Jag reder ut en fajt – och är redo för hockeysnack


► Frölunda–Färjestad på torsdag är något att se fram emot.
► Kanske hett ämne i dagens Morning Mailbag?
► Jag tänkte kasta lite ljus över det där slagsmålet mellan Joel Lundqvist och Jonathan Granström, i övrigt kan vi förstås ta snacka om precis vad som helst; ni bestämmer, ni frågar – jag svarar.

Rakapuckar.com bild

DET VAR SÅ mycket annat i lördags, eller så såg jag det lite för sent, men det fanns i alla fall åsikter om att både Joel Lundqvist och Jonathan Granström fick matchstraff i slutet av matchen (4–1 Brynäs) i lördags.

”Varför? Det var ju bara Granström som kastade handskarna?”, undrade/kritiserade flera med hjärtan som slår för laget från Göteborg.

Nå, det  var nu inget som helst konstigt med den saken.

Slagsmålet, så länge handskarna var på, var enligt svensk/internationell bedömning så pass allvarligt att det var värt matchstraff.

Både Granström och Lundqvist (bilden) vevade så pass mycket, alltså.


Det kan man absolut ha åsikter om, det finns de som tycker en fajt ska ge kortare straff, men det är i så fall en annan fråga; då får man köra lobbyingarbete och försöka få till stånd en regeländring.

Som det nu är passerade de ilskna herrarna gränsen för matchstraff.

Sedan fick Granström en extra tiominutare som personligt straff, detta – förutsätter jag – just för att han slängde handskarna.

Om detta blivit ett fall för disciplinnämnden, vilket det inte blev och inte heller borde i min mening, så hade Granström kunnat straffas hårdare just för att han kastade handskarna (handske?)

Dessutom är det så, vilket alla inte tycks känna till, att kastade handskar i sig inte är automatiskt matchstraff; det är upp till domarna att avgöra graden av våld, så att säga. Men visst, det ligger nära till hands om …

Nå, här finns alltså inget att kritisera domarna Wolmer Edqvist och Mikael Andersson för. 

Rakapuckar.com bild

Däremot är jag fortfarande bekymrad över hur de närmast uppfann en slashing på Pontus Widerström tidigt i matchen, inte för att den fick en rätt betydande effekt på matchen, sådant jämnar nog ut sig över tid, utan helt enkelt för att domare ska blåsa för det de ser, inte gissa sig till saker.

Hellre fria än fälla är en samhällelig rättsprincip som bör gälla även inom idrotten.

Säker på saken: blås. 

Osäker: blås inte. 

Det är i alla fall min åsikt.

***


Lias Andersson i mitella. Men på gott humör ändå, som synes av hans Instagrampost. 

Lias och bukopererade HV71-målvakten Linus Söderström gick på New York-derby i lördags, tog en paus i rehaben.

Linus var nog gladast efteråt. Islanders 7, Rangers 2.

Jag skriver det igen: tror det dröjer ett tag till innan Lias lirar hockey. Men vi får väl se.

***

Se hur Sidney Crosby lyfter på Frans Nielsens klubba och liksom i samma moment hinner slå till pucken – och göra mål.

Helgens grej för mig.

Fantastisk teknik. Fantastisk speluppfattning. Fantastisk hockeyspelare. 

Rakapuckar.com bild

***

Undrar ni varför det dröjer med match ända till på torsdag? CHL-semifinalreturer i morgon tisdag, Växjö har med sig 1-1 hem från Liberec (som slog ut Frölunda), Jyp från Jyväskylä ska försvara en 4–2-ledning nere i Trinec.

Är ni intresserade? Även när Frölunda inte är kvar i turneringen? Frågar med uppriktig nyfikenhet.

Nyfiken är jag också på att se om Frölunda på något sätt tänker försöka medla mellan supportergrupperna Goa Gubbar och Sektion 84. Så här kan det i alla fall inte fortsätta. 

Så ... jag har babblat klart nu. Morning Mailbag. Er tur. Er chans att komma till tals.

Det finns massor att diskutera, vi snackade målvaktsmatchningen redan i lördags, men vill ni igen så ... frågan är fri, åsikten också. Kör hårt!

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
44 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Eric, 1 år sedanSvara

  Fullständigt ointresserad av CHL när inte Frölunda spelar.


  Antar att jag egentligen i regel är ointresserad av CHL, även om jag går på alla Frölundas matcher även där. Det är Frölunda jag är intresserad av att se, oavsett turnering egentligen.


  Enda gånger jag inte går är när jag tycker det verkar som om Frölunda inte är intresserade av att spela, vilket är sällan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mm, jag förstår. Tack.

   Kommentar avatar
   Eric, 1 år sedanSvara

   Plus Målvakterna, som du skrev - bra idé med 50/50 när man vinner massor och har två med gott självförtroende. Frölunda däremot, har knackat och harklat sig fram och upp i ligan, nog bättre då att sätta en etta med backup, men låta backupen spela rätt duktigt ändå.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   ... eller i alla fall köra längre sjok med matcher för båda, va?

