Frölunda behöver lära sig att leva utan Lasch


► En idiot begriper att Frölundas chanser att gå långt i slutspelet skadas hårt om Ryan Lasch a) inte kan medverka eller b) inte gå för fullt.
► Men det blir som det blir med den saken.
► Varje match framöver måste bli en övning i att klara sig utan honom. 

Rakapuckar.com bild

Från tidigare i veckan; nu behöver Frölunda lära sig att leva utan Ryan Lasch.   


DJURGÅRDEN HAR KLARAT sig bra utan stjärnor som René Bourque och Andreas Engqvist, Färjestad har fixat bra resultat utan Michael Lindqvist, skador hör till sporten, hockey är inte bara skicklighet utan också innehållande en visst mått av tur och otur.

Men jag kan inte hjälpa att undra:

Finns det något lag vars offensiv är så beroende av en spelare som Frölunda är av Ryan Lasch?

Nå, som jag skrev i inledningen, det blir som det blir med dennes framtid, under fredagen kommer väl något slags besked, men man ska minnas att även en ledbandsskada kan ställa till med stora besvär.

En sak om Laschs fot är snäll och snart tillåter honom att gå på is.

En annan om den låter honom prestera på topp.

Mer tveksamt.

Men han kanske kan dirigera PP-spelet?

Nå, bara att avvakta dagens MR, under tiden verkar det alltså som att Max Friberg ska fortsätta vikariera i kedjan med Joel Lundqvist och Victor Olofsson.

Så hade nog jag inte agerat som tränare.

Rakapuckar.com bild

Så tror jag heller inte Rönnberg gör den dagen han får besked om att Laschs comeback dröjer.

Kanske vet han redan att det inte är så farligt?

Blir amerikanen borta länge tror jag Frölunda behöver få in Jan Mursak i Lundqvists kedja – inte minst för att få ut max av Olofsson.

Simon Hjalmarsson är bäst som center, har en fin kemi med hete Carl Grundström, och jag hade inte varit rädd för att ge Jesper Emanuelsson fler chanser.

***

En annan sak, jag har läst igenom kommentarerna från texterna i går och i dag, jag ber om ursäkt att jag inte hunnit svara, jag vill verkligen men ibland är det faktiskt så mycket att jag inte har den tiden, det är därför jag erbjuder en Morning Mailbag varje måndag och fredag.

Men, bara som ett allmänt svar:

Jösses, vad kritiska en del av er är!

Jag undrar lite: ni har väl inte förväxlat Frölunda med Tampa Bay Lightning eller Pittsburgh Penguins?

Det tycks mig nästan så, med tanke på kraven ni ställer.

I går mötte Frölunda det SHL-lag som är näst bäst på bortaplan efter Växjö, som kom till Göteborg bara en poäng sämre än hemmalaget, men av en del kommentarer att döma tycks Frölunda ha mött Bik Karlskoga.

Så var inte fallet, kan jag meddela.

Rakapuckar.com bild

PP-spelet var inte alls bra, det fanns målchanser som borde utnyttjats bättre, det var några få slarviga individuella grejor i egen zon, men i övrigt:

Det var långt bättre hemmaspel än tidigare, det var inte samma chanstagningar med målchanser emot som följd, det var rejält och intensivt och ett hyggligt antal målmöjligheter trots att försvarsspelet inte tummades på.

Det finns en motståndare också.

Ofta en bra sådan.

Precis som i kväll.

Jag tror det kan vara bra att ha det i åtanke i alla fall … 

Nå, i väntan på att Frölunda vet mer om Ryan Lasch måste Frölunda få andra att kliva fram, det handlar om att lära sig leva utan Lasch, och så behöver försvarsspelet vara fortsätta rejält och förhållandevis enkelt.

Brynäs 2–0-besegrade Djurgården i går och kommer med självförtroende från trippen till Stockholm, laget har dock haft det rätt kämpigt under 2018, inte minst – likt Frölunda – har man haft problem att få till det på hemmaplan.

Fem förluster i rad.

Före det, å andra sidan, nio segrar i rad.

Rakapuckar.com bild

***

Coolbet håller Brynäs som knapp favorit, 2,35 mot 2,60.

