Förutsätter att Frölunda visar mycket mer i returen


► JÖNKÖPING: Jag tänker inte överanalysera Frölundas magplask i Jönköping.
► En gång är ingen gång. Två gånger är en gong-gong.
► Jag förväntar mig ett helt annat fokus hemma i Scandinavium, en vilja att göra allt som krävs för att vinna.
► Här hör ni Roger Rönnberg och Max Friberg – och så får ni mina fem bästa.

Rakapuckar.com bild

Oliwer Fjellström ser allt annat än munter ut i Frölundas bås. Foto: MATHIAS PELKONEN


FRÖLUNDA TRYCKTE PÅ för 2–2, hade lägen, missade – och så gick luften ur när Robin Figren gjorde 3–1 för HV71.

En snäll Frölundasupporter säger att resten inte spelade så stor roll, det var som en slutspelsmatch, 1–3, 1–4 eller 1–6 är oväsentligt.

En mer kritisk supporter dömer ut sitt favoritlag som föll ihop på slutet.

Jag? Äh, jag orkar faktiskt inte rasa, jag har följt hockeyn i över 20 år och vet vad motivation gör, det var tydligt att HV71 ville lite mer. Frölunda hade en okej offensiv utan att vilja offra en hörntand, och i defensiven var det inte alltid lika roligt att göra rätt saker, det blev ofta utspritt.

Plus att HV var riktigt bra, hade jobbat ihop till den här urladdningen ett tag och njöt av att äntligen få spela i ledning och få lite medgång.

När Ryan Lasch och Samuel Fagemo missade öppna 2–2-lägen, när Markus Ljungh snabbt styrde in 4–1 för HV71, då hade inte Frölunda någon mental ork kvar, topp 4-platsen är ju i princip klar, sedan kan Max Friberg prata hur mycket som helst om slutspelsmatcher i grundserien. Frölunda har säkert pratat om det, men det ska göras också. 


Det såg illa ut när Frölunda rasade, men jag var mer inne på Roger Rönnbergs linje – det var början som var värst.

Rakapuckar.com bild

Frölunda ”kom inte upp i normal koncentrationsnivå” sa Rönnberg på presskonferensen, och det för mig signalerade just det jag är inne på ovan. Maximalt fokus fanns inte. Det blev utspritt. Lite för halvhjärtat. Ändå lägen för 2–2, det säger också något.


Men trots det, trots stort skottövertag i första perioden, det saknades en vilja att ta sig i på mål, ta stryk för att göra mål, och Ryan Lasch, han tog i princip fredagskvällen ledigt. Han visste – det kommer viktigare uppgifter. Mer förvånande att David Printz såg så pass tveksam ut. 

För att möta ett desperat HV71 krävs mycket mer. Jag tror, nej … jag förutsätter att Frölunda plockar fram det i Scandinavium på lördagen, att man gör allt som krävs för seger och revansch inför 12 044.

I så fall är den här fredagsfajten i Kinnarps Arena mest något att lägga åt sidan.

Om inte …. tja, det tar vi då. 

***

Tuff match för Johan Gustafsson som jag inte kände var skyldig till något av målen, det var högklassiga avslut, men han sa själv att det alltid finns detaljer att titta på, och visst – en het ”JG” kanske hade kunnat rädda något av målen.

Rakapuckar.com bild

Nu var det första matchen efter sjukdom, han tog inget extra, jag glömde fråga, men jag förstod inte riktigt varför Roger Rönnberg skulle byta ut ”JG” mot en kall Johan Mattsson vid 1–4.

Matchen var ju körd så dags. Nu kom Mattsson in och var olycklig vid 1–5.  Då kunde väl ”JG” lika gärna ha stått kvar och Mattsson startat utan fredagsbagage på lördagen?

Nå, ingen stor grej, kanske. Men står inte Mattsson på lördagen blir jag mycket förvånad. En bra match av Huddingekillen och han bör bli nummer 1 framöver, känner jag.

***

Okej, mina fem bästa till sist (1 är förstås bäst):

1 – Patrik Carlsson
* Målade, var rejäl i de flesta situationer.

2 – Mats Rosseli Olsen
* Fortsätter visa vilja och attityd.

3 – Jacob Moverare
* Stabil, man vet vad man får med den här killen.

4 – Samuel Fagemo
* Har bara ett sätt att spela hockey – fullt blås.

