Därför gillar jag Frölundas offensiv nästa säsong


► Klart att Frölundas offensiv var spetsigare inför förra säsongen. På papperet.
► Den känns dock mer spännande nu.
► Kanske det som fäller avgörandet på isen, det som gör att placeringen i grundserien blir bättre än sjua?
► Häng med och läs varför jag gillar vad jag ser.

Rakapuckar.com bild

Vilka vill ni se Jan Mursak lira med? Håller ni med om att det ska bli spännande att se Lucas Raymond och Karl Henriksson? Foto (stora bilden); TOMMY HOLL


KAN JAG FÖRSTÅ den eller de som tittar på Frölundas forwardsbesättning och undrar hur det ska gå kommande säsong?

Absolut.

Det ligger i supporterskapets natur att oroa sig; ett liv där man kastas mellan hopp och förtvivlan är en naturlig ingrediens för den som valt att leva för sitt lag.

Ryan Lasch, Samuel Fagemo, Rhett Rakhshani, Jacob Peterson och Sebastian Stålberg är borta med sina 114 SHL-poäng, men här vill jag först slå fast:

Det är meningslöst att jämföra med tidigare säsonger.

Det är meningslöst att fundera över om huruvida nuvarande upplaga av lag X, Y och Z är bättre eller sämre än föregående vinters.

Rakapuckar.com bild

Varför? Enkelt – för att nuvarande lag inte tävlar mot förra säsongens konkurrenter.

Varje hockeysäsong är ny.

Varje hockeysäsong innebär nya förutsättningar för alla lag.

Varje hockeysäsong spelas med nya byggen som ska sättas ihop, ibland påminner de mer om fjolårets, ibland mindre.

Det är primärt hur dessa byggen kommer samman som avgör vilket lag som tar guld.

Ta Frölunda som exempel, på papperet ett bättre lag inför 19/20-säsongen än ett år tidigare. 

Facit 19/20: sjua i grundserien, CHL-guld. 

Facit 18/19: trea i grundserien, CHL-guld och SM-guld.

Rakapuckar.com bild

När man tittar på en trupp, vilket lag det än må vara, bör man inte göra misstaget att titta på namnen, titta på vad spelarna har gjort utan snarare fundera:

Hur kan de här spelarna utvecklas?

Hur kan den här gruppen fungera?

Framför allt det sistnämnda hävdar jag är brutalt viktigt; gruppdynamik, hierarkier, rollacceptans … i lagsporter är det direkt avgörande.

Frölundatränaren Roger Rönnberg sa vid vårt samtal härom veckan:

– En av våra största utmaningar förra säsongen var att få rollacceptans, vi hade en sådan bredd. Kanske får vi en tydligare struktur i år.

Det är här jag känner att Frölundas forwards 20/21 är klart mer spännande än tidigare, även om jag givetvis förstår alla läsarfrågor om vilka som ska göra målen. Men kolla här: 

## Utan Ryan Lasch går det inte att lita på att en spelare ska lösa allt. Det krävs att alla tar ett större ansvar, det öppnar luckor för de som vill fylla dem.

## En intressant blandning mellan gammalt och ungt, dels skapar det tydligare hierarkier och bättre balans, dels skapar det lite av en drivhuskänsla där unga, hungriga talanger driver på de äldre.  Lucas Raymond och Karl Henriksson är givna på förhand med mycket speltid, Linus Nässén och Elmer Söderblom kommer ge järnet för att få det, i J20 finns stora talanger som Daniel Torgersson och Theodor Niederbach som bara väntar på att få chansen.

Rakapuckar.com bild

## Jan Mursak kommer älska att få vara en ledande spelare igen (lite felanvänd i Bern, säger rapporterna), Johan Sundström startar ett snäpp vassare än i fjol, Simon Hjalmarsson får nu – som vinge – chansen att tänka offensivt och inte alltid vara den kloke som täcker upp för andra, och jag envisas med att det måste gå att få ut mer offensiv ur Max Friberg. Till exempel.

