Nu agerar Frölunda – vill värva defensiv back


► Här är beskedet som många fans nog väntat på:
► Frölunda vill värva en defensiv back.
► Jobbet är i full gång.
► Dessutom – Simon Hjalmarsson fick lämna sjukhuset i natt, ska inte vara någon fara med honom och hans hals.

Rakapuckar.com bild

Det har läckt för mycket i Frölundas försvar, nu jagar klubben förstärkning på backsidan. Foto: TOMMY HOLL

 

ALLA INSLÄPPTA MÅL, alla problem i egen zon med sortering, spelare som tappar huvudet i motgång, mjukt agerande framför egen bur – det har nu fått Frölunda att agera.

Sportchefen Fredrik Sjöström sa nyss till mig angående backbesättningen:

– Vi tittar på att stärka upp.

** Och då är det en spelartyp ni inte redan har utan mer av en ”rejäl pjäs”?
– Ja, vi har väl mer tittat åt det defensiva hållet, inte en spelande back.

Sjöström om läget, han är förstås långt ifrån blind, fick i 4–6-matchen mot Liberec åter se bevis på vad som fattas:

– Det är så klart ingen som medvetet vill spela dåligt, men fakta är fakta, du ser vad vi ser, vi tycker inte vi varit tillräckligt bra.

Många fans har skrikit efter ”en tung back”, nu måste man ju inte väga 110 pannor för att vara nyttig i modern hockey, men ska man ändå generalisera en smula så är det mer den typen av back Frölunda nu är på jakt efter än den mindre, spelskickliga som redan finns.

Samtidigt poängterade Sjöström när vi talades vid:

– Inte bara detta som kommer göra att allt blir bättre, nummer ett är att få de spelare vi har att göra det bättre. Vi tycker att vi har bra spelare, bra personal, det är vår uppgift att få dem att spela bättre, vi måste jobba för det, vi är i den här båten tillsammans.

Rakapuckar.com bild

Frölundas backnumerär är stort, minns att Johannes Johannesen är utlånad till Leksand och att Filip Westerlund mest fått nöja sig med juniorhockey.

Sjöström ville dock inte uttala sig huruvida en back i dagens trupp ska bort om en ny kommer in:

– Vi har tittat på något som kan hjälpa oss, något som vi inte riktigt har.

Affärsmässigt hade det hjälpt att hitta en klubb som ville ta över Matt Donovans kontrakt, Matt som sitter på en rätt bra lön, som har en hög kapacitet men som i höst haft förtvivlat svårt att konsekvent prestera på hög nivå.

Den typen av beslut är svåra att fatta för en klubbledning, speciellt när det gäller en så sympatisk, ambitiös spelare som Donovan. Minns att han i våras flög över Atlanten på försäsongen för att resa med på träningsläger till Medelhavet, något nordamerikaner sällan gör – de brukar vilja ha sin sommarledighet.

Men svåra beslut är just vad en sportchef har betalt för att fatta.

Och ekonomin är en viktig faktor här, även om man egentligen vill behålla en spelare kan plånboken tala ett annat språk.

Eller så blir det i alla fall lättare att låna ut Filip Westerlund …

Rakapuckar.com bild

Nå, Frölunda ska hitta sin nye back först, låt oss vänta till dess. Sjöström ville/kunde inte ge någon tidsplan, men räkna med att han jobbar så fort han kan, det brådskar ju.

Centerspåret? Inget nytt, enligt Sjöström.

– Vi jobbar på några bra spår, får se om det kan bli något, om inte får vi börja om på nytt, men jag hoppas inte det ska behövas.

Till sist: Simon Hjamarsson som fick en puck över struphuvudet i förlustmatchen mot Liberec, han fick i natt lämna sjukhuset dit han fördes för observation.

Första rapporterna som Fredrik Sjöström fick sa att det verkade vara okej med Simon, och jag fick nyss ett SMS där Sjöström skrev:
"Träffade Hjalle precis, ska inte vara någon fara."

TILLAGT 11.03: Lite senare gick Frölunda ut med följande citat av Hjalmarsson:
"Det är inga skador. Jag tar det lugnt i dag, men går på is i veckan igen."

***

Frölunda tränar som vanligt, med de spelare som är kvar, onsdag–fredag, tar sedan helgen ledigt innan det är på't igen på måndag inför omstarten i SHL.

***

Som en påminnelse, eller för er som är nya:

rakapuckar.com  kan inte leva på annonser, dessa är ett tillskott, men det handlar om att ni läsare behöver känna att journalistiken är värd att betala för.

1 kr/dag är sajtens slogan, det gör 30 kr/månad. 

Min önskan är att ingen tjuvläser, annars är det svårt, nära på omöjligt, att driva sajten vidare.

