Rönnbergs tuffa kritik: "Den totala ödmjukheten saknas"


► Sällan har jag upplevt Roger Rönnberg så skarp i snacket som i dag:
► – Den där totala ödmjukheten saknas i årets lag, tyvärr. Ser ut som spelarna inte tycker det är lika roligt att vara en del av den här klubbens identitet.
► Jag tänkte direkt på Patrik Carlsson, på Nicklas Lasu, på Christoffer Persson.
► Kanske en naturlig följd när man släpper ifrån sig sådana kärnspelare?

Rakapuckar.com bild

NI SÅG KANSKE C Mores intervju med Roger Rönnberg från Malmö efter att Frölunda stått för ett präktigt magplask.

Återigen stod Rönnberg och beklagade sig över spelarnas attityd och inställning.

”Hur känns det?”, undrade jag efter onsdagsträningen och fick svaret:

– Jättetråkigt. Vansinnigt tråkigt. Däremot så tror jag inte vi behöver hitta på nya förklaringar till varför vi förlorar matcher. En bristande vilja (hos spelarna) att följa de ramar vi satt upp, därför det ser ut som det gör. 

** Varför blir det så här? Tankar?
– Jag har haft den dialogen med spelarna i dag, jag var ganska skarp i min feedback till några jag förväntar mig mycket mer av. Det är väldigt tråkigt.

Många fans är upprörda över att deras favoriter ibland ser så viljelösa och ointresserade ut.

Kan ju vara intressant att veta då att Rönnberg reagerade, tog i på skarpen, efter den sällsynt bleka insatsen i Malmö.

Roger Rönnberg.
Foto: TOMMY HOLL

Men hans ord oroade. Det handlar trots allt om professionella idrottsmän.

– En del vill nog, i alla fall ha pucken och spela offensivt, men de här tråkiga sakerna utan puck? En del tyckte jag inte var klara för att spela SHL-match mot ett så bra lag som Malmö.

”Inte klara?” Det där är skarp kritik. Och beskrivningen av Frölundas spelare, i alla fall en del av dem, blev värre när Rönnberg fortsatte:

– Ytterligare en gång vi haft problem med att hitta rätta  tävlingsnivån mot Malmö. Vi har hittat den mot LHC match efter match efter match, mot Skellefteå, då behöver jag inte prata inställning, men just mot Malmö … det känns inte som att vi riktigt respekterar dem som det topplag de har chans att vara.

Häpnadsväckande, tycker jag.

Illa nog med hybris (övermod) mot ett lag som Rögle, men att Frölundas spelare – den här kämpiga säsongen! – inte fullt ut skulle respektera kvalitén hos Malmö … jag hittar inget annat ord än häpnadsväckande.

Rakapuckar.com bild

** Roger, det låter faktiskt osannolikt att dina spelare inte skulle respektera Malmö?
– Vi var inne i en väldigt bra period innan vi förlorade mot Rögle och Malmö (2x3–4), då ”släppte vi också på det”; det är den här totala ödmjukheten i årets lag, tyvärr är den inte där varje kväll.

För mig är detta hård kritik. 

Oerhört hård.

Oroväckande för alla med hjärtan för 031-klubben.

Frölunda lyfte när spelet förenklades, det fanns respekt hos spelarna för att de inte kunde spela ut andra lag, det krävdes stenhårt jobb i varje moment, försvar före anfall, ja … ni minns, allt det där.

Men ödmjukheten räcker alltså inte till mer än tre, fyra matcher?

Spelarnas inställning tycks felaktig, deras egna självbilder också.

Rakapuckar.com bild

Rönnberg fortsatte slunga ur sig citat som jag verkligen reagerade på:

– Som vi varit tidigare, jag tycker vi varit bäst i Sverige på att komma ut och tävla tre gånger i veckan. Vi har alltid jobbat så att (man inom) gruppen driver varandra, kärntruppen driver de andra spelarna, man vill jobba hårt, att vi är rädda om vår identitet som laget som jobbar hårdast.

– Nu använder jag ordet ”vill” mycket, jag tycker vi tappat ”villet” och bytt ut det mot "måste” alldeles för ofta i år. Det är den stora skillnaden. Det ser ut som om spelarna måste jobba hårt, att det tar energi, att det inte är lika roligt att vara en del av den här klubben och lagets identitet.

Jag vet inte hur ni reagerar, men för mig var det nära på förbluffande att höra Rönnberg och hans åsikter om spelarna (en del, ska vi kanske säga) i Frölunda modell 17/18.

Sensationellt skarp kritik. Tyckte jag.

Säkert hade Rönnberg en tanke med det.

