma hem på lån från Jan - April för att spela? Eller Victor Ståhlberg? Blidh?

           • Kommentar avatar
            Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

            VF är en klubb unga hungriga spelare från hela landet vill utvecklas i har man hört.Tycker det är ett underbetyg till er fans som skriver på denna sida hela tiden och pratar om lån hit och dit på spelare som har sina bästa år bakom sig, ni kan väl inte drömma om att någon bra NHL spelare som tidigare spelat i VF bryter mångmiljon kontrakt och kommer hem, det finns ett bra undantag . och det är spelare som återvänder hem till FBK det är nästa Unikt, Tim trodde vi nog alla på, kommer ju i håg hans enorma skridskoåkning och bra med puck i Skelefte, det är klart att får man hälften av den is-tid som en del s.k. stjärnor får då är det svårt att vara poäng-kung. Frågan är ju om en del av de "etablerade" fast de kommit sent in öst in så mycket poäng , det skulle man ju önska när man förstår vad de har i lön enligt tidigare inlägg. Hoppas att VF forsätter att satsa på unga hungriga Svenska produkter från Hockeyallsvenskan det är där framtiden finns i Svensk hockey, inte att hämta hem före detta spelare som bara tittar vad det är för erbjudande klubbarna kommer med.

             Kommentar avatar
             mike, 1 år sedanSvara

             Största problemet är ju inte istid och poängsnitt - det är ju att Tim inte lärde sig grunderna i Frölundas spel...

           • Kommentar avatar
            Allen, 1 år sedanSvara

            Tänk om vi kunde få tillbaka Casey Wellman. Gör fortfarande mkt poäng, fast han spelar i ett bottenlag i Schweiz som ligger toksist i den ligan.. Så kanske är sugen på att spela slutspel igen? Fast lär väl kosta:)

             Kommentar avatar
             Richard, 1 år sedanSvara

             Wellman var väldigt duktig och spelbegåvad. Såg honom före Rhakshani. Bättre i 5mot 5 spelet. Men men allt måste klaffa. Men nu måste vi göra det bästa av vad vi har. Tråkigt med Tim, som är så pass irrationell att han kommer att bryta mönster. Poängen kommer dock komma i SAIK. Bara att erkänna att det var en miss från båda parter. Lycka till Tim

           • Kommentar avatar
            Allen, 1 år sedanSvara

            Tänk om vi kunde få tillbaka Casey Wellman. Gör fortfarande mkt poäng, fast han spelar i ett bottenlag i Schweiz som ligger toksist i den ligan.. Så kanske är sugen på att spela slutspel igen? Fast lär väl kosta:)

            • Kommentar avatar
             Erik, 1 år sedanSvara

             Det finns fler som borde följa Tims exempel och lämna. Tim tog ansvar märkte att det blev skit i Frölunda och lämnade. MRO, Friberg, Hjalle, Stålberg, JG Borde direkt förlja Tims exempel. De har också kört fast i Frölunda men ska mjölka ur varenda krona istället. Stor respekt till Tim, lycka till i Saik!

              Kommentar avatar
              Daniel B, 1 år sedanSvara

              Erik, när du ändå är igång så kan vi skeppa iväg Joel, Sigge, lasch och några till...

              Kommentar avatar
              Erik, 1 år sedanSvara

              Av dem du räknade upp är det bara Lasch jag vill ha kvar.

              Kommentar avatar
              Daniel B, 1 år sedanSvara

              Oj, du har extremt höga krav. Jag tycker att alla du nämner ska vara kvar. Rosse och stålis är grymt nyttiga när man använder dem rätt. Friberg har jag alltid gillat. Så där håller jag inte med dig. Möjligtvis JG med tanke på lönen har har. Är han villig att gå ner i lön så kam jag tänka mig det.

              Kommentar avatar
              Erik, 1 år sedanSvara

              Vi ser väl helt enkelt olika på det.

