Där är Frölunda just nu – frågor på det ...?


► Måndag, några Frölundatankar från mig, och sedan är det er tur:
Morning Mailbag. Tyck till. Jag svarar på allt jag kan och hinner.
► I eftermiddag drar jag till Stockholm, SHL:s upptaktsträff på tisdagen.
► Berätta gärna vad ni är nyfikna på.

Rakapuckar.com bild


FÖRST UT DETTA: Det fanns inga besked att få om Simon Hjalmarsson och Viktor Ekbom under söndagen (som ju var resdag för Frölunda), det kommer säkert sådana under måndagen. I alla fall Ekbom tror jag är rätt okej, i ”Hjalles” fall är det mer osäkert, och det vore förstås en tung smäll om … 

Men mer om det då.

Nå, två saker vill jag ta upp:

a) Det är ingen skam att förlora, tappa poäng, mot ett lag som ZSC Lions, speciellt inte på bortaplan. Jag såg att någon eller några tyckte det, men då har man inte koll på hur hockeyn ser ut i Europa. Allt jämnare, allt fler lag med god kvalité, notera att Skellefteå fick stryk av italienska (!) Bolzano, Djurgården fick slita mot Storhamar i går.

Frölundas motståndare i lördags höll bra klass. 

Fredrik Pettersson, Roman Cervenka och Roman Wick vore en toppkedja även i SHL.

Sedan kan man självfallet ha åsikter om Frölundas spel ändå, men svenska hockeyfans bör förstå vad som gäller.

b) Man bör också betänka att säsongen lever fram till 15/2, att trupperna inte är färdiga förrän då. Jag har sett flera konstatera att detta Frölundalag ”inte håller” för ditt och datt, säkert fanns det Växjöfans som hade liknande tankar efter 1–2 hemma mot Bern i torsdags.

Rakapuckar.com bild

Men – man kan helt enkelt inte resonera så, slå fast saker med bestämdhet så här års. Herregud, vi har knappt tagit oss in i september.

SHL är lite som ett kortspel numera, man börjar med X antal kort på handen, sedan byter man till sig det man känner behov av.

Samma sak här, det betyder inte att ni inte kan kritisera värvningar, spelare etcetera, men spelet är inte klart än, inte ens nära. Bara så.

Okej, med sex matcher lirade för Frölunda kan man ju lätt konstatera:

Bättre försvarsspel i höst, laget har börjat i rätt ände, starkare runt egen kasse, det är fortfarande lite för ”förbjudet” att bara lyfta ut pucken ibland (när spelalternativ saknas, när pressen sätter in, då måste det vara tillåtet), men rent generellt: en tryggare, tajtare defensiv än förra säsongen.

Dessutom är två av backarna rejäla PP-hot, Chay Genoway och Gustav Lindström.

Enkelt uttryckt: det känns rätt bra bakåt, hur Frölunda löser offensiven – som just nu innehåller ett antal frågetecken – bestämmer mycket av hur det går i vinter.

Jag har inga problem med turordningen här. Stark defensiv, släng in ett bra målvaktsspel på det, skapa en stadig grund att stå på, försök sedan få till en offensiv som kan hota mer än i numerära överlägen.

I Frölundas fall har Rhett Rakhshani ännu inte anlänt, Patrik Carlsson ska in, en spelare som Max Friberg är på en helt annan nivå än i fjol, Samuel Fagemo (bilden) – som i dagarna försvinner över till Arizona Coyotes rookie camp om inget ändrats – kan få ett rejält genombrott, den andre 18-åringen, Linus Nässén, har imponerat med mycket gedigna insatser, så visst finns det att hoppas på för er med Frölundahjärta.

Frågetecken framåt? Jodå, de existerar. Verkligen. 

