Morning Mailbag #42 – nu snackar vi hockey igen


► Se där, ja – vi har en måndag framför oss igen.
Morning Mailbag. Precis som vanligt. Ni bestämmer, ni frågar och tycker – jag hakar på.
► Välkomna!

Rakapuckar.com bild


I GÅR VAR jag rätt produktiv, söndagen till trots. Nå, det var länge sedan som veckans sjunde dag var någon vilodag. Eller som jag svarade Eskilstuna-Anna i torsdags apropå den dagens kulör: 

”För mig finns det inga röda dagar.”

I mitt fall är det mest tacksamt eftersom jag gillar det jag gör. För de kvinnor och män som sliter häcken av sig i vården, däremot – dem unnar man ett helt jäkla rött år när coronapandemin är över.

Nå, till saken, två texter av intresse i går:

1. Frölunda är med och flexar musklerna när förre Örebrobacken Nick Ebert är på väg tillbaka till Europa

2. John Klingberg är försiktig med att jubla innan det finns mer av ett heltäckande, färdigt förslag vad gäller ett NHL-slutspel i sommar.     

Ni som hade annat att göra på söndagen, ta er gärna tio minuter och plöj igenom texterna. 

Rakapuckar.com bild

Jag skrev bland annat så här om Nick Ebert:

"Frölundas sportchef Fredrik Sjöström ”kommenterar inga enskilda namn”, givetvis inget konstigt i det, men jag vet att Frölunda är med och fajtas här.
Finns det bra KHL-bud för Ebert så kan varje SHL-klubb lägga sig som en pokerspelare med dålig hand.
Men om rätt KHL-bud saknas, eller om amerikanen så här i osäkra tider kanske föredrar Sverige framför Ryssland, då finns förstås chansen att han återkommer till SHL.
(…)
Ebert blev populär under sin korta tid i Örebro, en tuff och rejäl back, en hård back (185 cm/93 kg), en hårdskjutande back, en offensivt stark back (11+22 säsongen 18/19 i Örebro) som har en skön, positiv aura omkring sig.
26-åringen har den där förmågan att verkligen märkas när han är på isen, han har pizzazz (googla).
Tror säkert han säljer biljetter den dagen coronapandemin tillåter sådant."


I texten om John Klingberg fanns bland annat detta:

"John poängterar att han inte räds att bli smittad om NHL och spelarfacket mejslar fram en fortsättning på säsongen:
– Då litar jag på ligan. Om de ska utsätta oss för att spela, då räknar jag med att de vet vad de gör. Vi kommer testas (för Covid-19), förmodligen kontinuerligt, antar jag.
Men det finns andra problem som John ser, och det har att göra med upplägget: spel i två så kallade ”hub cities”, åtminstone initialt.

Rakapuckar.com bild

– Hur blir det, vad för restriktoner får vi, är vi helt fast på ett hotell i … ja, så länge man nu är kvar i slutspelet? frågar sig den svenske backstjärnan.
Han tillägger:
– Ett ännu större problem: familjerna. Det här med tomma läktare, det suger ju stenhårt, det är atmosfären som gör det roligt att spela, men där förstår man läget. Men familjerna … vi är professionella spelare, ska göra vårt jobb, men vi har också familjer. Min sambo, hon kan ju stanna hemma hela sommaren, det suger ju, men tänk då på de som har barn."

Gott om osäkerhet såväl vad gäller Nick Eberts som NHL:s framtid. Om detta kan vi prata om i dag, eller kanske om helt andra saker.

Som vanligt bestämmer ni när det är Morning Mailbag

Välkomna att skjuta från höften.

Rakapuckar.com bild

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

Rakapuckar.com bild

***

I torsdags (eller om det var i fredags) presenterade Mora sin värvning av Frölundajunioren Isac Andersson, det borde jag ha nämnt i veckan, tydligt och klart presenterat på den allsvenska klubbens webbsajt. Tack, "Mattias", för att du påminde mig.

Jag ser inget konstigt med det hela, Isac är en mycket bra forward, men just nu är ju konkurrensen jäkligt hög i Frölunda – och alla unga kan inte räkna med en plats redan som tonåringar.

Isac fyller 19 i sommar, är så pass bra att allsvensk hockey säkert är bättre för hans utveckling än spel med J20. Bra val, tror jag, med Mora. Man kan ta många vägar till SHL. Det här är en av dem.

