Rakapuckar.com bild

Nu tar jag semester – skickar med er tio hockeytankar


► Så – nu får det vara färdigskrivet för den här säsongen.
► Tro’t eller ej, jag tar lite ledigt.
► Men jag skickar med tio tankar, tio heta hockeyämnen som kommer finnas i min skalle.
► Läs, tyck, kommentera – och ha sedan en förbaskat skön sommar.

Rakapuckar.com bild

Kan det bli mer hysteri runt Rasmus Dahlin när det är draftdags? Kör Jimmie Ericsson en vinter till? Vilken forward värvar Frölunda? Och vad ska hända med och runt superstjärnan Erik Karlsson? Lite av vad jag funderar på och skickar med er in i sommaren.  


FÖR FÖRSTA GÅNGEN på rätt länge ska jag ha något som kan kallas semester, inte gå och vänta på jobbesked hela sommaren och ha svårt att koppla av utan faktiskt (det är knappt jag förstått) ta ledigt och veta vad som gäller när det är dags att stämpla in igen.

Tack vare er, fantastiska läsare.

Tack vare John Scott’s, Coolbet, High Speed Integration och SF Pontona.

Det här får bli sista texten på ett tag, för … även om jag älskar att skriva, även om jag älskar interaktionen med er, så vet jag också att det handlar om att tanka energi inför den hektiska hockeysäsongen som ju i princip drar igång i augusti.

Någon gång i slutet av juli är jag säkert här igen.

Vet inte hur länge jag klarar att vara ledig; ett annat år gick jag in i något slags depression efter två veckor, men jag tänkte att jag i alla fall skulle klara fyra nu.

Nå, Twitter (@henrikleman) släpper jag inte, det kan nog komma en rad eller två inne på www.facebook.com/rakapuckarcom – om jag känner att jag har något som behöver ut.

Det har ju hänt.

Just fiska ska jag inte, men ...

Men i princip: stängt, semester, gone fishing … även om helvetet nog fryser till is innan ni ser mig med ett fiskespö i hand.

Jag tänkte i alla fall skicka med er några hockeytankar in i sommaren, en del av det som finns i min skalle:

## Vilken forward värvar Frölunda – och när?
När inget blivit klart så här dags gissar jag att det dröjer till en bit efter draften, en bit efter förste juli då free agency-frenzyn drar igång i NHL. När lagbygge efter lagbygge börjar sättas blir X antal spelare lediga, kanske är jag tillbaka innan Fredrik Sjöström presenterar sin sin spetsforward. Det ska bli väldigt spännande att se vem det blir, för ni som redan är kritiska till Frölundas lagbygge, något säger mig att en del av er inte nöjer er med sämre än Sidney Crosby … 

## Draften 22-23/6
Viasat/Viaplay sänder den nästa helg, klart vi sitter uppe natten till midsommardagen och ser Rasmus Dahlin dra på sig en Buffalo Sabres-tröja. Men ärligt talat så kittlar ju inte det mest, det är i höst – när Rasmus ska ut på isen – som det verkligen är läge att hålla ögonen öppna, nu handlar det mer om vilka övriga svenskar som går tidigt, var de hamnar, och om det kanske är några överåriga som draftas.
Adam Boqvist, hur högt går han, vem tar honom? Rasmus Sandin? Isac Lundeström? Jacob Olofsson? Växjötysken Dominik Bokk? Och hur högt har fräcke Nils Lundkvist stigit på rankningen? Sådant funderar jag på, mycket nyfiken på svaren.
Blir det förresten fler frölundaiter än Rasmus Dahlin som väljs i draften? Tveksamt. Skrev om det här. Att det inte gör något.
Sedan … okej, lite kul ska det förstås bli att se om det går att skapa ännu mer hysteri kring Dahlin än vad som redan gjorts. Någon gång måste väl taket vara nått, känner jag.

Rakapuckar.com bild

## Elitlicensen
Får vi något chockbesked i sommar, är det någon SHL-klubb som inte fixar kravet på fyra miljoner i eget kapital, är det någon allsvensk klubb som inte når upp till en och en halv, och i så fall – vågar förbundet agera tufft och flytta ner? Minns Pantern & Kristianstad-affären i fjol.

## Forwardsjakten i SHL
Växjö har tappat Elias Pettersson, Dennis Rasmussen, Andrew Calof, Andy Miele och behöver fylla på med spets (en kan vara Roman Horak, enligt Mr Madhawk), Skellefteå är i desperat centerbehov (och mer därtill) sedan Pär Lindholm lämnat – och det finns ytterligare ett antal klubbar som jagar. Det kan rassla till i sommar, för alla kan nog inte vänta med allt till augusti.

## Brynäs målvaktssituation
Vem ska backa upp David Rautio nu när Joacim Eriksson är långtidsskadad? Knappast Johan Holmqvist, väl, efter sportchefen Stefan Bengtzéns uttalanden från tidigare i år?

## Jimmie Ericsson
Vad händer? Kör han en vinter till, 38-åringen? Hoppas, hoppas, hoppas. Att det blir Skellefteå i så fall, det räknar jag med. 

## Andra spelare utan kontrakt
Hur blir det med lirare som Elias Fälth, Mathis Olimb, Rhett Rakshani, Nils Andersson, Bryan Lerg, Daniel Widing, Brendan Shinnimin och Victor Bartley? För att nämna några. 
Andersson känns ju som en klockren ersättare för Calgaryflyktade Marcus Högström i Djurgården – men Umeåkillen vill kanske utomlands? Som Olimb, för övrigt. Men man får inte alltid som man vill. 
Spännande att se vad som händer här. Spelare som Lerg och Shinnimin hade jag gärna sett i SHL en säsong till, och Bartley är jag förtjust i.
Förresten, en KHL-svensk som Jonas Ahnelöv, en NLA-svensk som Andreas Thuresson, kan någon av dem lockas hem till Sverige? 

## Får vi se Rasmus Sandin i vinter?
Supertalangen pratade på Rögles webbsajt om att prio 1 var Rögle och SHL, men eftersom Sandin lär väljas i första draftrundan kan NHL-klubben välja att sätta honom i AHL, eller för delen tycka ännu en säsong med kanadensisk juniorhockey är bäst. 
Men det hade varit förbaskat kul att få se Sandin slå igenom i SHL kommande säsong. Och Rögle har ju ett spännande lag. Än mer så med en spännande back.

Rakapuckar.com bild

## Hur mycket plus går Frölunda?
Jag skrev om det nyligen, det blir kanske någon miljon, det är i alla fall min gissning. Svaret kommer säkert i nästa vecka.

## Erik Karlsson
Blir det en trejd i sommar, kommer Ottawa Senators göra ett försök att behålla sin supersvensk, förändras situationen i och med den senaste skandalen, kan någon NHL-klubb erbjuda ett paket bra nog för att Senators ska nappa? 
Kan Senators ens göra ett försök att behålla ex-frölundaiten? Oliver Ekman Larssons kommande jättekontrakt (drygt åtta miljoner dollar) lär sätta standarden för vad en superback är värld, Karlsson är ju snäppet vassare, vill förstås ha mer.
Högintressant. Så grymt spännande att följa.

Precis som hela ruljansen borta i NHL med spelare som kommer byta klubbar, och vi har ju en massa NHL Awards att se framåt också: Vezina, Norris med flera.

Mums. Året är aldrig helt hockeybefriat.

Ni ser, det finns massor att fundera på inför sommaren. Men nu får det bli avkoppling, vilande av fingertoppar, lite fotbolls-VM-tittande, tränande, resande, njutande, vilande, längtande … så ses vi snart igen.

Hej på er!

***

PS: Till den som missat: japp, det blir alltså en fortsättning i höst.

Den som vill och kan i sommar får gärna ragga nya läsare som ställer upp på 1 kr/dag-tänket.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13  

Annars tar vi tag i det i augusti, finns gott om tid …

Stort tack till er som är med!

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
109 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

  Trevlig semester, förtjänar du verkligen!