## Vem ska göra Ryan Lasch och Joel Lundqvist till en het kedja?

Rakapuckar.com bild

## Hur länge kommer Roger Rönnberg att ha tålamod med tvillingarna Westerholm som ett enda väsen? Testar han framgent Pathrik utan Ponthus

## När får Tim Söderlund ut det Frölunda hoppas på?

Låt oss stanna där så länge. Just nu är det här laget ett så kallat ”work in progress”, ett pågående arbete, men det är lite av min poäng.

Det fungerar så i SHL. Och arbetet pågår ofta under en stor del av hösten.

Krävs det att man byter bort byggstenar, adderar byggstenar – ja, då agerar klubbar.

Säkert även Frölunda.

Men att spekulera i sådant 3/9 blir lite fånigt. Jag påminner mest om hur det fungerar.

***

MTR-tåget till Stockholm i eftermiddag. SHL:s upptaktsträff i morgon tisdag.

Något ni tänker på, funderar över, undrar?

Fråga gärna även om detta, den som vill.

Eller så tuggar ni på bara om Frölunda. Ni väljer. Morning Mailbag är för er.

Rakapuckar.com bild

***

Äsch, bara några snabba tankar till:

Johan Mattsson har sett mycket bra ut, men nog lär väl Johan Gustafsson få speltid i veckans CHL-matcher på hemmaplan? Om inte så har Frölunda verkligen tänkt om.

Jag återkommer till vad jag tidigare skrivit: hur ska Frölunda kunna hålla Anders Grönlund utanför laget?

Jag har så mycket mer, men – det kommer fler dagar. 

***

CHL-matcherna i veckan för den som glömt:

Torsdag – ZSC Lions, 18.30.
Lördag – Vienna Capitals, 15.00.

Båda i Frölundaborg.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
24 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Daniel B , 2 år sedanSvara

  Håller med om vad du skriver HL men man är ändå lite orolig för offensiven. En målskytt av hög SHL-klass i truppen hade fått mig lite lugnare. Visst, man har till februari att värva men då finns det en risk att fler lag behöver värva och då blir det en ev budgivning och det kan kosta mycket i slutändan. Sen finns det en risk också att ”rätt” spelare inte finns ute på marknaden.
  Jag gillar det Frölunda gör att man sätter defensiven först, tycker det ser stabilt ut. Som sagt, en målskytt tror jag hade gjort mycket nytta. Tack för en grymt bra blogg.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Visst kan det bli budgivning, men det brukar inte finnas bara en spelare på marknaden, plus att tar du in en utländsk spelare sent, är det ju kort tid och låg skatt – om man väljer den vägen. Nå, visst ser alla att det är offensivt tunt just nu, det intressanta är om utvecklingen kommer eller ej.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   ... och tack för snälla ord om sajten!

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Det finns inte en spelare på marknaden men frölunda brukar säga att han ska ”passa” in också. Typ som förra året om en stor och elak back men dom hittade ingen som passade in. Men visst, vi kanske hittar en mursak om vi har tur. Men jag förstår inte att tränare och ledning inte ser behovet av en målskytt och att de istället förlitar sig på att fler måste höja sig. Jag är orolig, i te för att vi åker ur eller missar slutspel men att det tyvärr blir tack och hej redan i kvarten.. som jag sagt tidigare, jag ger det 10 matcher.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Igen: jag förstår alla som anser att Frölunda går in i SHL med en för svag offensiv, det är en åsikt man kan han. Men det är svårt att ha för säkra åsikter, tycker jag, innan Patrik Carlsson kommit in, innan Rhett Rakhshani anlänt, innan vi sett någon eller några månader med ev. utveckling på befintliga spelare. Än så länge har Max Friberg tagit viktigt steg, så ... vi lär återkomma här, :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Så kan det säkert bli att Friberg, purre och Rhett gör skillnad. Hoppas du har rätt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag säger inte alls att det BLIR så, jag säger bara att det är för tidigt att slå fast saker.