***

Bra story på hockeysverige.se, förresten. Unge HV71-keepern Victor Östman valde samma väl som göteborgaren Erik Portillo och lyckades också mycket, mycket bra.

***

Här är ännu en tränare som tycker Sverige borde krympa rinkarna: Färjestads målvaktstränare Maciej Szwoch. Tidigare har ju bland andra förbundskapetenen Johan Garpenlöv petat in pinnar i samma brasa. Jag har också haft några texter i ämnet.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
22 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 månad sedanSvara

  Isac Andersson frå J20 till Mora. Verkar vara en "riktig" övergång, alltså inte placerad där av Frölunda? Kom åtta i J20:s poängliga och känn sju som en stor, lokal (Lysekil) talang. Vet du hur Frölunda ser på detta, HL?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Oj, det såg jag i lördags när jag Mora presenterade värvningen, eller det var nog redan i fredags, va? Inget konstigt med den, en mycket duktig spelare som inte riktigt räckte till i den tuffa forwardskonkurrens som finns nu med massor av talanger som kommer underifrån. Alla kan inte ta plats i Frölunda, Isac får ta en annan väg. Vem vet, en vacker dag kanske han återkommer. Säkert hålls tät kontakt.

 • Kommentar avatar
  Tobias , 1 månad sedanSvara

  Skall bli jäkligt spännande med Ebert, en spelare som skulle göra stor nytta framåt.
  Här uppe i Örebro är man fortfarande helt säkra på att han spelar där.. att externa sponsorer kommer gå in pratas det om Samt att det tydligen e klart säger dom. Skulle vara helt underbart att nypa honom.. O tror helt klart att kommer han till Sverige kommer han gå till ett lag som kommer spela om guldet.. Luftslottet Örebros ballong pös rejält för några år sedan o dom har inte ekonomin att ta in honom.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det kan förstås vara så att Örebro får externt stöd, det är mycket man inte vet som sker bakom kulisserna. Framför allt vet väl ingen, utöver huvudpersonen själv, hur Nick Ebert tänker, vad Nick Ebert helst vill.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 månad sedanSvara

  Intressant med Ebert. Funderar lite på vilka som ska vara de som stänger ner andra lags offensiv. Inte bara backarnas arbete så klart men Ekbom är ju den mest renodlade defensiva även om han har fått lite mer offensiv senaste säsongerna. Vem blir den 7e? Uteslutet med Printz om Ebert kommer in?
  Funderar på när vi kommer veta mer om framtida restriktioner. Är det helt uteslutet att det kan bli större samlingar människor till hösten/vintern? Någon på WHO pratade om tidigast våren 2021 men vi ser ju redan nu att människor inte orkar vara lika isolerade som i början av pandemin.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nu har ju inte Frölunda renodlade "shut down defensmen", men Viktor Ekbom, Anders Grönlund, Filip Johansson har ju alla defensiva styrkor. Jag ser väl inte detta som ett stort problem, inte som att andra inte kan spela i egen zon heller. Spontant känns prislappen för Ebert så pass hög att ... OM han skulle vilja till Göteborg blir det nog svårt för Printz. Men jag trodde ju kanske inte Frölunda skulle vara med och hugga på Ebert heller, så vad vet jag? Vad gäller restriktioner har jag inget svar, vet lika lite som du, men jag tror inte det går att isolera människor hur länge som helst. Vad det betyder i praktiken, oerhört svårt att förutspå.

 • Kommentar avatar
  Jontebas, 1 månad sedanSvara

  Vi får nog räkna med att det kan dröja hela sommaren innan Ebert bestämt sin krita.
  Jag tycker för övrigt att du borde ändra formatet från morning mailbag. Varför? :
  Jo för det första så svarar du ofta i dina andra artiklar med. Det gör inte mailbag day unikt. Blir mer som ett adopterat koncept.
  Sen hade jag istället belyst saker som saknas eller som frånskiljer din regelbundna stil. T.ex. statistikdag eller nåt i den stilen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Förstår, men håller inte riktigt med. Det här är enda gången i veckan där jag lovar att svara på allt, möligen med undantag för "Heja Frölunda" eller liknande, men jag avsätter tid till att svara på frågor som ni kan ha. Tror det kan finnas ett värde i att människor vet att det finns en dag för detta. Att jag sedan försöker, i möjligaste mån, svara på EN DEL kommentarer annars också, det tycker jag faktiskt inte tar bort värdet av måndagens lilla bag.

