Frölundas lirare i slutspelet – här är mina omdömen


► I väntan på att Färjestad och Djurgården ska göra upp i en match 7 satte jag ihop några små omdömen om Frölundas lirare och deras insatser i slutspelet.
► Så här tycker jag. Vad tycker ni? Berätta gärna.
► Snart kommer det mer.  

Rakapuckar.com bild

UTAN ORDINARIE MÅLVAKTEN Adam Reideborn, utan utdelning i läge 0–1 och bra tryck på Färjestad, så klappade Djurgården igenom i går kväll.

Igen.

2–8 i Karlstad följdes upp av 1–6 hemma i Stockholm (Globen, den här gången).

14–3 Färjestad de två senaste matcherna, lätt att tänka så här: "Aha, SM-finalen börjar i Karlstad på söndag, ännu en klassisk final mellan de två F-lagen från Västsverige."

Så kan det förstås bli. Men jag hade inte räknat med så som jag ser att en del gör. Färjestad var närmast uträknat (1–3), nu (3–3) är pressen på Johan Pennerborns gäng igen, det ska bara bli vinst på hemmaplan, annars är ju upphämtningen förgäves, Djurgården kan åka till Karlstad med vetskapen om att när man gör saker rätt, då har man alla chanser i världen att såra sin motståndare.

Men visst, jag förstår om Dif-fansen tänker: ”Det är f*n dags att börja göra det också.”

Klart att momentum svängt över i Färjestads favör, men det är också ett rätt skönt läge för Robert Ohlssons gäng att åka till Värmland och ”krascha” festen.

En match. 

En kväll. 

En mental urladdning. 

Vinnaren tar allt.

Det blir inte häftigare än så i hockeyvärlden. 

Rakapuckar.com bild

Blir inte så mycket tristare än för Linus Johansson om han missar match 7, heller. Usch, otäckt när han fick en lagkamrats axelkåpa rakt i huvudet, smålänningen hade Bambiben och var groggy.

Med lite tur okej i dag.

Men lite otur hjärnskakning och kanske inte spelbar över huvud taget i en eventuell finalserie.

Blytungt, i så fall. För Linus. För Färjestad. Tummar hålls för hans hälsa.

För den som är osäker, det här gäller för SM-finalen:

a) Om Färjestad vinner i morgon: Frölunda börjar borta på söndag, har max tre hemmamatcher.
b) Om Djurgården vinner i morgon: Frölunda börjar hemma på söndag, har fördel av att spela en eventuell sjunde match i Scandinavium. 

Nå, i väntan på att Frölunda ska få en finalmotståndare satte jag alltså mina tankar om lirarnas slutspelsinsatser på pränt. Kom gärna med åsikter. 

 

## Målvakter

Johan Mattsson
10 94,03 1,56 3 (matcher, räddningsprocent, nollor) 
* Det mesta är sagt. Den enskilt största anledningen till Frölundas framgång. Mycket hockey kvar att spela, men just leder Mattsson rejset om Stefan Liv Memorial Trophy, alltså hela slutspelets mest värdefulle spelare.

Johan Gustafsson
* Har inte spelat.

Johan Mattsson går (åker) i Stefan Livs fotspår.  Ryan Lasch (81) tycks på väg att varva upp. Foto: TOMMY HOLL och C MORE


## Backar

Jonathan Sigalet (istid i snitt: 21.08)
10 1+2=3 +5 (matcher, mål+assist=poäng, plus/minus)
* Ruskigt stabil och trygg, väljer nästan alltid smartaste alternativet. Gör allt för laget, vare sig det är på isen eller om det handlar om att snabbt sätta sig på ett flygplan över Atlanten. En pappa att gå till i tuffa tider, en ledare som alltid finns där, redo att ta ansvar.

