Om Lucas ska till Frölunda – får vi en trejd då?


Mr Madhawks uppgifter om Lucas Elvenes till Frölunda är förstås jätteintressanta.
► Långt kvar till att det blir verklighet.
► Därför bara några korta rader här.
► Spännande om det blir en trejd.

Rakapuckar.com bild

Kan det här bli något, Lucas Elvenes till Frölunda?


FÖRST DETTA KLARGÖRANDE: Lucas Elvenes, 19, är bra, bra så in i helsike vad gäller 19-årsstandard, gör högst den här säsongen innan det är dags för ett försök med Vegas Golden Knights i NHL (han var på camp i år, gjorde bra ifrån sig men skickades tillbaka).

Han är en ingen SHL-stjärna än. men en stor talang, en kvalitetsspelare (ytterforward) i varje SHL-lag.

Något har hänt i Rögle. Något som inte är bra.

Kanske går Lucas inte ihop med tränaren Cam Abbott, kanske är det något annat.

Men Frölunda har, som jag förstår det, via agenter blivit erbjudet Elvenes, förutsatt att det går att lösa ersättningsmässigt, och tacka fasen för att man lyssnar.

Rakapuckar.com bild

Jag har sökt Frölundas sportchef Fredrik Sjöström utan att få kontakt, men jag tänker så här:

Att ta in Lucas Elvenes står inte i vägen för Frölundas framtid, han skulle i så fall ansluta snart, göra den här säsongen, sedan dra till Nordamerika. Det ökar konkurrensen i vinter, men inte så att att Frölundas egna, unga för evigt får stryka på foten. Det är en lösning för i vinter, inte mer, men det skulle göra Frölunda till ett bättre hockeylag offensivt – tveklöst.

Om det ens blir verklighet. För vad ska Rögle ha för att släppa sin stortalang? Pengar? En spelare? Vad kan Frölunda erbjuda?

Filip Westerlund? Ser vi en trejd här, lite enligt NHL-modell? Spännande i så fall. Jag kan känna att Frölunda har backöverskott, att Filip i Rögle kunde vara en win-win, men det är bara taget snabbt ur skallen. Och han ska bli frisk (axeln) först. 

Rakapuckar.com bild

Jag vet lika lite som ni, jag tog en jäkla kväll ledigt, och så dök det här upp. Vi får se vad som händer, helt enkelt.

Lucas  Elvenes är en rätt elektrisk spelare som i rätt omgivning kan få en jäkla utväxling.

Men har det verkligen låst sig så att han ska behöva lämna Rögle? Trist, kan jag tycka. 

Nå, igen, vi vet för lite, vi får se vart det här tar vägen. Men Lucas Elvenes är lite för bra för att säga nej till. Betyder det utlån för någon ytterforward, so be it.  Frölunda behöver bygga för framtiden, viktigt att handskas väl med sina tillgångar. men klubben behöver också försöka utmana om SM-guldet varje år. 

Rakapuckar.com bild

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
44 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Carl, 3 månader sedanSvara

  Rögle är ju främst på centerjakt, som jag förstått det. Ersättning för att delfinansiera en center eller kanske chansa med Joel Mustonen (givet hans hjärnskakning)?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Mycket tveksam till Mustonen, stor osäkerhet där på grund av hjärnskakningen.

 • Kommentar avatar
  Greg , 3 månader sedanSvara

  Min tanke var också en back. Kände spontant Westerlund eller Nörstebö. Eh bara o vänta. Bara de inte blir #15

  • Kommentar avatar
   ABRIS, 3 månader sedanSvara

   Spontant, vilken känsla skickar man ner till junior grupperna! Speciellt när dem jr som fått chansen gjort riktigt bra, man får inte bli girig här, Frölunda har bra rykte när det gäller utveckling för att man tagit bra beslut i förut så tvivlar inte men balansgången är svår här, jag ser mer gärna att man satsar på de jr man har och ger sina jr grupper självförtroende..

