Halvtid i Frölunda – många väntar på det där lyftet


► Många i Frölunda kunde, behövde och skulle höja sig offensivt.
► Så gick snacket i våras/somras och inför säsongen.
► Hur det gått? Så där. Låt oss en ta en liten titt när det bara återstår en CHL-kvartsfinal (SVT sänder) innan det är en veckas speluppehåll.
► Tyck gärna till. Jag gör det. Säg så här: det är inte direkt utveckling som gjort att Frölunda är sexa i halvtid.

Rakapuckar.com bild

Upp för Joel Lundqvist, ner för Mats Rosseli Olsen och Sebastian Stålberg. Än så länge, bör poängteras. Inget avgörs i december.


SHL HAR I princip nått halvtid, Frölunda har avverkat 25 (av 52) omgångar och det är absolut nog för att vi ska kunna bedöma utfallet av Frölundas förhoppning.

Den att många spelare i laget skulle ta ett steg framåt och producera mer.

Den tron hos sportchefen Fredrik Sjöström & Co gjorde att man nöjde sig med att värva Rhett Rakhshani och ta hem Patrik Carlsson.

Inför kvällens (SVT2 18.00, övergår i SVT24) CHL-kvartsfinalretur mot Kometa Brno (står 4–1, mer inför matchen här) tänkte jag bara ge er svart på vitt.

Så här långt, bör påpekas. Viktigt att betänka det, för: 

Inget har någonsin avgjorts i december.

Grundserien är förberedelse – slutspelet är allvar. 

Tar sig Frölunda dit och spelare presterar där så är det självfallet av avgörande betydelse. Just nu kan vi bara notera en mellantid, så att säga.

Men intressant ändå.

Här två spelare som höjt sig (poängsnittet just nu jämförs med det över hela förra säsongen).

Joel Lundqvist – 0,64, från förra säsongens 0,47.
* Nätat mer i power play, absolut tagit ett steg framåt jämfört med förra vintern.

Rakapuckar.com bild

Pathrik Westerholm – 0,52, från förra säsongens 0,38.
* Killen de kallar ”Patte” spelade bara 13 matcher i grundserien förra säsongen, därför lite svårjämförd, men visst har han också kommit upp en bit. Ett annat driv, ett annat självförtroende nu..

Här spelare som inte höjt sig (med poängsnitt).

Simon Hjalmarsson – 0,48, från förra säsongens 0,61.
* Ingen remarkabel skillnad, fortsatt hårt jobb, i en del matcher lovar hans offensiv gott, i en del syns desto mindre.

Max Friberg – 0,24, från förra säsongens 0,33.
* På försäsongen var han het, i grundserien har han gjort enormt med nytta på många sätt, men inte så mycket vad gäller poäng.

Ponthus Westerholm – 0,20, från förra säsongens 0,33.
* Spelmässigt har Ponthus, speciellt när han och brorsan Pathrik spelat med succémannen Samuel Fagemo, sett stark ut, vunnit många puckar längs med sargerna, skapat lägen, haft lägen, men utdelning … mja, inte mycket. 

Sebastian Stålberg – 0,16, från förra säsongens 0,28.
* Lite samma sak här, sett bra ut i jobbet, en del chansskapande, men det har blivit för lite av det.

Mats Rosseli Olsen – 0,13, från förra säsongens 0,30.
* Stort kliv nedåt, inte ett SHL-mål, tre ynka assist.

Joel Mustonen – 0,00, från förra säsongens 0,38.
* Har bara spelat elva matcher (hjärnskakningen), men inte en enda poäng i SHL är lik förbaskat ett facit man höjer på ögonbrynen för.

Rakapuckar.com bild

I avdelning ”upp” kan noteras Jonathan Sigalet (från 0,24 till 0,33) men jag är tveksam till att han var en av de som Sjöström hade samtal med angående förbättrad produktion.

Mer en glädjande överraskning. Tror jag.

Mattias Nörstebö är ner till 0,22 från 0,30, men norrmannen har varit skadad så mycket under sin Frölundatid att jag inte vill göra någon allvarlig jämförelse här.

