Lennström – det känns som en klok Frölundavärvning


► Theodor Lennström är en rätt typisk Frölundavärvning, känner jag.
► Smart, spelskicklig back. Lite late bloomer, en som Frölunda tror sig kunna få ut än mer av.
► Går aldrig att förutspå saker i den här branschen. Men säg så här: jag tror inte Färjestad ville bli av med den 24-årige stockholmaren.

Rakapuckar.com bild

Mr Madhawk avslöjar Igen.

DET ÄR SJÄLVFALLET Mr Madhawk som har uppgifterna att AIK-fostrade backen Theodor Lennström flyttar från Färjestad till Frölunda nästa säsong.

Spontant när jag läste: bör vara en bra värvning.

Det här är en stockholmare utan landslagsmeriter som ung, lite sen i utvecklingen, gjorde två fina säsonger i allsvenska Bik Karlskoga (med Kristofer Näslund i tränarstaben) innan han kom till Färjestad förra säsongen.

Inte på något vis stått ut som nästa Mikael Wikstrand, men:

Bra. Smart. Nästan alltid gett mig bra vibrationer när jag sett Färjestad.

Inte alls så att jag kan sitta i januari och förutspå succé i Göteborg, men jag förstår verkligen att Frölunda gick efter Theodor Lennström.

24-åringen är i ett läge där han kan fortsätta växa.

Rakapuckar.com bild

Han är sannolikt ingen framtida NHL-back, bör kunna göra nytta i SHL i många år framöver, plus att det sannolikt inte är någon enorm lönepost för Frölunda.

Så … igen, jag försöker inte leka Saida, men jag kan ändå gilla hur Fredrik Sjöström och den sportsliga ledningen tänkt här.

Lennström var 5+11, 14.15 och +8 under sin rookiesäsong (47 matcher):

Han är 1+7, 13.17 och +6 nu (32 matcher).

Lite mindre istid, något lägre produktion. Säkert har Sjöström & Co lockat med en större roll, mer istid, större förtroende. Upp till Lennström att visa att han kan ta vara på den chansen. 

Från eliteprospects.com


Tittar vi på Frölundas backsida nästa säsong ser den ut så här:

Viktor Ekbom

Chay Genoway

Theodor Lennström

Rakapuckar.com bild

Sedan tror jag vi kan räkna in Jonathan Sigalet, båda parter verkar vilja förlänga, och då har vi fyra.

Gustav Lindström? Kanske, om Detroit Red Wings går med på utlåning en säsong till, men spontant är jag tveksam (inte omöjligt, men svårt).

Jacob Moverare? Se Lindström, byt Detroit mot Los Angeles Kings.

Brandon Gormley? Ja, gör han bra ifrån sig är det nog låga odds på att parterna tittar på en förlängning. 

Mattias Nörstebö? Jag vet att Frölunda är väldigt förtjust i norrmannen, här hänger det på dennes kropp.

Anders Grönlund? Resten av pusslet lär avgöra.

Kristoffer Gunnarsson? Utlånad till LHC, har kontrakt, börjar nog säsongen i Frölunda.

Filip Westerlund? På väg bli utlånad, spelar knappast mer i Frölunda.

Så ni ser, det kommer behöva fyllas på, må det vara utifrån eller via några förlängda kontrakt.

Jakob Stenqvist, 20, som gör sin andra säsong på lån i Björklöven? Undrar om det någonsin blir något här. Dallasdraftad, kanske åker han över och testar i Starts organisation.

***

TILLAGT 12.05: Chay Genoway var på is i dag. Såg bra ut, var rapporten jag fick. Ska inte vara någon fara till på torsdag (LHC borta), alltså.

***

Känsligt med värvningar mellan Färjestad och Frölunda? Äh, inte här, va? En 24-årig stockholmare med två år i Karlstad, utan rötter där. Nä, jag ser inte det som en grej, faktiskt.

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
21 kommentarer
 • Kommentar avatar
  mike, 1 år sedanSvara

  Finns ju en del frågetecken inför nästa säsong, så givet att man fyller på. Westerlund är nog ett minne blott, och det Nörstebö lär inte heller bli kvar.

  • Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Känns absolut som en bra värvning. Lite tråkigt när sånt här läcker ut redan i Januari måste jag säga, tar bort det roliga med silly season, när man ofta vet så gott som alla nyförvärv innan säsongen ens är över.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Den där galna höken gör ett för bra jobb ... ;)

    Kommentar avatar
    Nolte, 1 år sedanSvara

    Han gör ju det tyvärr :)

    Kommentar avatar
    Rallyclay, 1 år sedanSvara

    Håller med att det känns lite konstigt när värvningarna redan kommer ut. Sedan förstår jag ju att både lag och spelare vill vara ute i god tid. Mr Madhawk och Raka Puckar är de "sidor" som jag läser först när det gäller svensk hockey./ Claes

  • Kommentar avatar
   Martin , 1 år sedanSvara

   Kanon!
   Inga juniorer du tror tar plats nästa år?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Nej, inte på regelbunden basis, så att säga. Leon Lerebäck är nog närmast, men gissar han anses behöva mer seniorhockey i lägre division först.

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   HL, jag är lite kluven. Inte så att lennström är dålig men undrar om man inte skulle försökt sig på en toppback. Förlänger Sigge så blir det 4 spelare. Grönlund borde få förlängt och Gunnarsson är tillbaks nästa säsong. Då har du 6 backar. Sen har du nörstebö, Filip, Stenqvist, Lindström och ”movie”. Räknar bort dom 2 sista, nörstebö tror jag inte får förlängt. Känns som att backsidan är snart full. Tycker du inte man ska försöka få in en spelskicklig back till?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Det tror jag absolut Frölunda försöker. Betänk att Rönnberg & Co gillar att ha mååånga backar ...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Säg fem backar med ett bra namn till, kanske Gunnarsson och Grönlund på det, så får du se vad som blir över. Detta förutsatt att Detroit inte tycker Lindström ska lira i Sverige ett år till. Så KAN det bli, förstås.

    Kommentar avatar
    mike, 1 år sedanSvara

    Håller med dig. Filip kan du nog också räkna bort. Då har vi: Genoway Ekbom Lennström Sigalet Gunnarsson Grönlund (?) Stenqvist (?) NY, spelskicklig (?)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Jag gör ju det ovan. Räknar bort Filip. Sedan får vi se vad det fylls på med, förlängda eller nya. Spontant är det förstås bra om Gormley håller hög klass och vill vara kvar, ju mindre nytt desto bättre.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Gormley räknar jag inte med än. Vill ge honom 10 matcher innan man kan göra en bedömning. Varför vill RR och gänget ha många backar? Jag hade gjort följande: vörvat en spelskicklig back tillsammans med Geno. Sen har du stabila pjäser som Sigge, ekbom, Grönlund och Gunnar. Då har vi sex st. Om gotmley visar sig vara bra så förläng och då har man 7. Sen kan kan man vänta och se hur det går för Lindström och movie. Om någon av dessa två blir kvar i vf så har man 8 backar. Det borde ju räcka. Sen har du Hasa och lerebäck om det blir kris.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Jag skrev "OM Gormley håller hög klass." :) Jag går bara efter historien, Frölunda vill ofta ha många backar.

    Kommentar avatar
    mike, 1 år sedanSvara

    Mitt "räkna bort-svar" var till Daniel B. ;)

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    HL, såg att du skrev OM, mitt svar var bara att jag inte räknade med honom just nu. Men visst, är han bra så givetvis vill jag ha kvar honom. Om du får säga ditt, tycler du inte det är onödigt att ha många backar? Är det inte bättre att ha 8 backar och komplettera med juniorer vid behov?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Jag tycker ju man skulle kunna spela med sex ... :) Förstår man vill säkra vid skador, och när svensk hockey inte har – och aldrig kommer få – ett farmarlagssystem så behövs kanske många spelare. Men det riskerar också stänga dörren till unga backar som inte är av Rasmus Dahlin-klass.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Håller med om sex backar. Tror spelarna tycker det är bättre. Nu lägger man mer pengar på backsidan än nödvändigt tycker jag.