Summa summarum: Det känns mer spännande inför 20/21, mer ovisst. Det kan bli kanon (bara Raymond och Henriksson är nog för att det ska vattnas i munnen), det kan också bli … tja, inte alls kanon, och då kommer givetvis sportchefen Fredrik Sjöström att agera och komplettera, givet att coronakrisen lagt sig något och ekonomiskt utrymme finns.   

Spännande? Ja, jag tycker faktiskt det. 

***

Bara för nöjes skull satte jag ihop några alternativ på kedjor. Ta det för vad det är värt så här mitt i maj.

Först två varianter där jag går med Frölundas val av centrar. Sedan ett tredje.

* Alternativ 1:
Simon Hjalmarsson–Jan Mursak–Patrik Carlsson
Karl Henriksson–Johan Sundström–Lucas Raymond
Joel Mustonen–Joel Lundqvist–Max Friberg
Mats Rosseli OIsen–Nicklas Lasu–Linus Nässén/Elmer Söderblom

* Jag gillar att leka med Karl Henriksson och Lucas Raymond tillsammans, med Johan Sundström som ”pappa.” Tror detta får fram det bästa av ungdomarna.

Rakapuckar.com bild

* Alternativ 2:
Simon Hjalmarsson–Jan Mursak–Lucas Raymond
Patrik Carlsson–Johan Sundström–Max Friberg
Joel Mustonen–Nicklas Lasu–Karl Henriksson  
 
Mats Rosseli Olsen–Joel Lundqvist–Linus Nässén/Elmer Söderblom
* Patrik Carlsson och Johan Sundström lirade mycket ihop förra vintern, här får Max Friberg chansen i mer produktivt sällskap – och Lucas Raymond får lira med Jan Mursak. Här får Nicklas Lasu spännande Henriksson som lekkamrat.   

* Alternativ 3:
Jag har alltid en tanke om att Joel Lundqvist skulle fungera utmärkt i en roll som ytterforward, tror han skulle kunna smälla på lite mer, vara lite mer fysisk om han slapp centeransvaret. Jag ser inte alls detta hända, men eftersom jag gillar Simon Hjalmarsson mer som center – indulge me, som man säger på engelska.
Patrik Carlsson–Jan Mursak–Joel Lundqvist
Karl Henriksson–Johan Sundström–Lucas Raymond
Joel Mustonen–Simon Hjalmarsson–Max Friberg
Mats Rosseli Olsen–Nicklas Lasu–Linus Nässén/Elmer Söderblom

Alternativen är oändliga, ni kan leka bäst ni vill, jag satte bara ihop tre för att skapa lite diskussion.

Rakapuckar.com bild

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Axel, 2 månader sedanSvara

  Hej Leman, hur ser du på det faktum att Karl redan har blivit utlånad till SHL (blev mest J20) ifrån Rangers en säsong och att om han har en liknande camp kommande säsong så lär dom ju vilja se honom i AHL (4:e C kan hända också, men tror nog dom tar in en äldre spelare där via FA)?
  Sedan är det väl rätt ofta så att höga draft ettor (topp 10-15) rätt ofta stannar i NHL lagens organisation så Raymond finns det också stor risk att man inte får se i SHL igen.
  Vet att du nämner det i din text, men där fick jag intrycket att du menade att dom skulle få det svårt eller liknande och alltså bli utlånade.
  Dock är jag inne på samma linje som du är att det kan bli mer spännande kommande säsong då en del "nya" spelare kan får större roller och tror t.ex. Mursak, Sundström, Carlsson, Hjalmarsson + back kan skapa rejäl oreda i ett PP.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Hej! Karl har inte varit utlånad av Rangers, har bara kontrakt med Frölunda. Lucas skrev jag om härom dagen, det KAN vara så att det NHL-lag som draftar honom hellre vill sätta honom i AHL, men de flesta klubbar är i dag rätt kloka, jag tror de inser att Lucas utvecklas bäst med ett år till i Frölunda.

