Frölunda kan få en katapulteffekt in i SHL


► Det var så mycket som var väldigt bra med Frölundas festföreställning mot Färjestad. 
► Katapulteffekten in i SHL kan bli massiv.
► Synd på den trista avslutningen. Man spottar inte på en motståndare som ligger ner. Tur det bara var en omdömeslös individ som låg bakom eländet och inte något föreningen stod bakom.
► Här mina fem bästa från i går, och en massa annat.

Rakapuckar.com bild

Skrattar bäst som skrattar sig. Brandon Gormley kom tillbaka från skadebekymmer och stod för en strålande insats. Foto: SVT (skärmdump)


NÄR ALLT STOD på spel, när ryggarna var mot väggen, när CHL-säsongen hängde på en skör tråd, då plockade Frölunda fram det bästa jag sett i höst, det bästa jag sett sedan någon av de allra starkaste insatserna i slutspelet förra säsongen.

Joel Lundqvists ögon var mörkare än någonsin, lagkamraterna förstod allvaret, och än en gång lyckades Frölunda maxprestera när det gällde som mest.

Att vända till seger, att prestera så bra, att uppnå framgången, att gå vidare i CHL, det är förstås en enorm självförtroendekick att ta med sig in i SHL.

Men inte bara det, såg ni hur Frölunda var framgångsrikt?

Enkelt och snabbt spel i egen zon, inget kladd, inget stillastående, tempot drevs upp, pucken skulle framåt, framåt, fraamååååt – och det så fort det någonsin gick.

Rakapuckar.com bild

Det var till och med okej att chippa ut puckar för att inte riska något, för att hålla uppe tempot. Precis som i slutspelet.

Offensiven var rörlig, inte bara att raketmotorerna var påkopplade, det fanns fantasi, det fanns en vilja att ta pucken på mål, gå för returer. Ja, det valdes fortfarande bort lägen, men det var sju klasser bättre än tidigare.

Sedan fick Frölunda god hjälp av Färjestads dåliga disciplin (Linus Johansson, Johan Ivarsson), men i gengäld var ju det egna power play-spelet sylvasst. 

Jag sitter fortfarande och är glad för att jag fick vara med om en sådan hockeymatch.

Den hade det mesta.

Färjestadssupportrar får ursäkta, jag syftar inte på själva resultatet utan dramaturgin, för den var något utöver det vanliga.

Rakapuckar.com bild

Som om inte det faktum att 3–6 till slut blev 11–8 var nog så klev alltså killen som gjorde självmål i första perioden fram och satte tre baljor i den tredje – två av dem inom loppet av 1.11!

Nicklas Lasu, alltså.

Ni förstår ju själva, den här matchen … den sitter kvar ett tag.   

***

Om ni missade i går – här kan ni se, höra och läsa lite vad Nicklas Lasu tyckte.

*** 

Det blir Biel-Bienne i kvartsfinal, laget från Schweiz slog Augsburg efter förlängning. Spelare ni kanske känner till i Biel-Bienne: Anssi SalmelaToni RajalaDavid Ullström.

Biel-Bienne vann sin grupp (Tappara, Klagenfurt, Frisk Asker) på hela 15 poäng, så Frölunda (13) börjar hemma, tredje eller fjärde december. Retur i Schweiz veckan efter.

Övriga kvartsfinaler:
Djurgården–Red Bull München/Junost Minsk
* Spelas i dag, står 3–2 till tyskarna.
Zug–Mountfield
* Calle Klingbergs gäng vidare. 
Luleå–Lausanne
* Här finns semifinalmotståndaren om Frölunda går vidare.

Rakapuckar.com bild

***

Ännu en seger för Frölunda: de tre ”skadade” spelarna höll, alltså Theodor Lennström, Brandon Gormley och Joel Lundqvist. Och inte bara det – de var bra.

Lovar gott.

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

***

Hemmasupportrarna i Frölundaborg gjorde verkligen ett fantastiskt jobb i går. Vilket liv, vilket tryck! Vilket privilegium att få sitta och jobba en sådan kväll.

***

Det såg bra ut när Samuel Fagemo kom in med Johan Sundström och Patrik Carlsson. Riktigt bra. Fagemos bästa insats på ett tag.  

***
8–2, men det var jämnt och ovisst fram till att Johan Ivarsson drog på sig den där onödiga 2+2-utvisningen när han såg siffrorna på Nicklas Lasu men ändå tacklade i ryggen. Det stod 4–2 då. Fördel Färjestad, med ungefär 14 minuter kvar. Värt att minnas. 

På bilden till höger skakar Lasu tass med Färjestads Martin Johansson efter matchen.

***

Okej, mina fem bästa i Frölunda; svårt, många var aktuella, men så här blev det:

1 – Nicklas Lasu
* Behövs inte så mycket mer motivering, va? Matchvinnare om det någonsin fanns en.

2 – Brandon Gormley
* Vilken comeback! Satte han en fot fel? Rörlig, ständigt delaktig, såg ni förarbetet till 4–1?
 

Ryan Lasch efter sitt fräcka 3–1-mål. Foto: SVT (skärmdump) 

3 – Ryan Lasch
* Spelgeniet som styr PP, som även i fem mot fem har så mycket bevakning att andra får ytor. 3–1-målet – briljant.

4 – Joel Mustonen
* Fortsätter få ut mycket mer än tidigare av sin aldrig sinande energi, kommer närmare mål, tar avsluten, agerar hetare. Väl värd sitt 4–1-mål.

5 – Patrik Carlsson
* Även ”Purre” lyfte ett snäpp den här kvällen, involverad, företagsam, smart, som vid 1–0.