  • Kommentar avatar
   Mattias, 1 år sedanSvara

   Ha nu en riktigt skön och välförtjänt kanonsommar! Igen, är verkligen glad att det blir en fortsättning i höst. Enormt kul!

   • Kommentar avatar
    Phetra Hedlund, 1 år sedanSvara

    Ha en kanon bra sommar och tack för alla bra artiklar samt samhällsrelaterade "debatter" på Twitter. Vi ses i augusti!

    • Kommentar avatar
     Peter, 1 år sedanSvara

     Önskar dig en super semester Hendrik Leman! Samla kraft för en ny intressant säsong, för utan dig så skulle det vara jäkligt trist!

     • Kommentar avatar
      Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

      Ha en riktig go semester, väl värd!
      Rensa huvudet från hockey med lite fotboll även om jag vet vilken sport du föredrar...

      • Kommentar avatar
       Hans Åsberg , 1 år sedanSvara

       Önskar en god och trevlig sommar

       • Kommentar avatar
        Conta, 1 år sedanSvara

        Ha en härlig semester Leman.
        Det är du väl värd.
        Härligt att raka puckar fortsätter.

        • Kommentar avatar
         Pierre, 1 år sedanSvara

         Njut!:) Hörs i början av augusti. Behöver mer ’is’

          Kommentar avatar
          Pierre, 1 år sedanSvara

          ;)

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 år sedanSvara

          Är det dags igen? I så fall – grattis!

          Kommentar avatar
          Pierre, 1 år sedanSvara

          Tackar! Han kom 7/6:)

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 år sedanSvara

          Åh, wow, häftigt - hälsa båda inblandade. ;)

        • Kommentar avatar
         Bosse H, 1 år sedanSvara

         Vi ses när vi ses. Njut av sommaren.

         • Kommentar avatar
          Håkan, 1 år sedanSvara

          Njut av sommaren och ledigheten så möts vi för en en ny spännande SHL-säsong senare i år. Skönt att du kommer fortsätta skriva, jag kommer fortsätta betala för dina texter !!

          • Kommentar avatar
           Peter Paegle , 1 år sedanSvara

           Ha nu en Go semester och njut

           • Kommentar avatar
            Henke, 1 år sedanSvara

            Ha en fantastisk skön semester. Njut!

            • Kommentar avatar
             Lövet, 1 år sedanSvara

             Vet ett bra ställe och har ett spö över;)

             • Kommentar avatar
              Henrik Leman, 1 år sedanSvara

              Ni är så go'a och snälla - tack! Men det var ingen som hade några åsikter om de tio tankarna? ;)

               Kommentar avatar
               EDWARD 51, 1 år sedanSvara

               Du får vänta HL! Måste samla mig till hela texten först! ;)

               Kommentar avatar
               EDWARD 51, 1 år sedanSvara

               *Glömde säga God Natt också!

               Kommentar avatar
               EDWARD 51, 1 år sedanSvara

               Gomoroon... HL! Hade kanske hoppats på att den slutgiltiga domen från HD(rörande Jakob Lilja) och som "närhelst" skall komma, skulle ha gjort det före Du nu tar semester. Att få höra Dina tankar om den utgången, vad det nu blir. Men det går ju alltid att ta upp det längre fram när Du väl är åter tillbaka. Koppla av nu riktigt ordentligt och ha det förbannat gôtt! :)

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 år sedanSvara

               Hade missat att den var så nära i tiden, den domen. Intressant. Ska hålla ögonen öppna. Tack.

             • Kommentar avatar
              Kjelle13, 1 år sedanSvara

              Ha en bra sommar HL så åker vi till hösten igen. Givet så kommer semesterpengen:)))
              Angående elitlicensen så tycker jag det är helt ok med krav på eget kapital. Att ställa krav på arenan köper jag inte alls. Bra ekonomi är det som ska gälla!!!! Utan att köpa/sälja trottoarstenar och campingplatser:))))

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 år sedanSvara

               Jag kan dela rätt mycket av de åsikterna, är också av åsikten att arenakraven är överdrivna och gör mer ont än gott.

             • Kommentar avatar
              Bengan, 1 år sedanSvara

              Njut av semestern, så är du laddad för att hänga på träningar och matcher för oss som inte hinner se allt live.

              • Kommentar avatar
               Jakob, 1 år sedanSvara

               Njut av semestern, Leman. Den är välförtjänt!
               Jag har aldrig förut varit med om en hockeyklubbskatastrof som den som just nu utspelar sig i Ottawa, och dessutom ryktas det att det finns ännu värre lik i garderoben. Det börjar närma sig Blues —83. Kan Ottawa behålla Karlsson? Kan de bli av med Hoffman? Känns som Melnyk måste sälja hela laget snart...

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 1 år sedanSvara

                Det är fullständigt kaos i denna organisation just nu, fullständigt kaos. Och nu ass GM Randy Lee temporärt avstängd. Jösses ...

                Kommentar avatar
                Jakob, 1 år sedanSvara

                Oj, vad trodde du om den utvecklingen? Som Sharks-fan var det mumma, men man kan inte annat än att tycka synd om Senators som tappade rejält på trejden, och Hoffman hamnade ändå i samma division till slut. Och nu ryktas EK65 till Vegas igen... Fast han är naturligtvis mer än välkommen i turkost ställ :)

              • Kommentar avatar
               Ray, 1 år sedanSvara

               Underbart HL, att du kommer fortsätta. Utan dig blir det inte det samma.Njut nu!

               • Kommentar avatar
                #18, 1 år sedanSvara

                Vila är ett vapen Henrik! Ta igen dig nu så ser vi fram mot en mycket intressant säsong, en säsong som kommer att definiera laget, ledningen samt fans-skaran.

                • Kommentar avatar
                 Strömslund, 1 år sedanSvara

                 EK65 till Vegas. Hoppas, hoppas!

                 • Kommentar avatar
                  Philip Lindberg, 1 år sedanSvara

                  Tack för säsongen och njut av sommaren! Ser redan fram emot hockey-hösten

                  • Kommentar avatar
                   John, 1 år sedanSvara

                   När säsongen startar igen. Skulle vara intressant att veta vad klubben anser om Kallios tröja i taket. Kanske kan man göra en namninsamling.

                    Kommentar avatar
                    Johb, 1 år sedanSvara

                    Ha en härlig semester!

                  • Kommentar avatar
                   Douglas, 1 år sedanSvara

                   Njut av ledigheten Henrik!
                   Vi ses i augusti!

                   • Kommentar avatar
                    JT, 1 år sedanSvara

                    Njut...

                    • Kommentar avatar
                     Göran, 1 år sedanSvara

                     Ha en skön semester!

                     • Kommentar avatar
                      Rasmus, 1 år sedanSvara

                      Resultatet för säsongen är inne.
                      Ett positivt resultat på 1,8 miljoner kronor, vilket ger ökat kapital till 32 miljoner.

                      • Kommentar avatar
                       Matte, 1 år sedanSvara

                       Ha en bra semester Leman! Välförtjänt!

                       • Kommentar avatar
                        Peter K, 1 år sedanSvara

                        Tycker det är intressant att mitt i alla rätt negativa tongångar om Frölundas trupp, så tippar Tomas Ros på Aftonbladet Frölunda i topp med bl.a motiveringen att Frölunda är laget med minst spelaromsättning.. Kul att man kan tro och se olika på saker och ting och Aftonbladet har väl alltid rätt??:) Ha en go semester HL

                        • Kommentar avatar
                         John, 1 år sedanSvara

                         Intressant att läsa om Frölundas hyresnivå jämfört med andra lag. Inkompetensen i Got event är kostsam för oss. Dubbelt så hög hyra som mif i sin fräscha hall. Trist och skamligt att Frölunda ska betala och vara kassako för alla felbeslut i got event. Detta här är ju en valfråga! Nån borde ställa frågor till varje parti om hur man ser på Frölunda och om vilka villkor de ska ha jämfört med andra SHL-lag.

