Tack för god ton i går – vad tror ni om Olofsson i NHL?


► Tack för förhållandevis god ton i kommentarsfältet i går.
► Här några tankar som följer upp ”löne-texten.”
► Och så har Victor Olofsson skrivit på sitt NHL-kontrakt med Buffalo Sabres.
► Det kom ju inte som en överraskning för någon – men hur tror ni det går?

Rakapuckar.com bild

EN DEL AV er rasade rätt bra när ni skrev kommentarer till texten om att Frölunda inte håller plånboken så värst stängd som myten sagt.

Men ni höll en helt okej nivå.

Inga personangrepp, inga direkta elakheter mot människor vad jag kunde se när jag scrollade igenom allt (kan förstås ha missat).

Det är bra. Det gläder mig. Tack. Tanken var ju aldrig att bygga på den svenska (?) avundsjukan, jag ville bara visa att det där med (låg)budgetlag verkligen inte stämmer.

Två saker:

a) Spelare som – via smarta agenter – förhandlar till sig bra kontrakt är att gratulera, vem hade inte tackat ja till gott betalt? Men med stora pengar in kommer också tung press på att lyckas. Den pressen kan kväva ibland. Vara som ett ok på axlarna. Tänk på det när ni ser hockey (eller annan sport).

Rakapuckar.com bild

b) Ledningen för Frölunda som skriver kontrakt med spelare gör det ju fullt förvissad om att detta är det bästa för klubben. Man kan tycka det är rätt, fel, förvånas, nicka gillande, men det sitter ingen på en SHL-klubbs kansli och medvetet gör dåliga affärer.

Därför var jag glad för tonen i de flesta kommentarer.

Åsikterna om vilka spelare som bör satsas på eller inte går isär, precis som det ska vara, precis som vi röstar på olika partier, gillar olika maträtter etcetera.

Jag älskar att ni har åsikter. Jag är ännu gladare när nivån på snacket, på tonen, är okej.

Ett förtydligande, bara: jag såg någon/några som tyckte Frölunda ”fördelat” pengarna (lönerna) konstigt.

Så fungerar det  inte riktigt.

Precis som Niclas Burström (till Växjö) kunde använda intresset från Skellefteå, HV71 (säkert fler) för att förhandla sig till ett bra kontrakt med Växjö så kunde till exempel Johan Gustafsson (efter guldsäsongen), Max Friberg, tvillingarna Westerholm göra det samma.

Tillgång och efterfrågan. De spelare som Frölunda i dag betalar stora pengar för … det var andra klubbar också beredda att göra.

Rakapuckar.com bild

Oavsett vad man tycker är det bra att betänka det. 

Och ska man göra sig av med spelare, som flera av er är inne på, det går förstås inte bara att sluta betala ut lönen som i NFL, det krävs att annan klubb vill ta över kontraktet, eller i alla fall stora delar av det. På så vis tar man alltid en större risk med långtidskontrakt, samtidigt som det kan vara enda chansen att vinna dragkampen om en viss spelare.

Tuff avvägning att göra i sådana fall.

Jag, och kanske ni också, kan känna att Frölunda lite gick i ”gräset är grönare på andra sidan”-fällan, inte tydligare markerade hur viktiga Nicklas Lasu och Patrik Carlsson var, istället – som jag ser det – chansade med #7, #12 och #27, men … om inte Frölunda huggit så hade andra klubbar.

Då är det säkert så att Fredrik Sjöström & Co fått skit för att inte ha agerat (ni vet hur det skriks efter värvningar ibland).

Jag tycker fortfarande det jag tycker, jag hade agerat annorlunda om jag varit i en beslutande position, men det är bra att ha förståelse för att det är förbaskat svårt att vara GM/sportchef och ha som jobb att förutspå framtiden.

Lättare att skriva om dåtiden … 

***

Victor Olofsson tog adjö av Frölunda och Göteborg på det här viset, på Instagram.


Det ska bli spännande att se Victor Olofsson försöka ta plats i Buffalo Sabres.

