Morning Mailbag #3 – Raymond, är Frölunda favorit?


► Måndag, Morning Mailbag, och jag passar på att svara på två frågor jag ofta får.
► En handlar om Lucas Raymond.
► Den andra om Frölunda som favorit till SM-guldet.
► Jag känner att det finns anledning att hålla i hästarna – i båda fallen. Häng med, tyck till, och självklart kan ni ta upp andra saker.

Rakapuckar.com bild


DET ÄR VECKAN då Frölunda ska till lilla Skee ishall för att spela Strömstad Hockey Classic, Leksand (torsdag) och Färjestad (lördag) står för motståndet, och det bör bli intressanta matcher.

Helgen efter är det CHL-premiär, både Frölunda och Färjestad ska alltså vara på väg mot något som liknar hygglig tävlingsform.

C More sänder, men jag ska försöka vara på plats.

Nå, det skulle handla om annat, om sådant jag vid flera tillfällen fått frågor om, här inne, på mejlen, eller i verkliga livet. Vi börjar med:

1. Lucas Raymond.

”Han måste väl få spela, annars är Roger Rönnberg feg”, tycker en del och snackar upp Lucas till Rasmus Dahlin-nivå, några anser att 17-åringen är för vek och överskattad.

Det sistnämnda menar jag är rent trams, se bara vad TSN:s analytiker och scout Craig Button skriver, att göteborgaren är en av sex som kan gå som nummer 1 i nästa sommars NHL-draft.


Talande. På den nivån är 17-åringen, alltså.

Men framtiden är en sak, nuet en annan, och för mig är det rätt enkelt:

Lucas Raymond är, så länge Samuel Fagemo är kvar, en av 14 forwards i Frölunda.

När Fagemo drar till Los Angeles är han en av 13.

Raymond kommer få sina chanser. Inget snack om det. Ju bättre han är, desto mer spelar han. Ju mer han visar sig behöva lära, desto mer behöver han ta ett steg tillbaka.

Rakapuckar.com bild

Egentligen är det inte svårare än så. 17-åringen ska in i vuxenvärlden, det är upp till honom att visa att han är mogen nog för att vara med där.  

Någon undrade om inte Roger Rönnberg känner press på sig att spela Raymond, att någon annan får sota för att supertalangen ska spelas upp till en hög draftranking, att det gynnar Frölunda på sikt med ännu en lirare som ger eko i Nordamerika.

Lite grand upplevde jag att så var fallet med Rasmus Dahlin, jag kände ibland att han fick lite väl fria tyglar just för att han var den han var, men det var ju inget emot förbundet som var sju resor värre och ville marknadsföra svensk hockey genom att ta med Dahlin till OS.

Inte samma situation med Raymond, han har ingen given plats i Frölunda, han behöver slå ut andra, och jag ser det som en jättetillgång för Roger Rönnberg och tränarstaben.

## Bra för Frölundas forwards med en blåslampa i rumpan.

## Bra för Raymond (och Karl Henriksson) att direkt fatta vad vuxenlivet handlar om; här finns inga givna platser, det handlar om att tävla, slå ut andra för att få istid.

Alltså: ni kommer garanterat få se en hel del av Lucas Raymond, hur mycket det blir i A-lagets tröja, hur mycket det blir i J20:s … det är helt upp till den unge göteborgaren.

Jag är jättenyfiken på att se hur det blir.

Det tror jag ni är också.

Talangen är enorm, Raymond ska bara bli vuxen. Går det fort kan det här bli hans vinter.

En annan sak jag får frågor om, eller kanske i lika hög grad påståenden, är:

2. Frölundas chanser att ta SM-guld igen.

Truppen är på papperet så bra att andra lag borde bli skrämda, hävdar en del. Jag har till och med sett journalistkolleger som noterat kedjorna och skrivit: ”Vem ska kunna slå det här laget?”

Många, skulle jag vilja säga.

