Ska inte behövas en huvudträff för att straffas


► Både Joakim Lindström och Anton Mylläri anmälda.
► Det är bra – för hockeyn.
► Men har inte disciplinnämnden tydliga bilder på att deras respektive tacklingar träffar huvuden är risken att de frias.
► Jag tror hockeyn behöver få in blindside i regelboken.

Rakapuckar.com bild

TILLAGT 12.02: Beskedet från shl.se kom snabbt: fem matchers avstängning (LÄNK) för Joakim Lindström, tre för Anton Mylläri (LÄNK) Båda fälls för tackling mot huvudet, trots att – som jag ser ser det – vare sig Lindström eller Mylläri satsar mot direkt mot huvudet, däremot kan det träffas i ett andra skede. Tacklingarna är illa nog ändå, jag har i sig inget att invända mot straffen, men som jag skriver i texten nedan, den här typen av farliga tacklingar bör gå att granska och stänga av för oavsett om de träffar huvud eller ej. Det är det viktiga här.

***

VIA TEXTEN PÅ shl.se går det inte se exakt vad Joakim Lindström och Anton Mylläri är anmälda till disciplinnämnden för, men det skrivs på följande vis:

”Joakim Lindström, Skellefteå
Med fyra minuter kvar av den första perioden i kvartsfinalmötet mellan Färjestad och Skellefteå avancerade hemmalagets Oskar Steen in i offensiv zon. Steen tog ett avslut mot mål, kort därefter kom Skellefteås Joakim Lindström med fart från sidan med en tackling. Tacklingen träffade över huvudet."

"Anton Mylläri, Malmö
När drygt fem minuter återstod av den tredje perioden i kvartsfinalmötet mellan Frölunda och Malmö spelade hemmalagets Ryan Lasch iväg pucken bakom det egna målet. Malmös Anton Mylläri anslöt glidande till situationen. När Mylläri passerade snett framför Lasch valde Malmöspelaren att skära in framför motspelaren, följt av att en tackling utdelades mot huvudet. Lasch klev av och återkom inte till matchen.”


Om situationsrummet har bilder som tydligt visar att tacklingarna tog i huvudet på Oskar Steen respektive Ryan Lasch går det att fälla – annars inte.

Om de enbart är anmälda för tackling mot huvudet, alltså.

Om situationsrummet har anmält för fler saker (charging, interference) så kan det förstås gå.

Men det finns däremot inget som heter ”blindside” i regelboken (det kan vara en försvårande omständighet i andra sammahang), och här är min poäng:

## Regelboken borde skrivas om så blindsidetacklingar förbjuds.

## Av omsorg för spelares hälsa.

Jag skiter i princip i var Lindström & Mylläri träffade i går, axel, huvud eller både och, tacklingarna är djupt oroande ändå.

Rakapuckar.com bild

Dagens höga fart, dagens vältränade spelare, dagens hårda skydd – sammantaget gör detta:

Hockeyn kan inte ha dessa tacklingar där helt oförberedd spelare får en kraftig smäll.

Som när Jacob Blomqvist, Brynäs, satsade mot Emil Larsson, Luleå, men friades, detta för att han var anmäld för tackling mot huvudet som inte kunde bevisas med bilder.

Tacklingen var farlig ändå.

Den typen av tacklingar måste bort.

Finns det inte stöd för att anmäla för enbart farlig blindsidetackling? Då måste det skapas.

Antingen en ny regel angående just blindsidetacklingar, eller att dessa skrivs in i en annan; en hockeykännare jag snackade med i natt tyckte det kunde falla in under ”olämpligt uppträdande”, och det är ju baske mig vad det är.

Igen: hockeyn måste göra något här, tror jag.

## Poängen är inte huruvida huvudet träffas, för det kan skadas svårt ändå (hjärnan skakas om) av kraften i en tackling som kommer när du är helt oförberedd.

## Som i fallet Emil Larsson. Som i fallet Oskar Steen. Som i fallet Ryan Lasch.

Rakapuckar.com bild

Det bästa hade varit om spelare själva tog ansvar.

Jag inser att det är lätt för mig att skriva, svårare för spelare som är uppe i varv och inne i "göra alt för att vinna"-mode.

Därför behöver hockeyns styrande agerande.

Det ska inte behövas en huvudträff för att fälla.

Om det inte händer något? Om spelarna inte besinnar sig med sina fega tacklingar, om regelboken inte anpassas, vad händer då?