Chay Genoway (19.59)
10 4+5=9 +8
* Hade en bättre andra än första halva av grundserien, i slutspelet har han sedan växlat upp ytterligare. Agerar på den toppbacksnivå han värvades för att göra. Sätter igång spelet snabbt, kan leverera passningar, kan transportera pucken, kan hitta öppningar, kan – till skillnad från i höstas – läsa SHL-spelet så bra att han nästan alltid fattar rätt beslut.

Anders Grönlund (18.30)
10 4+4=8 +7
* Hand upp alla som trodde Grönlund, 29 när han skrev på sitt första SHL-kontrakt, skulle vara sexa i Frölundas interna poängliga i slutspelet? Häpnadsväckande. Nå, det är inte poängen i sig som är grejen, det är hur norrlänningen visat att SHL, det är nivå på vilken han kan excellera. Smart utanför isen. Smart på. Man kommer långt med det.

Brandon Gormley (16.45)
9 1+2=3 +5
* Gav PP1 ett lyft när han stoppades in där under säsongen. Helt klart passar han bättre in i Frölunda än i TPS Åbo, bra med pucken, kan leverera goda förstapass, kan slå sin gubbe och ta sig ur egen zon. Spelar med allt större självförtroende och har varit värdefull i slutspelet när han tagit Frölunda ur motståndarpressen.

Rakapuckar.com bild

Jacob Moverare (15.28)
10 1+1=2 +4
* Lite som Genoway, växte redan under andra halvan av säsongen för att sedan i slutspelet vara ännu bättre. Ingen offensiv kraft (även om han har kvalitéer), men så smart, så stark, så klok i egen zon, kommer nästan alltid ur duellerna med pucken så han eller en lagkamrat kan göra något vettigt med den.

Viktor Ekbom (12.44)
9 0+1=1 +2
* Stabil med sitt rejäla, enkla, fysiska spel, en viktig del i det försvarsspel som gett Johan Mattsson det skydd denne behöver och förtjänar. Bromsar, sätter stopp, bryter ner motståndet.

David Printz (11.56)
10 0+0=0 +6
* Har bara fortsatt göra det han gjorde från dag 1 sedan flytten från Timrå; stora minuter, små minuter, mitt emellan-minuter, Printz gör jobbet, vinner kamper, ger pucken till de som ska ha den, värdefull med sin fysik, sätter stopp i spelet. +6, säger en del.

Gustav Lindström (10.28)
5 0+0=0 0
* Haft det jobbigt, ordinarie och bärande del av laget under grundserien, ofta bänkad under slutspelet. Fått en del minuter mot slutet, gjort ett klart godkänt jobb, tycker jag. Skulle lätt kunna spela mer. Men vem ska han ta istid av? 

 

## Forwards:

Joel Mustonen (13.56)
7 1+3=4 +3
* Kom tillbaka efter skadan och var ett snäpp bättre. Värdefull i den kedja som är bäst på att flytta ner spelet i motståndarnas zon, kvick och ettrig, nu med större självförtroende.

Joel Lundqvist (17.07) 
10 3+5=8 +5
* Kaptenernas kapten i den här ligan. Leder via goda exempel – varje dag, varje match. Hela säsongen har varit ett (eller två) hack bättre än den förra, hela tiden aktiv, hela tiden med en brinnande vilja att leda, bära och producera. Det sistnämnda gör han ju med den äran som 37-åring.

Max Friberg (16.33)
10 3+3=6 +2
* Sätter ribban (eller lägger man en sådan?) gällande vilken arbetsinsats som krävs för att Frölunda ska vara framgångsrikt. Det måste vara ett helsike att möta detta lilla kärnkraftverk från Skövde. Ställer frågor till motståndarna precis hela tiden. Lyckas han inte själv kommer nästa kedja in i anfallszonen.

Rakapuckar.com bild

Samuel Fagemo (13.48)
10 2+2=4 +5
* Hade varit lätt för en ung kille som nyss slagit igenom att misströsta när målen tycktes ha tagit slut, men icke … 19-åringen jobbade för en vändning – och till slut kom den. Fagemo har märkt att slutspel är ett snäpp tuffare vad gäller precis allt; han har sett, lärt, dragit slutsatser, och nu hotar han även i utslagningsmatcher.