Dock, vad gäller utveckling, eller snarare brist på sådan, kan man ju nämna att Jesper Emanuelsson inte räckte till i höstas (skadad nu, varvat J20 med Hanhals Kings) och att Oliwer Fjellström som bäst varit ut och in i i laget, nu mest ut.

På backsidan är det inte mycket muntrare: Filip Westerlund har inte alls blivit den topp 6-back som tanken var, Kristoffer Gunnarsson är utlånad till Linköping. 

Att Frölunda ändå är med så bra i SHL-tabellen (det får man verkligen kalla det med fem poäng upp till förstaplatsen) beror på detta:

## Förbättrad defensiv
Ja, ni minns förstås 1–7 mot Örebro, fyra förluster på fem matcher, men totalt sett har Frölunda blivit ett defensivt stabilare lag, därmed fått ett bättre målvaktsspel.

## Power play
Samma sak här, just nu hackar det, men under en stor del av säsongen har det levererat, en väsentlig del av framgången.

## Bonus 1
Samuel Fagemo. Presterat över förväntan, dels med egna poäng (0,48), dels genom att sätta fart på i princip alla omgivningar han kastats in i.

## Bonus 2
Jonathan Sigalet har inte bara varit dominant defensivt, han har gjort fem mål (och tre assíst), bara fyra forwards har mäktat med fler, och då har dessa spelat regelbundet i PP.

Rakapuckar.com bild

## Bonus 3:
Patrik Carlssons poängsnitt är 0,65, innan han lämnade Frölunda låg han på 0,54, före det på 0,47. 

I går talade jag lite med Joel Mustonen, han som var så bra mot Växjö, han som gjorde i princip allt rätt då utom mål. Han sa om det här med måltorkan:

– Klart det kan bli frustrerande, men så länge vi spelar bra, som mot Växjö, så kommer de grejorna (mål). Fokus är att kolla matchen senast, tänka ”Hur hittar vi dit igen”?, för då kommer målen. Sedan är det klart att gör vi bra matcher men noll mål, då har vi att jobba på.

Mustonen resonerade om det lilla element av stress som finns hos honom i avslutningslägen, att tålamodet kommer av att få pilla in en puck eller två.

På så vis är Mustonen som individ Frölunda som lag, om ni förstår.

Summa summarum – det är inte direkt utveckling av befintliga spelare som ligger bakom att Frölunda har ett rätt bra läge i halvtid.

Positivt med det: finns alltså möjlighet till förbättring.

Andra halvan av säsongen behöver bli bättre än den första för många (klicka upp SHL-siffrorna här bredvid), en viss nummer 49 måste visa att han inte är en flopp, och så är det av avgörande betydelse att power play-spelet får nytt liv.

I kväll ska Frölunda hålla i 4–1-ledningen mot Kometa Brno och ta sig vidare i CHL, sedan blir det tuff träning, vila, tempoträning – och så är det två SHL-matcher mot Timrå före det korta juluppehållet.

Frölunda tappar Samuel Fagemo (junior-VM) nu, vet också av hävd att det är tufft för JVM-spelare att omedelbart efter hemkomsten prestera på topp.

En tidig julklapp skulle vara att andra spelare kliver fram och börjar producera så som förväntningen var.

Samtidigt sonderar Fredrik Sjöström förstås spelarmarknaden. Jag skulle bli förvånad om det inte kommer in en forward i januari. Frågan är mest vem.

***

Senare i veckan tänkte jag vi skulle sätta bang for the buck-betyg på nyförvärven. Samma sak där, man bör betänka att det bara är halvtid, det är ”mellantider”, inget mer.

***

Vill ni diskutera den här texten med mig så sänder vi Facebook live från Frölundaborg före CHL-matchen i kväll.

Sisådär vid 17.15 kan ni surfa in via den här länken eller bara söka efter Raka puckar på Facebook.

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. 