Ni kan betala er "prenumeration" så här:

Swish: 0736–854501

Bank: SEB 5001 00 769-13

Tack för er förståelse.

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
59 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Christer, 1 år sedanSvara

  Jag saknar oliver lsuritzen va tror du henne om det

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Han tillhör Jokerit i KHL. Så honom får du nöja dig med att drömma om. :)

 • Kommentar avatar
  Ruttger, 1 år sedanSvara

  Skönt att höra gällande Hjalmarsson! Vi behöver inte utöka skadelistan just nu :/ Bara hoppas att laget och ledningen kommer samman och presterar. Keep up the good work, Leman! Du behövs i detta läget, väldigt bra rapporterat. Me like :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Stort tack! Me like snälla ord från läsare ...

 • Kommentar avatar
  Daniel, 1 år sedanSvara

  Äntligen, att det skulle ta sådan tid att se värdet av just den spelartypen! Skönt att allt verkar ok med Hjal,arsson.

  • Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Skulle vilja fråga Sjöström hur de tänkte när de byggde laget utan defensiva backar. Helt obegripligt

    Kommentar avatar
    Deffen, 1 år sedanSvara

    Känner du Sigalet? Eller Nyberg? Gunnarsson?

  • Kommentar avatar
   Jaha, 1 år sedanSvara

   Äntligen! Även om Donovan är en underbar gubbe så håller inte han för att spela i Frölunda! För ojämn och för dålig defensivt! Tyvärr

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Nu var ju detta bara en tanke från min sida rörande det ekonomiska, att Frölunda KAN känna sig tvingat att agera för att inte ligga ute med för mycket pengar. Finns inget annat än min spekulation här.

  • Kommentar avatar
   Mattias Hedin, 1 år sedanSvara

   De hade ju chansen för några veckor sen när Welch va klubblös. Hade varit en perfekt back o få in! Agerar alldeles för sent enligt mig!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Nu vet vi ju inte ens om Welch velat till Frölunda, han har en historia i Växjö – som dessutom är känt för att betala bra.

  • Kommentar avatar
   Magnus Fernblad , 1 år sedanSvara

   Tackar för en bra sajt, swishat 50 spänn.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Tack själv!

  • Kommentar avatar
   Philip, 1 år sedanSvara

   Hur jävla inkompetent får man vara som GM? NU tittar man efter en defensiv back som behövts hela 2017! Detta skulle han gjort redan förra säsongen eller i sommras, inte i panik 16 matcher in i säsongen. Mängder med bra sådana backar har passerat Daniel Rahimi, Noah Welch, Niklas Arell, Michael Kostka, osv. till om med en liten spelare som Jonathan Pudas är mil bättre defensivt än de han tagit in. Sen släppte han ju Christoffer Persson inför förra säsongen ljushuvudet... Att det saknas en center kunde man kanske räknat ut i augusti/september när man stod med endast 2-3st naturliga varav en gammal och skadebenägen. Nu kanske Hjalle är skadad vem skall omskolas nu Sjöström? Jag brukar inte skrika att någon skall avgå med Fredrik Sjöström har gjort ett fullständigt uselt jobb om man bortser från Johan Mattsson och Ryan Lasch. Nej Sjöström har tyvärr fått ett jobb han inte klarar av och hans idiotiska "Nubben" tänk att man bara behöver små spelskickliga backar har återigen visat sig vara en katastrof.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Gott att du fick skriva av dig lite ilska ... ;) Härligt med åsikter. För övrigt är jag också stor fan av Pudas, men när jag skrev det i sensomras fick jag höra hur usel han var i egen zon, framför eget mål. Svårt, det där med hockeytyckande. :)

    Kommentar avatar
    Robert, 1 år sedanSvara

    Ja, märkligt att läxan man drog till året med SM-guldet försvann spårlöst efteråt? Ansvaret verkar falla tungt på Sjöström. Trodde att han insåg misstaget under fjolårssäsongen.

    Kommentar avatar
    Philip, 1 år sedanSvara

    Hur Pudas är som spelare kan man tycka sis och så om. Tog upp fem andra som exempel mer för att göra min poäng. Det verkar dock inte som du håller med mig om Fredrik Sjöströms inkompetens? Ilskan som du kallar det grundar sig på argument som defensiv backbrist och ont om centrar eller tycker du Sjöström har byggt det här laget bra?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Nej, jag håller inte med om att Fredrik Sjöström är inkompetent, det är att ta till alldeles för starka ord när man (du och jag) står utanför och inte alls har koll på allt som sker. Jag skrek inte heller högt efter en "tung back" inför säsongen, historien har liksom inte visat att detta är ett krav, man kan spela fysiskt utan att väga 110 kilo, men i läget som Frölunda hamnat i, med spelare som inte litar på varandra, som gör fel saker, som stressar upp sig, som försöker hjälpa kompisen och lämnar sin yta ... i det läget kan jag förstå att en klubb agerar. Men det är lätt att vara efterklok. Sedan skrev jag redan i våras att Frölunda var inne på ett farligt spår när man lite lättvindigt släppte ifrån sig kärnspelare som t.ex Patrik Carlsson, och där har jag inte ändrat mig.