Tja, i NHL hade Lindström, Mylläri och Blomqvist tvingats kasta handskarna och försvara sig.

Är det dit vi vill i Sverige också? Poliser på is som tar hand om saker rättssystemet inte kan eller vill? Det tror jag väl ändå inte.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
31 kommentarer
 • Kommentar avatar
  DD, 11 månader sedanSvara

  Bra Leman! Det här måste lyftas. Jag vet att Luleå hockeys läkare har försökt lyfta de här frågorna länge. Det behöver inte vara en ren träff mot huvudet för att det ska vara skadligt. Kraften gör att hjärnan roteras/skakas om. Därför är Mylläris tackling farlig oavsett om huvudet är ”principal point of contact” I Mylläris och Lindströms fall finns det inget motiv till tacklingen. Det finns ingen puck att återvinna. Jämför med Sylvegård på Pilut som är gränsfall till sen men där syftet är att sätta press på backen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Medhåll om skillnaden. Sylvegårds mycket renare.

 • Kommentar avatar
  Dallasm3, 11 månader sedanSvara

  Mycket bra skrivet HL. Håller med dig. Risken kan väl bli att vissa spelar blir förbannade och agerar poliser och då kan det ju bli ännu mera fel. Tänk om borde om Paret gött in och försvarat Lasch med kastade handskar och markerat att detta inte är ok. Då hade Malmö fått 2min och Frölunda 5min,matchstraff och garanterat avstängning. Blir lite fel

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tack. Nej, det ska inte behövas att spelare går in och markerar, vare sig i aktuell match eller annan gång. Obehagligt, men vi kan hamna där.

   Kommentar avatar
   Daniel K, 11 månader sedanSvara

   Tycker nog att Frölunda borde låta Pardy klä om och sitta på bänken i nästa match om Mylläri inte blir avstängd och säga något kryptiskt om varför han är med igen. Självklart utan avsikten att man ska skicka in Pardy för att slåss men bara hans närvaro skulle nog göra Malmö spelarna nervösa nog för att ge fan i denna typen av dumheter.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Pardy är inte alls redo att klä om. Tror huvudet även på honom.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

  Får be om ursäkt Henrik för att jag hade hårt tonläge igår, var i affekt men givetvis ingen ursäkt. Var ju inte dig jag var ute efter, utan just det du skriver om nu!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Inga problem. :)

   Kommentar avatar
   Dallasm3, 11 månader sedanSvara

   Snyggt gjort Peter

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 11 månader sedanSvara

  Hpller med dig Leman. Man ska kunna stängas av oavsett om tacklingen tar i huvudet eller axeln om den är från blinda sidan. Alla som spelat fotboll har säkert åkt på en tackling i ryggen när man passat bollen och man slappnar av och så kommer det en som tacklar en i ryggen. Det blir en whiplash rörelse. Och då går det inte speciellt fort på en fotbollsplan. Sen skrev jag ett inlägg igår om just poliser, att dom i princip är borta från NHL för dom inte behövs löngre. NHL tar tag i dessa fula tag på ett jättebra sätt. Förstår inte riktigt varför shl inte gör det också. Jag vill inte ha en lirare, en stjärna borta från hockeyn pga ett pucko tacklar illa. Bort med dessa puckon och behåll stjärnorna på isen för det är trots allt dom man vill se oavsett lag. Med detta sagt så vill jag se tuffa, hårda men ärliga tag. Och gärna lite gruff för det vill man också se.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Men för att ta tag i dessa fega tacklingar från blinda sidan krävs att det finns möjlighet enligt regelboken, även när det inte är direkt träff mot huvudet. Det är viktigt. Det är min poäng här.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 11 månader sedanSvara

   Jag förstår din poäng och jag håller med dig. Sen som andra skrivit här om poliser, jag vill absolut inte ha sån skit i shl. Blir bara löjligt till slut men risken finns ju om inte dessa tacklingar tas på allvar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Precis så.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 11 månader sedanSvara

  Klart att blinde-side måste in i regelboken. Kan inte vara så illa så att man kan köra över en försvarslös spelare flera meter ifrån spelet och klara sig undan bara för att den inte tar i huvudet. Kör man medvetet över en icke puckförande spelare och skadar denna så måste det vara given avstängning. Inte ska väl en spelare behöva oroa sig för en tackling från blind-side när man flera meter från spelet? Får ju hoppas att anmälan inte avser checking to the head, utan charging. För charging borde man åka på om man medvetet sätter en spelare ur spel på det viset. En annna fråga till dig, HL, som är neutral och kan se saker med nyktra ögon. Blir Malmö så bortdömda som Peter säger? Givetvis kan han hitta situationer som kunde gett utvisning, men det kan ju garanterat Frölunda också?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   En riktigt tydlig interference kan man väl redan i dag bli avstängd för, men om du just släppt pucken, skjutit, eller har pucken men redan är i kamp med någon, så kommer en motståndare in från blinda sidan med vad som egentligen är en schyst tackling. Det är farligt.

