Almquist snackade gyllene HV-minnen: "Bra erfarenhet"


► Adam Almquist tog ett snack med sina lagkamrater på onsdagsmorgonen.
► Han vet hur man vänder 2–3.
► Han vet hur man vinner SM-guld.

 

Rakapuckar.com bild

Goda 2–3-minnen från i fjol har Adam Almquist. Vad det är värt, om det är värt något, ser vi torsdag kväll nere i Malmö. Foto: TOMMY HOLL  


NÄR HV71 GICK hela vägen förra säsongen var läget prekärt i finalserien mot Brynäs.

0–2 hemma i match 5 betydde ett tufft berg att bestiga.

Adam Almquist & Co åkte till Gävle för match 6, hade 4–0 efter 34.14, vann 5–3 och följde upp med den dramatiska förlängningssegern på hemmaplan i match 7.

** Nyckeln, Adam?
– Behålla lugnet, gneta på, inte tro att man måste förändra massor.

** Lätt att säga, behålla lugnet?
– Visst, men så är det. Och vi pratade lite om det i morse, tro på det vi gör, vi skapar ju lägen. 

** Hjälper det dig i morgon, vetskapen om att ni i HV lyckades i en liknande situation?
– Absolut, det är en bra erfarenhet. Och Frölunda vände ju mot Skellefteå. Det går. 

Rakapuckar.com bild

Malmö har fått ledningen i fyra av fem matcher, agerat sylvasst och skärpt. 

– De har fått en del skitmål, vi skulle också behöva få det.

När HV71 vann den där match 6 i Gävle dunkade Kristofer Berglund in 1–0 i power play, Simon Önerud sköt 2–0 och Anton Bengtsson fixade 3–0 med en man mindre på isen, allt inom loppet av 11.06 i period 1.

Det hade, för matchbildens skull, varit intressant om Frölunda kunde mäkta med något liknande torsdag kväll nere i Skåne.

***

Johan Mattsson fortfarande sjuk, Johan Gustafsson vilade sig i form, Frölunda hade juniormålvakterna Arvid Söderblom och Ludvig Persson på isen när det tränades lätt den här onsdagen.

Rakapuckar.com bild

Tränaren Roger Rönnberg sa om läget:

– Vi har erfarenhet från två Luleåserier som avgjorts sent. Det har vi pratat om redan innan vi gick in i den här serien, att … det kommer bli en lång serie, kan bli sju matcher, förmodligen upp till sex, sju – så det är vi förberedda på, det jobbar vi med varje dag, att hålla vårt mindset på nästa match, saker vi kan påverka.

***

Som det ser ut, inga förändringar i laget. I Malmö kan inte Tuukka Mäntylä spela, uppger Mr Madhawk.

***

Jag kan meddela alla oroliga att Mats Rosseli Olsens båsdörr är hel.

***

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
6 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Dennis, 2 år sedanSvara

  Inte bara Almquist som vände 3-2. Tvillingarna gjorde det också mot Frölunda

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Absolut. Nu gick jag mer på Almquist eftersom det var han som tagit snacket. :)

 • Kommentar avatar
  Håkan, 2 år sedanSvara

  Gneta på, behålla lugnet?! Det har inte hjälpt hittills. Malmö läser Frölunda hur bra som helst, spelar taktiskt, håller Frölundaspelarna på ”utsidan”. Inte konstigt att deras målvakt briljerar. Frölunda måsta vara rakare på mål, in med stryktåliga gubbar framför motståndarkassen, som skymmer. Fler skott....nu vet ni :-)

   Kommentar avatar
   Mattias , 2 år sedanSvara

   Glöm inte att dom måste flytta puck och fötter fortare. Snabbare passningspel högre tempo och målen kommer trilla in. Om man flyttar pucken lika snabbt som Ehn gör i sina raider så kommer Malmö gå bort sig tillslut och plötsligt händer det!

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 2 år sedanSvara

  Viktigt att båsdörren är hel.. Så kan alla dessa puckon som kritiserade rosseli andas ut. Vem fan har inte flippat ur nån gång när man har spelat fotboll, hockey, balett eller annat?