   Kommentar avatar
   Ted, 2 år sedanSvara

   Visst, att truppen lever fram till 15/2 stämmer MEN det är inte alltid lätt att hitta guldkorn sent på säsongen som tex kallio och mursak. Dessutom blir det ofta huggsexa om spelarna då dom flesta lag brukar vilja förstärka innan slutspelet. Sen är inte Purre nån frälsare, han är en gedigen tvåvägsforward som gör sina 20-25 poäng men det är ingen offensiv spets som gör skillnad i ett slutspel. Och rhakasani kan bli både fisk, fågel eller mittemellan. Så även om Purre och rhakasani ska in i truppen så ser det fortfarande svagt ut.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det är en åsikt jag har full respekt för.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 år sedanSvara

  Håller helt med om att det inte är någon skam att vända hem med 4 av 6 poäng, det är fullt godkänt. För mig är det väl spelet i helhet som oroar, där man skapar ytterst lite i 5 mot 5 och jag ser tyvärr ingen riktig kemi i någon kedja förutom MRO-Musten-Friberg då kanske. Nu är det långt kvar tills Rhett är på plats och det uppstår alltid skador, men om alla är hela och disponibla va tror du om det här?
  Lasch-Joel-Tim
  Rhett-Purre-Hjalle
  Fjellström-PaW-Emanuelsson/Fagemo
  MRO-Musten-Friberg
  Stålberg
  Tycker att Tim kom bort helt med tvillingarna, och även om jag inte är såld på Tim så fanns det tendenser i förstakedjan som såg bra ut. Sen är Purre för bra för att spela i 4e tycker jag även om hjalle också gör sig bra som center så känns det som att Rhett/Purre/hjalle borde kunna bli hyfsat vassa ihop

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Spännande tankar. Det faktum att Mustonen varit så bra som center frigör ju både Patrik C och Hjalle som annat än center, man gå lite vilken väg man vill där. Ska Tim få chansen ”bli något” i Frölunda tror jag det är viktigt att låta honom spela regelbundet med 20/81, ihop med tvillingarna kändes som ett dödfött försök. Men man kan ju i en framtid tänka sig Max Friberg med 20/81 också – på något sätt behövs ändå en ledande kedja. Eller sätta Patrik Carlsson där, låta Hjalle fortsätta som center, där jag tycker han är bäst. Mm, vi kommer fortsätta spekulera … ;)

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Ja Musten har gjort det bra så tycker inte att det är någon tvekan att Purre ska in någonstans i första/andra sen exakt var får vi se (förutsatt att alla är hela) Gällande Friberg, ja fortsätter han spela med det självförtroendet han visat hittills, så absolut! Inte bara målen, utan hans agerande i helhet ser ut som en helt ny spelare så varför inte. Sen vet jag att det är ALLDELES för tidigt, men jag kan inte låta bli att spekulera ändå. PoW har jag redan placerat på läktaren i mitt lag (Om alla är hela) PaW ger jag några matcher till. Men OM, jag säger OM, HL. Om inte PaW rycker upp sig och visar mer så tycker jag absolut att man kan slänga in Nässen där. Spela en ren juniorkedja som fjärdekedja tex Fjellström-Nässen-Fagemo eller liknade. Sätt helt sonika tvillingarna på läktaren, hoppas på att något allsvensk topplag alternativt bottenlag i SHL eller nåt lag utomlands nappar, om kanske inte på att ta bådas löner så kanske man kan släppa dom ”2 för 1 typ” och kanske frigöra ca 200K i lönekostnad som man kan värva något intressant för? Jag vet ALLDELES för tidigt, men om du leker med tanken att om dom inte lyfter?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag förstår vad du menar. Rent generellt: om en (eller fler) spelare inte alls får till det i en klubb är det ju inget konstigt om arbetsgivaren och arbetstagaren försöker hitta en annan lösning, det ser vi hela tiden. Rent generellt, alltså. Nu är ju twinsen två spelare som Rönnberg ville ha, så det betyder att de säkert får extra tid, och som jag skrivit: Pathrik var skadad nästan hela förra säsongen, måste få tid innan han döms ut. Men visst, dröjer lyftet så gäller här samma sak som för andra spelare, deras istid lär minska. Men jag tror vi behöver vänta ett tag, kanske ett bra tag. Om det ens händer alls.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   När du säger att Roger ville ha dom så vet vi att dom inte kommer försvinna, det händer inte oavsett hur lite dom kommer leverera. Det är helt enkelt inte så Frölunda jobbar, utan där får alla chansen, Roger ser ju det som sitt fel om inte alla levererar. Det är synd tycker jag, efterlyser inte att spelare skall sparkas hit och dit, verkligen inte, men samtidigt så tycker jag att det behövs ibland.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tror inte man ska hoppas på att några spelare sparkas, men jag tror heller inte att bara att för att RR ville ha spelaren X eller spelarna Y & Z så kommer denne eller dessa att spela för evigt. Pontus W var utanför mot Malmö i slutspelet, till exempel. Till syvende og sidst handlar det om att prestera, och ingen/inga får hur många chanser som helst.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Jag räknar med dom i truppen den här säsongen helt enkelt, annars skulle man ju underkänna sitt egna jobb/rekrytering och det händer inte. Bara för att jag spekulerar i att göra sig av med som så kommer det väl en kontraktsförlängning som brev på posten