    Kommentar avatar
    Anders Olsson, 1 år sedanSvara

    Precis , hur mycket bra defensiv tappade man inte när Lasu, Purre och Sundtröm försvann, Tycker det är lite löjligt att bara prata om stora backar, kom ihåg att Lauridssen sög totalt innan slutspelet där han var kanon såklart men hade hellre plockat några med Fantenbergs alla verktyg !

    Kommentar avatar
    Philip, 1 år sedanSvara

    Inkompetent = Ej meriterad, Oskicklig. Anser nog att båda de två synonymerna är en ok beskrivning av hans arbete med tanke på att han inte varit GM tidigare och den situationen Frölunda hamnat i nu. Jag har full förståelse att du och jag inte har insikt i vad som händer men några saker vet vi. Vi vet att han har ungefär samma pengar att röra sig med som Växjö och Skellefteå (årsredovisningar, artikel i di från EY, även Helbers uppskattning). Vi vet också vilka spelare de har värvat (så dessa har varit lediga och kunnat tänka sig spela i SHL). Vi vet också att man inte måste vara "stor" för att spela fysiskt men det är ju väsentligt lättare att spela fysiskt om man väger cirka 10-15kg mer än motståndaren även detta vet Sjöström då han själv såg Christoffer Persson och Oliver Lauridssen i Frölunda när de vann guld. Sjöström har gjort ett val att hellre lägga dessa pengar på backar som Donovan och Almqvist. Du själv stämmer in i kritiken även om du refererar till dem som ”Kärnspelare” då du säger att han släppte iväg två spelare för lätt, båda två var centrar. Även detta var Sjöström fullt medveten om för 6 månader sedan.

  • Kommentar avatar
   Anders olsson, 1 år sedanSvara

   Är två dagars ledighet/vila verkligen något vi har råd med i dagsläget? En dag borde räcka och åtminstone köra nått lättare en av dagarna.
   Hur ser det ut med mental träning i laget? Finns där nån mental coach som hjälper spelarna? Kan tänka mig att särskilt de unga kan behöva det då man per automatik har osäkerheter och har mycket tankar som ung även om det inte synd utåt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Tror tvärtom, just nu är det verkligen behov av att göra något annat än bara träna hockey, skallarna behöver vila, koppla av, skaffa perspektiv på tillvaron. Jag hade gjort något annat än bara träna hockey i veckan.

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Ja, det var bra nyheter, bättre sent än aldrig... Hade varit skönt att slippa den här jättesvackan...
   Hoppas bara nu att det finns någon/några spelare tillgänglig/a som passar både plånbok och laget...
   Skönt med ändå relativt goda nyheter angående Simon Hjalmarsson.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Ja, mitt i allt backsnack ska man inte glömma det, att a) så var det skönt för människan Simon, och b) så var det viktigt för Frölunda.

  • Kommentar avatar
   Tobbe, 1 år sedanSvara

   En målvakt , en back . Och en center

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Jaså, duger inte Mattsson nu heller ...? ;)

  • Kommentar avatar
   Mattias, 1 år sedanSvara

   Det är inte en sekund för tidigt. Att backsidan inte skulle hålla såg ju alla redan när truppen spikades och det har ju visat sig stämma. En stor tung småful defensiv är vad som behövs nu. Frågan är bara var man hittar en sådan vid den här tiden av året. Sedan tycker jag att Sigalet ska ha minst lika mycket skit som Donovan får för Sigalet har varit lika usel han.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Sigalet har lyft sitt spel rejält på slutet. Nu när det är lite mer okej att spela enklare ibland.

    Kommentar avatar
    Patric Agblad, 1 år sedanSvara

    Backsidan är ju spelare för spelare jämnbra med förra säsongen. Tömmernes har ersatts av en något sämre (ingen skam i det) Almquist. Skillnaden i kvalitet mellan dem ska vägas upp av förbättring på yngre spelare som blivit ett år mognare i Nyberg, Dahlin, Nörstebö, (Westerlund). De "äldre", Sigalet och Donovan, förväntas hålla åtminstone samma nivå som ifjol. Så om man tyckte det var uppenbart innan säsongen att det skulle vara för dåligt så tittade man nog inte tillräckligt noga :)

  • Kommentar avatar
   Peter Paegle, 1 år sedanSvara

   Håller med Mattias ! Welch hade varit perfekt. Rahimi och Arell också riktigt bra. Grymt bra info som alltid Leman

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Rahimi är en av få som kombinerar tyngd och fysik med rätt bra hockey skills. Finns ytterst få som han.