    Kommentar avatar
    Stora norrland, 3 månader sedanSvara

    Abris: håller med . Det är en mycket svår balansgång

  • Kommentar avatar
   Danne#1, 3 månader sedanSvara

   Kan tycka att de juniorer som är uppe nu, får fortsatt möjlighet att konkurrera som tidigare. För sjölvklart kommer Frölunda göra ett byte, en in, en ut. Förändrar ingenting i sak, för juniorerna.
   Vem det sen blir har jag ingen aning om... men knappast några högs odds på PoW eller Mustonen direkt... Sjölv kan jag se 2-3 till, men ingen av dom kommer RR göra sig av med. Aldrig! Så mitt tips ligger närmast på Mustonen och en ytterligare, en back på låneoption. Kom ihåg var ni läste det först:-)

   • Kommentar avatar
    Peter, 3 månader sedanSvara

    Håller helt med dig här Abris, vi har 2 lika bra junioren i Fagemo och Linus N.. och andra som knackar på dörren! Om Frölunda vill uppgradera laget till Januari skall det vara en etablerade spelare med rutin.
    Tycker att Frölunda skall avstå honom trots hans talang, och gå vidare med våra ungdomar.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Helt okej att tycka att Frölunda ska värna om sina juniorer. Verkligen. Dock bör man förstå att Lucas Elvenes inte bara är ett år äldre utan ett snäpp bättre än nämnda spelare. Sedan kanske de kan växa dit om konkurrensen inte blir för tuff, det säger jag inget om. Men OM Lucas Elvenes skulle erbjudas andra SHL-klubbar så vore det oprofessionellt att inte lyssna och fundera.

   • Kommentar avatar
    Gästis, 3 månader sedanSvara

    Om man får önska: Back = Nörstebö eller Gunnarsson. Forward = Hjalmarsson eller Emanuelsson

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 3 månader sedanSvara

     Gunnarsson har utvecklats bra i höst så nej. Och Hjalmarsson är en hörnpelare som trots svag start kommer att växa, jag hade satt Rakshani bredvid Hjalle, tror det kan bli bra

   • Kommentar avatar
    Peter Smögen, 3 månader sedanSvara

    Elvenes ska vi inte tacka nej till. Men visst ska det värnas om våra talanger, och där hyser jag inga tvivel om VF:s omdöme.... Mustonen hade jag sett som perfekt att byta med men det är väl som sagt högst osäkert

    • Kommentar avatar
     Peter Paegle , 3 månader sedanSvara

     Jag tror det blir en trejd ! Frågan är bara vem Rögle vill ha i utbyte.....och vad Frölunda vill erbjuda.....och om spelaren vill flytta

      Kommentar avatar
      Manne , 3 månader sedanSvara

      Vill Frölunda skicka en spelare och denne inte vill dit, så finns det inte så mycket att göra för den spelaren än att acceptera fakta. Ingen vill flytta, utan en kommer tvingas att göra det.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

      OM det skulle bli så att det här blir allvar, OM klubbarna vill få till en trejd, så fungerar det inte som i NHL att man bara kan skicka iväg en spelare. På något vis måste spelaren som går i motsatt riktning känna att det skulle kunna vara bra för hans karriär, lite som det blev för Oscar Engsund när han hamnade i Luleå. Filip Westerlund SKULLE kunna tänka så om Rögle, mer speltid, bättre förberedelse inför Arizona, men det var bara spekulation, bara ett exempel från min sida, har inget allt som säger att det blir så, plus att Filip just nu är en bit från spel (axeln), Ni som tror att Frölunda ska skicka iväg kulturbärare som Hjalmarsson, Stålberg ... kom igen, tänk efter. :)

    • Kommentar avatar
     Lars, 3 månader sedanSvara

     Skicka Hjalmarsson, Stålberg, Mustonen, Po Westerholm, Nörstebö. Helst alla 5. Tacka nej till Lucas Elvenes finns inte. Såg han i Oskarshamn ett tiotal matcher förra året och killen dominerade fullständigt, kommer garanterat göra Frölunda bättre.

     • Kommentar avatar
      Lappen, 3 månader sedanSvara

      Lucas Elvenes är en klasspelare. Friberg och/eller Mustonen får lämna. Ingen av dem är i närheten av Elvenes. Rögle vill säkert ha mer så ge dom den Norske backen också.

       Kommentar avatar
       Manne , 3 månader sedanSvara

       Du kan glömma att de skickar iväg Julmusten, han är ur spel ett bra tag till (hjärnskakning).