Rakapuckar.com bild

***

Till sist – tack och lov att debaclet på slutsignal bara berodde på en omdömeslös individ och inte var något Frölunda stod bakom.

Snyggt av Frölundas presschef Peter Kymmer att snabbt skicka en ursäkt (en bra sådan, klicka upp den och läs själva, från Nya Wermlands-Tidningen).

För den som missat:

”Torparrock” spelades inne i arenan direkt efter matchen. ”Håhåjaja …det blåser i träa”, ni vet. Sven-Ingvars-låten som blivit synonym med Färjestadsmål.

Så här ser jag det:

## Det var att håna en besegrad motståndare, att spotta på en som redan ligger ner.

## Man måste vara en så in i helsike mycket större vinnare än så.

## Om man i triumfens ögonblick känner behov att håna den som förlorat – då är man en liten människa.

Att spela småtykna trudelutter mitt under match när en spelare blir utvisad, typ ”Känn ingen sorg för mig, Göteborg” när en frölundait åker ut, det köper jag.

Men att efter en 8–2-match, efter en makalös vändning, efter en fantastisk slutspelsmatch … att då välja att pissa på sin motståndare på det sättet, det var ett lågvattenmärke. 

Tack och lov var det en individs hjärnsläpp, inget mer än så. Färjestad har fått sin ursäkt. Då kan vi släppa och gå vidare.

Dock: att några unga killar i mitt Twitterflöde tycker det hör till att håna motståndare, till och med så här grovt, det gör mig sorgsen. Jag hoppas innerligt att vuxenlivet lär dem att man mår bättre själv när man respekterar andra.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
60 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Myser fortfarande över gårdagens fullkomliga urladdning. Att det bara va dryga 3500 på läktaren va ingen som märktes då det va riktigt bra tryck ändå, dock tycker jag synd om dom dryga 2500 som kunde tagit chansen och varit med men som stannade hemma, för det här va mäktigt! Måste säga att jag verkligen gillar att kolla på ishockey i Borgen, man kommer närmre isen, det upplevs således som att det går snabbare och det blir ett riktigt fint tryck i ”garaget”

   Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Den bästa hockeyn spelas i borgen, inget nytt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Fantastiskt att se hockey i Borgen när det är så här. Fansen på plats gjorde massor för att skapa en underbar stämning.

   Kommentar avatar
   Fredrik, 1 år sedanSvara

   Jag satt med gåshud på armarna framför TVn och önskade att jag hade haft möjligheten att åka till hemstaden. men 55 mil enkel väg med stundande arbete idag gjorde det omöjligt denna gång. Men dra åt ________ vilken match! Gåshud i flera minuter efter målen i sista perioden tack vare klacken/publiken.

 • Kommentar avatar
  Pierre, 1 år sedanSvara

  Det var bara en låt man spelade man har ju inte gjort något annat.

  • Kommentar avatar
   Robertino Hökklo, 1 år sedanSvara

   "till och med så här grovt". Nej, grovt var det inte alls. Det é rivalitet och det é bara en låt som spelas. Att Frölunda går ut och ber om ursäkt för en sådan småsak och sedan dessutom censurerar och bannlyser låten från kommande matcher é helt fel väg att gå.
   Jag håller med Sanny Lindström här fullständigt. In och läs om du/ni inte har läst den. Att kalla den musiken för grovt é enligt mig galet. Om Färjestad hade gjort samma sak hade jag inte reagerat nämnvärt. Malmös mållåt gör mig mer kränkt och illamående, men inte fasiken vill jag att den ska censureras. Döda inte rivaliteten! Sluta med censuren!

    Kommentar avatar
    R. , 1 år sedanSvara

    Låt andra syssla med sånt, syftet med att spela var uppenbart, att håna, har inte med idltt att göra, rivalitet är något annat.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Precis så, syftet var att håna, att förlöjliga. Bedrövligt.

    Kommentar avatar
    Henrik , 1 år sedanSvara

    Leman - bör inte Linköping be om ursäkt till Rögle för att de ”snott” deras mållåt? Tycker du är löjlig nu. En vanlig låt kan knappast förknippas så där mycket med ett lag. Och det vet du.

    Kommentar avatar
    Floyd , 1 år sedanSvara

    För mig är det humor på hög nivå;) o definitivt inget att bli kränkt för..,har ju sedan länge varit diverse ”hyss” mellan vf och fbk, hör liksom till..,

    Kommentar avatar
    Svenne, 1 år sedanSvara

    Förlöjliga? Kränka? Man baxnar av alla lättkränkta människor i landet.

  • Kommentar avatar
   Dallasm3, 1 år sedanSvara

   HL, är det verkligen så farligt att spela en låt? Köper ditt resonemang fullt ut om det hade varit final. Men det är väl sånt som bygger en liten rolig rivalitet mellan dessa lag så att nästa "derby" blir en ännu större publikfest.

   • Kommentar avatar
    Mattias L, 1 år sedanSvara

    Snappade upp efter matchen att man i SVT var inne på att det var en tuff utvisning på Ivarsson, att ”Lasu satte sig i en tuff situation”, när han var ”den där halvmetern från sargen”. Som jag upplevde det var väl Lasu i princip vid sargen och det var väl snarare Ivarsson som satte sig i en dum situation när han tryckte till med armarna mot huvudet? Kändes helt onödigt, och även om det absolut inte var det värsta jag sett var väl utvisningen odiskutabel i mina ögon. Kanske färgade, men... nja.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Helt odiskutabel. Ivarsson såg siffrorna, såg att Lasu var låg, hade tid att inte trycka till. Tyckte jag.

