Experterna rankar SHL-lagen – håller ni med dem?


► Nyligen rankade jag SHL från 1–14.
► Nu jäklar, nu släpper jag loss experterna.
► Häng med och se vad Lasse Granqvist, Hans Abrahamsson, Mr Madhawk och de andra tror och tycker.

Rakapuckar.com bild

Granqvist, Svensson, Abrahamsson, Enestubbe – några av experterna som rankar SHL-lagen.


NI LÄSTE KANSKE den här texten från i tisdags när jag gick igenom SHL-lagens trupper och rankade dem utifrån hur det ser ut här och nu.

Inget tips för hela säsongen.

Bara ett slags nulägesanalys.

Så här rankade jag:

Färjestad, Luleå, HV71, Frölunda, Skellefteå, Rögle, Växjö, Brynäs, Örebro, Djurgården, Malmö, Linköping, Leksand, Oskarshamn.

Nu kommer andra steget i tvåstegsraketen, inte mindre än XX tunga experter runt om i Sverige ger er sina åsikter om SHL-lagen.

Jag bad inte om så mycket mastigare än 1–14, det är ju semestertider, en del var ändå på skrivhumör och fyllde på med betydligt mer. Ingen tänkte så mycket utanför lådan som Johan Ekberg på Värmlands Folkblad.

Å läsarnas vägnar säger jag ”stort tack!”

Rakapuckar.com bild

Okej, spänn fast er så kör vi – så tycker experterna. I alla fall just nu.
 

Johan Edlund, TV4/C More

  1) HV71 

  2) Luleå

  3) Frölunda

  4) Färjestad

  5) Örebro

  6) Rögle

  7) Brynäs

  8) Skellefteå

  9) Växjö

10) Linköping

11) Djurgården

12) Malmö

13) Leksand

14) Oskarshamn

* Jaha, inte lätt att ranka lagen med det, minst sagt, ovissa läge som är nu. 

Tycker att HV71 ser spännande ut. Fått behålla stommen och adderat sylvass spets i form av Anton Wedin. Nye backbossen Stefan Nyman är också ett tydligt plus. Kan Fredrik Forsberg näta i SHL på samma vis som i HA?

Luleå, Frölunda och Färjestad är garanterat med där uppe. Dock frågetecken för Luleås målvaktspar. Vem ska göra målen i Frölunda? Får Färjestad ordning på försvarspelet?

Örebro är ett lag för toppen med bra målvakt i Jhonas Enroth och spets.

Kan Rögle vara lika bra utan Kodie Curran och Ted Brithén?

Peter Andersson kan vara Brynäs viktigaste nyförvärv på många många år. Han har ett tufft jobb framför sig. Med allt. Tror Brynäs kommer se mycket mer stabilt ut den här säsongen.

Växjö satsar på återvändare den här säsongen. Både Robert Rosén och Joel Persson är bra men hur är det med övriga gänget? Många som måste höja sig rejält.

Svårt bedöma Skellefteå. Känns som att Gustaf Lindvall måste vara ännu vassare i målet och Joakim Lindström och Oscar Möller är ett år äldre.

Linköping skulle kunna bli bättre än tia. Ett års erfarenhet för Bert Robertsson. Hur kommer det att funka med så många utlänningar i laget?

Tror Djurgården får svårt. Många unga spelare som ska vara ordinarie en hel säsong. Pallar dom det?

Malmö är också ett lag jag tror för tungt. Imponeras inte av nyförvärven. Oscar Alsenfelt måste spela sitt livs hockey för framgång.

Leksand får kämpa för att undvika plats tretton. Björn Hellkvist intressant tränare.

Oskarshamn blir sist. Inget talar för nåt annat.

Rakapuckar.com bild


Lasse Granqvist, TV4/C More

  1) Färjestad

  2) Luleå

  3) Växjö

  4) Frölunda

  5) Örebro

  6) Skellefteå

  7) HV71

  8) Brynäs

  9) Djurgården

10) Rögle

11) Linköping

12) Leksand

13) Malmö

14) Oskarshamn

* Det är svårt att plocka fram fyra tydliga semifinallag. Jämn topp i svensk ishockey. Mitt guldtips är FBK, som har organisatorisk och spelmässig bredd och spets. Sådant brukar löna sig över tid.


Mattias Ek, HockeyNews.se

1) Luleå
David Rautio är jämn och stabil. Jesper Wallstedt är oprövad och ung. Tillsammans, om än var och en för sig, ska de täppa igen luckan efter Joel Lassinantti, men är det något som Luleå är äckligt bra på så är det just den saken. Guldlängtan i Luleå får nästan marken i staden att vibrera.

2) Färjestad
Jesse Virtanen och Färjestad hittade varandra till sist. Därmed ser backsidan enastående bra ut. Offensivt är FBK väldigt väldigt svårslaget även om Marcus ”Lilliz” Nilssons kreativitet kommer att saknas en del.

3) HV71
Lias Andersson var den där drömvärvningen som gick i lås. HV har ett lag fyllt av talang, erfarenhet, spets, bredd en och portion revanschlusta. Med Nicklas Rahm och Stefan Nyman i båset finns det energi så att det räcker till och blir över.

4) Växjö
Växjö har reparerat ett havererande lag och sett till att bygga en rejäl grund med en väldigt bra backbesättning och två oerhört betydelsefulla återvändare i Joel Persson och Robert Rosén. Det får Lakers att drömma om slutspelsframgång till våren.

5) Frölunda
Göteborgarna är det lag som blev mästare senast och stommen är kvar med Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson, Max Friberg och gänget, men backsidan är så gott som utbytt och aningen diffus. Det kan ta ett tag innan Frölunda når full slagstyrka och fortfarande ska en back och en offensiv spets in.