   Kommentar avatar
   Jontebas, 1 månad sedanSvara

   Okej, jag förstår resonemanget. Ville bara dela min åsikt :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det får du så gärna. ;) Bara roligt med åsikter i så bra ton.

 • Kommentar avatar
  Jontebas, 1 månad sedanSvara

  Eller varför inte en Leman-tycker. Din stil är ju ofta väldigt objektiv. Icke ställningstagande. Kanske göra en måndagskrönika där du verkligen säger dina åsikter. Vill ha mer av den subjektiva Leman :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det blir lätt ett krav då, ännu ett ok på axlarna, att jag måste hitta något till specifik dag. Tror inte jag vill ta på mig det, faktiskt. Tycker hellre till när jag har något, oavsett dag.

   Kommentar avatar
   PA, 1 månad sedanSvara

   kloka ord

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Leman har väldigt många åsikter. Håller inte alls med att han är objektiv.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag ÄR varken objektiv eller subjektiv, olika texter skrivs på olika sätt. Ibland rena intervjuer (objektiva) eller nyhetstexter (ofta dito), ibland krönikor/tyckare (subjejktiva), och ibland något mitt emellan. Lite gott & blandat. ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   *subjektiva

 • Kommentar avatar
  Petey, 1 månad sedanSvara

  Ebert är väl en kompetent back och hade en bra säsong i Örebro, och skulle han välja SHL igen så tror jag personlig inte det blir Frölunda! Blir det SHL igen så är Örebro hans första val garanterat!
  Dessutom tror jag inte Frölunda vill lägga dom pengarna han kommer att kosta, ingen billig gubbe detta!
  Tycker Frölunda skall ha lite is i magen och vänta in vad som händer med corona och SHL i allmänhet, för det kommer att finnas både bättre och billigare allternativ på marknaden inom snar framtid.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag räknar inte bort Örebro, men du tror "garanterat" han hamnar där, fast Örebro inte lämnat något bud, inte finns med i rejset? Hur kommer det sig? Vet du något vi andra inte vet? :)

   Kommentar avatar
   VF, 1 månad sedanSvara

   Frågan är väl också varför en spelare förväntas vara knuten till en och samma klubb efter i princip en säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   God poäng. Lite som när en del Frölundafans tyckte Lukas Bengtsson "svek" när han valde LHC, trots bara en full säsong i GBG (plus ett slutspel).

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 månad sedanSvara

  Funderar på vad jag skall fråga om men hittar inget Frölundarelaterat. Jens Hellgren till Hanhals, den känns riktigt bra. Lite som när Porseland var med ett par matcher förra säsongen. /Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, Jens Hellgren känns ju verkligen som en toppback på division I-nivå. Kul, läste om honom på Hanhals Kings webbsajt, en rätt lång text utan att nämna Jens efternamn. ;=)

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Du har bjudit på bra och spännande läsning i helgen. Ska bli intressant att se vad det blir av NHL-slutspelet. Och vad som händer med Ebert. Gärna Frölunda!
  Jag uppskattar morning mailbag, precis som den är!
  Varför ändra ett vinnande koncept?
  Jag uppskattar också att du jobbar röda dagar, men vill inte att du bränner ut dig...
  Jag har fått vara långledig, även om jag inte jobbar mitt i covid-19-kaoset, jobbar jag ju bredvid. Nog så slitsamt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Den ledigheten hade du alldeles säkert gjort dig förtjänt av. :)

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 1 månad sedanSvara

  Nej tack till mindre rinkar ! Det gynnar bara spelförstörare ! Jag var lite mer irriterad på Frölundas taktik denna säsongen. Att slå sarg ut och forwards fick jaga och tackla sig till puckar , för att sedan inte ha energi över till avsluten ! Istället för att slå pass i mitten till åkande center ( ibland forward ) och komma rättvända med pucken. Frölunda har varit framgångsrika med det spelet länge. Hoppas inte det håller på att ändras. Den tråkiga hockeyn är inte attraktiv för mig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Så enkelt är det inte, vill jag hävda – utan att för den delen slå fast att smalare rinkar är rätt. Men att NHL-mått skulle gynna "spelförstörare" tror jag ytterst få håller med dig om. Det kan bli svårare att utföra vissa manövrar när rinken är smalare, samtidigt är det närmare till mål, det blir mer explosivt, fler chanser, så frågan är komplex, inte alls svartvit. Sedan var det ju inte alls så att Frölundas "taktik" var att slå sarg ut. Däremot kommer det ju an på a) vad motståndaren gör, och b) hur mycket spelskicklighet man har i sitt eget lag, kanske framför allt på backsidan i just det här fallet.