 • Kommentar avatar
  JT, 11 månader sedanSvara

  Nu kan SHL lagen anställa råskinn som tar hand om fegisarna på ” Old Time ” hockey vis

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Och det är väl knappast vad vi vill?

   Kommentar avatar
   JT, 11 månader sedanSvara

   Helt ok för mig HL

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

  Det får nånstans vara slut nu med dessa vårdslösa tacklingar som sätter spelares framtida liv på spel, rätt skrämmande att vi inte kommit längre med tanke på dom exempel vi redan har som har fått men för livet. För att inte tala om det dåliga ryktet hockeyn börjar få.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, det är oroväckande, inte minst ur rekryteringssynvinkel när så mycket fokus hamnar på dessa farliga tacklingar.

 • Kommentar avatar
  Jock, 11 månader sedanSvara

  Så som det är formulerat så kommer nog tyvärr båda att gå fria. Det är inte, vad jag kan avgöra, tacklingar mot huvudet här. Men precis som du skriver så är nåda åt helvete fel. Borde vara avstängningar, men situationsrummet har ju återigen formulerat sig så det skall kunna undvikas en avstängning :(
  Fruktansvärt irriterande att de inte lär sig av tidigare ”misstag” (börjar kännas väldigt genomtänkt tyvärr)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Du menar att situationsrummet bara anmält för huvudtackling? Det vet vi ju inte. Men hade blindside funnits med i regelboken hade saken varit en annan.

 • Kommentar avatar
  Andreas, 11 månader sedanSvara

  Tycker absolut du är inne på rätt linje. Har bara sett tacklingen på Lasch i den vinkeln som är i klippet här uppe, hittar ingen annan vinkel? Men jag tycker det är jättesvårt att bedöma om han träffas i huvudet vid själva tacklingen eller om det blir en smäll mot huvudet när han slår i isen. Och då tänker man(jag) ju att en eventuell huvudskada, i just detta fallet, är ju konsekvensen av tacklingen...vilket då borde vara skäl nog att anmäla. Lasch väljer ju inte själv att dunka skallen i isen utan det blir ju så tack vare att han inte hinner reagera pga att Mylläri kommer från blindside. I slutändan är det alltså tacklingen som gör att Lasch lämnar isen, oavsett om den träffar axel eller huvud. Utfallet av handlingen borde kanske bedömas mer än själva handlingen...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Inte utfallet, men skaderisken i en tackling som sätts in mot en helt oförberedd spelare, i det här fallet utan puck.

 • Kommentar avatar
  GöranA , 11 månader sedanSvara

  Mycket bra skrivet. Frias någon av dessa två har svensk hockey problem- stora problem.
  Men visst saknar jag en stor dansk som hade pucklat på mif spelaren för att visa att det gör ont att ge sig på våra spelare.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Där hamnar vi, att lagen tar saker i egna händer, om inte den här situationen förbättras.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

  Tacklingen på Lasch kan jag inte se på annat vis än att det var högst medvetet för att man vill ha bort en av VF:s viktigaste spelare. Ännu ett exempel på att SHL har mkt att lära av NHL där stjärnor ska skyddas, allt för att garantera kvalitén på ligan. Sen vill vi inte se några ”poliser”

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag är inte alls så säker på att Mylläri ville "ha bort" någon, han ville trycka till en motståndare lite extra, min känsla var inte alls att han var ute efter att skada, men just detta är min poäng: är du oförberedd tar dessa tacklingar styggt. Därför måste de bort.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

   Ja hur som så måste det bort, en regeländring i sommar och dra i handbromsen direkt genom att ge Lindström som direkt återfallsförbrytare ett kännbart straff och Mylläri 3 matcher. Blir det inget nu heller så får vi fler offer innan slutspelet är över

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 11 månader sedanSvara

  Mycket kloka ord Leman ! Det måste hända nåt nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tack. Ja, det känns så.