     Kommentar avatar
     Nolte, 1 år sedanSvara

     Ja i det här fallet så va det ju inte så att Lasu vände upp ryggen precis innan tacklingen utan han hade ryggen emot Ivarsson hela vägen och då går man inte in på det viset, då får man tackla smartare.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Precis min åsikt. :)

     Kommentar avatar
     Mattias L, 1 år sedanSvara

     Då är vi eniga, alla tre :-)

     Kommentar avatar
     Jock, 1 år sedanSvara

     Ja jag blev riktigt irriterad på studion där faktiskt. hetsen har nästan vänt nu från att "alla tacklingar i ryggen är fula" till att "alla spelare måste skydda sig bättre" det är en farlig väg för då kommer de fula tacklingarna att frodas igen. Denna tackling kommer med tryck i huvudet trots att Ivarsson ser Lasus rygg hela vägen. Absolut inte det fulaste man sett, men väl värt sin 2+2 (inget mer, inget mindre)

   • Kommentar avatar
    DD, 1 år sedanSvara

    Tror det är en nyttig match för båda lagen. För Frölunda bygger det självförtroende, visar hur bra man är när man är som bäst, hur man får upp effektiviteten när alla driver framåt.
    För FBK kan det ändå vara en bra näsbränna. Att se att de har en bit kvar om ska komma upp i den nivå som mästarna besitter när de är som bäst.
    Menar du verkligen att det här är att pissa på nån, Henrik? Förväntade mig att du hade lite mer högt i tak. Jag ser det mer som en gliring. Blir man kränkt över detta, då blir man nog väldigt lätt kränkt. Måste man åka runt och försöka bli kränkt? Läs Sannys krönika så ser du att spelare nog ger fan i detta, mer än att de kommer att vara laddade till max när lagen möts nästa lag.
    Kul att se hur bra Lasu kan prestera i en sådan här avgörande match.

     Kommentar avatar
     Svante, 1 år sedanSvara

     Viktigt att tycka samma som twittermaffian

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Ja, det verkar vara så, viktigt att tycka samma. Jag tycks stå rätt ensam här mot folk som tycker man ska pissa på den som ligger. Det har noll med kränkthet att göra, det har med respekt att göra. Kan man inte avhålla sig från hån i vinstens ögonblick – då är man fan liten.

     Kommentar avatar
     DD, 1 år sedanSvara

     Sluta förminska andras åsikter. Det är rätt osmakligt, Henrik. Visst kan jag hålla med om att det är lite onödigt, men att få det till att "pissa på någon", ja, då tycker jag att man är lättkränkt. Självklart kan man visa mer respekt men det här är långt långt ifrån att vara en stor grej. Och ja, det skulle jag också tycka om FBK spelade någon låt för att "håna" FHC, vilket ju görs frekvent för den delen, eller ramsor som "hata Göteborg". Att pissa på någon, då tycker jag det är på nivån att man i en intervju säger typ att "Idag pissade vi på dom" eller "de spelade som kärringar" eller något åt det hållet. Men... Vi tycker olika. Inte svårare än så.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Jag förminskar inte, konstaterar bara faktum: känner man behov att i vinstens stund håna och förlöjliga motståndare snarare än att visa respekt, då ÄR man en liten människa. Sedan kan man argumentera emot och säga att detta var inte på den nivån, att det var "kul" och hahaha ... fair enough, vi tycker olika. Gott så.

     Kommentar avatar
     Per, 1 år sedanSvara

     Leman brukar förnedra dem som inte tycker som han. Vilket är stor humor nu när han själv sätter sig på piedestalen och dömer ut valet av musik och personer som tyckte valet var roligt. Landet lättkränkt.

     Kommentar avatar
     Gurun, 1 år sedanSvara

     Kan inte påstå att låtspelandet skulle likställas med att "pissa på någon". Tycker inte att det var så farligt. Mer humoristiskt. Synd att översittar-mentatliteten och viljan att alltid visa vem som har "rätt" åsikt, allt för ofta lyser igenom. Det tar udden av en annars bra blogg. Kanske lägga mer mindre fokus på att kommentera?

     Kommentar avatar
     Benji, 1 år sedanSvara

     HL det är ingen stor sak som ger sur eftersmak, rasism bråk efter slutsignal mm är mycket viktigare. Säkert tänkte personen som spelade låten att det var en liten lustighet självklart inte att pussa på någon. Jag tycker snarare det blir kul att se hur FBK kontrar!!! Lite gliringar och bus hör till. Jag lovar dig det finns större problem inom hockeyn. Alla påhopp på domare mm. Spelare som är helt respektlösa i sitt uppträdande, spelare som filmar och förstärker där har vi problem.. håller med dig att det var en fantastiskt rolig match att se och din analys bra som vanligt! Trevlig dag

     Kommentar avatar
     Sothöna , 1 år sedanSvara

     Per har precis som Henke konstant otur när de tänker. Leman förnedrar ingen överhuvudtaget.

     Kommentar avatar
     Fredrik Lisberger, 1 år sedanSvara

     Jag lär vara ensam om det här men jag ser då inte spelandet av torparrock som ett hån eller förlöjligande av FBK. Ser det snarare som ett bevis på respekt för motståndarna när man plagierar deras egen hyllning till segern. Det har blivit lite "Svenskt" att rasa över minsta lilla...det är en sorglig utveckling kan jag tycka.

   • Kommentar avatar
    Rallyclay, 1 år sedanSvara

    Såg de två första perioderna men gick sedan och tränade då paltkoman var svår :-). Grymt förvånad när jag kollade resultatet efter passet. Sicken tredje period jag missade! Bra jobbat där Frölunda. Spelade Raymond ingenting? / Claes

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Raymond inte ens med i truppen.

