Lasch räknas inte bort – Widerström ersätter


► Ryan Lasch räknas inte bort från kvartsfinalserien mot Malmö – men som väntat spelar han inte söndagsmatchen.
► Pontus Widerström ersätter. Ger tyngd i en spännande kedja.
► Roger Rönnberg anklagade inte Malmö för att medvetet ha satt Ryan Lasch ur spel. Det tyckte jag var bra.

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg

FÖR ATT GÅ rakt på det sistnämnda – jag tror nämligen inte på det här att spelare går in för att skada kolleger allvarligt, även om jag sett sådana rykten florera bland fans på nätet.

Roger Rönnberg fick frågan angående Anton Mylläris interference på Ryan Lasch och sa:

– Jag vill inte vara så konspiratorisk, jag vill inte vara cynisk att jag tror att det är med berått mod.

Frölundatränaren sa dock:

– Fakta är ju att om Malmö på förhand fått byta Mylläri mot Lasch så hade de ju tagit det. Men jag vet inte riktigt vilken linje de (disciplinnämnden) följer, jag vet inte varför det här anses vara värre än det Nisse Andersson gjorde på ”Rosseli” (Mats Rosseli Olsen).

Mylläri är avstängd i tre matcher, missar alltså kvartsfinal 4, 5 och 6 (om det går så långt), och det är naturligtvis inte bra för Malmö som redan saknar backen Carl-Johan Lerby (samt anfallarna Nichlas Hardt och Lars Bryggman).

Men Frölunda saknar nu inte bara Joel Mustonen (huvud) utan även sin superstjärna, Ryan Lasch.

Rakapuckar.com bild

Frågan är – hur länge? Och hur illa är det med amerikanen?

– Nog illa för att han inte ska kunna träna i dag, även om han ville, sa Rönnberg.

** Ville han?
– Nja … spelare vill alltid när det är slutspel, men det var inte nära,. Vi ledare måste fatta kloka beslut.

** Du räknar bort Lasch … hur länge?
– Jag räknar bort honom i morgon (söndag), sedan får vi se. Läkarna tyckte att de ska titta på honom efter det, måndag/tisdag ser vi lite mer hur det är.

Rönnberg ville inte berätta om det rörde sig om en nackskada eller om huvudet tagit smällen, tiden får utvisa hur illa det är.

Men jag fick känslan i går, i samtal med folk som har lite koll, att det kanske inte är så farligt som det först såg ut.

Nå, inte någon mening att spekulera mer, det blir som det blir. Med Lasch, med Mustonen, med allt.

Fokus nu på söndagens kvartsfinal 4 (Frölunda leder 2–1) och stämningen i Malmö Arena riskerar vara rätt infekterad.

Rakapuckar.com bild

Tränaren Peter Andersson var i går fredag riktigt förbannad på domarna som han ansåg blundade för Frölundas förseelser.

Släng in Mylläris avstängning på det och … tja, det kan vara en kokande Malmö arena som Frölunda ska in i.

Mental kyla blir viktig. Men också muskler för att stå emot i närkampsspelet.

Pontus Widerström intervjuas
av GP:s Johan Rylander.

Att Pontus Widerström ersätter Ryan Lasch i kedjan med Joel Lundqvist och Victor Olofsson tycker jag är ett utmärkt drag.

Rönnberg om det han kallade ”första tanken”:

– ”Wide” har gjort väldigt bra slutspelsmatcher med Joel tidigare, och vi har väl tyckt att den kedjan behövt lite mer ”power” om vi ska var ärliga, 20, 11 och 81. 

Widerström såg inte helt missnöjd ut:

– Klart det blir kul att spela med Joel och ”Vicke”, men ärligt talat så lägger jag inte så mycket vikt vid det (kedjan). Jag vet vad jag ska göra.

Rakapuckar.com bild

Victor Olofsson har inte alls kommit loss i det här slutspelet, och i ärlighetens namn har Ryan Lasch i fem mot fem-spelet varit märkt av sin fotskada.

Det här behöver, i en tuff slutspelsmatch, inte vara ett dumt byte.

Ponthus Westerholm tar plats med brorsan Pathrik och Sebastian Stålberg, en junior (troligtvis Jesper Emanuelsson eller Oliwer Fjellström) åker med som extra forward.