6) Skellefteå
Återstår att se om Philip Broberg får fortsätta att tillbringa sommaren i Edmonton eller om han återvänder till Västerbotten enligt ursprungsplanen. För han är tänkt att bli en stor beståndsdel i Skellefteå. Överlag har Skellefteå en rolig blandning av talang, speed och erfarenhet.

7) Örebro
Jhonas Enroth som ny förstemålvakt är en enastående start på den fortsatta satsningen uppåt. Nick Ebert kommer att hjälpa till med den saken och Örebro har fått ihop ett mycket slagkraftigt lag på papperet. Kanske kan Mathias Bromé medverka i början av säsongen, men ytterligare en toppkraft behövs.

8) Djurgården
Målvaktsparet Niklas Svedberg och Mantas Armalis lär bli kalasbra. Backsidan är jämn och stark, men utan märkbar offensiv udd. Att få in Dick Axelsson redan den 1 september blir utmärkt. För han bör ges ansvaret att hjälpa fram en ny skyttekung i DIF. Både Alexander Holtz och Linus Andersson är unga, spännande och vassa högerskyttar.

Rakapuckar.com bild

9) Brynäs
Hur mycket betyder huvudtränaren? Peter Andersson har kommit till Gävle för att, om inte lära Brynäs spela hockey, så i alla fall för att bryta en negativ trend. Laget ser onekligen spännande ut i teorin.

10) Rögle
Roman Will, Kodie Curran och Ted Brithén. Det kan vara den tyngsta trion att tappa i SHL eftersom det är en nyckelspelare i varje lagdel. Men Rögle och sportchefen Chris Abbott är bra på att hitta rätt och få spelare att utvecklas. Lyckas man värva Joel Kellman tro?

11) Linköping
LHC har något på gång och avslutade förra säsongen fint efter en tung start. Med en handfull nyförvärv inklusive Filip Berglund, Markus Ljungh och en trio från Finland hoppas general managern Niklas Persson och coachen Bert Robertsson på att nå slutspel. Ingen omöjlighet.

12) Malmö
Redhawks ser ut som det lag som får svårast att undvika att bli indraget i den absoluta bottenstriden. Nye huvudtränaren Joakim Fagervall får ett utmanande jobb att hålla de tvåfaldiga svenska mästarna ovanför kvalstrecket. Det här känns tunt.

13) Leksand
Comebacken i SHL blev inte så lyckad som man hade hoppats. Med Björn Hellkvist som ny coach tar LIF ny sats mot att etablera sig. Förändringarna i laget är förhållandevis få så ny gäller det att maxa prestationen och framför allt hitta en jämnhet.

14) Oskarshamn
IKO lärde sig massor av sin första säsong i SHL och får nu en ny chans att visa vad man går för. Truppen innehåller få iögonfallande spelare och det skulle vara en skräll om laget mäktar med att hänga kvar i SHL. Men i en kvalduell är det ofta upplagt för just – en skräll.


Tomas Ros, Aftonbladet

  1) Luleå

  2) Växjö

  3) Färjestad 

  4) Frölunda 

  5) HV71

  6) Djurgården

  7) Skellefteå

  8) Örebro

  9) Rögle 

10) Linköping

11) Brynäs

12) Leksand

13) Malmö

14) Oskarshamn

Rakapuckar.com bild

Adam Savonen, norran.se

1) Luleå
Frågeställning kring målvaktsparet. I övrigt ser laget riktigt starkt ut. Med Bulan i båset blir det ny serieseger.

2) Färjestad
Få svagheter på pappret. Hitta laget jämnheten är förstaplatsen inte långt borta.

3) Frölunda
Underpresterade i serien förra året. Starkt lag och SHL:s starkaste organisation vid sidan av isen. Sämst trea.

4) Rögle
Utdelningen började komma under förra året för Rögle. Laget rider vidare på vågen och blir topp-fyra.

5) Skellefteå
Överraskade mot slutet av serien ifjol. Intressant forwardbesättning och stark målvakt.

6) Brynäs
På pappret oerhört spännande. Nye tränare Peter Andersson har bra material att jobba med.

7) Djurgården
Har svårt att få ihop det. Hamnar precis utanför slutspel kommande säsong.

8) Växjö
Har nog fått bryta och röra om rejält. Blir ett mellanår för klubben.

9) Linköping
Har byggt om och påbörjar en klättring. Tar sig första slutspelsrundan

10) HV71
Har intressant forwardbesättning. Men jag tror det blir ett mellanår för Jönköpingsklubben.

11) Örebro
Får alltid ihop ett bra lag, men har ändå varit väldigt svajigt. Närkingarna misslyckas i år.

12) Malmö
Har haft hårt arbete som viktigaste egenskap. Blir ett rejält mellanår för skåningarna i år.

13) Leksand
Har satsat hårt på tränarfrågan! Men Leksand har inte förmågan att lyfta. Får kvala sig kvar.

14) Oskarshamn
Minst budget, minst hall, men går ändå in på andra säsongen. Kommer tidigt börja ladda för att kvala sig kvar.


Johan Ekberg, Värmlands Folkblad

Toppskiktet:
HV 71
• Gillar ofta HV:s lagbyggen, så också i år. Lias Andersson med från start, stark backsida, prestigevärvning i Anton Wedin och stabil målvaktssida. Bör vara i absoluta toppen.

Luleå
• Knappt någon svaghet. Men märkligt att förlusten av Lassinantti tonas ned så, överglänste klart Rautio (92,8/90,1 och 1,59/2,30) förra säsongen.

Färjestad
• Virtanens återkomst betyder massor. Framåt finns mycket potential, men namnen som lämnat är tunga. Förlängning av Åslund behövlig för bra toppbredd.

Frölunda
• Mursak må vara tillbaka, men syr man inte ihop en förlängning med Lasch finns likväl ett stort hål där. Hyperintressant backsida, mer puckskicklig än 19/20.