 • Kommentar avatar
  Manne , 1 månad sedanSvara

  Krympa rinkarna? Nej! Då kommer spelet bli tråkigt. Bök, bök, bök, bök och ännu mera bök. Få målchanser och därmed färre mål.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Igen: jag säger inte att det nödvändigtvis är rätt väg att gå, absolut inte - men färre målchanser??? Hur tänkte du där?

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Mindre rinkar = mindre ytor. I SHL är spelarna inte av samma kaliber som i NHL, vilket alla vet och därmed finns inte alltid verktygen för att kunna ta sig förbi en mot en tex. Det kommer bli mycket skott utifrån, där folk slänger puckar på mål i parti och minut. Sedan allt bök och stök på det. Jag vill inte se mindre rinkar, skulle förstöra svensk hockey.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   All respekt för att du inte vill se det, verkligen. Däremot tror jag du hade fått se fler chanser, fler lägen. Nå, jag tror völ så här, rinkstorlek är EN aspekt, man sla nog akta sig för att tro den är avgörande.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   *väl *ska

   Kommentar avatar
   Manne , 1 månad sedanSvara

   Ser bara hur det är i NHL. Skickliga spelare, men i många matcher mycket bök och stök längs sargerna. I SHL mindre skicklighet, då också förmodligen mer bök och stök.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Okej. Tycke och smak. :)

 • Kommentar avatar
  Benji , 1 månad sedanSvara

  Evert, en duktig back inget snack. Lika duktig agent som säljer in honom via media. Hade KHL varit riktigt heta hade han varit borta. Också en signal till Örebro att agera, Tror inte dom är intresserade att se honom i ett annat SHL låg då hade fansen reagerat. Örebro har aldrig hållit i pengar så vill dom ha honom så spelar han i Örebro.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Kan förstås vara så, men Örebro betalar redan mkt för spelare som Kovacs, Enroth och behöver primärt forwards, så jag är inte alls säker. Dessutom måste du vara försiktig i coronatider, bara betala för det du verkligen behöver.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Hört att HV och Växjö är där och naffsar. Om det är sant eller inte låter jag vara osagt. Förstår inte heller riktigt hur han skulle passa in i Växjös laguppställning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Båda lagen har ju redan ett antal backar som ska spela mycket. Men det kan förstås vara svårt att säga nej till Ebert. Nå, HV skulle förvåna mig, behöver en center. Växjö inte lika mycket ... men lite ändå.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Ja, om OsbyPersson är klar känner det konstigt att Växjö vill ha Ebert.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Ebert känns som klippt och skuren för Frölunda. Ta hellre Persson men om inte var aktuell skulle jag se Ebert som en god ersättare. Kan absolut vinna backarnas poängliga. Men smakar det så kostar det.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 månad sedanSvara

   Nähä..

 • Kommentar avatar
  Thor , 1 månad sedanSvara

  En kommentar angående tidigare info och diskussion om Komarek i Luleå.
  Hur kan det vara möjligt att inte kunna använda sig av de miljoner som samlats in till Lassi fonden, för att signa Komarek. Att pengarna är öronmärkta är svaret av Luleå s ledning. Obegripligt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Är det verkligen obegripligt? Varför? Om företag och privatpersoner ställer upp för att de vill rädda Lassinantti kvar så kanske de inte alls är intresserade av att betala för en spelare.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   *för en ANNAN spelare

   Kommentar avatar
   Thor , 1 månad sedanSvara

   Lassi är ju borta med vinden

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, och? Förlåt, jag förstår inte riktigt. Pengarna var ju öronmärkta för honom. Nu är han borta.