*** 

Frivillig is på lördagen. Så här (bilden till höger) tillbringade Simon Hjalmarsson tiden.   

***

Ingen Oscar Alsenfelt i morgon heller. Här snackar Peter Andersson med Mr Madhawk – LÄNK här. 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
21 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna, 11 månader sedanSvara

  Aftonbladet skriver att: Malmöbacken Anton Mylläri stängs av i tre matcher. Och att "Joakim Lindström, av i motsvarande fem matcher för tacklingen på Oskar Steen." Både Anton Mylläri & Joakim Lindström borde i min mening vart avstängda för resten av slutspelet och beroende på hur långt deras respektive lag går även en bra bit in i nästa säsong. Man beter sig inte så otroligt respektlöst mot sina motståndare som dessa två herrar gjorde igår.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Den typen av bestraffningar finns det inget stöd för, bara tidsbestämda straff gäller enligt RF.

   Kommentar avatar
   Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

   Sant att RF bara tillåter tidsbestämda straff, men den tiden kan ju å andra sidan vara väldigt lång. Alavaara fick väl 22 månader när han ruffade till kuben en gång i tiden? I övrigt anser jag att när det gäller Mylläri så borde han fått fyra matcher för att säkerställa att Frölunda slipper möta honom fler gånger i kvartsfinalerna.

   Kommentar avatar
   Benny S, 11 månader sedanSvara

   Håller helt med dig! ÄVEN om det vore en Frölunda-spelare.

 • Kommentar avatar
  Daniel K, 11 månader sedanSvara

  Mycket bra att det blev avstängningar på både Mylläri och Lindström. Kanske lite av en markering att nu stramar vi upp nivån igen? Hoppas det iallafall.
  Har noterat att Peter Andersson lägger oerhört mycket energi på domarna och verkar inte vara i balans direkt när man ser honom på presskonferenserna. Fortsätter han med det kommer ju även hans spelare lägga fokus på fel ställe. Noterar att han aldrig kan speca. en enda situation när han blir tillfrågad utan det kommer bara någon allmänt svepande utläggning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Peter var upprörd i går. Jag, som själv har humör, ska akta mig för att kritisera. ;) Men i sak har du nog rätt.

   Kommentar avatar
   Daniel K, 11 månader sedanSvara

   Ja det måste vara svårt att hålla sig lugn när man är inne i hockeybubblan och så mycket hänger på varje händelse där ute på isen nu när det är slutspel. Tror nog inte jag själv hade hanterat det något vidare bra heller! Att man själv inte hade kunnat hantera det bättre är i sig inget skäl till att man inte kan kritisera det. Jag är ju inte hockeycoach men han är och det ingår ju i hans jobb att få spelarna att fokusera rätt. Det är min åsikt iallafall. Du får gärna ha en annan :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Skrev ju det, i sak har du nog rätt. :)

 • Kommentar avatar
  David, 11 månader sedanSvara

  Bra att det bestraffas av disciplinnämnden! Sen kan jag tycka att det kunde varit värt mer matcher än 4, men det hade det väl varit om Mylläri varit sk återfallsförbrytare?
  Naturligtvis blir det fel ibland, och om han inte gjort riktningsförändringen hade det väl på sin höjd blivit en kollision.
  Kan inte förstå att domaren som står 3 m från situationen inte höjer armen dock! I mina ögon är det matchstraff alla dagar i veckan! Hade det varit det motsatta och säg widerström som gjort samma sak mot Rhakshani så hade jag tyckt detsamma. Sånt hör inte hemma på isen!
  Hoppas att Lasch ändå mår okej, klart han kommer saknas men det viktigaste är ju ändå att han inte får några men efteråt!
  Tack för bra texter Leman!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tack för att du läser. :)

 • Kommentar avatar
  Jonas Rydén, 11 månader sedanSvara

  Ang avstängningar i slutspel så anser jag att det är fel att koppla datum till avstängningen. Ta J Lindström som ett exempel. Han blir avstängd till den 3/4 vilket enligt DN motsvarar ca 5 matcher. Troligen stänger SAIK serien mot FBK imorgon och vipps så blev det bara en eller möjligen två matcher.
  Under slutspel borde avstängningar gälla antal matcher och inte datum.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det går inte. Riksidrottsförbundet, RF, tillåter bara tidsbestämda straff.

