Doldis på min topplista – och så snackar vi hockey ...


► En doldis är med på min fem i topp från Frölundas 3–2-seger mot Örebro i går kväll.
► Så värst många slutsatser av själva spelet drar jag inte, det handlade mest om att studsa tillbaka mentalt.
► Men visst kan vi pratat om det – Morning Mailbag, ju.

Rakapuckar.com bild

 

NI ÄR FLERA som klagar på Ryan Lasch, han är för liten, han tappar pucken, han förlorar närkamper, han gör för få mål i fem mot fem.

Tja, hade han löst all det där också, hade det inte funnits något att klaga på – då hade han spelat i NHL.

På SHL-nivå, där är Lasch en stjärna.

Tre målpass i går, styrde PP-spelet, peggade upp Joel Mustonen vid 2–2.

Fyra i SHL:s poängliga.

Förstår man inte Ryan Laschs värde för Frölunda, då bör man sätta sig i ett mörkt rum och tänka efter.

Det dräller inte av offensiv spets i Frölunda (nu var jag snäll) – tänk var det här laget varit utan sin kalifornier. Jösses ...

Rakapuckar.com bild

Alltså, fem i topp:

1. Ryan Lasch (bilden)
* Motivering ovan.

2. Jonathan Sigalet
* Passet som banade väg för 2–2, föregår med enkelt, rejält spel i egen zon. Växer när Frölunda spelar ”rätt”, alltså snabbare/rakare i egen zon.

3. Christoffer Ehn
* Fantastisk i forecheckingen, ledde en kedja där även Pontus Widerström var bra, a pain in the ass för motståndarna.

4. Joel Lundqvist
* Inte så mycket för målet, mer för att han kändes piggare än tidigare, träffade mer rätt i forecheckingen, i jobbet.

5. Fredrik Styrman
* Oväntat, kanske – men jag såg honom inte göra ett enda fel. Spelade efter sina förutsättningar, enkelt, smart, drev upp tempot.  

Rakapuckar.com bild

***

I övrigt analyserade jag väl klart matchen i den här matchtexten i går.

Det handlade för Frölunda om att studsa tillbaka efter en ursvag insats två dagar tidigare, visa vilja, jobba hårt, följa riktlinjerna, spela smartare.

Så skedde.

Sedan finns att ta av, fem mot fem-offensiven var inte jättevass, ibland kändes det osynkat, mycket en och en, men betänk att spelarna var lite skakade efter 0–5 i Malmö.

Vi ser hur det ser ut på lördag mot Mora.

Under tiden, tyck till, fråga, kom med åsikter – det är Morning Mailbag och jag är redo.

Rakapuckar.com bild

***

Höjdpunkter från matchen har ni här.

***

Det som sitter kvar på näthinnan efter Sveriges rätt bekväma seger mot Tjeckien i JVM (3–1) är förstås PP-spelet.

Förstauppställningen … herregud!

Som en läsare skrev till mig – har det någonsin funnits en bättre?

Tveksamt, svarade jag.

Rasmus Dahlin, Alexander Nylander, Lias Andersson, Elias Pettersson, och så Fabian Zetterlund framför mål.

Här finns hot från alla positioner, och så en sjuhelsikes fantasi.

Ren njutning att skåda.

Sedan får vi se hur det blir när allvaret börjar, när utslagsmatcherna väntar, men än så länge, precis som brukligt – det är grymt kul att se Sverige lita JVM-hockey.

… mindre kul för den här killen!

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
18 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Hans, 2 år sedanSvara

  Håller med......JVM...jösses vilket spel. Speciellr i första och tredje...dessa perioder borde specialstuderas av våra Indianer. Fart, tempo, jävlaranamma, rakt på mål, offra sig för laget, ingen ger upp....ja jösses vilken avslutning på dagen. Hatten av för våra juniorer....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Lite lättare att gå rakt på mål när rinken är fyra meter smalare, men jag förstår vad du menar. :) Det finns ett härligt driv, underhållande att skåda.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