Rakapuckar.com bild

5 – Sebastian Stålberg
* Hårt jobb, skapade lägen i första perioden.

Bubblare: Viktor Ekbom, Max Friberg.

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Glöm inte kika på vårt InstagramkontoMathias Pelkonen har en story ute, bland annat.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
36 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Andreas, 2 månader sedanSvara

  En het JG hade tagit första målet som fick HV att tro på det. Ett påkopplat Frölunda hade satt sina chanser i första perioden, ingen skärpa vare sig i avslut eller passningsspel. 3:e är en parodi, killarna har redan satt sig i bussen, otroligt dumt att inte fokusera på att hjälpa Mattan mer inför morgondagens match.

   Kommentar avatar
   Karin, 2 månader sedanSvara

   Håller helt med!! Matchen sattes i första perioden efter första insläppta målet. Tyvärr..

   Kommentar avatar
   Mats A, 2 månader sedanSvara

   Fasen, ikväll hann man ju inte ens ta första rödvinsklunken och tuggan på grönpepparbiffen innan det var 1-0 framför burken. Tur man bra bra aptit ändå. Med den här nivån på coachning, då tänker jag kanske mest på att sumpa båda målvakterna genom att byta vid 1-4, så kunde man lika gärna bett Joel säga till spelarna att defensiven hade gått hem för kvällen, och det fick bli vad det blev. För det är tydligen den vägen det ska gå enl dokumentären som jag lade en kvart på innan match, RR ska mest hantera domarna. Godnatt, vi vilar oss i form och ses imorrn.

 • Kommentar avatar
  Nilsson, 2 månader sedanSvara

  Ja,nog hade då jag förhoppningen att greppa halmstrået och försöka gå om Fbk skulle vara större med tanke på att de har Växjö,Luleå å Dif kvar. Men där sket jag en lök!

  • Kommentar avatar
   Johan L , 2 månader sedanSvara

   Gormley och Printz var skuggor av sig själva, så även tvillingarna ikväll. Vi får skänka segern till hv ikväll och hoppas på revansch imorgon!! Fy tusan vad dåligt passningsspel och skärpa

   • Kommentar avatar
    Mats H, 2 månader sedanSvara

    Känns som att det blir en lika svår match i morgon, mot ett HV med nytt mod. Frölundas senaste matcher har varit halvtaskiga.

    • Kommentar avatar
     Johan, 2 månader sedanSvara

     Det är hemskt och säg men matchen var mer eller mindre körd redan efter 18 sekunder..... JG är inte vaken och försvaret är obefintligt... När Frölunda dessutom inte kunde göra mål igen så var det inte svårt att se var ribban låg för matchens utgång... Hade det varit första gången hade jag kunnat köpa det men den här säsongens upplaga har kollapsat allt för många gånger för att det ska vara det minsta försvarbart! Var bara en tidsfråga innan soppatorsken skulle komma som den också gjorde när laget åter föll igenom fullständigt bakåt i tredje.... Är laget så dåligt mentalt förbereda att de kollapsar fullständigt i vissa matcher? Hade Frölunda varit ett lag som legat i botten hade det kanske varit mer förståeligt men nu är dem ju inte det....

     • Kommentar avatar
      Håkan G, 2 månader sedanSvara

      Jag håller med HL. Opsykologiskt av RR att dels bänka JG samt sätta in JM i en jobbig situation. Fattar inte vad han ville åstadkomma. Nästa match blir viktig, en klar förlust till mot HV gör att de kommer in med god känsla OM vi får möta dem i ett slutspel

      • Kommentar avatar
       Johan , 2 månader sedanSvara

       Håller förresten helt med om Printz! Jösses vad vilsen han såg ut att bara ikväll och det säger ju lite sitt om försvarsspelet.... När inte ens lagets i särklass stabilaste och rejälaste pjäs spelar tryggt och förtroende ingivande och dessutom är inne på flera baklängesmål är det inte svårt att säga att försvarspelet var hönsgård....

       • Kommentar avatar
        Håkan Schoultz, 2 månader sedanSvara

        Frölunda har släppt in 35 mål fler än Luleå. Detta trots att Frölunda inför denna säsong valt att lägga fokus på defensiven. Hrmph?