Glöm inte följa rakapuckar.com på Facebook. Och så förstås på Instagram.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
28 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 6 månader sedanSvara

  Ja vad ska man säga? Tycker det mesta redan dryftats.... dom flesta av oss visste redan innan att man inte kan göra stenhuggare till urmakare genom samtal. Tror inte det kommer ändras så mkt i positiv riktning heller utan nyförvärv....

   Kommentar avatar
   Daniel B, 6 månader sedanSvara

   Villig att hålla med. Jag sa att jag ger det 10-15 matcher och det har ju sett bättre ut än jag trodde. Men i längden håller det tyvärr inte att leva på 1-2 spelare och ett pp. Så, frågan ör vad som ska göras? Ska man försöka bryta med 2 spelare för att få en spetsforward eller kör man på?

   Kommentar avatar
   Nolte, 6 månader sedanSvara

   Vi kan räkna med att man kommer köra på, troligen spetsa med något . Skulle man gått den vägen och göra stora förändringar i truppen så skulle man gjort det innan säsongen drog igång.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Precis min känsla. Tror inte på något dramatiskt under säsongens gång. Plus att, som jag skriver, det är bara halvtid nu.

   Kommentar avatar
   Per, 6 månader sedanSvara

   Jag behövde inte ens 10-15 matcher för att kunna bedöma att det var ytterst osannolikt att lyckas med något ingen annan lyckats med tidigare, Jesus undantagen som ju gjorde vin av vatten. En ytterligare bonus är den förändrade matchningen av målvakterna. Jag tror det oxå har bidragit till några poäng.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 6 månader sedanSvara

   Per, jag var också tveksam men ville ge det en chans. Det har tycker jag gått bättre än jag trodde men nu är jag orolig.

   Kommentar avatar
   Per, 6 månader sedanSvara

   Även jag var lite positivt överraskad trots att skillnaden egentligen handlar om pp och målvaktspel. Tittar vi i 5-5 har det väl varit slätstruket hela säsongen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   PP och FÖRSVARSspel. Det är det sistnämnda som gett bättre målvaktsspel.

   Kommentar avatar
   Per, 6 månader sedanSvara

   Hur kan du veta att matchningen, dvs att låta den hete stå, inte spelar någon roll? En självklarhet i min värld. Mycket konstig kommentar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Har säkert spelat viss roll med lite längre sjok av matcher, men den stora förbättringen kommer ju av starkare försvarsspel, bättre jobb framför egen bur, långt färre spelvändningar emot. Detta ger ett bättre och tryggare målvaktsspel.

 • Kommentar avatar
  DD, 6 månader sedanSvara

  Ja, inte har det blivit så mycket utveckling... Tyvärr. Jag funderar lite på nästa års trupp redan. Mina funderingar:
  JG - Inte tillräckligt bra för den lön han lyfter. Satsa på JM + 1 ny? Tror inte RR håller med mig dock.
  Patte, bättre men bra nog för sin lön? Vill han stanna om inte brorsan är kvar eller är det en paketdeal?
  Nörstebö, inte tillräckligt bra just nu men är också skadad stup i kvarten. Kanske har gjort sitt?
  Friberg, kan inte ligga kvar på den lön han har. Vill han ändå stanna?
  Rosse, vet inte vad han har för lön men bristen på offensiv oroar
  Stålberg, samma här, vet inte vad han har för lön men lyfter inte i spelet
  Måste ändå lyckas behålla en stomme av spelare men pengar måste frigöras från de som inte presterar till att få in riktiga spetsspelare. Här har RR och Frölunda ett dilemma.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Dilemma var ordet, sa Bull. Detta är ämne för framtida diskussioner.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 6 månader sedanSvara

  Håller med dig i dina reflektioner. Kunde även varit värt att nämna Söderlund i texten, även han har sänkt sitt poängsnitt och verkligen inte fått den utvecklingen klubben hade som mål för honom.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Söderlund är ju ny, inte en av de befintliga spelarna som skulle höja sig. Kommer med i texten om nyförvärv.

