Fajten till DN, fem bästa – och så Mailbag Time


► Ni brukar aldrig vara lika pratsugna när det går bra för Frölunda – men efter 7–1 på Karlskrona finns kanske en del att ventilera?
► Två tuffa bortamatcher i rad som väntar.
► Två spelare som hittade nätet efter viss torka.
► Pontus Widerström och Joachim Rohdin anmälda för sin lilla fajt.
► Och så mina fem bästa. Det har ni väl åsikter om?

Rakapuckar.com bild

SKA VI BÖRJA med att det slagsmålet som jag viftade bort i går, det ledde till en anmälan?

Okej.

Snabbt då.

Joachim Rohdin och Pontus Widerström blev ju lite gramse på varandra, vevade rätt bra, men inte så värst länge, inga kastade handskar, inga fula tricks, och jag kände mig rätt säker på att det skulle stanna vid matchstraff.

Men i dag på morgon berättade shl.se att de båda kombattanterna anmälts till disciplinnämnden (DN).

Det förvånade mig. Förbryllade mig. Tycker mig ha sett liknande som inte tagits vidare till DN.

Jag är ingen slagsmålvän per se, inte så att vi ska negligera riskerna vid riktiga ”staged fights”, det finns gott om obehagliga exempel från NHL att visa upp här, ett antal självmord som kan kopplas till hjärnskador hos de som gått några fajter för många på isen.

Sälja SHL med fler slagsmål? Inte alls en önskvärd att gå, även om jag vet flera supportrar som inte håller med mig.

Men det här vi såg nere i Blekinge … jag tyckte faktiskt Rohdin & Widerström höll sig inom gränsen för vad som borde falla inom ramen för matchstraff – men inte mer. 

Nu antar jag de blir avstängda någon match. DN delar väl ofta situationsrummets tankar.

De två arga herrarna från i går: Rohdin, Karlskrona vs Widerström, Frölunda.


***

Tankar i övrigt då angående i går? Tja, jag gick väl igenom det mesta av vad jag tyckte i den här texten direkt efter matchen i går, men några snabba plustecken:

## Egen zon
Rejält framför kassen, rätt bra ödmjukhet, snabbt och enkelt ur zon, inget krångel.

Rakapuckar.com bild

## Tempot
Hölls uppe, det var en nyckel mot Karlskrona, kommer vara så i många matcher.

## Intensiteten
Bra skridskoåkning, pucken togs snabbt tillbaka, spelarna orkade verkligen jobba.

## Målskyttar som vaknade
Frölunda behöver att både Simon Hjalmarsson och Joel Lundqvist bidrar, det föddes kanske bättre självförtroende i går.

Jag gillade skarpt Sebastian Stålbergs jobb, Mats Rosseli Olsens också, och kan Hjalmarssons kedja jobba på det här viset, föregå med gott exempel, även pynta med lite poäng och då, så mår Frölunda bättre som lag. Viktigt att det fortsätter, närmast mot Skellefteå (b, lördag) och Djurgården (b, måndag; h, tisdag).

Rakapuckar.com bild

Adam Pardy? Lirade lite mer (14.50), såg ytterligare ett snäpp mer hemtam ut. Förvånansvärt bra för att vara två matcher in på en nystartad karriär som nästan tog slut i april.

Skellefteå har svårt att få till det på regelbunden basis, är rätt beroende av att superkedjan med Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller levererar.

Mycket intressant att se i morgon lördag hur Roger Rönnberg väljer att försöka (bortaplan) matcha sitt lag mot den trion.

Mycket istid för Jonathan Sigalet och John Nyberg, gissar jag.

Okej, mina fem bästa här – sedan är det er tur att tycka till, komma med åsikter.

Morning Mailbag. Er chans att vara med.

… men jösses, det var svårt den här gången; massor med lirare som alla var typ 3+. 

1. Simon Hjalmarsson
* Hockey går ut på att göra mål, ”Hjalle” gjorde det, ledde dessutom den kedja som visade vägen för Frölunda.