   Kommentar avatar
   Jonas Rydén, 11 månader sedanSvara

   Aha, trodde att SHL styrde regelverket själva. Kanske dags att göra en översyn av detta då det kan bli jäkligt fel på det här sättet. Samtidigt som det kan bli galet åt andra hållet om man sätter en längre tids avstängning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ishockeyförbundet ingår i RF. Ska SHL slippa följa RF-regler måste man bryta sig loss och bilda egen liga utan koppling till förbundet.

   Kommentar avatar
   Janne, 11 månader sedanSvara

   Hmmm så du menar att om SAIK vinner i morgon så har Lindström inte 4 matcher kvar på avstängningen? Tack för övrigt Leman för grymma texter! :-)

 • Kommentar avatar
  DD, 11 månader sedanSvara

  Ser att en del ifrågasätter Pontus i förstakedjan. Har förståelse för det men samtidigt är det inte så lätt att komma loss mot Malmö. Det kommer inte bli några öppna gator och highlights värdiga mål. Om Pontus kan gräva fram en puck till Joel eller Victor kan det räcka för att det ska smälla. Blir kul med en förstakedja som det kommer göra ont att möta.

  Jag tror inte heller någon går in medvetet för att skada någon. Däremot har MIF spelat lite vårdslöst i matcherna hittills. Spännande att SHL nu kunde stänga av spelare trots att tacklingarna inte tog klockrent i huvudet. Verkade ju svårt tidigare?! Man har noterat att det är vårdslöst, hög skaderisk och blindside men detta finns ju inte i regelboken? Det borde det ju göra. Nåväl, skönt att det blev avstängningar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag undrar också hur DN tänkte, om man hade andra bilder än de vi sett. Annars känns det ... tja, lite underligt.

   Kommentar avatar
   Epoe, 11 månader sedanSvara

   Enheten tappar ju sin förstakedjestatus när Widerström går in. Nu är Hjalmarsson-Mursak-Grundström klart bättre på pappret.

   Kommentar avatar
   Abris , 11 månader sedanSvara

   Finns visst i regelboken, ska damma av boken när jag kommer hem så ska vi se om vi kan hitta en hänvisning med förklaring :)

 • Kommentar avatar
  Gunnar, 11 månader sedanSvara

  Kan någon i Disciplinnämnden förklara varför Niklas A inte bestraffas, men nu så...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Niklas A?

   Kommentar avatar
   Jonny Andersson, 11 månader sedanSvara

   Han menar nog Nils Andersson

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ah, förlåt, självklart ... tänkte inte så långt. Ja, jag undrar också hur det tänktes i den situationen. De måste ha haft andra bilder att tillgå där.

 • Kommentar avatar
  Louise , 11 månader sedanSvara

  Tycker det är skönt att RR är så proffsig att han inte anklagar andra spelare eller domare i media. Blir väldigt oproffsigt och i mina ögon barnsligt när man beter sig som tex Peter. Även om man har temperament är det ett jobb man skall utföra.
  Tack för ditt engagemang HL. Alltid ett nöje att läsa.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Roligt att du gillar. Tack!

   Kommentar avatar
   Manne , 11 månader sedanSvara

   Fruktansvärt bra skrivet Louise och jag håller med dig. Jag är lite orolig varje gång att Rönnberg ska släppa ut en groda mot någon motståndare eller så, men otroligt bra att han aldrig gör det. Så som Peter beter sig är bara, komiskt. Även om det är i stridens hetta och han är förbannad.

 • Kommentar avatar
  DD, 11 månader sedanSvara

  Mer från Peter Andersson via MrMadhawk: http://bloggar.expressen.se/mrmadhawk/2018/03/24/andersson-infor-kvart-4/

  Börjar ifrågasättat Peters psykiska status. Verkar ju inte vara en person i balans direkt. Lite Petter Lasu-Nilsson varning på det hela. Väldigt mycket fokus på domare och avstängningar. Hans spelare kan inte göra några fel tydligen...

   Kommentar avatar
   Daniel K, 11 månader sedanSvara

   Ja han lägger väldigt mycket energi på fel saker nu känns det som. Det kommer även hans spelare göra. Tror bara det gynnar Frölunda.