       Kommentar avatar
       Stora norrland, 3 månader sedanSvara

       Lappen: jag argumenterade mycket bestämt FÖR att mitt AIK skulle ta in mustonen den gången. Men ,jag hade fel, en frisk mustonen räcker inte riktigt till i shl !

     • Kommentar avatar
      Karl, 3 månader sedanSvara

      Förstår inte hur tänker här inne, varför skall vi ta in en spelare som försvinner nästa år och som inte är inne i kollektivt, varför skall vi chansa med en talang som vi inte vet passar in i gruppen.
      Tycker det är en helt fel tanke i detta fallet, ge dom spelarna som reda är i truppen chansen och utvecklats vi har redan överskott på forwards när alla är friska. Och att flytta på några av våra unga spelare för honom är helt åt helvete enligt mig.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

       Fair enough. Respekt för den åsikten. Jag tror dock varje SHL-klubb skulle vara intresserad nog att lyssna om möjligheten dök upp. Så pass bra är Lucas. Sedan vet vi inte om det blir mer än så i det här fallet.

     • Kommentar avatar
      Airikr, 3 månader sedanSvara

      Med Rakshani på ingång känns det nästan onödigt om vi skulle behöva offra en spelare för det. Men självklart är Elvenes en spelare man vill ha!
      Isåfall någon som Po Westerholm kanske, eller Gunnarsson ? Gunnarsson kanske skulle få en större roll där.
      Omöjligtvis hade det väl varit vår bästa vinge, Fagemo, som hade fått flytta ner i hierarkin eller till j20, får man väl säga. Det hade varit väldigt tråkigt, och finns inga direkta bevis att Elvenes ens skulle vara lika bra i Frölunda som Fagemo.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

       Skulle det här bli av, och här ska SKULLE verkligen understrykas, så är det naturligtvis inte så att Fagemo, om han fortsätter prestera så här, flyttas på av princip. Däremot ska man minnas att en 18-åring inte alltid är så jämn och bra som en äldre spelare. Elvenes är ett år äldre, snäppet vassare, i alla fall just nu,

     • Kommentar avatar
      Richard, 3 månader sedanSvara

      Intressant. Visst finns det plats för en ytterforward av hans kaliber. Emanuelsson kanske lånas ut till bra Allsvenskt lag? Mustonen?Kanske letar Frölunda ersättare för honom pga hjärnskakningen? Nr 27, utlåning? Det behöver inte förstöra för mycket i gruppen. Fagemo har gjort det grymt bra och Nänssen likaså. De har spelat till sig sina platser. Unga spelare kan dock få dippar. Vi behöver bred trupp.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

       Tror man ska vänta innan man räknar in Mustonen i truppen. Inte för att jag vet något, men jag vet hur hjärnskakningar kan vara, och att man aldrig kan vara säker på något.

     • Kommentar avatar
      Johan L , 3 månader sedanSvara

      Spontant känner jag NEJ. Som flera varit inne på. Sänder inga bra signaler till "egna" spelare. Som Hallam hade sagt - Bli inte för kåta på detta nu.

      • Kommentar avatar
       Jontebas, 3 månader sedanSvara

       Ni som är kritiska måste förstå att en trejd med honom mot spelare som PoW eller Gunnarsson kan ge Frölunda SM guld. Det är både framtid och pengar i en sån satsning. Att åka ut i kvarten gynnar inga av våra juniorer heller. Hoppas verkligen detta går i hamn. Han plus Rhett och det ser otroligt bra ut :)

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

        Varför Frölunda, om det överhuvudtaget skulle bli något slags bytesaffär vilket än så länge bara är spekulation, skulle vilja byta bort Gunnarsson, en egen kille som lyft och kan bli en bärande spelare i tio år, en kulturbärare, det övergår mitt förstånd.

      • Kommentar avatar
       Manne , 3 månader sedanSvara

       Finns inget att fundera på om man nu vill ha Elvenes. Väck med Hjalmarsson. Perfekt!

        Kommentar avatar
        Manne , 3 månader sedanSvara

        Självklart bättre att skicka Ponthus, men jag tror inte ens han är med i diskussionerna. Därför tror jag på Hjalmarsson som kört fast helt. Friberg nämnde någon, men det tror jag nog inte. En av Rönnbergs favoriter.