     Kommentar avatar
     Rallyclay, 1 år sedanSvara

     OK, du märkte min intressenivå för denna matchen :-) November är tung när man bor borta varje vecka. / Claes

   • Kommentar avatar
    Bengan, 1 år sedanSvara

    Tycker låten var lite onödig och det var rätt att be om ursäkt, kan knappt vänta tills nästa match mellan lagen, rivaliteten minskar inte av detta även om jag tror som Sanny att ingen spelare bryr sig. En härlig kväll var det, dina fem är inte så mycket att säga om, fanns många att välja på.

    • Kommentar avatar
     Svante, 1 år sedanSvara

     I det lättkränktas land är allt möjligt.
     Varför används orden håna och spotta på nån som ligger. Humorlösa människor

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Tragisk kommentar, Svante. Detta har INGET med lättkränkthet att göra, det har med respekt att göra.

      Kommentar avatar
      Svante, 1 år sedanSvara

      Tragisk? Haha

      Kommentar avatar
      Micke, 1 år sedanSvara

      Jag tycker det var onödigt. Kan man inte bara glädjas åt vinsten och det fantastiska spelet vi visade upp. Det är en fråga om respekt. Hade detta hänt i exempelvis NHL så hade det utbrutit lynchstämning. Men det är mitt sätt att se på saken. Alla tycker olika, och det är väl så det ska vara.

      Kommentar avatar
      Per, 1 år sedanSvara

      Lägg av nu Leman! Du behöver visa människor mer respekt. Din härskarteknik är för sorglig att läsa.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Det är synd att du tycker det är så viktigt att stå upp för rätten att håna och bete sig illa. Men ... alla är vi olika.

      Kommentar avatar
      Markus, 1 år sedanSvara

      Till Per: Härskarteknik? Allvarligt nu. Lemans blogg. Passar det inte, läs inte. Och vad gäller musiken så var det osmakligt. Finns 0 anledningar att ha skoj på en motståndares bekostnad när man precis kört över dem med 8-2.

      Kommentar avatar
      R. , 1 år sedanSvara

      Att håna andra tas upenbarligen som en rättighet, klart att man får tycka olika, men i alla mänskliga relationer är grundbulten respekt, vad var det Bamse sa?

    • Kommentar avatar
     Tobias, 1 år sedanSvara

     Detta landet o dess moral panik... Att man ens sänker sig så lågt att gå ut o be om ursäkt r ju anmärkningsvärt! Hade dom spelat ”Hallå du gamle indian” efter slakten i Karlstad hade jag brytt mig föga.. tvärtom känt mer revansch inför nästa möte..
     Håller vi på så här e vi illa ute... Skall man börja be om ursäkt för varje skrik mot motståndare..? Eller mot domare ? Skall klubben gå ut o ta avstånd efter varje match då..
     Blir så jävla matt på det här landet ibland.. tror faktiskt Pennerborn o grabbarna sket fullständningt i detta utan känner mer revansch lysta inför nästa möte mot Indianerna...
     Men som sagt i landet Sverige får man knappt säga att man är glad..

     • Kommentar avatar
      Svante, 1 år sedanSvara

      Frölunda och Färjestad har nåt speciellt. Det är en härlig hatkärlek och det är det som gör dessa möten speciella. Han som spelade låten hade nog inte som tanke att håna eller spotta på motståndaren. Jag skrattade gott iallafall

       Kommentar avatar
       Goran, 1 år sedanSvara

       Humor på hög nivå. Mer Torparrock till folket. "Håna" "Pissa på" ??? Lägg av.

     • Kommentar avatar
      Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

      Måste erkänna att i glädjens, euforins, och adrenalinets tecken så tycker jag det var lite kul när Torparock spelades. Men när det mesta (glädje finns fortfarande kvar) lagt sig så håller jag med om att man inte spelar låten som man gjorde. Man har precis åkt ut mot en stor rival och då vill man möta större vinnare.
      Många som tycker det tillhör, tycker inte jag. Frågan är vad samma personer tycker om någon motståndare gör likadant mot Frölunda om de vinner en avgörande finalmatch mot VF i april månad...? Inte lika kul då.

       Kommentar avatar
       Svante, 1 år sedanSvara

       Jag var på plats i Globen när guldet bärgades. Där deras supportrar buade under guldcermonin. Då fanns det ingen moralpanik och ursäkter. Konstigt va

       Kommentar avatar
       Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

       Mycket konstigt. Eller inte. Bedrövligt! Ska inte säga att man ska jubla när motståndarna tar emot guld men en applåd. Eller gå därifrån. I det fallet kan man snacka om dåliga förlorare.

       Kommentar avatar
       Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

       *avgörande finalmatch spelad maj månad...

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 år sedanSvara

       BRUTALT stor skillnad på om passionerade supportrar buar och en klubbs representant beter sig på det här viset. Snälla, säg att den skillnaden ändå går hem?

       Kommentar avatar
       Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

       Iofs men tycker fortfarande inte man buar åt ett lag när de tar emot guldmedaljer. Men det är jag det.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 år sedanSvara

       Inte jag heller, inte alls, bara det att från en klubb förväntar jag mig så oerhört mycket mer. Att supportrar gillar att håna, det märker vi ju inte minst i dag. Därför viktigt att en klubb inte underblåser det.

       Kommentar avatar
       Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

       Yes Och det tyckte jag också, se mitt första svar även om jag "i stridens hetta" tyckte det var lite "kul". Men sen kom det in på ett sidospår angående vände supportrar. Dock har jag märkt att man i det här fallet inte får tycka nåt annat än att det var en kul grej med låten. Gäller att passa sig vad tycker på Twitter...

       Kommentar avatar
       Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

       *buande supportrar inte vände...