    Kommentar avatar
    Epoe, 1 år sedanSvara

    Mm frångå frölundas framgångsrecept. Spela 6 backar som kenta. Stenålderstänk

    Kommentar avatar
    Conta, 1 år sedanSvara

    Spela med 6 Leman? Nej sen får dom inte ha på isen...

    Kommentar avatar
    Conta, 1 år sedanSvara

    Sex får dom inte ha på isen skulle det stå.... Måndags humor....

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    :)

  • Kommentar avatar
   Hugo, 1 år sedanSvara

   Det som för egen del, som följer FBK, svider är att nyheten kommer när Lennström har gjort sina kanske bästa avtryck för säsongen på sistone. Inom laget valdes han till matchens bästa, mot just Frölunda, i veckan. Han gör sig förtjänt av större ansvar. Hade nyheten kommit för några månader sedan hade supportrar kanske ryckt lite mer på axlarna. Det syns att han har mer i sig! Större offensivt ansvar + tillåtelse att göra misstag = framgång. Tror jag. Bra värvat.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Förstår ditt resonemang. Lite så tror jag Theo och Frölunda tänker: lite större frihet, lite större förtroende, lite bättre resultat. Ingen succégaranti, men som jag skriver – jag förstår värvningen. Gillar det jag ser av Lennström.

  • Kommentar avatar
   Johan L , 1 år sedanSvara

   Som du säger känns lite som en Frölundavärvning på senare tid. Vad jag inte förstår är hur Gunnarsson skulle komma tillbaka. Visst kontrakt men Grönlund "tog" ju hans plats. Det är väl inte så att han spelat bort den? Eller släpper man honom för att Gunnarsson har kontrakt. Vore fel i så fall kan jag känna.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Grönlund har bara kontrakt den här säsongen. Tror nog Gunnarsson får chansen att i alla fall börja nästa säsong i Frölunda. Hur det blir med Grönlund återstår att se, hänger på resten av det berömda pusslet. ;)

    Kommentar avatar
    mike, 1 år sedanSvara

    Beroende på hur med blir med Gormley, Lindström, Moverare, Nörstebö bla, så kanske det finns plats för både Grönlund och Gunnarsson.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Vi kan väl konstatera att det inte är lätt att vara sportchef...:)

    Kommentar avatar
    Epoe, 1 år sedanSvara

    sportchef e jättelätt. öppna plånboken, värva stjärnor, o så in med juniorer bara

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Lycka till...

    Kommentar avatar
    Johan L , 1 år sedanSvara

    Jag förstår att inte Grönlund har kontrakt men Gunnarsson har. Men om Grönlund redan "tagit" den platsen känns det dumt att rata honom och satsa på en "sämre" (svor i kyrkan). Då hade jag förlängt Grönlund och brutit med Gunnarsson. Tyvärr får väl tilläggas.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Gunnarsson ung, egen, utvecklingsbar. Tror man drar sig för att bryta, hur bra blir han, hur kommer han stå sig jämfört med Grönlund och så vidare? Flera parametrar.

  • Kommentar avatar
   David, 1 år sedanSvara

   Känns som om backbesättnnngen mer eller mindre är färdig inför nästa säsong... fruktansvärt nyfiken på anfallet....

    Kommentar avatar
    Gustav, 1 år sedanSvara

    Vad, bland forwards, är du nyfiken på? Endast två kontrakt (Westerholmarna) går ut, kommer inte hända mycket bland forwards.

  • Kommentar avatar
   Dallasm3, 1 år sedanSvara

   Moverare har blivit lite lite bättre för varje match som gått men för att imponera på L.A Kings måste han nog göra ett jäkla bra slutspel för att räknas bort ifrån Frölunda!?