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Haha ... nu ska vi nog inte överdriva här. ;)

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Haha bara lite ;)

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

  Du nämner några namn här, fler spelare som har imponerat på dig hittills?
  Växjös fans kanske upplever en stabilare trupp på pappret än vad många Frölundasupportrar gör, speciellt med den kritik som redan fanns, späder varje tveksam insats på...
  SHL:s upptaktsträff, vad gör man mer än berättar hur bra sitt lag är? :)
  Vi får väl en rapport?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Någon form av rapport blir det. Mycket fokus på vad ens lag gjort, vill göra, intervju med tränare + en spelare, SHL informerar, C More informerar, det minglas, man gör intervjuer, och så vidare. Genoway har stått ut. Mer betygsättning kanske kommer i veckan.

 • Kommentar avatar
  Mange, 2 år sedanSvara

  Håller med om mycket. Tror dock inte att vi behöver oroa oss för offensiven, när Rhett och Purre hoppar på tåget så får vi in bra offensiv kvalité. Även fast purre kanske får bära mer defensivt ansvar i sin kedja.
  Någon koll på hur många biljetter som är sålda till premiären?
  Ha en go' måndag!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Inte hört, faktiskt. Får återkomma där. Tack det samma !

 • Kommentar avatar
  Peter, 2 år sedanSvara

  H L jag köper det du skriv rakt av, vi är bara i början i säsongen och vi måste ha tålamod! Och backsidan ser intressanta ut, och jag tycker som du om Grönlund att han har en uppsida som ser grymt lovande ut, enligt mig är han frölundas topp 3 på backsida just nu och Rönnberg måste nu ge honom fullt förtroende nu.
  Angående forwards spelarna ser jag en helt ny spelare i Friberg som har varit Frölunda klart bästa spelare så här långt.
  Min tanke här är att kan han göra ett sådant lyft så måste väl flera kunna göra samma sak, Julmust och Rossi är på god väg! Men jag är faktiskt tveksam när det gäller Stålberg och bröderna Westerholm, framförallt Pontus...
  Men som sakt vi måste visa tålamod, och vem vet större under har hänt tidigare! Se på Friberg!!!!!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, precis så. Jag tror att så här års är det helt okej att fundera, tänka, speklulera, undra – men det får liksom stanna där. I alla fall några månader till.

 • Kommentar avatar
  Per, 2 år sedanSvara

  För ett lag som siktar på guld så är offensiven för svag. Sen kan man ha tusen ursäkter men fakta kvarstår. Vi vinner inte guld med denna offensiv.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Och som jag skrev: inget SHL-lags trupp är färdig än. Sedan kan man ABSOLUT ha åsikter om hur man väljer att börja säsongen, om kontrakt borde ha brutits eller ej, men det går alltså inte att slå fast saker som du gör.