Viktigt att skicka ett budskap till er, men också till spelarna:

Det här duger inte.

Jag tänkte medan vi stod där och lyssnade på Rönnberg, att … tja, så här kanske det blir när för mycket av kärntruppen, för många klubbhjärtan, försvinner.

Du får ett lag med spelare som inte riktigt har det där sista drivet för laget, för klubben, för fansen, för klubbmärket, som ger allt i det roliga jobbet men inte i det tråkiga, som helt enkelt inte är villiga att göra allt som krävs, i alla fall inte varje kväll, allt det här med att följa de ”tråkiga” riktlinjerna om att spela klart försvar innan man går till anfall, till exempel.

Att spelare som Henrik Tömmernes och Johan Sundström lämnade, här finns ingen kritik att rikta mot Frölunda, här fanns inga ekonomiska möjligheter att sätta emot.

Rakapuckar.com bild

Men Christoffer Persson för några år sedan?

Patrik Carlsson i våras?

Kanske ska även Nicklas Lasu räknas in, för ett riktigt bra kontrakt kanske fått honom att stanna?

Den här typen av spelare, hade de accepterat att deras lagkamrater kommit till spel med bristande inställning?

Jag tvivlar på det.

Det var kortsiktiga ekonomiska vinster när man fick in fler spelare för Persson, Carlsson, Lasu – men på lång sikt kostade det måhända mer än det smakade?

Upp till dagens lag att visa att det inte stämmer.

***

Snabbt inför Örebro borta på torsdag:

* Simon Hjalmarsson med Ryan Lasch och Carl Grundström.

* Joel Lundqvist och Mats Rosseli Olsen stod över träningen men spelar.

* Filip Westerlund är tillbaka, går in med Adam Almquist. Matt DonovanKristoffer Gunnarsson, John NybergJonathan Sigalet på träningen.

* Oliwer Fjellströms fot är opererad, kan bli borta i en månad, kanske två.

***

Gillar ni texten? Gilla ni sajten? Dela på sociala medier, tipsa era vänner.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
47 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 11 månader sedanSvara

  Wow!
  Ja, skarp kritik... men jag tror du har rätt, för många ur kärntruppen försvann.

  • Kommentar avatar
   Johan, 11 månader sedanSvara

   Fullständig idioti att släppa Persson till Hv.... Den gubben är oersättlig.... Gjorde ALLTID SIN DEL AV JOBBET och spelade med hjärtat! Frölunda överlägset stabilaste back sen Sundin slutade

    Kommentar avatar
    Danne, 11 månader sedanSvara

    Vet vi alldeles säkert att inte Persson ville testa något annat? Inte helt ovanligt. Kahnberg var i Brynäs, A Axelsson i Timrå, Sjöström Färjestad mm mm... Lasu lämnade och VILLE lämna även han..

    Kommentar avatar
    Direktören, 11 månader sedanSvara

    Japp, exakt det vet jag! Jag snackade ibland med Persson då vi bodde nära varandra medan han var kvar här. Han var ofta ute och gick med sina lilla hund och bytte mer än gärna några ord. Jag frågade om ryktena att Frölunda skulle köpa ut honom från kontraktet. Han var då mycket tydlig med att han ej hört något och att han ville vara kvar och försöka försvara SM-guldet. Sedan gick det ett tag och han blev klar för HV. Jag snackade senare med honom när han körde sommarträning på Härlandas konstgräsplaner. Då hade han köpts ut och kritat på för HV. Han sa att han var taggad att visa att Frölunda hade gjort fel och han hade en bra känsla med HV. Han tyckte de påminde om Frölunda i dynamik inför förra säsongen (som slutade med SM-guld för Frölunda): Många spelare som vill framåt och ger järnet varje frekvens. Många spelare med anknytning till klubben/bygden och som hade känslor för laget. Han sa att han trodde att det kunde bli riktigt bra. Så rätt han fick.....

  • Kommentar avatar
   Benny S, 11 månader sedanSvara

   Håller helt med, ett förvånande rakt och hårt uttalande om bristerna i inställning och ödmjukhet.
   Troligtvis mycket väl genomtänkt och säkerligen en bra väckarklocka. (Ytterligare en..)

   • Kommentar avatar
    Nolte, 11 månader sedanSvara

    På inget sätt sensationellt? Roger ser det vi ser, och först nu säger han det. Laget räcker inte till och det finns inga ledare, inre driv i gruppen, spelar som går i bräschen och sätter nivån. Ser absolut inget konstigt i hans uttalande, snarare skönt att han pratar klarspråk. Vi har varit många här inne tillsammans med dig som hela säsongen sagt att man saknar kultbärare och profiler, inte ens RR och förhoppningsvis inte heller FS kan blunda för det nu.