2. Jan Mursak
* Bara inblandad i ett av målen. men jag var väldigt förtjust i hur han ledde sin kedja där Carl Grundström visade gryende form. Mursak är kvalitet.    

Rakapuckar.com bild

3. Sebastian Stålberg
* Jobbet vid 1–0, tacklingen som tog bort David Printz och gav Hjalmarsson 1–0-läget, sitter fortfarande kvar på min näthinna. Den insatsen satte prägel på hela matchen.

4. Rasmus Dahlin
* Tillbaka i ett rejälare, snabbare, lite enklare spel – och vilket avslut för 3–0.

5. Matt Donovan
* Killen var +5! Då hamnar man på den här listan. Spelar mycket smartare och bättre numer.

Andra namn som man kunde tänkt sig: Johan Gustafsson, Christoffer Ehn, Joel Lundqvist. 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 11 månader sedanSvara

  Jag tycker vi såg en mycket bra insats i går, oavsett hur ”dåligt” motståndet var, eller inte…
  Läser i flera forum att man inte kan dra slutsatser av en sådan match för att KHK ”är så dåliga”.
  Men när såg vi senast laget vinna med 7-1 mot ett ”dåligt lag”? Inte den här säsongen i alla fall… Frölunda har snarare haft en tendens att spela sin sämsta hockey mot sk sämre lag. Så var det verkligen inte i går. Nu kommer 100 000-kronorsfrågan – hur bibehållar men det här? Mentalt? Inte för att jag förväntar mig 7-1 vinster varje match, men viljan att vinna, gå för nästa mål, engagemanget… Under tidigare säsonger har en bra insats varit inledning till flera bra matcher i följd, inte så denna säsong… bra insatser har följts av direkta plattmatcher.. Lex Färjestad…

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Den som hade svaret på frågan "Hur bibehåller man ..." kunde inställa sig på Frölundas kontor och inkassera en fet bonus. Jag är inte mannen att ställa mig där. Jag vet inte. Dock vet jag att Frölunda väl ändå ofta gjort ett par, tre, fyra bra matcher i rad innan man tummat på de detaljer som är så viktiga för att det ska bli bra, så det borde väl inte rasa redan i helgen?

 • Kommentar avatar
  Nolte, 11 månader sedanSvara

  Men harregud, skickar dom det slagsmålet till DN, på riktigt? Som du sa, inga kastade handskar, inga fula saker, bara 2 spelare som sluggade lite mot varandra, sanslöst löjligt med anmälan. Annars ett roligt konstaterande, Frölunda körde över KHK och dominerade matchen, men nog fasen lyckas man dra på fler utv minuter även en sån match, smått ironiskt! Förövrigt se man fram emot morgondagen nu, 2 lag som alltid lockar fram det bästa av varandra. Och som grädde på moset så är Jimmie tillbaka, oavsett klubbtillhörighet så måste man gilla det! Joel mot Jimmie, det har man saknat :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja! Joel vs Jimmie. Ja, ja, ja!! ;) Och jag noterade också, men fick inte med: utvisningar vet Frölunda hur man drar på sig.

 • Kommentar avatar
  Johan L , 11 månader sedanSvara

  God morgon. Angående slagsmålet tycker jag det är löjligt med avstängning. Men det är klart, någon blir väl kränkt av det. Tycker hela linan med 59,17,51 var grymma. Var väl bra att gå tillbaka till de kedjorna. Joel såg ju ut som Sundin med det målet. De släppte nog honom lite där. Ingen som räknade med ett sådant avslut av honom ;) 5 bästa tycker jag Hjalmarsson, Stålberg, Rosseli, Mursak, Lasch. Tycker dock att Pardy kom fel en del. Såg inget steg framåt, men tror det kommer. Trevlig Fredag!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ska berätta för Joel om den liknelsen. Mycket bättre blir det inte. :) Trevlig fredag på dig själv!