   Kommentar avatar
   Axel, 2 månader sedanSvara

   Fast med ELC eller inte så är han ju ändå NYR spelare och dom bestämmer vart han tar vägen, dom kommer ju med rätt stor sannolikhet kräva en roll i FHC om han ska tillbringa ett år till där. Tror inte dom skulle acceptera en roll som ytterforward för honom. Även med Raymond lär det vara "krav" inblandade om han ska tbks till FHC, beror nog väldigt mkt på vilket lag som plockar honom. Men tror det kan bli tufft för FHC att placera in båda två kommande säsong.

   Kommentar avatar
   Sffe, 2 månader sedanSvara

   Jag tror att Raymond kommer vara i pp1

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Inte alls. Rangers kan inte kräva något utan att sajna Karl. Och Karl hade inte förlängt med Frölunda utan en avsiktsförklaring om en roll med rätt mkt speltid. Så absolut finns plats för både honom och Lucas. Rangers har inget emot att K spelar en del vinge, bra utbildning för framtiden.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Mitt svar här var till Axel. "Sffe": Självklart kommer Lucas ha en stor roll i PP.

   Kommentar avatar
   Axel, 2 månader sedanSvara

   Fast det är klart dom kan, signar dom honom innan nästa säsong så är det ju dom som bestämmer vart han lirar. Kontrakt med FHC eller ej, det lär ju komma ett sådant absolut senast vid Campen 2020. Sedan ser NYR honom som en defensiv C (4e) så ser inte alls vad för nytta dom har av att han spelar vinge. Han behöver ju lära sig tvåvägsspelet bland vuxna mer än något annat, det får han inte som vinge i SHL. Jag tror att lag som Det, Ott, LA och NJ absolut kan tänka sig att "behålla" Raymond om det är där han hamnar. Dom har väldigt många unga spelare som kan dra mer nytta av att spela tsm än att Raymond får chansen i SHL ytterligare en säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Snälla, Axel, jag skriver ju just det, Rangers kan inte kräva något UTAN ATT SAJNA Karl. Om man gör det i sommar/höst, då är saken en annan, självklart. Men Karl hade givetvis input från Rangers repr, från Rangers Swe-scout, när han valde att förlänga med Frölunda. Inget talar för annat än att han spelar i SHL kommande säsong. Vad gäller Lucas så ser jag ingen chans att han ska ses som NHL-färdig, rätt säker på att de flesta klubbar inser att Frölunda är bra plats för hans utv.

   Kommentar avatar
   Axel, 2 månader sedanSvara

   Fast varför ska NYR i detta läge säga annat än att Karl ska signa nytt med FHC? Det påverkar ju inte dom alls om han skriver på eller inte, det skapar ju bara fler valmöjligheter för dom senare. Säg att dom sagt nej, då hade det ju varit krångligare för dom att inte lösa en roll i NA kommande säsong. Sedan tar dom slutgiltiga beslutet vid Campen, så ser jag på situationen iaf. Det jag menar med Raymond är såklart inte att han ska gå in i NHL kommande säsong och lira 82 matcher. Min poäng är att dom lagen jag listade har andra stora talanger i sina AHL lag alt redo för AHL kommande säsong. Då finns det ett intresse på sikt att ha alla sina talanger i samma lag så att dom kan lira tsm istället för på var sitt håll och Raymond har ju redan en hel del erfarenhet ifrån Europeisk hockey. Säg att Ottawa/NJ tar Raymond och en C, då finns det ju väldigt stort värde i att ha båda dom i samma kedja eller? Dels för att lära känna varandra och dels för att lära sig NA spel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Absolut. Igen: det KAN bli så att en klubb hellre vill ha Lucas i AHL. Men jag TROR inte det. Jag tror de flesta scouter har sett att han vägde lite lätt förra säsongen, att det är bäst för hans utv med en stor roll i trygg och hemtam miljö. Men visst, det finns ingen garanti. Vad gäller Karl, där vet Rangers att Karl kommer få en bra roll i Frölunda. Ska mkt till för att ngt ska ändras här. Däremot, det här kan bli ett problem - NHL:s trainibg camps kan bli sena, em bit in i oktober. Ska svenska spelare åka över då? Tufft läge.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Detta alltså OM SHL skulle starta redan i september. Blir det spel först i november, som jag var inne på i en tidigare text i dag, då harmoniserar ju faktiskt ligorna. Ha en trevlig kväll!