  Lite ironi att precis när du i krönikan för Hockey news skrivit om "hoppas på lättare resa till final" för JVM-laget, diskuteras detta av kommentatorerna i sändning som en förhoppning...
  Fråga: Frölunda verkar mot vissa lag ha svårare att motivera sig(!) att spela sin bästa hockey, tror du det sett annorlunda ut med "bättre" spelschema? Nu är det mycket samma-samma lag som möts på kort tid? Jag menar att mot starkare motstånd, behov av mer fokus att spela sin bästa hockey? (Ja, jag vet det finns inga lag som kan underskattas, det är en jämn liga...)
  Har diskuterats här tidigare med då med avseende på att det blev trist...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Hörde och suckade åt lättare resa-snacket. Vad gäller det andra: fullständigt HÄPNADSVÄCKANDE om det finns minsta motivationsbrist mot NÅGOT lag inom Frölundas grupp av spelare. De är ju inte bättre än att de måste ge i princip max för att slå vilket lag det än gäller i ligan. Men ... detta sagt så kan det ju vara så illa att du har rätt, Rönnberg var ju inne på det. Skrämmande, i så fall.

   Kommentar avatar
   Mats Emanuelsson, 2 år sedanSvara

   Häpnadsväckande är ordet! Oerhört märkligt att se och höra gång på gång att den rätta inställningen saknas-fullständigt bedrövligt. Jag kan förstå det om man leder serien med 20 poäng och det är tre omgångar kvar men i den situation de är i så övergår det mitt förstånd! Läste att Simon Hjalmarsson sa att det var inte brukar vara något fel på inställningen matchen efter en miserabel insats. Menar han då att det inte är märkligt om det brister i inställning efter några bättre insatser? Jag har tidigare reagerat då spelarna vid slutspelstider alltid säger att det är de här matcherna man vill spela- vill dom då inte spela matcherna i grundserien? Stundtals får man den känslan när man ser Frölunda spela och det är sorgligt. Tänk att få ha sin stora hobby som yrke och då inte ha rätt inställning till sitt jobb! Hur är det möjligt?!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Att det finns lite, lite, liiite mer att plocka ut i en slutspelsmatch är nog bara naturligt, tänk dig själv att du blir starkare om ditt eller barnens liv hänger på att du ska lyfta något tungt. I ett slutspel är det på sportslig liv och död, så att det går att höja sig en aning – det är nog bara naturligt. Men att det finns ett problem med självbilden, att alla i Frölunda inte alltid vill inse hur mycket jobb som krävs, det är givetvis ett problem, något även Rönnberg var inne på i förrgår, som jag varit inne på. Men – i går var det bra, så inte mer tjôt om det just nu, känner jag.

   Kommentar avatar
   Mats Emanuelsson, 2 år sedanSvara

   Nej, vi behöver inte tjöta mer om det nu men vi lär ju återkomma i ärendet...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Garanterat. ;)

 • Kommentar avatar
  Matte, 2 år sedanSvara

  Bra att Du placerade upp Lasch - har själv varit kritisk mot honom, men igår var han precis så bra som vi alla hoppas på.
  Styrman gjorde också bra - kul Du hade med honom.
  Mora imorgon - sista laget från undre halvan på ett tag. Viktigt igen med en klar vinst.
  Vad gäller JVM - spelglädje, tanke och energi samt mycket bra coaching och matchning av Monten mfl.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag tror man måste förstå att hur stora förväntningar man än har på Lasch så kan inte den här lille killen göra allt rätt mot två dec större spelare i varje moment, varje match. Problemet är ju att han är för ensam. Han leder laget, gör en utmärkt säsong.

 • Kommentar avatar
  Johan Carlander, 2 år sedanSvara

  Du skriver rätt ofta att det är professionella spelare vi har att göra med, att det inte borde finnas några problem med inställningen o.s.v. I sak har du förstås rätt, de är avlönade för att göra sitt jobb, men i praktiken är det en annan femma. Det är bara att gå tillbaka till min egna proffession (IT), där är också fullt av proffs (på papperet i.a.f.)! I praktiken stöter man dock på rätt många slackers som inte alltid gör skäl för sin lön, såväl nykläckta diton som förbittrade äldre som har tappat drivet.
  Om vi då går tillbaka till hocken igen så kan vi slänga in ego-faktorn, här har vi många unga talanger som rätt så tidigt i livet tjänar betydligt mer än vad t.ex. en brandman ens kan fantisera om att nå som chef i slutet av karriären! Att få dessa unga killar att förstå vikten av hårt jobb och att rätta in sig i ledet är nog en utmaning som heter duga, och det är definitivt inget som sker med automatik bara för att de är proffs! Jag tror inte att Joels ledaregenskaper har blivit sämre jämfört med guldsäsongen, däremot så är han för ensam. Tidigare hade han sina naturliga sekonder som hjälpte till att hålla truppen i schack, det fanns en tillräckligt stor kärna med Frölunda-hjärtan som satte tonen för hela laget! Idag (inte sett till gårdagens match, utan generellt) känns det lite som någon skrev i ett annat inlägg, att ledningen har tappat omklädningsrummet. Jag hoppas att Rönnbergs kritik här om dagen får rätt effekt, och att vi får en ny generation sekonder som tar ett kliv fram och börjar leda laget tillsammans med Joel!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det ligger mycket i vad du skriver, det ÄR absolut ingen lätt uppgift att få alla att förstå vad som krävs, och till syvende og sidst, hävdar jag, behöver det komma från inom gruppen snarare än från tjatande tränare. Jag berättar gärna vad en tidigare spelare sa till mig vid ett tillfälle: "Jag skulle vilja gå in i omklädningsrummet och berätta vad det betyder att representera Frölunda." Nå, i går var det inget fel på moral, arbetsinsats, etc. Mer kan man inte begära, att spelare gör sitt yttersta.