Rakapuckar.com bild

Haussen kring Frölunda bygger på att Johan Sundström är lika bra som guldsäsongen 15/16, att Nicklas Lasu är ett snäpp vassare än när han åkte till Finland, att Samuel Fagemo är kvar och öser in mål, att Ryan Lasch är mästerlig som vanligt, att Karl Stollery visar hög klass, att Theodor Lennström kan utveckla sin defensiv, att Johan Mattsson håller samma höga nivå, att … 

Men tänk om det inte blir så då?

Tänk om bara några få frågetecken rätas ut till utropstecken?

Missförstå mig rätt, jag står för allt jag skrivit, Frölunda ser verkligen sensationellt starkt ut för att vara fjolårssäsongens mästarlag, sådana blir ju gärna brandskattade.

Men – det betyder inte att Frölunda är någon storfavorit i min bok.

Ett av flera lag som kan spela väldigt bra hockey i vinter, som till och med bör göra det, absolut.

Men det samma gäller Färjestad, Växjö, Luleå, Djurgården, för att bara ta de lag som jag spontant känner ser bäst ut.

Det är så mycket som ska stämma, så säg så här:

## Jag blir inte förvånad om Frölunda är topp 2 och går långt i slutspelet.

## Jag kan absolut se att laget tvingas slåss om en topp 6-plats också.

Är jag tråkig, feg, ängslig? Nix. Eller … det får ni förstås tycka, men jag ser det så här:

SHL ser superintressant ut, massor med profiler, många starka lag, det kommer bli tajt, spännande, och ärligt talat – det är väl underbart?

Rakapuckar.com bild

Se där, nu har jag babblat klart. Nu är det er tur. Säsongens tredje Morning Mailbag.

***

Vid lunchtid här på sajten: långt snack med den tvillingbror Lundqvist som inte spelar i Frölunda.

Vid kvällstid: något slags rapport från Frölundas årsmöte, förutsatt att det är öppet för media även i år.

Förresten – ni missade väl inte när Rhett mötte Ronny?

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

       

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
24 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 11 månader sedanSvara

  På pappret har vi ett riktigt starkt lag, tidigare år hade jag haft oss som en stor guldfavorit med tanke på hur mycket spelare vi fått behålla samt vad som värvats. Men den här säsongen känns det som att SHL kan bli rekordjämn (ja det sägs varje år nu, så börjar bli lite klyschigt) därav ser jag oss som ett av flera lag. Känslan är att betydligt fler lag än vanligt har fått ihop det till den här säsong, men det återstår att se, på pappret är en sak, på isen en annan. Med det sagt så kommer det ju per automatik inte klicka för Frölunda även den här säsongen bara för att det gjorde det förra. Onekligen spännande och se om man kan få ihop det lika bra den här säsongen och om det i så fall räcker.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Kloka ord. Har inte mycket att tillägga. Just det du tar upp är viktigt, det handlar om att man ska "få ihop det", saker och ting ska "klicka", och det är alltid något eller några lag som lyckas bättre och sämre än andra. Finns fog för optimism hos många lag, känner jag.

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 11 månader sedanSvara

  Först måste jag bara konstatera att äntligen är denna olidligt långa period utan hockey över. Media har i flera månader flödat över med allehanda konstiga sporter. Men nu är är det som det ska. Mina tankar går tillbaka till förra hösten. Med all den oro som fanns i våra led, nu talar jag om fansen och i viss mån media. Det var många som krävde att huvuden skulle rulla. Det tar tid att jobba upp lagdelarna. Det är ett komplext maskineri av talanger, fullfjädrade och rutinerade, halvskadade och mer eller mindre vildhjärnor med lite olika idéer om hur slipstenen ska dras. Jag brukar tänka att framåt jul så kan vi på riktigt se vart det bär hän. Nu höll väl Frölunda oss på halstret lite längre förra säsongen. Det tog tid, men när allt klickade i så... Så klart jag vill att vi ska vinna, vinna å vinna... men det vill alla och alla kan inte vinna allt. Hösten tror jag har ett fokus på spelet och CHL. Det har ju visat sig vara en bra combo för FHC. Mina tankar... inget speciellt, men ändå... Som smålänning gläds jag såklart åt att ännu ett lag återfinns i högsta serien. Märkligt, men kul, att se Frölunda i Oskarshamn... En sak till - Tack Leman för alla intressanta rader!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tackar och bockar för DINA intressanta rader. Klokt, välskrivet. Och lite mer Småland skadar inte. ;)