 • Kommentar avatar
  Anna, 11 månader sedanSvara

  Lasch såg helt förstörd ut när han fick hjälp av isen igår kväll. Hoppas han mår bättre idag, även om jag tror att spel imorgon är uteslutet :(

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Man kan bara hoppas att huvudet klarade sig från hjärnskakning, men det är långt, långt från säkert. Såg obehagligt ut.

   Kommentar avatar
   Manne , 11 månader sedanSvara

   Spel imorgon är definitivt uteslutet, förmodligen hela kvartsfinalserien ut.

   Kommentar avatar
   Manne , 11 månader sedanSvara

   Henrik: Mycket händer mot Malmö, är det en slump tror du? Jag menar, Rosseli hade en situation i grundserien där han fick en Malmöspelare över sig och man trodde att säsongen var över med en rejäl knäskada, men han klarade sig, hur han nu kunde göra det. Fick en rejäl tackling mot huvudet i kvartsfinal 2 och klarade sig även då. Julmusten fick kliva av med förmodad hjärnskakning och är borta ur spel. Igår Lasch med huvudskada? Bara en tanke.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, det måste jag säga, det tror jag absolut är en slump. Ser inte Malmö som ett fult lag.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 11 månader sedanSvara

  HL, tror du det hade blivit matchstraff om lasch legat kvar och båren kommit in? Jäkligt synd att säga detta, men jag tror det hade blivit matchstraff. Då är vi där som ingen vill ha att man måste förstärka situationer. Jag fattar att det går fort, spelarna är starkare och det ibland kan gå fel men gör man fel så får man ta sitt straff och förhoppningsvis lär man sig av det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nu låg han ju kvar, inte så att bår behövdes men ... han var ju nere ett tag och fick hjälp ut. Tydligt skadad. Ändå inget mer än en tvåa av domarna. Så jag är väl tveksam till att bår gjort någon skillnad.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 11 månader sedanSvara

   Jo, han låg kvar en stund men åkte ut själv. Med bår menar jag att det ”visar” att lasch är skadad och domarna tänkt: fan, han är skadad och delat ut matchstraff pga att båren kom in. Förstår du vad jag försöker komma fram till? Sen är det inte säkert att det blivit matchstraff men tror ändå det spelar roll. Tyvärr.

   Kommentar avatar
   Jonny Andersson, 11 månader sedanSvara

   Det spelar roll för att i reglerna står det att om en spelare skadas av en förseelse som ger utvisning finns matchstraff med i skalan

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Men nu blev han ju skadad,det syntes tydligt. ändå valde domarna bara en tvåa. Så bår eller ej, tveksamt.

 • Kommentar avatar
  Jonny Andersson, 11 månader sedanSvara

  Mylleri 3 matcher Lindström 5 för huvudtackling.

  • Kommentar avatar
   Janne, 11 månader sedanSvara

   Nu kommer väl jag bli kölhalad här men jag tycker följande. OM det "tillåts" mer handgemäng så tror jag att vi skulle få ett renare spel. Domarnivån är på betydligt mycket lägre nivå än själva spelet. Spelarna är betydligt skickligare än domarna och kommer så förbli. Sedan så har jag för mig om jag inte kommer ihåg fel en debatt i tv just om detta med tacklingar med Peter Forsberg och Mikael Renberg för några år sedan där dom båda tycker att spelarna som är på isen har ett ansvar att hålla upp huvudet och vara beredda på att få en tackling så länge dom är på isen.
   Så min slutsats är att om alla bär ett ansvar och om "fula" spelare får stå till svars på isen för sitt beteende så skulle kanske detta minskar. Med detta menar jag INTE att domarkåren och regelboken inte behöver ses över.
   Tack för en fantastisk blogg HL

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Jag förstår, men ... nej, jag känner väl inte att self-policing är rätt väg att gå.

  • Kommentar avatar
   Mattias, 11 månader sedanSvara

   Mycket bra, Leman! Visst har det betydelse om tacklingen primärt träffar i huvudet, dels juridiskt (om anmälan är skriven så), dels blir skadan förmodligen än värre, men det viktiga är ju, precis som du skriver, det ska inte krävas en ren träff i huvudet för att SHL ska agera. Som jag skrev i min förra kommentar, man hinner inte spänna kroppen och vara beredd när en spelare dyker upp från ”ingenstans” och ger sig på en spelare som inte ens är en del av spelet. Den typen av tacklingar är riktigt farliga och kan ge ödesdigra konsekvenser. Det måste beivras. Visst, man kan argumentera för att man inte ska ändra bedömningar mitt under ett slutspel, men har vi råd att INTE göra det? Finns utrymme i regelboken så måste foten sättas ner, nu. Rejält. Annars har vi snart ett slutspel som gått från att vara en spänningens och glädjens hockeyhögtid till att bara handla om hjärnskakningar och avslutade karriärer, kanske förstörda liv. Vill NÅGON ha det så?