  • Kommentar avatar
   Mattias, 2 år sedanSvara

   Klart man måste tänka så, ”vi har gjort det förut”, ”vi har vänt underlägen tidigare”.
   Jag såg ju det du såg också, ett Frölunda som i första perioden hade ett bättre driv mot kassen, lite mer ”jävlar anamma”. Men också ett Frölunda där såväl Westerholm som Dahlin missade i princip öppet mål, ett Frölunda som har förtvivlat svårt med avsluten, och ett Malmö som är löjligt effektiva och duktiga på att göra sin grej när man får matchen dit man vill.
   Att man ens har mage att anklaga JG för detta, det är ju urfånigt. I förlustmatcherna har han släppt två mål per match, men gör man bara ett, eller inget mål, då är det förbaskat svårt att vinna hockeymatcher.
   Rent matematiskt är ju Frölunda bara en seger från ännu en game seven på hemmais, och spelmässigt ser det absolut inte nattsvart ut. Men det kommer inte gå om man sätter sig i skiten igen, hamnar i underläge och fortsätter sumpa PP.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    JG-kritiken går inte att ta på allvar. Det går bara att le, eller sucka åt det. I övrigt är det precis som du skriver, sätta sig i skiten, sumpa PP – då är det god natt.

    Kommentar avatar
    David, 2 år sedanSvara

    JG ska absolut inte lastas, gör man inga mål vinner man sällan hockeymatcher. Sen så gör ju inte utespelarna det lättare för honom när man bjuder på lägena som vid 0-1 och 0-2. Kan däremot tycka att han ofta attackerar första läget lite för hårt och på så vis är helt ur position på ev. Retur. Men att Frölunda ligger under beror mer på utespelarna än JG, men alla har ju en del i skulden. Nu hoppas vi på bot och bättring imorgon :)

    Kommentar avatar
    Danne, 2 år sedanSvara

    Kan delvis hålla med dig HL i kritiken mot JG.. men, vi kan inte blunda för att Malmös målvakter överglänst JG med hästlängder? Knappast som så att det bara handlar om ”oskärpa” eller otur vid avsluten? Betänk att VF skapat flera ggr mer klara målchanser än Malmö. Många många fler klara målchanser! En målvakt med snitt kring 88-89% har nog aldrig tagit sitt lag till semifinal. Inte vad jag känner till iaf. JG behöver tyvärr inte många avslut mot sig för att släppa in mål. Det kan ingen retorik eller konstig statistik förändra, så är det bara. Sen pratas det om dåligt försvarsspel, visst, absolut att VF bjuder ibland på lite korkade chanser. Men kom igen, glömmer ni inte alla de frilägen, ”öppna mål”, sjuka lägen som Malmös backar bjudit oss på? Men.. Alsenfeldt och nu Gunnarsson har storspelat! Och det beror inte på ”dålig skärpa” eller otur eller dåligt försvarsspel av Frölunda. 1 a matchen som ett ex, ett lag med normal målvakt hade torskat med närmare tvåsiffrigt. Men, Malmö vann. Tror Wikegård räknade till 11 klara målchanser bara i första perioden då! Alsenfeldt tog allt. Medans JG.. knappt tog något. Nåja, 88%. Sen vet jag att det är mer komplext än så, tro mig, har koll. Men, JG skapar inte det lugn i försvarsspelet en målvakt bör göra. Dom verkar inte lita på honom. Jag var orolig innan säsongen och är än mer orolig nu. Sa det innan kvartsfinal 1, målvakterna avgör denna matchserie! JG kan spika igen imorgon och Gunnarsson kan tappa in några enklare puckar, då är vi självklart glada igen! Men oron finns där..några anfall och möjlighet till puck in mot JG, då svettas jag iaf.

  • Kommentar avatar
   Mattias , 2 år sedanSvara

   Håller helt med föregående Mattias

   • Kommentar avatar
    Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

    Där ser man, båsdörren verkar inte fått några allvarligare skador, då... :)


    Lämna en kommentar