   Kommentar avatar
   Eric, 1 år sedanSvara

   Absolut ett alternativ, låta Målvakterna bli varma i kläderna och få en chans att bygga självförtroende.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Nej, har inget som HELST intresse av CHL när Frölunda är utslagna...
  Och nej jag är inte klar med målvaktsfrågan...
  Jag tycker att du skrev mycket klokt om 50/50-tänket på målvakterna. Det kanske i teorin är ett bra tänk, att ha två bra målvakter... Men känns lite som man har låst sig vid en idé, snarare än ser vad som blir bra på individuell nivå? Det kanske passade guldlaget? Liksom den svårare hockeyn passade? Eller att det behövdes en stor defensiv back? Där har man ju tänkt om, varför inte göra det även angående målvaktssituationen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag ska se om jag kan få ett svar. Det finns förstås en tanke, säkert en god sådan, jag är bara inte riktigt klar över hur den är.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Tack, spelar ju inte så stor roll om tanken är bra när inte resultat blir det...

   Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Håller med Anna här, min ståndpunkt är väl inte okänd :). Precis som Anna säger, det spelar ju ingen roll vad tanken är, när det inte fungerar. Om tanken nu är att hålla igång två målvakter, så kan man göra det även med ett par matcher på raken. Uppenbarligen fungerar inte varannan match-principen, det ser alla. Det säger sig självt egentligen, att det blir ryckigt och svårt att få rätt "flow" när man står varannan match. Inte lätt att komma in i det då. RR är envis. Dock finns det en gräns för när det är bra och när det är dags att ge upp.....

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Inget intresse av CHL när Frölunda inte spelar. Blir glad när Frölunda vinner i CHL men långt ifrån lika glad för en CHL vinst (turneringen) som ett SM-guld.

  Att domarna gör misstag är en sak men att blåsa för sådant som inte inträffat är för dåligt. Att någon får en tripping fast spelaren snubblade själv eller hög klubba fast det var en medspelares klubba. Sånt händer, det förstår jag, det går snabbt. Men att blåsa för något man inte sett är för dåligt. Blev till viss del matchavgörande. Efter en pigg start fick BIF PP till skänks och sätter turligt första målet, sen kommer andra av bara farten. Var hade matchen tagit vägen utan den utvisningen? Nåja, jämnar ut sig men lite krav måste man kunna ha på domarna. Kan inte curlas till oändligt bara för att det är ett svårt yrke. Finns många yrken där det är svårt men det ändå krävs att man gör rätt (mer rätt än vad domarna i BIF matchen lyckades med).

  Är mest intresserad av att prata Mora egentligen. Sparka tränaren?! När man ligger bättre till än förväntat?! För att ersätta med ett oprövat par?! Vad har hänt här egentligen? Måste ju vara något slags schism? Eller så har Moras styrelse fått personlig coachning av Bagdad-Bob för förväntar man sig att ligga bättre än 12a efter 35 matcher så är något väldigt fel med självbilden.

  Hur långt bort är Lias tror du? 1 månad?

  Vad tycker du om KHK? Känns som en väldigt misskött klubb. Spelar totalt håglöst och ger bort matcherna gång på gång och ändå har man mage att be fansen om hjälp för att klara elitlicensen? Varför ska man gå dit och "hjälpa" laget om de inte ens är intresserade av att bjuda upp till kamp? Känns troligt med degradering för KHK och det är väl ingen som kommer sakna det laget. Har inte tillräckligt med invånare och upptag för att vara ett SHL lag. Är nog bättre om ett annat lag går upp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mora – här ligger givetvis en hund begraven. Inte bara rent sportsliga faktorer. Mora har ju gjort det bra. Men jag här om spelarmissnöje, det måste ha grott länge och eskalerat så att det inte fanns någon återvändo i helgen. Eller så är det Anders Forsbergs inträde som fått Mora att agera, Forsberg kanske är på väg in i båset. Eller så finns det personliga aspekter här som inte lär bli offentliga. Vad gäller Karlskrona ... pratade med en tidigare spelare om detta i går, det känns som det saknas harmoni i laget, det finns inget spel, det finns ingen idé, det finns ingen passion. Kan se KHK få väldigt svårt i ett kval, trots ett antal bra spelare.

 • Kommentar avatar
  NJD, 1 år sedanSvara

  Ointresserad av Chl när Frölunda inte är med men å andra sidan är jag lika ointresserad av SHL när Frölunda är utslaget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Okej, Raka svar. Tack.

 • Kommentar avatar
  Håkan, 1 år sedanSvara

  CHL helt ointressant nu när Indianerna är utslagna

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mm, misstänkte det.