   Kommentar avatar
   Nolte, 6 månader sedanSvara

   Aa nej det har du helt rätt i

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 6 månader sedanSvara

  HL, vad hade du gjort om du var sportchef i Frölunda? Hade du försökt bryta med några spelare eller kört vidare? Jag vet att det är svårt och det har gått lite bättre än många trodde men vill hörna höra din åsikt. Alltid intressant att lyssna på kunnigt folk...:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Det är en dels en fråga om tillgång och efterfrågan, vad kan man få in som är bättre, vem vill man i så fall göra sig av med, och finns det i så fall någon klubb som vill ta över den spelarens kontrakt? Svårt. Jag är inte mycket för att agera förhastat, om inte rätt läge hade uppenbarat sig hade jag nog suttit still i båten.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 6 månader sedanSvara

   Jag skulle vilja säga att man inte hade agerat förhastat om man hade agerat nu. Det har gått en halv säsong och vi har inte sett någon förbättring. Jag tycker att man har gett alla en chans att förbättra sig. Men som du säger, finns det inget bättre ledigt så är det ingen idé att göra sig av med folk.

   Kommentar avatar
   Per, 6 månader sedanSvara

   Jag tar för givet att man under hela säsongen har kollat på offensiv spets som en plan b ifall samtalen inte slog väl ut och att man misslyckades med omvandlingen. Allt annat vore ju direkt inkompetent.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Absolut. Det jag menar, jag skulle bli förvånad om det INTE kommer in en forward i vinter.

 • Kommentar avatar
  Svante, 6 månader sedanSvara

  Allt talar ju för sig själv. Statistik ljuger inte.
  Det absolut största misstaget var att man behöll alldeles för många medelspelare som bara gnuggar på och inte producerar ett skit framåt, listan är ganska lång.
  En av de tråkiga bieffekterna är ju att de som inte passar in i den skaran pga annan spelstil ( tänker mest på Tim Söderlund) och en del duktiga juniorer inte får någon istid alls. De hade gjort succé i de flesta andra klubbar som har lite mer utrymme i sina trupper

  • Kommentar avatar
   Emil, 6 månader sedanSvara

   Snabb fråga Leman: om man kollar på siffrorna så har Joel och Hjalle väldigt lika siffror fast i motsatt riktning. Trots det menar du att Joel "absolut tagit ett steg framåt" men att det hos Hjalle inte är någon "remarkabel skillnad". Hur kommer det sig att det är stor skillnad hos den ena men inte den andra när siffrorna är så jämnförbara?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

    Finns mer än siffror. Tycker Joel tagit ett steg framåt i hela sitt agerande, tycker inte Hjalmarsson tagit ett kliv tillbaka.

    Kommentar avatar
    Christoffer, 6 månader sedanSvara

    Sen tror jag man får betänka vilka dom spelade med förra säsongen kontra nu. Jag tror att Hjalles sjunkande siffra beror mest på att han spelade med Mursak vilket dopade hans siffror i slutet av förra säsongen. Likaså kan man fråga sig hur mycket av Joels förbättring beror på att han blivit bättre, kontra det faktum att Lasch inte har en Goalofsson att passa i PP och därför mer passar till Joel.

  • Kommentar avatar
   Johan , 6 månader sedanSvara

   Det var ingen hemlighet att laget var felbyggt redan ifjol vilket märktes inte minst i slutspelet mot Malmö... Målvakter som var för ojämna, alldeles för veka och ostabila backar i egen zon, inga direkt fysiska och rejäla pjäser och för få "riktiga" målgörare och matchvinnare som har det där lilla extra. Vi har Lasch men han blir lite för beroende av att ha någon att slå sina geniala passningar till...

    Kommentar avatar
    Svante, 6 månader sedanSvara

    Övriga lag har 2-3 spelare som bara åker och kämpar, vi har 7-8. Därmed mindre utrymme för de egenskaperna som saknas

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

    Det felbyggda rättade Frölunda till så till vida att fokusera på en stabilare defensiv. Det har man lyckats med ganska bra, målvaktsspelet per automatik betydligt bättre. Däremot är det ju för trubbigt framåt.