  • Kommentar avatar
   Fräd! , 1 år sedanSvara

   Finns det ens någon duglig back på marknaden att värva??

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Däri ligger svårigheterna. Dels ska någon vara ledig, dels passa in i Frölunda. Det är INTE bara att öppna plånboken.

    Kommentar avatar
    Philip Lindberg, 1 år sedanSvara

    Niclas Andersén hade varit någon att ge ett längre kontrakt och bygga defensiven kring.

  • Kommentar avatar
   Håkan Carlsson , 1 år sedanSvara

   Insåg tidigt på säsongen att det fattas ett antal kilo muskler hos VF. Behövs en center som Sean och en tyngre back. Alla minns hur bra Lauridsen blev.

   • Kommentar avatar
    Sven, 1 år sedanSvara

    Hörde RR säga att den nye defensiva backen kommer att spela hela tiden...

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Fniss ... ;)

   • Kommentar avatar
    Erik , 1 år sedanSvara

    Vilka ev nyförvärv tror du det kan handla om Henrik, några namn som du tror är på g? Tack för en riktigt bra sajt!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Tack för snälla ord. Önskar jag vetat några namn, men det gör jag inte, tyvärr.

   • Kommentar avatar
    Jimmy, 1 år sedanSvara

    Tim Erixon?
    Jonas Junland?
    Jonas Ahnelöv?
    Victor Swedberg?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Tim kvar i AHL, Junland förlängde med Lausanne, Ahnelöv landslagsback med bra betalt i KHL där SHL inte är I NÄRHETEN av att kunna konkurrera, möjligen skulle Viktor Svedberg en vacker dag vilja komma hem ... men tycker Rönnberg att han passar in i Frölundas hockey? Tveksam. Men hade varit spännande, kan jag känna.

   • Kommentar avatar
    Johan , 1 år sedanSvara

    Tycker inte man kan klandra EN person för något här. Kommer ihåg hur jag svor över dansken i början på guldsäsongen. Han var bedrövlig. Men vilken resa han gjorde. Även Fantenberg hade ju en enorm utveckling som exempel. Det är ju samma herrar då som nu som byggt laget. Man kan ju inte få guldutdelning varje säsong så att säga. Även om förhoppningen är det. Man har ju fått Mattsson i år eller hur. Vem såg den utvecklingen komma. Hjalmarsson var utskälld redan förra säsongen, riktigt bra nu även om inte målen kommer. Tror man får ha is i magen och inte vända allt till ett helvete. Nu ska man ju ändå kolla efter en sådan back när det inte gick som man trodde med utvecklingen av alla. Tycker det är ytterst kompetent folk i föreningen (personal då). Man kan inte gå från himmel till helvete på några matcher. Klart hockey ska framkalla känslor, men man kan ju sansa sig lite kanske.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Det var många kloka ord där. Som bekant är det lätt att veta allt med facit i hand. Samtidigt – gott när folk har åsikter. ;)

     Kommentar avatar
     Stina, 1 år sedanSvara

     Så bra skrivet. Dessutom finns det inga "blåbärslag" längre, alla kan slå alla en bra dag. Och det är jämnare än någonsin. Några vinster och vi är uppåt i tabellen... Får de bara det där självförtroendet som de behöver så kommer det att bli bättre.

   • Kommentar avatar
    Hans, 1 år sedanSvara

    Svårt att vara negativ med risken att bli påhoppad....Kombinationen av att Donovan inte inger fullt förtoende bakåt tillsammans med att det låser sig mentalt framför mål....många 100 passningar blir det I dom flesta fallen...Jämför med NHL där man alltid "går på mål". Frölunda måste vara svenska mästare I sarghörnen....tvärr är det svårt att få in pucken I mål därifrån.
    Summa: Bort med Donovan...ersätt med 1+1 tyngre defensive...mindre spel I hörnen...gå på mål...visst låter det enkelt.. :-)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Lättare att gå på mål i NHL där rinken är fyra meter smalare, men visst har du en god poäng, Frölunda blir för runt ibland, för lite målsökande.

