"Symboliskt för den här säsongen", tyckte Lundqvist


► Det var bara logiskt hur Frölunda rasade ur CHL:
► Spelet framför buren, agerandet i skottsektorn, var för svagt, bara för Liberec att skjuta.
► ”Backarna är för dåliga”, skriker upprörda fans.
► Skallarna mår för dåligt, hävdar jag.

Rakapuckar.com bild

ÖDETS IRONI ATT Liberec hade en målvakt vid namn Janus.

Matchen hade verkligen två ansikten.

Frölunda var rätt stabilt och bra fram till 2–1.

Defensiven havererade totalt efter 2–2 (och ledde till förlust, 4–6).

– De slänger in puckar i mitten och får skjuta, vi måste vara starkare där, ta bort klubbor, och jag måste steppa upp och göra någon räddning, hålla laget kvar i matchen. Det får inte se ut som det gör, det är för dåligt försvarsspel, det är för dåligt av mig, sa självkritiske målvakten Johan Mattsson.

Målvakten Johan Mattsson var besviken på sig själv efter 4–6 mot Liberec.

 

Besvikne kaptenen Joel Lundqvist såg samma sak:

– Symboliskt för den här säsongen. De får göra mål för enkelt, vi gör misstag, går på fel gubbar, sorterar för dåligt.

Fem insläppta mål på 17.14.

Ett katastrofalt försvarsspel i ytan framför mål.

Just detta som Frölunda tränat på.

Klart det är en enorm missräkning att åka ur CHL på det här viset, klart jag förstår besvikna supportrar som skriker på allas avgång.

Men grejen är denna, enligt mig:

Fram till 2–1 gjorde Frölunda mycket bra just vad gäller aggressivt försvarsspel, sortering, kamp framför Mattssons bur.

Sedan kom slumpartade 2–2.

Sedan kom oron.

Sedan kom raset.

Rakapuckar.com bild

Alltså: det är alldeles för lätt att säga att alla spelare är kass, backar som Jonathan Sigalet och Kristoffer Gunnarsson, till exempel, gjorde länge utmärkta insatser, men när motgångarna blev för många klarade inte Frölunda att hantera dem.

Mentalt problem. Klart mycket mer så än personellt. Men det är illa, för vad som krävs är framgångar, och de kommer inte gratis ...  

– Det är jävligt frustrerande, en rejäl missräkning, vi har vunnit CHL två gånger och siktade inte lägre den här gången, sa Joel Lundqvist, brutalt besviken när drömmen om tredje CHL-titeln gick i kras.

Kaptenen Joel Lundqvist försökte analysera förlusten snabbt efteråt.

 

Men ett mycket större problem är att ännu ett misslyckande, ännu en förlust, skadar redan skadade skallar.

Då menar jag inte skadade på stackars Sean Bergenheim-vis utan skadade mentalt.

Joel Lundqvist:

– Vi får ta breaket … det som varit har varit, vi är så klart besvikna men det symboliserar säsongen som jag sa, bitvis är vi bra, bitvis gör vi fel saker, släpper för enkla mål. Men någonstans vet vi om läget, ingen idé att borra ner sig för jävligt, gäller att se framåt, utveckla spelet, bli bättre i det mesta. Det är det som det handlar om.

Johan Mattsson påpekade:

– Solen går upp i morgon också.

Det gör den garanterat. Frågan är hur mycket träning Frölundas spelare behöver för att lära sig att agera rätt i egen zon.

Laget skrek efter en framgång den här kvällen, slängde bort den möjligheten.

Det kommer fler, vi är bara tidigt i november, men SHL-tabellen börjar sätta sig, och efter landslagsuppehållet måste Frölunda börja hitta sätt att vinna snarare än förlora hockeymatcher.

Det finns inga genvägar. Det är redan, som jag skrivit, fullt försvarsfokus på träningarna, saker görs rätt. Det är upp till spelarna att klara av att göra dem på match. I 60 minuter.

Annars måste kanske sportchefen Fredrik Sjöström agera mer än på centersidan. 

