Extra adrenalin för Widerström den här tiden på året


► God morgon, säger jag – med en hälsning från Pontus Widerström:
► – Fredag, fullsatt Scandinavium, det ska bli grymt.
► Mycket folk i alla fall. Säkert en bit över 11 000. Kanske fullt.
► Fram till dess, välkomna att snacka hockey – det är Morning Mailbag.

Rakapuckar.com bild

JAG VAR INNE på det i den här texten i går, att det är smått omöjligt att veta vad man ska förvänta sig i kväll.

Inget i min skalle har förändrats. Fortfarande osäker. Får återkomma närmare in på nedsläpp.

Men jag tror Frölundas chanser att gå till semifinal ökar om killen som spelade fram till målet nedan får en del speltid.


Slutspel är en mental men också en fysisk kamp. Pontus Widerström vet vad han har att göra:

– Det är ju min uppsida, att jag har kraft bakom grejorna. Vi har ju inte de största gubbarna, viktigt för mig … jag vet ju hur jag ska spela, det blir lätt för mig.

Tackla. Vinna närkamper. Vinna puckar. Gå på mål. Spela fram – som till Sebastian Stålbergs viktiga 3–4-mål i onsdags.

Rakapuckar.com bild

** Känns som att du vågar visa upp ett större register nu när du mer ”har en plats” i laget, Pontus?
– Ja … jag vet inte, det känns bara bra, har känts bra en längre tid. Sedan vet jag inte om det beror på att jag har en plats, det har väl ingen.

** Ryan Lasch har nog, va?
– Kanske … (leende) Men det har känts bra, absolut. Man hittar tacklingar, och man hittar spel också.

Sagt lite lagom försiktigt. I tredje person singularis. Ingen man av de stora orden, 23-årige Pontus Widerström.    

Blickar mot ... tja, vad då? Avancemang i kvartsfinalserien, kanske. Pontus Widerström vet sin uppgift, i alla fall.


Men inget snack om att han älskar den här tiden på året. Det har synts tidigare säsonger, även om han då haft svårare att ta en plats under grundserien.

I vinter spelade han fler (50) matcher än någonsin i karriären, känslan sent i mars är den samma:

– Jag gillar slutspel, så är det. Det extra adrenalinet gör mig bättre.

Det kan bli mer speltid i kväll med Joel Mustonen borta, även om det säkert beror på matchbilden i kvartsfinal 3 mot Malmö.

Ponthus Westerholm vill förstås ha sina chanser han också nu när han (sannolikt) får komma in från kylan.

Rakapuckar.com bild

Men jag måste säga att jag tycker att Widerström ger kedjan med Pathrik Westerholm och Sebastian Stålberg en extra dimension.

4.03 i match 1, 9.21 i match 2 – förvånande om speltiden för Widerström inte är tvåsiffrig i kväll.

***

Någon som undrar om Lias Andersson som alltså inte NHL-debuterade för New York Rangers i natt?

Senaste budet är att både Lias och Filip Chytil kallas upp från farmarlaget Hartford Wolf Pack på måndag, spel i så fall mot Washington Capitals hemma i Madison Square Garden.

***

Okej, fredag, Morning Mailbag, jag har babblat länge nog – er tur att komma med åsikter, tankar, funderingar, ställa fråor.

Jag är med er denna förmiddag. Också.

Rakapuckar.com bild

 

Kör hårt.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  #18, 1 år sedanSvara

  En av fördelarna med RR är att han fördelar speltiden ganska jämnt mellan kedjorna vilket bör innebära att man inte sliter ner några toppspelare i onödan. Har du någon idé om hur istiden de här två första matcherna ser ut fördelat på spelare i respektive lag? Finns det anledning att tro att vissa av spelarna i Malmö har gått onödigt hårt i de två spelade matcherna?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Rätt jämnt matchat även av Peter Andersson i Malmö. Tror inte det är mer slitet där än i Frölunda. Men jag vidhåller att Bryggman är ett jobbigt tapp.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Har naturligtvis swishat min prenumerationsavgift i dag Ytterst prisvärt även med min för månaden valda avgift på 6,66666 kr per dag!
  Jag funderar på din Hockeynews-krönika om SHL:s tystnad… Kan det vara så att de på något förvirrat sätt tror att om de inte kommenterar avstängningar/anmälningar som inte blir av, så behöver ingen lägga fokus på det? Så glömmer vi bort det?
  Flyttar min fråga från i går hit…
  Vore det inte så här i slutspelstider läge för en filmad intervju? Lite TV? Snälla? ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack – igen! :) Ja, du kan mycket väl vara något på spåret här, att lite strutstaktik kan finnas i bakgrunden. Möjligen förståeligt, men knappast en bra väg att fortsätta köra på. Bär med mig tankar om film.