Simon Hjalmarsson (16.31)
9 4+6=10 +4
* Även om Hjalmarssons kedja haft det lite tuffare i slutspelet så har han själv inte fallerat en minut. Gjort sina poäng, men utöver det minns jag ett par, tre grymma skottäck där han kastat sig med dödsförakt framför mål och räddat. Numera en komplett hockeyspelare.

Ryan Lasch (16.57) 
10 3+9=12 +6
* I serien mot Malmö var han outstanding, i serien mot Luleå var det jobbigare, men trenden är trevlig för Frölunda: bra i semifinal 4, riktigt bra i semifinal 5. Det är som vanligt med Lasch, han är så farlig med sina kirurgiska passningar att motståndarna hela tiden måste tänka på vad han gör. Det skapar lätt ytor åt andra. 

Mats Rosseli Olsen (16.10)
10 0+3=3 +3
* Slutspel är rätt före för norrmannen. Han varvar liksom upp då, blir lite hetare, mer aktiv. Poängspruta blir han aldrig, men den som vill kan titta på det vägvisande 1–0-målet i sista semifinalen mot Luleå. Vem drev på kassen, vem banade för att Anders Grönlunds skott satt? Jodå, mr MRO.

Patrik Carlsson (16.42)
10 2+7=9 +11
* Killen som gör andra bättre, brukar jag skriva, och nog tusan stämmer det. Nu är det Rhett Rakhshani som fått utrymme att skina. Men Carlsson från Kungälv skiner rätt bra själv också, spelar karriärens bästa hockey, vill jag hävda. Gör fler poäng, och +11 är imponerande. SHL-topp.

Rhett Rakhshani och Jonathan Sigalet, två av Frölundas stora under slutspelet. Foto: C MORE 


Rhett Rakhshani (14.21)
10 4+8=12 +8
* Snacka om att säsongens profilvärvning visat att när det gäller som mest, då kan han vara som bäst. Gör viktiga mål, strålar av självförtroende, är så mycket starkare på pucken än förut, lättare i steget, mer explosiv. Matchvinnare. 

Sebastian Stålberg (13.23)
10 1+1=2 -1
* Blivit någon form av hjälpgumma som kan slängas in i alla kedjor och alltid göra ett fullgott jobb. Stark på pucken, stark längs sargerna, en bidragande orsak till att hans kedja ofta kan förlägga spelet i motståndarnas zon.

Jacob Peterson (9.39)
10 2+3=5 +4
* Snittar alltså mindre än tio minuter, men på den tiden har han 0,5 poäng per match. Säger en del om kvalitéerna hos killen som fick centerchansen när Pathrik Westerholm skadades. Grymt klok. Håller redan nu god klass, vad månde inte bliva nästa säsong?

Ponthus Westerholm (13.04)
10 1+4=5 +2
* Här är killen som verkligen kan behålla pucken i anfallszonen, skapa långa anfall, ge laget tid att andas. Skulle kunna bryta in på mål ännu oftare, ta skott lite tidigare, men det är mest en randanmärkning. Klarar sig, om någon inte trodde det, minst lika bra utan tvillingbrorsan.

Rakapuckar.com bild

Pathrik Westerholm (13.37)
5 1+1=2 +1
*  De otäcka scenerna när han bröt i benet i sista kvartsfinalen mot Malmö sitter kvar på näthinnan. Brutalt trist slut. Före det gjorde han ett klart godkänt jobb som center i tvillingkedjan.

***

Oliwer Fjellström (tre matcher), Jonatan Lundin Andersson (två) och Linus Nässén (en) har spelat för lite för att få något omdöme. Tredjemålvakten Tex Williamsson har inte medverkat.

***

I dag tränar Frölunda igen. Något därifrån ska jag väl få ur mig. Häng gärna med.