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 2 månader sedanSvara

  Härlig läsning!
  Minskar ju inte direkt abstinens efter hockey och ett normalt liv, dock... ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Haha ...

 • Kommentar avatar
  Benji , 2 månader sedanSvara

  Håller inte med dig HL. Talar inte som supporter utan som fd. Spelare i högre div. Det är alltid lättare att spela i ett lag där alla bitar finns, att gå in i en säsong och tappat massor av mål sedan tidigare säsong är aldrig en fördel det finns roller i en trupp och det är alltid lättare att växa och bli bättre på det man är bra på än att göra om en spelare. Ofta kommer detta med ungdomshockeyn och finns naturligt i din dna som spelare. Självklart är det spelare som kan öka sin poängskörd men att göra det till något positivt är fel. Ingen i Frölunda tänker va bra att Lasch är borta nu får jag göra mål. Ja man spelar efter förmåga och material men ett välkomponerat lag har alla roller. Kul dock att höra dina tankar om kedjor, tycker dock backarna avgör mycket hur kedjorna ser ut då modern hockey är 5 i anfall och 5 i försvar. Men onekligen blir det spännande med juniorer det kan bli ett utropstecken. Trevlig kväll

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Vi behöver inte hålla med varandra. :) Trevlig kväll!

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

  Spännande är sällan ett bra tecken om det jagas guld. Växjös forwards var mer spännande offensivt än på många förra året.

   Kommentar avatar
   Janne, 2 månader sedanSvara

   Om inte Frölunda viner SM-guld håller jag på Växjö! Varför? Jo varje gång Växjö tagit SM-guld så har Frölunda tagit det året efter!!! :-)

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

   Det gäller att möjlighterna. Och sambanden. ;)

 • Kommentar avatar
  henke, 2 månader sedanSvara

  Jaja Frölunda drar i handbromsen angående spelarbudget. Klokt och många klubbar har gjort det redan.
  Frölunda ser intressant ut fattas väl en back eller två, inga backbomber misstänker jag?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   En back ska in. Möööjligen Printz på det. Vad gäller spelarbudget är detta bara en bekräftelse på något självklart, ngt som varit känt länge. I princip alla klubbar ligger lägre i sina spelarbudgetar, ingen vågar ta för stora risker. Bara att se på Frölundas lag så ser du skillnaden i lönekostnad.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Sedan kommer lönerna skäras i när hösten kommer om det blir spel utan publik - då blir ett snäpp mindre ändå.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   * då blir BUDGETEN ett snäpp mindre/lägre

 • Kommentar avatar
  Carnbäck , 2 månader sedanSvara

  Mina kedjor;
  Raymond-Mursak-Hjalmarsson
  Henriksson-Sundström-Carlsson
  Mustonen-Joel-Friberg
  Rosseli-Lasu-Söderblom/Nässen

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 månader sedanSvara

   Inget mot dig nu, du har satt ihop vad man kan av truppen. Men vilken kedja ska producera framåt? Jag ser att första potentiellt skulle kunna göra det, men väldigt osäker på Raymond. Resten blir gnuggande rakt igenom.

 • Kommentar avatar
  henke, 2 månader sedanSvara

  Kedjealternativ =p
  Raymond-Sundström-Carlsson
  Hjalmarsson-Mursak-Fröberg
  Henriksson-Lasu-Mustonen
  Olesen-Lundqvist-Nässen/Söderblom

  • Kommentar avatar
   henke, 2 månader sedanSvara

   Friberg**

   • Kommentar avatar
    Conta, 2 månader sedanSvara

    Intressanta formationer Leman.
    Tycker helt klart att alternativ 2 är mest spännande. Lundqvist i mera defensiv roll och Lasu mera offensiv roll.
    Ja blir intressant hur offensiven blir, många måste lyfta sig nästa säsong.