Kontraktet offentliggjordes i går, vi har vetat länge att det skulle skrivas, och frågan är nu:

AHL i höst eller NHL?

Sabres har försökt bygga om, ge Jack Eichel bra lekkamrater, men inte lyckats något vidare,

Olofsson har skottet, målsinnet, för att fungera i NHL, men fixar han den tunga trafiken, pressen att lyckas?

Jag hoppas verkligen det. En ödmjuk, trevlig, vältalig kille som har höga toppar – men jag tycker han kommer bort för ofta i matcherna, speciellt fem mot fem.

Kanske passar de smala rinkarna honom bättre? Jag är lite inne på att det kan vara så.

Vad tror ni? Tankar och åsikter, gärna.

Rakapuckar.com bild

***

Ni såg väl att Carl Klingberg och Viktor Stålberg fått ny coach: Dan Tangnes.

Han vars energi tog slut i LHC, klubben som stod för ännu ett misslyckande den här säsongen.

Ny utmaning för Tangnes i schweiziska Zug.

 

   

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
30 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 år sedanSvara

  Kan tyckas lätt att säga med facit i hand, men kan lova att jag aldrig aldrig hade klagat på om man förlängt både Carlsson/Lasu inför den här säsongen istället för att leta nytt. Lasu är inte bara en bra spelare själv utan ihop med MRO/Stålberg hittar dom tillsammans ett sätt att spela som gör dom till en ruskigt bra kedja. Dom hade liksom en synergi-effekt. Och Carlsson som ofta jobbar i det tysta, men som du själv säger, gör andra bra. Men men nu är det som det är. Gällande Olofsson så önskar jag honom framgång, men tror tyvärr inte att han kommer få det i NHL. Han gjorde merparten av sina mål i PP och jag tror inte att han hade ett enda ”grismål” på hela säsongen? Kommer han gå in i världens bästa liga och få rollen att skjuta direktskott i PP? Jag är tveksam.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Håller med, jag hade heller inte gnällt om man förlängt med lasu och purre. Man tappade inte bara bra spelare och ledare utan mycket hjärta.

 • Kommentar avatar
  DD, 2 år sedanSvara

  Måste säga att jag blev förvånad att Tangnes är på nytt jobb så snabbt. Då måste det ju ha varit planerat? Känns konstigt att ha slut på energi i LHC men energi för ett nytt jobb? Trodde han skulle ta ett år ledigt eller så. Men han får göra som han vill förstås :)
  Tror inte Olofsson kommer att lyckas i NHL tyvärrr. Ska han lyckas ska han ta plats i en första eller andrakedja och det tror jag inte han gör. Han fyller ingen roll längre ner i hierarkin än så. Han har ett jättebra skott men behöver bli bättre i fem mot fem och att inte försvinna så ofta i matcherna som han gör. Vill så klart att han lyckas men tror det blir svårt.
  När det gäller lönerna är jag inte missunsam på något sätt. Det är tillgång och efterfrågan och som du säger, hade inte FHC betalat hade någon annan. Jag älskar Rosse och Stålberg och deras hjärta och inställning. Frågan är dom de gör det jobbet så mycket bättre än en junior att det är värt 160k i månaden dock? Känns som man hade behövt några rejäla spetsar och sen ett par där under och sen resten billigare spelare. Det känns lite felfördelat på något sätt. Jag är absolut inte en JG hatare och har försvarat honom många gånger men 200k tycker jag inte han är värd. Sen förstår jag varför han sitter på det kontraktet...

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

   Tack för bra grävande!
   Guldspaden är väl redan utdelad, men du borde också få en... :)

    Kommentar avatar
    Matte, 2 år sedanSvara

    Jag röstar också för - mycket bra!

