Bohm, Bohm, Bohm – åh, vad det lät bra i går ...


► Oliver Bohm står kanske inte alltid i centrum på isen – men när Växjö Lakers firade SM-guldet … wow! 
► Kolla själva.
► Och så har jag en fråga till alla hockeyfans ute i Sverige: hur länge måste en klubb finnas innan den inte är "plast"?

Rakapuckar.com bild

UNDERBARA BILDER SOM kablades ut från Lakers guldfirande i går.

När man just hade hämtat sig från att Daniel Rahimi låtit raka av skägget (knappt så han känns igen) så kom nästa klipp via C More:

Oliver Bohm.

Solo på scen med mikrofonen i hand. Tweeten går inte att bädda in – men klicka bara här för tre minuters nöje. 


Självfallet var det en AC/DC-låt han sjöng – You Shook Me All Night Long.

Rätt passande en säsong då Växjö Lakers skakade om hela Hockeysverige.

Visst är det underbart med människor som bjuder på sig själva. Och vad säger ni, sjunger han inte rätt bra, ex-frölundaiten från Karlstad?

Rakapuckar.com bild

Lakers fans brukar sjunga "Bohm, Bohm, Bohm, Bohm, Bohm-Bohm-Bohm – åh, vad det låter bra." Var ju bara för Oliver att leva upp till det på Stortorget i går ...

***

En annan, viktigare sak. Jag skriver i en krönika för HockeyNews.se om det här med att Växjö Lakers hånfullt kallas för ”fakers” av andra supportrar och ställer ett antal uppriktigt menade frågor som jag hoppas få svar på:

* Hur många år måste en klubb finnas innan den inte är ”plast”?

Och – vad får den göra under tiden?

Får den ens vara med i SHL?

Bör den ligan ha åldersgräns?

Hade varit jättekul med svar, känner jag. Utöver detta berättar jag om att Växjö Lakers inte på något vis har så mycket större lönebudget än andra lag, att det handlar om smarta värvningar, klokt lagbygge, av sportchefen Henrik Evertsson, lik förbaskat är det kommentarer om ”Lyxfällan” på Facebook.

Rakapuckar.com bild

Ibland undrar jag om folk vill annat än få sina fördomar bekräftade.

Nå, jag är ju så envis att jag fortsätter skriva. Ibland undrar jag hur länge jag orkar, dock.

Läs gärna. Återkommer senare under dagen med annat, tror jag.

Rakapuckar.com bild

***

Förvånande – och tung smäll för HV71. David Ullström förlorad. Drar till NHL. Trodde jag nog inte,

Sebastian Collberg ska förresten till Timrå, gjorde inget större avtryck i Rögle, kanske får en större roll i SHL-nykomlingen.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
8 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

  Ren och skär avundsjuka...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Mja, finns mer i det, tror jag.

   Kommentar avatar
   Calle Frölunda, 2 år sedanSvara

   Henrik Leman. Varför kan inte denna sida bara bli en Frölunda sida. Vi som bara tänker Frölunda. Inte hata bara älska! Har inte velat kommentera inläggen både positiva och negativa beskrivningar av Frölundas trupp! Ha en bra dag!

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

   Och en smula, "det var bättre förr, det ska vara som det alltid har varit"...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Om man gillar Frölunda – kan det inte vara kul att se en gammal frölundait ta ton då? ;)

   Kommentar avatar
   Calle Frölunda, 2 år sedanSvara

   Alltid Frölundait gammal som ung!