   Kommentar avatar
   Per, 2 år sedanSvara

   Du kanske inte har förmågan att se att Frölunda inte har offensiven som krävs för att ta guld. Men det har jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Antingen läser du inte vad jag skriver, eller så vill du inte förstå själva poängen med vad jag skriver (vilket alltså gäller SHL-lag i stort, inte bara Frölunda). Till dess att du fixar det verkar det meningslöst att jag svarar mer.

   Kommentar avatar
   Per, 2 år sedanSvara

   Du tycks tro att guldlag byggs med panikartade värvningar mitt under säsongen. Det gör det inte. Lagen som tagit guld de senaste 50 åren har gjort det utan panikvärvningar mitt under säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Räcker väl att se hur Växjö agerade förra vintern, hur Växjö agerade ett annat år med bl.a Tambellini som addition; det handlar inte om panik när man agerat klokt. Och tvivelsutan är det så att ett lagbygge lever fram till 15/2. Sedan behöver du vara bra nog fram till dess, det var ju t.ex Växjö förra vintern, och som jag skrivit tusen gånger snart: man kan VERKLIGEN ha åsikter om huruvida Frölunda borde gått in i säsongen med en starkare offensiv. Men man kan inte slå fast saker 3/9. Sorry. No can do.

   Kommentar avatar
   Växjö Lakers, 2 år sedanSvara

   Håller med till fullo. Och det är en statergi evertsson har. Att värva sent. Dels sparar man pengar och dels har man mer info om lagbygget. Oavsätt om vi vunnit eller inte har två spelare plockats in varje år. Och fattar inte varför inte fler klubbar väljer att gör så.

   Kommentar avatar
   Dennis, 2 år sedanSvara

   Håller inte med helt och hållet här leman. när frölunda vann guldet 2015/2016 så hade dom ett offensivt lag som kunde gå hela vägen med eller utan tillskott senare på säsongen. Sen att joey crabb och tom Nilsson förstärkte truppen senare var bara ett plus, frölunda hade tagit guldet även utan dessa 2.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Kanske. Kanske inte. Och igen: absolut kan man tycka Frölunda borde sett annorlunda ut redan nu. Men det är för tidigt att "veta" saker.

   Kommentar avatar
   Per, 2 år sedanSvara

   Jag tar mig för pannan. Växjö gick in i förra årets säsong med mycket mer offensiv styrka än vad Frölunda har idag. Växjö kryddade en redan stark offensiv med extra spets. De hade säkert vunnit utan inköpen under säsongen men jag antar att de behövde upparbeta kommunens miljoner så att anslaget inte sänks till kommande säsong.

   Kommentar avatar
   Jonas, 2 år sedanSvara

   Du har ju rätt i att alla lags trupper lever fram till 15/2 men om man kollar på färjestads trupp så är den på en helt annan nivå än Frölundas redan nu och då kanske färjestad också vill förstärka inför slutspelet. Färjestad har massa spelare som kan och kommer producera poäng, tex skulle dom kunna ställa upp såhär: 1:a Nygård - Ryno - A.Johansson 2:a Olofsson - L.Johansson - Åslund 3:e M.Johansson - Nilsson - Viksten 4:e Zetterlund - Steen - Ottosson Reserv: Rydahl Och då kommer ju även Sallinen att göra comeback efter 2-3 månader. Jag ser minst 8 spelare i färjestad som kan hota rejält i offensiven så här ligger frölunda rejält i lä.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag tycker också att Färjestad på papperet har en offensiv som sprakar mer.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Sjöström och Co pratar alltid om att de ska vara med och konkurrera om guldet varje säsong, men de har inte byggt ett lag för det. Varför inte säga som det är istället? Vi sänker målsättningen den här säsongen därav det här laget som vi nu ställt på benen. Istället säger de, återigen.. Vi ska vara med och slåss om guldet. Bara att ljuga sig själva rätt upp i ansiktet och även oss supportrar. De ser väl för fan att laget är för svagt! Växjö, Djurgården, HV, Skellefteå, Färjestad bland annat har alla betydligt spetsigare lag.