  • Kommentar avatar
   Daniel K, 2 år sedanSvara

   Med tanke på att dom flesta sportchefer har ungefär samma pengar att röra sig med iallafall brukar ju budgeten för typ 10 av 14 lag ligga på ungefär samma summa +/- någon miljon så kan man ju argumentera för att 9 sportchefer av dom 10 med bra med pengar att tillgå misslyckas varje säsong eftersom deras lag inte stå som vinnare. Jag reagerar dock lite på att det verkar vara för många spelare i mellanskiktet på med runt 150-190 tusen i månaden. Kanske hade vart klokare att satsa på lite flera med 250-300 i månaden och hitta billigare mängdspelare? Lätt för mig att säga dock men känns som att det är den vägen Växjö gått?
   Svårt att sia om hur det går för Olofsson men han skall ju till en bottenklubb, borde vara lättare att slåss om en plats i Buffalo än många andra lag och får han väl speltid kan ju allt hända.
   Tycker det är oroande tyst från Frölundas håll nu. Jobbar man fortfarande med analysen och kommer presentera resultaten av den snart eller försöker dom bara tiga ihjäl det nu?

    Kommentar avatar
    Daniel B, 2 år sedanSvara

    Bra tankar där Daniel. Håller med om att man kanske ska ha några toppspelare och sen lite billigare + juniorer. Nu är det som du säger många som ligger på 150-200 k.

  • Kommentar avatar
   Eric, 2 år sedanSvara

   Det skulle vara kul om Shl hade varit ligan efter NHL. Dvs Spelare som Casey Wellman, Fredrik Pettersson, Jan Mursak etc hade valt Sverige istället för Ryssland eller Schweiz.
   Det kommer säkert gå bra för Victor Olofsson.
   Jag vill se Hockey i SHL på samma rinkstorlek som i NHL. Kan du fixa det Henrik?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Du tror för mycket om min möjlighet att påverka, Eric. ;)

  • Kommentar avatar
   Bengan, 2 år sedanSvara

   De har ingen lätt sits i förhandlingar (Sjöström, Lechtaler) mot agenter, det kostar att ta in etablerade spelare, gäller att pricka rätt så många gånger som möjligt. Om Olofsson ges rätt roll så finns en chans, men han behöver växa ytterligare och göra sig mer delaktig i spelet. I PP gör han mål om han får spela där, tror tyvärr ändå på en start i AHL.

   • Kommentar avatar
    Peter Paegle , 2 år sedanSvara

    Blir nog en tids inkörning med Olofsson. Har Swishat för denna månad. Alltid intressant läsning

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Tack!

   • Kommentar avatar
    John, 2 år sedanSvara

    Tror inte för en sekund att nån rekryterar fel för att jävlas. Sjöström gör självfallet så gott han kan. Men jobbet han har är svårt. Och trots han var en jäkla bra spelare och är en fantastisk människa behöver han ju inte ha talang för att bygga lag och rekrytera spelare. Han saknar ju helt erfarenhet av det innan Frölunda och jag fattar verkligen inte Frölundas vurm för att rekrytera gamla polare. Varför gick man inte utanför campus och letade efter en erfaren inköpare? Det är en enormt viktig position, särskilt i en förening som har uttalad ambition att hitta oslipade diamanter, unga som gamla.
    Den där jävla Göteborgsandan alltså. Bort med svågerpolitiken och rekrytera som ett modernt företag!

     Kommentar avatar
     Matte, 2 år sedanSvara

     John - håller med Dig

   • Kommentar avatar
    Molly, 2 år sedanSvara

    Jag tycker vi ger Friberg o tvillingarna ett år till brukar alltid va jobbigt år ett
    Däremot tycker jag som alla att en ny målis behövs samt ett par försvarare
    Sedan tycker jag att vi ska ge våra ungdomar en chans varför inte en hel ungdomskedja se på djurgården
    Är smålänning men älskar alltid Frölunda

     Kommentar avatar
     Daniel B, 2 år sedanSvara

     Håller med dig Molly gällande ungdomarna. Jag tänkte också på ATG varför man inte lyfter don 3 bästa spelarna från j18 eller j20 och låter dom bilda en egen kedja. Man låter dom köra på och misslyckas dom så får man väl dela på dom men att dom får spela i en annan omgivning. För så dåliga är väl inte Frölundas ungdomar eller? Har du nån koll HL?