    • Kommentar avatar
     Bengan, 11 månader sedanSvara

     Hårt kritik, det är bra, men ledarna har en stor roll i prestationen, gillar inte riktigt att RR hela tiden "skyller" på spelarna, det är ett lag, både ledare och spelare. Positivt med ändringar i kedjorna, dags för Joel att ta en mer defensiv roll, så slipper han pressen att producera, Hjalmarsson blir bättre där. Det behövs en riktig vass enhet.

     • Kommentar avatar
      Epoe, 11 månader sedanSvara

      Kommer inte dela det här. Alltid samma sak. ”Man borde inte ha släppt sin åttondeback Christoffer Persson!!!”

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Det var det enda du fick ut av texten? Ditt bestående intryck?

       Kommentar avatar
       Direktören, 11 månader sedanSvara

       Åttondeback? Var du ej med guldsäsongen 2015/2016? Christoffer Persson var en av slutspelets absolut bästa backar och bidrog mycket aktivt till att Frölunda gick hela vägen.

       Kommentar avatar
       Epoe, 11 månader sedanSvara

       Var DU ej med? Persson platsade inte i laget under stora delar av 15/16. Därav utlånad till Karlskoga och FÄRJESTAD.

       Kommentar avatar
       Direktören, 11 månader sedanSvara

       Nog var jag med alltid. Jag såg nästan alla matcher. Det var ingen slump att jag skrev att han var en av slutspelets bästa backar. Marino och Lauridsen var ju dominanter i slutspelet. Att Fantenberg, Tömmernäs, Tom Nilsson, Lukas Bengtsson, Elias Fälth och Jacob Larsson fick mycket speltid i grundserien tycker jag bara var klokt.

     • Kommentar avatar
      N, 11 månader sedanSvara

      Ändå på ett sätt intressant att få faktan många av oss säkert känt.
      Problemet är att man återigen glidit ifrån det som gjorde dom stora igen, kärnspelarna med 5-6 säsonger i Frölunda , folk som växt upp med de där märket på bröstet. Väldigt intressant läsning och tydligen har inte alla fixat kraven från organisationen och ledningen denna säsongen.
      Därför har man inte fått lyften som Fantenberg, Lehkonen mm har fått i Frölunda.

      • Kommentar avatar
       Bros, 11 månader sedanSvara

       Låter oroväckande! Har respekten för klubbmärket försvunnit! Vi kan inte låta spelare med ryggrad försvinna varje år! Webers uttåg gör inte saken bättre! Det är nu vi måste visa att vi är ett LAG! Vi kan förlora matcher, men inte utan KAMP! Det är vi skyldiga supportrar och sponsorer! KÄMPA FRÖLUNDA!

       • Kommentar avatar
        Niklas, 11 månader sedanSvara

        Kärnspelare måste så långt det är möjligt hållas kvar. En spelare som Niklas Lasu går inte att ersätta.

        • Kommentar avatar
         Peter, 11 månader sedanSvara

         Med andra ord kritiserar RR sig själv och Sjöström och hela sportsliga styret. Man har ju misslyckats med karaktärsbedömningen på vissa spelare. Oavsett så är det förbannat illa att en del inte vill brinna för klubbmärket. Rensa ut i vår Tack!

         • Kommentar avatar
          Daniel, 11 månader sedanSvara

          Skarp kritik och detta har ju självklart luftats många gånger bakom stängda dörrar utan att få önskad effekt! Tufft att gå ut med det öppet men det behövs nog en rejäl markering nu. Skulle önska att RR även vågar bänka killar som inte gör jobbet, poängproduktion kommer o går för dom flesta men man kan alltid göra det hårda jobbet till 100% för att visa att man skall få istid. Samtidigt blir man ju orolig över att det skall behöva gå såhär långt och undrar över hur det står till med relationen mellan ledning och spelargruppen....

          • Kommentar avatar
           Henrik indian i exil, 11 månader sedanSvara

           Egentligen är det skamligt med Frölundas goda ekonomi att man inte bjuder Sveriges absolut trognaste och största publik på ett lag som kan konkurrera om guldet. Värvningarna I år har varit under all kritik undantaget Lasch, Weber och till viss del Mustonen. I övrigt lågbudget alternative utan potential. Tveksamma förlängningar med medelmåttor som MRO och Stålberg, den senare kan jag iofs tycka är ok. Ostabilt backspel och målvaktsfrågan är långt ifrån löst även om JG glimtat till på slutet. Alldeles för få målgörare och det verkar som endast Lasch, Olofsson och Grundström kan näta. Ska det fortsätta så här så kommer man ju att tappa lusten. Grauers får öpnna den feta plånboken nu och bjuda på ett lag som kan konkurrera istället för att kämpa för att nå ett slutspel där man kommer att åka ut direkt.