Många svårtippade matcher, inte minst Malmö–Djurgården, jag ska inte råda, men jag ber er att om ni gillar att sätta en liten peng så får ni gärna göra det hos min samarbetspartner Coolbet.

Fint välkomsterbjudande här om ni inte redan hakat på tåget.

Alla hockeyoddsen kommer ni till om ni klickar här.

***

Undrar förresten vad Coolbet gett för odds på att Rasmus Dahlin skulle avstått en värmning – 100 gånger pengarna?

Men så skedde faktiskt i dag.

Kunde inte avhålla mig från att poängtera detta, Rasmus log, förkarade att back-to-back, då gäller det att hålla benen fräscha, det är i dem man känner av spel två kvällar i rad.

Är han pigg i kväll, 17-åringen, så vet ni varför.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
45 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Angela , 2 år sedanSvara

  Kan bara hålla med om att det var tråkigt att läsa kommentarerna igår. Inte ofta som målsnåla matcher är bra men det var den igår och med tanke på hur Frölunda spelat hemma i år så var dom riktigt bra. Men skotträning mot ett mycket litet mål skulle behövas då kanske dom träffar det riktiga målet istället för skyttet var katastrof!! Joels tackling var inte snygg heller så tur om dom inte stänger av honom i efterhand

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag såg Joels tackling sent i natt, diskuterade den med en expert, vi enades om att den var oerhört svårbedömd, men lutade åt att den nog inte borde anmälas.

 • Kommentar avatar
  Gustav, 2 år sedanSvara

  Skillnaden mot ett Färjestad utan Lindqvist är att de har betydligt fler forwards med offensiv spetspotential än vad vi har. Utan Lasch ser jag att vi har 4 sådana forwards.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ligger mkt i det. Därav att jag anser Frölunda så beroende av Lasch.

 • Kommentar avatar
  Henke, 2 år sedanSvara

  Kan bara instämma med dig Henrik. Allt detta gnällande gör att jag sällan läser några kommentarer längre. Du gör ett fantastiskt jobb med denna sidan!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tack!

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 2 år sedanSvara

  Inte ofta jag har sett Frölunda i år men igår så slog jag mig ner i soffan för att se dem mot MIF. Tyckte det började bra men att man blev lite trubbiga/ runda ju längre matchen led. Svårt att komma in på mål och/ eller att Malmö var bra på att "boxa ut" Frölunda. Talande att bägge mål kom på missar då bägge målisarna var bra. Spännande att se hur det ser ut ikväll. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Båda målvakterna bra, lagen jämna, drällde inte av öppna lägen men en del chanser ändå. Tyckte det var en helt okej match. 3+

 • Kommentar avatar
  Conta, 2 år sedanSvara

  Har svårt att vara positiv efter krampaktigt och tempofattigt spel av Frölunda igår.Herregud 7skott på mål i första perioden och sdå hade Frölunda 2 powerplay.det kan man inte ara nöjd med och det är inte speciellt imponerande.Powerplay fungerar inte speciellt bra efter 46 omgångar så kritiken är väl befogad.När såg vi Frölunda senast i Scandinavium då man förde matchen rejält? Måste varit 4-0 matchen mot LHC. I år krampaktigt varje gång.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   PP saknade Lasch och var i övrigt omgjort med nya formationer. Sannolik förklaring. Men självklart måste det bli mkt bättre än i går.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

  Ja, det finns ju alltid en motståndare som vill vinna precis lika mycket. Det är en tiight tabell...
  Keep up the good work!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Thanx!

 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 år sedanSvara

  Tycker absolut inte att matchen va så dålig som många skrev igår, Malmö är ett bra lag och vi va spelmässigt bättre. Om lasch skulle bli tillräckligt ok får att kunna gå in i PP i slutspelet så hade det ändå känts som en ganska bra kompromiss, tror dock inte att RR tar ut en 13e forward som bara ska spela PP, oavsett namn? Vet dock inte om jag vill flytta på Mursak, han driver sin lina och gör det bra. Flytta hjalle dit istället? Hjalle-lunkan-Olofsson va Frölunda bästa kedja i slutspelet förra året? Mursak/Grundström funkar bra ihop och driver andrakedjan så där kan man kasta in mustonen/Emanuelsson?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Också ett alternativ, absolut. Mer att jag tycker Hjalle är bättre som center.

