Lasch om PP-problemen: "Behöver hot från blå linjen"


► Frölunda hoppas studsa tillbaka uppe i Örebro i kväll.
► Ligans sämsta power play måste snart också börja leverera.
► Här snackar arkitekten Ryan Lasch om detta:
► – Vi behöver ett hot från blå linjen.

Rakapuckar.com bild

Ryan Lasch talar öppet om Frölundas power play-problem här. Foto: C MORE


NYTT I BÅDA power play-uppställningarna för att få fart på något som inte alls fungerat den senaste månaden (procenten hemska 6,06!).

Jag skrev om det i går, men snabbt för den som missat.

PP1:
Brandon Gormley
Simon Hjalmarsson
Joel Lundqvist
Rhett Rakhshani
Ryan Lasch

PP2:
Gustav Lindström
Chay Genoway
Pathrik Westerholm
Max Friberg
Patrik Carlsson

Ryan Lasch ville inte gå in på huruvida Gormley är bättre Genoway, poängterade att han inte hade något med de ändrade uppställningarna att göra, var noga med inte kritisera enskilda individer i laget, men sa om det många sett – att det händer för lite från ”pointen” i PP :

– Vi saknar ett ”skott-hot”, lagen behöver inte respektera vårt höga spel. Du måste ha båda två, ett högt och ett lågt spel, ett hot från båda. Vi är bra i det låga spelet, skapar chanser, men nu kryper alla lag ner mot oss, det gjorde de inte i början men nu har de lärt sig.

– Sedan handlar det som alltid om pucktempo, ta tillbaka pucken, vara effektiva. Men vi behöver ett hot från blå linjen, det har vi inte riktigt haft i någon av uppställningarna.

Nä, ni ser själva om ni klickar på faktarutan här bredvid – tre ynka PP-mål från Frölundabackar under hela säsongen, inget stort hot från blå linjen. Allt räknas i och för sig inte i mål, hårda, bra skott kan skapa returlägen, men det händer inte så värst mycket här heller.

Följden: ett motståndarlag som vet att det inte kommer så många farliga skott från blå linjen kan koncentrera sig på att ta bort det låga spelet, sidledspassningarna, insticken som exempelvis Ryan Lasch är en mästare på att få till. 

Ju tajtare och lägre de fyra försvarande spelarna står, desto svårare blir det för PP-laget att skapa.

– En del av det är också är att vi haft problem hela säsongen med att få alla att vara på samma sida vad gäller att läsa spelet. Alla har olika filosofier om hur de tycker de ska spela. Bara Joel och jag har spelat tillsammans förut, vi tror på något, andra killar kommer in och tror på något annat. Vi har försökt att jobba på det, komma underfund med det, och det har varit en kamp, berättade Lasch uppriktigt.

Rakapuckar.com bild

Jag skrev om detta tidigare i höstas. Trodde det var utagerat. Icke så. Förvånande.

Lasch är hjärnan i första power play-uppställningen, den som ska sätta upp övriga spelare i skottlägen.

Ibland är dessa inte där han tycker de borde vara. 

– Det får mig att dra ner på tempot, och så måste jag hålla i pucken lite längre. Så … det är en hel samling av saker, poängterade Lasch.

Han ville gärna lägga till, apropå att det är lätt att måla med den allra bredaste av svarta penslar:

– Det (Frölundas PP-problem) har inget att göra med vad det andra laget gör. Vi har samma ”set-up” som Djurgården, enda skillnaden (i lördags) är att de var mer effektiva. Vi har chanser i varje match men gör inte mål. Det är den största grejen för mig.

Till syvende og sidst landar man förstås här.

Krävs effektivitet. 

Krävs spelare som kan sätta pucken i mål.

Rakapuckar.com bild

***

Viktor Svedberg – förra veckans back i KHL. Det går bra för den långe göteborgaren som bytt Rockford i Illinois (AHL) mot Barys i Astana, Kazakstan.

*** 

Frölundas Lucas Raymond har redan lirat SHL-hockey den här säsongen, nu är det dags för den andre supertalangen bland 02:orna, Djurgårdens Alexander Holtz.