   Kommentar avatar
   Ruttger, 1 år sedanSvara

   Plus 1, gällande mer TV :D "Lemans slutspelsmagasin" :D Blir massa många sponsorer på det. Garanterat! ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mja, inte riktigt så lätt. För få som tittar för att det ska bli drag från sponsorer.

   Kommentar avatar
   John O, 1 år sedanSvara

   Jag är mer cyniskt lagd. SHL är populäraste ligan bland tv-tittarna och kanske vill man ytterligare bygga buzz genom att hantera olika saker på olika sätt för att skapa känslor i sociala medier såväl som hos media. Publicitet är alltid bra och så länge ingen skadats kan man cyniskt dra nytta av det på detta sätt genom att låta folk spekulera. Kanske har jag för stor tilltro till SHLs PR-maskineri men man vet aldrig. Ses på värmningen sen!

 • Kommentar avatar
  Jocke , 1 år sedanSvara

  Vem tror du vaktar målet ikväll? Tror du Mattsson får sin chans?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej, det ser jag inte hända. Tror inte Rönnberg & Co byter om det inte behövs, så att säga. Samtidigt säger jag som jag brukar, att jag lär mig aldrig riktigt målvakstmatchningen ... ;)

 • Kommentar avatar
  Oskar, 1 år sedanSvara

  Jag tycker Niklas Brink har blivit lite trött på senare tid. Inte riktigt det där trycket i rösten när han ropar ut som gör att publiken går bananas. Dags att byta speaker efter (20?) år eller vad säger du?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Haha ... den såg jag inte komma, att speakern skulle få sig en släng av sleven. Kan inte påstå att jag märkt av några trötthetstecken hos Niklas. Han sitter nog säkert.

   Kommentar avatar
   Rallyclay, 1 år sedanSvara

   Niklas är ju gammal målis, kanske ett byte med JG så blir ju alla nöjda :-) . En fundering är PP, måste upp i leverans ikväll. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Haha ... Vad gäller PP – japp, kan vara så enkelt som att om det fungerar, då är det tungan på vågen.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Någon som har haft möjlighet att vara på plats oftare än jag som vet om det testats att endast ropa förnamn och låta publiken ropa efternamn? Saknar det jämfört med hur det är i andra lag ”han gör sitt andra mål i slutspelet, nr 26. Rasmus... Publiken: DAHLIN”

   Kommentar avatar
   Johan Carlander, 1 år sedanSvara

   Det är så klart en smakfråga, men jag hoppas innerligt att denna landsortsgrej (publiken ropar efternamnet) förblir just en landsortsgrej!

 • Kommentar avatar
  Ruttger, 1 år sedanSvara

  Bra om Wide får mkt speltid, behövs mot lag som Mmö. Vi såg under långa stunder ut som juniorer mot seniorer senast, samt passningar på skridskorna allt som oftast. Inte ofta jag tar time-out och går ut i köket under PP :). Orkade inte se på. Detta främst i första o andra perioden. En ängslighet som snabbt får fäste i laget, ser det ut som. Nu har dom en vinst i ryggen, får se om det bygger laget. Ingen fråga till dig idag, Leman. Bara hejarop, kämpa på, du gör ett bra jobb!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack för snälla ord. Det värmer. Kan bara hålla med om ängsligheten, just så uppfattade jag det också. Viktigt med snabbare fötter i kväll, mer mod, utan att det slår över i dumdristighet. Timeout i köket – underbart! :)

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Tror du VF kommer ut på ett liknande sätt som Malmö gjorde i förra matchen? Självklart vill man ju göra det och döda matchen snabbt men ofta lyckas man inte och då är det lätt att det svänger över och att man blir ängslig. Kan det finnas en fördel i att komma ut "lagom hårt"? Svårt att sätta den nivån såklart men man kan ju inte köra järnet utan täckning bakåt. Då blir man straffade av Malmös kontringar.

  Har Lasch problem med foten? Hur märks det på isen tycker du?