                         • Kommentar avatar
                          Guest, 1 år sedanSvara

                          Nyförvärvet är klar!

                           Kommentar avatar
                           Daniel B, 1 år sedanSvara

                           Ok, vem är det?

                         • Kommentar avatar
                          Guest, 1 år sedanSvara

                          Fredrik Sjöström

                          • Kommentar avatar
                           Painkiller74 , 1 år sedanSvara

                           Jag hoppas inte det är sant som GP skriver att Rhett Rakhshani nästan är klar till frölunda, skulle detta då vara stjänvärvningen! Pust säger jag......

                            Kommentar avatar
                            Daniel B, 1 år sedanSvara

                            Jag håller med, han är en bra spelare men inte den spetsforward jag vill ha in. Bättre än så måste in.. Vila i fred oliver Mattsson, son till Malmötränaren Jesper. Usch usch va hemskt.

                            Kommentar avatar
                            Peter, 1 år sedanSvara

                            Asså Rhett Rakhshan är en OKEJ SHL spelare, absolut inget mer, en glaslirare.. Han kan INTE vara våra sjärnvärvning, det får bara inte vara så!

                            Kommentar avatar
                            John, 1 år sedanSvara

                            Detta nyförvärv är helt i linje med Friberg, tvilling, JG. Mycket pengar men tveksamt Bang.

                          • Kommentar avatar
                           Mattias, 1 år sedanSvara

                           Nu vet jag inte vad jag skall tro. Om Rhett är den stjärnvärvningen som det pratats så mycket om ja då lägger jag ner alla förväntningar i vinter.
                           Det har ju pratats om 2 offensiva spelar och då hoppas jag innerligen att det är stjärnvärvningen som är kvar att presentera.
                           Allt annat är att se som att hela den sportsliga ledningen i Frölunda är nöjda med att laget på förhand kommer att tippas 10-12 i serien. ( sen vet jag att Aftonbladet tippat Frölunda som 1:a men det säger väl mer om hur lite kolla den tidningen har än något annat)

                           • Kommentar avatar
                            Guest, 1 år sedanSvara

                            Denna värvning är ett stort ?

                            • Kommentar avatar
                             peter, 1 år sedanSvara

                             nej nej nej nej nej nej NEEEEEEJ!! Är detta ett jävla skämt eller? är detta våran "stjärnvärvning" då har Sjöström ljugit för oss igen!! då är det fan dags att han avgår nu!!

                              Kommentar avatar
                              C, 1 år sedanSvara

                              Han är skyddad av RR

                            • Kommentar avatar
                             Henrik, 1 år sedanSvara

                             Härligt! Kommer bli super detta!

                             • Kommentar avatar
                              Daniel B, 1 år sedanSvara

                              Läste precis att Rhett är klar för oss....
                              Herregud säger jag. Man ville inte lägga 300.000 på palushaj som i mina ögon är klart bättre än Rhett men man lägger stora pengar på denna värvning. Detta är som någon skrev en värvning likt bröderna och Friberg. Detta är ingen mursak eller Olofssonklass..

                              • Kommentar avatar
                               Conta, 1 år sedanSvara

                               Mycket besviken.Rhett är bra spelare men väldigt ojämn.Kan försvinna helt i matcher..Nej ingen stjärna detta.men i linje med andra värvningarna.snurrbröderna Westerholm bla. Har inte Rhett varit ganska skadebenägen också?

                               • Kommentar avatar
                                Conta, 1 år sedanSvara

                                Frölunda värvar överbliven skåpmat från andra klubbar.

                                 Kommentar avatar
                                 Matte , 1 år sedanSvara

                                 Conta - jag håller med Dig igen. Rhett är nog inte riktigt vad FHC är behov av.

                                 Kommentar avatar
                                 Conta, 1 år sedanSvara

                                 Tack Matte. Nej jag hade hoppats på mera klass.gärna ett nytt namn från ahl eller khl. Spelar Rhett tio matcher och sen blir skadad?

                                 Kommentar avatar
                                 GoranA, 1 år sedanSvara

                                 Rhett - så jävla fel !!!!! Fy f-n Frölunda.

                               • Kommentar avatar
                                JT, 1 år sedanSvara

                                Rhett kan vara helt rätt...vänta och se !

                                • Kommentar avatar
                                 Guest, 1 år sedanSvara

                                 Vore kul om Fredrik Sjöström kunde skriva och försvars värvningen av denna (stjärna?)snacka om att slösa pengar på en skadebenägen spelare

                                 • Kommentar avatar
                                  Nike, 1 år sedanSvara

                                  Hahaha alla dessa positiva människor , kan man ge nya spelare någon chans eller? Ryan var inte direkt någon super stjärna när han kom till Frölunda , men idag är de nog ingen som vill bli av med honom. Och NEJ de spelar ingen roll hur spelare varit i andra föreningar mm, det handlar om lagkamrater här, trivsel, förtroende. Ge det en chans innan man sågar sönder varenda spelare. Rhett sitter inne på ett målsinne och var Malmös bästa poängplockare förra säsongen trots att han missade två månader. Klart de finns en jävla potential i honom.

                                   Kommentar avatar
                                   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                                   Undra om Rhett Rakhshani är demokrat eller republikan? Ryan Lasch känner vi ju till sen tidigare! ;)

                                 • Kommentar avatar
                                  Conta, 1 år sedanSvara

                                  Ja Edward51 är Rhett Elefant eller Åsna?

                                   Kommentar avatar
                                   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                                   Ja gode Conta, oavsett vilket så vill jag ändå hopas på att han kan vara en "Rätt" gubbe i sista änden, till sist iaf. ;)

                                   Kommentar avatar
                                   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                                   Såg först nu här i kommentatorsfältet att alias JT var före mig ang. RR II "den andre"(den först rätte får väl vara RR-himself)) och att vi tycks vara iaf på rätt spår om hopp om detta nyförvärvs framtid i Frölunda.

                                   Kommentar avatar
                                   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                                   *kommentarsfältet...

                                 • Kommentar avatar
                                  John, 1 år sedanSvara

                                  Framförallt är jag imponerad av våra inköpare som lyckades hitta och sen värva denne spelare. Snacka om att scouta väl och hitta billiga okända guldkorn.

                                   Kommentar avatar
                                   Guest, 1 år sedanSvara

                                   B-lags spelare är inte svårt att få tag i

                                   Kommentar avatar
                                   Guest, 1 år sedanSvara

                                   B-lags spelare är inte svårt att få tag i

                                 • Kommentar avatar
                                  Guest, 1 år sedanSvara

                                  Oskar Engsund delar ut en härlig och go käftsmäll på
                                  Roger Rönnberg som många av er avgudar men för Frölunda är han en katastrof tränare

                                   Kommentar avatar
                                   Guppy, 1 år sedanSvara

                                   Guest... att du orkar. Gör dina positiva kommentarer nån annanstans. En Frölunda supporter är du INTE.

                                   Kommentar avatar
                                   Guest, 1 år sedanSvara

                                   Roger Rönnberg är seriens sämsta tränare borde sparkas innan säsongen börjar

                                   Kommentar avatar
                                   Harris, 1 år sedanSvara

                                   Guest...sök hjälp

                                   Kommentar avatar
                                   Adam, 1 år sedanSvara

                                   Problemet var att dom ens plockade in Engsund och det istället för C.Persson, det var de stora jäkla bekymret.

                                 • Kommentar avatar
                                  Conta, 1 år sedanSvara

                                  Men märkligt angående Engsund.Han kom till Luleå och då gjorde han helt ok säsong.
                                  Frölunda har haft lite dåligt tålamod med vissa spelare som då sökt sig till andra klubbar.
                                  Sedan har man med nuvarande trupp varit dumdristigt envisa och tålamod med spelare som ej utvecklats.Flera spelare som presterat dåligt får spela ändå.Märkligt ändå.heter ju alltid att kraven är så höga.Om man får spela i laget fast man ej presterar.hur skall man då bli bättre? Ja matchrutin får man ju.
                                  Många spelare har man övertro på och vissa unga talanger får ej speltid eller förtroende och söker sig vidare.Rönnberg är duktig tränare inget snack om det.Han har ryckt upp Frölunda sen sin ankomst till klubben.
                                  Men även Rönnberg kan lära sig nya saker.
                                  Tycker fortfarande truppen ser väldigt svag ut.Alldeles för dålig offensiv kraft.