Debut i kvällens match mot Färjestad.

Holtz har nyss fyllt 17. Raymond är född något senare på året, 28/3.

***

Bra trejd för Carl Grundström i natt, tror jag. Toronto Maple Leafs höjde slagstyrkan på sitt lag när man tog stjärnbacken Jake Muzzin från Los Angeles Kings, Grundström åkte med som delbetalning.

Bottenlaget Kings måste bygga om, föryngra, och rivige Grundström kan komma att spela en värdefull roll i Lalaland, i alla fall är det min känsla. 

Rakapuckar.com bild

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
27 kommentarer
 • Kommentar avatar
  mike, 1 år sedanSvara

  Det är ju jäkligt märkligt att man inte kan få alla att dra åt samma håll. Vad är problemet?

   Kommentar avatar
   Thomasi, 1 år sedanSvara

   Individer Fan jag drar inte åt samma håll med själv allagånger vill en sak gör enannan

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   ;)

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Signalerar ledarskapsproblem - tyvärr..

   Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Matte; Det gör ju det. I ett lag måste alla underordna sig sättet man vill spela på. Inte så konstigt att spelet haverar när vissa tydligen vill köra på ett helt annat sätt. Kan då inte ledningen få ordning på det, ja då ser det ut som skit. Som nu.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Intressant att lasch säger att motståndarna läst av Frölundas spel i PP och vet hur dom skall neutralisera det. Det är vi många som sagt här inne. Har märkt en tydlig skillnad i CHL där motståndarna inte är lika pålästa för där har PP gått ganska bra. Vet att du ogillar ordet ”sönderläst” och vill fokusera på pucktempo, men jag anser att om motståndarna vet vad du vill göra och stänger av den möjligheten så blir man lite ställd, måste tänka om, allt tar lite längre tid, därav dåligt pucktempo. Får Joel stå fri i slottet får han pucken, om backen går på lasch för mycket så släpper han den till Rhett som kan vandra in osv, så hävdar fortfarande att man blivit sönderlästa.

   Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Håller med dig Nolte. När motståndaren vet vad du vill göra, då är du sönderläst. Sedan kan man ju alltid hävda att ett bättre pucktempo ger hål i försvaret oavsett, och det gör det ju eftersom man är en man mer. Inte svårare än så.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Fast "sönderläst" för mig signalerar att en motståndare lärt sig alla varianterna, det är kanske semantik här, jag förstår självfallet vad ni menar, men här är ju problemet att Frölunda SAKNAR ett ordentligt hot från blålinjen, därmed MÅSTE (nästan) allt skapas från låg position. Tro fan att det är lättare att läsa då, är ni med? ;) Inte så att Frölunda inte VILL ha fler varianter, men man lyckas inte få till dem. Förstår ni skillnaden? Förstår ni vad jag menar? Detta gör ju för övrigt att pucktempot blir ÄNNU viktigare.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Fast det är väl precis det motståndarna har gjort, lärt sig alla (vilket inte är så många) varianter som PP1 försöker sig på? Då har man ju läst på sig om Frölundas PP och tar bort dom passningarna man vill lägga. Hur kan inte inte bli att man läst sönder Frölunda? Förstår inte varför avsaknaden av hot från blå skulle ändra på det? Man har inget hot därifrån så är det bara, men det kan väl inte användas som ett argument för att hade man haft det så hade det inte varit sönderläst? Är tyvärr verkligen inte med här hur det inte kan vara sönderläst vad man vill komma till för avslut

   Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   HL, förstår precis vad du menar. Förstår du vad vi menar? :) "Fast "sönderläst" för mig signalerar att en motståndare lärt sig alla varianterna." Det är ju precis det motståndarna har gjort. Sedan att vi har få varianter är väl själva problemet. Det är ju ingen här som pratat om att inte ha ett bättre hot från blå, eller fler alternativ, tvärtom.