   Kommentar avatar
   Johan L , 11 månader sedanSvara

   Haha gör det. Säg att inte ens Henke hade tagit den :)

   Kommentar avatar
   Manne , 11 månader sedanSvara

   Det är teknik bakom ett sånt backhandskott, det är inget man bara får iväg med flyt. Det var ingen fladderpuck heller, utan en raket rakt upp i första krysset.

 • Kommentar avatar
  Danne, 11 månader sedanSvara

  Jesus! Anmälda för den kramstunden? Herregud, hockeyn håller på att ta död på sig själv! Lite box med ”respekt” och handskar på, ger bara matchen lite puls. Betydligt värre med bentacklingar eller annat ute på isen. Visst, två fel ger inte ett rätt mm mm... annars inget att invända mot igår. Vinner man med 7-1 skall man inte leta fel utan bara njuta och må bra. Men förvånande hur svaga KHK var.. riktigt svaga. Bättre prövning imorgon. Det jag gillade mest igår var att flera spelare FÖRSÖKTE påverka individuellt. Inte lika mycket panik genom att bara kasta bort puck. Mer tanke... visst, dom fick oceaner av yta och tid igår, men ändå. Kul!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Håller med, många VILLE verkligen påverka, hade inställningen "göra skillnad.". Viktigt.

 • Kommentar avatar
  Bosse, 11 månader sedanSvara

  Väldigt konstigt att slagsmålet rapporteras. Slagsmålet i Stockholm där någon djurgårdare tom slängde handskarna och det hände absolut ingenting. Fick 2 minuter. Bra domare ni är otroligt konsekventa eller NOT.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tycker också det är konstigt, som sagt.

   Kommentar avatar
   PB, 11 månader sedanSvara

   Hej HL, vem är det som anmäler sådant som tex slagsmål?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det är det så kallade "situationsrummet" där förre domaren Christer Lärking är boss.

 • Kommentar avatar
  Victor , 11 månader sedanSvara

  Jag kommenterade här igår om Khks spelare. Och jag förstår inte riktigt. På pappret ser detta lag väldigt intressant ut. Framförallt framåt! Komarek såg väldigt spännande ut i början av förra säsongen men fick sedan slåss mot skador.. Guter är en potentiell skyttekung! Känns som att det finns mycket klubbhjärta hos några gubbar här, men att dom inte trivs ändå? Pengarna? Något lurt är det... jag tycker VF ska titta extra på Kellman! ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag får precis samma känsla: något lurt är det. Borde inte se så andefattigt, så tamt ut. Men jag har för dålig kunskap för att riktigt veta/spekulera i vad som är fel.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 11 månader sedanSvara

  Hur tror du Frölunda resonerar nu när Lias verkar vara förlorad? Jag skriker absolut inte efter någon värvning, PaW på väg tillbaka, centrar finns det gott om, så numerärt klarar man sig gott och väl. Samtidigt hade man fram till årsskiftet räknat med Lias och man hade nog även räknat med att han skulle tillförs spets (vilket han gjorde på slutet) i slutet av säsongen? Man har tagit in Mursak, men det skulle man gjort oavsett vad? Så, som sagt, läs inte in att jag skriker efter en värvning. Dock hade man ju givetvis inte klagat om Sjöström skulle plocka fram en joker ut skjortärmen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Får jag gissa så är det inget som kommer in. Du kan inte ha hur många spelare som helst heller, plus att Pathrik W ska vara igång kring OS. Före 15:e feb kanske Frölunda inte vet hur det blir med Lias? Det tror ja väl iofs de anar redan nu, men ... nej, jag tror inget mer ska in. Men ... det är ju betoning på "tror"; inte fasen berättas allt för mig ... ;)

   Kommentar avatar
   Nolte, 11 månader sedanSvara

   Va? Berättas inte allt för dig? Hehe :)

 • Kommentar avatar
  Mirre, 11 månader sedanSvara

  Angående det med slagsmålet. Alexander Hellström och Emil Sylvegårds slagsmål häromdagen va mycket "värre". Alexander som åker dit bara för att slåss. Detta sker i stundens hetta. Där stannade straffet med det som delades ut på isen.

