Pierre får lämna Frölunda – hamnar i Hanhals Kings?


► När Frölunda plockar in Martin Dahlin i ungdomsverksamheten blir J20-tränaren Pierre Johnsson över.
► Frölunda vill placera honom i Hanhals Kings.
► – Så skulle det kunna bli, men det är inte enda spåret, säger akademichefen Mikael Ström.

Rakapuckar.com bild

Nytt jobb för Pierre Johnsson? Om han vill. Kan bli Hanhals Kings. Han blir i alla fall inte kvar i Frölundas juniororganisation. Foto: CHRISTIAN WAHLGREN


JAG SKREV DET redan i torsdags, i samband med förhandstexten inför Timrå–Frölunda, att Pierre Johnsson inte får vara kvar som J20-tränare i Frölunda.

Nu vet vi mer, Rasmus Dahlins pappa Martin ska in som J18-tränare, nuvarande J18-ansvarige, Tobias Johansson, flyttas upp i J20.

Från rakapuckar.com i torsdags.


– Vi har haft kontakt med Martin i några år, när det nu fanns en öppning att Martin kunde börja hos oss, då kände vi att det är en fantastisk instruktör, en styrka för vår akademi, säger Mikael Ström och fortsätter:

– Samtidigt har Tobias varit med länge och gjort ett bra jobb. Jag vill absolut inte förringa Pierre, vi har en diskussion med honom nu, vad som kan vara hans nästa uppgift, vad hans styrkor är och så vidare.

Frölunda vill placera Pierre Johnsson i samarbetsklubben Hanhals Kings, som A-lagstränare där. Ett sätt att göra övergången smidig för de Frölundajuniorer som skaffar sig seniorerfarenhet i division I-laget från Kungsbacka.

Rakapuckar.com bild

** Låter som ni kan styra Hanhals Kings ganska bra om ni kan placera en tränare där, Mikael?
– Så skulle det kunna vara. Vi också en bra diskussion med Niclas Högberg (nuvarande tränare) och Hanhals Kings som förening. Men det är inte enda spåret. Vi för en positiv dialog med Pierre, och vår ambition är att fortsätta ihop.

Pierre Johnsson är inne på andra säsongen som huvudansvarig för J20, de tre föregående basade han för J18. Han har, som jag förstår det, varit omtyckt av såväl spelare som förening, men när Martin Dahlin kommer in i Frölunda var någon tvungen att flytta på sig.

Frölunda valde då att flytta upp Tobias Johansson från J18 och låta Pierre Johnsson lämna. Huruvida han nappar på erbjuandet att ta hand om Hanhals Kings återstår att se.

Martin Dahlin, ja – ni vet ju att det är Rasmus pappa, erkänt skicklig hockeyinstruktör från Lidköping, har haft ett finger med i spelet vad gäller lirare som Christoffer Ehn, Oliwer Fjellström, Jacob Peterson med flera.

Dahlin är i dag hockeykonsulent, det jobbet släpper han. Däremot kan han komma att fortsätta som ledare för J18-landslaget.   

Att få in en sådan kraft, det är förstås bingo för Frölunda.

Rakapuckar.com bild

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
7 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Kalle, 3 månader sedanSvara

  Vilka blir mer med på juniorlagen? Assisterande tänker jag främst på? Har dom samma system som i a-laget med videocoacher, målvaktstränare osv?? Kul att veta :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Peter Andersson är målvaktstränare i akademin, en känd profil med smeknamnet "Trötter." Finns assisterande tränare, och i alla fall J20 har en videocoach: Michael Odelhög.

   Kommentar avatar
   Kalle, 3 månader sedanSvara

   Okej, snyggt! Proffsigt då! Så det är egentligen bara huvudtränarna som byts ut!? Några spännande spelarnamn in i juniorlagen? Eller kör man endast på göteborgare denna säsong?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Oj, hur det ser ut på spelarsidan vet jag inte. Alltid en del spännande namn som börjar på hockegym och då påbörjar resan.

 • Kommentar avatar
  Eric, 3 månader sedanSvara

  Spännande med Dahlin, de sägs att han ska vara högst delaktig i att Lidköping, som är en bandystad, helt plötsligt började ösa ut hockeytalanger.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Det är han. Verkligen.

 • Kommentar avatar
  Mats H., 3 månader sedanSvara

  En karriärstege. J-18, J-20, Hanhals och kanske VF i en framtid ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Får inte riktigt den känslan.