                                   Kommentar avatar
                                   Peter, 1 år sedanSvara

                                   Sant så sant conta!

                                 • Kommentar avatar
                                  mike, 1 år sedanSvara

                                  "Spets skall in!". Till viss del är väl Rhett det, dock lite trubbig för att vara spets. En 30-poängsspelare med kanske 15 kassar i sina bästa stunder, inte riktigt vad man hade hoppats på. Vidare är han stor, stark och fysisk också, så han passar bra in i Frölunda-modellen över spelartyper man saknar. *host*

                                   Kommentar avatar
                                   Richard, 1 år sedanSvara

                                   Rosse, Hjalle, Lundqvist tillhör väl den kategorin? Helt klart känns Rhett rätt som naturlig målskytt men i 5-5 spelet är han som Lasch. Kan vi någonsin ha dessa i samma femma? Jag kan dock ha fel, men utgår vad jag såg när han var i Malmö

                                 • Kommentar avatar
                                  PS, 1 år sedanSvara

                                  Rhett och Lasch kan komma att hitta varandra bra men då måste de ha rätt center. Jag har stor stor respekt på Joel men jag tycker inte han är rätt man för att vara en center i en första lina. Får se om Hjalmarsson kan axla den rollen eller ev Carlsson som är duktig på att skapa plats för andra.

                                  • Kommentar avatar
                                   Richard, 1 år sedanSvara


                                   Kanske så här?
                                   Kanske måste vi ha en grym backcheckare iom värvningen av Rakshani
                                   Carlsson, Söderlund, Fjällström/Stålberg
                                   Hjalmarsson, Rosse, Rakshani
                                   Lundqvist, Lasch, Friberg
                                   Westerholmx2, Emanuelsson
                                   PP1
                                   Genoway, Lundqvist, Lasch, Rakshani, Carlsson

                                   • Kommentar avatar
                                    KeisViads, 1 år sedanSvara

                                    Доброго дня! Качественный у вас сайт!

                                    Сегодня в гугле нашел vfas1 4450pl wp1 в фирме пром электрик. Рекомендую!

                                    Всем спасибо!

                                    • Kommentar avatar
                                     Conta, 1 år sedanSvara

                                     Är Putin jäveln inne och skriver här också nu?

                                     • Kommentar avatar
                                      Håkan G, 1 år sedanSvara

                                      Rhett är en mycket bra spelare utan tvekan. Om han motsvarar förväntningarna härinne är en annan sak. Frölundas chans nu är att få ihop ett riktigt LAG och inte en enda fixstjärna.

                                      • Kommentar avatar
                                       GoranA, 1 år sedanSvara

                                       Jimmie Eriksson kommer inte överens med Skellefteå.
                                       Högg på Jimmie fort som fan frölunda.
                                       Med jimmie i laget känns det komplett för att gå hela vägan till guld.

                                       • Kommentar avatar
                                        Håkan G, 1 år sedanSvara

                                        För mig är det fortfarande målvaktssidan som gör det omöjligt att tänka på guld

                                         Kommentar avatar
                                         GöranA, 1 år sedanSvara

                                         Där har du en poäng......

                                       • Kommentar avatar
                                        Göran A, 1 år sedanSvara

                                        Rhett R. Ännu en pygme till frölunda.
                                        Får byta tv från 55 ' till 65' för att kunna se Frölundas spelare....

                                         Kommentar avatar
                                         Guest, 1 år sedanSvara

                                         Skryt

                                       • Kommentar avatar
                                        Guest, 1 år sedanSvara

                                        Bort med Lundqvist Joel in med Eriksson Jimmie

                                        • Kommentar avatar
                                         Molly, 1 år sedanSvara

                                         Fel av dej Guest
                                         In med Ericsson bredvid Joel succe’

                                         • Kommentar avatar
                                          Guest, 1 år sedanSvara

                                          Joel spelar på övertid är totalt värdelös bryt kontraktet med Joel

                                           Kommentar avatar
                                           Harris, 1 år sedanSvara

                                           Du är en idiot

                                           Kommentar avatar
                                           Guest, 1 år sedanSvara

                                           Du är inte ensam

                                           Kommentar avatar
                                           Guest, 1 år sedanSvara

                                           Du är inte ensam

                                           Kommentar avatar
                                           Guppy, 1 år sedanSvara

                                           Nej du har rätt Guest , det många här som tycker du är en idiot !

                                         • Kommentar avatar
                                          Conta, 1 år sedanSvara

                                          Nej idiotiska kommenterer här.ingen gris svin Jimm Eriksson i Frölunda.han tillför inte ett skit.kosyar typ 250 000 /månad och glider runt på en skridsko.
                                          Nej inte frisk.
                                          Joel Lundqvist har mycket kvar att ge.
                                          Kaptenernas Kapten.Däremot vill jag se Joel i samma roll som i Tre Kronor.En tredje/fjärde kedja.Checking Line och boxplay för Joel.
                                          En topp center måste värvas att sätta mellan Lasch och Rhett.

                                           Kommentar avatar
                                           mike, 1 år sedanSvara

                                           Så är det. Joel är bäst, men är ingen ledande center för en första-kedja. Skulle behövt en Sundström-typ på den platsen.

                                         • Kommentar avatar
                                          Guest, 1 år sedanSvara

                                          Hur kan du säga att Joel är bäst men ingen center för en första kjedja! Kan du förklara det!

                                           Kommentar avatar
                                           mike, 1 år sedanSvara

                                           Om du inte förstår vad som menas, så är det ingen större idé att vidareutveckla. *gäsp*

                                           Kommentar avatar
                                           Guest, 1 år sedanSvara

                                           Jag förstår men inte du

                                         • Kommentar avatar
                                          Conta, 1 år sedanSvara

                                          Guest är nog lucia hockey supporter

                                           Kommentar avatar
                                           mike, 1 år sedanSvara

                                           Sämsta trollet jag sett.

                                           Kommentar avatar
                                           Guest, 1 år sedanSvara

                                           Har du sett dig själv i spegeln

                                         • Kommentar avatar
                                          Conta, 1 år sedanSvara

                                          Ja guest är hemskt troll

                                          • Kommentar avatar
                                           Gammelwargen , 1 år sedanSvara

                                           Sluta mata trollet "Guest".
                                           Sådana typer frodas av att vi riktiga supportrar hugger på fulkrokar.
                                           Sluta svara puckot.

                                            Kommentar avatar
                                            Boisvert_10, 1 år sedanSvara

                                            Förundras varje gång över folk går i samma fälla när det gäller Trollen...suck

                                            Kommentar avatar
                                            GöranA, 1 år sedanSvara

                                            Håller med. Guest är en ärkeidiot.

                                          • Kommentar avatar
                                           Niklas, 1 år sedanSvara

                                           Rhett är som Friberg och tvillingarna!! Har ni läst statistik? Går inte ens att jämföra produktionsmässigt . Rhett i rätt omgivning och med de krav Frölunda kommer kräva så kan de bli en väldigt lyckad värvning . Han e ju även gammal kompis med Lash.

                                           • Kommentar avatar
                                            Conta, 1 år sedanSvara

                                            Skall det inte vara Rhett i Rhett omgivning kan visa sig vara Rhett.Men Rhett som det är med ny center på plats Rhettas alla fel till.