        • Kommentar avatar
         Bengt Andersson, 2 månader sedanSvara

         Man måste ändå efter 5 raka förluster imponeras av HV sätt att hitta avgörande pass in i slottet på fri åkande spelare som på ett tillslag gör mål, flera mål mycket sevärda just på det viset, bra rörelse i fart skapade målen. Men Vi får inte glömma att långa stunder var HV "illa ute" i början av matchen, Något att ta med sig hem till "Götet" inför returen, VF avslut, mest skott utifrån för lättlästa. (Klockren 5 bästa lista.)

         • Kommentar avatar
          Mulle Meck, 2 månader sedanSvara

          Mustonens filmning i slutet på andra va inte vacker, han fick en knuff i bröstet och slänger sig och krälar på isen och låtsas ha ont hela vägen till båset. Han hade planer på att fixa ett pp men domarna gick inte på det den här gången, Mustonen gjorde en "Markus Svensson"

          • Kommentar avatar
           Janne, 2 månader sedanSvara

           Jag vet att HL försvarar JG med näbbar och klor, men första målet där Thörnberg utan någon skymning får skjuta in 1-0 strax innanför blålinjen är en jävla tavla. För övrigt var det en klar offside på det målet.

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

            Jag vet att ni är många som gärna vill att Johan Gustafssons eventuella misstag ska ha highlightas med flashig färgpenna för att gotta sig i, men låt mig bara säga följande om just 1–0: Martin Thörnberg har – likt pappa Owe hade – ett skott som få andra ligan, Edmontons GM Craig MacTavish och jag satt bredvid varandra och vi bara gapade. Det var, bland hockeyfolk i arenan, inget snack om var fokus låg, på Thörnbergs prestation. Om man ser ett sådant insläppt mål som en "tavla", då har man en felaktig bild av vad det är att vara hockeymålvakt. Detta om just det målet. Sedan hade JG en match där han inte tog något extra, inte kunde rädda det lag där många var snäppet för svaga för att ge HV en match hela vägen in. Jag diskuterar just 0–1-målet här, inget annat.

            Kommentar avatar
            Slapshot, 2 månader sedanSvara

            Janne Janne, din bild och uppfattning (likt väldigt många andra självutnämnda experter, tränare här inne), klassar du HV´s 1-0 mål som en tavla från Johan har du knappast en speluppfattning eller insikt i spelet av större rang. Vid två situationer innan kladdades det av Prinsen vid blå, först obefintlig kommunikation mellan honom och Mustonen och sedan förlorar bjässen en närkampssituation och ramlar.. Pucken serveras på ett silverfat till Thörnberg, helt ensam i mitten av skottsektorn, en våt dröm får en skytt av hög kvalitet. Skottet är kanske till och med bättre och mer placerat än Freddans i VM 2013 mot Kanada? Var det en tappe av Kanadas målvakt med? I många fall spelar det ingen roll vad JG gör, kritiken kommer oavsett vilket är lite fyrkantigt och i många fall en ren effekt av hur människor fungerar när känslorna tar över styr. Det ska till en hackkyckling för att dämpa ens egna ilska, osäkerhet och frustration. Skulle han stått upp och det fortfarande blivit mål, hade det klassats som att han stod och sov.. Ingen kan väl hylla skotten i sig istället och bara inse att var otagbart, eller vad som borde gjorts annorlunda och bättre i skedet innan pucken serverades Thörnberg? Det som blev avgörande, om man lyfter blicken och analyserar istället bara för att utgå från det enklaste som i ditt fall.

          • Kommentar avatar
           Ernst, 2 månader sedanSvara

           Apropå 1-0,behövs ingen het jg för å ta den där, de behövs bara en som inte är så in i helvete felplacerad som jg vid de målet...

           • Kommentar avatar
            Thomas s, 2 månader sedanSvara

            Bra analys HL
            Har följt vf och hockey i över 40 år och har lärt mig att spelare inte är några maskiner, så här kan det bli ibland helt enkelt, ingen idé att överanslysera och såga spelare, om vi tänker tillbaka lite, bara en vecka så minns vi hur goa vårt lag var.
            Nu väntar slutspel och våra killar är säkert redan där mentalt, då kan det bli en dipp ibland.

            • Kommentar avatar
             Per , 2 månader sedanSvara

             Förvisso är det bara att bita ihop och komma igen. Dock är detta tredje gången denna säsong. Då laget åker på en riktig "mina. Örebro, Djurgården och nu HV!! Oroande!?