Strax under toppskiktet/mittenskiktet
Rögle
• Livet efter Kodie Curran blir inte lika roligt som livet med honom. Men forwardssidan fortsatt stark, även utan Ted Brithén. Rifalk redo att vara etta?

Djurgården
• Måste ha en frisk Jacob Josefson hela säsongen. Utan tvekan ett stabilt lag, men ser inte riktigt spetsen som krävs för topp fyra.

Örebro
• Det finns mycket skottkraft framåt, men finns nog mycket playmakers? Enroth kommer in med enorma förväntningar, kan nästan bara misslyckas. Men har fin backsida framför sig.

Skellefteå
• Har sin målvakt, har sin spännande backsida, och har sin ständiga SHL-spets framåt. Eller är det här året som Lindström plötsligt börjar dala? Skellefteås öde hänger fortfarande tungt på hans axlar.

Växjö
• Rosén tillbaka. Men har framför allt enormt mycket mer puckskicklighet på backsidan jämför med när förra säsongen startade. Joel Persson är en kalasvärvning.

Undre halvan
Linköping
• Ser enormt mycket mer spännande ut i år, men var SHL:s minst relevanta lag i fjol så uppförsbacken man har är lång. Men Palve och Ljungh borgar för en stark centersida. Laget längst ned jag var närmast att ha ett hack upp.

Brynäs
• Fansen må ha gått in med massvis med pengar, Brynäs lagbygge känns fortfarande som ett för undre halvan. Men ska ha cred för hur man uppgraderat den backsida  som i fjol var direkt svag.

Malmö
• Grym målvakt, halva danska landslaget på backsidan men oj vad trubbigt det känns framåt. Tvillingarna Westerholm må vara hemma, men ser inte vem som ska göra målen.

Leksand
• Mer SHL-redo i år. Men det krävs att de rutinerade och etablerade spelarna man värvade i fjol nu faktiskt börjar prestera i paritet med lönen om det inte ska bli en kamp om att slippa sistaplatsen.

Jumbokandidat
Oskarshamn

Räddades kvar av corona och slapp kvala. I år finns inte den räddningsplankan och bortsett från Leksand och kanske Malmö ser jag inget lag IKO ska ha möjlighet att ha bakom sig efter 52 omgångar.

Rakapuckar.com bild


Göran Sundberg, TT

  1) Luleå

  2) Färjestad

  3) HV71

  4) Rögle

  5) Frölunda

  6)  Växjö

  7) Skellefteå

  8)  Djurgården

  9)  Brynäs

10) Örebro

11) Linköping

12) Malmö

13) Leksand

14) Oskarshamn


Hans Abrahamsson, Aftonbladet

1) Luleå
Lär mala ner allt även den här säsongen. Förlängningen av N Lundkvist var oerhört viktig. 

2) Färjestad
Back- och målvaktssidan ser stark ut. Lite mer frågetecken runt forwards, även om Åslund är klar. 

3) Frölunda
Blir ett annat lag utan Ryan Lasch. På gott och ont. 

4) HV71
Blåser nya, hårdare vindar i Jönköping och det ser jag som positivt. Jag tror på den nya tränarstaben.

5) Rögle
Några tunga tapp, men jag tror Abbotts gör Rögle till ett topp 6-lag även kommande säsong. Värvningen av förstecentern blir viktig. 

6) Växjö
Tunga värvningar i Rosén och Joel P, men Växjö har en del att bevisa. 

7) Skellefteå
Överraskade på mig förra säsongen. Bör inte bli sämre. Men konkurrensen är hård på den övre halvan.

8) Brynäs
Dyr trupp (topp 3 i löneligan?). Högintressant med Andersson i båset. Vilket typ av lag vill/kommer Brynäs vara?

9) Djurgården
Ser lite ihåligt ut just nu, räknar med att truppen vässas till. En förutsättning för en topplacering är en skadefri Josefson. 

10) Linköping
Tunga värvningar och Linköping blir bättre, samtidigt är det många bra lag på övre halvan som måste passeras. 

11) Örebro
Överraskade förra säsongen, kan göra det igen. Om allt faller på plats. 

12) Leksand
Väldigt intressant tränartrio. Där är nog Leksands stora hopp den här säsongen. 

13) Malmö
Nja, det ser tunt ut offensivt. Händemark lär dock ordna upp en del de månader han nu stannar. 

14) Oskarshamn
Betydligt bättre struktur på lagbygget jämfört med för ett år sedan. Men 13 lag har bättre trupper än IKO.


Johan Svensson (alias Mr Madhawk), Kvällsposten

1) Luleå
Tycker deras backbesättning uppgraderats. Nils Lundkvist blev kvar bland annat. Bland forwards har man fått in Linus Klasen och fått behålla allt man ville behålla. Känns givet att ranka de som etta i dagsläget.

2) Frölunda
Tror Stefan Elliott blir vass. Vet hur ligan fungerar. Bra mix bakåt. Visst, Lasch och Rakhshani är borta. Eller? Men centeruppställningen är sylvass. Ska bli kul att se ungtuppar som Raymond, Henriksson och Söderblom.

3) Färjestad
Backsidan blir bättre med Virtanen. Henrik Haukeland ska bli intressant att se i konkurrens med Holm. Lite orolig för att man överskattat sina centrar. Är Jacob Nilsson verkligen SÅ bra. Annars får väl Jacob Petersson ta kliv. Blir ett topplag.

4) HV71
Tycker det ser bra ut. Bra målvakter, bra backar som är bättre. Skulle kanske behöva något riktigt spetsig forward till, men tycker man är redo för en topplacering.