   Kommentar avatar
   Stora norrland, 1 år sedanSvara

   Ursäkta en norrlänning: de flesta är helt ointresserade av chl. personligen känns det bra att AIK ifrån Skellefteå slapp skiten i år! För övrigt har ni en toppen blogg- lika bra som Norrans hockey logg.....innan Norran började krångla till saker!!

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 år sedanSvara

  Tack för förtydligandet, jag var en av de som undrade. Kändes i min frustration som att skillnaden borde varit större än en ”akademisk” tia, mellan kastade/icke kastade handskar, men om Joel bedömdes gå över gränsen så ska det väl inte förmildras bara för att Granström var ÄNNU värre. Straffrabatten behöver väl inte ges utrymme inom idrotten, den är tillräckligt vansinnig som den är inom andra områden...
  Nå, ny vecka nu. Ska bli spännande att se hur det får för Pardy och hans träning, du ger väl oss rapporter vad det lider? :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Yes, Pardy borde vara på is med laget i dag. I'll be back. :)

 • Kommentar avatar
  Ulf Ohlson, 1 år sedanSvara

  När det gäller CHL, så är tyvärr intresset noll. Det gäller nog lika mycket föreningarna som för publiken. Enda chansen att skapa intresse är nog att få med KHL. Om de ens vill!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   ... och där tror jag KHL kommer förbli kallsinnigt. Så den dörren tror jag aldrig öppnas.

 • Kommentar avatar
  Johan, 1 år sedanSvara

  Intresset är HELT DÖTT för jippo turneringen CHL!! Starta en mindre turnering med bara de bästa lagen eller skippa det helt!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tror ju fortfarande CHL kan fylla en funktion vad gäller att sprida intresse för sporten till mindre hockeyländer, då går det ju inte att dra ner antalet lag. Men kanske spela fler av matcherna på försäsongen?

 • Kommentar avatar
  Anders Olsson, 1 år sedanSvara

  Jag är inte det minsta intresserad av CHL efter att Frölunda åkte ut, det skulle va som att fortsätta vara intresserad av SHL om dom skulle åka ner, haha.

  Jag personligen tror mer på att köra en målvakt än att varva två. Målvakten får och behåller matchrutin och spelarna vet vem de har bakom sig. Johan och Johan har olika spelstil och det blir svårt för spelarna att på instinkt veta vilka motståndarna de ska stoppa när man byter målvakt hela tiden.
  Min personliga åsikt är också att båda Johan har en nivå på mellan 1a och 2a målvakt om du hänger med på vad jag menar. Har ingen koll på löner heller men säg att en 1a målis lön ligger på X och en 2a målis på Z så är min gissning på att båda våra ligger på Y istället (mellan X och Z men samma totalbelopp för de båda)

  Mursak fortsatt duktig och jag ser fram emot att läsa kort om hur det gick för Pardy på första träningen med laget och kanske lyckas du till och med få en kommentar från honom?

  Utöver det håller jag med dig om att GG/S84 situationen behöver löses snabbt och ser gärna att Frölunda agerar medlare. Som supporter utan koppling till vardera har jag svårt att förstå varför något annat än kärleken till vårt älskade lag ska vara viktigt. Skulle något uppstå mellan de båda borde detta lösas snabbt och lugnt bakom stängda dörrae samt kompromissa om en gemensam lösning inte går att hitta direkt. Samtliga vill la trots allt ha en så stor gemensam klack som möjlig för att heja fram laget på bästa sätt :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Du har säkert rätt vad gäller lönerna. Dock anser jag att båda målvakterna är bra nog för att Frölunda inte ska stå och falla med den positionen – om de får förtroende X antal matcher i rad. Vad gäller Pardy ska vi nog lösa det. :)

 • Kommentar avatar
  Johan L , 1 år sedanSvara

  Hej. Som flera andra, totalt ointresserad av CHL nu när inte Frölunda är med. Angående matchstraff kan jag köpa det. Men vad hade hänt om båda boxat på. En med handskar och en utan? Nu hann ju aldrig Granström slå, men ifall?. "tjänar" man inget att ha kvar handskarna när det väl är igång lär väl ingen ha kvar dem heller? Kanske konstig fråga.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Du "tjänar" ju på det så till vida att ditt straff sannolikt blir lindrigare, du löper inte samma risk bli avstängd, till exempel. Samtidigt är det inte enda grejen. Kasta handskarna och slå två "lagom-slag" behöver ju inte vara värre än den som behåller dem på och vevar utav helvete, om du förstår vad jag menar.