   Kommentar avatar
   Johan Carlander, 2 år sedanSvara

   Håller helt med om att det måste komma ifrån gruppen, just därför är spelare som Lasu & Carlsson med deras karaktär ovärderliga! När Joel hade dessa som uppbackning så drog också alla i laget åt samma håll, nu känns det inte lika självklart längre! Detta till trots så hoppas jag att andra kan kliva fram och ta dessa roller i deras frånvaro, Hjalmarsson t.ex. hoppas jag kan bli en sådan ledare & förebild!

   Kommentar avatar
   Danne , 2 år sedanSvara

   Håller med Johan! En Bergenheim hade avlastat Joel något oerhört! Synd och skam att vi inte får se honom på isen och vid sidan av. Sorgligt för hans person, familj mm och vara att hoppas att han blir helt återställd. Värva, Sjöström, värva! Kosta vad det kosta vill!

 • Kommentar avatar
  Hmm, 2 år sedanSvara

  Ja asså visst gjorde lasch 3p igår, men kolla gärna hur han fick dom.. inge speciellt 2st är andra assister. Han ser liv rädd ut i 5mot5 spelet, gömmer sig när han KAN få en tackling. Ne jag kräver mycket mer av honom, speciellt 5 mot 5 för där levererat han knappt längre, några assist poäng i pp ibland duger inte. Men nog om de! Sedan måste jag bara fråga vad folk ser i Nyberg? Sätt många gånger nu att du och andra berömmer honom så mycket, men jag och fler med mig förstår inte roligt de? Kolla bara igår fyfan va dålig han va.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Håller inte alls med. Han vinner dueller mot mycket större spelare, ständigt den som i alla fall ofta kan hålla i pucken och bygga långa anfall, må det vara första- eller andraassist som är det han som styr PP, skapar lägen. Så ... nej, håller inte med för fem öre. Vad gäller Nyberg började han säsongen utmärkt, massor med pondus, rejäl, tydlig, nu är det lite som han tvekar, försöker göra för mycket. Men så dålig som du skriver är han förstås inte. Du tar då i ... :)

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Kan inte heller hålla med någonstans i kritiken mot Lasch! Han är lite överdrivet den enda spetsen laget har. Joel sa det tidigt att det fanns 20 hockeykrigare och 1 superspets? Inte helt sant, men nästan. För sin storlek så tycker jag snarare att han är ganska orädd och tar emot en hel del tacklingar varje match utan att tappa humöret och ta nån onödig utvisning för eftersläng. Harregud, som HL skrev, va hade det här laget varit utan Lasch?! Han gör givetvis inte rätt hela tiden, men hittar du någon i Frölunda som lyckas oftare? Är absolut ingen slump att han allt som oftast är inblandad när det blir mål. Hans assist på Joels mål så serverade han Joel öppen kasse men han valde att valla den med hjalle istället och så blev det en andra-assist.

   Kommentar avatar
   Johan Carlander, 2 år sedanSvara

   Tilläggas bör att om domarnas bedömningsnivå hade följt regelboken så hade spelare som Lasch (och andra artister) fått ut ännu mer av sin talang! Att han lyckas göra så många poäng med tanke på alla ryggsäckar och hakande klubbor är inte annat än beundransvärt!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   God poäng där. Det är åt helsike för mycket hakande i SHL.