       Kommentar avatar
       Johan Carlander , 1 år sedanSvara

       Tyckte precis som du Stefan att det var lite smålusustigt när jag hörde att den spelades, men kan så här i efterhand känna att det var onödigt! Jag kan ha hört fel, men tyckte det lät som att hemmapubliken sjöng Håhåjaja i slutet av 3e perioden. Om så var fallet misstänker jag att "Mr DJ" fick ett infall när han hörde detta och tänkte att det kunde vara en rolig pik till ärkerivalen. Jag tror verkligen inte att hans avsikt var att håna, han var nog bara lite för tänd på idén och inte hann tänka efter! Det här lär nog mest vara tändvätska inför nästa möte, då lär de vara gruvligt revanschsugna!

     • Kommentar avatar
      Rikard, 1 år sedanSvara

      Såg det inte själv men hörde att en spelare i Färjestad kallat Lasu filmare under handskakningen.. Undrar om Färjestad går ut och ber om ursäkt för det? Är ju egentligen mer allvarligt då det är en spelare som representerar Färjestad. Har dock inte koll vem som satte på låten.

       Kommentar avatar
       November , 1 år sedanSvara

       Man såg på reprisen vid handskakningen att 25 i Färjestad sa något som fick Lasu att reagera

       Kommentar avatar
       Conta , 1 år sedanSvara

       Undrar om samme Färjestad spelare sagt filmare om Lasu fått en hjärnskakning? Nej osmakligt av den Färjestad spelaren, helt respektlöst. Det var en ful tackling, men att Färjestad skulle be om ursäkt lär aldrig hända.

     • Kommentar avatar
      Svante, 1 år sedanSvara

      Tack Sanny!

      • Kommentar avatar
       Rasmus, 1 år sedanSvara

       Mountfield är vidare och Zug lika så.
       Mountfield slog ut JG:s Mannheim och Zug slog ut Ytterells Tappara.

       • Kommentar avatar
        Ture, 1 år sedanSvara

        Fantastisk insats av både spelare och den publik som var på plats!
        Att få det till att det är att håna motståndare för en låt som spelas?? Lättkränkt var ordet!
        Håller helt och hållet med Sanny!

        • Kommentar avatar
         Svante, 1 år sedanSvara

         Moraltanter, in och läs Sannys krönika. Skönt att någon i detta land vågar gå emot strömmen och tycka som man tänker

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 år sedanSvara

          Gå emot? Så tycker ju alla utom jag. Sanny går ju den enkla vägen här. Synd, tycker jag. Men det har jag tagit med honom privat. Kul när man tycker olika, då får man något att diskutera.

          Kommentar avatar
          Svante, 1 år sedanSvara

          Martyr alltså. Sanny gick mot strömmen och tycker något som övriga 08 twittrare inte tyckte. Sanny har idrottat, det märks

        • Kommentar avatar
         Nolte, 1 år sedanSvara

         Jag kanske är ute och cyklar nu, men känner att det som gör spelandet av låten så kontroversiellt är att det kom från en funktionär? Att spelare ”hånar” varandra på isen med kommentarer & gester och att Rydahl på ett provocerande sätt firar sitt mål genom att ta sats mot sin gamla hemmapublik och sträcka upp klubba & arm och glida längs kurvan och kolla rakt ut mot publiken, det tillhör sporten. Men att en funktionär provocerar ska väl vara strängt förbjudet? En funktionär är inte med i spelet. Det som sker på isen mellan spelare/publik är i stridens hetta när adrenalinet pumpar, men en funktionär ska inte ryckas med i det.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 år sedanSvara

          Precis. Det kom från klubben, OCH, framför allt – det kom när allt redan var avgjort, när motståndaren låg där vid fötterna, besegrad, tillintetgjord. Att i det läget håna är oerhört lågt. Att glappa med käften under match är en helt annan sak.

        • Kommentar avatar
         Daniel, 1 år sedanSvara

         Handlar väl inte om kränkt eller inte kränkt? För min del handlar det mycket mer om vilka vi vill vara och hur vi uppträder. I min bok vinner man med stil och då pikar man inte på det sättet. Under tävling då är det helt ok att ta till det mesta men när det är avgjort då skakar man hand och uppträder med respekt. Så uppfattar jag att Frölunda vill vara.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 år sedanSvara

          Utmärkt formulerat. Vad glad jag blir! Precis så. Under match tuff kamp, sedan tar man varandra i hand. Det gäller såväl på spelar- som klubbnivå.

          Kommentar avatar
          Fredrik, 1 år sedanSvara

          Frölunda har dessutom släppt en barnbok där det handlar om att absolut inte hånas. Så även om jag också såg det humoristiska i det och egentligen inte tar så hårt på det så handlar det om vad frölunda står för i sin kommunikation. Konstigt att släppa en barnbok som går inte emot att spä på en redan avgjord match och sedan agera tvärtemot.

        • Kommentar avatar
         Munkebäck, 1 år sedanSvara

         Tack Henrik L för att du står upp för respekten. Samhället är fullt av respektlöshet med all dess konsekvenser. Din rakryggade inställning är att gå mot strömmen på ett positivt sätt. Ingen mår dåligt av respekt och förlåtelse. Vet inte exakt men Känns som detta kan vara exempel Frölundas värdegrunder visar sig i praktiken. Bra jobbat!

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 år sedanSvara

          Bra jobbat av Frölunda, håller med, klubben visade att man står för något.

        • Kommentar avatar
         Mogge, 1 år sedanSvara

         Jag tycker att detta är en icke fråga. Tror ej att värmlänningarna är så kränkta.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 år sedanSvara

          Det handlar inte heller om det. Som du nog förstår.