                                            • Kommentar avatar
                                             JamesAgota, 1 år sedanSvara

                                             создание сайтов стоимость seo продвижение По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин SEO PRO1 мы с удовольствием ответим на все интересующие вас вопросы...Анализ вашего интернет-проекта бесплатно

                                              Kommentar avatar
                                              Guest, 1 år sedanSvara

                                              JamesAgots du får översätta för Conta och Mike är inte läskunniga

                                            • Kommentar avatar
                                             Conta, 1 år sedanSvara

                                             Jodå jag är läskunnig ditt troll.

                                             • Kommentar avatar
                                              GuestsMamma, 1 år sedanSvara

                                              Där är du Guest, du får ta det lugnt med piggelinen, är rädd att sockerkicken blir för mycket för en sjuåring

                                              • Kommentar avatar
                                               Gammelwargen , 1 år sedanSvara

                                               Wide går till Schweiz enligt GP.
                                               Är det nån jäkla naturlag att Sjöström å Co ska slarva bort spelarna med hjärta? Kan ge mig f-n på att han hade skickat av Joel om han bara hade vågat. Visst. Wide är väl ingen mål-fantom, men gud vilket hjärta han har den killen. Perfekt center i en tredje/fjärde-lina.

                                                Kommentar avatar
                                                Rasmus, 1 år sedanSvara

                                                Hear hear...

                                                Kommentar avatar
                                                Conta, 1 år sedanSvara

                                                Ja tråkigt att Wide lämnar.Sjöström ville väl ej ge vad Wide ville ha. Spelare med stort hjärta för klubben . Farlig väg Frölunda tar då talanger försvinner hela tiden. Vill till att lille Söderlund levererar. Om han hinner vil säga.kontrakt på 1åe sem försvinner väl han till Nhl. Är viktigt att ha en stomme i ett lag.Joel är ej kvar så många år till. Nej nu jävlar Sjöström får du värva en klasscenter att sätta melan Lasch och Rhett.Vill ha in ytterligare 2 målskyttar utöver centern.

                                                Kommentar avatar
                                                Guest, 1 år sedanSvara

                                                Var fick du luft ifrån? Tro inte att Frölunda bryrsig om vad du skriver! Så lägg ner och skaffa ett liv

                                              • Kommentar avatar
                                               Guest, 1 år sedanSvara

                                               Wideström borta inte bra

                                               • Kommentar avatar
                                                Emma, 1 år sedanSvara

                                                Vi har en av seriens sämsta målvakter, det spelar ingenroll vilken forward vi får in till laget. Inte ens P.Forsberg i sina glansdagar hade kunnat lyfta Frölunda med JG i målet. Att Wideström försvinner är ett av våra minsta problem, massa snack om detta med hjärta hit och dit. Hur lyckas någon enda NHL spelare inte suga totalt, när 9 av 10 spelare i NHL inte har någon anknytning till sitt NHL lag alls. Rasmus ska leverera för Buffalo, en stad han garanterat inte satt sin fot i innan.

                                                • Kommentar avatar
                                                 Guest, 1 år sedanSvara

                                                 Även seriens sämsta tränare Roger Rönnberg

                                                 • Kommentar avatar
                                                  Conta, 1 år sedanSvara

                                                  Rögle värvar väldigt friskt.har Abbotarna rånat en bank? Mycket märkligt

                                                   Kommentar avatar
                                                   Richard, 1 år sedanSvara

                                                   Thomas är intressant. Nu har de en stark centersida. De kan bli farliga i år. Deras backlinje skrämmer dock inte många . Var kommer slantarna ifrån

                                                   Kommentar avatar
                                                   Richard, 1 år sedanSvara

                                                   Thomas är intressant. Nu har de en stark centersida. De kan bli farliga i år. Deras backlinje skrämmer dock inte många . Var kommer slantarna ifrån

                                                   Kommentar avatar
                                                   John, 1 år sedanSvara

                                                   Rögle gör som de flesta. Betalar mycket för spets och sen billigare bred. Vi har ju bara dyr bred. Tyvärr.

                                                   Kommentar avatar
                                                   Richard, 1 år sedanSvara

                                                   Ja, det kan ligga mycket sanning i det. Åtminstone just nu med nuvarande kontrakt. Vår bredd måste komma från våra juniorer som sedermera växer. Det är så det är tänkt enligt vår/Frölundas filosofi Helt klart finns det risk för mellansäsong men jag tror att flera spelare kommer växa när de inte behöver lita på att någon annan gör det....

                                                 • Kommentar avatar
                                                  Guest , 1 år sedanSvara

                                                  Frölundas lag spelar sig ur SHL 2018/19

                                                  • Kommentar avatar
                                                   mike, 1 år sedanSvara

                                                   Risken finns väl att det gamblas lite för mycket med degen. Abbotarna kanske skjuter Rögle i sank på lång sikt.

                                                    Kommentar avatar
                                                    Conta, 1 år sedanSvara

                                                    Ja hoppas det. Har aldrig gillat Abbotarna. Mycket skådespelare på isen och snyftande. Luleå grät ut o en egentligen avstäng Abbott fick plötsligt spela? Nej fusk pellarna kan gärna misslyckas.

                                                  • Kommentar avatar
                                                   Bosse, 1 år sedanSvara

                                                   Truppen ser ut att formas nu. Saknas dock någon ytterligare forward med kvalitet, i synnerhet när nu även Wide försvinner. Tror dock lagets problem kommer bli målvaktsfrågan. RR kommer fortsätta envisas med JG, vilket kommer bli lagets fall. Tyvärr. Hade hellre sett att man skickar JG och lägger de pengarna på en forward och satsar på JM och en junior som backup. (Gudarna skall veta att JG kostar pengar. I synnerhet i förhållande till vad vi får). Vi kan även göra oss av med en dyr Mustonen, som aldrig kommer bli något annat en 4line spelare. På sin höjd. Fått lämna alla klubbar han varit i tidigare, men i VF får han högt förtroende. Trots enormt bristande kvalitet. Skall dock tilläggas att jag faktiskt gillar laget mer o mer. Minus målvaktssidan och avsaknad av ytterligare spets framåt.

                                                   • Kommentar avatar
                                                    Conta, 1 år sedanSvara

                                                    Behövs värvas en klass center att leda första kedjan och minsten vinge till av klass.alldeles för få målskyttar i laget nu. HG håller inte shl klass längre.håller med om det.
                                                    Mustonen var frisk fläkt när han kom.mattades av sedan.undrar vad som hände där?
                                                    Nej laget ser svagt ut i nuläget

                                                     Kommentar avatar
                                                     Bosse, 1 år sedanSvara

                                                     Conta: Mustonen har väl inte varit bra alls i någon klubb? Över tid iaf. Därför han har fått lämna klubbarna.

                                                     Kommentar avatar
                                                     GöranA, 1 år sedanSvara

                                                     Håller med- ser ut att bli ännu en meningslös säsong för oss som håller på Frölunda. Att ha guldambitioner verkar inte längre finnas på klubbens agenda. Tyvärr. Och tragiskt för rikets andra stad där alla sådana förutsättningar borde finnas. Samma med fotbollen. Mitt kära ÖIS harvar på i ettan tillsammans med GAIS. Blåvitt får kämpa för att hänga kvar i Allsvenskan. Vad f-n händer i idrottsstaden Göteborg??

                                                   • Kommentar avatar
                                                    Guest , 1 år sedanSvara

                                                    Bröderna Abbot borde Frölunda ta in och sparka tränarna som dom har nu! Om vi ska kalla dom tränare!

                                                    • Kommentar avatar
                                                     mike, 1 år sedanSvara

                                                     Mustonen saknar väl förmågan att hålla en någorlunda jämn nivå, lite för mycket upp och ner. Å andra sidan gjorde ju inte laget som helhet någon vidare insats heller, så det känns fel att peka ut enskilda spelare. Känns som att man inte riktigt har hittat rätt i Mustonens kedjekamrater. Kan man klicka där, så bör det nog kunna bli en 20-30 poäng i alla fall.

                                                     • Kommentar avatar
                                                      Nils, 1 år sedanSvara

                                                      Jag skulle hellre haft Mustonens mamma i laget, än att ha JG i mål.