 • Kommentar avatar
  Guest , 3 månader sedanSvara

  Tycker Frölunda behandlar Pierre jävligt illa!

   Kommentar avatar
   Eller , 3 månader sedanSvara

   På vilket sätt behandlar Frölunda Pierre illa?

 • Kommentar avatar
  Airikr, 3 månader sedanSvara

  Inte relevant till texten kanske. Men var nyfiken och delar med mig.
  Har tyckt att denna säsongen varit ovanligt tajt mellan lagen, och att det är riktigt mycket tempo.
  Är det fler mål än vanligt?
  Är det tajtare i ligan rent prestationsmässigt när det kommer till poäng, d.v.s standarddeviationen är mindre mellan lagen i poäng (antar Normal)?
  Hänsyn: Matcher kvar i nuvarande säsong.
  Kollar upp och analyserar data:
  Säsong Matcher: Mål: MÅL/match: Stdev Poäng:
  15/16 728: 1950: 2,68: 20,88
  16/17 728: 1794: 2,46: 18,94
  17/18 728: 1950: 2,68: 18,28
  18/19 586: 1517: 2,59: 10,45 (10,84 med hänsyn till resterande matcher)
  Ser ut som om målmässigt ligger det i linje med normal distribution men fördelningen av poäng är långt mycket jämnare än föregående år. Om man tar hänsyn till resterande matcher är det fortarande nästan en hel standard deviation större skillnad mellan lagen tidigare säsonger än nuvarande.
  Nu har jag inte kollat om slutet av en säsong har en tendens att blästra på med mer mål och ojämnare poängfördelning, men så långt jämfört med de närmsta säsongerna är det helt klart tajtare.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Wow – vilket jobb du lagt ner! Min känsla har ju hela tiden varit att SHL i vinter är jämnare än någonsin, men här är verkligen svart på vitt. Stor, stor skillnad mellan 10,45/10,84 och 18, 19, 20.

   Kommentar avatar
   Oscar, 3 månader sedanSvara

   Blir kul att jämföra när grundserien är avklarad och om isf std avv. ligger kvar på 10/11. Ger du oss en uppföljare? :)

   Kommentar avatar
   Airikr, 3 månader sedanSvara

   Tack för responsen, HL & Oscar! Inte jätteavancerad men kul att den uppskattas. Kommer en uppdatering någonstans mellan slutet av säsongen och början av slutspelet.

   Kommentar avatar
   Frölunda, 3 månader sedanSvara

   Airikir - Din statistik är inte bara missledadande, den är även totalt felaktigt tolkad. Jag älskar hockeystatistik men när någon använder avancerade termer utan att själv förstå dem så blir det väldigt förvirrande för läsare som har ännu mindre förståelse än du. 1. Att. använda standardavvikelse mellan poäng. är väl ett okej mått på hur. jämn tabellen är. Ur ett vetenskapligt perspektiv är det dock inte mer korrekt än att bara titta på tabellen och se att den är jämnare än vad den varit tidigare år. 2. Du antar normalfördelning. Varför? Det har absolut inget med saken att göra, standardavvileksen är vad den är oavsett vilken fördelning du antar. 3. Du säger att "målmässigt ligger det i linje med normalfördelningen". Detta är bara skitsnack. Målmässigt ligger utfallet i samma nivås som tidiagre år, vilken fördelningn målen har är både ointressant och omöjligt att mäta med tanke på att du bara har ett utfall per år (kan alltså inte mäta standardavvikelsen för mål varje år). Slutligen: Jag älskar användingen av statstik inom hockey men det sättet du använder det på är missvisande och riskerar skada folks förtroende för statsik som verktyg.

 • Kommentar avatar
  Guest, 3 månader sedanSvara

  Skandal FRÖLUNDA att bara skippa av Pierre snacka om att sparka av Pierre benen fy fan

   Kommentar avatar
   Mats H., 3 månader sedanSvara

   Vi vet inte vad framtiden bär i sitt sköte, angående Pierre. Så lugna ner dig lite. Vänta på mer info.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 3 månader sedanSvara

  Intressant namn för Hanhals och bra att bygga vidare på samarbetet mellan Frölunda och Hanhals. Stora skor att fylla efter Niklas Högberg som har gjort så mycket bra för kungsbackahockeyn. / Claes


  Lämna en kommentar