   Kommentar avatar
   christoffer, 2 år sedanSvara

   Håller inte med. Hjalmarsson ska spela på kanten, att få in han som center istället för ex mursak låter inte så bra, sämre tekare. Hjalle har ju förövrigt gjort sina bästa säsonger på kanten, måste få dit han igen. För visst har han fortfarande potential för 20+ mål?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tror inte det. Mer nytta som jäkligt klok center som pyntar med X antal mål då och då.

 • Kommentar avatar
  Kristoffer/KdeV , 2 år sedanSvara

  Jag är mest bekymrad att Pardy inte kommer med på dina 5 bästa lista:))

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Haha unnar dig verkligen att få se Pardy på listan nån gång den här säsongen. Men med tanke på hur han spelar så känns det avlägset

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Den som väntar på något gott ...

 • Kommentar avatar
  Göran J, 2 år sedanSvara

  Skickade en hundring. Lägger som vanligt 50 kr per månad. Tycker att 31 kr är för lite och för ojämnt, för du gör ett kanonjobb

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Massor med tack!

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 2 år sedanSvara

  Skador hör till, så är det. Man får göra det bästa av det, hade med flyttat upp Mursak, men ser även att Ehn stiger i hierarkin. Emanuelsson och Fjellström borde spelas permanent, vettig investering för nästa säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   De gör inte bort sig, de två. Inte på något sätt.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 2 år sedanSvara

  Inga rykten alls om spelare till nästa säsong? Den man ser fram emot, hoppas på ett vettigare lagbygge till i höst, känns som det inte kuggat i i år, konstig, grå, tja rent ut sagt trist säsong detta

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tror att det faktum att SHL är en så jämn liga i vinter gör att många fans tycker deras respektive lag är grå.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 2 år sedanSvara

   Så kan det väl kanske vara, ser bara till Frölunda, har svårt att finna njutning i att andra lag spelar bra, Frölunda-genen sitter för djupt rotad:) som jag sagt förut när VF är ute dör intresset för resten av slutspelet.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Känner lite samma sak. Vet inte hur många gånger jag känt att, äh.. Nu byter jag kanal, då jag suttit hemma i soffan och sett matcher. Aldrig haft den känslan förut, men den här säsongen har varit något helt annat. Vet inte riktigt vad det är, men något är det. För lite Frölundahjärta i laget? Ja, kanske.

   Kommentar avatar
   Matte, 2 år sedanSvara

   Ja Manne - För lite göteborgska iomklädningsrummet. Hos Malmö tex finns det många från regionen

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 2 år sedanSvara

  Ja, min spontana direkta reaktion blev densamma efter att ha läst de senaste kommentarer; "vad kritiska (många) en del av er är".
  Är egentligen ganska så förbannat trött på alla de belackare som är så orättvisa om JG.(Tjôtigt) Vi människor är ju utav kött o blod o inte någon slags robotiserad "Super Mario" som man i ett dataspel kan maxa med.
  Hoppas verkligen att många åtminstone förstår lite grann HLs antydning, bl.a. jämförelsen med andra suveräna NHL-lag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag har stor respekt för att man som supporter är oerhört besviken när ens lag förlorar. Ibland kan jag ändå känna att det går lite, lite långt... :)

   Kommentar avatar
   Matte, 2 år sedanSvara

   Edward 51 - det finns naturligvis skillnader i att kritisera eller att såga eller att verkligen inte förstå. Jag kan tycka att om man läser SHL officiella statistik så är JG rank 18- 19 av alla målvakter i SHL (det är 14 lag). Det är ett val av ledningen att ha det så - (inte från JG sida) för han har haft samma eller liknande statisik sen 2016. Utan att vara negativ kan jag tycka att ledningen kanske skulle vilja ha en topp 6 målvakt (som Malmö) eller beroende på ambition en topp ett målvakt som både Växjö och Djurgården verkar vilja ha. Annars kanske man skulle ge någon utvecklingsbar juniormålvakt speltid såsom Luleå, Brynäs och HV försökt. Men ju mer jag funderat så är det för mig en stor gåta - kanske RR har ett Ess i ärmen? Kanon i så fall. Men retoriken om vinstprocenten gjorde detta än mer förvirrat och konstigt.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 år sedanSvara