   Kommentar avatar
   Per, 2 år sedanSvara

   Tydligen får man inte uttala sig i nuläget om Frölundas slagstyrka.

 • Kommentar avatar
  Hansb, 2 år sedanSvara

  Har du koll på alla Frölunda skeppat över till NHL/AHL/KHL eller andra ligor och hur det ser ut framöver för dessa?
  Stor uppgift, men skulle varit spännande att se vilka som kan tänkas vara på väg ”hem”

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ämne för text vid tillfälle. Just nu knappast någon på väg hem, men sådant kan förstås ändras.

   Kommentar avatar
   Matte, 2 år sedanSvara

   Man missar/ratar hemvändare i parti och minut - det är inte enkelt att fatta.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 2 år sedanSvara

  Du har som alltid sammanfattat inledningen av säsongen på ett mkt bra vis. Heder till Sjöström för att han hittat Genoway och Grönlund. Jag har ju alltid sagt att ett bra försvar är ett måste för ett bra anfall och med det sagt finns ett visst hopp. Nyckeln blir nog att sprida målskyttet för jag har svårt att se ngn göra 20 mål eller fler. Varken Ryan eller Rhett har mäktat med mer än 15 dom senaste säsongerna. Tror inte man skall se Rhett som en frälsare men visst i PP blir han säkert vass. Kan bli så att Max står som bäste målskytt när säsongen är över.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Kan absolut bli så (Max), och hur vi än vänder och vrider på saken – Frölundas eventuella framgångar hänger på att man på något sätt får tillräckligt bra fart på fem mot fem-offensiven.

   Kommentar avatar
   Lövet, 2 år sedanSvara

   Jupp och jag tror nyckeln kan bli snabba spelvändningar även om man inte sett så mkt av det än men det hoppas jag kommer.

   Kommentar avatar
   Tobias , 2 år sedanSvara

   Ha alltid lika underhållande att läsa här. Max bästa målskytt 18/19 .... var inte han förra året sågad och signad som en annan typ av spelare? Kanske blir den som lyfter sig dom Sjöström tänker, hippas fler gör det. Själv är jag dålig på att kommentera men läser alla inlägg med nöje och allt den eminente Leman skriver.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Glad att du läser. Då gör jag någon nytta. :)

 • Kommentar avatar
  Rw, 2 år sedanSvara

  Min största rädsla just nu är att Sjöström förlänger med Westerholmarna, måste varit länge sen spelare varit så ogillad av supportrarna... Donovan var väl lite ogillad men det fanns folk som försvarade honom iallafall.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Förlängs deras kontrakt i vår är det bra, för det betyder i så fall att de gjort kanonsäsonger båda två. Annars ... klart de inte får förlängt.

 • Kommentar avatar
  Dallasm3, 2 år sedanSvara

  Håller med dig om mycket Mr Leman. Bra defensiv, bättre målvaktspel än innan. Tycker också att JG ska få stå nån match nu. Kan man ha den grunden och spetsa till pp lite mer så fpr man jobba på offensiven under säsongen.
  Tycker att "tjötet" om Frölundas lagbygge är delvis befogat. Vi diskuterar ju Frölundas lagbygge här och nu. Vi kan ju inte säga med 100 %säkerhet är Patrik C och Retth ska gå in å frälsa oss. Just här och nu är offensiven lite svag.
  Men vi får hoppas att det lossnar. Har ju börjat bra med många mål i alla matcher

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Klart det ska snackas och "tjôtas", det är ju det som är roligt när man är supporter, därför ni får den chansen av mig här, och så försöker jag svara. Förstår oron hos många av er, Det enda jag vill poängtera är att man inte kan slå fast saker än, att trupperna lever längre än förr.

