I eftermiddag pinkas det lite revir i Bohuslän


► I fjol var Färjestad snäppet vassare än Frölunda i Strömstad Hockey Classic. Frölunda kontrade och var bättre när slutspelet i SHL avgjordes.
► Resultatet i dag säger i princip ingenting över tid. Men just där och då, från 16.00 och drygt två timmar framåt, kan det bli hett på isen. Prestige, pinka revir. Och en och annan indikation kan vi få.
► Nedan klargör jag även lite om Frölunda, Got Event och det där hyresavtalet.

Rakapuckar.com bild

En buckla står på spel, både Frölunda och Färjestad har tre poäng i Strömstad Hockey Classic, den som tar flest pinnar i dag får lyfta trofén. 


FÄRJESTAD VANN 3–1 förra säsongen i Strömstad Hockey Classic, då var det Frölunda som hade schemat emot sig, alltså matcher två dagar i rad.

I år är det Frölunda som fått fredagen som vilodag.

Det kan förstås spela roll.

Benen hos Johan Ryno & Co kan kännas en aning tyngre i eftermiddag. Kanske. Vem vet. Och vem vet vad Frölundas förändringar i laget (stjärnor står över, se nedan) betyder?

Låt mig ånyo poängtera:

Träningsmatcher är kul, man hittar indikationer på ditt och datt, men slutsatserna bör man vara försiktig med.

Ta Leksand som exempel, Roger Melins nykomlingsgäng har inte vunnit än på försäsongen, 2–5 mot Frölunda följdes upp av 1–5 mot Färjestad, men vore jag leksing hade jag inte legat sömnlös.

Melin har testat sitt lag, försökt spela hockey, mätt sina krafter utan att satsa på någon tajt defensiv, sett vad som fungerat, vad som inte gjort det, vad som behövs jobbas på, åtgärdas och så vidare.

Jag vidhåller att jag tycker Leksand ser allt annat än dåligt ut.

Rakapuckar.com bild

Däremot är det så många SHL-lag som i förväg verkar så starka att det kan bli jobbigt för dalalaget ändå, men … dra tunga slutsatser så här års? Nix pix. Inte jag i alla fall.

Det jag gillade med Frölunda i torsdags var hur man satt ihop, att det fanns lite ordning och reda i defensiven, fantasi i anfallsspelet.

I alla fall där och då.

Lördag eftermiddag? Säg det. Låt oss kika på tendenserna, leta efter de små stegen framåt, ungefär som Johan Pennerborn & Co i Färjestad gjorde på fredagen.

5–1 på tavlan var väl kul, men betydligt viktigare: attacken in på mål, viljan att betala priset, skapa lite kaos framför motståndarmålet, den fanns.

Att sedan utdelningen också kom var givetvis kul. Men inte viktigast. 

Att Färjestad – och Frölunda – gärna vill vinna i dag för att markera, pinka revir, ha en roligare hemresa, det är självklart. Där och då går lagen för fullt.

Men vem som jublar i dag säger ytterst lite om hur det kommer gå när det väl gäller i vinter.

2,30 för Frölundaseger, 2,50 för Färjestadvinst. Läget hos Coolbet för tillfället. Känner ni att det är vettigt? Mm, verkar så, tycker jag.

Gynna gärna min partner om ni vill sätta en liten slant.

Direktlänk till hockeyoddsen här.

Fint välkomsterbjudande här.

C More Hockey sänder, nedsläpp 16.00.

***


Känner ni igen den här leksingen? Japp, Anders Albertsson, evenemangsansvarig på Got Event.

Han var möjligen inte helnöjd med sin fredagskväll i Bohuslän.

Kanske är han heller inte till freds med med att hans bolag och Frölunda har en del kvar att göra i hyresförhandlingarna med Frölunda?

Nå, det löser sig före 14/9. Så klart. Det ska ni inte fundera över. Och Frölundaborg, där löper avtalet på, det är ett separat sådant, det hade jag missat.

Skulle Frölunda och Got Event inte vara överens före SHL-premiären (och jag finner det svårt att tro) så kommer med all sannolikhet matcherna ändå att spelas i Scandinavium; praxis mellan tvistande parter är att man låser en summa pengar, sedan får den justeras uppåt eller nedåt när avtalet är klart.

Rakapuckar.com bild

––––––

COOLBET är ett av få bolag som har flertalet egna lokala oddssättare. Tack vare detta kan man erbjuda ett enormt stort utbud på svensk hockey där du hittar odds från SHL ner till division II. 
Du kan dessutom se hur andra har spelat på en specifik match, och med en enkel knapptryckning placera samma spel med den insats du själv väljer. 
Du har även fri tillgång till flera olika verktyg som hjälper dig att hålla spelandet på en nivå som du känner dig bekväm med.
Välkommen till Coolbet för en roligare och säkrare spelupplevelse!

––––––

Färjestad saknade sjuka Ville Leskinen och Jesper Olofsson mot Leksand, så även i dag. Markus Svensson in i målet. 