   Hej Matte-kul att Du svarar! För det första vill jag bara göra klart med att jag inte är emot Dig. Men vill ändå påvisa vad jag kan stå någonstans också när det gäller statistik, som jag många gånger tycker kan vara en förbannat klinisk, steril och tråkig smörja om vart annat! Har tidigare varit inne på detta om "Fancy-Stats"(snyggg, avancerad hockey statistik) efter att faktiskt varit tvungen läsa på lite grann efter en indirekt uppbackning av Kommenterare Nolte, varvid jag i samband med det bl.a. refererade till Mark Twains gamla fras: "Att det finns tre stycken olika lögner; lögn, förbannad lögn och statistik" och med det få lite extra knorr på det hela.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 år sedanSvara

   Hej Matte-kul att Du svarar! För det första vill jag bara göra klart med att jag inte är emot Dig. Men vill ändå påvisa vad jag kan stå någonstans också när det gäller statistik, som jag många gånger tycker kan vara en förbannat klinisk, steril och tråkig smörja om vart annat! Har tidigare varit inne på detta om "Fancy-Stats"(snyggg, avancerad hockey statistik) efter att faktiskt varit tvungen läsa på lite grann efter en indirekt uppbackning av Kommenterare Nolte, varvid jag i samband med det bl.a. refererade till Mark Twains gamla fras: "Att det finns tre stycken olika lögner; lögn, förbannad lögn och statistik" och med det få lite extra knorr på det hela.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 år sedanSvara

   Hej Matte-kul att Du svarar! För det första vill jag bara göra klart med att jag inte är emot Dig. Men vill ändå påvisa vad jag kan stå någonstans också när det gäller statistik, som jag många gånger tycker kan vara en förbannat klinisk, steril och tråkig smörja om vart annat! Har tidigare varit inne på detta om "Fancy-Stats"(snyggg, avancerad hockey statistik) efter att faktiskt varit tvungen läsa på lite grann efter en indirekt uppbackning av Kommenterare Nolte, varvid jag i samband med det bl.a. refererade till Mark Twains gamla fras: "Att det finns tre stycken olika lögner; lögn, förbannad lögn och statistik" och med det få lite extra knorr på det hela.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 år sedanSvara

   *Tyvärr segade det och när man inte får bekräftelse med "utslocknad" efter att ha skickat, så blir man osäker.

 • Kommentar avatar
  GöranA , 2 år sedanSvara

  Enligt intervjun med Simon Hjalmarsson i C More sa han själv, klart och tydligt, att han är ytterforward.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Vet att RR har sagt att man går med 20, 9, 7 och 21 som centrar. Jag tycker ändå 59 är bäst i centerrollen.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Tycker tvärtom. Hjalmarsson är bättre som ytterforward.

   Kommentar avatar
   GöranA , 2 år sedanSvara

   Man FÅR tycka olika ;)

 • Kommentar avatar
  GöranA , 2 år sedanSvara

  Är inte så orolig för forwards även om Lasch inte kan spela, den besättningen har tillräcklig offensiv kraft ändå. Men backarna, där är jag riktigt orolig. Lek med tanken att få krydda backbesättningen med Tömmernäs och Fantenberg - då hade vi kunnat utmana Växjö på allvar om SM-guldet.

  • Kommentar avatar
   Eric, 2 år sedanSvara

   Simon sade I tv i pausen att han är ytterforward I grunden, verkar som att det är för han trivs bäst och vill vara.

   Tycker han kan vara yttre forward for antingen Mursak eller Joel. Behöver få in Ehn för att den ekvationen skall funka dock...