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 11 månader sedanSvara

  Lite tidigt att utse nästa års guldvinnare eller ens finallag, men vi som läser och skriver här ser ju gärna Frölunda där... :)
  Så äääntligen får vi läsa om Joels brorsa?
  Hade hoppats på den texten i går...
  Frölundadagen i lördags tycker jag blev rätt bra, trots vädret. Hörde ju redan att det diskuterades lite förändringar vid autografskrivningen med köer etc. För mig är den delen behållningen, inte bara själva autografen utan chansen att få prata lite med spelarna. Jag räddade t ex Max Fribergs mobil som han hade tappat... ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   De kommer säkert ändra en del saker, Frölundas folk. Kön som vi pratade om kan vara en sådan. Jag hade gärna sett skippat tvåmål ochn mer fokus på skills-tävlingar (går att haussa i förväg), sedan är ju vädret alltid en faktor som avgör lite hur mycket man kan hitta på.

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 11 månader sedanSvara

  Milde tid... skrev så mycket så jag glömde min fråga :-) Målvakterna! Tror du att RR kommer att växla som tidigare? Eller är Mattson "given etta"?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mattsson går in med högst så kallat "ingångsvärde", den saken är klar, Rubin behöver byggas upp för att visa sig hålla i SHL. Gör han det, då ser jag det som en konkurrenssituation där Mattsson måste hålla fjolårsvinsterklass för att spela mest.

 • Kommentar avatar
  Mogge, 11 månader sedanSvara

  Målvakterna är så extremt viktiga i Hockey. Där är jag mindre övertygad än dom flesta här. Hur rankar du dom?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Hur menar du, rankar dem sinsemellan eller i hela SHL? I det förstnämnda fallet känns förstås Mattsson som nummer 1 i det här läget, innan Rubin hunnit visa sig på allvar, i det andra så ... tja, Mattsson var en absolut toppmålvakt i SHL förra säsongen, han hade inget emot att spela mycket, så förutsatt att han inte får en oväntad dipp så ser jag väl inga direkta farhågor här.

 • Kommentar avatar
  Adam, 11 månader sedanSvara

  Man behöver knappt fråga något, i dom hänseenden du skriver om ovanför håller jag med dig till 110 %, mycket kloka ord i båda frågorna.
  Jag är fortsatt nyfiken på Stollery eller kanske snarare vem som ska axla Genoways spel. Vet att de aldrig behöver finnas en kopia men jag gillade sättet han satte igång fötter , puck och hur virvlade fram på isen. Därför ska de bli skoj att se mer av Stollery när han börjar bli varm i kläderna (det kanske inte är förrän framåt jul). Vet ju att de tog lite tid för Genoway med.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Glad du gillar. :) Bra poäng där, det tog tid för Genoway att bli den spelare som tog sig tillbaka till KHL. Säkert behöver även Stollery en startsträcka.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

  Bra "sakta i backarna"-resonemang överlag!
  Till annat. Tydligen mycket otydlighet rörande avtalet mellan SDHL och Svenska Ishockeyförbundet och då med tanke på SDHL:s senaste officiella uttalande(Fredags 16/8), bl.a. att ligan INTE ska stå för ersättning vid förlorad arbetsinkomst för landslagsspelare.
  HL, tack för det lärofyllda uttrycket 'Hindsight is 20/20', som Du nämnde i samband med denna tvist i en tidigare text. ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   ÄLSKAR hindsight-uttrycket. :) Ja, att förbundet och SDHL är så oense om vad ett avtal stipulerar är MYCKET märkligt. Kan det vara så luddigt skrivet?