Rakapuckar.com bild

***

Inget besked om Simon Hjalmarsson från Frölunda, Simon som träffades av en puck på halsen. 

***

Kul kväll för svenskbekantingen Martin Sevc: 1+4.

***

Ni som inte förstod det med Janus kan läsa här.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
26 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Magnus Fernblad , 1 år sedanSvara

  Köper Frölundas elände nu...
  Om de kan göra tvärtom om efter jul / nyår.
  Spela dåligt innan jul och bra efter nyår. O inte som fjol.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det finns hopp. Absolut. Men spelarna måste börja lära sig hantera motgångar.

 • Kommentar avatar
  robert ström, 1 år sedanSvara

  Ge nu fan och försvara backarna dom är kass match efter match utan nu måste det in flera backar och forwards för nu är det slutbevisat att dessa spelare dom har inte räcker till...punkt slut...ingen kan säga något annat för då förstår man inte vad det går ut på...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Okej.

   Kommentar avatar
   Thomas, 1 år sedanSvara

   Skönt om vi kan fokusera på backarna istället för att gnälla på jg och Mattson

 • Kommentar avatar
  FHC , 1 år sedanSvara

  Friberg och Westerholmarna måste kritiseras. Sitter på närmare 150 tkr i månaden samtliga av dem.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej, så dyra är de inte. Och Pathrik W, det kanske du vet, han är skadad, han spelar inte, så kanske lite lönlöst att kritisera honom. I övrigt är det nog bättre att kritisera ledningen om du inte gillar värvningarna, spelarna tar förstås den lön de får, precis som du och jag hade gjort.

   Kommentar avatar
   Mattias, 1 år sedanSvara

   Att någon av dessa tre skulle ligga på den lönen är befängt, det vet du ju. Sedan går det inte att smutskasta Westerholmarna då den ena är långtidsskadad. Tänk Daniel Sedin utan Henrik, men ett par trappsteg lägre. Friberg gör också precis det han ska göra, trampa på, visa framfötterna och vara riktigt jobbig att möta. Riktigt vass som tvåvägsvinge. Visst, +/- -5 är ju inget att pryda granen med, men det går åt rätt håll.

 • Kommentar avatar
  Christopher K, 1 år sedanSvara

  Förhoppningsvis blir detta ett rejält wake-up call för Frölunda. Hoppas på att se ett helt nytt lag efter uppehållet nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Detta wake-up call har redan varit. Finns inga fler. Sjukdomsinsikt finns, bara att kunnandet just nu inte räcker till när motgångar skapar oro.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Frölunda har i flera år varit ett lag som blir lika små som Lille-Skutt varje gång de släpper in ett mål och sedan växer de inte och blir som Bamse för att glömma det som varit och gå vidare. Nej, de fortsätter vara Lille-Skutt och vad händer? Allt som oftast blir det förlust. De måste kunna ta motgångar, annars har de fel jobb..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   ... och där har du det stora problemet just nu.

   Kommentar avatar
   #18, 1 år sedanSvara

   Jag misstänker att backarna inte är huvudproblemet. Det är centrarna. Backen huvudsakliga uppgift är att få stopp vid sargen. Sedan måste han få hjälp av centern. I centrarna ligger också den stora skillnaden mellan fjolårets lag och årets. Vi har tappat Lasu, Sundström och Purre. Dessa har ersatts av en omskolad Hjalle (fallit väl ut), Patrik Westerholm (skadad) och Lias (har, i mitt tycke, fått ett för stort ansvar för tidigt). Ehn är duktig i egen zon och mittzon men ser ut att hålla i purjo så fort det vankas målchans. Lägg därtill en Joel som ser obekväm ut med puck. Vi formligen skriker efter en Johan Sundström liknande center.

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten, 1 år sedanSvara

  Ska man vara positiv så finns nu möjligheten att nöta på dom små detaljerna (hahaha) som tex spelet i egen zon när vi nu slipper chl-spel och istället kan koncentrera oss på viktigare saker. Men tung förlust på alla sätt och vis, och extra tungt med tanke på skadan på Hjalmarsson.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Grejen är att det nöts som fasen för tillfället. Men en sak göra det på träning, en annan på match när det går emot.