   Kommentar avatar
   Johan L , 1 år sedanSvara

   Så man ska bedöma vem som är mest aggressiv typ? Inte mest skada exempelvis. För någon med lite boxing skills kan ju slå mindre men träffa mer. Tyckte Joel såg rapp ut i högern för övrigt, och gled undan Granströms slag innan handskarna åkte av. Värmde ett gammalt boxarhjärta :)

 • Kommentar avatar
  Stefan, 1 år sedanSvara

  Så länge vi inte vet hela sanningen (om det nu finns någon mer sanning...?) så är det märkligt med Karlin. För tidigt att spekulera i redan nu kanske men var tror du han kan hamna? Det blir säkert nåt till nästa säsong även om Karlskrona kanske borde göra nåt redan nu men de har ju knappast råd...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag blev förvånad, inte minst tidpunkten. Men det finns saker här vi inte har full kunskap om, det är jag övertygad om. Karlin har ändå visat vad han kan, inte minst i Västervik, att han bör få fler chanser om han vill.

 • Kommentar avatar
  Stefan Johansson , 1 år sedanSvara

  Tycker som de flesta andra att tjafset mellan GG o S84 påverkar Frölunda som förening negativt. Hur man skall lösa det vet jag däremot inte. Om jag inte är helt del ute så bildades väl S84 för att man inte ville ställa sig bakom "aldrig hata". Man ville ha mera liv på matcherna o gör ett jättearbete med tifon o ramsor vilket jag tror alla uppskattar. Men man vill ropa hatramsor, maskera sig o tycker att de som väljer en pilsner i pausen o sen missar nån minut inte är engagerade nog... Ingen enkel nöt att knäcka..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Om det inte är värre än så kan de väl enas om att de inte gillar allt med varandra – men ändå stå jämte varandra och heja på samma lag? Kan man tycka. Men ... det finns väl mer även i den här frågan.

   Kommentar avatar
   DD, 1 år sedanSvara

   Det har ju fungerat hyfsat på hemmaplan. Ska vi vara ärliga så är inte GG mycket till klack. De fyller säkert en annan funktion med gemenskap, arrangerande av resor och så, det betvivlar jag inte det minsta. De verkar dock ha en föreställning om att de ska vara officiell klack och att det är dom som bestämmer. Jag kan inte hela storyn och det finns säkert rötägg inom bägge falanger men S84 är ju det som faktiskt fått stämningen att öka i Scandinavium igen. Sjunger bättre, hittar på nya ramsor och framför allt mycket bättre på tifon. Överförfriskade människor finns det nog som sagt inom båda. Hur hade stämningen varit på Hovet utan fotbollsfansen? Kanske kan man inte ha en grym stämning utan att det smyger med några rötägg? Vilket är viktigast? Självklart ska man arbeta för att förhindra svinen från att komma in på hockeyarenorna men samtidigt vill man ju ha ett bra drag i arenan. Nu inte menat att S84 skulle vara svin utan rent generellt. Jag har bara bra erfarenhet av S84 när jag varit i arenan. Brukar ställa mig där då jag tycker det är bättre fart i klacken där.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   För Frölundas skull, för alla supportrars skull, får vi hoppas veckans möte/möten leder fram till något bra. Så här kan det ju inte fortsätta.

 • Kommentar avatar
  Richard, 1 år sedanSvara

  En teori/tanke/påstående angånde de fria lägen som vi bjuder motståndarna på i egen zon. Det har blivit bättre ju längre säsongen lider men det gör målvakterna mänskliga.
  Om man jämför förra årets lag ”Frölunda lag” så känns det som rollerna har ändrats.
  Defensivt skickliga fowards som Lasu, Rosseli, Stålberg spelade säkert i egen zon och kring linjerna. La pucken djupt när det behövdes. I dagens lag finns en liten hybris att alla ska göra mål och det gör vårt spel svajigt. Ser inte att vi saknar några spelartyper egentligen (trots Lasu tappet) utan vi kanske saknar tydligare roller för resp spelare. Kanske är det en ledarfråga som måste knytas upp och förstås och efterlevas

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det där tycker jag ändrades redan när Frölunda tog ett steg tillbaka i höstas, förändrade och förenklade sitt sätt att spela. Inte alls så lätt skapa chanser på Frölunda nu. Några spelvändningar emot mot Brynäs, lite väl naivt med tredjeman högt några gånger, men totalt sett mkt bättre.

 • Kommentar avatar
  Johan, 1 år sedanSvara

  Helt ointresserad av CHL. Tror det måste bli färre matcher i SHL för att kunna dra nytta av CHL. Som spelschemat är så tror jag det gynnar ett lag som Frölunda att nu få en två-matchers vecka emellanåt. En chans för lite rehab men även att få träna lite ordentligt. Känslan är också att landslagsuppehåll och CHL ökar skaderisken för tongivande spelare, vilket på sikt drabbar klubblaget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ligger mkt i det. 52 matcher i SHL, under säsongen-kamper med hemmalandslaget, CHL ... man krämar ut mkt av publken också.