            Kommentar avatar
            Sven, 11 månader sedanSvara

            Lönebudgeten sätts efter grundserien. Slutspel innebär plus i bokslutet. Vi har alltså en lönebudget för plats 8-10 i tabellen. Och ska kanske inte bli överraskade att vi då ligger där.

          • Kommentar avatar
           Anders, 11 månader sedanSvara

           Mycket bra skrivit Henrik, håller fullständigt med angående den lättja att släppa kärnspelare som dom själva säger är så viktigt.
           Man kan också fundera på en annan detalj som dom också sagt att det är viktigt med att värva hemvändare likt några exempel här, Dick Axelsson, Mattis Olimb, Tom Nilsson, Max Görtz, William Lagesson med fler spelare.

            Kommentar avatar
            Epoe, 11 månader sedanSvara

            Tom Nilsson? Lika mycket hemvändare som ivägstickare. Bryter kontrakt efter kontrakt.

          • Kommentar avatar
           Sven, 11 månader sedanSvara

           Rätt av Rönnberg att säga det vi alla sett denna säsong. Jag är dock nyfiken på vilka spelare han syftar på som inte orkar göra det tråkiga jobbet. Jag stirrar ju mest på puck och ser inte alltid det som sker på andra ställen.

           • Kommentar avatar
            Ingemar Bernthsson, 11 månader sedanSvara

            Kan tycka att det är rätt av Rönnberg att öppet tala med oss om hur han ser på läget. MEN att utåt kritisera sitt lag på det sätt han nu gör gör mig lite tveksam. För någon match sedan sa han att "vi börjar se ett lag"... Att då efter denna plattmatch såga så totalt är tveksamt. Det går lite upp å lite ner för Rönnberg och ledningen också... tänker jag... Vet inte, men jag kan tänka mig att spelartruppen inte heller mår så bra idag. Det är möjligt att Rönnbergs avhyvling gör nytta, men det gäller nog att mötas... på nåt sätt. Det är ju inte laget som satt ihop laget...

            • Kommentar avatar
             Stefan, 11 månader sedanSvara

             Bra skrivet!
             Även om ett ishockeylag inte består av hur många spelare som helst så kanske Rönnberg borde gå från ord till handling. Peta spelare som inte visar den rätta viljan eller som inte presterar. Dels under matcher (Lite svårt igår kanske för då hade det inte varit många kvar...), dels peta spelare en eller flera matcher tills de visar att de platsar igen och fattat vad det handlar om.

             • Kommentar avatar
              #18, 11 månader sedanSvara

              Donovan och Nyberg....? Var och en har dessa båda herrar en hel del att bevisa, men tillsammans... ojojoj... Detta blir intressant. En undran bara Henrik, ser du någon i årets lag som kan hålla i pucken förutom Dahlin. Det finns ingen Lasu, ingen Sundström, ingen Tömmernäs, Ingen Carlsson... Joel håller inte pucken speciellt mycket, det går för långsamt (han borde ögonblickligen byta tillbaka till Vapör, inte köra runt i fotriktiga Nexus), Hjalmarsson - ja till viss del, men tycker att han duckar för ansvaret att vårda pucken till förmån för ett stenhårt defensivt jobb. I övriga...? Ryan - blir fasthållen vare gång han försöker, Lias, ja mer och mer... Donovan... försöker, men det blir mest pannkaka.

              Årets lag är för kort på spelare som kan hålla i pucken. Har man som spelide att man vill föra matcherna kräver det att man har spelare som är bekväma med pucken. Där är vi inte idag... Vi är ett lag som spelar på spelvändningar och ett i huvudsak skarpt PP. I övrigt, gällande domarinsatsen igår, Nord och Edqvist skall inte döma ihop. Det funkar inte med en pajas som tar för allt och en annan som inte tar för något. Skall det av någon outgrundlig anledning vara så att hemmalaget får ca 5 wash-outs för tydliga utvisningar för att göra det mer sannolikt att hemmapubliken skall få gå hem nöjd, så för all del, det har jag inga problem med, men då skall det vara så i Scandinavium också. Och (älskar att börja en en ny mening med och när så är påkallat) så är det verkligen inte.

               Kommentar avatar
               Danne, 11 månader sedanSvara

               Håller med! Är för många brunkare utan känsla och rutin för spelet, de som håller puck, tittar upp, bönder upp, levererar. Nu är det för många som bara tutar och kör! Slår ner pucken och jagar! Om det är ”karaktär”, ja då borde ex Widesteöm spela OS.. men som spelare i ett topplag, lär han aldrig bli. Eller, som 4 e linespelare duger han absolut. Ihop med Ehn. Men tyvärr är det för många Alibispelare i truppen. Va fan, Friberg har knappt rört pucken sen han kom hit. En spelare som garanterat var tänkt för att leverera.