              Kommentar avatar
              Daniel B, 1 år sedanSvara

              Ja, vi gör det och det är kul att vi tycker olika ibland.

            • Kommentar avatar
             Guest, 1 år sedanSvara

             Kloka ord !!

             • Kommentar avatar
              Molly, 1 år sedanSvara

              Sitter på kollade hockey
              Funderade över spelare Olofsson o Grundström hör man inget om hu funkar de för dom

               Kommentar avatar
               Christoffer, 1 år sedanSvara

               Det går relativt bra för båda. Man gillar Grundström mycket i Toronto och kommer säkert gå en liknande väg som Andreas Johnsson gjort förra/denna säsongen. Dvs AHL spel i år, kanske några NHL matcher vid skador senare på säsongen. Och nästa säsong kan han troligtvis ta en ordinarie. Olofsson har också gjort det bra, började stekhet, men har säkrat av lite. Särskilt då Buffalo har problem med 2ndary scoring så är det inte helt omöjligt att han får testa på NHL denna säsongen. Så för att sammanfatta, tror ingen av dom kommer att ge upp NHL drömmen denna säsong.

             • Kommentar avatar
              Molly, 1 år sedanSvara

              Och kollar

              • Kommentar avatar
               Molly, 1 år sedanSvara

               • Kommentar avatar
                Molly, 1 år sedanSvara

                Ok

                • Kommentar avatar
                 Manne , 1 år sedanSvara

                 Westerlund har inget lyckat JVM, märks att han inte har spelat kontinuerligt i Frölunda.

                  Kommentar avatar
                  Dsniel B, 1 år sedanSvara

                  Känns som om fler inte har spelat regelbundet i sina klubblag. Riktigt dåliga är Sverige. Detta är första matchen jag ser men det är segt och ingen jävlaranamma.

                  Kommentar avatar
                  Manne , 1 år sedanSvara

                  De har spelat bra de tidigare matcherna med fart och fläkt, allt detta är som bortblåst i kvartsfinalen.

                  Kommentar avatar
                  Daniel B, 1 år sedanSvara

                  Magsjukan kanske har gjort sitt. Sverige känns trötta. Inget klipp i åkningen.

                  Kommentar avatar
                  Manne , 1 år sedanSvara

                  Vill inte skylla på det, men kan så vara. Dock bara 5 spelare som drabbades varav 3 av de inte så farligt. Övriga måste kunna prestera. Känner inte igen Fagemo heller.

                  Kommentar avatar
                  Daniel B, 1 år sedanSvara

                  Sant, kan inte skylla på det. Men tycker du inte att coacherna borde ha agerat? Ta en timeout och höj rösten och rör om. Gör nånting.

                  Kommentar avatar
                  Manne , 1 år sedanSvara

                  Absolut! Det är helt handlingsförlamat i båset, ingenting görs. Allt bara rullar på. Som spelare när allt går emot och spelet hackar, då vill du att coachen agerar och rör om. Går ner på folk, gör om i formationerna eller liknande. Ändra tillståndet.

                  Kommentar avatar
                  Daniel B, 1 år sedanSvara

                  Lite likt Frölunda..

                  Kommentar avatar
                  Janne2, 1 år sedanSvara

                  Njae, säger kanske ngt om tvillingarna jämfört med t.ex. Elvenes (som är svag). Fagemo får inte mycket hjälp, det får han av av twinsen (som lyft även Fjellström i Frölunda).

                • Kommentar avatar
                 Manne , 1 år sedanSvara

                 Lena babblar om floskler hit och floskler dit.

                  Kommentar avatar
                  Svante, 1 år sedanSvara

                  Inkvotering

                • Kommentar avatar
                 Peter Smögen, 1 år sedanSvara

                 I ärlighetens namn så är väl detta inte nån av dom bättre årgångarna...... kommer snart ljusare tider igen, flera bra årskullar på gång

                  Kommentar avatar
                  Daniel B, 1 år sedanSvara

                  Peter, det kanske det inte är men Schweiz borde man ändå slå eller? Som jag skrev tidigare så har jag inte sett någon match tidigare men bättre än så här måste Sverige ha spelat tidigare.