 • Kommentar avatar
  Anders, 1 år sedanSvara

  2-2 målet slumpartat?? Javisst går den på Adams skridsko in men det hela startar med att fyra!!! spelare går bort sig vid första läget o följer en spelare. Sen hamnar alla fem spelare i en radie av 2,5 meter från Mattson. Jösses säger jag bara.. Detta händer sen gång på gång. Nej jag skyller inte bara på våra svaga backar men övriga lagets dåliga spel i egen zon hänger mycket på att de inte litar på sina backar o därmed försöker göra nån annans jobb istället för att göra sitt o då blir det pannkaka av allt.

  Du som är en sk "expert" Vem ska göra målen i Frölunda är det tänkt??

  Målskyttet var ett stort problem sista delen av förra säsongen o mina ögon har man inte gjort ett skit för att lösa det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det är säkert ett svagt uppträdande som leder fram till 2–2, skrev också att det var väldigt passivt, grejen är ju att ett enda misstag inte ska få skapa sådan oro så att spelare helt tappar koncepterna. Sedan förstår jag inte ... fyra mål mot HV, fyra mål i kväll, där är väl inte problemet just nu?

   Kommentar avatar
   Anders, 1 år sedanSvara

   Skjuter man 44 skott o gör 4 mål då ser jag det som ett problem. Om man inte har över 4 mål i en enda SHL match i år så är det ett stort problem. Rönnberg går ju ut med att vi ska vara ett offensivt lag som spelar en positiv ishockey. Men målskyttet är bara ett av många problem Frölunda har i år.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 år sedanSvara

  Tänker du ifrågasätta Sjögrens hopkok? Inser dom att vi som ser och håller på VF börjar tröttna? Dessa ras på ras tar hårt på tålamodet. I år får vi ju skämmas för uppträdandet på isen. Samma floskler gång på gång om att se sig i spegeln och att vi ska lära oss.... detta var en nyttig läxa..... nu ska vi träna basic försvarsspel..... va fan är det J16 vi följer? Ska man behöva nöta de mest grundläggande så är det ju något som är sjukt med antingen förståndet eller än värre inställningen.
  Tack ändå H L

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, inget snack om att det är ett misslyckande när försvarsspelet inte sitter i november. Samtidigt, om alla idrottslag alltid lyckades med allt ... du vet, det fungerar inte så. Lätt att bli supersvart som supporter, men jag hävdar fortfarande att det inte måste vara så illa.

 • Kommentar avatar
  robert ström, 1 år sedanSvara

  Är väldigt konstigt att dom släppte så många backar och bara fick in en ny och trodde på övriga som var kvar...backarna vi är ju totalt ofarliga utom då Adam...Sigalet har han haft något skott på mål överhuvudtaget och långsam som en 50 åring är han med...Rasmus alla hyllar är enbart bra framåt men lika dålig bakåt...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Så många backar? Tömmernes och Jacob Larsson, väl? Sigalet är inte med för sin snabbhet, man kan debattera värvningen från början, absolut, men just nu är han ju bättre än han varit tidigare.

   Kommentar avatar
   robert ström, 1 år sedanSvara

   Nej tömmen och Larsson är ju inte med i år och det som finns i år är höstlöv...när backarna inte kan lära sig spelet och backarna är för dåliga och skjuta och ej följer med upp i anfall vid rätt tillfälle och inte nog med det dom vågar ju inte tackla utan dom följer med spelaren in på samma sätt som tjejerna gör..får ej tacklas...det är så mkt fel att man undrar vad i helvete dom gör på träningarna...men Roger har mitt fulla stöd som tränare men spelarna är inte av rätt virke i år...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det du beskriver (något överdrivet ...) syns ofta inte, men ibland – och just här är problemet, att spelarna för ofta faller ifrån, blir osäkra, inte litar på varandra, inte litar på spelidén. Tillräckligt bra spelare kan prestera konsekvent på hög nivå, upp till det här laget att visa det, annars måste kanske ledningen agera.