   Kommentar avatar
   Per , 2 år sedanSvara

   Självklart lever trupperna långt in på säsongen men med panikvärvningar mitt i säsong kan laget endast påverkas på marginalen!!! Man kan inte göra ett guldlag av ett mittenlag med en panikvärvningar! Jösses.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Som jag svarade dig någon annanstans: det handlar inte om panikvärvningar om klubbledare är seriösa, det handlar om att gå in i SHL med en grundtrupp och sedan komplettera. Men din attityd säger mig att du inte är speciellt intresserad av andra åsikter än din egen.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 2 år sedanSvara

  Elefanten i rummet och frågan som bör styras upp är Lundquist plats i första och även i PP. Undan tvekan en viktig spelare i många moment. Men nu måste RR våga flytta ner honom från offensiva situationer i högre grad. Hantera honom mer som en krigare än offensiv spets.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Fullt relevant poäng, känner jag. Men jag är inte helt säker på att det är rätt väg, om inte Rönnberg känner att han har en bättre center att spela med Lasch. Vem är det, tro? Och i PP, Joel vinner tekningarna som gör att laget får behålla pucken, jag hade INTE flyttat på honom om jag vore ansvarig.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 år sedanSvara

   Problemet då kan ju vara att RR redan före säsongen tog beslut om att satsa på Joel och istället prioritetera andra positioner trots att han börjar bli till åren och gick dåligt i fjol. Visst tekningar är viktigt men måste väl ha fler centrar som kan teka. I min värld skulle det vara som om Josefsson i Växjö skulle lira i första pp och förstalinan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Inte alls så, för i Växjö har du Pesonen och Horák – det har du inte i Frölunda. Så när du tänker efter är Joel med Lasch inte så konstigt.

   Kommentar avatar
   Växjö Lakers, 2 år sedanSvara

   Min poäng var mer att en första center och speciellt i PP bör vara i första hand vara kreativ. När de kommer till tekningar slår de inte josen på fingrarna. Jaja. Joel kanske är enda valet. Men av de tre matcherna jag har sett så känns det som ett stort problem. Återstår att se om jag har rätt fel. Kanske lossnar det när Rakshani tar en plats.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag förstår absolut din tanke, jag menar bara att Växjö har helt andra alternativ. Men vi får se, det kanske slutar med Pathrik Westerholm eller Patrik Carlsson ... eller Joel Mustonen? Tveksam, dock, till att Rakhshani ska in där. Nå, vi får se.

   Kommentar avatar
   Epoe, 2 år sedanSvara

   Frölunda har inte byggt laget på kreativa centrar, det slutade man med sedan Olimb försvann. Det fanns ingen kreativ "förstecenter"-typ när guldet vanns 2016. Så tyst bara, Lakers.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Undrar vad Lakers fans gör här inne överhuvudtaget. Har de inget eget forum?

 • Kommentar avatar
  Robert Ström, 2 år sedanSvara

  Håller med dig helt men jag tycker lunkan enbart skall vara i en arbetande kedja numera då tiden har kommit ikapp för att vara i en offensiv enhet...sedan måste dom som är överbetalda bort om dom inte levererar och in med dom nya unga killarna som är klassen bättre...sedan har vi ett par gubbar som kommer in snart...backarna är klart bra i år då det är mkt mindre felpass...Genoway blir våran nya kelgris...Tim måste förstå att han spelar i ett lagsport då jävlar när det släpper...ja tycker mkt ser bra ut och det kommer bli ännu bättre...som sagt JM i mål då har vi kommit på rätt spår...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Om man ska flytta på Joel, vilket givetvis är en helt okej åsikt att ha, måste han ersättas av någon. Vem vill du se ihop med Lasch istället?

 • Kommentar avatar
  Robert Ström, 2 år sedanSvara

  Apropå tekningar så tycker ja lunkan vinner mkt mindre numera..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Numera är sex matcher ... :) Men okej – låt oss hålla ögonen på detta.