    Kommentar avatar
    Eric, 2 år sedanSvara

    P. S Göteborg har Sveriges största skara fans, men också de mest krävande. Det finns en linje mellan att vara krävande och otrevlig dock.// Nu vet jag inte hur mycket det hörs mer till isen, men när folk skriker "dittjävla såll!" och "lär dig skjuta, sopa!" plus mer... (speciellt när arenan i övrigt är tyst)... Undrar hur dessa "fans" tänker. När självförtroendet kanske redan svajar är det nog inte detta man behöver höra. "Supporter" kallas det, prova supporta! Så har det varit flera år nu när jag gått och tittat. Inte konstigt att det blir krampigt hemma när man får sådan skit så fort något blir ens lite fel... Skärp er, fans!

  • Kommentar avatar
   Göran, 2 år sedanSvara

   Det är lugnt vi har seriens bästa målvakt, fråga bara Roger. Vi behöver inte Ryan L alls. Vi har ju Max F och Johan G !

   • Kommentar avatar
    Bengan, 2 år sedanSvara

    Det gäller att hitta ett PP utan Lasch som kan funka, Mursak får ta en större roll här, och kanske Hjalmarsson in i PP 1 också. PP2 bör fortsätta som det såg ut igår. Det är trist med skador men det är sällan ett lag klarar sig utan det. Hoppas JM i målet idag gör en bra match och får den hjälp han skall ha, det behövs 2 målvakter som är i form i ett slutspel. Hoppas Emanuelsson får chansen idag, tycker han varit riktigt bra de matcher han varit med.

    • Kommentar avatar
     Manne , 2 år sedanSvara

     Friberg på Laschs position, då undrar jag om Friberg helt plötsligt bara över en natt blivit en poängmaskin? Det tvivlar jag starkt på.

     • Kommentar avatar
      Manne , 2 år sedanSvara

      Är det något med Emanuelsson Leman? Jag anser att killen borde spela varenda match, det händer något varje gång. Han tar för sig när han är inne, glider inte bara med.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Jag ser också mycket positivt i honom, kanske får han chansen nu med Rosseli Olsen borta. Tycker RR är lite njugg där, kanske vill han vara försiktig med 18-åringen, jag vet inte.

     • Kommentar avatar
      Matte, 2 år sedanSvara

      HL - jag var lite fundersamt på Malmö och dess budget. Fick veta att Rögle hade i storleksordningen 20 Mkr större budget än Malmö förra året. Men det kanske inte ör rätt? Gissar att FHC har 30 Mkr större än Rögle ?
      Men hur som helst måste man beundra Peter Andersson och hans lag, som varit skadeskjutet i princip hela säsongen, att de ändå presterar så bra. De hade 8-4 i poäng mot FHC och inte under denna säsong tappat tre mot FHC. Kan bli en tuff motståndare i kvarten?

      • Kommentar avatar
       adtivezisex, 2 år sedanSvara

       [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

       • Kommentar avatar
        uxutafa, 2 år sedanSvara

        [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

        • Kommentar avatar
         japibede, 2 år sedanSvara

         [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

         • Kommentar avatar
          oregaciayuvac, 2 år sedanSvara

          [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

          • Kommentar avatar
           Manne , 2 år sedanSvara

           Jäklar, det är hockeyfeber i Gävle. Fullsatt till sista plats, inte!

           • Kommentar avatar
            John, 2 år sedanSvara

            Undra vad oddset är för att Frölunda får den första utv? Som dessutom är tveksam. Oddset för att domarn avgör för bif?

             Kommentar avatar
             John, 2 år sedanSvara

             Korrigerar mig själv. Ny nivå men konsekvent. Utländsk domare? Helt ok hittills.

           • Kommentar avatar
            Manne , 2 år sedanSvara

            Friberg har legat bakom de två vassaste målchanserna i matchen, bakåt.

            • Kommentar avatar
             John, 2 år sedanSvara

             Fan vad bra Dahlin är. Grymt skicklig på att ge passningsmottagaren extra tid. Och den ende förutom Murre som kan transportera puck i pp.

             • Kommentar avatar
              Manne , 2 år sedanSvara

              Att Pardy får istid är en stor gåta, han har inte ett rätt alltså. Ser ut att vara en match mellan två lag i division 1. Knappt en passning som sitter på bladet.