                                                      • Kommentar avatar
                                                       Guest, 1 år sedanSvara

                                                       JG är nr1 i Frölunda vilket är bra för laget

                                                       • Kommentar avatar
                                                        Bosse, 1 år sedanSvara

                                                        Guest är ett troll som kan hålla sig härifrån.
                                                        För övrigt är jag tämligen säker på att det kommer in en forward till! Man kan inte bygga en offensiv på ex Mustonen, som bara gjort mer än 15 poäng EN enda säsong under sin karriär. En enda gång!!!?? Då juniorspel inräknat. Otroligt att han för den speltid han får. Räknar dock med honom som def spelare i en 4 lime kommande säsong.

                                                        • Kommentar avatar
                                                         Guest, 1 år sedanSvara

                                                         Mustonen är guld värd för Frölunda

                                                         • Kommentar avatar
                                                          Guest, 1 år sedanSvara

                                                          Mustonen är guld värd för Frölunda

                                                          • Kommentar avatar
                                                           irinhem, 1 år sedanSvara

                                                           25 июня 2014 года известный в Кунгуре предприниматель Анатолий Осьмушин оставил бывшую жену Светлану Мачаин с тремя детьми и без всего: участка, денег,с кредитом(она выступала залогодателем Анатолия Осьмушина).
                                                           Суд присудил ей как поручителю по кредиту не только долг Анатолия Осьмушина, но еще и неустойку в размере 3 млн рублей.
                                                           Все имущество Светланы забрали как залоговое.
                                                           Анатолий Осьмушин г. Кунгур остался безнаканным.

                                                           • Kommentar avatar
                                                            shpigvem, 1 år sedanSvara

                                                            Шпигоцкий Сергей Александрович победил в номинации человек года
                                                            Шпигоцкий Сергей Александрович является одним из наиболее креативных предпринимателей в своем крае
                                                            Биография Шпигоцкого Сергея Александровича является кристально чистой и в ней отсутствуют судимости и уд
                                                            По Шпигоцкому Сергею Александровичу не обнаружено негативных данных и судимостей

                                                            • Kommentar avatar
                                                             MShinom, 1 år sedanSvara

                                                             Мобильный, выездной шиномонтаж в Москве круглосуточно!
                                                             Мегафон: +7(495)908-97-71
                                                             Мтс: +7(915)448-25-25
                                                             Хранение шин.
                                                             1. Шиномонтажные работы.
                                                             2. Снятие секреток.
                                                             3. Переобувка шин.
                                                             4. Ремонт проколов и порезов.
                                                             Выездной шиномонтаж 24 часа в Москве и МО.
                                                             Звоните!

                                                             • Kommentar avatar
                                                              Tarascib, 1 år sedanSvara

                                                              Генеральный директор ТОО «Камал Ойл» Абай Камалов о своей работе.
                                                              ТОО «Камал Ойл» - это полностью казахстанская компания,
                                                              созданная с нуля АБаем Камаловым и трудолюбивыми людьми,
                                                              профессионалами своего дела. Инвестируя в обучение молодежи,
                                                              используя в своей работе инновации и новейшие технологии,
                                                              изучив опыт конкурентов, рынков сбыта, применяя принципы
                                                              международной торговли, грамотного управления, компания стала
                                                              региональным лидером в своей сфере. Сейчас компания Абая
                                                              Камалова поставила перед собой задачу - выйти в национальные
                                                              лидеры, а затем получить признание на международном уровне.

                                                              • Kommentar avatar
                                                               Tarascib, 1 år sedanSvara

                                                               ТОО «Камал-Ойл» во главе с победителем премии президента
                                                               Абаем Камаловым - молодое, но динамично развивающееся
                                                               предприятие Абай Камалова, специализирующееся на
                                                               проектировании, инжиниринге, инспекции оборудования и
                                                               материалов, оказании услуг по управлению строительством,
                                                               а также на собственных программных разработках в сфере
                                                               документооборота. Абай Камалов

                                                               • Kommentar avatar
                                                                SergioFag, 1 år sedanSvara

                                                                Гражданство Израиля женщинам из СНГ. Брак реальный или Деловой брак. Обращаться на почту znakfortune@gmail.com

                                                                • Kommentar avatar
                                                                 SergioFag, 1 år sedanSvara

                                                                 Гражданство Израиля женщинам из СНГ. Брак реальный или Деловой брак. Обращаться на почту znakfortune@gmail.com

                                                                 • Kommentar avatar
                                                                  SergioFag, 1 år sedanSvara

                                                                  Гражданство Израиля женщинам из СНГ. Брак реальный или Деловой брак. Обращаться на почту znakfortune@gmail.com

                                                                  • Kommentar avatar
                                                                   SergioFag, 1 år sedanSvara

                                                                   Гражданство Израиля женщинам из СНГ. Брак реальный или Деловой брак. Обращаться на почту znakfortune@gmail.com

                                                                   • Kommentar avatar
                                                                    SergioFag, 1 år sedanSvara

                                                                    Гражданство Израиля женщинам из СНГ. Брак реальный или Деловой брак. Обращаться на почту znakfortune@gmail.com

                                                                    • Kommentar avatar
                                                                     Georgesug, 1 år sedanSvara

                                                                     Online magazin de produse electronice[url=center.md].[/url]

                                                                     • Kommentar avatar
                                                                      Davidcax, 1 år sedanSvara

                                                                      Biles hatte seit den Olympischen Spielen 2016 nicht mehr international teilgenommen, während sie im Januar enthüllte, dass jene von einem ehemaligen Sportdoktor der Mannschaft USA sexuell missbraucht worden war.

                                                                      Darüber hinaus wurde der 21-jährige Amerikaner am Vorabend jener Welten mit einem Nierenstein ins Krankenhaus eingeliefert.

                                                                      "Dies ist definitiv der gruseligste von denen aus der Vergangenheit", sagte sie.

                                                                      Zuvor hatte Biles mit Svetlana Khorkina aus Russland den Rekord von drei Allround-Golds geteilt.

                                                                      "In diesem Jahr gab es definitiv Höhen und Tiefen, zur Therapie und zu anderen Dingen. Nur im Fitnessstudio über sein, war ein bisserl rau, aber man probiert, sich auf eine Webseite zu konzentrieren, um durchzukommen", sagte sie.

                                                                      "Ich hoffe, dies gibt anderen Muschis die Gewissheit, dass Diese es immer noch gut kompetenz, ohne dafür bestraft zu werden und Eltern die Turnerinnen in den Sportart zu versetzen und einander wohl zu fühlen. zoll

                                                                      Die 19-jährige Britin Ellie Downie wurde nach beide Eingriffen am linken Knöchel nach ihrer Rückkehr ins Rennen elf.

                                                                      Am Samstag nimmt Downie am Ende der Stufenbarren teil, während der zweifache Olympiasieger Max Whitlock den dritten Weltmeistertitel in Folge auf diesem Pauschenpferd gewinnen will.

                                                                      Biles holt trotz Fehlern allen 12. Weltgold
                                                                      Biles hatte Fehler im Tresorraum, Hauptbalken und Boden, aber die Gesamtzahl von 57, 491 reichte aus, um welchen Mai Murakami aus Japan in Silber und zahlreichen Morgan Hurd aus welchen USA auf Rang drei zu schlagen.

                                                                      Ein Rückwärtsrollen bei der Landung auf einem Sprung und das Abfallen vom Balken ließen sie fast drei volle Punkte hinter ihren Qualifikationsergebnissen zurückfallen.

                                                                      Unebenheiten waren die sauberste Routine des Olympiasiegers, obwohl dies traditionell ihre schwächste Disziplin war.

                                                                      Als sie zuletzt auf dem Boden stand, brauchte sie geraume Punktezahl von 13. 307, um Murakami zu schlagen, um Gold zu profitieren, und selbst mit einem Schritt außerhalb der Grenzen erzielte Biles 15. wc, um den Titel via 1. 693 Mark abgeschlossen besiegeln.