             • Kommentar avatar
              Nolte, 2 månader sedanSvara

              Reagerade på det redan innan matchen att man valde att byta målvakt inför gårdagens match. Om man bestämt att ge målvakterna varsin match så hade jag 100ggr av 100 valt att spela den målvakten som är inne i det i gårdagens match. Oavsettt om det varit JG eller JM som varit inne i det, så hade jag startat med den målvakten då man åker till ett så gott som fullsatt Jönköping en fredagkväll. Nu ringde det givetvis på första skottet och det kunde det ha gjort även med JM i mål, men tycker ändå att det är typiskt. Ingen kritik mot JG så, va inga tavlor på något vis, tycker bara att det va konstigt val av tränarna. Återigen ingen sågning av JG, man ska inte glömma kladdet som föranledde både 1-0 & 2-0.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

               Håller med, jag skrev ju också det i förväg, trodde absolut på JM fredag och JG lördag. Skumt, tycker jag fortfarande.

               Kommentar avatar
               Nolte, 2 månader sedanSvara

               Japp, det skrev du. Men men laget va inte riktigt på hugget igår, så målvaktsvalet hade nog inte påverkar utkomsten ändå.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

               Nej, du har nog rätt där, menade mest att understryka min känsla: det VAR lite underligt. Men det faktum att utespelarna saknade det där lilla sista, det hade förstås inte med målvaktsval att göra.

               Kommentar avatar
               Per, 2 månader sedanSvara

               RR vill vinna i för fullsatt Scandinavium. Och spelar därför JM då chans till vinst ökar. Skumt. Mycket skumt.

             • Kommentar avatar
              ynot, 2 månader sedanSvara

              en normal målis hade tagit minst hälvten av dom skotten
              JG är inte bra j m skulle stått från början
              dom har bara en målvakt
              även om försvaret var på sin vakt så kunde inte JG ta det
              han stod och sov vid första
              faan va däligt

              • Kommentar avatar
               Nike, 2 månader sedanSvara

               Kul att man var på plats igår när Frölunda återigen gör en halvtaskig insats. Men känslan var att man inte tog matchen på allvar, man hade vunnit 8 av 9, man ställde över Sigalet för att han varit lite krasslig, man ställde JG i kassen, resultaten dagen innan gick Frölundas väg, tyvärr talade ALLT för förlust igår.. sen var väl matchen jämn och ingen 6-1 match, men HV71 var mer desperata och offrade mer för att dom behövde poängen mer..

                Kommentar avatar
                Daniel B, 2 månader sedanSvara

                Kände precis som du. Jag tror att det var ett taktiskt val att ställa JG igår. Man tänkte att om man torskar borta mot hv så gör väl det ingenting. Man vill hellre vinna hemma än borta om du förstår vad jag menar. Därför ställer man jm idag.

                Kommentar avatar
                Nike, 2 månader sedanSvara

                Helt enig med dig där Daniel, jag tror absolut Frölunda kommer offra mer i eftermiddag för en seger och att en match i Scandinavium idag betyder mer än gårdagens.

                Kommentar avatar
                Manne , 2 månader sedanSvara

                Där har ni det, desperation. HV ville så mycket mer än oss, vilket ändå är märkligt. Att åka till Jönköping och sedan ställa ut skridskorna håller inte, det kan du inte göra i någon match. För många magplask och djupdykningar den här säsongen. Frågan är, kan det komma fler? Kommer märkas direkt om de är mer på tå i dagens match.

                Kommentar avatar
                Nike, 2 månader sedanSvara

                Magplask kanske jag tycker är lite hårt Manne :) sett till matchen så är den jämn över 60 minuter , men HV betalar priset man behöver för att göra mål, samtidigt som Felix Sandström tar det han ska och lite till. Man det är ingen 6-1 match. Men återigen, Frölundas inställning till matchen var inte där, dom behövde inte vinna den och det avspeglades under matchens gång. Jag förväntar mig att dom just kommer betala priset inför 12 044 personer i eftermiddag istället.

              • Kommentar avatar
               Bosse, 2 månader sedanSvara

               JG är inte en målvakt för Frölunda eller ens SHL, han borde rikta in sig på Tyskland om han absolut vill förstöra för en annan klubb. Bäst hade vart om han la ner sin karriär. Det kan inte vara så roligt att vara ligans sämsta målvakt säsong efter säsong. 88-89% går inte att skriva bort leman, hur gärna du än vill det.