   Kommentar avatar
   Danne, 2 år sedanSvara

   Om det nu är så lätt och Lasch så ”dålig”, varför ligger inte ex Friberg, Westerholm, Widerström mfl i poängtoppen varje år? Visst för Lasch mycket ass vid PPspel mm, men man kan inte ta ifrån honom att han faktiskt levererar det han skall. Till skillnad från några andra i truppen, som faktiskt ÄR här för att leverera poäng. Men misslyckad radikalt.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 2 år sedanSvara

  De kan vara nöjda med jobbet igår, och håller helt med dig angående Lasch, om han aldrig gjorde misstag skulle han inte spela i SHL, men han är den spets Frölunda har (tänk om han går sönder). Du som kollar många träningar, hur är stämningen där? Blir det bråk någon gång (det är inte negativt, visar bara rätt inställning till träningen)? Man spelar som man tränar, med tanke på bristande ödmjukhet på matcher. Håller med dig (inte i ovan text) med att själv bilden verkar lite skev ibland, verkar som man tror att laget håller samma nivå som den senaste säsongerna, men den klassen håller man inte, utan hårt jobb, inga poäng denna säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, vad händer den dag han går sönder, alternativt drar till OS? Intetsägande offensiv, eller kliver andra fram ur skuggan, lite som när Zlatan slutade i fotbollslandslaget? Intressant. Rätt stillsamt och god stämning på träningarna, ibland smågrinigt, men det här till ovanligheterna. Så finns heller ingen riktig konkurrens om platserna. Det här med självbild var jag inne på häromdagen, men ... nå, i går såg det ju mer ödmjukt ut, så den diskussionen kanske kan få vara. Till nästa gång.

   Kommentar avatar
   LG, 2 år sedanSvara

   Bengan, jag ser några träningar, iaf ett par gånger i veckan och jag UPPLEVER att något har hänt, rent energimässigt. Du är 100% rätt på det när det gäller att "man spelar som man tränar". Där lägger jag in ngt sämre energi (gnista) slarvigare passningsspel och som vanligt. Spelövningarna avslutas med "skott på mål" INTE göra mål. Det är oerhört svaga avslutningar i dessa övningar och det sitter i reptilhjärnan när situationerna uppträder under match. Samtidigt, det är många som tränar skott, men inte i matchsituation. En kommentar kring Wide. Hade han fått mer speltid hade han blommat ut ännu mer. HAN visar enorm potential på träning för där har han ju lika mycket istid som stjärnorna. Örebro en Lördag med nästan slutsålt bör ge ett taggat Frölunda. Hade det varit en tisdag.......

 • Kommentar avatar
  DD, 2 år sedanSvara

  Jag har väldigt svårt att se att Lasch skulle vara ett problem i Frölunda. Hittar man verkligen inte någon som presterar sämre än Lasch så tittar man nog inte på Frölundas matcher. Han är det minsta problemet och överlägset bästa offensiva spelare. Problemet är att det finns för få spetsspelare. Hade Ryan spelat med Oscar Möller eller Michael Lindqvist eller Elias Pettersson kan jag garantera att han hade haft ytterligare några poäng till den redan imponerande skörd han har. Och hade han kunnat allt det andra hade han som du säger varit i NHL nu.

  Ska vi prata om det som faktiskt är problemet så är det såklart delvis arbetsinsatsen men också bredden på produktionen.

  Max Friberg - 12p på 30 matcher - knappt godkänt
  Stålis - 10p på 30 matcher - knappt godkänt
  Rosse - 6p på 30 matcher - underkänt, särskilt med tanke på att han spelat med Lasch
  Ehn - 6p på 30 matcher - underkänt
  Widerström - 3p på 29 matcher - underkänt
  Grundström - 6p på 13 matcher - knappt godkänt

  Dessa är såklart inte poängspelare men lite mer än ovan kan man begära tycker jag.

  Är det bara en back Frölunda kollar efter eller också en forward tror du?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Du har förstås helt rätt. Frölundas problem är att för få producerar, att det finns för få målskyttar, för lite offensiv spets. Tanken var att få utveckling på ett antal spelare, den har inte kommit. Släng in skador på Bergenheim/Pa Westerholm, plus att Grundström knappt fått vara hel. Skulle inte förvåna om ögonen hålls öppna efter en fw, men samtidigt lever ju hoppet (ett fåfängt sådant?) om Bergenheim.