   • Kommentar avatar
    Patrik, 1 år sedanSvara

    Skönt besked om Hjalmarsson!
    Vad gäller back/center värvning så finns det nog väldigt få av kvalité lediga. Hur funkar det inom hockeyn när det gäller värvningar under säsong i fotbollen köper man ju lös de spelare man vill ha går det inom hockeyn? Och har Frölunda råd med det?
    Kan man köpa så finns det ju alternativ i både Ryssland och Schweiz.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Köpa loss är svårt, händer sällan. Om en spelare köps ut från sitt kontrakt i t.ex Ryssland, alltså att klubben där inte längre vill ha spelare, hamnar han inte i Sverige av skatteskäl, i alla fall inte direkt. Om en schweizisk klubb vill slippa en lön, t.ex, kan ju en svensk ta över kontraktet, då "köper man inte loss", man har vad som kan kallas byteshandel. Men rent generellt ... nej, det dräller inte av lediga spelare på marknaden.

   • Kommentar avatar
    Henrik , 1 år sedanSvara

    Henrik leman, sparkade Frölunda Patrick Carlsson eller ville han lämna?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Sparkade gjorde man inte, Patriks kontrakt gick ut, och Frölunda valde att inte förlänga, minns jag rätt fanns ett kontraktsförslag som Patrik accepterade men som Frölunda sedan drog tillbaka. Ekonomiskt pussel, Frölunda såg inte samma värde i Patrik som jag och flera andra gjorde.

     Kommentar avatar
     Stina, 1 år sedanSvara

     Där gjorde Frölunda ett stort misstag. Med så mycket hjärta i föreningen så borde de försökt lösa det med Patrik så att alla blev nöjda. Tror att de blev lite för lyckliga när de fick chans på spelare som ville hit och utvecklas och glömde bort att de redan hade en utvecklingsbar och arbetsvillig spelare här.

   • Kommentar avatar
    Tommy, 1 år sedanSvara

    Hatten av Leman.
    Bloggen är i världsklass.

    Ser att flera reagerar på att Sjöström och co väntat så länge med att vilja ha in en back. Jag förstår hans väntan fullständigt. De backar vi har idag skulle kunna vara enormt bra! Om laget hade klaffat. Tyvärr gör det inte det. (Som alla har märkt). Hoppas nu bara vi kan få in de nya spelarna fort! Så dom kan jobba ihop sig snabbt. Annars står vi där igen om 15 matcher.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Tack! Ja, det är för lätt att säga att alla spelare är kass, så är det givetvis inte,men ibland fungerar inte saker som man tänkt, då måste man också agera. Intressant se vad Frölunda kan hitta som är på marknaden och har rätt pris.

   • Kommentar avatar
    Mikael, 1 år sedanSvara

    Förstår faktiskt inte varför man släppte iväg Persson till HV71. Han är en stöddig pjäs i försvarszonen. Tråkigt också att Lasu valde spel i Finland, han än en fantastisk boxplay-spelare. Vi får hoppas dom hittar någon lämplig back och att Sean snart är tillbaka i spel.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Persson var ekonomiska skäl, Frölunda ville ha in flera backar på samma lön, såg inte juniorer som skulle ta plats; hade man nu vetat att Dahlin/Westerlund skulle vara så bra, t.ex, hade man kanske agerat annorlunda.

     Kommentar avatar
     Stina, 1 år sedanSvara

     Tycker nog att Lasu förtjänade lite miljöutbyte. Han kommer att komma tillbaka bättre än någonsin och med nya intryck som kommer göra både honom och Frölunda bättre.

   • Kommentar avatar
    Fredrik, 1 år sedanSvara

    Hur mycket pengar måste Frölunda lägga på back och center, för att få någon som kan lyfta laget?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Oj, jättesvårt att säga på rak arm, beror helt på vilken typ av spelare vi snackar om, på vilken nivå, vem som är ledig, eller vilka, etc. Men ... ska du ha en "bra", ett hyggligt namn, så 120, 150 K/månad minst. Men ... detta är individuellt, jättesvårt, beror så mycket på vem/vilka.

   • Kommentar avatar
    Mikael , 1 år sedanSvara

    Oavsett vilka spelare som tillkommer är det viktigt att dom är ledartyper som gör sin röst hörd i omklädningsrummet på i isen och i båset. VF behöver positiv energi mkt jävlar anamma. Vis som du är som vanligt Leman så ser vi ett lag som behöver "vila" skallar och kropp hitta på ngt kul komma samman i en miljö utanför rinken.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Precis så, när det går tungt kan man inte bara klaga och fokusera på det som INTE fungerar, man måste även trycka på saker som GÖR det, lyfta dessa, bevara glädjen, optimismen, tron. Spelare som bara får höra att de är kassa blir gärna det till slut.