             • Kommentar avatar
              adevopem, 11 månader sedanSvara

              [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

              • Kommentar avatar
               Jocko , 11 månader sedanSvara

               Klockrent ni ska veta att det är jävligt svårt att vara målvakt när inte spelarna gör skitjobbet tex framför mål hårt arbete sista matcher nu så kommer det bli en ok säsong trots allt

               • Kommentar avatar
                Svante, 11 månader sedanSvara

                Varför bänkar inte tränaren de som inte tar jobbet då, en ännu större gåta. De dom inte fogar sig kan spela i Oskarshamn och så tar vi in nya som vill kriga för klubben, laget och supportrarna.
                Jag får inte ihop det alls faktiskt

                • Kommentar avatar
                 Danne, 11 månader sedanSvara

                 Bra att du fick några svar iaf HL! Men, för oss som älskar hockey, spelat, tränat och följt detta Frölunda år ut och år in, är detta inte överraskande. Flera sa detta redan i augusti. Själv rycker jag lite på axlarna och tänker; ”tja, skyll er själva”. Sjöström o co har själva satt sig i denna situation. Tror att massa unga killar plötsligt skall bli erfarna ”vuxna” rutinerade spelare med hjärta och hjärna i harmoni? Naivt. Tycker ärligt att Rönnberg skall titta sig i spegeln och ge sig själv kritik införstås hand. Sen Sjöström. Tillsammans byggde dom denna trupp. Utan spelare som Bergenheim är Joel för ensam. Alldeles för ensam. Han verkar inte ens tycka det är roligt längre. Själv är jag rätt likgiltig inför resterande säsong. Kommer se alla matcher så klart, men har tappat riktiga gnistan och ser fram emot en nystart till hösten.

                  Kommentar avatar
                  Lars fagerberg, 11 månader sedanSvara

                  donovan,sigalett,å några till har mkt å bevisa.Använd duktiga juniorer. Rönnberg utnyttjar sällan Time out

                • Kommentar avatar
                 ilozsorozilip, 11 månader sedanSvara

                 [url=http://price-of-levitra-20mg.mobi/]price-of-levitra-20mg.mobi.ankor[/url] <a href="http://buyventolin-online.mobi/">buyventolin-online.mobi.ankor</a> http://buylevitrageneric.mobi/

                 • Kommentar avatar
                  Mikael , 11 månader sedanSvara

                  Jag tror och har sagt det innan, tar man bara in spelare som vill ha en "bra" språngbräda till Nhl. Ja då får man spelare utan hjärta och vilja att offra en hörntand för klubben.
                  Henrik. Hårda ord från RR. Men ingen plan??
                  Det finns ju andra sätt att hantera detta Den som inte köper idén kan packa och dra!!!!! Nä smutsa ner vårt klubbmärke är fan inte ok.
                  Som sagt mycket snack igen....... men ingen handling.
                  Ersätt dom som vill lämna med egna juniorer och bygg rätt till nästa säsong!!
                  Just nu är det ju lika håglöst som på kentas tid.

                   Kommentar avatar
                   Direktören, 11 månader sedanSvara

                   Håller med till fullo med om att det är håglöst som på Kentas tid. Det är dessa vibbar man får hela tiden. Då var det många spelare som inte ville vara i Frölunda eller under Kenta. Tänker allt för många av spelarna på nästa steg i karriären? Är man mer benägen att täcka skott och underordna sig kollektivet först när man tagit flyget över Atlanten?

                 • Kommentar avatar
                  Direktören, 11 månader sedanSvara

                  För det första: I sportens, och inte minst hockeyn, värld finns det så mycket valda sanningar som bara existerar utan reflektion. VEM är det som har bestämt att defensivt och organiserat lagspel är tråkigt? Det är skitsnack i min värld som jag aldrig själv upplevt. Men man hör det gång på gång på gång. "Vi tar inte det tråkiga defensiva ansvaret". Är det tråkigt att neutralisera motståndaren och ej bjuda dem på chanser/mål!? Är det tråkigt att hålla nollan? Är det tråkigt att tillsammans arbeta som ett lag där man märker att laget utvecklas och blir mer och mer samspelt!? Jag förstår allvarligt talat inte den valda sanningen överhuvudtaget!