  Fullsatt eller nära inpå, en fördel eller nackdel? :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tycker man ser på Lasch att han inte riktigt litar på foten, när han går in i dueller, när han har motståndare som kommer emot honom. Jag har dragit en ledband, jag vet hur det känns, för mig är det ett under hur elitidrottare överhuvudtaget spelar med en sådan fot. Kan bara instämma med komma ut "lagom hårt", det har funnits en dumdristighet som förvånat mig.

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Bra att Du tog en intervju med Widerström HL - han kommer ofta i bakgrunden. Tycker det blir intressant att se sammansättningen av laget - speciellt forwards. Det är synd att Bryggman blev skadad. Det kan dock bli lite lättare för FHC. Men Malmö har tidigare under serien också uppvisat en stor bredd (speciellt med bra juniorer) på truppen, så i vissa avseenden kan det bli svårare för FHC. Men tyngden försvinner lite det håller jag med om, men en speedad, hög motiverad Sylvegård junior tex - är inte heller roligt att ha mot sig ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Lille Sylvegård är inte alls dum, har sett bra ut de gånger jag fått chansen att se honom. Och Haudum är bra. Ingen ska tro annat än att Malmö blir en oerhört svår nöt att knäcka om Frölunda vill till semifinal.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Efter att lagen tokdimonerat varsin match och fullt ologiskt vunnit de matcherna de varit spelmässigt underlägsna i, så tror jag att det kommer bli mycket jämnare idag (spelmässigt, målmässigt kan inte bli så mycket jämnare). Tror verkligen inte att det kommer se ut som det gjorde senast i Scandinavium, och samtidigt så har jag nog inget emot lite jämnare spel. Ser gärna att man spelar lite mer ”avvaktande” och med det menar jag att man inte alltid ska hitta den avgörande, svåra passningen eller pincha på 50/50 puckar för att försöka behålla trycket. Är helt övertygad att om man inte pumpar på i alla lägen så kommer man få betydligt bättre lägen tillbaka och framförallt minimera Malmös kontringar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tror att det ligger väldigt mycket i det du skriver. Har inte så mycket mer att tillägga. Kloka tankar.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 år sedanSvara

  Håller med att Wideström är viktig i denna typ av matcher, han har tagit steg framåt denna säsongen (fötroende?). Spännande att se match bilden ikväll, liknar den första matchen, eller en jämnare start kanske. PP bör komma igång snart, de målen som görs där avgör väldigt mycket, får matcher att svänga. Min gissning är JG idag, JM nästa. När värmer de idag, brukar du inte kunna utläsa målvakt då?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jo, och jag ska kolla. Men ... ah, jag ser verkligen inget målvaktsbyte just nu. Stoppa in en keeper som inte stått sedan skadan, detta i kvartsfinal 3, nej – jag tror inte på det.

 • Kommentar avatar
  N, 1 år sedanSvara

  Idag hoppas vi effektiviteten finns även på hemmaplan. Man undrar ju varför Frölunda haft så svårt att få med sig segrarna i hemmaborgen? Det brukar ju vara en plats där motståndarna ytterst sällan lyckas vinna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ett tag en överambition, upplevde jag. Vilja att göra för mycket. Senast en del tillfälligheter, trots allt.

 • Kommentar avatar
  Anders Olsson, 1 år sedanSvara

  Jag undrar efter skada på Mustonen hur det ser ut på vår ungdomsfront med reserver?
  På backsidan har vi Filip Westerlund som kan hoppa in.
  Hur ser det ut med Fjällström och Emanuelsson på forwardsidan? Är de båda friska?

  Vad tror du förresten om Pardy? Skadad eller har de gjort sig av med honom helt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Pardy tycks skadad. Eller något annat. :) På forwardssidan finns Emanuelsson, Fjellström, Peterson, Fagemo m.fl.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 år sedanSvara

  Jag hoppas Frölunda är mer kyliga i passningarna ikväll , speciellt i PP....bättre att få kontroll i zon och få dom trötta innan vi går på mål. Malmö har forecheckat bra i Frölundas PP hittils. Dock bättre PP nere i Malmö nu sist. Såg att Mursak fick en smäll mot handleden i rundeln sist.....blev änna orolig ! Men han verkar vara vaken på dom tacklingarna vid sargerna

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, jag tittade på Mursak i går och ... det såg inte ut att vara någon fara i alla fall. Håller med, Malmös stress har gjort det väldigt svårt för Frölunda, i PP, men även i fem mot fem.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 år sedanSvara

  Swishat 30 spänn , tack för grym info Leman

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack!