    • Kommentar avatar
     Göran A, 2 månader sedanSvara

     Bara att hålla med, forwardssidan ser riktigt spännande ut. Klart bäst i hela SHL.

      Kommentar avatar
      Ehm, 2 månader sedanSvara

      Skojar du?

      Kommentar avatar
      Manne , 2 månader sedanSvara

      Klart bäst i SHL? Titta på de andra lagen och återkom :)

    • Kommentar avatar
     Christoffer, 2 månader sedanSvara

     Personligen så är jag lite tveksam.
     Jag tycker egentligen samma sak som jag tyckte inför förra säsongen, forwardsleden ser lite trubbiga ut, där det är ett antal roller jag saknar.
     För många av forwardsen är två-vägsforwards, bra på det mesta men skiner inte på något.
     Hockey vinns framför målen, och jag tycker Frölunda saknar någon som går in och gör grisjobbet framför mål (bortsett från Joel i PP) en Carl Gunnarsson eller liknande tror jag hade varit guld värt.
     Likadant tycker jag frölunda saknar en ordentlig sniper, någon för Lucas att passa till i PP.

      Kommentar avatar
      Christoffer, 2 månader sedanSvara

      Carl Grundström menar jag såklart, inte Gunnarsson.

    • Kommentar avatar
     Nolte, 2 månader sedanSvara

     Respekt för dina åsikter, HL. Men när du lägger upp potentiella kedjor så vattnas det inte hos mig. Raymond va i mina ögon inte jättenära att hålla på SHL-nivå förra året, givet sin spelstil. Tror inte han kommer klara sin kreativa spelstil den här säsongen heller. Ja han tippas gå högt i draften och är en talang, men nu möter han vuxna män och inte juniorer. Henriksson gillade jag, MEN, det är en sak att lova gott för sin ålder, och göra skillnad i ligan. Nja i mina ögon ser det väldigt väldigt trubbigt ut. Jobbet kommer finnas där, utan tvekan, men kylan att sätta dig avsluten, kunna göra sin gubbe osv, nja.

     • Kommentar avatar
      Manne , 2 månader sedanSvara

      Ingen offensiv som skrämmer, alls. Känns profillöst.

      • Kommentar avatar
       Johan backelund, 2 månader sedanSvara

       Känns som Frölunda är snäppet bättre utan Ryan lasch , samma som svenska landslaget är bättre utan Zlatan , allt kretsar inte runt en stjärna, utan att alla i laget måste göra jobbet och inte förlita sig på en spelare , har varit för lätt att tidigare sesonger att ta bort en spelare och fått hela laget på fall ,älskar Ryan men tror Frölunda blir svårare att slå när konkurrerande lag måste stänga ett helt lag och inte bara en spelare

        Kommentar avatar
        Nolte, 2 månader sedanSvara

        Inte riktigt med på resonemanget då Lasch levererat i såväl grundserie/slutspel/CHL. Sen är det även så att Lasch spelat i en av 4 kedjor, inget som hindrat de 3 andra kedjorna att leverera. Det är väl bara i PP där någon annan kommer få förtroende och man kanske kommer få tänka lite annorlunda. Men att laget hade varit sämre med Lasch i, nej.

      • Kommentar avatar
       Sveriges_Framsida, 2 månader sedanSvara

       Som laget ser ut i skrivande stund så skulle jag vilja se oss formera det så här.
       Simon Hjalmarsson (LW) Jan Mursak (C) Lucas Raymond (RW)
       Patrik Carlsson (LW) Johan Sundström (C) Max Friberg (RW)
       Joel Mustonen (LW) Joel Lundqvist (C) Karl Henriksson (RW)
       Mats Rosseli Olsen (LW) Nicklas Lasu (C) Linus Nässén (RW)
       PP som Styrs från vänster:
       Lucas Raymond (playmaker) Joel Lundqvist (framför mål) Johan Sundström (bakom förlängda) Simon Hjalmarsson (avslutare) Mattias Norlinder (point)
       PP som Styrs från höger:
       Patrik Carlsson (playmaker) Max Friberg (framför mål) Nicklas Lasu (bakom förlängda) Jan Mursak (avslutare) Stefan Elliott (point)

       • Kommentar avatar
        Meland kjetil, 2 månader sedanSvara

        Ifølge Lucas sin far i februari så spiller han inte for Frölunda...