5) Rögle
Även om Curran och Brithén är borta, så ser jag ett lag som blir att räkna med i toppen av tabellen. Lite doldisar som kommit in. Ferguson, till exempel. Men jag går igång på en sådan som Adam Tambellini. Brithén kommer att ersättas. Spännande med Ekeståhl Jonsson i större roll.

6) Djurgården
Dick Axelsson är med från start. Visst, tappar Linus Hultström på backsidan, men räkna med att en sådan som Simon Johansson tar kliv. Högström borde också bli bättre. Framåt? Alexander Holtz tar ligan med storm nu. Gör en Bemström-säsong.

7) Skellefteå
Bra backsida. Stor press på Lindvall nu. Men han kommer vara bra. Kanske inte lika bra, för det blir svårt. Hur mycket kräm har Jocke Lindström? Pallar Johnsson vara bärande center? Inte säker. Men klart att det kan bli bra.

8) Växjö
Nej, så långt ner som tia blir det inte igen. Men det blir lite bättre. Joel Persson är kanske bästa nyförvärvet i hela ligan. Är för osäker på Fasths skadeproblem och Källgren som backup till det gör mig osäker. Åttondel.

9) Brynäs
Peter Anderssons inträde gör Brynäs bättre. Men det måste få ta tid att sätta en helt ny arbetskultur i klubben. Kanske kan vara lite ojämna emellanåt. Men de kan bli ruskiga i ett slutspel framåt våren och störa många när saker fallit på plats.

10) Linköping
Uppgradering, inget snack. Nu år två med Bert Robertsson. En sak är säker. Om han inte får ordning på det hyfsat från start så kan han leva farligt som tränare. Men jag tror det blir slutspel nu. Som sista lag.

11) Leksand
Jag gillar det "Tjomme" gör. Han har förvisso ett par riktigt jobbigt dyra kontrakt, men nu känns det genomtänkt. Matt Caito är välscoutad. Det är Otto Paajanen också. Patrik Norén kommer hem, ej officiellt när detta skrivs. Men lite osäker på målvakterna. Hellkvist kommer göra skillnad.

12) Malmö
Nej, det här blir inte det femte raka slutspelet. Nu blir det jobbigt. Alsenfelt är bra  Backsidan är bättre än många tror. Men framåt, nej, här blir det inte många mål gjorda gissar jag. Överraskar inte en gång till. 

13) Örebro
Nu betonar jag, just nu. Jag saknar en riktigt bärande center, som Ryan Stoa. Och inbillar mig att sådana som Rasmus Rissanen och Kristian Näkyvä överpresterade förra säsongen. Enroth blir nog bra, men räcker det?

14) Oskarshamn
Ja, det är det tråkiga. Jag tror Martin Filander är bra. Men man kan inte göra underverk med vilket material som helst. Vad händer med Joe Cannata när han inte får seriens bästa försvar framför sig. Gör det riktigt bra om man undviker jumboplatsen.


Daniel Enestubbe, minhockey.se, Smålands-Posten

1) Luleå
Stålmaskinen är fortfarande bäst över 52.

2) Frölunda
Ja, jag tror på livet efter Lasch.

3) Färjestad
Det blåser i träa redan idá.

4) Skellefteå
Gediget med en evighetsmaskin vid rodret och en drasut som slår igenom i målet.

5) Rögle
Numera en skadeokänslig organism som klarar även ett tapp av Currankaliber.

6) HV71
Tror att Rahm styr upp den här balanserade truppen rätt bra.

7) Växjö
Anti-Shinnimin-effekten kan räcka längre än så här – och Dr Rosén kan hjälpa många patienter.

8) Djurgården
Josefsons skadehistorik och Hultströmtappet gör att det bara lyser gult i trafikljuset.

9) Brynäs
Här inleds en första etapp mot toppen med den förste passande tränaren sedan Bulan.

10) Örebro
Mycket stjärnor kan ge mycket framgång, men som vanligt stör brokigheten.

11) Linköping
Ljungh starkt kort in och Little en målgaranti, men ej säker på åttondel här.

12) Leksand
Etapp 1 för Hellkvist får bli att Leksand för en gångs skull slipper kval.

13) Malmö
Tiden skulle ha hunnit ikapp det här laget för flera år sedan. Nu är nog den tiden kommen i alla fall.

14) Oskarshamn
Bra, kompetent ny tränare. Fortfarande stora kompetenshål i rostern.

***

För den som tycker det är mansdominerat: jag mejlade ut förfrågan till ett antal journalister i landet, flera har semester, de kvinnor jag försökte med har inte svarat. Så slipper den diskussionen ta fart.

***  

Det här gäller – och det kommer vara än viktigare nu än före coronapandemin:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
41 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 9 månader sedanSvara

  Bra jobbat, både av dig och dina ”rankare”.!
  Tänkte inte ens på att det endast var män som ryckt till förens du skrev det. ;)

  • Kommentar avatar
   Herr Lakers, 9 månader sedanSvara

   Tack för den. Alltid roligt att läsa lite tankar. 1:an och 14:e känns ganska klart men 2-13 känns som lite lotterier.

   • Kommentar avatar
    Henrik, 9 månader sedanSvara

    Kul läsning, ingen tror att LHC som värvat bra hamnar topp 8. Lite konstigt.

     Kommentar avatar
     Manne, 9 månader sedanSvara

     Det är något som sitter i väggarna där. Spelar ingen roll hur de värvar, de misslyckas ändå.

   • Kommentar avatar
    HL, 9 månader sedanSvara

    Intressant!