 • Kommentar avatar
  Niklas, 1 år sedanSvara

  Någon Fundering om Lasch och att det verkar som han letar passning före att gå på mål. Tycker det har verkat så ett tag nu?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Har det inte alltid varit så? ;) Skämt åsido, möjligt att det är ännu värre nu. Ett problem, för det gör Frölunda mer lättläst.

   Kommentar avatar
   Niklas, 1 år sedanSvara

   Tack för svar! Håller med dig. Han är ju en sniper och brukar kunna hitta luckor i kryssen... Hoppas han chockar oss:-)

 • Kommentar avatar
  Karl, 1 år sedanSvara

  3 spelare jag vill se mycket mera av om frölunda skall gå vidare! Lasch som varit totalt osynlig? Olofsson måste kunna prestera mer, och Grundström har minst 50% till.
  Jag tycker Hjalmarsson, Stålberg och Widerström och även Pathrik Westerholm har varit frölundas bästa och drivande spelare så här långt!
  Gillar mest Hjalmarssons jobb, han är över allt och gör det så bra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Delar verkligen åsikten om Hjalmarsson. Lasch lider av sin skada, möjligt att det påverkar även Olofsson. Touchen? Så där. Men han går lite upp och ner. Upp nu?

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  Tror du att PP hackar lite beroende på att Lasch inte riktigt är sig lik eller
  är det ngt annat som är orsaken?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Dels del, dels att det finns en kollektiv osäkerhet när Malmö stressar så hårt. Slutspel är något annat än grundserie.

   Kommentar avatar
   Lövet, 1 år sedanSvara

   Så är det ju. Fråga bara Elias Pettersson. Hårdare spel då kliver andra typer av spelare fram som dem vi har i vår tredje och fjärdelina.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 år sedanSvara

  En fråga som jag tagit upp tidigare är pp. Tycker du man ska köra vidare med nuvarande uppställningar eller är det dags att ändra?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tror väl inte det hänger på uppställningen, men visst ... ser det illa ut även i kväll ... tankarna kanske kommer.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Tror du inte det? Jag tror att det faktiskt gör det. Sen tycker jag fortfarande att lasch och Murre ska splittras. Men du har kanske rätt ändå. Jag vet inte.

 • Kommentar avatar
  Indianisthlm, 1 år sedanSvara

  Såhär tänker jag kring kvällens match: Noggranna kring linjerna (slipper vi spelvändningar emot) och lyft ut pucken om man hamnar knepigt till i egen zon (det är inte förbjudet att slå icing!!!!). Gör vi detta, och pumpar på som vanligt offensivt tror jag det blir en klar vinst ikväll. HL, försök använda alla dina kontakter för att ta reda på lite mer om Pardy, jag är nyfiken.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag har gått bet hittills. Men ... försökt för dåligt. Goda matchtankar, annars. Man får lyfta ut ibland. Men det måste finnas lagkamrater som går på de lösa puckarna, annars har man snart motståndarna över sig igen.

 • Kommentar avatar
  Adam, 1 år sedanSvara

  Säg att Frölunda förlorar idag, tror du att dom då kommer orka vända det? Min känsla är att detta laget är mycket skörare spelmässigt än tidigare upplagor. För ser matcherna i Malmö ut som senast så vinner Frölunda en av tio. Samtidigt var de vice versa i Scandinavium senast.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Svårt att säga, förstår hur du tänker, samtidigt stark moral senast ändå. Jag vet inte, har tyvärr inget bra svar att ge om jag ska vara ärlig.

 • Kommentar avatar
  Pp, 1 år sedanSvara

  Är det nån som har koll på tekningsstatistiken mot Malmö? Tror det blir ruskigt viktigt att vinna tekningarna ikväll.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Malmö klart vassast senast, inte ens Joel Lundqvist nådde upp till 50 procent

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Å andra sidan var Joel 73 och Jan Mursak 65 i match 1 på hemmaplan, så ...

 • Kommentar avatar
  iykpjnoMi, 1 år sedanSvara

  [url=https://howtoinvestinbitcoin.us.org]investing in bitcoin[/url]
  <a href=" https://howtoinvestinbitcoin.us.org ">bitcoin cryptocurrency</a>
  <a href="https://howtoinvestinbitcoin.us.org">should i invest in bitcoin</a>

  • Kommentar avatar
   Dennis, 1 år sedanSvara

   Problemet med Widerström är att han alltid tar onödig utvisningar, men nu i slutspelet gör han inte det. Detta gör honom till en mycket bra spelare med tyngd. Han jobbar klart varje situation, hela jävla tiden! Roligt att se :) Frölunda måste sluta gå bort sig i byterna. Aldrig sett så många felbyten dom här 2 matcherna som på hela säsongen.