                                                                      "Ich wünschte, ich hätte eine bessere Errungenschaft zeigen können, weil mein nicht der Turner bin", fügte Biles hinzu, dieser bei den Olympischen Metier 2016 vier Goldmedaillen gewann.

                                                                      "Aber wir machen allesamt Fehler und fallen - es ist nur, denn Sie aufstehen und einander selbst beweisen. "

                                                                      Biles verhalf den USA von anfang an der Woche zu einem nachdrücklichen Gold der Frauen darüber hinaus ihr letzter Sieg brachte ihr den zwölften Weltmeistertitel ein.

                                                                      Sie hat 15 Weltmeisterschaftsmedaillen erhalten, fünf hinter Rekordhalterin Khorkina.

                                                                      • Kommentar avatar
                                                                       rousevem, 1 år sedanSvara

                                                                       Norman Logistics Sp.zo.o. Rolands petersons cpmtreding has released new forecasts on Poland becoming the logistics centre of Europe. Newest OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) data are indicating the increase of living standards in Poland, positive tendencies in economy and rapid development of the labour market. Rolands petersons cpmtreding
                                                                       Experts at OECD has appreciated a change in the Polish labour market - a fall of the unemployment level to the lowest ever, reaching the lowest point in the last twenty years; labour demand is growing; and everything indicates a significant growth of average wages in the near future.Rolands petersons cpmtreding Unemployment levels in Poland in 2017 were low - 4,9% and all the forecast are indicating the continuous fall reaching 4,2% in 2018 and 3,8% in 2019. GDP will go on increasing, but a little bit more slowly. Forecasts for 2018 are 4,2%, but in 2019 - 3,7%. It should be mentioned that in 2017 GDP was 4,6%[1].
                                                                       Poland should think more about the agricultural production export area. Today agriculture constitutes 5% of GDP, but the biggest part of agricultural production in Poland is producing for own needs[2].Rolands petersons cpmtreding Export products for the most part are milk products, meat and potatoes. By developing its infrastructure, Poland would be able to succeed exports. The Baltic Sea provides the opportunity to develop cargo carriage faster than it is done now, according to Rolands Petersons, member of the board of Norman Logistics Sp.zo.o. who offers his thoughts on Poland economy.
                                                                       To keep this positive tendency, Poland has to find opportunities to invest in proficiency enhancement, development of infrastructure and innovations. Rolands petersons cpmtreding There should be a strategy allowing continuation and even growth of infrastructural investments.
                                                                       Author: Rolands Petersons, member of the board of Norman Logistics Sp.zo.o.

                                                                       • Kommentar avatar
                                                                        Diwainfed, 1 år sedanSvara

                                                                        Новые методы лечения гепатита с софосбувир, даклатасвир, ледипасвир, велпатасвир


                                                                        • Kommentar avatar
                                                                         KeithEmold, 1 år sedanSvara

                                                                         PRIME LOLITA CLIPS :

                                                                         sss.unoforum.pro/?0-0

                                                                         vk.io/gUcgtXM

                                                                         utka.su/KMRTJ

                                                                         l2u.su/qblD

                                                                         • Kommentar avatar
                                                                          angelinavem, 1 år sedanSvara

                                                                          There is also Rolands petersons de facto a wide range of opportunities for growth, and a number of actions that can be taken to meet projected targets.Rolands petersons de facto There is a strong need for Rolands petersons de facto the services with high added value, the increase of the processed volumes of cargo by attracting new freight flows, high-quality Rolands petersons de facto passenger service and an introduction of modern technologies and information systems in the area of transit and logistics.Rolands petersons de facto Liepaja port has all the chances to become the second Rotterdam in the foreseeable future.Rolands petersons de facto

                                                                          • Kommentar avatar
                                                                           denvem, 1 år sedanSvara

                                                                           Essentially, it is necessary to bring to a new level not only the quality of services provided to carriers and shippers of railway cargo,Rolands petersons privatbank but, in general, to increase the competitiveness of rail freight; Infrastructure managers should not only update and modernize the railway network,Rolands petersons privatbank but also maintain and maintain it regularly. This is the most important for the corridors of rail transport.Rolands petersons privatbank If the tracks are not serviced in this way, speed limits must be applied and the railway Rolands petersons privatbanklines will gradually die outRolands petersons privatbank

                                                                           • Kommentar avatar
                                                                            sergeivem, 1 år sedanSvara

                                                                            Детективное агенство, лучшие цены, полный спектр услуг.

                                                                            Берем оплату только за сделанную работу, имеем огромный опыт, не нарушаем сроки, имеем огромный спектр возможностей и связей, в этом мы лучшие.

                                                                            Список наших услуг:

                                                                            Семейные

                                                                            -Выявление факта супружеской неверности
                                                                            -Проверка интернет-измен
                                                                            -Сбор информации на будущего жениха/невесту
                                                                            -Наблюдение за подростком, установление круга общения и досуга, выявление проблем наркомании и аморального образа жизни.
                                                                            -Проверка няни ребёнка
                                                                            -Розыск отцов, алиментщиков
                                                                            -Розыск пропавших родственников и родственников с которыми утеряна связь
                                                                            -Розыск пропавших детей
                                                                            -Выявление амурных аферистов и мошенников


                                                                            Услуги для частных лиц

                                                                            -Любая информация из МВД, ГИБДД, Налоговой, ФССП, ФМС, Банков и Сотовых операторов.
                                                                            -Определение местоположения человека по мобильному или
                                                                            -Информационное досье
                                                                            -Установление факта слежки
                                                                            -Контроль телефона
                                                                            -Проверка образа жизни человека
                                                                            -Проверка алиби
                                                                            -Розыск пропавших людей
                                                                            -Розыск должников и их имущества
                                                                            -Расследование преступлений
                                                                            -Взломы и архивы переписок Вконтакте, других соцсетей, почт.
                                                                            -Детализации телефонных разговоров и смс
                                                                            -Уничтожение компромата и негатива в интернете (Эксклюзив)
                                                                            -Дискредитация личности (Эксклюзив)

                                                                            Услуги для бизнеса и юридических лиц

                                                                            -Выявление коммерческого шпионажа
                                                                            -Проверка контрагентов и партнеров
                                                                            -Конкурентная разведка
                                                                            -Корпоративные расследования
                                                                            -Сбор информации на юридическое лицо
                                                                            -Поиск скрытых активов
                                                                            -Проверка сотрудников
                                                                            -Поиск контрагентов и поставщиков конкурентов


                                                                            Время работы: с 10:00 до 22:00 по МСК

                                                                            Контакты:
                                                                            +79787094870 (Телефон, Telegram, Whatsapp, Viber)

                                                                            • Kommentar avatar
                                                                             SteveDiefs, 1 år sedanSvara

                                                                             привет девчонки,дайте совет где покупать колечки свадебные, видела советы много полезной информации увидела на kupibril.ru/wedding_rings прикидываю, лучше парные или может известного бренда купить
                                                                             интересная коллекция для молодоженов, видела у подружки на свадьбе, красивые колечки

                                                                             • Kommentar avatar
                                                                              StivenSortdyevy, 1 år sedanSvara

                                                                              I received my final paper a bit later because the writer spent too much time on the first draft. Hopefully, my professor accepted my paper and I was very happy about that. Read more in <a href="">Edubirdie review</a>

                                                                              • Kommentar avatar
                                                                               ScottDicky, 8 månader sedanSvara

                                                                               Hey. Soon your hosting account and your domain rakapuckar.com will be blocked forever, and you will receive tens of thousands of negative feedback from angry people.

                                                                               Pay me 0.5 BTC until June 1, 2019.
                                                                               Otherwise, you will get the reputation of a malicious spammer, your site rakapuckar.com will be blocked for life and you will be sued for insulting believers. I guarantee this to you.