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Det blir Strömstad Hockey Classic som vanligt i sensommar. 22–24/8 möts Frölunda, Färjestad och Leksand i Skee utanför Strömstad.

***

Glöm inte att U18-VM med Lucas RaymondAlexander Holtz och de andra börjar på torsdag, premiärmatch för Sverige mot USA i Ö-vik. SVT sänder.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
23 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 2 år sedanSvara

  Dina omdömen är väl i nivå med vad jag själv tycker. Det mest anmärkningsvärda är dock hur många som lyft sig, det beror givetvis på att hela laget hittat rätt. Vem hade trott detta efter hemska matcher i höstas?

  • Kommentar avatar
   Fredrik, 2 år sedanSvara

   Är det inte 3 nollor Mattson har? Hade han inte en mot Malmö oxå?
   Härligt med match 7 i Karlstad. Oavsett vilket lag det blir i final så kommer det krävas oerhört mycket av båda lagen för att vinna Guld. Det kommer vara två lag med bästa formen lagom till finalen. Grattis alla hockeyälskare.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Jo. Vet. Men det hjälper inte med vad man vet när man trycker fel. Suck. Tack!!!

    Kommentar avatar
    Fredrik, 2 år sedanSvara

    Ingen fara blev osäker själv.

  • Kommentar avatar
   Mattsson, 2 år sedanSvara

   Han har 3 nollor.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Se ovan, Johan. :)

    Kommentar avatar
    Lars, 2 år sedanSvara

    Har inte Moverar mer än 1+1? Han gjorde ett mål och ass i matchen mot Luleå. Men tror han fick någon poäng i serien mot Malmö också. Kan ha fel här, men känns som han gjort mer poäng än två.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Faktiskt bara 1+1. Dubbelkollade.

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

   Nu fattar jag... Ledig? Legid? Lgedi? Nä, jättejobb med total genomgång av laget!
   Tack!

   • Kommentar avatar
    Ronald, 2 år sedanSvara

    Tack Leman för ännu en bra text. När man har som mest abstinens för att det inte är match idag så levererar du som vanligt. Det du gör är unikt. En oberoende journalist som kan hockey och som valt att följa just vårt lag. En hockeysäsong utan dina texter är ingen hockeysäsong. Hoppas du har orken och viljan att fortsätta

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Sådana fina ord får mig att vilja köra vidare. Stort tack!

   • Kommentar avatar
    Nolte, 2 år sedanSvara

    Tänkte på Pennerborns uttalande igår ang Linus status ”det är nog ingen fara”. Det väcker 2 frågor för mig. 1. Hur kan man vara helt okej efter att inte kunnat stå på skridskorna efter en smäll i huvudet? 2. Hade knappast låtit likadant om han fått smällen från en djurgårdare kan man tänka sig?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Jag hoppas innerligt att Pennerborn hade rätt. Verkligen. Men den diagnosen gick ju inte att ställa i går. Vem vet hur Linus mådde när han vaknade i dag. Otäckt som f*n. Hoppas ändå det var en tillfällig groggykänsla och inte en omskakad hjärna.

     Kommentar avatar
     Adam, 2 år sedanSvara

     Jag känner att Rönnberg hade svarat att han bara var tvungen att gå på toaletten, med andra ord , Linus skulle kunna må skit, slutspelet skulle kunna vara över för honom, de lär ändå inte Penneborn gå ut och säga i media.

   • Kommentar avatar
    Danne, 2 år sedanSvara

    Bara att lyfta på hatten för dessa spelare! Efter CHLtiteln har flera spelare lyft sig något radikalt och hittat sina roller! Alla bidrar på sitt sätt och allt bara rullar på! Har själv tom börjat älska Friberg på senare tid. Han har, sen dec/Jan börjat få ordning på samspelet åkning-klubba. Nu ser man hur viktig han är för laget. Tveklöst en av de viktigaste spelarna vi har. Kul! Tror att allt handlade om självförtroende. Efter chL-guldet så växte spelarna och började tro på sig själva på ett helt annat sätt!
    Finalen kan bli riktigt rolig, oavsett motstånd!