   • Kommentar avatar
    Bengan, 11 månader sedanSvara

    Bra att du lyfter upp detta, gårdagens smällar var riktiga tjuvsmällar och helt onödiga, måste bort från hockeyn.

    • Kommentar avatar
     Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

     5 matcher på Lindström, 3 på Mylläri blev utfallet. Tycker det är för lite på Lindström, som upprepade gånger pysslat med dumheter...

     • Kommentar avatar
      Åke Wikström , 11 månader sedanSvara

      Du formulerar precis mina tankar Henrik! Nu får vi, förhoppningsvis, ett bättre beslut från alla inblandade. Från situationsrummet till DN. Allt annat vore förödande för förtroendet för besluten och för SHL allmänt. Dessutom kanske ett facit på vad Blomqvist skulle och borde fått för straff om Lärking och CO gjort annorlunda och anmält för charging mir Emil Larsson. Det borde gå att utdöma ett straff utan att förändra regelverket. "Uppenbar oaktsamhet" eller "respektlöst och därigenom farligt spel", då innefattande blinde side och andra tjyvsmällar när angriparen tydligt utnyttjar en motståndares utsatthet.

      • Kommentar avatar
       Bamse , 11 månader sedanSvara

       Nu blev båda avstängda. Läste precis på aftonbladet. Men är ju sjukt hur domarna missar eller skoter i det i slutspelet. Hade det varit en sekvens så okej, men är rätt många sekvenser nu i alla matcher som har varit farliga tacklingar.
       Tycker det är för dåligt. Så står shl och slår sig på bröstet och säger "vi har samma regelbok i slutspelet". Alla dom här sekvenserna i grundserien hade varit matchstraff direkt. Tycker det är pinsamt av shl!

       • Kommentar avatar
        Gustav, 11 månader sedanSvara

        Patetiskt att Lindström får fem matcher, men som ändå blir ett tidsbestämt straff. Vinner Skellefteå imorgon missar han bara semifinal 1, dvs. två matcher. Är det fem matcher som är utdömt är det väl det som borde gälla, eller?!

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

         Det är RF, riksidrottsförbundet, som inte tillåter annat än tidsbestämda straff. Inget SHL eller förbundet rår över.

       • Kommentar avatar
        Daniel, 11 månader sedanSvara

        Fantastiskt bra skrivet. Hört något om hur Lasch mår?

         Kommentar avatar
         Daniel, 11 månader sedanSvara

         Såg ditt svar på twitter

         Kommentar avatar
         Daniel, 11 månader sedanSvara

         Såg ditt svar på twitter

       • Kommentar avatar
        Erik, 11 månader sedanSvara

        Är väl egentligen uppenbart vad problemet är. Vi har höga företrädare på tränarsidan, kommentatorssidan och inom rättsskiparsidan (DN) som alla "gömmer" sig bakom paragrafer. Bara en idiot får för sig att hylla och försvara tex skitstöveln Lindström med tanke på hur fult och direkt osportsligt den fan ofta beter sig. Finns inget han gör i det riktiga spelet som gör att han skall undvika kraftig kritik från ALLA inblandade. Istället så HYLLAR en del nyttiga idioter inom bla media skitstöveln. Den spelare som gav honom en smäll rakt på käften skulle få mina hyllningar..

         Kommentar avatar
         Matte, 11 månader sedanSvara

         Tyvärr är Lindström ofta fel ute. Påpekade förra året (kvartsfinalserien) då han körde över Dahlin - han klarade sig bara pga gjorde ett "snyggt mål". Alla var så överväldigade av det.... Men naturligtvis skulle han haft matchstraff i momentet innan. Nej Lindström skall nog sitta på läktaren oftare.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

         Men ... den här gången har väl ingen hyllat Lindström? Förra gången tyckte både Sanny och jag att det var rätt att inte anmäla, men nu? Ingen har väl hyllat? Klart det var fult i går.

         Kommentar avatar
         Matte, 11 månader sedanSvara

         HL - tror vi pratade förbi varandra. Mitt inlägg var en allmänt synpunkt på att Lindström inte bara är en väldigt duktig ishockey spelare utan också - hamnar utanför gränserna. Direkt olämpligt av en som många ungar har som föredöme...