                  För det andra: Det Rönnberg säger är ju bara det vi alla har sett hela säsongen. Att påstå något annat hade bara varit direkt ohederligt. Jag har inga problem med att årets lag förlorar en hel del. Truppen är helt enkelt inte tillräckligt stark. Att det ej ska märkas att spelare som Sundström och Tömmernäs försvunnit vore minst sagt naivt. MEN sättet HUR laget ofta förlorar är inte ok! Man tillåter sig köras över när det inte stämmer. Som supporter blir man oerhört ledsen av att se den avsaknaden av klubbhjärta.

                  Vad det gäller att man gör sig av med kulturbärare likt C. Persson och Purre så är det mesta redan sagt från såväl mig som andra. Bedrövligt och brist på förståelse om lagdynamik och närmast ett svek mot supportrarna.

                  • Kommentar avatar
                   S.Frimodig, 11 månader sedanSvara

                   Har skrivit det tidigare. Joel Lundqvist är för ensam, som ledare på isen. För få i laget ställer krav. Har alltid varit enig med dig Henrik. Frölunda gjorde en stor miss i att släppa CP, Purre och Lasu. Kul att höra att RR också ser detta nu.

                    Kommentar avatar
                    Epoe, 11 månader sedanSvara

                    Persson var aldrig en ledande spelare eller en kärnspelare. Persson, istid per match under Rönnberg: 13/14 | 12:31 | 8:e mest av backar 14/15 | 15:31 | 7:e mest av backar 15/16 | 12:12 | 9:e mest av backar

                    Kommentar avatar
                    S.Frimodig, 11 månader sedanSvara

                    Tyvärr inte. Han var dessutom utlånad i perioder. Men jag anser att han är en spelare som gjorde jobbet och hade varit nyttig att ha när det är stor spelaromsättning bland backarna.

                  • Kommentar avatar
                   Bäckmörten, 11 månader sedanSvara

                   Alltid bra med klarspråk, men Roger är ju faktiskt den som kan göra mer än att bara snacka. Finns det spelare som inte vill göra jobbet varje kväll, så finns det alltid ett par lediga stolar på läktaren.
                   Få spelare som inte förstår det budskapet.. och det gäller nog även dom som inte hamnar där!
                   Man hör ofta Roger prata på att man inte tittar i tabellen, kanske dags att göra det nu då, så att allt och alla är införstådda med att vi INTE leder serien.. vi är sedan länge utslagna ur chl.. och den enda listan vi toppar är utvisningar.

                    Kommentar avatar
                    Direktören, 11 månader sedanSvara

                    Eller fullständigt skita i tabellen och entlediga alla spelare som ej vill vara i klubben? För att prata klarspråk Bäckmörten: Det blir inte SM-guld i år. Detta blir en mellansäsong. Kanske är det då klokast att se om huset så det bedrövliga vi sett när det gäller inställning/klubbhjärta/karktär denna säsong ej upprepas igen!?

                    Kommentar avatar
                    Bäckmörten, 11 månader sedanSvara

                    Nädå, nåt sm-guld blir det inte, men jag tror inte att problemen är så stora och omfattande att vi saknar förmåga att ta i tu med det. Skicka upp ett par gubbar på läktare och samtidigt var tydlig utåt med att dom inte är skadade så kommer nog poletten att trilla ner hos dom flesta. Och gör den inte det så finns ju alltid möjlighet att entlediga spelare.

                    Kommentar avatar
                    Epoe, 11 månader sedanSvara

                    Sparka spelare? Har ni helt missat Frölundas lyft de senaste tio matcherna? Låt er inte luras av Lemans nya domedagskrönika här.

                    Kommentar avatar
                    Direktören, 11 månader sedanSvara

                    Fast det går inte att orera bort matchen mot Malmö igår gärna va? När Weber äntligen kom in så blev det också äntligen lite rejälare backspel. Men nu kommer denna karaktärsspelare ej vara med mer som bekant.

                    Kommentar avatar
                    Matte , 11 månader sedanSvara

                    Epoe - lyft? De har spelat mot bottengruppen i SHL och Malmö samt Linköping. De har förlorat 2 mot Malmö men vunnit en mot Linköping annars är det de 4 sämsta lagen. De har inte mött några svåra lag på ett bra tag - men efter nyår - då kan de mycket väl vara utan 3 poängare hela januari för då blir det tuffare motstånd. Gör inte som RR eller andra - man måste kolla tabellen och vilka matcher som kommer och vilka som är spelade. Förhoppningsvis vinner man sista räddningsplankan imorgon mot Örebro, men jag är väldigt tveksam. Det liknar mer tidigare år då man varit nedtränad och inte orkar åka skridskor efter januari.