   Kommentar avatar
   Christer, 1 år sedanSvara

   Jag saknar en liten ingrediens till: att Lasch då och då drar på ett direktskott. Idag vet alla försvar att han alltid söker passningsalternativ

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Lasch skjuter aldrig direktskott. vågar inte vara den avgörande spelaren. lämnar hellre över ansvaret o tittar argt när nån missar

 • Kommentar avatar
  Freddan, 1 år sedanSvara

  Visserligen är Hjalle bra men...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   ... inte SÅ bra? ;)

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 år sedanSvara

  Saknas en målskytt i högerposition. Alltså där Victor Olofsson stod och bombade förra året. Det är den stora skillnaden. Hjalle och Patrick C är inga stora hot.
  Det är alltså inte backskott från blålinjen som är lösningen. Det görs ganska få mål överlag från den positionen i SHL. Lagen har blivit så bra på att blocka dessa skott.
  Svårt se att Gormley - som ju aldrig varit en stor målskytt - skulle lösa detta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Allt handlar inte om att göra mål från blå, men om inte motståndaren behöver frukta att du KAN, då kan de dra ner sina fyra spelare lågt och göra det jäkligt trångt. Så därför ... jo, frånvaron av en riktigt vass PP-back är ett problem.

   Kommentar avatar
   Janne2, 1 år sedanSvara

   Tycker det är en viktig kommentar. Det är inte bara en vass skytt på blå som saknas, det saknas även en skytt i Olofssons gamla position. Vare sig Purre eller Hjalle har det direktskott som hade behövts.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det ena behöver ju inte utesluta det andra? ;) Men ett väldigt stort problem är att motståndare vågar krypa ihop och krympa sin box.

   Kommentar avatar
   Johan, 1 år sedanSvara

   Instämmer, när man vet att en spelare alltid passar kan man ha allt fokus på att ta bort alternativ. De bästa kreativa spelarna är de som varierar sig.

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Hl - tycker det är en bra intervju med Lasch. Tyvärr drar han ner pucktempot själv genom att konstant slå in pucken i packet (packetera).
  Hans försvar var inte bra tycker jag. Kan ingen tala om det för honom? Eller går inte det med Lundskogs ledarstil?
  Sen är det precis som Nolte säger "helt sönderläst". Kan man läsa det som oproffsig - så kan samtliga lag i SHL och HA läsa det.
  Jag skulle gärna också hört varför inte ledarna tar ansvar när man misslyckas så kraftigt på isen? Har man delegerat bort det också?
  Skulle gärna vilja förstå varför man fått så fullständigt fel, om hur lång ledarskap kan drivas... Kanske hela teamet skall sitta på läktaren nästa år?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Angående det "sönderlästa", se mitt svar till Mike och Nolte ovan. Angående hålla i, det är ju inte så att Ryan gör det för nöjes skull, men när fem spelare inte riktigt klickar, när passningsmöjligheten inte riktigt finns där, då är det lätt att hålla i lite extra för att inte spela fel. Men det är ett problem, absolut, när tempot går ner.

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   HL - såg Ditt svar och visst är det lättläst. Dessutom statiskt - ingen rör sig möjligen en platsväxling mellan Rhett och Ryan. Se på andra lag. Inser de inte detta så kommer ingen förbättring. Om man mörkat detta så är det ok/väldigt bra strategi. Vad gäller Lasch så skickar han aldrig vägpucken direkt - så hans försvar att han inte kan pga att det inte finns ett blålinjehot är rent påhittat. Kollade Du på Dahlin förra året, så visste han direkt var nästa passning skulle bli innan han hade fått pucken. Bra spelare gör så och det kan säkert Lasch också. Av detta gissar jag kanske att de mörkar PP:et.

   Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Sedan är det "mike", Henrik. Signaturen "Mike" är någon annan. ;)

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Lasch beskriver det bra. Det vi andra också sett länge. Sönderläst.

  • Kommentar avatar
   Mikael , 1 år sedanSvara

   Tror lik förbannat att det är mentala problem i de allra flesta fall...... OCH en total avsaknad av en plan B som RR hatar......

   • Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Eftersom flera av er går på det här med "sönderläst": nej, det är inte riktigt vad Ryan säger. Alls. Däremot att det saknas ett hot från blå linjen som tvingar motståndarna att öppna ytor genom att förstora sin "box." Se gärna det här citatet av amerikanen: "Vi har samma set-up som Djurgården, enda skillnaden (i lördags) är att de var mer effektiva. Vi har chanser i varje match men gör inte mål. Det är den största grejen för mig." Alltså: handlar inte så mycket om HUR Frölunda spelar utan hur BRA/DÅLIGT man gör det. Hoppas jag tydliggjorde saker nu. Tack för att ni läser och tycker saker. :)

     Kommentar avatar
     Matte, 1 år sedanSvara

     HL - kul att Du är med i denna intressanta diskussion. Om Du var motståndare coach - hur skulle Du agera? Det är alltid en bra fråga - eker hur. Du har FHC:s PP på video - det ser exakt lika ut säsong för säsong - spelarna byts lite - men i grunden är det ett statiskt spel. Jag gissar att ävensom man inte pluggar det så har alla lärt sig kartan. Om man pluggar det som tex MIF, DIF och Växjö gör så är det hela omöjligt att göra mål för FHC. Inte bara spelarna vet utan även de duktiga målvakterna.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Tror inte det är mer statiskt än andra lags, inte med flit i alla fall. Med exakt det här PP-spelet gjorde Frölunda många mål i början av säsongen, ytorna var större då när motståndarna trodde Frölunda hade blålinjeskytte. Utan det hotet BLIR det svårare, än viktigare med rörelse, än viktigare att våga ta skott inte bara för att göra mål utan för att skapa situationer framför mål där övertalighet kan utnyttjas.

   • Kommentar avatar
    Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

    Jag tycker det är ytterst märkligt att man fortfarande inte drar åt samma håll...
    Det vore ju verkligen något att sätta mentale coachen på.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Allt kan inte lösas av psykologer ...

     Kommentar avatar
     Matte, 1 år sedanSvara

     Det är väl därför man har lagledning? Håller de på och tävlar inbördes?

     Kommentar avatar
     Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

     Nej, men kan inte räknas bort...

   • Kommentar avatar
    Pelle , 1 år sedanSvara

    Du har fått med Hjalle 2ggr i första PP ;)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Suck ... tack.

   • Kommentar avatar
    Thomasi, 1 år sedanSvara

    Idrott är komplicerat å svårt
    För alla

    • Kommentar avatar
     Henrik, 1 år sedanSvara

     Vad roligt att dom gör en förändring nu, det skulle varit gjort för mycket tidigare när man märkte att det inte funkar längre. Samma sak gäller RR att ta time out då laget inte känns i fas, nä vi låter det gå ett tag till å ser vad som händer.
     Tittar vi på PP1 så skulle jag byta ut Joel mot Fagermo som är mycket snabbare i rörelse och tanke och inte ramlar varje gång han skall skjuta ett skott på mål.
     Mycket intressant att man säger att man skall ha ett hot från Blå. Först kan man ju börja med att sätt upp en bra passning till den personen som spelar på blå så att man kan ta ett snabbt avslut men det händer inte under PP. Jag skulle säga att PP har skapat detta problem själva. Vi har spelare i detta lag som kan lösa denna uppgift att vara ett hot från Blå.
     En sak som är viktig att räkna in är att vi har spelat mycket fler matcher än andra lag i SHL och detta påverkar spelarna att kunna ha samma påslag varje match i SHL. Jag skulle vilja säga att truppen är för liten för att Spela på Topp i SHL och i CHL.
     Vi kommer att få se ett annat lag i SHL efter att finalen är spelad i CHL. När vi kommer komma in i samma tempo som övriga lag i SHL.
     Visst är det skönt att vi har två borta matcher nu på raken.

     • Kommentar avatar
      Per, 1 år sedanSvara

      Det ppspel Frölunda har nu är sönderläst. Att Frölundas ppspel vore bättre med en spets på blå eller i VO position är en helt annan diskussion eftersom dessa spelare inte finns i laget. Tanken var ju att de befintliga skulle utbildas till dessa roller vilket vi fans inte trodde på.
      Motståndarna har läst att vi inte har spets på blå och kan ägna hela din kraft åt det hot som finns kvar. Om inte det är sönderläst så vet jag i te vad begreppet betyder. Kanske något hittepå, som att det skulle vara fel att skriva "blomma ut".