 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 år sedanSvara

  Är inte en av dem som yttrar orden ”fakers” och ”lyxfällan”. Snarare tvärtom så gillar jag hur Växjö jobbar, jag är rent av avundsjuk på vilka namn dom plockar in säsong efter säsong och hur dom bygger sitt lag. Hade givetvis inte skadat med fler ”egna produkter”. Men ingen kan säga att lakers fans inte hade en roligare säsong än vad vi frölundafans hade! Sen gör man det smart, plockar inte in överflöd av ”utvecklingsbart” som man skickar iväg på utlåning landet över utan man satsar på färre och ger dom rätt förutsättningar. Man satte Joel Persson med trygga och rutinerade Rahimi och så fick Joel göra sin grej. Dahlin sattes med en defensivt svajig Almqvist och kunde kanske inte göra sin grej fullt ut? Man matchade Elias Petterson i rutinerad och spetsig omgivning från dag ett och gav honom förtroende, hur hade det blivit om man fegat med honom i början och han hade fått en knackig start? Sen utöver det så har man inte en enda spelare vars enda talang är att jobba hårt utan samtliga spelare har lite spelsinne och talang i sig, till skillnad från en del av Frölundas spelare som bara kan borra ner huvudet och köra.

   Kommentar avatar
   Andreas, 2 år sedanSvara

   Kan inte än annat hålla med till 100%.

   Kommentar avatar
   Matte, 2 år sedanSvara

   Så rätt Nolte. Jag skulle gärna se FHC ha den ledarstaben och precis som Du skriver ger trygghet åt de yngre som skall utvecklas. Inte träna sönder dem eller se till att alla skall vara brunkare i grunden (det var därför Emil P drog från Skellefteå). Jag tycker HL att Din kritik är nog lite felriktad - de som diskuterar Växjö på fel sätt är normalt ansvariga och ledare i andra lag, som inte får ihop det själva. Skrev för ett tag sen att man skulle värva Evertsson och kanske även Sam. Det verkar var ett bra recept.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Matte – det dräller av supportrar ute i landet som kör med "plast"-snacket, bara att kolla på Facebook vilken dag som helst i veckan.

   Kommentar avatar
   Matte, 2 år sedanSvara

   OK HL - tragiskt - tyvärr inte konstruktivt. Jag är inte så ofta på FB

 • Kommentar avatar
  DD, 2 år sedanSvara

  Bara löjligt att prata om plats och kommundopning. Med det sagt så är det klart att finalerna blev ett sömnpiller. Ingen rivalitet mellan lagen, för få fysiska kamper och Växjö allt för bra för att det skulle bli någon spänning. Det är ju tyvärr ingen bra reklam för SHL. Men så är det med sport, man får inte alltid lagen som drar mest publik till final. Fantastisk prestation av Växjö och då Elias, Andrén och Rosén främst. Hallam och Evertsson gör ett stort jobb.
  Sen måste man ju ändå säga att Lakers verkar ha ett "intressant" upplägg med bolag o.s.v. Men säkert fullt lagligt så det är väl bara att kopiera om man är avundsjuk.
  Det som är trist som Frölundafan är ju att man sitter på ett dåligt upplägg med en gammal arena, dyr hyra och där man inte får ta del av alla sidointäkter. Frölunda med det publikunderlag som finns skulle ju ha klart störst budget i SHL om man fick till en arena och ägde rättigheterna själv. Känns som att man inte lever upp till den potential som finns. Sen finns lönebudgeten till att vara med att slåss om det ändå, allt annat är ju skitsnack.

  • Kommentar avatar
   Matte, 2 år sedanSvara

   HL - jag skulle nog kritisera FHC för deras upplägg efter guldet 16 och mera skicka passningarna åt det hållet, istället för att gå på FB kommentarer mot sådana som inte fattat att man måste vara topp 1-4 på alla poster inom en förening föratt vinna. Det räcker inte med att Joel, FHC fans /publik och RR är där tex... Det måste genomsyra och man måste tävla (och vara duktigare/mer kompetent/klokare mm) med sådana goda exempel som Växjö - på alla fronter.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Matte – det här handlade inte om Frölunda, det var bara en diskussion kring hur länge en klubb ska kallas "plast" innan den är på riktigt. Och så ville jag visa Oliver Bohm on stage. :)

    Kommentar avatar
    Matte, 2 år sedanSvara

    Oliver förtjänar mycket beröm och det är jättebra att Du tar upp honom som ett väldigt bra exempel!