         Kommentar avatar
         Mattias, 2 månader sedanSvara

         Förklara gärna mer utförligt?

       • Kommentar avatar
        henke, 2 månader sedanSvara

        Göran? Bäst forwardsbesättning i hela SHL ?
        LoL
        Bland de intressanta ?
        Ja
        Underskatta inte Lasch, Fagemos Rhakshanis betydelse.
        Det som är spännande är de unga lirarna

        • Kommentar avatar
         henke, 2 månader sedanSvara

         Göran? Bäst forwardsbesättning i hela SHL ?
         LoL
         Bland de intressanta ?
         Ja
         Underskatta inte Lasch, Fagemos Rhakshanis betydelse.
         Det som är spännande är de unga lirarna

         • Kommentar avatar
          Rikard S, 2 månader sedanSvara

          Jag är försiktigt optimistisk.. hoppas att några juniorer tar steg fram men som nån i SHL podden sa för att summera Brynäs förra säsong; Det finns inga positiva överraskningar i truppen.
          Skulle det bli så i Frölunda har jag svårt att se att laget går långt.

          • Kommentar avatar
           Mattias, 2 månader sedanSvara

           Tittar man på juniorsidan i Frölunda har väl aldrig klubben haft så många spännande spelare? Finns ju många utöver de som är med i A-truppen. Självklart måste Frölunda ge dem chansen.
           Såg rubrik i GP om att Frölunda fryser spelarbudgeten med tanke på risken att spela utan publik del av säsongen. Någon som läst? Innebär det att de inte tar in någon mer back innan säsongsstart?
           Tyvärr inte lika många intressanta backar som forwards i juniorleden. Kumlin och Edvinsson är väl inte redo ännu, eller?

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

            Kumlin, Krämer är de som är närmast, som mkt väl kan alternera på plats 8 om Frölunda väljer att inte gå med åtta seniora backar. Edvinsson stort löfte, ett år i J20 till där, så ...

          • Kommentar avatar
           Daniel B, 2 månader sedanSvara

           Håller med dig HL om att Frölundas offensiv ser intressant ut. Jag tror också på att friberg kan/borde göra mer poäng. Kedjan med Murre, hjalle och friberg ser intressant ut på förhand, man får ge friberg drygt 29 matcher och så får man se hur det går. Sen tycker jag att det är bra att unga får chansen för det är väl det som är Frölundas tankesätt, inga från akademin ska in i A-laget. Vi har många bra forwards med Murre, hjalle, purre men framförallt Sundström som jag tror kommer höja sig ytterligare. Om man får gnälla lite en torsdags morgon så hade jag velat ha en målskytt av klass. Jag vet, coronatider och fullt bland forwards men det är väl det jag tycker kanske saknas. Annars är jag väldigt nöjd med truppen och jag tror att Frölunda kommer vara ett bättre lag i spelet 5 mot 5 och jag tror man kommer vara bra i pp trots att lasch lämnat för där kommer fler ta mer ansvar och inte bara vänta på att lasch skulle göra allt.

            Kommentar avatar
            Daniel B, 2 månader sedanSvara

            Drygt 20 matcher....

            Kommentar avatar
            Daniel B, 2 månader sedanSvara

            Unga.. sorry, lite fel.

          • Kommentar avatar
           Allen , 2 månader sedanSvara

           En ny klassback ska fortfarande in hoppas jag? Räcker inte att ta in Printz igen om dom vill vara ett topplag. Tycker tyvärr att Printz inte räcker trots att han är stark. Hade rätt svårt att hänga med förra året. Va ju grym när han kom året innan. Ersätt han med en junior som kan få spela lite sporadiskt och komma in i SHL tempot och värva en klassback!