 • Kommentar avatar
  DD, 2 år sedanSvara

  Glömde nämna Sveriges PP spel i JVM. Mama mia. Snacka om att ha hot på varje position. Både Pettersson och Nylander har ju sylvassa skott och sen Rasmus som QB som inte bara hotar med skott utan sina kroppsfinter och smarta pass. Sen Lias som inte heller han är oäven och det hårda jobbet från Zetterlund. Det blir kostsamt för de andra lagen att ta utvisningar mot Sverige. Den saken är klar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Kan bara hålla med. :)

 • Kommentar avatar
  Johan , 2 år sedanSvara

  Hej. Jag brukar inte tveka på Lasch i vanliga fall. Men efter första perioden igår kändes det som att han inte kom loss med pucken en enda gång. Det fick jag väl äta upp sen kanske. Topp 5- Ehn och Widerström känns självklara. Sigalet enda back som tar sig in tycker jag. Kanske även Stålberg och Rosseli för jobbet. Men nu en fråga. Hjalmarsson tyckte att kedjan med Lasch och Grundström fungerade ok. Jag blev inte lika upphettsad. Jo det var första matchen men nja, kändes som bättre effekt med förra ändringen. Blir det fortsättning och i så fall bara över JVM eller vad tror du? Trevlig Fredag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tyckte inte heller det sprakade om Lasch-kedjan med Hjalmarsson in. Inte alls, om jag ska vara ärlig. Men ... jag tror det här var fel match att bedöma utifrån. Ok på mångas axlar efter 0-5 i Malmö. Vi ser hur det ser ut mot Mora.

 • Kommentar avatar
  Mats, 2 år sedanSvara

  Man förlänger med 59, 17 och 51?? Framtid? Skeppar iväg Christoffer Persson, O Bohm och åker nu land och rike runt för att leta efter en stabil backpjäs?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det ena har inte med det andra att göra, känner jag. Bra att förlänga med kärnspelae som ska/bör visa vad det innebär att vara professionell hockwyspelare i Frölunda - match efter match. Bohm var ett offer för konkurrensen. Persson, däremot ... ja, du vet min åsikt.

 • Kommentar avatar
  Fredrik Björck , 2 år sedanSvara

  Måste börja med småkronornas PP. GÖSSES GÖSSES GÖSSES! Det är bland det bästa jag sett i de sammanhangen. Det är bara att passa på att njuta. Vad gäller Lash så är jag på positiva sidan. Han gör en j-a massa nytta. Slutligen vad gäller poängproduktion. Att jämföra spelare med detta som utgångspunkt blir ofta missvisande. Det delas ut på tok för många lättvindiga andraassister enligt mig. Din syn på det Henrik?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Har ingen färdig åsikt där. :) Visst, ett andraass kan kännas meningslöst ibland, samtidigt berättar det lite om en spelare som är med där det händer.

   Kommentar avatar
   Fredrik Björck , 2 år sedanSvara

   Jag menade inte att alla andraassister är felaktiga men det är inte ovanligt att en spelare får poäng för en sedledsfösning i egen zon. Att detta renderar samma i statistiken som en tex en målgivande tittfintsgenomskärare mellan två motståndare detta blir missvisande anser jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Förstår absolut vad du menar. Santidigt, i går spelade Lasch fram Joel till 1-0, pucken vallades via Hjalmarssons kropp tbx till Joel, så fick Lasch "bara" ett andraassist. Kan slå fel åt andra hållet också. Svårt hitta perfekt system, tror jag.

   Kommentar avatar
   Fredrik Björck , 2 år sedanSvara

   Det är inte andraassist som sådan jag är ute efter, inte heller att separera i statistiken. Jag tycker att de som delar ut poäng (vilka är det förresten??) ska visa prov på större spelförståelse. Ibland ingen ass andra gånger både två och fler beroende på vad som föregått målet.

 • Kommentar avatar
  Stefan, 2 år sedanSvara

  Apropå PP-uppställningen i JVM och att det är tveksamt om det funnits nåt bättre. Ska ju inte glömma Forsberg, Näslund och grabbarna 92/93. Kanske inte ska jämföra iofs eftersom det finns fler lag i toppen (sverige slog bl a Japan med 20-1) och att det hände på typ stenåldern...;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Sådana där jämförelser är ju mest på skoj, känner jag. Omöjligt att ta dem fullt ut seriöst.