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 6 månader sedanSvara

   Är de siffror du jämför med för hela förra säsongen?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

    Ja, Därför är det ju inte en helt relevant jämförelse, därför jag noga poängterar att detta bara är halvtid och att absolut inget är vunnet i december.

    Kommentar avatar
    Anna Agdestein , 6 månader sedanSvara

    Då finns det möjlighet till någon liten förbättring..

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

    Det jag menar, detta är BARA mellantid, bara en indikation, inte på något sätt facit. Viktigt att betänka det.

  • Kommentar avatar
   Hansb, 6 månader sedanSvara

   Kanske bättre att INTE ha samtalen om att bli målskyttar för vissa spelare! Bla Stålberg, Rosse och några till. Har antagligen blivit för stor offensiv press på dessa dessa naturliga defensivspelare. Ett lag ska/bör ju innehålla både grovjobbare och kreativa spelare. Ser mer frustrerat ut idag på plan. Fungerar inte att behöva prestera bättre än sin givna nivå. Nä här har det varit feltänk från ledningen! Va tror ni?

    Kommentar avatar
    Per, 6 månader sedanSvara

    Jag tror på tydliga roller. Du och du ska gnugganoch gneta i bp och mot andras spets. Du och du ska göra mål. Så har man ju jobbat sedan hedenhös. Sandlin undantagen.

    Kommentar avatar
    Hansb, 6 månader sedanSvara

    Daniel, Blir mer rätt så. Men saknar fortfarande målskyttar i dagens lag. Rönnbergs spelsätt verkar också ställa till det för många i laget.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

    Men om man nu saknar naturliga målskyttar blir det ju per automatik viktigt att även spelare som #17, #51 höjer sig.

    Kommentar avatar
    Hansb, 6 månader sedanSvara

    Höjer sig till vad? Önskedrömmar från ledningen men faktum kvarstår

  • Kommentar avatar
   Johan , 6 månader sedanSvara

   Defensiven har förbättrats något snäpp men det spelas fortfarande lite för svårt och naivt emellanåt... Speciellt som nu de senare matcher när spelet inte riktigt stämt. JGs målvaktsspel har inte passat Frölunda alls... Han släpper ofta väldigt mycket returer och går gärna ut ur målet samt går ner väldigt tidigt vilket ofta blir direkt förödande om backarna gått bort sig, inte håller sina markeringar, gjort misstag och inte kan hjälpa honom med returerna.. Nörstebö, Ekbom och Rakshani har inte alls varit lyckade drag hittills...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

    Ja, JG passade verkligen jätteilla i lördags ... ;) Och vad har du för problem med Ekbom? Gör ju precis det han är här för.

    Kommentar avatar
    JK, 6 månader sedanSvara

    Även en blind höna hittar ju rätt Ibland JG

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

    Det där är ju bara trams. Men vill man hålla på med sådant får man givetvis det.

  • Kommentar avatar
   Hansb, 6 månader sedanSvara

   Undrar över arbetet med att signa backbesättningen innan ny backtränare var klar. Hade Nyström? valt dessa nya backar om han fått varit med att bestämma? Eller är det ett arv från Sjöström/Rönnberg? Någon som vet!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

    Näslund, menar du? Klart han var involverad. Klar för Frölunda långt innan det blev officiellt. Delaktig i processen.

  • Kommentar avatar
   Steffo, 6 månader sedanSvara

   För många brunkare..o det här med att ta hit unga spelare som nr 9 o utveckla för att dom sedan ska dra efter 1 säsong.. noll kontinutet..ta hit spelare som är utvecklade o har ett bra cv..o som stannar ..vi lär hamna på plats 6-10 inte så säker vi tar oss till slutspel o kvart ens. Asså ojämna målvakter njaaaa

   • Kommentar avatar
    Daniel B, 6 månader sedanSvara

    Någon som har koll på vilka kontrakt som går ut efter säsongen?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

     Kommer in på det senare, men twinsen, bl.a. Sigalet, båda målvakterna.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 6 månader sedanSvara

     Ok, tack. Alltså, det är klass på dig Leman. Då finns det lite deg att spendera på andra spelare om man väljer att inte förlänga.. men Sigge, paw och Mattsson hade jag förlängt med direkt.