   • Kommentar avatar
    Laine, 2 år sedanSvara

    Jag tror nog att Olofsson kan visa än mer av sin explosivitet och målsinne i Nordamerika men jag tror han får göra som Johnsson först :) Det vill säga att starta bra i AHL och sen ta chansen när den väl kommer för det tror jag den gör. Jag kommer sakna Olofsson i Frölunda, 27 baljor skojar man inte bort!

    • Kommentar avatar
     Gert, 2 år sedanSvara

     Angående lönerna i FHC, så är det som på de flesta andra arbetsplatser, några har för mycket betalt andra har för lite betalt.

     • Kommentar avatar
      Daniel B, 2 år sedanSvara

      Har också swichat en slant. Tack för en riktigt jäkla bra blogg. Har sagt det innan och säger det igen: helt otroligt att du inte är anställd på en stor tidning.
      Tycker också det var ganska bra ton igår gällande lönerna. Jag blev väldigt förvånad över vad vissa tjänade. Men det är inte spelarnas fel, dom försöker givetvis få så mycket som möjligt. Sen tycker jag faktiskt att några har alldeles för mycket betalt. Jag skrev igår om att 4 spelare tjänade ungefär 750.000 i månaden tillsammans. HL, tror du inte man hade kunnat få 3 toppspelare för ungefär samma pengar?

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Beror lite på vad man menar med toppspelare. 750 K är väl ungefär vad Mursak har i Schweiz. Du kanske kan få två, två och en tredjedels Lasch. ;)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Glömde: tack!

       Kommentar avatar
       Daniel B, 2 år sedanSvara

       Tänkte mer på shl-mått mätt. 4 spelare kostar drygt 750 k, säg att man lägger 100k till och du har 850k att spendera. Det hade man kunnat få hela saik första line för. Lite mer så jag tänkte. Sen som jag skrev i förra texten, broder nr 7 kunde tyvärr inte visa vad han går för med tanke på skadan. Du kanske har rätt, alla dessa spelare kanske får en bättre utveckling nästa säsong och då kommer vi alla hålla tyst men vågar man chansa en säsong till. Vad händer om det inte blir bättre? Då blir det svårt att komma topp 6.

     • Kommentar avatar
      Conta, 2 år sedanSvara

      Hoppas Olofsson lyckas men han får säkert sluta hund i ahl ett tag.Angående värvningar och förhandlingsläge så är det för mig en gåta hur Westerholm bröderna kunde ha bra ugångsläge efter derast sista säsong i Brynäs.Dom var inte speciellt framstående där och bänkades flera gånger mot Frölunda i semi förra säsongen.Brynäs var inte speciellt sugna på ha dom kvar men Frölunda nappade.Jag förstår ute vad Frölunda ser i snurra nere i sarghörnen Westerholms.Om en klubb ej vill förlänga kontrakt med spelareså skall man vara lite fundersam.Var inte många som var direkt positiva till värvningen av bröderna W innan säsongen.Inte många hade kritiserat Sjöström om bröderna istället hamnat typ i Leksand .Sedan är det märkligt att JG har så hög lön och Mattsson så låg.Mattsson är bättre målvakt.JG håller ej SHL klass längre.Tyvärr verkar inte Rönnberg vilja inse detta tragiskt nog.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       JG hade ju en bra förhandlingsposition efter guldet 2016. Mattsson kom från allsvenskan. Så att det skiljer i löner är ju inte konstigt. Om Mattsson växer ut till etta i ett SHL-lag kommer hans nästa kontrakt bli mycket bättre.

       Kommentar avatar
       Matte, 2 år sedanSvara

       HL - Du har säkert rätt i sak. Men dessto viktigare att sportchefen exakt vet vad han bidrog med osv...

     • Kommentar avatar
      Rw , 2 år sedanSvara

      Tvivlar starkt på att någon hade blivit arg ifall westerholmarna hamnade i ett annat lag, jag blev riktigt arg när jag såg att dom var klar för frölunda, för jag vet att dom inte var bra i Brynäs.