    • Kommentar avatar
     Henrik Andersson , 9 månader sedanSvara

     Intressanta tips. Som trupperna ser ut just nu så ser min tabell ut såhär:
     1: FBK
     2: HV71
     3: LHF
     4: ÖHK
     5: DIF
     6: FHC
     7: RBK
     8: Växjö
     9: SAIK
     10: LHC
     11: BIF
     12: MIF
     13: IKO
     14: LIF

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 9 månader sedanSvara

      1: LHF 2: FBK 3: HV 4: VLH 5: SAIK 6: FHC 7: RBK 8: ÖHK 9: BIF 10: DIF 11: LHC 12: MIF 13: LIF 14: IKO Men det förutsätter att målvakterna håller i Växjö vilket är den största svagheten just nu.

      Kommentar avatar
      Håkan, 8 månader sedanSvara

      Havet är djupt

      Kommentar avatar
      Malte, 8 månader sedanSvara

      Jag tycker att du är helt ute och cyklar.

    • Kommentar avatar
     Mackan, 9 månader sedanSvara

     Tungt att säga det men med detta lag Frölunda ställer på isen 20/21 blir dom ett mittenlag om knappast det

      Kommentar avatar
      Manne, 9 månader sedanSvara

      Håller med.

    • Kommentar avatar
     Kenneth, 9 månader sedanSvara

     Frölundas trupp just nu håller för 5-7 plats, sportchefen Sjöström sover som vanligt.

     • Kommentar avatar
      Daniel B, 9 månader sedanSvara

      Lite förvånande att nästan alla rankade Frölunda sämst 4:a. Sen som någon skrev, jag tror också på ett liv efter lasch..:)

      • Kommentar avatar
       Conta , 9 månader sedanSvara

       Luleå chansar rejält på målvaktsidan.
       Rautio ojämn, nr 2 ung oprövade junior på denna nivå.
       Rögle ser också mindre bra ut på målvaktsidan.

        Kommentar avatar
        Rolle, 9 månader sedanSvara

        1) Rögle - De har NHL-JG! Målvakten med mest "vinstprocent" i hela världen. Fråga bara Roger så får ni höra. Reglerna kommer inte förlora en match under hela säsongen! Själv har jag bytt lag och hejar nu på Rögle och den store NHL-JG!

        Kommentar avatar
        VF, 9 månader sedanSvara

        Conta; Håller med. Målvaktssidan är Luleås akilleshäl. Håller inte med HL om att Ratuio är jämn, tvärtom. Han är alltid sämre i slutspel än i grundserie. Lite förvånad att många ändå gör Luleå till guldfavorit, målvaktsparet till trots.

      • Kommentar avatar
       Höken, 9 månader sedanSvara

       Ja......dessa experter brukar ju ganska ofta ha fel, jag tror Djurgården och Malmö får kämpa tillsammans med Oskarshamn i botten, kanske även köpelaget Växjö kan få det tufft, men det visar sig!

        Kommentar avatar
        Bögge, 9 månader sedanSvara

        Jomen, det tror jag med

      • Kommentar avatar
       Janne BD, 9 månader sedanSvara

       Vet Johan Ekberg något som inte någon annan känner till?

        Kommentar avatar
        Jonas , 9 månader sedanSvara

        En av dom mest kompetenta lokal journalisterna. Läser honom ofta och gärna även om jag håller på Frölunda. Framförallt är han ingen supporter vilket tyvärr tenderar att vara fallet för många ( obs inte denna site).

      • Kommentar avatar
       RÖDSKÄGG , Örebro, 9 månader sedanSvara

       1 . HV 71
       2 . Växjö
       3 . Luleå
       4 . Linköping
       5. Rögle
       6. Färjestad
       7 . Djurgården
       8 . Frölunda
       9. Örebro
       10 . Skellefteå
       11 . Brynäs
       12 . Malmö
       13 . Leksand
       14 . Oskarshamn

        Kommentar avatar
        Pontus, 9 månader sedanSvara

        Topp 3! 1. HV71 2. Skellefteå 3. Luleå

      • Kommentar avatar
       Andreas, 9 månader sedanSvara

       Roade mig med att sammanställa en "gyllene medelväg" av alla experter, detta måste då bli facit. För statistikens skull så har jag tagit bort högsta och lägsta placeringen för varje lag.
       1.LHF
       2.FBK
       3.FHC
       4.HV
       5.RBK
       6.VLH
       7.SKE
       8.DIF
       9.ÖHK
       10.BIF
       11.LHC
       12.MIF
       13.LIF
       14.IKO

        Kommentar avatar
        Magnus, 9 månader sedanSvara

        Otroligt bra gjort! Spännande att se om detta stämmer.... Jag tycker mig se att många är överens om att Brynäs blir bättre än Linköping som blir bättre än Malmö i sin tur, i "ingensmanslandsgröten", och det är samtidigt ganska oklart var Örebro och Rögle står, förra årets överraskningar får man väl säga. Mycket övriga lag som är svårtippade, men denna sammanställning var fin.

        Kommentar avatar
        Penis, 8 månader sedanSvara

        Jag tror faktiskt att du är lite fel ute i ditt tips

        Kommentar avatar
        Magnus, 8 månader sedanSvara

        Jasså du, vad tror du då??

        Kommentar avatar
        Penis, 8 månader sedanSvara

        Hm? Hm? Hm? Äh jag vette fan vad jag tror egentligen om jag ska vara ärlig! Men håll med om att öl är jävligt gott!

        Kommentar avatar
        Magnus, 8 månader sedanSvara

        Njaaa jag tycker inte det... Det enda man kan va säker på är att nåt i tippningen blir helt fel, frågan är hur mycket.

      • Kommentar avatar
       Henke, 9 månader sedanSvara

       1 FBK
       2 Luleå
       3 Hv71
       4 Skellefteå
       5 Rögle
       6 Frölunda
       7 Växjö
       8 Brynäs
       9 Linköping
       10 Örebro
       11 Djurgården
       12 Malmö
       13 Leksand
       14 Oskarshamn

        Kommentar avatar
        Rud, 8 månader sedanSvara

        Fel...fel så in i bomben

        Kommentar avatar
        Pelle F, 8 månader sedanSvara

        Bland det sämsta tips jag någonsin har sett alltså, men jag ska ta och ägna mig åt rödvinslådan ett tag så återkommer jag med ”rätt” tabell senare!