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

                Varför skulle jag VILJA? Jag konstaterar bara faktum. Inga mål i går var "tavlor", JG tog heller inget extra. Det är fakta. Sedan kan du kasta siffror åt vilket håll du vill.

                Kommentar avatar
                Bosse, 2 månader sedanSvara

                Läsar man DINA texter så ser man att du gång på gång på gång "skyddar" JG. Han är i dina ögon ofelbar, gör ALDRIG något misstag, är en guda gåva till Frölunda. Jag förstår dock hur det är för dig, det måste vara SKIT, TOKSKIT att ha ditt jobb. Att vara tvungen att vara trevlig mot Frölunda spelarna så att de inte surar på dig och gör ditt jobb omöjligt. Jag försöker påminna mig sjäv om det JÄMT när jag läser dina texter. Att du är HELT 100% beroende av spelarna för att kunna sköta ditt jobb, så då är det förmodligen helt omöjligt för dig att skriva som det är.

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

                Inte på något sätt, Bosse. Du kunde inte vara mer fel ute. Jag skriver PRECIS det jag tycker och tänker. Inget annat. Grejen är att jag inte är supporter och därför kan resonera nyktert till skillnad från ... tja, från dig i det här fallet. Jag skriver till exempel att Mattsson är den målvakt jag tror och tycker Frölunda kommer gå med i slutspelet. För den sakens skull, eller för att tillfredsställa arga supportrar, tänker jag inte börja hitta på saker, som att det var tavlor på JG:s insläppta i går. Det var det inte. Det inser man om man är neutral, inte känslostyrd. Däremot tog han inget extra, kunde inte rädda sitt lag. Det skrev jag också. Men gissar att du aldrig läste det, va? ;)

              • Kommentar avatar
               #David, 2 månader sedanSvara

               Som Janne skrev: Jag reagerade också på 1-0 och tyckte spontant att det såg ut som offside innan första målet? Hvspelaren hade inte lämnat zon med skridskorna. Eller vad säger ni?

                Kommentar avatar
                Calle, 2 månader sedanSvara

                Offside eller inte så kunde inte vinnaren ta den iaf. Fattar ni att vi har shls sämsta jävla målvakt. Det inte en åsikt eller en känsla det är fakta. Baj på en bröbit.

                Kommentar avatar
                mike, 2 månader sedanSvara

                Ena skridskon är klart utanför.

              • Kommentar avatar
               Åsa, 2 månader sedanSvara

               Roger pratar om ett mål som inte var ett mål - vilket menar han?

                Kommentar avatar
                Manne , 2 månader sedanSvara

                Han försöker väl gripa ett halmstrå.

                Kommentar avatar
                Pehr, 2 månader sedanSvara

                Är faktiskt offside på 1-0 målet, men men.

                Kommentar avatar
                mike, 2 månader sedanSvara

                Nix.

              • Kommentar avatar
               Mikael , 2 månader sedanSvara

               Man kan fundera över RR,s fingertoppskänsla när han byter målvakt i det läget.....
               Det kändes som "ja jag försökte ju ändra på något"
               Nääää att det har blivit "ok" med denna typ av ras, är oroväckande.
               SKÄRPNING!

               • Kommentar avatar
                Rallyclay, 2 månader sedanSvara

                Ett lag behövde poäng mer än det andra. Tror Frölunda studsar tillbaka idag.
                Hur många segrar var det i rad innan igår? / Claes

                 Kommentar avatar
                 Anna Agdestein , 2 månader sedanSvara

                 Fyra på raken...

               • Kommentar avatar
                Peter Smögen, 2 månader sedanSvara

                Nya friska tag, fullsatt idag, revansch att utkräva, en målvakt i kassen.... finns inga ursäkter till att göra plattmatch idag.

                • Kommentar avatar
                 mike, 2 månader sedanSvara

                 Har lite svårt att förstå mig på hur Rönnberg resonerar. Många är matcherna, där man har suttit och väntat på en timeout - som aldrig kom. Flera är matcherna, där man suttit och väntat på ett målvaktsbyte - som aldrig kom. Nu gör man ett målvaktsbyte i en match som redan är körd, och i en match där laget inte är påslaget. Bara jag som funderar över det draget?