       Kommentar avatar
       Epoe, 2 år sedanSvara

       30 poäng av Pathrik var mkt bra.

       Kommentar avatar
       Daniel B, 2 år sedanSvara

       30 poäng? Var det säsongen innan han kom till Frölunda? 30 poäng tycker jag är fullt godkänt, nästan väl godkänt tycker jag.

       Kommentar avatar
       Danne, 2 år sedanSvara

       Fast nu var ju Pathrik den som mina brynäsvänner sa höll ok klass! Men Pontus ville dom mer än gärna bli av med. Dom var förvånade att vi signade honom och undrade om vi saknade egna talanger till bänk/4-line....

       Kommentar avatar
       Rw , 2 år sedanSvara

       Tänk såhär istället, man får 1 spelare som gör 30p för 340k i månaden, för hans bror gör ingenting.

     • Kommentar avatar
      Manne , 2 år sedanSvara

      Olofsson har tyvärr inget att hämta i NHL. Bra skott, men ingenting mer än så egentligen. Jobbar för dåligt och åker alldeles för lite skridskor tex.

       Kommentar avatar
       Daniel B, 2 år sedanSvara

       Manne, tror du inte att han kommer få höra set i NHL om han inte åker skridskor och tar för sig mer? Det är inte lika mesigt i NHL som i shl tror jag.

       Kommentar avatar
       Manne , 2 år sedanSvara

       Jo, det kommer han få höra. Men han har inte den attityden i spelet. Är mer en "på utsida" spelare. Lite glassig.

     • Kommentar avatar
      christoffer, 2 år sedanSvara

      Självklart gör inga chefer medvetet dåliga affärer, men om man ger 160000 till en spelare som aldrig ens varit bra, som vart bänkad i Brynäs, som inte bevisat ett smack på den nivån? Runt 60-80 000 låter rimligare. Tjänstefel att erbjuda en spelare den pengen för vad man får tillbaka.
      Förövrigt tror jag Buffalo har något på gång. Man får ett högt pick i draften, kanske tom Dahlin. Man har Eichel, Ristolainen, Nylander, Reinhart, Mittelstadt, Lehner duger i mål och O'Rielly håller många år till. Framtiden borde se ljus ut..
      Dock tror jag tuvär inte Olofsson har något att hämta där, kan göra en del mål i AHL men är nog tillbaka på svenska rinkar snart.

      • Kommentar avatar
       Lövet, 2 år sedanSvara

       Nämnde ju en del av mina tankar igår men måste väl instämma i att bröderna inte hade ett bra rykte när dom kom. Max var väl en värvning som baserades på hur han var som junior likaså med Joel tyvärr har dom inte utvecklats så mkt som är nödvändigt. Det som talar för Victor är väl att han har ett snabbt skott det bör vara en fördel på liten rink kan jag tycka. Resan börjar nog dock i AHL.

        Kommentar avatar
        Matte, 2 år sedanSvara

        Puh....

        Kommentar avatar
        Matte, 2 år sedanSvara

        Dvs Lövet - Du har väldigt rätt. Bara tungt att inse att FHCvarken gör pengar nästa år eller utvecklar nya spelare eller har chans att blir bättre än 8-9. Min kompis säger att det är tungt att vara GAIS supporter ;) - nu vet jag hur det känns

        Kommentar avatar
        Epoe, 2 år sedanSvara

        Friberg hade tre säsonger med cirka 40 poäng i AHL. Vilket t ex Fredrik Pettersson aldrig klarade.

        Kommentar avatar
        Matte, 2 år sedanSvara

        Epoe - det har slagit mig att nya färdiga spelare de senaste åren blir sämre när de spelar för FHC. Simon H och tvillingarna har också den tendensen...

        Kommentar avatar
        Lövet, 2 år sedanSvara

        Det var då det....

        Kommentar avatar
        Lövet , 2 år sedanSvara

        Det var då det...