      • Kommentar avatar
       Martin, 9 månader sedanSvara

       Hm precis som vanligt..underskattar Mif.. ingen har lärt sig någoting.

        Kommentar avatar
        Kåcke, 9 månader sedanSvara

        Helt rätt, och Malmö har inte lärt sig spela hockey än

      • Kommentar avatar
       Rasmus, 9 månader sedanSvara

       Att tippa serien nu är lite som att tippa Vasaloppet innan Vasaloppsveckan inte börjat.
       Vi tar exempel som Lennström och Sellgren in i Frölunda, det samma kanske ändå gäller Lasch och/eller Fagemo. Därför är det inte värt att tippa redan nu!

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

        Därför var detta heller inte tänkt som ett tips, Rasmus. Bara en ranking gällande hur trupperna ser ut just NU. Om en månad kan den förändras.

      • Kommentar avatar
       Robin, 9 månader sedanSvara

       Skellefteå AIK, guldfavorit! Riktigt spännande lag

       • Kommentar avatar
        Dj Uret, 9 månader sedanSvara

        Brynäs trupp ser på papperet ut som en topp tre trupp... bara att vänta och se om de får ihop det! Tror att de och Örebro och Fbk spelar om guldet! Luleå är sjukt överskattade och Leksand åker som vanligt ur!

         Kommentar avatar
         Narre, 9 månader sedanSvara

         Noll koll?

       • Kommentar avatar
        Bögge, 9 månader sedanSvara

        Många experter här inne, jag tror personligen att HV71 blir överlägsna seriesegrare, Malmö åker ur med buller och bång, och Växjö får kvala!!

        • Kommentar avatar
         Stygg-Dansken, 9 månader sedanSvara

         Brynäs är grymt överskattade, har varit nära att få kvala många gånger nu, så drömmen vore om Brynäs och Färjestad fick slåss om jumboplatsen, Oskarshamn kommer att sluta topp 6 och sedan skrälla rejält i ett slutspel, men guldet kommer i år att gå till Småland och klassiska HV71

         • Kommentar avatar
          Göran Nøla, 9 månader sedanSvara

          1.HV71
          2.Frölunda
          3.Luleå
          4.Skellefteå
          5.Färjestad
          6.Växjö
          7.Leksand
          8.Linköpng
          9.Rögle
          10.Djurgården
          11.Oskarshamn
          12.Malmö
          13.Brynäs
          14.Örebro

          • Kommentar avatar
           RÖDSKÄGG , Örebro, 9 månader sedanSvara

           Om Örebro får in en förstacenter och en riktigt bra vinge och får behålla Näkyvä och kryddar det med Bromé så hamnar dom topp 6 garanterat.

            Kommentar avatar
            Bögge, 9 månader sedanSvara

            Hähä.......det gör dom inte

            Kommentar avatar
            Bögge, 9 månader sedanSvara

            Om..... om alla andra lag också får in en massa toppspelare då, om Oskarshamn får in fyra landslagsmässiga backar och sex forwards av samma kaliber, då kanske dom vinner sm guld? Om.......

            Kommentar avatar
            Bögskägg, 9 månader sedanSvara

            Kanske kanske inte, den som lever får se

            Kommentar avatar
            Gråskägg, 8 månader sedanSvara

            Du Rödskägg är ju portad på Örebros sida på Svenskafans om jag inte missminner mig, du betedde dig tydligen väldigt illa där.

          • Kommentar avatar
           RÖVSKÄGG, 9 månader sedanSvara

           Om nu alla lag lyckas värva ett x antal duktiga spelare så tror jag faktiskt att dom flesta lagen har chans att sluta topp 6, men det är ju bara om!

           • Kommentar avatar
            RÖKRÖVSKÄGG, 9 månader sedanSvara

            HV71 Topp 3 !

             Kommentar avatar
             Svesse, 9 månader sedanSvara

             Så fan heller

           • Kommentar avatar
            Sune, 9 månader sedanSvara

            Undrar vad det krävs i värvningsväg för att experterna skall till tippa LHC på övre halvan? HV däremot alltid topptippade även om de gjort en medioker säsong och värvat sådär .

             Kommentar avatar
             Enus, 8 månader sedanSvara

             Dom kommer ju aldrig någonsin att komma på den övre halvan, der behöver man inte vara någon expert för att räkna ut, för det är ett soplag som inte hör hemma i SHL...... Rögle rules

           • Kommentar avatar
            RÖVSKÄGG, 9 månader sedanSvara

            Jag tror faktiskt att alla lag kommer topp 6 i år, OM dom värvar dom spelare som behövs!!
            Vad tror ni om det gott folk, det låter väl ganska rimligt?

             Kommentar avatar
             Gex, 9 månader sedanSvara

             Ja, det tror faktiskt jag med!

           • Kommentar avatar
            Rögle-Morasupportern, 9 månader sedanSvara

            Säger Rögle-Skellefteå i SM-final och Leksand åker ur och ersätts av Mora nästa säsong

             Kommentar avatar
             Anti Moora, 9 månader sedanSvara

             Ha ha ha......Det dummaste någon någonsin har skrivit, men jag måste medge att trots din dumhet så har du ju åtminstone humorn i behåll.......ha ha ha ha

           • Kommentar avatar
            Experten, 9 månader sedanSvara

            1. Hv71
            2. Färjestad
            3. Luleå
            4. Frölunda
            5. Örebro
            6. Rögle
            7. Skellefteå
            8. Djurgården
            9. Malmö
            10 Linköping
            11. Växjö
            12. Brynäs
            13. Leksand
            14 Oskarshamn.