        Kommentar avatar
        mike, 3 månader sedanSvara

        Mmm, Hjalle har verkligen kört tokfast. Defensivt - inga problem, men offensivt - helt impotent. Hade ju varit fint att bli av med #27 och få hit Elvenes. Två flugor i en smäll.

      • Kommentar avatar
       anders Olsson, 3 månader sedanSvara

       Byt mot Gunnarsson

       • Kommentar avatar
        Conta, 3 månader sedanSvara

        Skicka Hjalmarsson 250 000/månaden och presterar nada.

        • Kommentar avatar
         Jensa, 3 månader sedanSvara

         Håller med dig Lars: "Hjalmarsson, Stålberg, Mustonen, Po Westerholm, Nörstebö". Det skulle vara rena julafton att bli av med de här semesterfirarna.

         • Kommentar avatar
          Jock, 3 månader sedanSvara

          Förstår inte hur vissa kan tycka att detta är en enkel affär.
          ”Skicka Hjalmarsson” ”skicka Gunnarsson” ”skicka PoW” det är ju inte bara att skicka.
          1. Utlåning är väl en sak, men att ”skicka” kan väl inget lag göra utan att spelaren misskött sig så kontraktet kan brytas. Eller?
          2. Rögle skall vara intresserade av berörd spelare.
          3. Hur påverkar ett sådant agerande dynamiken i gruppen?
          Och som Conta skrev bli av med ett kontrakt för 250 000. Tror du inte Frölunda kommer bli sittandes med ett avtal som gör oss skylldiga att betala en stor del av Hjalmarssons lön kontraktet ut i så fall?
          Elvenes är en fantastisk talang, men detta är ingen enkel situation för Sjöström att bara lösa...

           Kommentar avatar
           mike, 3 månader sedanSvara

           Allt blir ju givetvis en förhandlingsfråga för bägge parter. Som du säger, det är inte bara att "skicka" någon, men man har ju några man hellre föredrar, om man säger så. :)

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

           Rätt, man kan absolut inte bara skicka någon. OM, och det är ett jättestort OM, det skulle bli en affär av den här typen så måste alla parter vara intresserade, inte som i NHL där du bara kan skicka NN eller XX till hit eller dit.

         • Kommentar avatar
          Freddan, 3 månader sedanSvara

          Mycket prat om att skicka Hjalmarsson, hur tänker ni då? Visst, han gör inte lika många poäng som i Linköping eller Moskva, men jösses vad nyttig han är i defensiven och boxplay! Elvenes är givetvis en duktig spelare, kan ju lösas på ett ekonomiskt sätt också, men vad vill Rögle ha? Vad vill Frölunda ge? Måste det vara en spelare emellan så är jag enig med flera andra, Gunnarsson eller Mustonen.

           Kommentar avatar
           Danne#1, 3 månader sedanSvara

           Freddan: Du har en del fel.. kollat flera mål bakåt nu där Hjalle inte gjort sitt jobb i defensiven.. varit ganska vilsen faktiskt... han hänger inte med längre. En sorglig historia, då jag vill att han skall vara en tillgång. Fantastisk människa och representant och skulle kunna bli en ny Jonas J under många år framåt. Men tyvärr:-(

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

           För det första vet vi inte om a) Lucas Elvenes överhuvudtaget ska till Frölunda eller b) om en eventuell sådan deal inbegriper någon form form av spelarbyte, det är bara spekulation som jag nämnde i hastigheten. För det andra: ni måste sluta tro att Hjalmarsson ska skickas iväg.

         • Kommentar avatar
          Christoffer, 3 månader sedanSvara

          Har du någon koll på det här med hur utlåning funkar Leman?
          Jag tycker egentligen att det är lite konstigt att Rögle skulle få någonting, jag menar Elvenes tillhör ju Vegas, dem vill ju såklart att deras spelare skall utvecklas så mycket som möjligt.
          Skulle inte dem bara kunna ta tillbaka Lucas, och sen låna ut honom till valfri klubb?