           • Kommentar avatar
            Allen, 2 månader sedanSvara

            HL det är väl så att Sjöström jagar en klassback? Tänker det som GP tar med Lechtaler. Bör ju redan vara ramar Frölunda jobbar efter, redan nu? För truppen även med en klassback in bör väl vara en billigare trupp en ursprungsbudgeten? :)

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

             Allen: Se dagens text om backjakten.

             Kommentar avatar
             Allen , 2 månader sedanSvara

             Kanon, tack:)

           • Kommentar avatar
            Frippe, 2 månader sedanSvara

            Finns mycket mer i Hjalle offensivt, studera YouTube och alla Hjalles mål när han gick ytter med Arlbrandt och Sjögren som center i LHC

            • Kommentar avatar
             P, 2 månader sedanSvara

             Raymond–Jan Mursak–Hjalmarsson

             Sundström–Lasu–Carlsson

             Nässén-Henriksson-Friberg

             Mustonen–Lundqvist–Rosseli Olsen
             Jag hade velat twista till det än mer (vet dock att det ej kommer ske).
             Men att skicka ut Sundström och Hjalmarsson på varsin vinge och ge Lasu den offensiva Roll han hade i Finland!

             • Kommentar avatar
              Rallyclay , 2 månader sedanSvara

              Tycker också att den är intressant. Lite som för två år sedan då man också kunde fundera på hur den såg ut. Var ju många som ställde samma frågor då som nu och det gick ju rätt bra den säsongen :-).
              Får man inte ihop det så får man ju leta spelare under året.
              Så här hade jag ställt upp offensiven.
              Purre-Sundström-Mursak (de 3 skickligaste lirarna ihop)
              Raymond-Lundqvist-Friberg (Lucas sätter upp de gamle )
              Hjalmarsson-Lasu-Mustonen (mer off. fr Lasu/musten)
              MRO-Henriksson-Nässen/Söderblom ( rosseli lär de unga)
              Så ser det ut idag / claes

              • Kommentar avatar
               Pippo, 2 månader sedanSvara

               Tycker det är både roligt och smart att inte värva för hårt nu, utan släppa fram yngre spelare. En stabil back in och sedan avvakta. Misstänker att marknaden fram till värvningsstoppet kommer se helt annorlunda ut jämfört med föregående säsong och möjligheten att komplettera utifall det saknas något i truppen är bättre. Med Lasch och Fagemo borta behöver Frölunda tänka om och fler behöver börja producera. Vill minnas att när Lasch va skadad 18/19 så fanns helt plötsligt fanns ett mer rörligt pp1 och fler klev fram. Tror potentialen till det finns hos flera spelare och ska bli spännande att se hur kedjorna blir.

               • Kommentar avatar
                Kalle, 2 månader sedanSvara

                Tycker också det känns jävligt spännande med dom unga till nästa år! Helt rätt å ge dom chansen nu när man har många ledare i laget som kan slussa in dom!
                Skulle dock vilja se (på bekostnad av mursak som center) en riktig 1a kedja med mursak-Sundström-raymond å verkligen låta dom leda laget offensivt!
                Sen köra Carlsson-lasu-hjalle,
                Friberg-lunkan-mustonen/mro
                Söderblom-henriksson-nässen/mro
                Och verkligen rulla på 13spelare som man gjort dom åren det gått bra! Att peta spelare som förra året såg iaf inte jag som något vinnande koncept!

                • Kommentar avatar
                 Mikael, 2 månader sedanSvara

                 Kan tycka lite att läget inför denna säsong påminner lite om hur det var säsongen 98/99 då Peltonen, Nurminen och Jantunen försvann. Istället fick vi en ung Per Åge Skröder, en oprövad Mikael Samuelsson och Linus Fagemo. Hur tråkig forwardsbesättning som helst och vi vet hur det gick.


                 Lämna en kommentar