Frölunda får inte med Brandon Gormley (något muskulärt) i dag heller, plockar in Joel Mustonen och Sebastian Stålberg (stod över senast) men väljer att vila två tunga namn på forwardssidan: Ryan Lasch och Rhett Rakhshani, dessutom är Nicklas Lasu sjuk.

Inga konstigheter, det är försäsong, bra chans för Lucas Raymond och Karl Henriksson (som går in för Lasu) att verkligen få speltid.

Kul att Raymond får lira med "sin" center i juniorlandslaget: Henriksson. Simon Hjalmarsson klok tredje länk.

Stålberg går för övrigt in på Rakhshanis plats, Samuel Fagemo fortsätter med Johan Sundström och Mats Rosseli Olsen.

Ingen Julius Bergman (sjuk)i dag, Filip Persson sjundeback. Hoppas han får mer istid än mot Växjö, jag har gillat vad jag sett av Lidköpingskillen på träningarna.

Ny chans för Niklas Rubin i Frölundas mål. Spännande att se. Lovade ju rätt gott i Kungsbacka.

I Färjestad tittar jag alltid lite extra på skönt ilskne Gustav Rydahl, ex-frölundaiten som fick lite av ett genombrott förra vintern. Han fortsatte vara ilsken – men spelade även bra hockey.

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

***

Jag ser faktiskt Frölunda–Färjestad framför TV:n, av olika anledningar är jag inte i Lionshov i lilla Skee strax utanför Strömstad. Man ser bra här hemma, och jag lovar ge er en så vettig analys jag kan.

Ni som håller er på hemmaplan och vill se matchen ute på lokal, då tipsar jag om O’Learys Avenyn.

Här visas alla Frölundas matcher, skön miljö, go’ personal.

Förresten så ska ni ha fått ett nyhetsbrev, ni som är anmälda till sådana. 

***

Häng gärna med på Twitter, på Instagram, på Facebook

  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
17 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Manne, 11 månader sedanSvara

  Lätt att dra på sig lite mildare skador så här i början på säsongen, som Gormley.
  Leman: Vet du vad det är med honom? Har för mig att du skrev om det tidigare, men minns inte. Var det inte ljumskarna?
  Rubin är en diamant. Kommer visa sig ännu en gång ikväll.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Vet bara att det är/var en sträckning, något muskulärt. Verkade inte allvarligt, försäsongsgrej, typ. Antingen spel i dag, eller i CHL. Kan mycket väl vara ljumske, ja.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

  Vad är det för idiotisk tid på CHL-matchen på fredag? 18.00.... gissar att TV styr men så infernaliskt dum tid... folk hinner ju knappt hem från jobb o skola o sen ska man åka 12 mil med....

  • Kommentar avatar
   Rallyclay, 11 månader sedanSvara

   Hoppas jag får till det idag och kan se matchen. Missat alla 3 innan och det känns sådär. Försäsong är försäsong men alltid lika skönt att skå vissa lag :-) / Claes

   • Kommentar avatar
    Janne, 11 månader sedanSvara

    Haha så dom förhandlar med en Leksing alltså om hyran...
    Switchade men har höjt min nivå till 50 denna säsong pga att jag tycker du släpper mer saker nu än förra året. :_)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Haha ... nä, Abbe är nog inte med och förhandlar. Han är ansvarig för evenemangen. Finns VD som förhandlar om hyror m.m. Tacksam för din höjning. ;)

   • Kommentar avatar
    DD, 11 månader sedanSvara

    Tror på en jämn match. FBK duktiga offensivt som vanligt. Deras utmaning blir att höja sig till slutspelet. Spelade långt under sin kapacitet i slutspelet. Det blir en utmaning för Pennerborn att rätta till det. Precis som Rönnberg har fått lära sig den hårda vägen att bli en bättre matchcoach.
    Swishade in 60 riksdaler till den eminente Leman.

    • Kommentar avatar
     Conta, 11 månader sedanSvara

     Hoppas Frölunda visar löfbergs lila sörplarna var skåpet ska stå.

     • Kommentar avatar
      Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

      Förlorar Frölunda har de väl kört ett hårt pass innan. Vem vi se sega ben. Har Frölunda kört 4 pass på förmiddagen innan pucken släpps idag? Eller var det 5? Begav mig till hills istället för att följa stensson.
      Hoppas åndå Raymond tar en ordinarie plats snart. Han gnäller inte utan bara kör.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Du brukar ofta ha en del klokt att säga. I dag var du bara fånig. Hoppas det var en tillfällighet.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

       Ibland blir det så. Men kan ju knappast fungera som ursäkt om laget inte presterar mot FBK som lirade i går. Då är det bättre att säg att motståndaren var bättre och gratulera till segern. Speciellt när det är sk oviktiga träningsmatcher.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Om du läste texten (vilket inte riktigt verkar vara fallet) så är det Färjestad som möjligen kan ha tyngre ben i dag, detta eftersom laget spelar två matcher på två dagar medan Frölunda var spelledigt i går.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

       Nu menar jag inte din text specifikt utan snarare hur Roger Rönnberg, och även ibland media runt Frölunda faställer det. Jag läser massor om hockey och med samtliga lag och är jag säker på att även du gör. Flera gånger per år används det argument från Frölunda eller media som en förklarar förluster med att de är i en tung träningsperiod. Inga andra klubbar pratar om det årligen. Det blir ju komiskt år efter år och man måste ju kunna ifrågasätta det och skämta om det så inte kidsen tar efter. Bättre att analysera spelet. Ta förlusten. Erkänna sig besegrad och gå vidare till nästa chans.