           Kommentar avatar
           Rasmus, 3 månader sedanSvara

           Utan att veta säkert så tror jag inte det. Rögle bör ändå ha någon form av kontrakt med Lukas, och således också vara hans svenska klubb under utlånet.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

           Vegas äger Elvenes, har förstås att säga till om. Samtidigt är ett utlåningskontrakt med Rögle påskrivet. Så det är inte så enkelt som att säga: "Nu sätter vi honom i annan svensk klubb." Men jag medger att jag inte kan alla detaljer när läget är på detta viset. För övrigt: DE, inte DEM. :)

         • Kommentar avatar
          Patric Agblad, 3 månader sedanSvara

          Så som spelaromsättningen i SHL är så tror jag inte man vill släppa spelare som FW, KG, Nörste. De är potentiella "stanna i SHL hela karriären"-spelare.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

           FW är det garanterat inte, lär snart vara i Arizona Coyotes organisation. De andra två, däremot. Om nu stackars Nörstebö någonsin får vara frisk ...

         • Kommentar avatar
          Mattias, 3 månader sedanSvara

          Ska vi stärka offensiven ska det vara med en spelare som är stjärna på SHL-nivå. Det är inte Elvenäs. Kolla hans stats.
          Dessutom är han i Nordamerika nästa år så inget bygga på.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

           Nej, inget att bygga på för framtiden. Då har man missuppfattat situationen. Om ett lag tar in Lucas är det för att nå framgång den här säsongen.

         • Kommentar avatar
          Rallyclay, 3 månader sedanSvara

          Intressant spelare men jag tycker nog Frölunda skall vara kalla och avvakta. Alla grupper rörs runt när nya medlemmar kommer (eller försvinner) och gruppen har precis tagit in Moverare och skall ta in Rhett. Låt gruppen sätta sig och spetsa till våren (om det behövs). Härligt att bara kunna tycka/ Claes

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

           God synpunkt att ta hänsyn till. Man ska aldrig ta in spelare bara för att, så att säga. Men OM det här skulle bli något, då tror jag det vore dumt att säga blankt nej. Men detta skrivet utan att ha alla förutsättningar klara för mig.

         • Kommentar avatar
          Nolte, 3 månader sedanSvara

          Han har bra stats om man kollar hockeyallsvenskan och juniorlandslag, inte riktigt fått chansen på shl-nivå, så det kan absolut vara en bra värvning. Vad man nog ska tänka på också är att han troligen går på rookielön eller vad det kallas? Således kostar han inte så mycket i lön, kan man samtidigt byta bort någon så kanske det blir +- 0 på löneposten men man gör laget vassare. Det skulle troligen även innebära att man har pengar över till att plocka in något mer etablerat framåt december/januari. Så spontant känns det spännande tycker jag

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

           Lönebiten är en viktig faktor. Och skulle det här bli verklighet har jag full förståelse för en affär, delar inte åsikten att det skickar dåliga signaler till egna juniorer. Detta är i så fall en – OM det blir verklighet – förstärk laget nu men var borta nästa höst-värvning.

         • Kommentar avatar
          Peter Smögen, 3 månader sedanSvara

          Att byta bort Hjalmarsson som många tycker känns ju totalt ogenomtänkt. Han har långt kontrakt, som jag sagt tidigare: sedd som hörnsten i laget. Dessutom nyttig trots att han inte är den poängmaskin längre som han har varit. Det ska inte vara några problem att göra plats för Elvenes utan att rubba nån balans i laget. Förstår inte riktigt vad problemet är. Ta hit honom!

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

           OM det blir aktuellt med Elvenes är det förstås inte så att Hjalmarsson ryker. Punkt.

         • Kommentar avatar
          Martin , 3 månader sedanSvara

          Att ta in en ung och sko ja en rutinerd spelare som Hjalmarsson känns onödigt att ens ta upp... det skulle i så fall vara någon av de som behöver flytta på sig när rhett kommer. Tror inte alls att det blir något, det som säkert kommer behövas blir något starkt kort i januari för att stärka upp inför slutspel.

          • Kommentar avatar
           Manne , 3 månader sedanSvara

           Självklart blir det inte Hjalmarsson som ryker, men för det så får man tycka och önska. Ponthus blir det inte heller, då han ingår i ett "paket" med Pathrik. Friberg inte heller. Det blir nog Westerlund eller Gunnarsson om jag får gissa.

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

            Skriver igen: OM detta blir verklighet, ser inte att Gunnarsson skulle lämna, förstår det inte.