     Kommentar avatar
     Christoffer, 6 månader sedanSvara

     Är inte lika säker på PaW, det är upp till bevis för honom att visa att han kan producera även utan Fagemo.

   • Kommentar avatar
    GöranA , 6 månader sedanSvara

    Laget har presterat precis som väntat denna säsong. Vi kan vinna mot vilket lag som helst men även förlora mot vilket lag som helst. En väldigt jämn SHL i år. Kan bara hoppas vi tar oss till slutspel.

    • Kommentar avatar
     Rallyclay, 6 månader sedanSvara

     Att man inte (än) fått utdelning på de etablerade spelarna kan vara fundersamt. Värre tycker jag det är att man inte fått någon utveckling på de "ungdomar" som var kvar från förra säsongen. Att inte någon av Fjellström, Emanuelsson, Westerlund eller Gunnarsson är ordinarie gör mig mer fundersam. Här måste ju RR & Co ta sig en funderare vad man kunde ha gjort annorlunda. / Claes

     • Kommentar avatar
      GöranE, 6 månader sedanSvara

      Tycker det har gått över förväntan. Är inte orolig egentligen. Den vanliga decembersvackan.. Samma scenario dom senaste säsongerna.
      Blir svårare i slutspelet. Tycker våra forwards är lite lätta att flytta på. Lär inte bli svårare lärdomarna släpper lite på regelbedömningarna..

      • Kommentar avatar
       PS, 6 månader sedanSvara

       Tack för en fin genomgång HL. Nu några egna reflektioner och frågor. Jag är helt medveten om att min kunskap är i bästa fall en fraktion av det som Sjöström och RR besitter men hur tänkte de när de tappade ligans skyttekung (Olofsson), en pålitlig målgörare med ett rakt spel (Grundström) och en kvalitetcenster som snittade ca 1p/match förvisso under kort tid i grundserien (Mursak) och ersatte med en spelare som skulle komma sent in laget (Rhett) och PC som förvisso är en kvalitetspelare men ffa inte värvad för att göra stora poäng? Jag och flera andra här på forumet med högst begränsade kunskaper förutsåg detta. Och om vi nu ska prata sannolikheter, vad är det som talar för att detta impotenta lag ska gå längre i årets slutspel? Ska vi tro att detta lag som agerar fågel ena dagen och fisk det andra ska få till ett jämnt spel i en tight slutspelserie?
       För egen del har jag redan börjat blicka mot nästa säsong. Även om JG varit långt över förväntan ser jag större uppsida hos JM. Sålede ska antingen en toppmålvakt tas in eller så ska JM få förtroendet och man tar in en lovande backup. Backsidan är förvisso bättre defensivt men Sigalet ska inte vara bäste poängback. Här krävs nyförvärv. Forwardssidan består mest av knallskott, mkt åka, kämpa, polera rink men inga mål. Här behöver det rensas rejält. Joel behöver hitta ny roll i en defensiv lina. En ny härförar som tex Sundström bör plockas hem. Jag har förteoende för RR, han har levererat under sin tid här men truppen är svag svag och den skuggan skall till stors delar falla på Sjöström för just nu finns det ingen lagdel i Frölund som är topp 3 i SHL.

       • Kommentar avatar
        Freddan, 6 månader sedanSvara

        När jag kollar upp Frölundas trupp på eliteprospects så är Johan Mattssons status "undisclosed injury, status undisclosed". Leman, vet du nåt om hur läget ser ut för honom?

         Kommentar avatar
         DD, 6 månader sedanSvara

         Ryktades om en ljumskskada. Tror inte det är så allvarlig. Förhoppningsvis tillbaka efter uppehållet men Leman vet nog mer.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

         Inte bara ryktades. det sades till mig från klubbens håll att det var en ljumskskada.