 • Kommentar avatar
  Peter, 11 månader sedanSvara

  Det är väl media och alla tidningar som rankar lagen och sätter omdömen och ranking!
  Detta är en återkommande företeelse varje säsong.
  Och det är väl trevligt att läsa när vårt lag rankas högst!
  Men det har inget med verkligheten att göra, bara ren spekulation som man få ta där efter.
  Min känsla är att Frölunda är ett av fem lag som kan gå hela vägen, och om laget får allt på plats utan skador på nyckelspelare så känner jag med den breda trupp och med hungriga bra juniorer som vill in så ser det bättre ut en föregående säsongen, och alla vet hur den slutade.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ungefär så känner jag också. Bredd och hungriga lirare underifrån är bra ingredienser.

 • Kommentar avatar
  Philip Glücksman, 11 månader sedanSvara

  Det du skriver känns klokt som vanligt.
  Är inte orolig för varken forwards eller målvakter. Däremot är jag lite orolig för backarna. Vet att det bara varit två träningsmatcher men det har hittills varit väldigt tydligt att laget släpper till fler chanser än man skapar. Vilket även var fallet många gånger förra säsongen. Backuppsättningen känns sårbar.
  Den andra saken som oroar är ju skador som man var väldigt förskonade från förra året. Mattsson, Lundqvist, Lasch eller två odinarie backar och det börjar se väldigt jobbigt ut.
  Vad tror du om nyförvärv under säsongen Leman?
  Tänkte bara tilläga en helt annan sak när jag gick igenom Frölundas årsredovisning. Hade Frölunda inte köpt 10 lägenheter under säsongen så hade resultatet legat på närmare +15miljoner. En investering som jag dock anser är väldigt smart.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Oj, det var seriöst agerat av dig! Tio lägenheter á 700 000 kronor då? För vinsten blev ju åtta. Vad gäller släppa till chanser i skottsektorn var det ju ett problem länge förra säsongen. Knappast ett rent backproblem, handlar väl rätt mycket också om kommunikation spelare emellan, vem som tar vem, vem som plockar upp när en lämnar, och så vidare. Mot Växjö såg jag detta, mot HV mer att det var lätt att vända spel mot Frölunda, men slutsatser redan nu drar jag inga.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nyförvärv under säsongen, det avgörs nog helt av hur det går, eventuella skador, om det finns spelare som inte alls lever upp till förväntningarna. Men sällan är en trupp intakt från start till mål.

   Kommentar avatar
   Jan, 11 månader sedanSvara

   Skulle tro att 700’ var den egna insatsen. Resten finansierat med lån och då går det inte på resultatet. Bättre att låna pengarna till den räntan som är idag. Kontanterna gör mer nytta i organisationen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ah, så klart. :)

   Kommentar avatar
   Elof, 11 månader sedanSvara

   Inköp av lägenhet är ingen kostnad!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det är det då för mig ... ;)

   Kommentar avatar
   Philip Glücksman, 11 månader sedanSvara

   Kanske skulle skriva det för att förtydliga: Lägenheternas värde är på 21,875TKR och lånet är på 14,552tkr vilket ger en handpenning på 7,323tkr. Den handpenningen är en kostnad. Elof får gärna förklara hur den inte är det.