  Widerströms slagsmål leder till DN. Helt otroligt i mina ögon!

  Gött med 7-1 vinst! Såg riktigt j*vla stabilt ut igår. Inte alltid lätt att spela mot ett bottenlag

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Precis. Ser inte alls konsekvensen här.

 • Kommentar avatar
  Glenn, 11 månader sedanSvara

  Hur rejäl tyckte du Dahlin var på KHKs mål?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Hur rejäl tyckte du han var när han gjorde mål? ;) Glaset halvfullt eller halvtomt? Dahlin var tam där, men det var han inte i övrigt. Få går felfria genom 60 minuters hockey.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 11 månader sedanSvara

  Bäst igår var farten under rören viljan att ta avslut. Själv kommer jag dock inte dra några växlar alls då Karlskrona var en skugga av sitt försvarande jag. När sedan JJ släppte in "allt" då blev det för enkelt. Hoppas verkligen inte VF får hybris nu utan inser att det kommer att krävas mkt mer framöver. Tyckte att det vid två tillfällen blev lite hönsgård i försvaret och sen tog man för många tvåor igen. Mursak är bra men hans kedja var den som hackade lite igår tyckte jag. Kul att en kille från mina gamla hemtrakter fick hänga två, fick mig att tänka på Roger Åhsbergs glansdagar :)) gissar att minns honom eller är jag så är det jag som är gammal bara:). Trist att Wide hamnar i frysfacket nu bara men det var ju väntat. Mustonen hyllades ju efter sin drömstart nu känns det som han letar position i varje match?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mja ... tycker allt man kan dra en del växlar, för KHK gjordes dåligt också, bland annat via det jag tar upp i texten. Och så dålig var inte JJ, det var bra avslut, inte minst så länge matchen levde. Mustonen har det jobbigt, fått byta position, kedja, det har varit rörigt, men med Wideström avstängd (antar jag) blir det en hel match i Ehns kedja. Det kan bli bra.

   Kommentar avatar
   Lövet, 11 månader sedanSvara

   Du får gärna ha rätt;)

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 11 månader sedanSvara

  Tycker det är dags att någon från Frölunda markerar mot dom inkompetenta idioterna som anmält widerström och Rhodin till DN.. Helt jäkla otroligt. Har skrivit det i tidigare inlägg att man är less på dessa korkade beslut varje omgång. Detta gäller i alka matcher, oavsett vilka som spelar. Det är ta mig fan konstiga beslut ich domslut varje omgång och jag förstår att folk slutar gå på hockey. Man blir less helt enkelt. Man ska inte jämföra SHL med NHL men skillnaden i kvalite och proffsighet och kunskap när det gäller saker utanför isen är så stor att SHL känns som en amatörliga. Slagsmålet som anmälts är bara ett av många exempel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   I situationsrummet finns ju Christer Lärking, så det är ju inte alls så att där finns okunnigt folk på något vis. Däremot förvånade just den här anmälan mig, inte minst eftersom att fajten mellan Sylvegård och Hellström nyligen inte gav mer än matchstraff. Men generellt är det bra kvalitet i situationsrummet, så där kan jag inte hålla med dig.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 11 månader sedanSvara

   Konstigt då att det görs så mycket fel. Säga vad man vill om Wikegård men har för mig att han kritiserade Lärking ganska kraftigt för ett tag sedan. Visst gör man fel, men vet man med sig att det blev fel gör om gör rätt. Tror fler får respekt för Lärking och co om man erkänner fel och gör rätt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Men gör Lärking så många fel? Är det så många fall där situationsrummet känns fel ute? Jag har inte uppfattat det så.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 11 månader sedanSvara

   SHL generellt.. känns som att det tas konstiga beslut lite här och var. Kanske inte Lärking eller s-rummet men rent allmänt. Ta detta fall med slagsmålet igår. Dagen innan släpps handskarna mellan LHC-Örebro och där händer inget. Joel-Granström, händer inget. Donovan-Ahlén händer inget.. domarnivån är riktigt dålig.. Jag vill ha mer proffsighet bara. I allt som görs. Jag själv har aldrig spelat hockey men följt sporten i 25 år och tycker att jag kan lite grann. Jag älskar sporten och kanske därför jag gnäller ibland för jag vill att det ska vara så proffsigt dom möjligt och så lite fel som möjligt.