   Kommentar avatar
   VF, 1 månad sedanSvara

   Blir intressant att följa Swish-soppan. Man kan inte be folk om pengar för en spelare, och sedan lägga pengarna på en annan. Det måste ju alla fatta? Eller kan kan man givetvis, men det blir rätt oetiskt. Det enda rätta är att klubben betalar tillbaks alla donationer, annars blir det som ett enda stort lurendrejeri.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, nog bör väl pengarna gå tillbaka till de som betalat. Har inte följt med, trodde kanske så redan skett.

 • Kommentar avatar
  Erik Johansson, 1 månad sedanSvara

  GPs artiklar om ungdomsidrotten har tyvärr inte förvånat mig. Det bor en svårhanterlig paradox i att bedriva världsledande utveckling av talanger och samtidigt något som skall likna breddidrott i de unga åldrarna. Finns bara ett sätt att jobba mot detta och det börjar uppifrån. Grauers, Lechtaler m fl får sätta ner foten. Tydliga riktlinjer för ungdomsledare får tas fram och de ledare som inte sköter sig får sluta. Föräldrarna uppträder ibland väldigt illa men problemen börjar inne i föreningarna själva.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det är en oerhört komplex fråga, detta. Avhåller mig från korta kommentarer här. Bör behandlas i annat forum. GPs texter är säkert alldeles utmärkta och viktiga.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Föreningarna måste se över sitt ledarskap inom hockeyn. Det fungerar inte att selektera innan barnen blivit tonåringar. Då är det en förälders plikt att stå upp för barnens rätt!

   Kommentar avatar
   VF, 1 månad sedanSvara

   Problemet är ju att även ledarna är föräldrar, så det har en tendens att krocka lite.

 • Kommentar avatar
  Gustav, 1 månad sedanSvara

  Tömmernes kvar i Schweiz ytterligare två år, till 2023. För er som drömde om honom.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Aj då. Hoppas faktiskt på honom till nästa säsong. Jag vet, inte troligt men man kan ju alltid hoppas.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Hoppades...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Han har ett bra liv i Schweiz, Henrik. Inget som direkt förvånade mig, den kontraktsförlängningen.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Det kan jag tänka mig, bra land att leva i, inga långa resor och bra lön. Men man får ändå hoppas lite även om det inte var så troligt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Hoppet är det sista som ..., o.s.v.

 • Kommentar avatar
  Jontebas, 1 månad sedanSvara

  För den som tycker illa om små rinkar kanske borde titta på Finland istället för NHL. Där varierar nämligen rinkarna. Då kan man jämföra och se om det verkligen bara är: 'som ni kallar det, bök'

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag tycker det är en spännande lösning, varje klubb bestämmer själv.

 • Kommentar avatar
  Jonas C, 1 månad sedanSvara

  Hej!
  Varifrån kommer traditionen att A-laget spelar låten Humbta-Tätärä i omklädningsrummet efter vinst?
  Skulle vara kul att veta (kanske bara jag som inte vet...? :-) ). Den sätter ju sig rätt bra långt inne i hjärnan den refrängen.
  Humbta, humbta, humbta...!!
  Tack på förhand!
  Jonas

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Hej! Ingen aning om låten heter så, jag kallar den Röglelåten eftersom det var där jag hörde den först. Vill minnas Frölunda bytte för inte så länge sedan, men kan ha fel. Inte mitt expertområde. :=)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   "Där" som i Ängelholm, alltsä.

   Kommentar avatar
   DD, 1 månad sedanSvara

   Låten heter Humba Täterä och är skriven av Mainz-kompositören Toni Hämmerle. Den brukar spelas av Mainz i tyska fotbollsligan efter en seger. Leman får gärna fråga Frölunda varför man använder den men antar att det är lite festligt bara. Låten har alltså inget med Rögle eller Sverige att göra överhuvudtaget. Om nu någon trodde det. Men det är ju ganska uppenbart att den är tysk med tanke på att man sjunger "wir singen" och så vidare.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Imponerande kunskap!