       Kommentar avatar
       Per, 11 månader sedanSvara

       Leman, om du har ett öppet forum och ibland tom efterlyser åsikter som inte är identiska med dina egna kanske du skulle ligga lågt med att förminska de som tar av sin tid, helt utan tiggeri, och förgyller ditt forum?

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Det enda jag begär är att man läser texten först. Nu syftade ju herr Lakers på andra texter, och då är allt gott, lugnt och fint. Herr Lakers vet att jag uppskattar hans medverkan här, ofta intressanta tankar. Vad gäller dig så vet jag ju att du har väldigt speciella glasögon ... ;) Du gillar mest att utttrycka dig nedlåtande om mig. Det är helt okej. Som sagt: här är öppet. :)

       Kommentar avatar
       Manne , 11 månader sedanSvara

       Håll dig till ditt lag Herr Lakers.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Hey, inte alls så, herr Lakers är mer än välkommen, ofta intressanta åsikter.

     • Kommentar avatar
      Svante, 11 månader sedanSvara

      Ingen Lasch och ingen Rhett. Synd

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Klokt, menar jag.

       Kommentar avatar
       Svante, 11 månader sedanSvara

       Möjligt. Men för oss som vill se de bästa spelarna är det synd

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Kommer gott om tid för det. Mer spännande så här års, tycker jag, att se Raymond, Henriksson.

       Kommentar avatar
       Svante, 11 månader sedanSvara

       Vilar Färjestad några?

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Skrev i texten om sjuka Ville Leskinen och Jesper Olofsson.

     • Kommentar avatar
      Daniel B, 11 månader sedanSvara

      HL, vet du om frölunda var helt lediga igår och idag eller har man tränat?

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Tror bara det var värmning i dag. Men jag ska inte svära på det. Kanske kort träning i går. Har inte kollat. Flåt ...

       Kommentar avatar
       Daniel B, 11 månader sedanSvara

       Lugnt bäste HL. Du kan inte ha koll på allt. Som du skriver, oavsett hur det går idag så ska man inte ta det så allvarligt. Jag väntar till feb/mars. Märkte vi förra säsongen om inte annat..:)

     • Kommentar avatar
      Rw, 11 månader sedanSvara

      Känns lite spel på ett mål hittills.

      • Kommentar avatar
       Svante, 11 månader sedanSvara

       Ett mer ordinarie FBK leder rättvist

       • Kommentar avatar
        David, 11 månader sedanSvara

        Färjestad ser bra ut.

         Kommentar avatar
         Svante, 11 månader sedanSvara

         Samtidigt som Frölunda ser mindre bra ut:)

         Kommentar avatar
         David, 11 månader sedanSvara

         Jo det är sant :(

       • Kommentar avatar
        Manne, 11 månader sedanSvara

        Rubin läser fullständigt sönder Lindqvist. Han har bara en variant och det är lågt på plocksidan.

        • Kommentar avatar
         Manne, 11 månader sedanSvara

         Om Fagemo blir kvar där borta på andra sidan, då måste vi hitta en ersättare. Han betyder alldeles för mycket för att inte ersättas. Hoppas såklart att han blir kvar, då skulle han utvecklas ytterligare.

         • Kommentar avatar
          Christoffer , 11 månader sedanSvara

          Fan va hårt Färjestad måste tränat i periodpausen...

           Kommentar avatar
           Ida, 11 månader sedanSvara

           Uppenbarligen tar M.Svensson i FBK väldigt "bra hand om sin kropp" enligt Cmore kommentatorn. Ja...de andra målvakterna i SHL knäcker en bärs innan match eller hur menar han ?

           Kommentar avatar
           Conta, 11 månader sedanSvara

           Cmore är fullt av enögda Ida, inget nytt det.

           Kommentar avatar
           Manne , 11 månader sedanSvara

           Han pratade om Svensson och att då nämna det, är väl inget fel.

         • Kommentar avatar
          Conta, 11 månader sedanSvara

          Gött mos. 3-1 till Frölunda.
          Pöjkerne från löfbergs lila får åka hem till solnedgång i Karlstad

          • Kommentar avatar
           Allen, 11 månader sedanSvara

           Måste säga att trots att det är träningsmatch så ser Rubin väldigt stabil ut. Kul! Hoppas det håller i sig när han får chansen i serien.

            Kommentar avatar
            Rw, 11 månader sedanSvara

            Håller med, Rubin ser riktigt bra ut.


          Lämna en kommentar