             Kommentar avatar
             Pova, 9 månader sedanSvara

             Inte fan är du nån expert inte, du tippar ju som en kratta

           • Kommentar avatar
            Lågskokarlen, 9 månader sedanSvara

            1.Luleå
            2.Skellefteå
            3.Leksand
            4.Linköping
            5.Rögle
            6.HV71
            7.Djurgården
            8.Frölunda
            9.Färjestad
            10.Oskarshamn
            11.växjö
            12.Brynäs
            13.Malmö
            14.Örebro

             Kommentar avatar
             HG, 8 månader sedanSvara

             Spännande tabell, jag hoppas att du har rätt min vän.

           • Kommentar avatar
            Sven Ollon, 9 månader sedanSvara

            Jag längtar tills pucken släpps

            • Kommentar avatar
             Tipparen, 9 månader sedanSvara

             Dagens tabelltips då.........
             1. Färjestad
             2. Luleå
             3. Frölunda
             4. HV71
             5. Skellefteå
             6. Rögle
             7. Örebro
             8. Växjö
             9. Djurgården
             10. Brynäs
             11. Linköping
             12. Malmö
             13. Leksand
             14. Oskarshamn

              Kommentar avatar
              Fin-Tom, 9 månader sedanSvara

              Du kan ju inte tippa, löjligt att du ens försöker!

              Kommentar avatar
              Tipparen, 9 månader sedanSvara

              Hahaha jaså du Fin-Tom??????? Du vet att facit kommer om ganska många månader. Vad tycker DU är fel med mitt tips? =D

              Kommentar avatar
              Fin-Tom, 9 månader sedanSvara

              Hahahaha ja du gosse, som jag ser det så är allt fel, det märks mycket väl att du är en okunnig person i ämnet hockey!!!!

              Kommentar avatar
              Tipparen, 9 månader sedanSvara

              Det där var ett ganska oseriöst svar. Hur ser ditt eget tips ut? Och om jag är väldigt okunnig, tjaaa jag har lusläst trupperna, värvningar, tidigare säsonger, andras tips, osv osv osv, kalibrerat min tabell in i minsta detalj i den sport jag är absolut mest intresserad av i alla avseenden, men om du ändå säger att jag är okunnig så får jag väl verkligen tro dig, du verkar oerhört kunnig själv, Fin-Tom..... ;)

              Kommentar avatar
              Fin-Tom, 9 månader sedanSvara

              Tipparen, Tipparen min lilla vän, så du har lustläst trupperna och tittat på tidigare säsonger, så den enda tidigare säsong som Oskarshamn har gjort i shl tror du per automatik blir exakt samma även denna säsong då....... tja vem vet, du kanske har rätt, men har Färjestad gjort så bra värvningar egentligen, nja.... kanske, men då du själv ser dig som en världsmästare i ämnet så får vi väl lita på ditt tips då, men jag skrev inte att du var väldigt okunnig, jag nöjde mig med okunnig, och det står jag fast vid!!!!!!! Men nu orkar jag inte tjafsa mer med dig, det är mycket roligare att konversera med någon som kan hockey!

              Kommentar avatar
              Tipparen, 9 månader sedanSvara

              Å herrejösses.... Ursäkta ordvalet, men du har mycket att lära om hur man beter sig, och t.ex. tippa kan handla om att tycka helt olika. Tur för dig att man kan va anonym i detta forum. Själv heter jag Magnus, är från stockholm, håller på djurgården och tackar för mig. Hej.

              Kommentar avatar
              FinTom, 9 månader sedanSvara

              Hej Magnus från Stockholm........tur att man kan vara anonym skriver du, vad menar du med det egentligen, skulle du ha letat upp mig och gjort upp eller vad? Om det är det du vill så är jag på direkt, men troligen är det väl inte det du är ute efter, Stockholmare är ju inte kända som några bråkstakar direkt. Men jag heter Tom och är från Östersund och håller på Brynäs, och nu tackar jag för mig och fortsätter snacka hockey med någon trevligare person.....hej på dig.

              Kommentar avatar
              Tipparen, 8 månader sedanSvara

              En sista sak kan du få; Jag kan mycket väl ha underskattat Brynäs....

            • Kommentar avatar
             Chuck Ramone, 9 månader sedanSvara

             Att så många kan ha så fel i sina tips...... oooootroligt som Grogan sa, fattar ni inte ett dugg vad hockey går ut på, det är sällan laget med flest importer som vinner, det borde införas en gräns som tillåter max 3 utländska spelare per lag, då skulle lagen med en fungerande juniorverksamhet gynnas, och köpelagen kunde krypa tillbaka under sin sten!!!!!

              Kommentar avatar
              Mats-Ove, 9 månader sedanSvara

              Helt rätt, det måste till en begränsning angående importer i Svensk hockey, om detta får fortsätta så har vi snart ingen juniorverksamhet kvar!

            • Kommentar avatar
             B Ögren, 9 månader sedanSvara

             Jag struntar i shl, men jag hoppas av hela mitt hjärta att AIK åker ur allsvenskan den här säsongen, dom räddades av coronan i år, men hoppas att dom ryker all världens väg denna gång, och så hoppas jag att mitt älskade VIK når shl i år!

              Kommentar avatar
              Svempa, 8 månader sedanSvara

              Håller med dig till 100%, kolsäckarna kan gott lira i div 1, för det är Djurgården som är Stockholms stolthet.

              Kommentar avatar
              Bosse, 8 månader sedanSvara

              Ja, aik blev räddade av coronan förra säsongen, annars hade dom åkt ur med buller och bång, men nu är dom styva i korken igen, nä usch och fy för denna skitklubb, dom har gjort konkurs och klarat sig på bidrag en längre tid nu, så jag hoppas att dom får en riktigt kämpig säsong i år igen, och helst bör den sluta med degradering och konkurs.