            Kommentar avatar
            Manne , 3 månader sedanSvara

            Ska poängtera att jag inte vill se att Gunnarsson lämnar, tycker han har växt med mer speltid. Men, det är vad jag tror.

          • Kommentar avatar
           Henrik indian i exil, 3 månader sedanSvara

           Jag tar gärna emot Elvenes som jag tror skulle kunna tillföra mycket inte minst poäng. Jag håller inte alls med om att trejda bort Gunnarsson. En egen produkt som utvecklats mycket och med en fysisk spelstil som vi inte har överflöd av. Då finns det andra alternativ.

           • Kommentar avatar
            Peter Smögen, 3 månader sedanSvara

            Jag hade sagt Gunnarsson alla dar i veckan innan säsongen, men jösses killen har tagit stora kliv, tror han trivs perfekt med det mer uppstyrda försvaret. Rör inte backsidan! Då låter isf Westerlund som mer trolig.

             Kommentar avatar
             Peter Smögen, 3 månader sedanSvara

             ....eller Nörstebö, frågan är vad Rögle vill. Finns potential i Nörstebö, Westerlund med. Man måste ju inse att Rögle vill ha nåt attraktivt i byte med

           • Kommentar avatar
            Robbin, 3 månader sedanSvara

            Byt bort Westerholmarna. Presterar dåligt sett till lön och förhoppningarna. In med Elvenäs och fortsätt spela Nässén, Fagemo, Emanuelsson, Fjellström etc.

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

             Har du sett de senaste matcherna, Robbin? Sett Pathrik W? Menar du på fullaste allvar att Frölunda borde byta bort en bra center som kan stanna i ... tja, sju, åtta år, för en kille som är borta nästa säsong? Du skojade, va? :)

             Kommentar avatar
             Manne , 3 månader sedanSvara

             Inte dumt alls. Dock tror jag inte att de skickar "paketet". Nässen och Fagemo framförallt ska fortsätta spela, absolut.

             Kommentar avatar
             Manne , 3 månader sedanSvara

             Leman: De skulle aldrig skicka enbart Ponthus tex. Då blir det med Pathrik. Men så som Pathrik spelar nu så blir det aldrig så, definitivt inte.

             Kommentar avatar
             Rw, 3 månader sedanSvara

             Jag hoppas verkligen inte Pathrik blir kvar i 7-8 år om det betyder att Ponthus också blir det... Ponthus måste bort under eller efter denna säsong.

           • Kommentar avatar
            Guest, 3 månader sedanSvara

            Bättre att Frölunda tar vara på sina egna spelare!

            • Kommentar avatar
             Peter Smögen, 3 månader sedanSvara

             Suck.... när Pathrik efter ett fjolår spolierat av skador kommer i form och spelar den hockey han värvades för så ska han kickas?! Man tar sig för pannan.

              Kommentar avatar
              Vik, 3 månader sedanSvara

              Haha, nä han har det inte lätt han!

              Kommentar avatar
              Manne , 3 månader sedanSvara

              Peter: Han är som ett nyförvärv, Pathrik. Tar alltid sin lilla tid att komma tillbaka efter en skada, innan man vågar gå in i närkamperna osv till hundraprocent. Han är definitivt påväg upp.

            • Kommentar avatar
             Guest, 3 månader sedanSvara

             Gustavsson
             Mattson
             Grönlund
             Nöstebö
             Sigalet
             Westerlund
             Söderlund
             Westerholm x 2
             Sitter på utgående kontrakt

              Kommentar avatar
              Vik, 3 månader sedanSvara

              Får förlänga med grönlund snabbt så ingen annan plockar honom! :p

            • Kommentar avatar
             Robert Ström, 3 månader sedanSvara

             Den som säger Friberg skall lämna kan inget om hockey....allt handlar inte om att göra mål.....ett lag består av hårt arbetande spelare och vissa gör mål men för att göra mål skall spelare få chansen med och det får dom av spelare som Friberg som jobbar stenhårt och stressar motståndare till misstag...och han gör poäng då och då....

              Kommentar avatar
              Lappen, 3 månader sedanSvara

              Haha, gör poäng då och då, var 10e omgång ungefär. Nä, Friberg är en dussinspelare med för hög lön. Byt bort omgående.