 • Kommentar avatar
  Philip Lindberg, 1 år sedanSvara

  Det tar längre tid denna säsongen än tidigare att komma ihop. Zoomar man ut är det förståligt och möjligheten till slutspel känns ändå rimlig.
  Jag tyckte redan förra säsongen att vissa backar var för dåliga i uppspelsfasen men också i spelet kring framförallt det egna målet. Samtidigt är ju frågan om vad firma Lechtaler/Sjöström har åstadkommit för denna säsongen. Man kanske inte får glömma att Sjöström inte är så rutinerad i sin roll egentligen och vad hade Lechtaler för meriter innan han kom. Det är ju inte solklart hur man rattar ett "företag" med press utifrån och inifrån som Frölunda Hockey. Rönnberg i all ära men han har vad han har att jobba med varken mer eller mindre och hans vara känns fortfarande självklart om man frågar mig trots hans ovilja att förändra och "coacha" under matcher, ta time-outer tidigare etc. Han har byggt upp en spelmodell, lockat till sig spelare och har antagligen deras förtroende trots att spelarna inte lyckas spela hans spel som han önskar.
  Att Gunnarsson gör misstag känns mer ok än att Donovan gör det. Han är ung, under utveckling etc. Donovan skall vara på sin peak nu och borde som importback med antagligen högre lön leda laget från backplats. Som du skriver tidigare så verkar han ha ledningens förtroende vilket är väldigt märkligt. Vilka signaler sänder det till medspelare, publik och media. Att man kan vara hur dålig som helst men ändå få spela. Jag tror inte han hade platsat i någon backuppsättning förutom kansk Rögle eller Karlskrona om man ser till SHL.Ja du brukar säga att han inte är så dålig som jag tycker och det är klart det blir subjektiva bedömningar men det är ju lite tjusningen med idrott och diskussioner. Uppehållet kommer nog lägligt!

   Kommentar avatar
   Anders, 1 år sedanSvara

   Sjöström är ny på jobbet?? Det är väl ingen ursäkt. Tar man jobbet som sportchef i Frölunda så bör man vara förbered. I övrigt håller jag med

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Donovan är allt annat än bra just nu, symboliserar på något sätt Frölundas kris, för mycket upp och ner. Sedan ska man nog minnas att Rönnberg i högsta grad är involverad l lagbygget, det är inte Sjöströms enbart.

   Kommentar avatar
   Philip Lindberg, 1 år sedanSvara

   Att Sjöström är "ny" är ju ingen ursäkt utan mer en eventuell förklaring. Vilket stöd och uppbackning har han från Lechtaler, Grauers etc. Vad vet han egentligen om lagbyggen etc.

   Kommentar avatar
   Philip Lindberg, 1 år sedanSvara

   Klart att det är en enhet som rekryterar i Frölunda men Sjöström är ansvarig för att sätta ett slagkraftigt lag i händerna på Roger som skall få ut så mycket som möjligt av dem. Samtidigt kan det svänga fort. Ett par segrar i rad och bättre spel över 60 min så är svackan snart glömd. Men den verkar sitta djupare i år en tidigare vilket som många skriver kan vara avsaknad av det där hjärtat för klubben i vissa fall, hockeykompetens i andra.

 • Kommentar avatar
  Kalle, 1 år sedanSvara

  Helt seriöst, tror du att Frölundas backar skulle hålla långt i ett SHL slutspel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Om de börjar göra rätt saker över 60 minuter snarare än över 40 så ... tja, jämfört med andra lag så ... ingen toppbesättning, men heller inte genommörker. Sedan är det ju att göra det så OERHÖRT lätt för sig om man bara tror att backar spelar försvarsspel år 2017.

 • Kommentar avatar
  Martin, 1 år sedanSvara

  Ja det är bara att hoppas att det kommer in en tung back och en riktig målgörare i pp så tror jag det mentala biten sköter sig själv hos killarna

  • Kommentar avatar
   Viktor , 1 år sedanSvara

   Problemet verkar vara att årets upplaga av frölunda saknar ledare som kan visa vägen. Det har skrivits många gånger förut, men man skulle aldrig ha släppt Lasu och Purre.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Man ska inte underskatta vikten av en lokal kärna nej. Jag var starkt kritisk när Patrik C inte fick vara kvar, den känslan har inte förändrats.