   Kommentar avatar
   Manne , 11 månader sedanSvara

   Peter kan hålla på med sitt "skit". Han ska vara glad för att inte Nils Andersson också är avstängd.

 • Kommentar avatar
  Johan L , 11 månader sedanSvara

  Känns som ett ok straff kan jag tycka.

  • Kommentar avatar
   Adam, 11 månader sedanSvara

   Alltså man förstår att de är mycket känslor mm, men de här snacket Andersson har om utvisningar blir ganska patetiskt, dom missar åt båda hållen, Malmö har väl kimmit undan två matchstraff mm. Är de någon man får en känsla av sätter press på domarna så är de väl Andersson som försöker med de?...

   • Kommentar avatar
    Nolte, 11 månader sedanSvara

    Kortsiktigt så tror jag faktiskt inte att lasch frånvaro kommer försämra våra chanser att ta hem den här serie allt för mycket. Förstakedjan har inte fått det att stämma och lite muskler där kommer nog göra gott. Sen så tycker jag att man ska kasta in hjalle i PP1 nu och låta Mursak styra spelet, tyckte att just den uppställningen såg väldigt bra ut i slutet av serien när lasch va borta, och Mursak va grym som dirigent i OS. Med det sagt så vill man ju givetvis ha med lasch i laget, men som jag ser det så står och faller vi inte med honom i den här serien.

    • Kommentar avatar
     GöranA , 11 månader sedanSvara

     Klart som korvspad att alla lag går in för att skada spelare - varför skulle alla lag annars mörka sina skador/ skavanker på spelare? Kom ihåg att människan är en både ond och lömsk varelse.

     • Kommentar avatar
      GöranA , 11 månader sedanSvara

      Det är alltid tränaren för laget som är i underläge som lägger fokus på domarna. Bra för oss det att peter a håller på så.

      • Kommentar avatar
       GöranA , 11 månader sedanSvara

       Skador hör till. En hel Lasch saknas, en hårt tejpad Lasch saknas mindre. Blir perfekt med Widerström i förstakedjan.

       • Kommentar avatar
        John, 11 månader sedanSvara

        I sak har ju Peter fel. Domarna har kraftigt gynnat danskarnas grisspel sett över tre matcher. Peter försöker göra det han anklagade RR för, dvs påverka domarna. Peter är en looser.

        • Kommentar avatar
         Hasse, 11 månader sedanSvara

         Stackars Brynäs, ser att de har Fernström i mål, han är i samma liga som JG, dvs clown ligan.

          Kommentar avatar
          Manne , 11 månader sedanSvara

          Du tycker att JG var dålig igår?

          Kommentar avatar
          Hasse, 11 månader sedanSvara

          Nej igår gjorde JG bra ifrån sig. Men en bra match kommer inte att ändra vad jag tycker om clownen. Men igår var bozo bra.

        • Kommentar avatar
         Conta, 11 månader sedanSvara

         Ja Peter Andersson i Malmö borde stäng igen sin glappande trut när han kritiserar domarna.Domarna har hittills varit väldigt väldigt snälla mot Malmö och låtit dom komma lindrigt undan i alla 3 matcherna i denna kvart.

         • Kommentar avatar
          GöranA , 11 månader sedanSvara

          Skellefteå, Växjö och Djurgården ångar på mot semi med kraftfull SLUTSPELSHOCKEY. Vad har vi att sätta emot ?

           Kommentar avatar
           Manne , 11 månader sedanSvara

           Tycker inte att Växjö imponerat alls. Däremot Skellefteå, de har imponerat.

         • Kommentar avatar
          Jocke Sjöö, 11 månader sedanSvara

          Malmö spelar grishochey Peter Andersson är en gris, Vad annars kan man säga efter alla fula övergrepp ifrån Malmö.

          • Kommentar avatar
           Hövdingen, 11 månader sedanSvara

           mer hjärta mer jävlaranamma,mer tro, mer allt då är vi i semi!!!!!!!!!

           • Kommentar avatar
            grbvysak, 11 månader sedanSvara

            [url=https://buybitcoin.us.com]how to buy bitcoin stock[/url]
            <a href=" https://buybitcoin.us.com ">bitcoin trading platform</a>
            <a href="https://buybitcoin.us.com">bitcoin trading</a>


            Lämna en kommentar