                  • Kommentar avatar
                   Ulf, 11 månader sedanSvara

                   Vad jag förstår är Sigalet dyrare än Persson, så inte ens en kortsiktig ekonomisk vinst i det beslutet

                   • Kommentar avatar
                    Mattias, 11 månader sedanSvara

                    Onekligen intressant. Hade detta varit i NHL hade man kanske inre reagerat, men i Sverige, SHL, där känns det väldigt ovanligt med den här typen av kritik. Inre bara att spelet har varit dåligt, utan alltså även inställningen, ödmjukheten.
                    Väcker så många tankar och funderingar hos mig. Är det som Roger säger? Hur kunde det isf bli så? Vad har spelarna för ansvar? Vad har tränarstaben för ansvar? Och framför allt, hur tar man sig vidare?
                    När Roger säger att han gett ”tydlig feedback” - är det tydlig feedback eller kritik? Kan vara stor skillnad, också så klart i hur det då tas emot.
                    Jag känner nånstans att allt känns konstigt, nästan onödigt. Det finns så mycket skicklighet i laget. Eller? Är kunskapen bristande? Eller sitter det i skallarna?

                    • Kommentar avatar
                     Conta, 11 månader sedanSvara

                     Ja saknaden är stor efter Lasu och Carlsson med flera.men dags som flera skriver här att Rönnberg går från ord till handling.skicka upp några spelare på läktaren nästa match och om spelarna inte inser allvaret dags skicka iväg spelare från klubben.

                     • Kommentar avatar
                      Matte , 11 månader sedanSvara

                      Först en mycket bra intervju - tack - hög klass HL! RR skulle nog inte prata så till vilken journalist som helst.
                      Har ju sett detta och skrivit det flera gånger som Du beskriver väl HL - det är för få Göteborgare i Frölunda - igen det är för få Göteborgare och de skall dessutom spela i rött ;).
                      Som Du skrev kunde man inte behålla J.Sundström men väl Marino (året innan) Purre och Lasu om rätt förutsättningar givits. Men jag saknar även Robert Ohlsson klokskap och hans diskussioner med RR.
                      Jag har också påpekat det tråkiga att några av de som tar det lugnare redan har fått långa kontrakt, som de säkert ångrar. Det gäller dock inte Stålberg som jag tycker är underskattad och ofta få vara i fel gäng.
                      Jag är en av dem som inte är säker på att Lasch är rätt.... Har även samma synpunkt på Almquist. Sjöström och Lechtaler bör man också fundera på - tänker jag. Har man en sådan ekonomi och publikstöd som FHC, så kan man inte missa på detta med klubbhjärta.

                       Kommentar avatar
                       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

                       Tack, men han sa det till GP och GT också. Jag förtjänar på intet sätt beröm här.

                       Kommentar avatar
                       Matte , 11 månader sedanSvara

                       Du verkar iallfall förstått innebörden i vad han sa. Så berömmet är välförtjänt.

                     • Kommentar avatar
                      ClasseF, 11 månader sedanSvara

                      Det är väl ändå Rönnberg som tar ut laget. Tycker han att spelare inte håller måttet eller attityden varför bänkar han inte de då. Ta in nån junior eller nåt nån match bara för att visa vad som gäller. För så dålig är väl inte frölundas junior verksamhet så det inte finns spelare där som kan ersätta nån match eller två.

                       Kommentar avatar
                       Sven, 11 månader sedanSvara

                       Helt rätt. Har det gått halva säsongen och man inte fattat vad det handlar om, ja då borde man säljas b

                     • Kommentar avatar
                      Conta, 11 månader sedanSvara

                      Jag tycker Rönnberg är en duktig och kompetent tränare men i år har han varit lite feg/snäll och ej bänkat spelare.dags bänka några nu om dom ej visar bättre attityd i matchen mot Örebro

                      • Kommentar avatar
                       Conta, 11 månader sedanSvara

                       Sen måste powerplay förbättras rejält.är rejält sönderläst av motståndarna att Olofsson skall skjuta .Både powerplay formationerna hackar.Jag skulle vija se omkastning i formationerna.Testa Lasch bakom mål Olofsson på vänsterkanten istället, kanske Sigalet på blålinjen? Friberg framför mål,Grundström /Hjalmarsson på högerkanten.Varför inte prova?skulle nog sätta myror i huvet på motståndaren i alle fall.kan även ge meramål.fungerar i alla fall inte köra i gamla hjulspår med nuvarande powerplay.

                       • Kommentar avatar
                        Matte, 11 månader sedanSvara

                        Djurgården hittar back och forward i allsvenskan - säkert genomtänkt...