   Kommentar avatar
   Serge, 1 månad sedanSvara

   Humba Täterä-låten togs sig för övrigt till svenska hockeyarenor via fotbollslaget Skäldervikens IF, ett lag i gärdsgårdsserierna med en hel del Röglekopplingar. Den snabbades upp på ett träningsläger och spelades på lagets hemmamatcher vid mål. Dåvarande Röglekaptenen Christoffer Liljewall var en trogen supporter och tog med sig låten som Rögles måljingel efterföljande säsong.Sedan har den spritt sig i SHL.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Skön story! Tack för att du delar med dig.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 månad sedanSvara

  Väldigt tyst om Stålberg, eller har du hört något HL? Så här i coronatider är det väl risk att han inte får något riktigt intressant bud och tar ett års paus med typ 120 000/mån från Frölunda. I så fall ingen vidare bra för klubben. Men Stålberg har ju rätt till sin lön, antar jag?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Stålberg köptes ut från kontraktet i våras, är fri att gå vart han vill. Men det är inte spelarnas marknad just nu.

   Kommentar avatar
   Mattias, 1 månad sedanSvara

   Så Frölunda har ingen kostnad nu, skulden betald?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Parterna enades om en summa, X antal månadslöner, och så tog de avsked av varandra.

 • Kommentar avatar
  Janne, 1 månad sedanSvara

  Försökte precis swisha månadens 50kr, men swish ligger nere.... Därför är det dåligt med pengar till dej ikväll (idag?). Men det kommer, tack för ett härligt jobb åter igen!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ingen stress, så tacksam när pengarna än kommer. Tusen tack för att du stöttar sajten, Janne!

   Kommentar avatar
   Janne, 1 månad sedanSvara

   Nu funkar det! Som fan av Frölunda sedan 1974 så är det en fröjd att läsa dina roliga och kloka krönikor, så det är jag som ska tacka! :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Glad att du känner så. :)

   Kommentar avatar
   Christer, 1 månad sedanSvara

   Min far tog med mig på första VF-matchen 1974 och jag fick en halsduk (som jag fortfarande har kvar). Sedan dess har jag varit frälst...:)

 • Kommentar avatar
  Maxad, 1 månad sedanSvara

  Nu har Örebro fansen startat en insamling för att knyta Ebert till klubben.
  När startar våran? :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Haha ... jag såg det. Undrar om ngn i Frölundas supporterskara känner sug manad? ;) Skämt åsido, det där får nog Frölunda klara på egen hand.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   * SIG manad

 • Kommentar avatar
  Maxad, 1 månad sedanSvara

  Haha... Ja de e kanske mer än man tror.
  Om intresset finns, så borde vi ju kunna slå Örebroarna. En femhundring kanske kunde va lagom. 10.000 pers blir 5 mille.
  Jag kan lägga det första bidraget.
  Insamlingen kan ju kanske ske via Raka Puckar? =-) Och då kan vi ju komma överens med Vf att Nick har en RP logga på sin matchtröja. =-)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Om vi har insamlingen här så borde HL få procent, typ 10 %..:)

   Kommentar avatar
   Maxad, 1 månad sedanSvara

   Absolut!!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Haha ... ni är ju inte kloka. ;)

 • Kommentar avatar
  Maxad, 1 månad sedanSvara

  Sen kanske man kan få Nick att smyga in lite reklam i intervjuerna. " I try to make stright pucks all time“ =)

  • Kommentar avatar
   Manne , 1 månad sedanSvara

   Ebert hamnar hos oss oavsett hur mycket Örebrofansen skramlar ihop. Han vill inte spela i Antarktis varje hemmamatch :)

    Kommentar avatar
    Benjamin, 1 månad sedanSvara

    Va? Självklart kan han hamna i Frölunda men du ska inte räkna bort Örebro heller men personligen tror jag det blir Ryssland men räkna inte bort något och var alltför säker på Frölunda han hade ju även fått bud från 4 andra SHL lag.

    Kommentar avatar
    Manne , 1 månad sedanSvara

    Tar inget för givet. Men jag tror vi landar honom om det blir SHL. Örebros arena är svinkall.. Antarktis.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 månad sedanSvara

    Manne, han trivdes i Örebro så vi ska nog inte räkna bort dom. Eller något annat lag heller.

    Kommentar avatar
    Manne , 1 månad sedanSvara

    Absolut inte, men jag har en känsla av att Sjöström ror hem honom om det blir spel i SHL. Kommer få spela mycket, ta ett stort ansvar och leda backsidan tillsammans med Elliott. Chans att vinna guld också.


  Lämna en kommentar