 • Kommentar avatar
  Oskar Östlund , 1 år sedanSvara

  Jag vet att Joel är en stor del av Frölunda men han har denna säsong sett väldigt trött ut och undrar varför spelar man honom låt han vila Och kanske komma in med ny energi i ett slutspel för han hänger inte alls med just nu

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tycker du verkligen det? Jag vet att fler känner så, men jag ser verkligen inte en spelare som "inte hänger med", jag ser en spelare som tappat målsinnet, som jobbar hårt, som vinner tekningar, som är en viktig del av laget. Sedan blir även Joel äldre - men i morgon tas han ut i OS-truppen.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  När det gäller val av målvakter i VF så måste väl ändå vara så att JG var tänkt att vara 1:a valet nä säsongen började? Visst kan det förändras under säsong och det har det ju gjort. Jag kan ju tycka att om man gjort en dålig match och detta är första matchen efter att den andre har stått så borde man få chansen till snabb revansch. Med det sagt så tycker jag alltså att Mattson borde stått i lördags. Jag köper också att man kör med samma keeper tills dess att denne gör en plattmatch och kanske behöver vila och då pratar vi om 5-10 matcher i rad. Som det är nu så finns det iaf utåt ingen röd tråd det finns säkert internt men som sagt utåt ser det konstigt ut.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Internt gör det det. Jag återkommer.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 år sedanSvara

  Har man lagt upp träningen annorlunda i år eftersom den "vanliga" dippen runt/ efter jul inte finns i år? Vissa säsonger under RR har man ju tränat ner sig rätt rejält och det har markant påverkat antalet poäng man har tagit. Eller är det bara jag som har dåligt minne?
  Trodde att man kunde räkna med ett mellan år men pga jämnheten i serien är man ju faktiskt fyra just nu. Kan nog gå hur som helt och placeringen blir allting från 2a till 9a! / claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tuffa träningen läggs i år under OS-uppehållet.

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Kommer att ha TV:n igång med Växjö matchen i CHL, och jag kommer även att titta på Finalen. Men intresset svalnade ordentligt när VF åkte ut. Vi ska inte ha in KHL i CHL ännu. CHL måste bli starkare innan vi tar in dom.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Här är en som ska titta, i alla fall. Spännande. Det gör nog jag också. :)

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Gällande diskussionen med JG.

  Frågeställningen i hur mycket roll det spelar hur JG spelar i början av säsongen. Ingen alls egentligen, det spelar lika liten roll som det spelar att han vann JVM guldet. Eller att han var i final när han spelade med Luleå, eller att han stod i mål sista halvan av SM-guldårets slutspelk. Det spelar ingen roll alls. Gamla meriter betyder ingenting. Men trots att jag håller med om att JG har steppat upp andra halvan av säsongen så tycker jag att JG är alldelles för osäker. Det är som någon skrev härromdagen att JG spelar varje situation för sig, väldigt reaktiv. Han försöker vara stor, täcka mycket yta, men kommer sen alldeles för snabbt ner på isen. Han utrstålar osäkerhet där JM utrstålar trygghet, även om båda målvakterna gör misstag. Och den här osäkerheten färgar av sig på spelarna, jag tycker mig se det i alla fall. Det färgar av sig på mig med... Blir det spel i egen zon så känner jag mig osäker direkt, för JG är inte en målvakt jag har något förtroendekapital till. Alls. Han har inte gjort sig förtjänt av något. Och det är tråkigt att säga det om målvakten som verkar vara vår förstamålvakt, och som ledningen tydligen har förtroende för, han lär bli kvar även efter denna säsong. Jag önskar att han ingav trygghet, jag vill verkligen gilla JG, men i stället är det precis tvärtom.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Full respekt för dina åsikter, du skriver och argumenterar väl för dem. Jag ska inte påstå att den eller den målvakten är bättre, däremot tyckte jag faktiskt absolut att JG utstrålade trygghet när han stod ett antal matcher i rad.

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten, 1 år sedanSvara

  Hur gick det med hyllningen av Martin Pluss, fanns det Frölundafolk på plats?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Bra fråga, mer än jag vet, tyvärr.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 år sedanSvara

  Jag är helt övertygad om att Joel Lundqvist är en person o spelare som absolut inte förhärligar våld. Men när man i hockey möter sådana provokatörer som t.ex. Jonathan Granström(de skall helt enkelt inte få "vinna" på osportslighet), så måste man bara stå upp och det gjorde Joel verkligen senast-fastän slagsmål inte är tillåtet i ishockey.
  Men Granström kommer nog allt tänka sig för lite extra, till nästa gång med att börja med dumheter, åtminstone när BIF kommer att möta Frölunda igen. "So ist das Leben"!
  P.S. Det var väl isf den högra(handske?)?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tror heller inte någon hade några problem med att Joel "stod upp" mot Granström. :)

 • Kommentar avatar
  Björn, 1 år sedanSvara

  Brukar inte lägga så mycket vikt på domarinsatsen men är fortfarande irriterad på PW:s felaktiga utvisning, menar att följden 1-0 påverkar hela matchbilden. Fanns dessutom flera liknande situationer efteråt utan åtgärd. Crosschecking är tydligen bara ett regelbrott mot sargerna numera. CHL utan VF, nja..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Alla dessa crosscheckingar gör mig bedrövad ... ;)