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 2 år sedanSvara

     Just Friberg är en sån spelare som är beroende av att ”laget” klickar i. Tex Lasch kan göra magiska saker när laget är uselt. En sak kan man dock slå fast, Friberg ger alltid 100 oavsett form på laget. Moverare.... i höstas undrade jag ett flertal ggr varför han togs in. Men han har växt ut till en jätte. Just det är RR adelsmärke, att förädla.

   • Kommentar avatar
    Peter Paegle , 2 år sedanSvara

    Håller med. Många har lyft sig , tex Hjalmarssson och Rhakshani. Mest beror det på rekordmånga matcher med tunga ben för Frölundaspelarna. Dom tidigare säsongerna har det varit 3-4 matcher där dom gått på knäna. Denna säsongen var det dubbelt så många. 6-8 matcher ungefär.

     Kommentar avatar
     Peter Paegle , 2 år sedanSvara

     Men Rönnberg vet nog vad han gör. Helt ok att träna ner spelarna till vissa matcher för att orka mycket i långa loppet. Men vissa blir besvikna på att se dom matcherna i Scandinavium. Ganska förstående

   • Kommentar avatar
    Rallyclay, 2 år sedanSvara

    Totalt enig med dig. Visst så är det en ny matchserie i finalen men Frölunda känns enormt starka. Max är min nya favoritspelare efter denna säsongen. Det är min typ av hockeyspelare. Hårt jobb hela tiden. / Claes

    • Kommentar avatar
     Bengan, 2 år sedanSvara

     Det är ju ganska enkelt att skriva omdömen när alla varit bra :-). Härligt med game 7, kan vi hoppas på en riktig lång förlängning också kanske, hur nu Dif skall få till det, de är verkligen upp och ner.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 år sedanSvara

      Borde jag skrivit elakt bara därför att ...? ;)

      Kommentar avatar
      Bengan, 2 år sedanSvara

      Nej, absolut inte, du skall skriva vad du tycker (som du alltid gör). Spelar de så här så blir det enkelt att skriva omdömen som alla delar.

    • Kommentar avatar
     Svante, 2 år sedanSvara

     Är ju bara att förundras över hur många spelare lyft sig rejält under säsongen.
     Gormley, Genoway, Po Westerholm, Mustonen, Friberg, Mattsson, Rakshani är några som förvandlas från stundtals rent mediokra till toppklass.
     Det Frölunda vi ser nu i slutspelet är ett av de bästa vi någonsin sett. Mycket talar för Götaplatsen om några veckor...

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 år sedanSvara

      När Mattsson varit medioker skulle jag vilja veta, men ... :)

      Kommentar avatar
      Svante, 2 år sedanSvara

      Fanns en hel del matcher i höstas det såg så där ut

      Kommentar avatar
      Johan Carlander, 2 år sedanSvara

      Frölunda kommer förutsatt att de fortsätter på samma nivå att bli svårslagna! Men jag räknar med att FBK kommer vinna imorgon med och därmed komma in i finalen frustande av självförtroende och med bibehållet matchtempo. Det är en final jag verkligen ser fram emot och som jag tror kommer att gå till 7 matcher, förhoppningsvis är FHC starkare i längden och kan trötta ut FBK. Ska oavsett bli riktigt roligt!

    • Kommentar avatar
     Fredrik Björck , 2 år sedanSvara

     Härliga rader Leman.....som vanligt. Visst, alla spelare har lyft sig enormt men det viktigaste som jag ser är att nu är det ETT LAG i ordets rätta bemärkelse som äntrar isen. Såg tex hur JG tokjublade vid ett av målen vid senaste matchen.

      Kommentar avatar
      Manne , 2 år sedanSvara

      Det var efter Grönlunds snygga mål.