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 år sedanSvara

       Du är en kul kille, Kalle.

       Kommentar avatar
       Per, 1 år sedanSvara

       Kalle? Kul? :-D Sönderläst. Blomma ut.

     • Kommentar avatar
      Mathias Pelkonen, 1 år sedanSvara

      Lasch är Lasch, men det var spännande en tid med Stålberg och gänget då Lasch var skadad. Vi pratade om det på en FB-live, om att "frångå" det dåvarande konceptet när L är tillbaka, och att det uppstår frågetecken om PP inte håller samma klass med L i PP1, som utan honom. Minns inte statistiken, var väl inte helt undra utan Lasch heller, men det kändes mer livat på något sätt...

       Kommentar avatar
       Nolte, 1 år sedanSvara

       Han va borta 5 matcher och under den tiden va PP 20%. Sen kanske 5 matcher statistik sett är för lite för att för att kunna se en korrelation.

     • Kommentar avatar
      Majk, 1 år sedanSvara

      Möter Djurgården sitt B-lag ikväll? ;)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 år sedanSvara

       Sorry. Färjestad. Skriver för mycket. Hjärnan, det lilla som finns kvar, fungerar dåligt.

       Kommentar avatar
       Majk, 1 år sedanSvara

       Du är mäktig!

     • Kommentar avatar
      Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

      Ändå ett friskhetstecken när Lasch av alla börjar prata på skott från blå, då gäller det att han underställer sig då och då de tankarna han har och inte alltid letar efter skottvinklar som många gånger är omöjlig att få mål på. En tanke från gårdags-kvällen, i Gundes program. Om jag var tränare i dag i VF skulle jag förorda alla spelare i bussen till Örebro att titta i sina mobiler om Börje Salmings inställning till att vinna matcher, är nästan säker på att hela gruppen skulle käka taggtråd när de går ur bussen i Örebro, hans kommentar om att vinna till varje pris, täcka skott, tackla ! gillar jag, det är då även självförtroendet kommer, man vågar göra dragningar man vågar skjuta, svårare är det inte, var hans ord. Upplevde hans avtryck skälv i Toronto i början på 90 talet, alla man träffade ville prata med oss om Swedens Kung Börje. Nu tror vi på en ny bortaseger i kväll !

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 1 år sedanSvara

       Ett mycket härligt och piggt inpass av Dig, BA! :)

     • Kommentar avatar
      Magnus, 1 år sedanSvara

      Jag tycker vissa av argumenten här inne är sönderlästa...

      • Kommentar avatar
       GöranA , 1 år sedanSvara

       Har vi ingen back som klarar av att hota från blå så sätt in en forward som klarar av att skjuta därifrån.
       Men vi kanske inte har nån forward heller som klarar av att få iväg ett riktigt skott.
       G. Lindström hade jag haft i pp1 om jag varit tränare. Men nu är jag inte tränare utan bara en som följt ishockey i 52 år.
       Så vad vet jag.

        Kommentar avatar
        Crille, 1 år sedanSvara

        Jag vet inte om det blir bättre men visst är det märkligt att dom aldrig provat Lindström i PP1

      • Kommentar avatar
       GöranA , 1 år sedanSvara

       Örebro borta ikväll, gäller att hitta på nåt annat att göra så man slipper se matchen.

       • Kommentar avatar
        Daniel B, 1 år sedanSvara

        Allt handlar om pucktempo. Nästan allt. Nu hinner ju motståndarna med i boxen när det går för långsamt. Har du tempo och lite variation pp så får man sina lägen. Så enkelt är det. Säger en som aldrig spelat hockey innan...:)

        • Kommentar avatar
         GöranA , 1 år sedanSvara

         Både tror och hoppas att Gormley kommer att göra en bra insats i pp.

          Kommentar avatar
          Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

          Enig GöranA, har kollat på lite youtube klipp och han har definitivt mer krut i bössan än Genoway. Kom ihåg att han en gång i tiden draftades i första rundan av Coyotes efter att ha öst in poäng i juniorserierna.