    Kommentar avatar
    Nolte, 1 år sedanSvara

    Resultat av att man inte respekterat spelet runt linjerna, du får inte tappa pucken på offensiv blå, den måste ner, annars får man sånna lägen mot sig.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Helt rätt. Livsviktigt med noggrannhet på off blå.

  • Kommentar avatar
   Nike, 1 år sedanSvara

   Den här dokumentären som sportsnet gjorde om Rasmus Dahlin, var hittar man den? :)

    Kommentar avatar
    Nike, 1 år sedanSvara

    Jag hittade den, är det något dom kan där borta så är de att göra extremt bra dokumentärer :)

  • Kommentar avatar
   Marcus, 1 år sedanSvara

   Har en allmän slutspelsfråga, om det blir övertid kör man på NHL-stilen då med ändlös övertid? Tycker det är så oerhört tråkigt att se straffar avgöra..

    Kommentar avatar
    !, 1 år sedanSvara

    Ja, man kör sudden till något lag nätar

  • Kommentar avatar
   Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

   Tack för ännu en strålande artikel. VF bevakningen är oerhört mager förövrigt och du ensam höjer nivån i både kvalitet och kvantitet till för oss fans livsviktiga nivåer. Jag kan inte bli mer enig ang Widerströms nytta i slutspelet och att han definitivt lyft kedjan med Pathrik W och Sebastian S. Min enda rädsla är att han inte riktigt vågar smälla på så som han kan i rädslan av att få en tveksam tvåminutare på sig med efterföljande bannor från RR. Det känns som om han håller igen lite.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Håller igen - eller att han lärt sig nivån, inte söker tacklingarna utan spelar smartare. Tror på det sistnämnda. Tack för fint beröm!

    Kommentar avatar
    Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

    Så är det högst sannolikt samt bättre beskrivet och som sagt, han gör mkt nytta med den delvis nya spelstilen.

  • Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Hur är tanken med bloggen under off-season, kommer det publiceras lite silly season etc? Hur är tanken med bloggen nästa säsong? Varit tillräckligt bra inflöde för fortsättning?

    Kommentar avatar
    Rasmus, 1 år sedanSvara

    Flyttar ner en fråga jag ställde högt upp men som jag tror försvinner i vimlet. Någon som har haft möjlighet att vara på plats oftare än jag som vet om det testats att endast ropa förnamn och låta publiken ropa efternamn? Saknar det jämfört med hur det är i andra lag ”han gör sitt andra mål i slutspelet, nr 26. Rasmus... Publiken: DAHLIN”

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    1. Har inte riktigt bestämt eller tänkt klart än, men lutar åt levande sajt i alla fall maj ut. 2. Kul tanke – jag låter läsare/fans svara på den.

    Kommentar avatar
    Pehr, 1 år sedanSvara

    Rasmus- Kan de vara så att du är Dahlin och vill att folk skriker ditt efternamn? ;)

    Kommentar avatar
    Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

    Nej, så gör man inte i Scandinavium, tack och lov... :)

    Kommentar avatar
    Rasmus, 1 år sedanSvara

    Pehr: Haha I wish! Tänk att vara ett par år från NHL-miljonär... :-) Anna: Tack och lov? Jag tycker det är skithärligt när det görs i andra hallar, och skulle fan få gåshud inför 12044

  • Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Widerström har verkligen lyft sig i slutspelet.gillar hans energi och tacklingar.Sen powerplay så bör man sära på Lasch och Mursak.man kan inte ha 2 generaleri pp1.Bra läsning som vanligt Leman.kul du gör intervju med Wide.Samt stort plus att du lyfte fram Anna Agdestein i annan artikel.kul att läsa om supportrarna med.

   • Kommentar avatar
    Vf, 1 år sedanSvara

    Såg på Aftonbladet att Malmö inte spelar Ahlsenfelt ikväll tydligen sjuk

    • Kommentar avatar
     Vf, 1 år sedanSvara

     Såg på Aftonbladet att Malmö inte spelar Ahlsenfelt ikväll tydligen sjuk

      Kommentar avatar
      Manne , 1 år sedanSvara

      Vad ska Pågatågen prata om då? Makaroner och köttbullar kanske.


    Lämna en kommentar