   Kommentar avatar
   Ante, 11 månader sedanSvara

   Tyvärr är domarna inte konsekventa. Besluten varierar mellan matcher och ibland tom mellan perioder. DET är ett stort problem som man bara måste komma till rätta med.

   Kommentar avatar
   Mattias, 11 månader sedanSvara

   HL.Har du inte möjlighet att fråga Lärking varför denna fight anmäls och inte Hellström vs Sylvegård??

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 11 månader sedanSvara

  Håller fullständigt med om texten på slagsmålet Leman. Och ganska lika på top 5 , 1:a Mursak ( Sicken grym kontroll på allt ) 2:a Dahlin , 3:a Nyberg ( Sicken fart på en back ) , 4:a Stålberg ( otroligt jobb senaste 20 matcherna.....mycket viktig för Frölunda ) 5:a Hjalmarsson

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nyberg var bra, formpil upp, håller med.

 • Kommentar avatar
  N, 11 månader sedanSvara

  Bara hålla med dig angående slagsmålet, vad är skillnaden på detta kontra Lundqvist vs Granström, eller Hellström vs Sylvegård? Handskar på, inga fula saker, en ärlig fight mellan två killar som surnade till. Ja matchstraff , absolut, men att gå vidare till DN känns ju knepigt när man släppt på detta tidigare...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, jag ser inte alls konsekvensen. Förstår inte. Om det inte handlar om att det varit för många fajter och nu ska det stämmas i bäcken.

   Kommentar avatar
   N, 11 månader sedanSvara

   Sant, men de skulle dom tänkt på tidigare under säsongen, när första fighten ägde rum. Man kan ju inte heller komma på att - NU, sätter vi ner foten :)

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 11 månader sedanSvara

  Drar paralleller angående Mursak med Slovaken Oto Hascak som spelade 1994 på Leif Boorks tid om nån kommer ihåg ! Bara Oto Hascak och Daniel Alfredssson som varit bättre än Niklas Andersson offensivt i Frölundadressen......dock var Nicke en bättre 2-väggspelare med sin fart

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Hascak, ja – det var en go' lirare, det.

   Kommentar avatar
   Henrik indian i exil, 11 månader sedanSvara

   Underbart att någon mer än jag kommer ihåg Oto Hascak. Sannolikt den bästa rent tekniskt vi haft i VF, han var magisk med klubban. Totalt offensivt så håller jag ändå Niklas samt Jörgen Pettersson som bättre och med bubblare som Marko Jantunen och Thomas Sjögren.

   Kommentar avatar
   Mange, 11 månader sedanSvara

   Otto....rysningar här nu! :)

 • Kommentar avatar
  Rinken, 11 månader sedanSvara

  Jag får en känsla av att Lias aldrig hade fastnat i rangers om han inte blev skadad, utan då hade han kommit hem direkt. Tankar på det?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det får vi aldrig veta. Rangers har förstås koll på sina spelare, möjligt att man redan före skadan tyckte Lias var så bra på liten rink i JVM att han förtjänade att testas i AHL. Men visst kan man tänka som du, tanken har slagit även mig. Men tror inte vi får något svar här. :)

 • Kommentar avatar
  Mikael, 11 månader sedanSvara

  Apropå slagsmål kan jag rekommendera dokumentären "Ice Guardians" på Netflix. Både för- och nackdelar med slagsmål tas upp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Borde se den någon gång. Känner väl till den, givetvis.

   Kommentar avatar
   Lövet, 11 månader sedanSvara

   Den är klart sevärd och mkt intressant.