   Kommentar avatar
   Ruttger, 11 månader sedanSvara

   Om mina skolkunskaper sitter i korrekt, så vill jag minnas att kontantinsatsen ses som en utgift, inte en kostnad. Eventuell värdeminskning kanske blir en kostnad. Fikonspråk i redovisningskretsar? Medhåll på den. Utgifterna påverkar således inte resultatet/vinsten nödvändigtvis, däremot kassan. Ungefär så :)

 • Kommentar avatar
  Mats, 11 månader sedanSvara

  Arenafrågan?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Arenafrågan som i ... eventarenan som ska ersätta Scandinavium? Nya politiska majoriteten i stan skickade ju ut den på ny remissrunda, ny hämta in information-runda, så där finns väl inget nytt än. Och den är ändå tio år bort, säkert. Tänker du på hyresavtalet i Scandinavium så träffas parterna i dag. Det kommer ju lösa sig före 14/9, men ... exakt när och hur ... det får vi se.

 • Kommentar avatar
  Anders, 11 månader sedanSvara

  Hur motiverar man spelare som skall försvara allt det som man vann förra säsongen? Frölunda kommer att vara jagade av alla både i SHL och CHL. Jag gillar inte den försäsongs hausse som vi ser runt Frölunda. Jag tror också att Rögle kan bli ett lag att se upp med i år.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det ÄR ibland en faktor, det där att spelare som vunnit dels är jagade, dels kan uppleva viss mättnad när man nyss nått upp till toppen på Mount Everest. Samtidigt tror jag de tyckte det var så kul där att de vill dit igen. Över tid tror jag inte brist på motivation finns som risk. Däremot är Frölunda ett av flera favorittippade lag, om det går emot finns alltid en fara för att både spelare och ledare kliar sig i skallen och undrar varför det inte går "som det ska", om du förstår vad jag menar. Men ... organisationen är så pass trygg, ser ingen stor fara här heller. Den finns, men ska inte överdrivas. Däremot kan nog supportrar undra vad som händer om Frölundas motor hackar ...

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 11 månader sedanSvara

  Som flera skriver så blir den stora utmaningen i år att försvara gulden. Får man ihop laget lika bra som förra året? Är alla friska in i slutspelet? Växlar "rätt" spelar upp under slutspelet? mm mm
  Raymond känner jag ingen oro för, man lärde sig säkert av hur det fungerade rumt Rasmus.
  Tror du att Raymond kan få matcher med Hanhals i Div 1? Dvs om han inte spelar hyfsat regelbundet i SHL. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nix. Ser inte Raymond på den nivån, division I. SHL eller J20. I alla fall är det min känsla. Däremot kommer Jonatan Lundin Andersson få rätt mycket speltid med Hanhals Kings.

 • Kommentar avatar
  Epoe, 11 månader sedanSvara


  Lite grand upplevde jag att så var fallet med Rasmus Dahlin, jag kände ibland att han fick lite väl fria tyglar just för att han var den han var, men det var ju inget emot förbundet som var sju resor värre och ville marknadsföra svensk hockey genom att ta med Dahlin till OS.”
  Bullshit. Det skrev du aldrig när det pågick

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jo, det var precis vad jag gjorde, jag var kritisk till Dahlin i OS.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Däremot kunde jag säkert har ifrågasatt mer om Dahlin/Almquist var rätt väg. Minns jag pratade med Pär Johansson och lät honom svara om Dahlins frihet. Kunde säkert ha varit tuffare där. Men nu var det inte heller så att jag såg några GIGANTISKA misstag i Frölundas matchning av sin juvel, det var mer en randanmärkning.

   Kommentar avatar
   Sothöna, 11 månader sedanSvara

   Totalt hjärnsläpp att matcha två ultraoffensiva backar som Dahlin och AA ihop. Det var inte bara en gång VF kom 0 mot 3 efter det att Rasmus slarvat/chansat på offensiv blå. När resten av backarna var av sorten smurfar gick det som det gick. Den säsongen var spolierad redan innan den började.