                  Kommentar avatar
                  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

                  Schweiz gör en grym match, inte att förglömma heller. Men Sverige gör en riktig svag insats

                  Kommentar avatar
                  Manne , 1 år sedanSvara

                  Schweiz gör en gedigen insats, men Sverige är helt under isen. Sega som polkagrisar allihop. Underkänt!

                • Kommentar avatar
                 #18, 1 år sedanSvara

                 Kollektiv kramp

                 • Kommentar avatar
                  GöranA , 1 år sedanSvara

                  Snart är Fagemo hemma igen, det blev en kort turnering iår. Bra för Frölunda.

                  • Kommentar avatar
                   Christoffer, 1 år sedanSvara

                   Detta är ju så felcoachat så det finns inte...
                   Vilka har spelat mest i 3e, samt sätts in i 6-5?
                   Jo Zetterlund och Lundeström kedjan som inte gjort något på hela turneringen...

                    Kommentar avatar
                    Manne , 1 år sedanSvara

                    Precis. Tombolacoachning..

                  • Kommentar avatar
                   Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

                   Trist, men Söderlund blev aldrig rätt. Det som är lite märkligt är att Friberg, PoW, Stålberg, JG mfl har cementerat förtroende och mer speltid trots betydligt högre löner och kanske svagare insatser.

                   • Kommentar avatar
                    Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

                    En reflektion ang JVM som är lite synonymt med Frölunda är att SE har ett lag fyllt av knattar. Schweiz och många andra lag ser fullvuxna ut. Knattar funkar bra i grundspel, men då det blir mer tight och fysiskt i ett slutspel så är det ridå. Ändå bra underhållning med tanke på materialet.

                     Kommentar avatar
                     Svante, 1 år sedanSvara

                     Finns fler likheter hur det sett ut för Frölunda mestadels i höst. Förlamning

                     Kommentar avatar
                     GöranA , 1 år sedanSvara

                     Stämmer precis det du säger.

                     Kommentar avatar
                     mike, 1 år sedanSvara

                     Håller med Henrik. Vidare så kan man ju också dra paralleller med att spela hyfsat mot offensivt bättre lag, medan problem uppstår mot mer defensiva diton. Går i och för sig lite hand i hand med att inte ha tillräckligt stora, starka och fysiska spelare, som kan bryta igenom.

                     Kommentar avatar
                     mike, 1 år sedanSvara

                     Vidare så har jag extremt svårt för den typ av coachning (ingen alls) som Montén står för. Att stå med händerna i fickorna och fånle går väl an när spelet flyter på, men att fortfarande stå likadant när ingenting funkar är ingen höjdare.

                   • Kommentar avatar
                    Manne , 1 år sedanSvara

                    Bra Sanny. Ledsnar på Lenas tjat om magsjukan som härjade. Det var 5 spelare, där 3 inte alls var speciellt dåliga.

                    • Kommentar avatar
                     Manne , 1 år sedanSvara

                     Renberg. Måste vara hela hockeysveriges sämsta expert. Sverige hade inte de där spetsspelarna som man behöver ha.
                     Inte direkt det som fällde avgörandet, snarare så att Sverige var otroligt sega. Ingen fara och frenesi alls.

                      Kommentar avatar
                      Manne , 1 år sedanSvara

                      fart* För övrigt så kanske Renberg hade en dålig dag på jobbet.

                    • Kommentar avatar
                     Axel, 1 år sedanSvara

                     Det är naturligtvis ledsamt för Tim att hans utveckling inte fick den skjuts han önskade få i Frölunda. Men den spelartyp Tim är så anser jag i alla fall att den sällan gör medspelarna bättre och därför utvecklas inte heller själv att bli bättre. Jag kommer inte att sakna honom och jag befarar att Tim snart sitter på bänken i SAIK också.


                     Lämna en kommentar