               Kommentar avatar
               John, 2 år sedanSvara

               Tycker nästan synd om Pardy. Han skulle knappt platsa i div 1.

               Kommentar avatar
               John, 2 år sedanSvara

               Tycker nästan synd om Pardy. Han skulle knappt platsa i div 1.

             • Kommentar avatar
              Manne , 2 år sedanSvara

              Hua, vad ruttet dåligt det är! Mattsson har gjort det bra, men bjuder på målet.
              Rönnberg gör ingenting heller för att förändra, bara rullar runt. Sjukt less på detta!

              • Kommentar avatar
               Peter Smögen, 2 år sedanSvara

               Hafs, Slafs, ingen struktur alls. Uddlöst, tamt... listan kan göras lång. Sorgligt

                Kommentar avatar
                John, 2 år sedanSvara

                Kämpaglöden kan man inte gnälla på. Men oj vad det saknas spets.

              • Kommentar avatar
               Daniel, 2 år sedanSvara

               Kommer nog inte kunna lörq sig att leva utan Lash.. fy satan vilken uddlös offensiv 2 raka matcher nu! Händer ju ingenting framåt! Bara dumpa puck och jaga längs sargen..
               5-6 raka PP utan knappt skott mot mål utan Lash... ser ju lovande ut:-(

               • Kommentar avatar
                Daniel, 2 år sedanSvara

                Och Friberg..? Haha.. kolla när han har puck och skall åka skridskor samtidigt.. är det ett skämt? Får ju inte med sig pucken alls. Knappt någon gång.

                 Kommentar avatar
                 Manne , 2 år sedanSvara

                 Har bjudit motståndarna på tre jättelägen idag, så allt är inte skit :)

               • Kommentar avatar
                Manne , 2 år sedanSvara

                Vill ni ha något att göra undertiden som ni sitter/ligger i soffan och försöker hålla ögonen öppna under matchen, så kan ni räkna hur många gånger Ponthus Westerholm ramlar. Det är fanimej flera gånger per match, otroligt att han spelar hos oss.

                 Kommentar avatar
                 Daniel, 2 år sedanSvara

                 Haha.. har tänkt på det hela säsongen oxå... mycket besynnerligt! Pontus W ärmfaktiskgt riktigt dålig. Tillsammans med Friberg de två som bidrar med absolut minst offensivt...förstår inte hur man kan vara nöjda med att ”dom sliter o jobbar”? Som att vi inte har tillräckligt med de spelarna i truppen redan....:-(

                 Kommentar avatar
                 Manne , 2 år sedanSvara

                 Det är två helt olika saker att enbart "slita och jobba" och att "slita och jobba" och få ut någonting utav det. Westerholm och Friberg som du nämner gör bara det förstnämnda och då är det lönlöst. Man måste få ut något av jobbet man lägger ner också.

               • Kommentar avatar
                Daniel B, 2 år sedanSvara

                Mattsson???!! Vad fan sysslar du med??!

                 Kommentar avatar
                 GöranA , 2 år sedanSvara

                 Han fick assist till målet.

               • Kommentar avatar
                Gammelwargen , 2 år sedanSvara

                Hade tänkt att skriva något om kritiken mot oss som kritiserar när Frölunda spelar uselt. Om man - som Frölunda - har som målsättning att vinna alla turneringar man ställer upp i och dessutom marknadsför detta hårt, får man vara beredd på att kritiken ibland blir mycket hård. Frölunda har landets största och trognaste publik, men det gäller för Frölunda att leverera, särskilt hemma, om man vill behålla den. Det stod ganska tidigt klart att vare sig målvakter eller försvar höll måttet, ändå tog det ändå in i november innan Weber dök upp. Tyvärr höll han inte och hans ersättare är årets största felrekrytering. Målvakterna håller alldeles för låg lägstanivå. Dock skall sägas att JG absolut har blivit bättre sista månaden. "SAP-syndrom" är något som samtliga forwards lider av, möjligen Olofsson och Mursak undantaget. Kort sagt. Om man från början hade sagt att det här blir en mellansäsong så tror jag att vi supportrar hade köpt det. Det är alltid bättre att vara ärlig mot de som betalar än att hävda att man skall vinna guld och sedan bli fullständigt avklädda under säsongen. Till sist. Eftersom det verkar vara "förbjudet" att komma med kritik, även när den är berättigad, så kommer jag vidare att avhålla mig från att kommentera, vare sig det går bra eller dåligt. Tack för mig.