                  Kommentar avatar
                  Peter Smögen, 2 månader sedanSvara

                  Nix verkar heltokigt, den konspiratoriskt lagda kan lätt få för sig att han vill spela JM ur självförtroende.....

                • Kommentar avatar
                 Guest, 2 månader sedanSvara

                 Blir många tomma stolar i Scandinavium
                 Hoppas vi

                  Kommentar avatar
                  Manne , 2 månader sedanSvara

                  Du hoppas väldigt mycket du. Bättre att du håller dig till ditt lag, Grythyttans SK.

                • Kommentar avatar
                 Per, 2 månader sedanSvara

                 JG felfri men mattan stod för missarna... tar mig för pannan.
                 När Frölunda vinner är det pga skills, när man förlorar är det pga bristande motivation. Jag tar mig för pannan igen.

                  Kommentar avatar
                  Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

                  Nja, det tycker jag inte. JM kom snett på 1–5, inte så konstigt, inkastad iskall i det läget ... jag tyckte det var helt fel. JM har spelat fantastiskt på slutet och bör vara nummer 1 som det känns just nu.

                  Kommentar avatar
                  Daniel B, 2 månader sedanSvara

                  Delar samma känsla som du HL att jm är den som kommer att stå i slutspelet. Sen tycker jag inte att det är en 6-1 match, det som avgjorde var att hv var lite hungrigare. Hv ville nån procent mer och en målvakt som var lite hetare och det räcker. Sen som jag skrev i ett inlägg tidigare så var det ett taktiskt val att sätta JG i mål. Torska borta mot hv är ingen skam och därför fick JG stå. Inte så att man ville förlora men man vill hellre ha en hetare målis på hemmaplan och vinna inför sina fans.

                  Kommentar avatar
                  Manne , 2 månader sedanSvara

                  JG går in som etta i slutspelet, i alla fall han som kommer att starta. Är säker på det.

                  Kommentar avatar
                  Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

                  Har väldigt svårt att se det. Men ... igen ... jag har svårt att läsa målvaktsmatchningen, medger gärna det.

                • Kommentar avatar
                 Peter Smögen, 2 månader sedanSvara

                 Tror dagens match kommer att vara en vattendelare inför slutspelet, en plattmatch till o tvivel kommer att sås, en rejäl koncentrerad insats och två bra insatser i avslutande matcher mot Dif o Bif och läget ser ljust ut

                  Kommentar avatar
                  mike, 2 månader sedanSvara

                  Japp. Har ingen toppkänsla för dagens match. Hoppas magen har fel....

                • Kommentar avatar
                 Philip Glucksman, 2 månader sedanSvara

                 Vad är din åsikt om cross-checking i huvudet på Mustonen i andra perioden ställning 2-1? Ett givet matchstraff där och matchen hade sett annorlunda ut. Märkligt att ingen noterade det. Måste man ligga kvar död för att någon skall reagera?

                  Kommentar avatar
                  Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

                  Såg inte, tyvärr. Problemet med att vara på plats, man ser sämre än på TV.

                • Kommentar avatar
                 Lövet, 2 månader sedanSvara

                 Håller med om att målvaktsbytet var ytterst märkligt och det har aldrig hänt innan i ett sådant läge vad jag vet. Matchen var förlorad och JM skulle ha besparats VF' ointresse att avsluta matchen på ett snyggt sätt. Hur tänkte RR där tro? I övrigt var det ett änsligt HV vi mötte som om dem inte fått första målet kunde mkt väl förlorat matchen trots VF's ngt ofukuserade spel. Hade VF fått första annan utgång på matchen är vad jag tror.

                 • Kommentar avatar
                  #49, 2 månader sedanSvara

                  skitsnack hade JG varit rätt placerad så hade han tagit den
                  men han stod och sov

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

                   Självklart.

                   Kommentar avatar
                   Manne , 2 månader sedanSvara

                   Halva målet var öppet, nästan.

                   Kommentar avatar
                   Per, 2 månader sedanSvara

                   Vilken mål kollade du på Manne? Såg du dubbelt kanske redan vid kl19?

                   Kommentar avatar
                   Manne , 2 månader sedanSvara

                   Nej, jag såg inte dubbelt vid klockan 19. Det var en bra lucka att skjuta på.