     Kommentar avatar
     Mikael //Lövet, 1 år sedanSvara

     Vill bara meddela att du är mkt uppskattad och ett bidrag är swichat

   • Kommentar avatar
    Joel, 1 år sedanSvara

    Många skriver om Oliver Lauridsen, men om jag inte minns fel var inte han så övertygande bra under grundserien, utan fyllde en viktig funktion i slutspelet.
    Jag saknar nog Marino mer.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Full förståelse för den känslan.

   • Kommentar avatar
    Rallyclay, 1 år sedanSvara

    Lite funderingar efter att ha sett matchen igår.
    Man släpper in enkla mål när försvarsarbetet kollapsar, många skriker efter nya backar men försvarsarbetet utförs ju utav 5 man på banan. När Joel och MRO stirrar på puck och sjunker ner till mål är vi illa ute.
    Denna match borde varit avgjort tidigt då Frölunda var det bättre laget. Att i slutet tappa en offensiv tekning i pp till att förlora matchen i bp kan vi ju inte riktigt klandra backarna för!
    Som jag har sagt innan, detta blir ett mellanår. Man kan inte med den spelaromsättningen vara i topp varje år.
    Det går inte heller att skylla allting på Sjöström, tror nog man är fler som tar beslut om rekryteringar.
    Gäller redan nu att tänka på nästa år och styra upp vad som saknas istället för att panikköpa. Åka ut det gör man ju inte då det finns både hängslen och livrem för SHLlagen så de kan stanna kvar.
    En sista kommentar, tänk om JG hade stått igår. Fundera på vem som hade fått skulden då?
    Uppehållet kommer lägligt, exiten från CHL var bra nu kan vi bara sikta framåt. / Claes

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Äntligen någon som förstår att man inte bara kan klandra backar för allting, försvarsspel är ju något som fem man ägnar sig åt. Att Frölunda nu ändå letar back tyder på att man har spår på något som kan vara bra, som kan göra slutspel realistiskt. Samtidigt ... större är inte skillnaden mellan lagen i SHL än att Frölunda skulle kunna hamna i botten, om allt fortsatte gå emot. SÅ kraftiga är varken hängslena eller livremmarna att man kan vara säker på att hänga kvar. Därför förstår jag att Frölunda inte sitter helt lugnt i båten.

   • Kommentar avatar
    Ingemar Bernthsson, 1 år sedanSvara

    Hej... å jag säger som många andra - Tack för allt intressant du skriver om hockey i allmänhet å FHC i synnerhet!
    Det kan väl inte finnas snålåkare? BETALA! Tom en smålänning betalar glatt för detta.
    Nåväl, nu till frågan, som jag hoppas/tro att du har ett bra svar på

    • Kommentar avatar
     Ingemar Bernthsson, 1 år sedanSvara

     Hahahaaaaa... oj, kom inte frågan med?!?
     Jo,min fundering handlar om storleken på rinken. Varför kör vi i europa med stor rink? För det är väl bara over there som rinken är mindre? kollar en del på NHL och gillar farten. Gillar att det är i stort sett omöjligt att parkera med pucken och fundera på nästa drag. Har det diskuterats om små rinkar i Sverige? Alltså en riktig diskussion. Vad vet du och hur tänker du om detta?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Tack för att du gillar bloggen och betalar! Funderingarna vad gäller liten rink i Sverige har gått mycket så här att den svenska stilen, med spelskicklighet, smarta, kloka spelare, inte minst centrar, det föds på våra stora rinkar. På de små riskerar det bli mer tuta och köra, utan tanke. Nu delar jag inte riktigt den åsikten, tyckte Henrik Sedin sa det bra om småttingar som växer upp på liten rink och är nära pucken ofta, men ... det är ett ämne för en annan debatt.

    • Kommentar avatar
     Nolte, 1 år sedanSvara

     Nja nu tycker jag att Sjöström får hejda sig lite, SÅ dålig är faktiskt inte backsidan. Gäller bara att få överprestation och Maxutveckling på samtliga. Sorry HL jag va tvungen ;) keep up the good work!

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Tack! :)

    • Kommentar avatar
     Mikael , 1 år sedanSvara

     Tack Henrik. Swishat å klart!
     Varför ska man ta enklaste lösningen att låna ut en utvecklingsbar spelare och försöka "lära" en gammal räv hur grunderna ser ut? Är det feghet tror du? Jag tror ju problemet ligger djupare än att nöja sig med att ta in EN back å kanske en center..... denna säsongen är ju VF seriens bajenödigaste lag, skiter ju ner sig så fort det hettar till i egen zon. Varför statuerar man aldrig exempel, bänkar den som inte gör jobbet, KANSKE till och med tar en timeout INNAN det redan är kört!
     Ps .roligt att Hjalmarsson verkar ok.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Det där med att bänka, det är inte Rönnbergs grej. Till viss del kan jag hålla med, till slut riskerar det bli lite vargen kommer, men jag är inte med på tänket hela vägen – för ibland behöver vi människor en rejäl påminnelse om vad som gäller, och en bänkning kan vara en sådan.