        • Kommentar avatar
         Mats H, 1 år sedanSvara

         Har sett att Öhk brukar vara starka första halvan av matcherna. Ledning med 3 mål inte ovanligt. Men i andra halvan kan de rasa ihop totalt och få stryk. Så det gäller att vara på topp från början och inte deppa ihop om man släpper nåt bakåt. Frölunda ska ju vara starka i tredje med sin extrema träning.

         • Kommentar avatar
          Christer, 1 år sedanSvara

          Jag håller på San Jose Sharks i NHL, som har ett av ligans bästa pp. Brent Burns varierar som point med Erik Karlsson och det är ju två skapliga backar. Men, de skjuter nästan aldrig slagskott från pointpositionen. De lägger in handledare på mål och sedan finns det alltid minst en spelare som skymmer och styr, oftast går en spelare till in framför. Många mål görs på målvaktsreturer. Sådana mål gör VF väldigt sällan...

           Kommentar avatar
           Per, 1 år sedanSvara

           Det beror på att spelet går för långsamt och spelare hinner placera sig i skottlinjen.

         • Kommentar avatar
          Lövet, 1 år sedanSvara

          Matt Donovan kom tillbaka allt är förlåtet:)

          • Kommentar avatar
           Conta, 1 år sedanSvara

           Powerplay 1 är sönderäst totalt,Lasch letar alltid passningar till Lundqvist framför mål.
           Lasch kunde skjuta själv oftare mot mål än ständigt leta passningar.
           Skott från blå från back är bra,men kräver en back som träffar målet och ej ständigt skjuter utanför.Vid backskott på mål från back så måste Frölundas forward vara mycket hetare än hittills och hugga på eventuella returer.
           Vidare varför inte prova Fagemo istället för Lundqvist i powerplay 1 ??
           Lundqvist går ju ner på knä? varje gång han skjuter? Mycket av problemen med både powerplay och laget i övrigt är att Rönnberg har övertro på att vissa spelare skall rädda Frölunda gång på gång.
           Lundqvist är ingen ledande offensiv forward längre.Sätt honom i mer defensiv rol.
           Lasch kan inte göra mål eller passa till mål i varje byte. Rhakshani har sin Peak bakom sig,
           Rönnberg har hela tiden sagt att Rhakshani kommer bli bättre efter jul.
           Jag måste missuppfattat Rönnberg,trodde han menade Julen 2018? Men inser nu han måste menat julen 2019????

            Kommentar avatar
            Crille, 1 år sedanSvara

            En annan aspekt är att pointen i PP1 sällan blir uppsatt för skott. Oftast bara en länk när det saknas alternativ. Hot från andra positioner för att sedan sätta upp backen för skott. Det har väl inte sett ut så eller....

            Kommentar avatar
            Janne, 1 år sedanSvara

            Jag skrev precis det här förra veckan att man borde prova Fagemo i stället för Joel! Joel har fått hur många chanser som helst men skjuter bara över eller i plattan på mv.

          • Kommentar avatar
           Danne#1, 1 år sedanSvara

           Blir en konstig diskussion tycker jag. Lasch menar att tempot måste upp och man måste få hot i det höga spelet i PP...ochkejm fair enough, men hur tänker dom kring spelet i EQ?
           Sen är det en väldig skillnad på att ”vilja” något och att kunna utföra det oxå... klart som tusan att ALLA lag vill ha högre tempo, fler alternativ och fler mål från blå... själv visste jag, på min tid, att om jag bara spelar som Foppa, så kommer laget vinna... nu gick det inte riktigt, trots att jag ”visste” hur Foppa spelade...märkligt...

            Kommentar avatar
            Epoe, 1 år sedanSvara

            spelet i ES?

            Kommentar avatar
            Danne#1, 1 år sedanSvara

            Epoe: EQ står det. Dvs spelet i 5-5.

          • Kommentar avatar
           Rickard, 1 år sedanSvara

           Svårt bara kolla på dom bästa, NHL,!!! där handlar mycket om Quick reales från olika håll. Rörlighet och instick med direkt skott. I Frölunda tar det för lång tid och när man skjuterfrån blå måste det skymmas och ta styrning ala Thomas Holmström


           Lämna en kommentar