       • Kommentar avatar
        Jensa, 6 månader sedanSvara

        @HL Om +0.17 för Joel är "ett steg framåt" så måste väl -0.13 vara något annat än "Ingen remarkabel skillnad" för Hjalmarsson ?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

         Se ovan. Finns mer än bara poäng.

       • Kommentar avatar
        A, 6 månader sedanSvara

        Har någon koll på Brno laguppställning inför ikväll? Spelar Erat och plekanec idag?

        • Kommentar avatar
         A, 6 månader sedanSvara

         Har någon koll på Brno laguppställning inför ikväll? Spelar Erat och plekanec idag?

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

          Ej anmälda senast jag kollade på championshockeyleague punkt com. Så jag tror inte det.

        • Kommentar avatar
         Anders Olsson, 6 månader sedanSvara

         Jo lite det som många av oss trott, ett något bättre försvar men tappat topparna offensivt. Man kan ju också tillägga att det verkar vara svårare att göra mål i årets SHL än på länge. 2 giftiga avslutare så kan vi ha en chans i ett slutspel.

         • Kommentar avatar
          Peter, 6 månader sedanSvara

          Tror Frölunda sätt i rävsaxen med flera dyra kontrakt som dom inte kunde göra något åt, att sparka spelare hade varit ekonomisk ohållbart!
          Där av har vi den trupp vi har, många kontrakt går ut i vår och då kommer det hända saker tro mig.
          Men tills dess får Rönnberg och kompani göra det bästa av situationen.
          Och självklart vet och ser Frölunda att klubben har gjort flera fel värvningar men tyvärr inte helt enkelt att rätta till.

          • Kommentar avatar
           mike, 6 månader sedanSvara

           Avdelning Bonus 2 är ganska talande. Samtidigt givetvis positivt gällande Sigalet själv, och hans spel - å andra sidan en svidande påminnelse om hur bleka många av våra forwards är poängmässigt. Då halva säsongen har gått, känns det ganska oroande, även om det precis är som du säger, att inget avgörs nu. Statistiken talar ju dock inte för laget i alla fall, om man säger så. Får innerligt hoppas på en bättre andra halva.

           • Kommentar avatar
            Danne#1, 6 månader sedanSvara

            Håller med de flesta här inne. Självklart är
            årets lagbygge ett resultat av idiotiska kontrakt skrivna föregående säsong/-er. Dock visste vi att offensiven kommer bli problematiskt. Kan ju vem som helst räkna ut med de spelartapp man haft från i våras. Ingen är ersatt. PC är guld värd,
            Men knappast en spelare att bygga poängprosuktionen på. Ehn, Lias, Mursak, Bergenheim, Olofsson, Grundström, Dahlin bla. 6 spelare som skulle kunna bilda 1-2 lines i vilket lag som helst i AS. Ersatts med... Rhett? Tror ärligt talat att RR är väldigt oroad och bekymrad över forwards prestation. Inte bara sett till poäng, utan även till det individuella spelet. För lite ”egen påverkan” och för mycket bröta och tuta.
            Ser oxå fram emot nästa säsong. Finns inte att denna trupp tar sig till en semifinal. Kommer bli en kamp för att nå slutspel. Tyvärr. Viljan finns, men den individuella kunskapen saknas. Bara att se statistik under förra och denna säsong. Inget händer ”bara sådär” hos en spelare med tydlig roll och kvalitet. Önska kan man, men bara korkat och naivt.

             Kommentar avatar
             Jenny, 6 månader sedanSvara

             Helt korrekt.

           • Kommentar avatar
            Lövet, 6 månader sedanSvara

            Vi får nog finna oss i att spelet kommer att se ut som det gör ett par säsonger till. För många som har långa kontrakt av de som inte gör poång i laget just nu.

            • Kommentar avatar
             Lövet, 6 månader sedanSvara

             Vi får nog finna oss i att spelet kommer att se ut som det gör ett par säsonger till. För många som har långa kontrakt av de som inte gör poång i laget just nu.

             • Kommentar avatar
              David, 6 månader sedanSvara

              För att knyta an till Lövet ovan vore det intressant att även lista tid kvar på kontraktet!


              Lämna en kommentar