 • Kommentar avatar
  N, 1 år sedanSvara

  Vad är känslan av att ha sett Pardy lite på is nu? Killen får ju en mycket kortare acklimatiseringstid kontra Laurdisen fick, tror du att de kommer bli ett problem att komma in i grejerna i tid (slutspelet) för Pardy?
  Sen vill jag ännu en gång tacka för en fantastiskt bra blogg med bra texter och en nyanserad bild av matcherna som spelas.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Man ska ha klart för sig att Pardy inte spelat sedan april, plus att han aldrig matchat på stor is. Förväntningar därefter, känner jag. Men han ser inte alls pjåkig ut på skridskorna, tycker jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Och tack för dina snälla ord. :)

 • Kommentar avatar
  Victor Hjelmgren, 1 år sedanSvara

  En fråga som dessa tider inte är mer än halvaktuell, hoppas att det ändå godkänns:
  Är en spelare i en svensk hockeyklubb (i rätt ålder o.s.v.) per automatik tillgänglig för NHL-draften? Eller måste man på något sätt anmäla sig som "frivillig"? Jag tänker på att vissa svenska spelare är draftade både av ett NHL-lag och ett KHL-lag, vilket belyser svårigheten för en klubb att helt sonika förbehålla sig rätten att fritt disponera över en spelare. Gäller olika regler för KHL-draften och NHL-draften (vad gäller spelares tillgänglighet); kör man rentav det traditionella "störst går först"?

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Draften gör inte att klubben "äger spelare", bara att den äger rätten till spelaren i den ligan, och spelaren väljer själv om han vill skriva kontrakt med dem. Så draftar t.ex. NY Rangers till Dahlin i NHL-draften nu i vår, och CSKA Moskva också gör det till KHL så får Dahlin gärna spela vidare i Frölunda hur länge han vill, men han får inte skriva kontrakt med Red Wings eller Jokerit.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   KHL kan drafta hur mycket de vill, spelarna vill till NHL och går till NHL först när de kört fast i NHL, inte får chansen där, alternativt vill ta en omväg dit (lex Fantenberg).

   Kommentar avatar
   Victor Hjelmgren, 1 år sedanSvara

   Jag förstår. :)

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Har Ulf Rönnmark någonsin ställt upp på en intervju där han fått svara ordentligt på kritik? Domarmisstag, varför man inte följer regelboken med hakningar/fasthållning, varför regelboken följs ännu mindre under slutspel, varför det är okej med "utboxning" och så vidare. Det hade varit väldigt intressant att höra domarbasens svar på en längre sådan intervju. Kan för mitt liv inte förstå hur man som domare inte strävar mot att följa regelboken i största möjliga mån. Mindre "fria tolkningar" behövs; lika så att vi måste få bort "gissningarna" (slashade spelare X spelare Y bakom min rygg nu? Var det där en tripping jag missade där som gjorde att spelare Z ramlade). Har man inte sett det så ska det inte dömas för det heller.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tror det här mer är en fråga för SHL än för domarna, de har att följa de direktiv som SHL ger, alltså klubbarna. Detta sagt så är jag en förespråkare vad gäller att följa snarare än tolka regelboken.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Samma fråga men Johan Hemlin istället för Ulf då?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, det är absolut en tanke värd att följa upp.

 • Kommentar avatar
  Christer B, 1 år sedanSvara

  Hej Leman! Jag är lite kluven vad det gäller Joels agerande i slagsmålet med Granström. Det känns lite märkligt när Joel utmanas så tydligt, men väljer att avbryta och åka därifrån. Jag är definitivt ingen förespråkare av slagsmål i hockey, men tycker nog att Joel skulle antagit utmaningen och kastat handskarna. Hade det varit i NHL och en lagkapten agerat på det sättet, hade han sågats totalt.
  Vad tycker du om backparet Almqvist-Dahlin? Personligen tycker jag definitivt inte att de ska spela ihop. Jag vill se Dahlin tillsammans med Sigalet, som är väldigt mycket mer placeringssäker och betydligt bättre i det fysiska spelet än Almqvist.

  Tack för genomgående bra artiklar!

   Kommentar avatar
   Markus, 1 år sedanSvara

   Intressant fråga Christer B. Jag anser att Joel kände sig ganska klar och att Granström inte var värd problemet. I NHL väntar ingen avstängning heller.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tycker nog att Joel markerade på det sätt som räckte, känner inte att han inte stod upp nog, hade inte direkt haft någon kritik om jag varit del av Frölundas organisation eller supporterfölje. Finns ingen anledning slå sig till en avstängning.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Precis som du säger Marcus, Joel hade nog släppt handskarna om man inte blivit avstängd för det. Han matade slag mot flöjten Granström och då släpper han handskarna.