  • Kommentar avatar
   Peter, 1 år sedanSvara

   Detta var droppen! Tror nu att alla i frölunda inklusive ledning är alvarligt oroliga, vad är Frölunda på väg? Nu finns det inga genvägar och kvar!
   Nu är det bara att bryta ihop och kavla upp ärmarna och visa oss fans att det finns moral kvar i detta hockey lag! Annars tror jag att det blir ganska öde i Skandinavium resten av säsongen!
   Jag säger inte att det är kört på långa vägar, men Djurgården i nästa match kan vara bra tändvätska för att vissa oss fans att hoppet finns kvar!

    Kommentar avatar
    Göran , 1 år sedanSvara

    Jag bävar inför Djurgårdsmatchen.

  • Kommentar avatar
   Matte , 1 år sedanSvara

   Vi har haft många olika synpunkter sen förra våren HL
   Jag tror det är tid att riskera att kritisera Dina kompisar nu tex Sjöström, Lundeskog har väl inte bidragat till något bättre? Gör Er av med honom direkt. Som jag ser det är det totalt fel fokus och den nya reklam tjejen klarar väl inte dra in sin egen lön, det är fel tänkt av Frölundz? Frölunda är farligt ute och Du HL skall inte försvara detta utan kritisera dem dagens situation. Det kommer att bli värre... hmm alla tror man kan ta lätt på det - sorry man har centrala problem tyvärr

    Kommentar avatar
    Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

    Du tror väl inte på allvar att Frölundas ledning är Henriks ”kompisar”?

    Kommentar avatar
    Matte, 1 år sedanSvara

    Anna - det vet jag natuligtvis inte - det har Du helt rätt i. Ber om ursäkt om det uppfattas fel. Läser jag fel när jag konstant ser skriftliga försvar av Frölundas ansvariga? Speciellt Sjöström som jämfört med motsvarigheter i andra föreningar inte framstår som topp 4 tex utan snarare i de nedre regionerna. Det kan vara naturligtvis vara att man har dålig ekonomi. Värre är om han inte bestämmer eller har något faktiskt ansvar ( det samma gäller Lundeskog ) - då kan man ta bort den tjänsten och skapa utrymme för bättre spelarköp tex Men man kan inte okritiskt försvara agerande under lång tid om man vill Frölunda väl.

    Kommentar avatar
    Joel, 1 år sedanSvara

    Man kan ha olika åsikter, men att börja kritisera HL med fraser som 'dina kompisar' tycker jag är lågt. Jag gillar att läsa HLs och läsarnas kommentarer, så om det ska fortsätta är det viktigt att vi håller god ton. Jag håller inte alltid med HL, men han har ett relativt objektivt förhållningssätt och det måste man respektera. Hur kul hade det varit om han rasade som vissa supporters gör? Vill passa på att tacka för ett bra jobb, Henrik!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Tack, Joel. Nä, jag har inga kompisar i Frölunda, knappt någonstans ... Tänker försvara mina åsikter när folk i Frölunda och jag inte ser "eye to eye". tänka göra det samma när läsare och jag inte gör det. Jag skriver vad jag tycker, så vet jag alltid vad jag skrivit. ;)

    Kommentar avatar
    Matte , 1 år sedanSvara

    Joel - som jag skrev så ber jag om ursäkt om det uppfattas fel, så negativt som Du uppfattade ordet "dina kompisar" var verkligen inte avsikten. snarare att HL är nära dem och kan ställa frågor som ingen annan. Jag är en stor fan av HL som du kan läsa i andra inlägg.

  • Kommentar avatar
   Dennis, 1 år sedanSvara

   Detta sitter så mycket mentalt på Frölundas backar. Har princip samma backuppsättning som förra säsongen, och inte gjorde dom dessa misstag. Måste lugna ner sig, lita på varandra som Rönnberg säger, och inte börja övertänka saker.