       • Kommentar avatar
        Conta, 11 månader sedanSvara

        Myllkom billigt undan.Lasch ser ej Mylläri som passar på dela ut en smäll.ingen tillfällighet att han tiktar in sig på en poängproducerande spelare.Nej Malmö delar ut fula smällar så fort dom kommer åt.Liknar det som hände i slutspelet mot Luleå för några år sedan.fula tilltag från Luleå i varje match.men knappt några utvisningar.Nej detta fega fulspel Malmö ägnar sig skall bort från gick.Hoppas vi i nästa match får se domare som vågar ta utvisningar på Malmö spelare som grisar.

         Kommentar avatar
         Matte, 11 månader sedanSvara

         Conta - Du har tyvärr rätt om Malmö. Några är väldigt beräknande hur man spelar. Tror inte på slumpen...

       • Kommentar avatar
        Mikael, 11 månader sedanSvara

        Finns det inte regler i NHL att man inte får träffa numret på ryggen när man tacklar? Har för mig jag hört nåt om detta.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

         I hockey får du inte tackla i ryggen. Punkt. Sedan är det ju upp till domarna att bedöma hur allvarligt det är. Tyvärr ska regler "tolkas" hela jäkla tiden.

       • Kommentar avatar
        Manne , 11 månader sedanSvara

        Avstängning på Mylläri, bra! Men är inte tre matcher för lite med tanke på att förklaringen till avstängningen är snarlik som den Lindström fått? Sedan är 5000:- på tok för lite. Det ska svida på kontot, nu är det inte ens kännbart med tanke på vad de tjänar.

         Kommentar avatar
         Jonny Andersson, 11 månader sedanSvara

         Böterna är baserade på lönen. Precis som dagsböter i vanliga rättsväsendet

       • Kommentar avatar
        Håkan G, 11 månader sedanSvara

        Visst man kan klaga på domare och disciplinnämnden, men VAR ÄR SPELARNA I VF som står upp för Lasch? Kasta handskarna!!!!! Det måste svida att vara en gris! Om Lindström tacklar en junior skall någon komma in och knocka honom också. Man måste skapa rättvisa

         Kommentar avatar
         Manne , 11 månader sedanSvara

         Då blir den spelaren eller de spelarna avstängda och den risken vill man inte ta. Dock håller jag med dig, att det ska kännas att gå på våra stjärnor, eller spelare oavsett. Måste stå upp för varandra.

         Kommentar avatar
         Håkan G, 11 månader sedanSvara

         Då måste man ha en spelare som inte saknas om han blir avstängd. Lasch blev ju inmosad i målburen tidigare under matchen. Ingen gjorde något och Lasch åkte bara därifrån

         Kommentar avatar
         Håkan G, 11 månader sedanSvara

         Då måste man ha en spelare som inte saknas om han blir avstängd. Lasch blev ju inmosad i målburen tidigare under matchen. Ingen gjorde något och Lasch åkte bara därifrån

       • Kommentar avatar
        Fredrik, 11 månader sedanSvara

        Det som är malmös och skellefteås ställningstagande, varför går de inte ut och fördömmer sådant beteende? Att de ska ta ansvar för att sådana tacklingar inte upprepad? I teorin skulle Frölunda kunna ta in Pardy och tackla alsenfelt, Färjestad tar in någon tung gubbe och sänker ortio, om inte det tas i ”på riktigt” mot fulsmällar blir de rättfärdigat att använda busar för att ta bort stjärnorna, kanske för alltid?

        • Kommentar avatar
         Fredrik, 11 månader sedanSvara

         Det som är malmös och skellefteås ställningstagande, varför går de inte ut och fördömmer sådant beteende? Att de ska ta ansvar för att sådana tacklingar inte upprepad? I teorin skulle Frölunda kunna ta in Pardy och tackla alsenfelt, Färjestad tar in någon tung gubbe och sänker ortio, om inte det tas i ”på riktigt” mot fulsmällar blir de rättfärdigat att använda busar för att ta bort stjärnorna, kanske för alltid?

         • Kommentar avatar
          Conta, 11 månader sedanSvara

          Det är som vanligt.Det gullas med vissa lag både från doarhåll och kommentatorerna på cmore.Skellefteå är en av gullegrisarna.kommer billigt undan gång på gång


          Lämna en kommentar