 • Kommentar avatar
  DD, 11 månader sedanSvara

  Finns inget att klaga på efter en sån här match. Visst, motståndet inte det bästa men hur många lag har gjort 7-1 på KHK?

  Att spelet inte alltid stämmer kan man förstå men igår fanns allt där som man väntat på med aggressiv forecheck, mycket skridskoåkning, hårt jobb och en vilja att göra skillnad. Vissa matcher ser det bara så tamt ut men det är möjligt att det helt enkelt beror på att man hamnar lite fel så stämmer ingenting i spelet hur mycket man än försöker.

  Mursak riktigt bra igår! Dahlin tillbaka till sitt gamla jag. Dahlin är en spelare som måste få göra misstag. Han gör en enorm skillnad för laget i att driva framåt och skapa offensiv. Det finns det ju till och med siffror på. Passa på och njut nu även om han kan vara lite klen i något läge. När han väl rättat till det och växt till sig lite kommer han vara en Norris kandidat i många år framöver.

  Kommentarer på att SKE är så "svaga" i år? Trots en förstakedja som alla lag skulle vilja ha...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Skellefteå har blivit alldeles för beroende av sin förstakedja. Jag såg inte det här komma, hade trott på mer av spelare som Holloway, Anderson, Olofsson, Hetta t.ex. Men precis som Frölunda har ju Saik en hög högstanivå.

 • Kommentar avatar
  Nicke.K, 11 månader sedanSvara

  Idag konstaterar vi bara, jösses vad gött med en seger och att man för en gång skull bara kunde få njuta i tredje perioden utan att sitta med hjärtat i halsgropen.

  Sen blir det intressant nu, för nu går återigen Frölunda in i en ganska tuff period mot motståndare som ligger runt omkring dom i tabellen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Blir ett jäkla rejs om platserna efter Växjö. Ovisst 2-10. Å andra sidan går ju alla till slutspel. :)

 • Kommentar avatar
  Marcus, 11 månader sedanSvara

  Leman. Matchstraff MP är alltid automatiskt minst en match avstängning. I detta fall fick de Game Misconduct GM. En anmälan kan vem som helst göra, exempelvis ett lags läkare eller att domaren skriver upp GM till MP efter matchen, så kan man endast göra i SHL dessutom.

  Skriv aldrig matchstraff om GM igen. I ett protokoll bokförs MP som 25 min. GM som 5+20.

  • Kommentar avatar
   Rasmus, 11 månader sedanSvara

   Sanny lyfter ju efterfrågan om transparans också, vilket känns bra.
   Hur går jobbet med hemsidan? Får vi några förändringar snart? :)

    Kommentar avatar
    Rasmus, 11 månader sedanSvara

    Och hur går det med mina skenor? :-D

    Kommentar avatar
    Rasmus, 11 månader sedanSvara

    John Norman och Patrik Zackrisson fick sista platserna i OS-truppen förresten. Tankar på det?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Vad gäller sajten väntar jag precis som du. Vad gäller transparens ... jag hoppas SHL förklarar när domen kommer i eftermiddag. Skenorna - sorry. Det är så j-a mkt annat.

    Kommentar avatar
    Rasmus, 11 månader sedanSvara

    Lugnt, jag vet hur livet gärna kommer emellan :) Vad tänker du om sista två platserna?

  • Kommentar avatar
   Wilhelm , 11 månader sedanSvara

   Är inte regeln kastade handksar är det matchstraff andra gången på kort tid Frölunda åker dit utan att handskarna är kastade

    Kommentar avatar
    Marcus, 11 månader sedanSvara

    Kastade handskar utan att slåss är misconduct 10 min. Det blir oftast MP vid ett slagsmål där ett flertal slag utdelas. Detta oavsett om handskar kastas eller inte. Så kastade handskar är ingen måttstock på vilket straff det renderar.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Det är graden av våldsamhet som avgör, ja. Inte var handskarna är.