      • Kommentar avatar
       GöranA , 2 år sedanSvara

       Önskar givetvis Victor Olofsson all lycka i nhl. Men tror personligen han är lite för vek och okomplett som spelare för att lyckas fullt ut. Men som sagt, hoppas han får en lång och strålande karriär i nhl.

       • Kommentar avatar
        JT, 2 år sedanSvara

        Swishat... keep up the good work HL.

        • Kommentar avatar
         Daniel B, 2 år sedanSvara

         HL, ingen från Frölunda som hört av sig till dig och varit arg för att du gick ut med lönerna igår? Av någon anledning så är det känsligt när det gäller löner i Sverige, man pratar inte om det.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 2 år sedanSvara

          I så fall håller de ilskan borta från mig. ;) Och jag vet inte vad de skulle vara arga för, fanns ju ingen illvilja från min sida, ville bara visa på att plånboken inte är så stängd.

        • Kommentar avatar
         Matte, 2 år sedanSvara

         Som vanligt HL - mycket bra. Önskar Victor lycka till - jag tror han har en dimension till som fått stå tillbaka i FHC.
         Upprepar lite - tycker inte alls FHC skall rekrytera utan släppa fram yngre egna spelare - helst fullvuxna. Sen bör man göra allt för att förhandla ner och bort en rad spelare, som nämts här och igår. Jag tycker även Simon H och Sigalet har för mycket genemot prestation. De är också på min transferlista. Fattar mer varför de andra lagen letar i lägre serier - det verkar väldigt begåvat. Även jag hade varit glad om man tidigare lagt pengarna på Marino, Lasu och Putte.
         För övrigt så är det VD och sportchefens roll att klara förhandla med agenterna. Men det är en svår konst ned förhandlingar. Bakgrunden är inte alls att vara bra ishockeyspelare. Det är ett riktigt oproffsigt tankesätt.

         • Kommentar avatar
          christoffer, 2 år sedanSvara

          Friberg tror jag kommer höjja sig, 200 för han, det är vad det kostar att han en med meriter från nordamerika. JG kan jag förstå, hab skrev kontraktet efter guldsäsongen, ett år kvar på det sen slipper vi den. Det är westerholmarna som svider, sen kanske Stålberg och Rosseli låg lite högre än vad dom borde men dom ska fan ha mer än Pontus allafall.. Vad tjänade AA?

           Kommentar avatar
           Matte, 2 år sedanSvara

           Ja nästa säsong är redan förbrukad tyvärr... Inte skall de köpa några spelare alls - det funkar inte.

         • Kommentar avatar
          Zäta, 2 år sedanSvara

          En kommentar om Sjöström och hans roll i Frölunda. Somliga vill ju ifrågasätta den.
          Glöm inte hur det var senast Frölunda rekryterade sportchef utifrån. Tänker på Nubben Nor

          • Kommentar avatar
           Zäta, 2 år sedanSvara

           ...Norberg och hans sätt att köpa spelare kreti och pleti. Klubben höll ju för fasen på att gå under med denna köphysteri.
           Tycker vi ska backa upp Sjöström för det jobb han gör. Han har ett stort hjärta för Frölunda och brinner för sitt jobb

            Kommentar avatar
            Matte, 2 år sedanSvara

            Tror inte det är så bra detta läget heller - sluta jämföra med ännu klantigare personer. Jämför mot någon som är bra på det tex Evertson

            Kommentar avatar
            Guppy, 2 år sedanSvara

            Kan manfå jämföra med Evertson förra säsongen med ??

          • Kommentar avatar
           Kba, 2 år sedanSvara

           Jag tror inte att Olofsson kommer att få några problem med istiden i NHL, han ska trots allt till ett jävla skit lag. Sen hur det går får vi se, hans snabba skott talar till hans fördel.