        • Kommentar avatar
         November_rain, 1 år sedanSvara

         Typiskt lättkränkta Sverige idag att grina över låten. Man upphör aldrig att förvånas

         • Kommentar avatar
          Per, 1 år sedanSvara

          Upplyftande att läsa kloke Sannys inlägg. En person som varit med och vet vad det handlar. En person som visar sina läsare respekt också. Det borde fler lära av.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 1 år sedanSvara

           Jag hade aldrig förväntat mig att du skulle förstå något om respekt och inte håna andra, Per. Det hade faktiskt chockat mig.

           Kommentar avatar
           Per, 1 år sedanSvara

           Det är rätt Leman, fortsätt gräv i din grop.

           Kommentar avatar
           Klinsmann, 1 år sedanSvara

           Du läste inte Sannys inlägg på expressen? Grymt inlägg av honom men då har han väl ingen respekt heller då?

         • Kommentar avatar
          Bäckmörten, 1 år sedanSvara

          Sven Ingvars är nog nöjda iaf, dom fick väl in en krona i stimpengar. I övrigt så håller jag med Sanny.

          • Kommentar avatar
           Philip Glücksman, 1 år sedanSvara

           Tycker att det hela blir som vanligt uppförstorat eller "Storm i ett vattenglass". Är väl mer en fråga om vad man tycker. Räcker det med att bara fullstämndigt spela ut en motståndare? Lägga salt i såren och skapa än mer revalitet?
           Personligen känner jag att det räckte med överkörningen. Onödigt kan jag tycka att lite håna motståndarna men tycker man gör en för stor sak av det när man går ut med ett pressmeddelande.
           Håller med faktiskt båda sidor att det var onödigt gjort men absolut inget som anses som någon större hån/kränkning.

           • Kommentar avatar
            Philip Glücksman, 1 år sedanSvara

            Glömde skriva att jag tycker det är synd att inte det blev mer fokus på Frölundas 4-1 mål som jag anser som ett av det snyggaste Frölunda gjort någonsin.

            • Kommentar avatar
             Ture, 1 år sedanSvara

             Respektlöshet och hån hör inte hemma i hockey men att spela en låt med koppling till Värmland har jag svårt att få till hån.
             Lite kaxig humor! Hade varit kul att se(höra) vad FBK kontrat med i kaffeburken.

              Kommentar avatar
              Manne , 1 år sedanSvara

              De kör.. Hallå, du gamle indian.

            • Kommentar avatar
             CC, 1 år sedanSvara

             ”Pissa på sin motståndare...”
             Herregud - hur lättstötta ska vi/du/ni bli?
             MAN SPELADE EN LÅT.
             Tack gode Gud skrev Sanny ett vettigt inlägg på Expressen med lite sans och balans angående det hela.

              Kommentar avatar
              Svante, 1 år sedanSvara

              Händer bara i Sverige

            • Kommentar avatar
             Fredrik, 1 år sedanSvara

             Inspelningen med Lasu bryts precis när han ska resonera kring huvudtacklingen, kan du kommentera vad han sa ? Jag upplever att han gör sig redo för tacklingen men att FBK spelarens händer trycker huvudet in i sargen?

             • Kommentar avatar
              Christoffer , 1 år sedanSvara

              Grym match och jag är väldigt imponerad av Frölunda!
              Hade varit intressant att se Frölundas +/- i tredjeperioden denna säsongen. Känns som att det är många matcher som drar iväg i 3e perioden.
              Förra säsongen märktes det inte så mycket. Men det känns som att man denna säsongen verkligen är de bäst tränade i SHL.
              Å andra sidan så får man ju säga att det är väldigt svagt av Färjestad. Detta befäster min tanke om att Pennerborn inte är en slutspelscoach och jag tror inte FBK kommer vinna Le Mat med honom som Huvudtränare.

               Kommentar avatar
               Svante, 1 år sedanSvara

               Det mest anmärkningsvärda igår var när de bytte målvakt vid 4-1. 3 av målen spelade Frölunda upp sig för ett öppet mål. In sätter man en erkänt svag målvakt och tror det ska vända matchen. Det var oerhört svag coachning

             • Kommentar avatar
              Totte, 1 år sedanSvara

              Håller med till 100% om lågvattenmärket. Tyvärr blir det mer och mer vanligt att lägga mer fokus på att håna motståndarlaget än att heja på sitt eget lag även på läktaren. Tröttsamt och barnsligt alltihop.

              • Kommentar avatar
               Oscar , 1 år sedanSvara

               Henrik Leman - LÄS Sanny Lindströms inlägg ang låten. ”Pissa på sin motståndare” Hahah, jösses. Man spelade alltså en låt..

               • Kommentar avatar
                Greg, 1 år sedanSvara

                Jag minns 2010 en match när Frölunda skulle spela i Karlstad. Då spelade Färjestad värmlandsvisan istället för nationalsången som alltid spelades innan match på den tiden. Vilket Frölunda inte var speciellt roade över.

                • Kommentar avatar
                 Conta , 1 år sedanSvara

                 Tycker det var kul med Torparlåten...
                 Var det så farligt?
                 Slutar väl med att ingen musik får spelas alls. Sista mohikan som spelas på alla bortaarenor är väl med kränkande då?
                 Tycker det tar orimliga proportioner.
                 Fokusera jag mer på tacklingen Lasu fick mot huvudet. Där kan man snacka om respektlöst. Eller hur det hånflinades i Färjestads bås efter Lasus självmål..

                 • Kommentar avatar
                  Conta , 1 år sedanSvara

                  Nej tusen gånger värre när djurgårdens supportrar nuade när Joel Lundqvist lyfte SM bucklan. Ingen ursäkt där från djurgården....
                  Inget fördömmande i pressen heller...
                  08 MAFFIAN...