            • Kommentar avatar
             Ted, 3 månader sedanSvara

             Tror att elvenäs e "ovän" med abbotarna o att dom vill skicka honom som man gjorde med aaltonen ifjor.
             Rögle som klubb vill absolut inte mista en elvenäs.
             Blir nog pengar o kontrakt+ framtida sammarbete i byte, om de ens blir av.

             • Kommentar avatar
              Robert Ström, 3 månader sedanSvara

              Tycker vår nye back får för lite beröm...han gör ju inga fel utan är väldig klok i sitt spel den pojken...

              • Kommentar avatar
               Robert Ström, 3 månader sedanSvara

               Elvenäs tar vi alla dagar i veckan men lösningen blir säkert hur bra som helst...vissa spelare hänger ju löst....sedan vem det blir spelar ingen roll...

               • Kommentar avatar
                Jontebas, 3 månader sedanSvara

                HL du pratar alltid om kultbärare hit och dit. Men det finns en skara supportrar som trott på RR när han sa att målsättningen alltid kommer vara guld. Nånstans får man börja jaga den möjligheten. Jag blir hellre av med Gunnarsson och tar Guld i år än att åka ut fem kvartsfinaler i rad på grund av kultvärde. Dags att sätta stjärnstatusprägel på Frölunda. Håller man inte måttet som Pontus W. Då kan man räkna med bänk, sälj eller utlåning. Han har haft 1,3 år att visa sig. Jag är besviken på det jag fått se.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

                 Jag ser ingen som helst motsättning mellan att jaga guld och behålla Gunnarsson. Tycker han får alldeles för mycket skit.

                 Kommentar avatar
                 Manne , 3 månader sedanSvara

                 Gunnarsson har haft svårt med tempot tidigare, men det är svårt att få upp tempot i kroppen om du får nöta bänk eller sitta på läktaren. Du måste få speltid för att växa och det är precis vad Gunnarsson gjort. Vuxit med förtroende från Rönnberg och är helt klart en back bland topp 7 nu.

               • Kommentar avatar
                Bros, 3 månader sedanSvara

                Tycker inte vi ska ta hit Elvenes! Vi har tillräckligt med bra juniorer! Sedan försvinner han ändå nästa säsong!

                • Kommentar avatar
                 Jensa, 3 månader sedanSvara

                 Hjalle bör lämna laget asap.

                 • Kommentar avatar
                  Conta, 3 månader sedanSvara

                  Hjalmarsson har långtids kontrakt.visst det gör det svårt.Men en deal med Rögle kanske inte är omöjlig ändå? Jag har inget alls emot Hjalle som person.Men för Frölunda och Hjalle själv tror jag miljöbyt vore bra.Hjalmarsson skickar inga bra signaler,ramlar ofta,åker långsamt på skridskorna.Tappar/förlorar mycket närkamper.Är inte än med pucken vid spel i annfallszon.Hjalmarsson ger intryck av att vill vara någon annanstans.Jag var kritisk när han värvades och tyckr att sett till hans lön och tanke att han skulle producera mål/poäng så har han varit en stor besvikelse.
                  Spelet i khl har gjort en poängkunk till brunkare. Han kan säkert glimma till i Rögle men i Frölunda verkar lgan slocknat.
                  Fagemo har visat väldigt mycket,han är värd mer istid än Hjalmarsson.

                   Kommentar avatar
                   Matte, 3 månader sedanSvara

                   Conta mfl. jag håller definitivt med om att Hjalmarsson bör vara den första att få möjligheten att spela under andra förutsättningar. Både han och FHC kanske mår bra av det. Just att han har ett långt kontrakt är en ännu bättre förklaring. Svårt att bli av med annars. Annars tycker jag FHC har många fler juniorer som bör spelas in i olika positioner.

                 • Kommentar avatar
                  Erik, 3 månader sedanSvara

                  Hoppas du har rätt om en trejd mot FW. Han förtjänar mycket större förtroende plus att Arizona förväntar sig mycket mer speltid på killen. Så länge 6 & 15 värderas högre av RR som ”stanna i SHL för alltid spelare” så vore det helt rättvis att ge honom chansen i en annan klubb. Vi håller tummarna.


                  Lämna en kommentar