  • Kommentar avatar
   Mikael , 11 månader sedanSvara

   Ja möjligtvis Rohdin.... Han kom ju faktiskt in som andraman i situationen, han borde fått något extra för det redan under matchen.!
   Som sagt det såg riktigt bra ut igår, nu gäller det att visa upp samma takter under en längre period.....
   Tack för bra läsning!

    Kommentar avatar
    Marcus, 11 månader sedanSvara

    Rohdin kom i sådana fall in som tredje man, vilket ska rendera GM game misconduct .

  • Kommentar avatar
   Björn Holmqvist, 11 månader sedanSvara

   Inga synpunkter på Top 5.( man kunde tagit vilka 5 som helst, nästan) tycker hockeyn skall anstränga sig för att få bort slagsmål och liknande! Har därför inga problem med att situationen går vidare till dn! (Bara bra) Hockey är en tekniksport, och skall avnjutas som sådan. Annars finns boxning, MMA mm.
   Nycklar till segern igår, förutom klasskillnaden, var väl passningsspelet och det höga tempot! (Glädjande att se)!
   Frölunda är fortfarande ett SPELANDE lag, i sina bästa stunder. (Hög högstanivå)! Två fullgoda målvakter mm (även om JG hade en lugn kväll i går)
   Också mycket roligt att se att man KAN göra fler än 4 mål! Även om motståndet inte var det starkaste man mött! Viktigt!:att fortsätta på inslagen linje!
   Högt tempo, behärskar Frölunda bäst av alla lag!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Håller med om tempot, det var en nyckel, det BLIR en nyckel framgäller. Vad gäller slagsmål, det är inkonsekvensen som fick mig att reagera. Men kanske har det bara varit för många på kort tid, tycker sit.rummet.

  • Kommentar avatar
   Conta, 11 månader sedanSvara

   Trevlig läsning Leman .Tycker som många andra här att anmälningen av det lilla slagsmålet är löjligt.Men att Lärking sitter i situationsrummet förklarar ju allt.Undrar om inte han var Sveriges sämsta domare på sin tid.Kommer ihåg en hemmamatch mot hv då hv typ 4 gånger gjorde felaktiga byten med 6 man på plan.publiken var galen och skrek.men Lärking sågvinget? I tredje perioden när hv id byte var 6 man gång nr5 och publiken åter var galen då hittade Lärking sin pipa och utvisade en hv spelare.Kommer ihåg innan hemmamatcherna då domarna presenterades.när Christer Lärkings namnbropades ut skrek publiken. SYNSAM.SYNSAM.Nej inte bra med Lärking där tror många av supportrarna kommer ihåg hur dålig Lärking var.

   • Kommentar avatar
    mike, 11 månader sedanSvara

    Tror den största faktorn ligger i att SHL inte vill ha slagsmål alls. Ett tag tillbaks så var det en del skribenter som tyckte att man sände bra signaler när man inte bestraffade ett slagsmål (med handskar) ytterligare, genom att då inte anmäla till DN. Efter den incidenten har vi på rätt kort tid sett ett flertal fighter (med handskar). Antar att spelarna kände att det var "fritt fram". Min gissning är att ligan nu har tröttnat och vill markera att så här kan vi inte ha det, och kommer förmodligen skylla på att det var alldeles för våldsamt senast, och därför bestraffas det ytterligare. Något i den stilen. Fjams :)

     Kommentar avatar
     mike, 11 månader sedanSvara

     Tillägg; Hellström och Sylvegård slogs utan handskar häromkvällen, vilket inte resulterade i någon anmälan till DN. Visst är det skönt med en röd tråd. Konsekvens.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Ligger nog mkt i att det här är en markering, att nu får det vara nog.