           • Kommentar avatar
            Daniel B, 2 år sedanSvara

            Tycker Roger också ska ha sig en känga, han har nog mycket att säga till om när det gäller nyförvärv. Tror inte Sjöström själv plockar in spelare utan Roger ger väl förslag på vilka han vill ha och sen förhandlar Sjöström. Detta är vad jag tror och så det kanske ska gå till. Någon som är bättre insatt om hur det går till får gärna rätta mig.

             Kommentar avatar
             John, 2 år sedanSvara

             Inte en chans att RR kan ha koll på alla potentiella spelare. Dock har nog han velat ha JG och Max och tryckt hårt på att de ska hit.

             Kommentar avatar
             Daniel B, 2 år sedanSvara

             John, visst kan det vara så att Roger inte kan ha koll på allt men inget tas väl in utan att han får reda på det. Jag tror inte Sjöström tar in en spelare utan att kolla med tränarna först. Rimligtvis borde båda sitta ner och gå igenom en lista med tänkbara spelare och sen kör man.

             Kommentar avatar
             John, 2 år sedanSvara

             Absolut. Så tror jag att de gör. Tror inte man tar in spelare som Roger inte vill ha. Men Roger kan ju inte resa runt i världen och leta spelare.

           • Kommentar avatar
            mike, 2 år sedanSvara

            Det är klart att allt är en förhandlingsfråga. Tycker fortfarande att, om vi nu tar tex Friberg som exempel, att en sådan hög lön borde aldrig Frölunda gått med på. Hans 31 pinnar på 71 matcher i AHL är inget att skriva hem om direkt. Skall man pröjsa runt 200000 för en spelare, då bör det rimligtvis vara en spelare av klass, och så är det ju inte riktigt. En dålig affär helt enkelt.

             Kommentar avatar
             Rw, 2 år sedanSvara

             Frölunda hade ju till och med presskonferens när man värvade Friberg, ingen aning om vad dom förväntade sig, men troligen mycket med tanke på presskonferensen

             Kommentar avatar
             Manne , 2 år sedanSvara

             Friberg är en av många felrekryteringar. Den spelartypen har vi redan i tex Stålberg och Rosseli. Sedan 200.000:- på det, då förstår man att det blivit fel.

           • Kommentar avatar
            Rallyclay, 2 år sedanSvara

            Kloka ord kring spelet mellan agenter och sportchefer. Det är ju heller inte någon garanti att en värvning levererar efter förväntan. Viktigt är ju att komma ihåg att när man skriver flerårskontrakt så kan man ju bli sittande i båten med något riktigt tråkigt i flera säsonger.. Här tycker jag att SHL lagen skulle arbeta mer med att byta spelare, har man kört fast i en klubb kan man lyfta i nästa.
            Om Victors chanser i NHL vet jag inte riktigt vad jag skall säga, brukar tippa sådana saker helt fel. Ett av mina bästa uttalande är att "Erik Karlsson kommer aldrig att lyckas i NHL, för klen och för dåligt defensivt" ....... i rest my case / claes

             Kommentar avatar
             Daniel B, 2 år sedanSvara

             Hahahaha. Skön du är Claes.

           • Kommentar avatar
            E23, 2 år sedanSvara

            Tror han har chans i nhl, faktiskt. Han har en grym edge i skottet, rörlig. Skulle passa i en semiproducerande tredjelina, med en bulldozer bredvid sig. Och i en andra pp-lina.

            • Kommentar avatar
             Richard, 2 år sedanSvara

             Jag har fullt förtroende för Sjöström. Tycker bara att vi ska slussa in mer juniorer, och att vi vågar. Emanuelsson, Fjällström. Säsongen är lång. Om de inte skadades eller fick skavanker hade de varit med hela vägen. Gillar att vi tar in unga hungriga spelare som Lindström. Vi måste bygga laget bakifrån med stort fokus på backarna. Vi får lägga av med tuta och körspelet nästa säsong. Många lag läser hur vi spelar och utnyttjar när vi tappar puck i fel läge. Tydliga roller och en bra PP back behövs. Jag ser inte han i dagens rooster. Jag trodde på Stenqvist men det trodde inte RR, som vill matcha honom i Löven


             Lämna en kommentar