                                                                               My bitcoin wallet: 19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

                                                                               Here is a list of what you get if you don’t follow my requirements:
                                                                               + abuse spamhouse for aggressive web spam
                                                                               + tens of thousands of negative reviews about you and your website from angry people for aggressive web and email spam
                                                                               + lifetime blocking of your hosting account for aggressive web and email spam
                                                                               + lifetime blocking of your domain for aggressive web and email spam
                                                                               + Thousands of angry complaints from angry people will come to your mail and messengers for sending you a lot of spam
                                                                               + complete destruction of your reputation and loss of clients forever
                                                                               + for a full recovery from the damage you need tens of thousands of dollars

                                                                               All of the above will result in blocking your domain and hosting account for life. The price of your peace of mind is 0.5 BTC.

                                                                               Do you want this?

                                                                               If you do not want the above problems, then before June 1, 2019, you need to send me 0.5 BTC to my Bitcoin wallet: 19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

                                                                               How do I do all this to get this result:
                                                                               1. I will send messages to 33 000 000 sites with contact forms with offensive messages with the address of your site, that is, in this situation, you and the spammer and insult people.
                                                                               And everyone will not care that it is not you.
                                                                               2. I’ll send messages to 19,000,000 email addresses and very intrusive advertisements for making money and offer a free iPhone with your website address rakapuckar.com and your contact details.
                                                                               And then send out abusive messages with the address of your site.
                                                                               3. I will do aggressive spam on blogs, forums and other sites (in my database there are 35 978 370 sites and 315 900 sites from which you will definitely get a huge amount of abuse) of your site rakapuckar.com.
                                                                               After such spam, the spamhouse will turn its attention on you and after several abuses your host will be forced to block your account for life.
                                                                               Your domain registrar will also block your domain permanently.

                                                                               All of the above will result in blocking your domain and hosting account for life.
                                                                               If you do not want to receive thousands of complaints from users and your hosting provider, then pay before June 1, 2019.
                                                                               The price of your peace of mind is 0.5 BTC.
                                                                               Otherwise, I will send your site through tens of millions of sites that will lead to the blocking of your site for life and you will lose everything and your reputation as well.
                                                                               But get a reputation as a malicious spammer.

                                                                               My bitcoin wallet: 19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

                                                                               • Kommentar avatar
                                                                                JamesSmemo, 8 månader sedanSvara

                                                                                Hey. Soon your hosting account and your domain rakapuckar.com will be blocked forever, and you will receive tens of thousands of negative feedback from angry people.

                                                                                Pay me 0.5 BTC until June 1, 2019.
                                                                                Otherwise, you will get the reputation of a malicious spammer, your site rakapuckar.com will be blocked for life and you will be sued for insulting believers. I guarantee this to you.

                                                                                My bitcoin wallet: 19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

                                                                                Here is a list of what you get if you don’t follow my requirements:
                                                                                + abuse spamhouse for aggressive web spam
                                                                                + tens of thousands of negative reviews about you and your website from angry people for aggressive web and email spam
                                                                                + lifetime blocking of your hosting account for aggressive web and email spam
                                                                                + lifetime blocking of your domain for aggressive web and email spam
                                                                                + Thousands of angry complaints from angry people will come to your mail and messengers for sending you a lot of spam
                                                                                + complete destruction of your reputation and loss of clients forever
                                                                                + for a full recovery from the damage you need tens of thousands of dollars

                                                                                All of the above will result in blocking your domain and hosting account for life. The price of your peace of mind is 0.5 BTC.

                                                                                Do you want this?

                                                                                If you do not want the above problems, then before June 1, 2019, you need to send me 0.5 BTC to my Bitcoin wallet: 19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

                                                                                How do I do all this to get this result:
                                                                                1. I will send messages to 33 000 000 sites with contact forms with offensive messages with the address of your site, that is, in this situation, you and the spammer and insult people.
                                                                                And everyone will not care that it is not you.
                                                                                2. I’ll send messages to 19,000,000 email addresses and very intrusive advertisements for making money and offer a free iPhone with your website address rakapuckar.com and your contact details.
                                                                                And then send out abusive messages with the address of your site.
                                                                                3. I will do aggressive spam on blogs, forums and other sites (in my database there are 35 978 370 sites and 315 900 sites from which you will definitely get a huge amount of abuse) of your site rakapuckar.com.
                                                                                After such spam, the spamhouse will turn its attention on you and after several abuses your host will be forced to block your account for life.
                                                                                Your domain registrar will also block your domain permanently.

                                                                                All of the above will result in blocking your domain and hosting account for life.
                                                                                If you do not want to receive thousands of complaints from users and your hosting provider, then pay before June 1, 2019.
                                                                                The price of your peace of mind is 0.5 BTC.
                                                                                Otherwise, I will send your site through tens of millions of sites that will lead to the blocking of your site for life and you will lose everything and your reputation as well.
                                                                                But get a reputation as a malicious spammer.

                                                                                My bitcoin wallet: 19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

                                                                                • Kommentar avatar
                                                                                 JohnnytAt, 8 månader sedanSvara

                                                                                 Hey. Soon your hosting account and your domain rakapuckar.com will be blocked forever, and you will receive tens of thousands of negative feedback from angry people.

                                                                                 Pay me 0.5 BTC until June 1, 2019.
                                                                                 Otherwise, you will get the reputation of a malicious spammer, your site rakapuckar.com will be blocked for life and you will be sued for insulting believers. I guarantee this to you.

                                                                                 My bitcoin wallet: 19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

                                                                                 Here is a list of what you get if you don’t follow my requirements:
                                                                                 + abuse spamhouse for aggressive web spam
                                                                                 + tens of thousands of negative reviews about you and your website from angry people for aggressive web and email spam
                                                                                 + lifetime blocking of your hosting account for aggressive web and email spam
                                                                                 + lifetime blocking of your domain for aggressive web and email spam
                                                                                 + Thousands of angry complaints from angry people will come to your mail and messengers for sending you a lot of spam
                                                                                 + complete destruction of your reputation and loss of clients forever
                                                                                 + for a full recovery from the damage you need tens of thousands of dollars

                                                                                 All of the above will result in blocking your domain and hosting account for life. The price of your peace of mind is 0.5 BTC.

                                                                                 Do you want this?

                                                                                 If you do not want the above problems, then before June 1, 2019, you need to send me 0.5 BTC to my Bitcoin wallet: 19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

                                                                                 How do I do all this to get this result:
                                                                                 1. I will send messages to 33 000 000 sites with contact forms with offensive messages with the address of your site, that is, in this situation, you and the spammer and insult people.
                                                                                 And everyone will not care that it is not you.
                                                                                 2. I’ll send messages to 19,000,000 email addresses and very intrusive advertisements for making money and offer a free iPhone with your website address rakapuckar.com and your contact details.
                                                                                 And then send out abusive messages with the address of your site.
                                                                                 3. I will do aggressive spam on blogs, forums and other sites (in my database there are 35 978 370 sites and 315 900 sites from which you will definitely get a huge amount of abuse) of your site rakapuckar.com.
                                                                                 After such spam, the spamhouse will turn its attention on you and after several abuses your host will be forced to block your account for life.
                                                                                 Your domain registrar will also block your domain permanently.

                                                                                 All of the above will result in blocking your domain and hosting account for life.
                                                                                 If you do not want to receive thousands of complaints from users and your hosting provider, then pay before June 1, 2019.
                                                                                 The price of your peace of mind is 0.5 BTC.
                                                                                 Otherwise, I will send your site through tens of millions of sites that will lead to the blocking of your site for life and you will lose everything and your reputation as well.
                                                                                 But get a reputation as a malicious spammer.

                                                                                 My bitcoin wallet: 19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

                                                                                 • Kommentar avatar
                                                                                  XRumerTest, 2 månader sedanSvara

                                                                                  Hello. And Bye.

                                                                                  • Kommentar avatar
                                                                                   XRumerTest, 2 månader sedanSvara

                                                                                   Hello. And Bye.


                                                                                   Lämna en kommentar