 • Kommentar avatar
  Knutte, 11 månader sedanSvara

  Några planer på att uppgradera hemsidan? Det finns lite små detaljer som hade varit nice att ha. Bl.a att kunna se vilka inlägg som är nya sedan man senast var inne och läste.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   I den bästa av världar ... Just nu fullt fokus på att få allt att gå ihop. Nya utgifter får komma en annan dag. Men jag räknar inte alls bort det, inte på något vis. Tvärtom.

   Kommentar avatar
   Philip Steingrüber, 11 månader sedanSvara

   Känns som det borde finnas någon läsare som kan hjälpa dig där för en billig peng? Alternativt använda någon lösning (typ Wordpress) som är mer funktionell out of the box och lättare att anpassa med mindre teknisk kunskap.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag är inte riktigt i ett läge där jag vill/kan göra om allt mitt under säsong. Det är ett jäkla meck som behövs med att annonser ska falla in per automatik och så vidare. OM något ska ändras får det bli off season.

 • Kommentar avatar
  Mattias L, 11 månader sedanSvara

  Nu är det väl dags för mig också att kommentera, har varit mycket annat ett tag - men nu börjar hockeysuget allt komma :-)
  Tycker du skriver klokt, som vanligt. Klart det ser bra ut inför den här säsongen, centersidan ser oförskämt bra ut. Men precis som det förra säsongen gick mycket bättre än vad de flesta trodde på hösten, så kan det ju så klart bli tvärtom nu. Många lag har starka lag på pappret, och spelare som man kanske inte har riktigt koll på, men som kan visa sig vara riktiga utropstecken. Men optimist är jag så klart, det tycker jag också det finns fog för.
  Nå, nån fråga blev det väl inte, bara lite svammel. Men men, så blir det ibland :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Helt okej att svamla. Det gör ju jag. ;)

 • Kommentar avatar
  Sothöna, 11 månader sedanSvara

  Finns väl inget lag som går in som storfavorit i SHL? Däremot tycker jag det är solklart att Frölunda är favorit. Ser riktigt bra ut på alla positioner. Ser bara att DIF och Växjö kan utmana. Övriga har inte tillräckligt vassa trupper.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tycker du det? Att Frölunda är större favorit än andra lag? Okej. All respekt för det. Jag ser det inte riktigt så. Men det kanske jag borde ... haha.

   Kommentar avatar
   Epoe, 11 månader sedanSvara

   HVenrik Leman va?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Om jag tror på HV? Mja, kanske utanför de fem jag just nu ser som starkast, men det där kan ändras snabbt. Vi får se.

 • Kommentar avatar
  Sothöna, 11 månader sedanSvara

  Man kan ju även lägga till att Frölunda under Rogers ledning skaffat sig en trevlig vana att vinna titlar. Borde ge plenty of självförtroende när det är skarpt läge.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, det är riktigt, vinnarvana ska inte underskattas.

 • Kommentar avatar
  Jonas, 11 månader sedanSvara

  Listor på vilket lag som gjort den/de bästa värvningen/värvningarna känns ibland ganska meningslösa att läsa. Oftast tenderar sådana listor att bara ta hänsyn till hur bra spelaren är och inte huruvida spelaren passar ihop med t.ex. föreningskulturen, lagets spelsystem, tränarnas hockeyfilosofi. I och för sig är det skönt att Frölunda kan flyga under radarn här eftersom Sundström och Lasu inte ”rankas” särskilt högt av tyckarna.
  En fråga om något helt annat:
  Kommer du att göra någon längre intervju med Kristofer Näslund eller Viktor Stråhle, Henrik?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Viktor finns i pipelinen. Tankemässigt, i alla fall.

 • Kommentar avatar
  E23 , 11 månader sedanSvara

  Dif ser starkast ut, som sagt, Frölunda och Växjö snäppet under.

  • Kommentar avatar
   Robban08, 11 månader sedanSvara

   SHL 19-20 kommer bli en rysare. På flera sätt. Mitt kära VF måste få en bra start, inte dippa som mästarlag brukar göra. Topp fyra.