                        • Kommentar avatar
                         Joel, 11 månader sedanSvara

                         Guldsäsongen var det väl snarare tuff konkurrens (stor spelartrupp) än regelrätta bänkningar som fick spelare att vara på tårna.
                         Till nästa säsong skulle det vara kul att återse spelare som Blidh, Andreas Johnson och kanske Erik Karlsson (inte den Erik), samt Erik Gustavsson på backsidan.

                         • Kommentar avatar
                          Danne, 11 månader sedanSvara

                          Joel: A Jonsson borde vända hem..3 säsonger i AHL kan knappast vara motiverande.. bättre vända hem och ”börja om”..:-)

                          • Kommentar avatar
                           julius, 11 månader sedanSvara

                           Naivt stt tro att alls nya spelare skall växa och bli dominanta... några tar längte tid än andra samt att all inte tar nästa steg. Bra spelare kostar pengar och tittar man på årets SHL så är det tydligt att stjärnorns levererar.... självklart finns det spelare som blommat ut i flera sv lsgen men kärntrupoerna har bättre balans än i Frölunda. Backlinjen i år är den sämsta pp mycket länge håller inte för vårt sätt att spela ännu. Årets trupp är budget och bygger mest på att man spelat J lag med RR än vad man presterat de senaste åren. Ingredienser till en bra rätt saknas i år... ätbart men inte gott. Gör om gör rätt glöm skiten i år...

                           • Kommentar avatar
                            mike, 11 månader sedanSvara

                            På ett sätt är det bra att han markerar. Samtidigt som nu detta snack tas "öppet", så är det också läge att bänka de individer som nu fått sig en skarp tillsägning, annars väger orden tunt. Det är det här vi har diskuterat flera gånger tidigare denna säsong, när man inte kan följa tränarens direktiv. Då finns det en fin träbänk att sitta på, för de som inte rättar sig in i ledet och jobbar röven av sig. Nu räcker det tamigfan!

                            • Kommentar avatar
                             Manne , 11 månader sedanSvara

                             Klockrent av Rönnberg, fullständigt klockrent! Slår verkligen huvudet på spiken.

                             • Kommentar avatar
                              Manne , 11 månader sedanSvara

                              Nästa steg är att bänka de spelare som inte följer de riktlinjer som lagts upp. Sundblad i Örebro skickade upp Hudacek på läktaren, då han inte jobbade tillräckligt. Det är så det ska vara, gör du inte jobbet ordentligt, så finna det andra som kan kliva in och spela istället. Kan ni nämna någon i säsongens lag som genomgående gjort "jobbet"? Jag har svårt att hitta någon.

                              • Kommentar avatar
                               Peter, 11 månader sedanSvara

                               Bra skrivet!
                               Min fråga inför varje match är: Vem ska göra målen och vem ska försvara?

                               • Kommentar avatar
                                Peter, 11 månader sedanSvara

                                Bra skrivet!
                                Min fråga inför varje match är: Vem ska göra målen och vem ska försvara?

                                • Kommentar avatar
                                 Svante, 11 månader sedanSvara

                                 Förstår fortfarande inte varför de som nu inte tar jobbet får spela match efter match. Obegripligt ledarskap

                                 • Kommentar avatar
                                  Svante, 11 månader sedanSvara

                                  Förstår fortfarande inte varför de som nu inte tar jobbet får spela match efter match. Obegripligt ledarskap

                                  • Kommentar avatar
                                   robert ström, 11 månader sedanSvara

                                   Så här är det laget är inte lika bra i år utan när det funkar som bäst vinner vi några matcher och när vi inte är på topp förlorar vi matcherna..tidigare år kunde vi vinna även om vi inte var på topp men årets lag har inte samma kunskap som tidigare lag haft och då blir det så här...kan tycka att dom värvningar som görs är bra konstiga för det kryllar av spelare som borde vilja spela i Frölunda inför varje säsong men vi får ofta udda spelare som absolut inte vet nått om alls vad det kan ge..

                                   • Kommentar avatar
                                    Anders Olsson, 11 månader sedanSvara

                                    Helt rätt av rönnberg, är också svårt peka ut spelare när 99% av laget suger som sist mot malmö, kanske borde dom se över till nästa år vad som inte fungerar för det är inte jävligt mycket som fungerar, Victor Olofsson undantaget!

                                    • Kommentar avatar
                                     Obbi, 11 månader sedanSvara

                                     Då förväntar jag mig att Roger Rönnberg visar handling redan i kvällens match och petar spelare, oavsett rangordning och visar gruppen att det är han som bestämmer och att ingen skall känna sig säker på sin plats.
                                     Så är det slut på snacket eller är det fortsatt mycket snack och ingen verkstad vilket det hitintills verkt vara...?


                                     Lämna en kommentar