    Kommentar avatar
    Epoe, 1 år sedanSvara

    moverare kommer åka på träningsläger till hösten ändå så han behöver inte ’imponera’ nu

  • Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   varför diskuterar ni lindström? han kommer spela i frölunda om han inte skulle ta plats i detroit, enligt transferregler

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Gustav har redan kontrakt, spelar på lån här, andra året kan Detroit välja var han ska spela.

  • Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Känns som en bra värvning Lernström.
   Den såg jag inte komma.

   • Kommentar avatar
    Q, 1 år sedanSvara

    En fjäderlätt värvning bortkastade pengar om han kostar något

     Kommentar avatar
     Manne , 1 år sedanSvara

     Du ska nog se honom spela mer. Det där stämmer inte alls.

     Kommentar avatar
     mike, 1 år sedanSvara

     Lennström är rätt tuff sin storlek till trots.

   • Kommentar avatar
    Herr Lakers, 1 år sedanSvara

    Bra värvning. Ska bli intressant att se hur han matchar RRs mätvärden.

    • Kommentar avatar
     Herr Lakers, 1 år sedanSvara

     Vilka backar har kontrakt 19/20?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Det framgår faktiskt av artikeln. ;) Genoway, Ekbom, Gunnarsson.

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 1 år sedanSvara

      Plus till dig. Minus till mig! Tröttnade när jag stötte på sjöströmns namn... Och tackar.

    • Kommentar avatar
     Kristoffer//KdeV , 1 år sedanSvara

     Om man inte förlänger med Grönlund så vete f.n vad som står på...? Det där med grönare gräs. En back som kommer till jobbet varje dag.

     • Kommentar avatar
      Nils, 1 år sedanSvara

      8 poäng på 32 matcher så här långt i Färjestad. Verkar vara yttligare en "lysande" värvning av Sjöström.

      • Kommentar avatar
       Matte, 1 år sedanSvara

       Hmm - hoppas de låser upp Jacob Ragnarsson också....

        Kommentar avatar
        Rw, 1 år sedanSvara

        Hur bra är han? Överlägset sämst +- i Almtuna, 0 mål och 4 assist på 25 matcher.

      • Kommentar avatar
       Petter , 1 år sedanSvara

       Har Frölunda helt slutat att försöka spela sina egna juniorer ? Nu ska det bara värvas den ene bonkaren efter den andre ?

        Kommentar avatar
        Herr Lakers , 1 år sedanSvara

        Vad tror du om Bohm?

      • Kommentar avatar
       Guest, 1 år sedanSvara

       HL skriver att galna höken gör sitt jobb! Det borde HL ta efter! Det enda HL skriver är massa fjäsk när det Frölunda och jävligt tykna svar

        Kommentar avatar
        Gästen, 1 år sedanSvara

        Helt rätt, fjäskar för RR/JG och Frölunda i stort. Och försöker göra sig lustig på de som inte håller med honom. Det kanske var därför han fick gå ifrån Expressen ? Fortsätt så här HL, så blir det AMS vilken dag som helst för dig nu. Kanske kan ta med dig JG, han behöver nått nytt jobb med. Samhall ?

        Kommentar avatar
        Daniel B, 1 år sedanSvara

        Guest och gästen. Att ni inte drar härifrån om ni nu tycker att HL fjöskar och vad ni skriver. Ingen tvingar er att läsa här så passar det inte så kila iväg.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 1 år sedanSvara

        *fjäskar

      • Kommentar avatar
       E23 , 1 år sedanSvara

       Seriöst, blocka ovan två idioter (förmodligen är det samma person, som lyckats med bedriften att byta språk i andra meddelandet).
       Hård bakom tangenter, liten i verkligheten.

       • Kommentar avatar
        E23, 1 år sedanSvara

        För att undvika missförstånd - jag pratar med dig Guest/Gästen. Finns fina verktyg att kolla ip-adresser, bara så du vet i din lilla ångestlägenhet i ditt arbetslösa förortsliv.

        • Kommentar avatar
         Guest men Frölundait , 1 år sedanSvara

         Här läser man många inlägg som spyr galla över Frölunda föreningen! Har ni inget vettigt att skriva ska ni hålla käften och byta liv!


         Lämna en kommentar