   • Kommentar avatar
    Richard, 11 månader sedanSvara

    Håller med dig fullständigt. Frölunda är dels laget att slå, så energin hos andra lag tvivlar jag inte på. Försvaret är faktiskt ett frågetecken. Sundström och även Lasu kommer bidra offensivt vilket även det kan göra att vi tutar och kör mer iår än förra årets avslut. Då fick vi ett riktigt bra defensivt lås som gjorde oss till vinnare. Hoppas jag är för pessimistisk men det är många lag som kommer att göra upp om det. Jag tror vi måste dämpa våra förväntningar och vara ödmjuka att spela ihop laget. Jag tror det kommer ta tid.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Tveklöst så. Ta tid. Så är det för många lag. En del får bra starter, en del hackar, men som vanligt handlar det om detta: få ihop det lagom till slutspelet, vara bäst när det gäller.

   • Kommentar avatar
    Robert, 11 månader sedanSvara

    Henrik, stort tack för ditt fantastiska arbete du lägger ner med att hålla oss uppdaterade på stort och smått. Innan jag ramlade på dig på nätet för några PR sedan så var väll GP platsen man hängde på för att hängs med. Den tiden är förbi och jag är djupt förvånad att du inte för länge sedan fått ett lukrativt kontrakt från någon tidning. Sitter just nu i Kongo och försöker hänga med vad som händer och hur det eventuellt kommer gå. Så ett stående moralhöjande inslag är att kika dagligen vad du skriver. Måste erkänna att jag är full av beundran för hur Roger och Fredrik fick ihop laget förra säsongen. Satt och svor över hösten och såg allt nattsvart. Helt otroligt hur man lyckades få ihop laget efter CHL-guldet. Men jag borde ha vetat med hjälp av egen erfarenhet att ledarskap är en process. Lär bli betydligt tuffare i år som favoriter men är det några som kan åstadkomma guld igen så är det R och F. Återigen tack för det fantastiska jobb du lägger ner.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Tusen tack för så uppmuntrande rader! Ledsen för sent svar, det blev lite mycket i går med en massa annat ... Men du, Kongo, fantastiskt att rakapuckar(punkt)com har läsare även där. Vid tillfälle, om du vill, får du gärna berätta vad du gör där och hur du följer matcherna. Eller mejla mig ... kul story. henrik punkt leman snabel-a gmail com

   • Kommentar avatar
    Ovster, 11 månader sedanSvara

    Kollade precis om TV4 även denna säsong är med och sänder huvud / lördagsmatcher? Såg inte att detta skulle vara fallet denna säsong...Tråkigt isf, tror att det ökar intresset generellt. Var det bara en säsong eller hur var uppgörelsen med c more, nån som vet?
    Sen vill jag framföra lite egna åsikter om 2 av våra nya spelare: jag tror att både vår nye målvakt Rubin samt vår nygamle back Julius Bergman kommer att bli två stora utropstecken i år...positiva alltså! Blev oerhört glad över Rubins agerande i Kungsbacka och hoppas han får stå nu igen på torsdag mot Leksand, (Mattsson mot Färjestad). Vad gällande Bergman så är jag tämligen säker på att han kommer växa ut till en tacklande back vi alla kommer ta till oss starkt, och som Scandinaviumpubliken kommer att älska!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Fyran sänder lördagsmatcher. Precis som vanligt. Bergman tycker jag också ska bli spännande att se, har en friskus-attityd jag uppskattar. Sedan hur bra han blir, finns frågetecken för många. Som alltid.

   • Kommentar avatar
    Erik Johansson, 11 månader sedanSvara

    Jag är en av dem som tror att Frölunda absolut kommer låta Raymond spela även om det är på gränsen till att han platsar. Fantastisk PR för föreningen och långsiktigt viktigt. Självklart kan de inte säga att de gör just så...

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Intressant. Följer med spänning.


   Lämna en kommentar