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Christer B - håller helt med Dig angående backparet AA - Dahiln. Skall man utnyttja Dahlins egenskaper till fullo, skall han ha en bra partner. Kanske kommer det i ett slutspel. RR ser naturligtvis detta.

 • Kommentar avatar
  Peter, 1 år sedanSvara

  Som nån sa... CHL ointressant när VF åkt ur, likväl är SHL ointressant när VF är utslagna där. Då går Fotbollen ute i Europa före. Mkt pga dåliga domare och kringliggande jippo i SHL, liknar cirkus ibland. Bara kärleken till Frölunda som får mig att kolla på SHL. Oftast i vredesmod pga dessa ojämna domare som petar men tycks blunda för spelförstörande moment.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Är det inte lite självmål att prata om dåliga domare och säga att man föredrar fotboll i samma mening?

   Kommentar avatar
   Peter, 1 år sedanSvara

   Rasmus: säg så här, hur många mer fotbollsdomare tror du det finns i Europa än SHL-domare.... då kan du göra ekvationen själv va?

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Absolut. Men hur många gånger mer släpper domarna filmning i fotbollen än i hockeyn t.ex... Snacka om att missa situationer och använda fotbollen som någon slags måttstock blir bara parodi

   Kommentar avatar
   Peter, 1 år sedanSvara

   Rasmus: måttstock? Äpplen o päron men mindre irritationsmoment. Sen kan det absolut ha att göra med vanor, otyget inom svensk hockey har bara eskalerat sista 10 åren. Var bättre nivå förr

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Äpplena och päronen blandades ihop med denna kommentaren i och för sig: "Då går Fotbollen ute i Europa före. Mkt pga dåliga domare "

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Peter, jag är nyfiken, vad är det för cirkus och jippo du syftar på?

   Kommentar avatar
   Peter, 1 år sedanSvara

   Domarnas cirkus, sjukt ojämna bedömningar, godtyckligt, ingen röd tråd med något. Man blir uppgiven. Sen tycker jag det spelas dålig, högljudd musik i arenorna. Är väl gammaldags, men stämningen var bättre förr i Scandinavium. Sen att S84 som ju iaf försöker få fram fina arr. behandlas bedrövligt. GG är inget man är stolt över som VF-supporter, överförfriskade ibland stupfulla människor som håller sig med nån sorts ”ensamrätt” på att vara VF-klack

   Kommentar avatar
   Peter, 1 år sedanSvara

   Ska tillägga att jag inte kan hela historiken kring GG på långa vägar, men det jag sett på bortaresor har inte varit smickrande.

 • Kommentar avatar
  Ulf Friman, 1 år sedanSvara

  Varför införs inte Coach Challenge om den misslyckas kan utvisning och förlust av timeout bli åtgärder. i exempelvis tveksam utvisning, Goaltender Interference, Offside osv hur går tongångarna om detta?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vet inte alls huruvida sådant varit på tal eller ej. Men SHL följer inte så sällan efter NHL, så det kan säkert förekomma sådant snack internt inom SHL.

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Hej HL - tycker ändå det är intressant att se hur olika lag spelar. Så visst kollar jag på CHL, även om jag gärna vill att FHC är med.
  Vad gäller Joel och Granström - så tror jag Joel är väl medveten hur han skall agera och Granström had nog inte tänkt att Joel skulle ta fighten.
  Joel får ganska mycket stryk som inte uppmärksammas av de vit svarta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, jag tror också Joel visste, var klok, höll sig på rätt sida med säkerhetsmarginal till avstängning, så att säga.

 • Kommentar avatar
  Conta, 1 år sedanSvara

  Hekmj Leman.intresset för chl har minskat mycket efter Frölundas uttåg men följer med lite ändå.Jag hoppas Liberec vinner turneringen.inte för jag missunnar växj på något sätt.men nu har svenska lag vunnit 3 år på raken och om nu ett lag från Tjeckien skulle vinna så tror jag chl kan lyfta som turnering nästa säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Poäng där, annat än svenskt lag som vann skulle nog skaka om lite. Fast frågan om det hjälper här hemma i Sverige.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Nej kanske inte direkt men om Europa intresset ökar kommer mera pengar in och förhoppningsvis höjs statusen på ligan som sådan.