                 • Kommentar avatar
                  Manne , 2 månader sedanSvara

                  Leman: Inte var det en styrning, Carlssons mål? Han tog ju emot pucken och väntade ut målvakten innan han vallade in den.

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

                   Styrde/vallade, lite så jag menade.

                   Kommentar avatar
                   Manne , 2 månader sedanSvara

                   Då är jag helt med.

                 • Kommentar avatar
                  Dennis, 2 månader sedanSvara

                  Tycker man att JG borde ta första skottet, så är man ute på en häxjakt. Skottet styrs på Genoways klubba, och Thörnberg har inte bara ett dåligt tryck i sitt skott. Men folk ser bara det dom vill se. Inget nytt där.

                  • Kommentar avatar
                   Dennis, 2 månader sedanSvara

                   Tycker man att JG borde ta första skottet, så är man ute på en häxjakt. Skottet styrs på Genoways klubba, och Thörnberg har inte bara ett dåligt tryck i sitt skott. Men folk ser bara det dom vill se. Inget nytt där.

                    Kommentar avatar
                    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

                    Tyvärr är det precis som du skriver, Dennis. Det är svårt att få folk att förstå om de inte vill.

                    Kommentar avatar
                    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

                    Det hade varit så kul med en gråskala, typ ... nej, JG är inte kass, men ... nej, han håller inte Mattssons klass, bara så, Men det går tydligen inte. Nå, alla har självfallet rätt att såga och hylla som de vill.

                    Kommentar avatar
                    Dennis, 2 månader sedanSvara

                    Nej, gråskala med målvakter det finns inte. Lite tråkigt faktiskt. En riktig otacksam position att spela, och hade varit roligt om folk kunde ändra sin bild om målvakter. Kanske fler hade vågat ställa sig i målet som yngre om den gråskalan fanns.

                  • Kommentar avatar
                   HV-71, 2 månader sedanSvara

                   Eftersom det skrivs om alla lag här så skulle det va kul om han som skriver dom bästa i Frölunda även skriver dom bästa i HV-71

                    Kommentar avatar
                    Manne , 2 månader sedanSvara

                    Fel. Skrivs inte om alla lag här, det är fokus på Frölunda. Sedan kan det komma en och annan artikel om något annat, någon spelare eller så med Frölundaförflutet i ett annat lag.

                    Kommentar avatar
                    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

                    Hej, HV71. Ja, jag håller med, det hade varit kul, det tycker jag också, problemet är att jag driver den här webbsajten på egen hand, konkurrensmedlet gentemot större tidningar (GP/GT) är att jag försöker ha örnkoll på Frölunda, följa laget helhjärtat, och då blir det helt enkelt svårt att hinna med att ha så pass bra koll att jag på vettigt sätt kan betygsätta andra lags spelare också. Tyvärr. Men hade gärna velat om sajtens upplägg varit ett annat.

                  • Kommentar avatar
                   Danne, 2 månader sedanSvara

                   Konstaterar även i denna tråden: JG, 18 skott, 4 mål. 78% i räddning. HVs målvakt, 34 skott, 1 mål. Sett till farliga chanser (ja, HVs försvar bjöd oxå på chanser) så fick HVs målvakt kämpa betydligt mer. Men han räddade puckarna, trots dåligt försvarsspel ibland.
                   Sen har jag hyllat JG en del i år, då han faktiskt räddat många poäng åt laget. I synnerhet under hösten. Men igår var han tillbaka till sitt ”osäkra” jag, vilket man även ser på försvarsspelet...

                   • Kommentar avatar
                    Anders, 2 månader sedanSvara

                    Nog skulle man kunna säga att motivation slår klass i detta fallet?
                    Det är ju en faktor som rör om i grytan när HV som är i stort poängbehov slår VF. Kanske ställde det tidiga 1-0 målet till det i skallarna på våra spelare och vi tappade därmed fokuset och blev lite tama och slarviga i vårt spel för att snabbt försöka kvittera. Jag tror det är lätt hänt att det blir så. Jag tycker också att vi haft lite medflyt i några matcher tidigare när spelet inte stämt helt och vi ändå vunnit. Nu höll det inte längre. Men jag hoppas vi med detta kan lägga det bakom oss och snabbt komma igen i eftermiddag.


                    Lämna en kommentar