   Kommentar avatar
   Stefan, 2 år sedanSvara

   Absolut och jag är inne på det också. Kunde dock inte låta bli då det sitter kvar starkt på näthinnan trots att det är 25 år sedan...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Menar inte att du ska låta bli. :) Jämföra är kul, så länge man är med på att det inte går, så att säga.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 2 år sedanSvara

  Vi är helt eniga på topp två i listan sedan hade jag nog bytt ut Joel mot Wide;) såg heĺler inga direkta misstag av Styrman. Vad hade han för speltid tro? Även om det blev två kassar i PP så varför inte byta ut Joel mot sin namne i PP1? Ser man tiĺl alla skador och att vi har två borta till JVM så är det vinster via stenhårt jobb som räknas inte skönspel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   13.50. Mer än Westerlund, mer än Gunnarsson. Utmärkt jobb, kände jag.

   Kommentar avatar
   Lövet, 2 år sedanSvara

   Det var som....då var han bra!

 • Kommentar avatar
  caroline, 2 år sedanSvara

  superglädje igår med ett hjärta o en annan iver hos våra krigare igår. kanske lättare att se mot vissa lag. lag som är starkare får det naturligtvis att se ut som om vårat lag är sämre.
  gårdagens fröjd att se var ju som så många andra sagt jvm. vilket lag. vilka killar. Dahlin växer o växer. även Lias tar kliv in på näthinnan hos mej

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Förstår att du tycker det är lättare att vara Frölundafan i dag. :) Just det här med hjärta och vilja är väl vad ni vill se? Jag tyckte det fanns mycket mer av det i går.

 • Kommentar avatar
  Peter, 2 år sedanSvara

  Lasch är och förblir frölundas bästa spelare klart slut!
  Problemet är han medspelare som håller en sådan ojämn klass så man blir mörkrädd! Frölunda av idag är det svagast laget Rönnberg har haft på isen, men endå har vi stora krav att dom skall ligga där uppe i toppen!
  Men vi måste tyvärr skruva ner förväntningar flera varv, för som jag sakt tidigare! Förutom Lach är dagen lag tyvärr helt profil löst utan spelare som sticker ut och kan göra det lilla extra! 30 omgångar och Frölunda ligger 7 i Shl! Det är fult godkänt med dagen trupp, men glöm SM guld för ert eget bästa, för det är Frölunda väldigt långt ifrån i år med den trupp som Frölunda besitter tyvärr.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Säg så här: minst lika viktigt att spelarna inser var i tabellen de är, vad som krävs för att lyckas. När den insikten finns fullt ut, match efter matcher, när Rasmus Dahlin och Lias Andersson är tillbaka, när Carl Grundström fått vara skadefri och kanske lyft ett hack, då är det inte så jättemycket som skiljer mellan Frölunda och just nu bättre placerade lag. Det finns en skillnad i spets, absolut, men den är inte gigantisk på något vis.

 • Kommentar avatar
  mattias, 2 år sedanSvara

  i dom senaste matcherna har jag förundrats över att det är så lite känslor ifrån läget då motståndarna går in och bara kör över Lasch utan att han är puckförare. fanns flera situationer igår där Örebro enbart får inför att plocka bort honom och ingen står då upp för honom... min gissning är att han kommer inte va med i ett slutspel då han kommer vara skadad eller kraftigt hämmad av en skada. Frölunda behöver en tuffing till att slå tebax och försvara spelarna med? Att dommarna inte ens tar utvisning för solklara interference är väldigt underligt i mitt tycke...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Med tanke på hur många utvisningar Frölunda tar ändå finns det nog en viss rädsla för att "stå upp" på det sätt du beskriver. En tuffing som åker ut hade knappast gjort någon nytta. Detta sagt så tycker jag också det är trist med alla hakningar som tillåts i SHL.

 • Kommentar avatar
  Anders olsson, 2 år sedanSvara

  Min enda fråga är nog varför JVM spelarna skjuter mot en arbetande kille som inte har någon hjälm eller annat skydd på sig. Är inte det extremt respektlöst?
  Dom kan ju borra hål för målet, fästa plexi m.m. själva inför nästa match om de inte uppskattar arbetarna runtom som ser till att allt fungerar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Håller med. Fattar inte. En bad ju om ursäkt, men ... hur kunde de inte se?

 • Kommentar avatar
  Zeke, 2 år sedanSvara

  Hej.
  Kan du göra en "Topp tio lista" hösten 2017.Hade varit roligt att läsa.


  Lämna en kommentar