     Kommentar avatar
     mike, 11 månader sedanSvara

     Det är så det känns i alla fall. Sedan skulle det givetvis stå *Konsekvent, men hoppas det gick fram. :)

   • Kommentar avatar
    Mattias, 11 månader sedanSvara

    Förstår inte riktigt heller att det går till DN. Häromsistens var det ju en liknande fight, då mellan Joel och... ja, var det Granström? Minns dåligt :-) Men där vevade väl Granström utan handskar det sista, var inte det värre isf? Lite konstig nivå, men jag kanske missat nåt.
    Skön seger iaf, aldrig något snack. Även om motståndet var rätt mediokert så är tre poäng alltid tre poäng och kryddat med lite höjt självförtroende och målkänsla för flera spelare så kan det betyda mycket inför de tre kommande matcherna som säkert blir mycket tuffare. Intressant att se hur man gör på målvaktssidan nu också, står Gustafsson de två kommande eller t.om. alla tre?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Jag ska ju inte säga att jag kan läsa målvaktsmatchningen, för det kan jag inte, men ... JG mot Saik, JG mot Dif, och så kanske Mattsson på tisdag?

   • Kommentar avatar
    Björn Holmqvist , 11 månader sedanSvara

    Håller med om att det är både bra och roligt att Hjalmarsson levererar! (behövs absolut i Frölunda!)
    Likaså tycker jag att Olofsson återigen gör en gedigen insats! Ehn:garanterat en"coming man" Dahlin håller på att skaffa sig rutin (blir en kanonspelare så småningom)
    Längtar efter lite målframgångar för Stålberg bara (han gör ju så mycket rätt!)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Stålberg är lätt att unna framgång, med det slitet han lägger ner.

     Kommentar avatar
     Manne , 11 månader sedanSvara

     Rosseli - Hjalmarsson - Stålberg, som de slet igår och gör ofta. Benen går hela tiden på de och de kör stenhårt jobb i 30-35 sekunder sedan byter de. Ruggigt imponerande och ha den enorma arbetskapaciteten. Joel inte mycket sämre han. Lite kul när man ser Joel och Lasch på isen och jämför de två, jobbet som Joel lägger ner är enormt medan Lasch jobbar "lite då och då".

   • Kommentar avatar
    LG, 11 månader sedanSvara

    En vanlig ramsa under "synsamtiden" var; "Sämre än Lärking, ja han e sämre än Lärking, sämre än Lärking" Ni andra oldboys kommer säkert ihåg den. En annan stolle - Kuben - har väl också någon form av förtroendeuppdrag idag. En tredje är domare i "Gladiatorerna".....

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Finns det NÅGON domare som gjort något bra? Ska vi kanske spela utan? :)

     Kommentar avatar
     Daniel B, 11 månader sedanSvara

     HL, jag gillar nord och Sjöqvist. Tycker dom är bäst, sen är Sjöberg ok. Visst gör alla fel men jag vill att man erkänner det. Då tror jag dom flesta ändå känner att visst, alla gör fel. Det går ju så jäkla fort och jag förstår att dom missar grejer.

     Kommentar avatar
     Conta, 11 månader sedanSvara

     Ja sämre än Lärking svår att glömma bort.Rolig rams :-)

     Kommentar avatar
     Conta, 11 månader sedanSvara

     Det stora problemet med domarna är ju att dom mycket sällan medger att dom gör fel och att domsrbasen Peter Andersson? tycker att domarna är då fantastiskt bra match efter match.Finns ingen som är felfri det vet jag.men när domarna begår riktiga klanterier så får dom vara beredda på kritik.Var några matcher sen en Frölunda spelare låg på isen bakom motståndar målet och blev crosscheckad 3-4 gånger i ryggen och domaren står 2 meter bort och tittar på situationen men blåser ej för utvisning??? När såna saker sker är det ej konstigt att fans blir galna och man undrar verkligen om domaren ogillar Frölunda eller har dom fått någon gåva av motståndarna??? Jag tycker domarna kan börja vara mera självkritiska och erkänna misstag.Men det är väldigt sällsynt! tråkigt att se så många hakningar i match efter match utan åtgärd.

   • Kommentar avatar
    Manne , 11 månader sedanSvara

    Jaha, avstängning på Widerström och Rohdin. Det är löjligt.


    Lämna en kommentar