   Sen vill jag se att Frölunda köper in en till spelförande back, och inte någon defensiv pjäs. Men det bör dom sitta lugnt med tills man vet om Bergenheim kommer tillbaka eller inte

   • Kommentar avatar
    Dennis, 1 år sedanSvara

    Detta sitter så mycket mentalt på Frölundas backar. Har princip samma backuppsättning som förra säsongen, och inte gjorde dom dessa misstag. Måste lugna ner sig, lita på varandra som Rönnberg säger, och inte börja övertänka saker.

    Sen vill jag se att Frölunda köper in en till spelförande back, och inte någon defensiv pjäs. Men det bör dom sitta lugnt med tills man vet om Bergenheim kommer tillbaka eller inte

    • Kommentar avatar
     Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

     Hoppas verkligen Simon Hjalmarsson är ok, såg otäckt ut, tänkte Oliver Lauridsen...
     Hoppas också att den ”hårdträning” Roger har planerat under ”uppehållet” mest består av mental sådan...

     • Kommentar avatar
      Jonas, 1 år sedanSvara

      Backarna mår och spelar inte bra för tillfället. De behöver dock målvakter de kan lita på. Målvaktsparet håller allsvensk toppklass. Det duger förstås inte om laget aspirerat på SM-guld. Börja bygga om bakifrån.

       Kommentar avatar
       Stina, 1 år sedanSvara

       Eller så behöver målvakterna kunna lita på backarna.

     • Kommentar avatar
      Carl, 1 år sedanSvara

      Skulle vilja sträcka mig så långt o säga att detta är en följd av att man släppte Christoffer Persson förra året. Hans fysik hade behövts redan förra säsongen men man se de ÄNNU mer nu. Han hade varit en perfekt pjäs som anslutande backar kunde ta rygg på. En general! Tycker Frölunda agerade mycket naivt i denna fråga.

      • Kommentar avatar
       Sven, 1 år sedanSvara

       Vet inte hur gamla ni som kommenterar är men att pressa på om värvningar en liten bit in i november, när i princip alla trupper i alla ligor som räknas, är fyllda skulle resulterar i namn som motsvarar dessa:
       Målvakt: Mario Brunetta
       Stora starka Backar: Tomi Pettinen och Andreas Holmqvist
       Center: Michael Holmqvist
       Vingar: Justin Morrison och Jussi Makkonen

       För er som inte förstår så var detta "nyförvärv" f.RR/MG (före Roger Rönnberg och Mats Grauers). Det blev inte så bra...

       Jag tycker absolut att man kan ställa vassa och kritiska frågor till ansvariga, från Grauers i toppen ner till enskild spelare och jag skulle själv vara väldigt intresserad av att höra vad Back-coachen Johansson har att säga. Sällan han får utrymme.

       Vad jag vill ha sagt med detta inlägg är att det sällan går att värva sig till en bra trupp. Det jobbet måste komma inifrån, liksom det gjort för Frölunda under några år. Många av de spelare vi hyllat sista åren har inte varit de "självklara" stjärnorna innan de kom till Frölunda.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 år sedanSvara

        Kul med så intressanta, kloka rader från någon som verkligen tänkt till. :)

        Kommentar avatar
        Stina, 1 år sedanSvara

        Klokt skrivet.

      • Kommentar avatar
       Hans, 1 år sedanSvara

       Tar upp denna fråga igen.
       Så länge Robban var assisterande fungerade försvarsspelet suveränt. Vill ifrågasätta Rogers och Pers kunskap inom försvarsspel. Kan ana att det finns en brist där! Dessutom saknas verkligen en härförare i backbesättningen.

       • Kommentar avatar
        Joel, 1 år sedanSvara

        Henrik, vad tänker du om att man inte längre har Petter Carnbro anställd? Tror du att det påverkar negativt? Han var ju med i guldgänget, och många bäckar små osv.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         På slutet var han framför allt involverad i scouting av spelare, svårt för mig att säga riktigt vad hans frånvaro betyder. Får bli dig svaret skyldig här.