              Kommentar avatar
              Bosse, 8 månader sedanSvara

              Ja, aik blev räddade av coronan förra säsongen, annars hade dom åkt ur med buller och bång, men nu är dom styva i korken igen, nä usch och fy för denna skitklubb, dom har gjort konkurs och klarat sig på bidrag en längre tid nu, så jag hoppas att dom får en riktigt kämpig säsong i år igen, och helst bör den sluta med degradering och konkurs.

              Kommentar avatar
              SD, 8 månader sedanSvara

              Nej, men jag önskar av hela mitt hjärta att det ska gå åt h.....e för MoDo, för det är värdens gnälligaste lag och ingen annan än dom närmast sörjande bryr sig om dessa bönder, och dessutom så håller ju rikspuckot Löfven på dom, så jag hoppas att dom aldrig någonsin mer tar sig till SHL, tvi vale för detta elände.

              Kommentar avatar
              Malte P, 8 månader sedanSvara

              Håller med dig till fullo, dom där Modo är ett riktigt gnällgäng, och att Puckot Löfven håller på dom gör ju inte saken bättre, nej.....jag hoppas att vi aldrig mer får se dom i SHL!

            • Kommentar avatar
             Matte, 8 månader sedanSvara

             1, Färjestad
             2, HV71
             3, Luleå
             4, Skellefteå
             5, Örebro
             6, Rögle
             7, Frölunda
             8, Växjö
             9, Brynäs
             10, Djurgården
             11, Linköping
             12, Malmö
             13, Leksand
             14, Oskarshamn

              Kommentar avatar
              Husse, 8 månader sedanSvara

              Nja, du är inte helt fel ute, ja tror du kan få 2 rätt

            • Kommentar avatar
             Anders Oxe’n, 8 månader sedanSvara

             1.Hv71
             2.Luleå
             3.Skellefteå
             4.Färjestad
             5.Leksand
             6.Bögle
             7.Växjö
             8.Frölunda
             9.Djurgården
             10.Linköping
             11.Oskarshamn
             12.Örebro
             13.Brynäs
             14.Malmö

              Kommentar avatar
              Kummin, 8 månader sedanSvara

              Jag tror du är ganska rätt ute i ditt tips, spännande.

            • Kommentar avatar
             Slöjdlärarn, 8 månader sedanSvara

             Jag tycker att ni så kallade experter kopierar varandras tips, men det finns några undantag vad jag kan se, men det verkar som dom flesta tror att alla lag har samma trupper som föregående år, det är kanske dags att ni vaknar och inser att det är en ny säsong på gång nu, och inom kort så blir ni nog varse om att det kommer att blåsa nya vindar!!! Hej

             • Kommentar avatar
              Örjan, 8 månader sedanSvara

              Jag är tvärsäker på att något av köpelagen Örebro eller Växjö får det svårt i år, och troligen så åker Örebro äntligen ur, för dom verkar tro att en dyr trupp är lika med framgång, och hockeykulturen är lika med noll i Örebro, men mesta mästarna Djurgården kommer att gå fram som en ångvält i årets SHL!!! Go Dif Go

               Kommentar avatar
               Big Dick, 8 månader sedanSvara

               Dick ”Kungen” Axelsson kommer att vinna poängligan överlägset i år, och så blir ju mesta mästarna Svenska mästare igen!! Sanna mina ord gott folk

             • Kommentar avatar
              Plågge Larsson, 8 månader sedanSvara

              Den som lever får de, men det finns ett lag som dom flesta här har tippat långt ner, men det tror jag ni kommer att få äta upp vad det lider, detsamma gäller ett lag som dom flesta har i toppen, men framåt våren så får ni se vad jag menar.........nötter

              • Kommentar avatar
               Schnaschk, 8 månader sedanSvara

               Ingen ide att spekulera, för risken att säsongen ställs in är rätt stor, för detta coronaskit är inte slut på långa vägar än, för majoriteten av oss Svenskar verkar inte ha fattat allvaret med detta än, det såg man ju nu under semestern, det kryllade ju av folk på gator och torg, och tyvärr så har vi ju en regering som är så handlingsförlamad och inkompetent så det är skrämmande, men vi har ju fått den regering som vi har röstat fram, men jag hoppas självklart att säsongen drar igång som planerat, och att vi får många spännande matcher att glädjas åt framöver, så vi hockeynördar bör försöka hålla ihop trots att vi har olika åsikter!

                Kommentar avatar
                Bumper, 8 månader sedanSvara

                Håller med dig till 100% i allt du skriver, vi hockeynördar bör hålla ihop för vi har ju en regering som motarbetat oss Svenskar å det grövsta, men dom ska inte få ta ifrån mig den glädje som en hockeymatch ger, för övrigt så tror jag att ett lag kommer att skrälla rejält i år, lagets namn börjar på L, mer säger jag inte.

                Kommentar avatar
                Anders Onchis, 8 månader sedanSvara

                Spännande

              • Kommentar avatar
               Buck, 8 månader sedanSvara

               Jag tror att Bögle kan bli farliga i år, dom var på gång redan förra året så dom blir garanterat bäst i Skåne i år.

               • Kommentar avatar
                Ödmjukheten, 8 månader sedanSvara

                Om serien fullbordas med 52 omgångar tror jag att det skulle kunna se ut något såhär: (Jag sticker inte ut hakan men jag vill ju få några rätt)
                1. Färjestad
                2. Luleå
                3. HV71
                4. Frölunda
                5. Växjö
                6. Örebro
                7. Rögle
                8. Skellefteå
                9. Djurgården
                10. Brynäs
                11. Linköping
                12. Leksand
                13. Malmö
                14. Oskarshamn


                Lämna en kommentar