                 Kommentar avatar
                 Manne , 2 år sedanSvara

                 Jag var glad innan säsongen om vi kom topp 6 och det verkar kunna bli så. Men att vi saknar spets, det råder det inga som helst tvivel om - det kan vem som helst se. Det här laget klarar inte av att spela det spel som Roger vill spela. Det krävs skicklighet rakt igenom och det är just det vi saknar. 5 min PP och ingenting händer.

                 Kommentar avatar
                 Matte, 2 år sedanSvara

                 Du är klok Gammelwargen

                 Kommentar avatar
                 Matte, 2 år sedanSvara

                 Du är klok Gammelwargen

               • Kommentar avatar
                Manne , 2 år sedanSvara

                Titta! Mursak visar klass. Pang, 1-1!

                • Kommentar avatar
                 Danne, 2 år sedanSvara

                 Ja jösses, vad gör vi om även Mursak blir skadad? Herregud!
                 7 raka PP, varav ett i 5min utan närhet till mål... knappt avslut mot mål... saknas inte Lash, någon?

                  Kommentar avatar
                  Manne, 2 år sedanSvara

                  Herregud! Sjödin försöker prata bort Sundqvist tackling, horribelt. Han kommer in som tredjegubbe och tackar rakt i huvudet på Rosseli. Solklart matchstraff och avstängning.

                  Kommentar avatar
                  Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

                  Hårresande, men Sjödin har alltid varit en sur gubbe och dålig förlorare. Årets mest solklara matchstraff, otroligt fult och det såg dessutom synnerligen medvetet ut.

                  Kommentar avatar
                  Manne , 2 år sedanSvara

                  Att det komma in som tredjegubbe är det fulaste man kan göra, när två håller på och kämpar om pucken. Garanterat en hjärnskakning på Rosseli också. Att överhuvudtaget försöka prata bort något sådant, det är för mig horribelt.

                • Kommentar avatar
                 Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

                 Gött, fantastiskt strongt att vända detta. En gåta att Mursak inte spelar i NHL.

                  Kommentar avatar
                  Manne , 2 år sedanSvara

                  Jag är glad att han inte gör det. Hoppas att han stannar i flera säsonger här.

                • Kommentar avatar
                 Manne , 2 år sedanSvara

                 Matchens händelse: När Pardy åker mot Clark, han bara släpper pucken och åker därifrån. Pardy kan ta pucken enkelt :)

                 • Kommentar avatar
                  Matte, 2 år sedanSvara

                  Mursak, Dahlin och Mattsson 96% måste få extra + men jag tycker också Joel är bra

                  • Kommentar avatar
                   Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

                   JM bjuder lite på 1-0 målet, men gör en kanonmatch förövrigt. Tycker även Nörstebö har utvecklats och gör ett stort jobb i det tysta, men var även med på en assist. Mursak, kan vara den bästa värvningen någonsin, helt komplett klasspelare.

                   • Kommentar avatar
                    Daniel B, 2 år sedanSvara

                    Ge mursak vad han vill ha och förläng!!!! Herregud vilken spelare. Friberg, westerholm (nr27), widerström och gunnarssons löner kan man ge till mursak för han är värd det.

                    • Kommentar avatar
                     Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

                     Vad är det för en grottmänniska som skickar en massa robotannonser för läkemedel i detta forum. Sällsynt dåligt exemplar av homo sapiens.

                      Kommentar avatar
                      Danne, 2 år sedanSvara

                      Henrik Indian: Haha.. levitra skojar man inte bort:-)

                      Kommentar avatar
                      Henrik indian i exil , 2 år sedanSvara

                      :-D

                    • Kommentar avatar
                     Manne , 2 år sedanSvara

                     Rönnqvist sover i Cmore studion. Gustafsson har varit stabil på sistone, men får inte ner pucken ordentligt där när de visar Brynäs mål. Vakna!


                     Lämna en kommentar