      Kommentar avatar
      Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

      Det där med timeout är inte heller Rogers grej...

      Kommentar avatar
      Manne , 1 år sedanSvara

      Gör ingen som helst skillnad om Roger tar timeout eller inte. Han kan prata, prata och prata - men det hjälper inte. Just nu.. Det enda positiva är att spelarna skulle få vila i 30sek, någon annan nytta - nej.

    • Kommentar avatar
     mike, 1 år sedanSvara

     Backsidan är givetvis inte den enda anledningen till att det gått/går dåligt. Däremot är den inte tillräckligt starkt, vilket att man nu letar styrker. Centersidan är också svag jämfört mot tidigare. Så det är ju flera delar som inte är på topp. Man tappade mycket defensiv styrka på centersidan när Lasu, Purre och Sundtröm försvann. Så på det stora hela, har man inte lyckats med lagbygget.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Det är ett sämre lag än förra säsongen, tveklöst, ett som ledningen hoppades skulle utvecklas – men där är vi inte. Än, i alla fall ...

      Kommentar avatar
      Henrik , 1 år sedanSvara

      Fast Patrick fick ju sparken.. han lämnade ej frivilligt

    • Kommentar avatar
     P, 1 år sedanSvara

     I hockeyskolan fick man lära sig att man anfaller med 5 spelare och man försvarar med 5 spelare. Att Frölundas defensiv ser ut som den gör är över hela laget , inte över 6-7 backar.
     Lika mycket som man vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Precis så.

    • Kommentar avatar
     Dallasm3, 1 år sedanSvara

     Jacob Larsson?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Kan inte se honom åka hem efter bara några månader. Och han var inte speciellt stark i Frölunda förra säsongen.

    • Kommentar avatar
     Sven, 1 år sedanSvara

     Tror man borde spela enklare i egen zon. Dra ner på överbelastningen tills laget fått något som kan liknas vid självförtroende.
     Våga också gå hårdare med de spelare som faktiskt gör jobbet.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Man HAR börjar spela lite enklare, lite rejälare, problemet nu är mer överjobb i vissa situationer, släpper sina positioner etc. Däremot,spela hårdare med vissa spelare, det kan jag också vara inne på, i alla fall ibland. Sex backar, skrev jag t.ex om i går.

      Kommentar avatar
      Sven, 1 år sedanSvara

      De överbelastar fortfarande. Det borde de sluta helt med. Man mot man, tyg mot tyg. Tills kammen växt.

    • Kommentar avatar
     örjan norrbin, 1 år sedanSvara

     hej leman jätte bra blogg om frölunda alltid raka saker men jag ser att du undrar om betalar för att läsa din blogg ser du när man har betalat jag satte in 120 kr 24-10

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Jag ser att folk betalar, men påminner för att dels tillkommer nya läsare, dels är det inte alls alla som betalar. :) Stort tack för att du "prenumererar."

    • Kommentar avatar
     Peter, 1 år sedanSvara

     Saknaden av Robert Olsson till Djurgården är tveklöst stor, man underskattar gärna den roll som backtränare har! Visst han fick ett stökigt första år i Djurgården men nästa med samma trupp har han presterat med sina boys, och detta med en trupp som jag tycker är sämre en Frölundas!
     Betänk också att Djurgården har en ung trupp med en del unga backar!
     Men som dom har spelat,
     Tror pesonligen att Frölundas stora problem är förståelsen till var andra och jobbet utan puck, detta har skapat en ordentlig osäkerhet i laget att ingen litar på varandra, och med detta uppstår det osäkerhet och stress!
     Just oförmågan att handla i stress är Frölundas största akilleshäl, dom behöver lita mera till varandra och med det kommer självförtroende,
     Det är så mycket psykologi i sport, och mycket sitter i huvudet.
     Titta på New York rangers som var helt under isen och nu vunnit 4 raka!
     Me detta sakt är det aldig fel att spetsa truppen för det kan ge energi till gruppen.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Nu var ju inte Robban ansvarig för backarna utan forwards, men visst förstår jag din poäng, en skicklig herre som denne stockholmare kan förstås vara saknad. Men du sätter fingret på något viktigt, förståelsen för varandra på isen, förmågan att agera som ett lag, även när det blåser snålt och regnar i sidled. Dessutom tror jag Robban fått ägna sig åt ett något enklare spel i egen zon än vad han och Roger gjorde i Frölunda, och tillsammans med andra faktorer har det gett resultat.