       • Kommentar avatar
        robert ström, 1 år sedanSvara

        Med tanke på hur svårt det är för Sjöström att hitta något nu så kanske han borde varit lika smart och noggrann inför denna säsong då det dom hittade inte har levererat alls och ej heller var så tunga namn att tro på heller...flera av dom som kom förra året fick vara kvar som ej lev och då kan man undra vad felet är...finns ju hur tunga och lovande namn som helst men vi får hela tiden udda fåglar av det som finns..visst vi har tagir guld chl o.s.v men det borde vara mer tunga namn som kommer...

        • Kommentar avatar
         Philip, 1 år sedanSvara

         Jag tycker det som oroar mest är att ledningen verkar tycka detta är något nytt problem att försvararet inte fungerar. Enda sedan början på 2017 har försvarspelet sett ut så här. Ledningen har försvarat sig med att det är "Vår filosofi" likt det Nubben gjorde för några år sedan att man bara skulle ha spelskickliga backar. Man har klarat sig från fiasko rubriker förra året pga av en fantastisk start på säsongen 16/17, en heroisk/tursam kvartsfinal. Självklart skulle Fredrik Sjöström istället för att förlänga med Matt Donovan och nytt med Adam Almqvist värvat Daniel Rahimi och Niklas Arell. Två typer laget saknat och definitivt saknar nu. Han fyllde på med spelartyper laget redan har istället för med tyngd och defensiv som laget behövde för att vinna. Nu är filosofin tyvärr så att utveckla går förre att vinna och då blir det tyvärr så här.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 år sedanSvara

          Vad än filosofin är så har Frölunda inte gjort som t.ex Växjö och Malmö, satsat på någon med tyngd, det är riktigt. Samtidigt är trenden den även i NHL, att allt fler lag satsar på spelskickliga backar. Jag säger inte ATT det är rätt, jag säger bara att här valde Frölunda väg. Återstår att se efter säsongen om rätt eller fel.

          Kommentar avatar
          Göran Axenstig 60 år, 1 år sedanSvara

          Och hur många spelskickliga backar ser du i dagens frölunda?

          Kommentar avatar
          mike, 1 år sedanSvara

          Det där ämnet har jag också kommenterat tidigare, och vi kanske tycker olika, men jag ser två spelskickliga backar. Almquist och Dahlin. Resten kvalificerar inte in för att räknas till kategorin spelskicklig. Så om nu Frölunda valt den vägen, så har man gjort en grav missbedömning i sin scouting. Tycker att vi kan ta Donovan som ett typexempel. Ledningen; han ser lovande ut, vi förlänger med ett år. SEPPUKU.

          Kommentar avatar
          Nolte, 1 år sedanSvara

          Kan bara instämma i det ni skriver. Backsidan va inte tillräckligt bra förra året, men ändå så rustade man inte upp den delen inför denna säsongen. Kan inte heller se hur man ska kunna spela puckvårdande/konstruktivt från bakre ledet med det materialet man har. Ledningen kommer ju givetvis aldrig säga nåt annat än att ”vi har bra bredd” ”kompetensen finns” ”det kan vända snabbt” osv. Men jag tycker att man har gjort ett underkänt jobb med rektrytering i år.

        • Kommentar avatar
         EDWARD 51, 1 år sedanSvara

         Inte synes Frölunda i "röda" matchtröjor heller vinna, längre!
         Nu lyser det sannerligen "rött"(varningslampor) över hela Frölunda-etablissemanget. Kanske tur ändå att de har bytt färg, så att jag inte blir helt "färgblind"! :(

         • Kommentar avatar
          Mauro, 1 år sedanSvara

          Det är bevisat att VF inte håller samma klass som i fjol, men för den saken så är det inte hopplöst endå, ledningen och tränarsidan kan vi heller inte skylla på dom trodde på laget som dom har sytt ihop efter all spelarflytt som har skett, sen så kanske det visade sig att vissa inte höll måttet men det är ju tyvärr inte en bil dom har köpt som man kan byta ut hur som Hellst, misstag har gjorts och misstag lär man sig av, ledningen och tränarstaben har mitt fulla förtroende trots denna dåliga start, garanterar er att VF vänder på detta ge dom arbetsro utan press så kommer det självmant


          Lämna en kommentar