  • Kommentar avatar
   Kristian Sjöstedt, 2 år sedanSvara

   En sådan uppvisning är bara det värt en kontrakt.

   • Kommentar avatar
    Daniel K, 2 år sedanSvara

    Alla lag är i någon grad ”köpelag” även om flera spelare kommer från regionen så är dom ju ändå där för att byta sin arbetsinsats mot pengar.
    Gällande det här med budget för spelarlöner så läste jag någonstans att det är lite olika vad som ingår i den hos olika klubbar gällande tex boendekostnader för importspelare.
    Växjö har ju ett helt gäng importspelare folkbokförda på en adress vid arenan tex, ingår kostnaden för det i lönebudgeten, ligger det under någon annan post eller betalar spelarna för det själva? Finns ju även i Götet en adress där några FHC spelare utan gbg anknytning är skrivna samma fråga kan ställas även där. Säger inte att någon mörkar siffror och att det betyder att budgeten är högre än den påstås hos växjö bara för att dom är med som exempel här. Tror detta med storleken på den totala spelarbudgeten kan vara en mer komplex fråga än att enbart innehålla spelarlöner.
    Förövrigt så har Växjö verkligen gjort ett bra jobb, dom såg ju vad som gick fel och åtgärdade det till denna säsongen. Sen att det blev så bra iår är nog lite tillfälligheter också med att man verkligen fick utveckling på många spelare och det kanske inte slår så väl ut varje år men gör man grundjobbet rätt lär förutsättningarna ändå finnas där för att vara med i absoluta toppen varje säsong.

     Kommentar avatar
     Matte, 2 år sedanSvara

     Det går hyfsat för Växjös J20 också 7 final - klart bättre än FHC:s J20

     Kommentar avatar
     John, 2 år sedanSvara

     Om Växjö håller på med kreativ bokföring får framtiden utvisa. Dock tror jag det är pengar som får stjärnor att spela där. Och kommundopning är allvarligt. Redan idag är det kommunala utjämningssystemet utsatt för hård kritik. Hur kommer det då bli i framtiden om mottagarna av pengarna använder dem för att vinna SM-guld? Samtidigt som kommuner i storstäder inte kan sponsra alls lika mycket eftersom man bl.a. betalar till städer som Skellefteå och Växjö.

     Kommentar avatar
     Daniel K, 2 år sedanSvara

     Ja om Växjö har kreativ bokföring eller inte kan vi bara spekulera i och jag anklagar dom inte för att ha det för då får man ha något att komma med. Ja pengar är garanterat en avgörande faktor för att stjärnspelare kommer till en klubb dom inte har tidigare connection med men övrigt runtom skall ju också kännas ok med staden, klubbens anläggningar, klubbens värderingar, tilltänkt roll och chansen att vinna en titel tex. Har man vart smart nog med att ha billigare kontrakt på mängdspelarna och hittar rätt spelare på rokkiekontrakt så kanske man kan ha utrymme över ändå till flera med riktigt bra lön?

   • Kommentar avatar
    Julius, 2 år sedanSvara

    Stort grattis till Växjö Sverige just nu överlägset bästa föreningen.
    Vågar man föreslå ett studiebesök för Grauers, Sjöström mfl. Att en så ung klubb och med relativt lite publik kan locka dom bästa spelarna varje år!!! Jag skiter i spelar budget hit och dit det handlar om att få till fler saker som trivsel utveckling mm. Bara att lyfta på hatten och be till högre makter att Frölundas ledning kliver nexfrån sina höga hästar och möter verkligheten!

    • Kommentar avatar
     Ruschan, 2 år sedanSvara

     En riktigt skön lirare Oliver Bohm. Unnar honom verkligen all den här framgången. Han har blommat ut ordentligt hos Sam Hallam. Är han inte den defensiva back som frölunda vill ha tillbaka nu?


     Lämna en kommentar