      Kommentar avatar
      Manne , 1 år sedanSvara

      Att spela enkelt i egen zon skulle Frölunda må bra av, med tanke på att de inte har så himla spelskickliga backar. Är man pressad, så lägg sarg ut och flytta upp laget. Ett så fruktansvärt enkelt sätt att lätta på trycket och slippa mer tid än nödvändigt i egen zon, det blir också jobbigare för motståndarna att hela tiden få åka in och sedan ut ur offensiv zon.

      Kommentar avatar
      Peter, 1 år sedanSvara

      Sorry HL du har så rätt, jag skrev tyvärr fel där, bra att du har koll på läget!

    • Kommentar avatar
     Mikael , 1 år sedanSvara

     Det är tur att du skriver... på Frölunda sida är det helt dött.

     • Kommentar avatar
      Johan, 1 år sedanSvara

      Det absolut värsta som Sjöström & co har gjort är värvningen av Sigalet. Dessutom på tre år och med en rätt kraftig lön. Bara kolla +- i SHL samt gårdagen. Inne på 4 av 6 mål? Fast direkt i egen zon när han är inne...

      • Kommentar avatar
       Mattias P, 1 år sedanSvara

       Försvaret är inte bra. Men i ärlighetens namn så gjorde tjeckernas målvakt och spelare 2 eller 3 galna Lundqvist räddningar på givna mål. Samt att 3 mål gick på Frölunda spelare och in i eget mål. Men tjeckerna var mer taggade, det räckte för vinst.

       • Kommentar avatar
        Peter johanberg, 1 år sedanSvara

        Jag betalade in 365:-. Artiklarna är så bra att jag skall ligga på mina vänner att prenumerera på ditt nyhetsbrev!!! Vill du ha per månad eller för ett år? Keep up the good work

        • Kommentar avatar
         Göran , 1 år sedanSvara

         Varför kan vi inte vara glada och nöjda med att ledningen agerar istället för att klaga! Nu värvar man efter att gett laget en rejäl chans! Hellre det än att värva efter 3-4 förluster och såga hela laget. Det lätt att förstå tron på flera av spelarna att dom skulle upp ett snäpp i år och kanske var det fel men hade det lyckats så hade Sjöström varit ett geni. Lite balans i kritiken är välkommet och självklart har flera underpresterat och kanske hade det sett annorlunda ut om vi börjat med 5 vinster!!! Knyt näven nu spelare och fans för nu kör vi!! VF!!!!!!

         • Kommentar avatar
          Richard, 1 år sedanSvara

          Om vi behöver en back så är det en som är positionssäker och har bra fysik/vinnarmentalitet. Håller med om att Matt känns fel för Frölunda just nu. Gunnarsson bör vara 7:e back

          • Kommentar avatar
           Mats Andreasson, 1 år sedanSvara

           100 spänn swishade till denna grymma site med klockrena analyser och suveräna sportkrönikor. Fortsätt så.Tycker det är bra att Frölunda agerar i backfrågan.

           • Kommentar avatar
            Zeke, 1 år sedanSvara

            Älskar dina ärliga texter på ett språk som vi dödliga förstår... skickat över 100 sek.


            Keep up the God work!

            • Kommentar avatar
             Christer, 1 år sedanSvara

             Vet du vem Mike webbredaktör är

             • Kommentar avatar
              uzoufero, 1 år sedanSvara

              [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

              • Kommentar avatar
               uiwevupu, 1 år sedanSvara

               [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

               • Kommentar avatar
                ijoxaxa, 1 år sedanSvara

                [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

                • Kommentar avatar
                 evvumibuu, 1 år sedanSvara

                 [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

                 • Kommentar avatar
                  olidciwo, 1 år sedanSvara

                  [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

                  • Kommentar avatar
                   igunuqoramjaj, 1 år sedanSvara

                   [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

                   • Kommentar avatar
                    odsaedrro, 1 år sedanSvara

                    [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

                    • Kommentar avatar
                     azejeoripadu, 1 år sedanSvara

                     [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

                     • Kommentar avatar
                      etekeqiqdwok, 1 år sedanSvara

                      [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

                      • Kommentar avatar
                       idifayugugok, 1 år sedanSvara

                       [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

                       • Kommentar avatar
                        eraziivu, 1 år sedanSvara

                        [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

                        • Kommentar avatar
                         oceanicfinance, 11 månader sedanSvara

                         Hej tittare

                         Detta är Oceanic-Finance Vi erbjuder lån till privatpersoner och företag runt om i världen, vi är registrerade och licensierade lånföretag, behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? behöver du ett lån för att köpa en lägenhet? Vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett lån av något slag. E-post: Oceanicfinance113@gmail.com eller whats-app: +1(267)725-7570


                         Lämna en kommentar