    • Kommentar avatar
     Lövet, 2 år sedanSvara

     Mycket bra sammanfattning som alltid:) många som höjt sig under slutspelet och jag som kritiserat Rhett tar kepsen i vacker hand och medger glatt att jag hade fel. Har ju även följt den andra semifinalserien och tyckt att FBK var det bättre laget även när dem förlorat dock har dem slarvat en del därav resultaten. Kan inte se DIF vinna i morron faktiskt.

     • Kommentar avatar
      Bengt Andersson, 2 år sedanSvara

      Det är nog bara att räkna in Derby-resan till Påsk mot FBK för VF, Kan nog vara ett mycket bra etta på betting-spel FBK-DIF, ingen rör dem i det läget de nu har skapat för att gå till final så bra är de !.
      Intressant hur VF möter FBKs "vinthundar" framåt som nästan alltid "bara kör" centralt i fart och snabba spelvändningar rakt på mål. Jag tror att möta "Olle i Grind" och jobba stenhårt på deras uppbyggnad i deras Zon, att de därifrån inte få slå sitt första pass är en bra grund, kom i håg att FBK under alla år har varit obekväma med att bli störda i eget territorium. FBK kan nötas ner av ett åk-starkt VF som ju har tränat bra under några dagar när FBK har fått ägna sig åt uppladdningar mot DIF, det kan ge utslag i slutet på matchserien.

       Kommentar avatar
       Fredrik, 2 år sedanSvara

       Men man ska inte underskatta det faktum att DIF mest troligt får tillbaks en nybliven pappa i målet imorgon. Vi såg ju alla hur bra Sigalet spelat efter förlossning så jag skulle inte bli förvånad om Reideborn håller nollan imorgon.

     • Kommentar avatar
      Bros, 2 år sedanSvara

      Bra igen Leman! Glad Påsk!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Det samma, Bros!

     • Kommentar avatar
      Calle, 2 år sedanSvara

      Enig med alla dina omdömen.
      Kan dock inte släppa det här med att du härom dagen skrev att ”ni” (vi läsare) varit kritiska och skeptiska till Frölunda under säsongen. Det borde ha varit ett ”vi” eftersom jag upplevt dig som en av de absolut största kritikerna. Dock inte på det plumpa och larviga sätt som många uttrycker sig på. Det har dock ofta varit saker som oroar, tydliga fel och tonen har många gånger varit allmänt kritisk. Motståndarna har haft otur och Frölunda har räddats av målvaktsspel. Vill också minnas att du inför säsongen tippade laget som åtta. Nu i slutspelet har det dessutom efter båda serierna bara varit ”små detaljer som avgjort”... 4-1 är ganska tydliga siffror i min värld.
      Har Frölunda överträffat alla dina förväntningar? Allt annat känns rätt konstigt med tanke på hur det brukat låta.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Jag har absolut varit kritisk, tror jag nämnde precis det jag känt, att jag kände mig högst osäker på vilken väg det skulle gå, jag såg möjligheter att det skulle bli bra, jag såg en risk att det inte skulle bli det. Dock har jag inte dömt ut, för jag vet hur lite det är som skiljer succé från fiasko, självförtroende, momentum, snöbollseffekt. Jag står i högsta grad fast vid att bakom 2x4–1 finns små marginaler i flera matcher. Frölunda har dock jobbat sig till dessa marginaler.

     • Kommentar avatar
      Mattias, 2 år sedanSvara

      Skulle vara intressant att se vad alla som spydde galla efter förra säsongen om att bojkotta, sparka spelare, Sjöström och Rönnberg har att säga nu. Dom utsåg sig även som experter. Dom kom dom grinade och tystnade. Ordspråket upp som en sol och ner som en pannkaka är bara ett understatement.
      Heja Frölunda och låt dom som är anställda till att ta beslut få göra detta för då ser det ut så som det gör idag!!!

       Kommentar avatar
       Per, 2 år sedanSvara

       Inga tränare (utöver RR), experter, skribenter eller fans trodde på Frölunda innan säsongen. Att man sedan uttryckte det på olika sätt är väl inte då intressant?