 • Kommentar avatar
  Conta, 1 år sedanSvara

  Joel Lundqvist stod upp för laget och gav Granström vad han förtjänade.Granström är en ful spelare som klarat sig undan många gångwfrån utvisningar trots alla fula smällar han felar ut.Angående målvakterna så har jag en fundering.Weber lyfte ju försvars spelet fter ankomst till laget och Mustonen och Mursak har ju spetsat till offensiven och gett ökad konkurrens om forwards platsera.Kanske är målvakterna JG och Mattsson ej tillräckligt konkurrens utsatta? Läge kanske att låta någon av Frölundas J20 målvakter stå en match.skickar signal att om JG eller Mattsson vill stå i mål så måste dom öja sin nivå.Undrar med om inte Sjöström skulle rycka Johannes Jönssfrån Karlskrona innan en annan shl klubb plockar honom.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Men inte tycker du väl att någon av JG/Mattsson är så svag, eller så omotiverad, att de behöver "väckas" av en J20-målvakt? Tror nog de fullt ut känner konkurrensen – från varandra.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Nej målvakterna är rej så svaga,men för mycket dalar i kvalitet.Kanske extra video coachning av båda målvakterna behövs.Helt klart är att man ej skall skall låta målvakterna en match var.JG började säsongen bedrövligt men spelade upp sig senare.Matsson har sett bättre ut men släppte 2 puckar billigt mot HV. Tyvärr så JG tenderar att gå ned på knä för tidigt och har så svårt rädda puckar.JG kom in bra i slutspelet 2016 och spikade igen.men osäker på om han verkligen an upprepa det.jag tycker Rönnberg måste bestämma nu vem som är nr när slutspelet börjar.tråkigt nog verkar han ha JG som favorit.Jag ser Mattsson som etta i slutspelet.Men man måste matcha slutspels målvakten nu.ingen av målvakterna kan gå in på topp i slutspelet med att stå varannan match som nu.Vad anser do om Johannes Jönsson i Karlskrona Leman?Kanske kan Sjöström gå honom billigt från en shl klubb i förfall.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Matchningen mot slutspel börjar nu. Text kommer. Jönsson bra men ser inye honom som så mkt bättre än det Frölunda har. Dalarna beror mer på matchningen. Tror jag.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Tack Leman för bra svar.det kiggsäjert mycket i att dalarna beror på matchningen.Ser fram emot att läsa din text om matcning inför slutspelet.skall bli spännande att läsa det.Jag kan bara instämma vad flera skriver här(fast jag tycker ännu fler kan skriva det

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Ak text kom ej med i mitt förra inlägg.Tycker du ä bästa hockey reportern i Sverige (tycker flera här håller med.var det jag menade) Såg Crosby klubblyft i Lördags mot Pittsburgh.oj det gick undan.Att han hann med Crosby.lyfte motspelarens klubba och sen ding-skott i mål.mycket snyggt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Roligt att läsa, tusen tack!!

 • Kommentar avatar
  Marcus N, 1 år sedanSvara

  De flesta har redan skrivit de men här kommer en till, för statistikens skull, ej intresserad av CHL när inte Frölunda är med. Helt glömt av den turneringen sen de åkte ut

  • Kommentar avatar
   Marcus N, 1 år sedanSvara

   De flesta har redan skrivit de men här kommer en till, för statistikens skull, ej intresserad av CHL när inte Frölunda är med. Helt glömt av den turneringen sen de åkte ut

   • Kommentar avatar
    Marcus N, 1 år sedanSvara

    Hmm skrev betydligt mer än vad som hamnade i kommentaren....
    1. Jag hoppas folk betalar för sig, dina artiklar är i särklass bäst inom Gbg - sport och då absolut hockeyn och Frölunda.
    2. Vad är de för infektion mellan GG och s84. Stämningen är helt klart bättre sen båda valde att stötta Frölunda i klacken. Har varit infekterat länge om minnet inte sviker mig. Har du nån invblick?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     1. Tusen tack! :) 2. Kopierar ett svar på samma fråga i annan text: Vad det bottnar i får du nog ta med respektive gäng. Men GG säger sig inte gilla sektion 84:s uppträdande, att de inte ställer upp på "bara älska, inte hata", medan sektion 84 nog tycker GG vill bestämma för mkt och utestänger. Så har jag uppfattat det. Men det finns säkert mer.

   • Kommentar avatar
    Conta, 1 år sedanSvara

    Tråkigt med fejd mellan supportrarna till Frölunda.Men dom kan väl i allafall vara överens om att dom älskar Frölunda?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Det tror jag nog.

   • Kommentar avatar
    oovasuuc, 11 månader sedanSvara

    [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

    • Kommentar avatar
     ibewoxotomema, 11 månader sedanSvara

     [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

     • Kommentar avatar
      ehifitiyove, 11 månader sedanSvara

      [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

      • Kommentar avatar
       itigaaqarpi, 11 månader sedanSvara

       [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

       • Kommentar avatar
        afahohi, 11 månader sedanSvara

        [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

        • Kommentar avatar
         ogjxicmijolig, 11 månader sedanSvara

         [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

         • Kommentar avatar
          afkocerulil, 11 månader sedanSvara

          [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

          • Kommentar avatar
           ipemaexeyosip, 11 månader sedanSvara

           [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

           • Kommentar avatar
            exebizi, 11 månader sedanSvara

            [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/


            Lämna en kommentar