                   Kommentar avatar
                   Svante, 1 år sedanSvara

                   Skönt att nån lägger ihop 1 + 1

                 • Kommentar avatar
                  Conta , 1 år sedanSvara

                  Buades i Globen....

                   Kommentar avatar
                   Johan, 1 år sedanSvara

                   Ja eller att skrika hata Göteborg när sm-bucklan lyfts, är det okej? Jag tycker diskussionen är ganska larvig. Fans och lag kommer håna/driva med varandra. Folk är bara väldigt lättkränkta 2019

                 • Kommentar avatar
                  Johan, 1 år sedanSvara

                  Saknar lite nyans om just hånet i denna artikel. Tycker du Leman att Färjestads DJ ska sitta och hålla koll på ställningen när det är okej att spela ”Känn ingen sorg...”. Är det okej om Färjestad leder med 3-1, 5-0...hur långt får matchen ha gått innan det inte är okej? Eller är det alltid okej att håna motståndaren i 60 min men absolut inte efter 61 min?

                   Kommentar avatar
                   Svante, 1 år sedanSvara

                   Det är ingen idé, han verkar inte förstå att detta inte är spott eller hån utan ett skämt som kanske inte var så genomtänkt. Skönt när man kollar runt lite på nätet att inte ens FBK supportrarna bryr sig utan är mer förbannade på sina spelare för en usel insats

                 • Kommentar avatar
                  Henrik, 1 år sedanSvara

                  Tycker faktiskt att det är Sanny som är nyanserad i detta fall!

                   Kommentar avatar
                   Svante, 1 år sedanSvara

                   Det är han alltid. Sanny är fd spelare och har lite feeling som övriga journalister inte har

                 • Kommentar avatar
                  Niklas, 1 år sedanSvara

                  Kul att de zoomade in Sebbe precis efter att Frölunda gjorde 8-2:-).

                  • Kommentar avatar
                   Carl , 1 år sedanSvara

                   Vem äger rätten att spela en låt?

                   • Kommentar avatar
                    Perra, 1 år sedanSvara

                    Får hoppas de målar över CashBuddy reklamen inför mötet imorgon.
                    Kan uppfattas som ett hån mot Leksand.....

                     Kommentar avatar
                     Svante, 1 år sedanSvara

                     Haha. Men det är väl vi som är köpelaget nummer 1. Kränker oss själva alltså :)

                   • Kommentar avatar
                    EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                    Det finns polemiska personer av alla de slag som alltid tycker om att skräna på sina olika sätt. Om de då från någon utomstående som inte berörs, t.ex. i ett satirprogram görs lite kul narr av dem, om det de har påstått eller gjort underligt, så är det ju självklart helt okey att kunna få göra så, ironisera. Men vad som skedde igår kväll var något helt annorlunda, som nog kunde ha blivit besparat!

                     Kommentar avatar
                     Svante, 1 år sedanSvara

                     Det är väl givet att det inte var jättesmart agerat av den musikansvarige. Men att det är årets värsta händelse och alla bloggare och twittrare ska tävla i godhet, då är det verkligen orkan i vattenglaset

                     Kommentar avatar
                     EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                     Jaså är det så, Svante! Har inte själv dessa moderniteter som Instagram,Twitter etc. Stackars alla de människor som då hela tiden måste visa upp sin förträffliga ädelhet! ;)

                     Kommentar avatar
                     Svante, 1 år sedanSvara

                     Sanny är iallafall hyllad så det står härliga till. Han ironiserade ju till och med kring att inlägget är känsligt för lättkränkta :)

                     Kommentar avatar
                     Conta , 1 år sedanSvara

                     Ja den musikansvarige fick ju idén att spela torparrock. Jag hade förstått all uppståndelse om det varit Roger Rönnberg som hade spelat Torparrock.. Men det var inte han.

                   • Kommentar avatar
                    Cj, 1 år sedanSvara

                    Lehman du förstorar verkligen upp det hela denna gång, tyvärr till din nackdel. Håller med Sanny i denna åsikt.

                    • Kommentar avatar
                     Glenn, 1 år sedanSvara

                     Märkligt resonemang om denna "truddilutt"...
                     När SM-Guld tas dånar "we are the champions, NO TIME FOR LOOSERS" ur högtalarna i Scandinavium bla.
                     Detta är ingen som noterat eller bett om ursäkt för, ser inte riktigt skillnaden i dessa "hån"....
                     LEMAN kanske kan förklara detta.
                     Håller helt med Sanny.

                     • Kommentar avatar
                      Freddan, 1 år sedanSvara

                      Varför läser man en blogg om man tycker att bloggaren är den dummaste människan på hela jorden? Och kommenterar efteråt oxå!
                      Svårbegripligt!

                       Kommentar avatar
                       Per, 1 år sedanSvara

                       Det finns många kommentarer som är roliga att läsa.

                       Kommentar avatar
                       Svante, 1 år sedanSvara

                       Ett forum där man snacka hockey med likasinnade är ju jättekul. Är man översittare och förminskar andra, då kan man få mothugg

                       Kommentar avatar
                       Ture, 1 år sedanSvara

                       Bloggen håller högsta klass och bloggaren likaså! Däremot händer det att man inte håller med om allt. Det finns ett kommentarsfält just för att det ska kunna diskuteras. Just "händelsen" med Torparrock är något som man definitivt kan diskutera. Det finns inget facit, bara olika åsikter.

                     • Kommentar avatar
                      Hubbe, 1 år sedanSvara

                      Kommer ni ihåg denna.. Trött på hemmaförluster.. Unna er en bortaförlust...Den va GUBBA BRA..