     • Kommentar avatar
      Carl, 2 år sedanSvara

      Leman varför tycka synd om Färjestads spelare om dom skadar varandra!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Du skojar, va? Inte ens roligt, men ... jag hoppas ändå det var ett dåligt skämt.

     • Kommentar avatar
      Pehr, 2 år sedanSvara

      Ja jag hoppas vi slipper snacket om att spraka Rönnberg mer iaf. De är ju alla tiders bästa tränare för Frölunda. Skulle snarare vilja starka en diskussion om att hänga upp hans kavaj i taket den dagen han slutar. Hoppas Frölunda snart förlänger med honom igen, även om han har några år kvar :)

       Kommentar avatar
       David E, 2 år sedanSvara

       Rönnbergs Kavaj i taket +1 på den iden

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Härlig idé, kavaj i taket. Ler och ger tummen upp för fyndigheten. :)

     • Kommentar avatar
      Hansb, 2 år sedanSvara

      Jaaaaa, ehhhh....på med dumstruten blir det för mig. Trodde RR tappat greppet när det inte fungerade i höstas. För då var det inte bra i försvarsspelet. Vill också såhär inför påsk ge Leman ett STORT TACK för dina skitbra krönikor och insikter bakom kulisserna. Tänk om man bara var hänvisad till alla "experter" på C-More, Expressen, Aftonbladet mfl. Det hade inte varit kul. Glad Påsk alla Frölundaiter och ladda ordentligt inför årets viktigaste matcher nu!

      • Kommentar avatar
       Mats H, 2 år sedanSvara

       Fortsätter Leman så här bra, då kan dom snart hissa upp en kavaj i taket å hans vägnar också ;))

        Kommentar avatar
        Hansb, 2 år sedanSvara

        Undrar om Leman har en kavaj?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 år sedanSvara

        Haha ... ni e la goa. Nä, kavaj är inte min grej. Jag är bäst i väst. :)

      • Kommentar avatar
       Mattias L, 2 år sedanSvara

       Snygg sammanställning! Högsta betyg från mig, intressant läsning.
       Samtliga forwards har gjort mål, plus fem backar. Förutom Stålberg ligger samtliga spelare på + i statistiken. Okej, man kan verkligen läsa ut det man vill i statistik, har på sistone häpnats över hur mycket statistik det finns i NHL, till exempel. Men det går ju inte komma ifrån att det här är imponerade siffror. Och verkligheten bakom är ju också att de flesta spelare lyft sig i slutspelet och spelar på en väldigt hög nivå.

       • Kommentar avatar
        Conta , 2 år sedanSvara

        Bra läsning som vanligt Leman.
        Håller med dig om samtliga spelare.
        Många har lyft sig rejält efter chl finalen.
        Hjalmarsson går nu åter att känna igen, i höstas såg han osäker ut och verkade inte vilja ha pucken.
        Genoway var ofta lite väl optimistisk i egen zon, med flera pucktapp.
        Nu är han den backen man ville se i början av säsongen.
        Gormley såg väldigt vilsen ut i början, jag undrade varför Sjöström värvat honom.
        Men även Gormley har tagit stora kliv och bidrar med stabilt spel samt hot i powerplay. Alla spelare har verkligen tagit sig i kragen efter chl vinsten och visar verkligen offer ila och kämpaglöd.
        Westerholm bröderna har också lyft sig betydligt, så jävla tråkigt att Patrik får titta på. Tyckte båda Westerholm bröderna var riktigt dåliga förra säsongen och tyckte dom borde få gå.
        Men dom har bevisat jag hade fel så dumstruten på.
        Men så roligt att ha fel ibland när resultatet blir såhär bra.
        Kämpa på med dina bra artiklar Henrik Leman. Du och Sanny Lindström är Sveriges bästa hockey journalister.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Ska hälsa Sanny när jag ser honom. Bara att nämnas i samma text som den gubben gör mig stolt. :) Tack för fina ord, Conta!


       Lämna en kommentar