                      • Kommentar avatar
                       Epoe, 1 år sedanSvara

                       förvånad att annars tuffa hårda leman gråter över torparrock

                       • Kommentar avatar
                        Rune, 1 år sedanSvara

                        Jag håller med de flesta här. Jag tycker det gjordes med glimten i ögat. Att man "pissar på motståndarna" är ju grovt överdrivet! Klacken i FBK, DIF kanske fler skriker ju alltid HATA GÖTEBORG. Det är ett större problem, men man blir ju inte direkt kränkt då heller. Nej, bort med censur och lättkränkthet. Det har vi tillräckligt av i det här samhället ändå!

                        • Kommentar avatar
                         Stefan, 1 år sedanSvara

                         Gillar det du gör och skriver Leman, men nu gick det nog lite snabbt från tanke till text. Likväl som Frölundas hantering av att be om ursäkt. "synd att Sanny går den enkla vägen" skriver du...vad i din formulering "att pissa på sin motståndare" tyder på en mer nyanserad version?

                         • Kommentar avatar
                          Michael, 1 år sedanSvara

                          Personligen tycker jag ängslighet och lättkränkthet nått nya, oanade höjder i o m "torpar-gate". Jag köper inte heller ditt resonemang, Lehman, om att det är så mycket hemskare att småretas med Färjestad som lag än en enskild spelare. I min värld är det allvarligare att ge sig på en enskild individ än en hel förening. (Nu tycker ju jag i o f att båda fenomenen är smågnabb som höjer temperaturen runt matcherna och är kul.)

                          • Kommentar avatar
                           Fredrik, 1 år sedanSvara

                           Var det synd om Färjestad igår? Var de inte med och spelade om det på lika villkor? När Pennerborn efter matchen ber om ursäkt till alla Färjestads supportrar i HELA VÄRLDEN för insatsen. Är det då verkligen synd om Färjestads spelare? Nja, nyansera dig lite nu Leman. Färjestad spelade en mindre bra match, Frölunda spelade en låt....det SPELAR väl ingen roll!?!?

                           • Kommentar avatar
                            Sothöna , 1 år sedanSvara

                            Det var kul att höra Pennerborn under matchen. Precis som jag varit inne på tidigare är han ingen vinnare på den här nivån. Ängslig och kemiskt befriad från självförtroende. "Två gånger nu Ryno, nästa gång blir du straffad!" är så opsykologiskt att man häpnar.

                            • Kommentar avatar
                             Torparen., 1 år sedanSvara

                             Torparrock borde f r o m nu spelas varje gång det blir mål i baken på FBK!

                             • Kommentar avatar
                              Anders, 1 år sedanSvara

                              Torparrock historien har fått för stora proportioner och Leman har tyvärr hjälpt till i alltför stor utsträckning. Torparrock är ingen låt som är skriven enkom för Färjestad liksom ej heller "Hallå du gamle indian" som spelats flitigt i Karlstad för att häckla Frölundaiter. Detsamma gäller t ex även "oj oj oj". Låt det räcka med att Frölunda markerat sitt avståndstagande och någon jätteskandal är det absolut inte. Om en låt egenhändigt skriven för motståndarklubben
                              typ "bära hjälmar av guld" eller "snart skiner poseidon" hade använts ja då hade börjat bli riktigt osmakligt...

                              • Kommentar avatar
                               Peter Smögen, 1 år sedanSvara

                               Vilket trams! Sverige måste vara det mest lättkränkta land på jorden.

                               • Kommentar avatar
                                Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

                                Henrik Leman, du måste vara Sveriges mest tålmodiga människa. Du har en åsikt som du tycker och som du står för och sen får du mothugg från alla håll och kanter från folk som absolut inte tycker som du. Jag läser många kommentarer där du stångar dig blodig mot en vägg med dina argument och för det du tycker men samtidigt har du respekt för att folk kan ha olika åsikter. All respekt för att du orkar och att du lägger ner den tiden! Önskar dig en fortsatt trevlig onsdag och att du tar dig en stund utanför de sociala medierna!

                                 Kommentar avatar
                                 Svante, 1 år sedanSvara

                                 Flyttat från twitter ser jag. Du verkar inte vidare läskunnig vad det verkar

                               • Kommentar avatar
                                Larsa, 1 år sedanSvara

                                FBK blir överkörda av Frölunda. Då gnäller dom över en Sven-Ingvars melodi. Undra hur det gick när dom körde förbi Åmål på vägen hem. Frölunda gjorde ju mål å mål å mål hela sista perioden. Byt namn på Åmål så dom inte blir kränkta för det också.

                                 Kommentar avatar
                                 Conta , 1 år sedanSvara

                                 Ja Åmål kommer numera heta Ingemål. INGE MÅL..... Sola i Karlstad lyste med sin frånvaro igår.... Färjestad glänste inte på isen och inte ens Karlstads dansbandet Sven Ingvars muntrade upp dom.

                               • Kommentar avatar
                                Gruvan, 1 år sedanSvara

                                Och hur många gånger spelas det inte "du gamle indian" i Karlstad vid utvisning när matchen varit avgjord...Ska FBK också be om ursäkt nu då? Har någon skadats? Nej låt det vara rivalitet det hör sporten till. Annars kan vi väl spela utan tabell också och dela lika på poängen varje match så ingen tar skada..

                                • Kommentar avatar
                                 Gruvan, 1 år sedanSvara

                                 För övrigt en bra blogg som läses ofta, men denna "ursäkt" tycker jag är Kalle Anka nivå.

                                 • Kommentar avatar
                                  Klinsmann, 1 år sedanSvara

                                  Du läste inte Sanny Lindströms underbara inlägg på expressen då Henrik?


                                  Lämna en kommentar