 • Kommentar avatar
  Robert Ström, 2 år sedanSvara

  Purre

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Som center med Lasch? Mm, det skulle jag kunna tänka mig. Men jag tror det dröjer. Nå, låt oss se om någon månad eller två.

 • Kommentar avatar
  Robert Ström, 2 år sedanSvara

  Någon snabbare med mer fantasi då lunkan är som en stor byrå som man aldrig flyttar på...så gärna mer rörlighet...

  • Kommentar avatar
   Robert Ström, 2 år sedanSvara

   Jo men ja säger som du fritt fram att tänka reda nu och ja tror den kedjan är är borta vart det lider...

   • Kommentar avatar
    Rallyclay, 2 år sedanSvara

    Bra att man bygger laget bakifrån. Hoppas på en stabil JG match i veckan. Backarna och försvarsspelet är stabilt. Sedan gäller det ju "bara" att få ihop kedjorna :-) Gillade idén med Rhett, Purre och Hjalmar. Vill se mer av Fjellström, han var bra i Varberg. Emanuelsson har haft det jobbigare. Men det är viktigt att de unga får spela mycket. / Claes

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Blir onekligen kul att se Rakhshani när han kommer. Samtidigt som det måste finnas offensiv utan honom. För SÅ bra är han inte. Grannlaga uppgift.

     Kommentar avatar
     Manne , 2 år sedanSvara

     Ja, Rakhshani är ingen frälsare direkt som ska göra allt offensivt. Krävs att många andra bidrar också, men det är det som är dilemmat. Skicka iväg bröderna och ta in någon riktig målskytt istället, vi har sedan någon junis som kan ta den andra platsen med bravur.

     Kommentar avatar
     Rallyclay, 2 år sedanSvara

     Nej, Rhett är ingen frälsare men förhoppningsvis god för 15 mål. Fler måste bidra samtidigt som man släpper in färre mål. Kanske inget publikfrieri mer ett hårt arbetande lag./ Claes

   • Kommentar avatar
    Bengan, 2 år sedanSvara

    Gillar vad jag sett av Nässén och Fagemo, de har tagit chansen och bör få många fler chanser. Tvillingarna har mycket kvar att visa, funkade inte ihop med Tim S. Purre skall givetvis in, kanske med Rhett och Hjalmar senare, ser intressant ut på papperet i alla fall. Spela Fagemo där så länge kanske, hur länge blir han borta på rookie läger?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Borta en vecka. Hem mitten/slutet nästa, kanske? Inte kollat datum exakt.

   • Kommentar avatar
    Martin Jansson, 2 år sedanSvara

    Hej Leman.
    Vet du hur Frölunda resonerade när dem lånade ut Jacob Peterson till Björklöven i år. Nu vet jag att poäng inte är allt men han gjorde ju bra i från sig redan förra året i allsvenskan. Han gjorde 5 poäng på 10 matcher. Med tanke att flera unga spelare fått chansen under försäsongen och gjort riktigt bra ifrån sig. Så undrar jag varför Jakob inte har testas några matcher för att se vad han står.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Vet bara att man ansåg ett hekt allsvenskt år vore bra. Jacob är center, behöver spela mkt, ta ansvar. Fagemo/Nässén är yngre, mer tänkta att se och lära på försäsongen, sedan spela mkt J20.

   • Kommentar avatar
    Benny , 2 år sedanSvara

    Tycker Frölunda saknar spets

     Kommentar avatar
     Manne , 2 år sedanSvara

     Inte enligt Sjöström och Co.

   • Kommentar avatar
    Adam, 2 år sedanSvara

    Sänds upptaktsträffen på tv? Tid och kanal isf ?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     C More brukar sända, start vid 10, tror jag.

   • Kommentar avatar
    Peter Smögen, 2 år sedanSvara

    Ser hellre Fagemo/ Nässén än flertalet av dönickarna som är forwards nu..... Sett habilt ut på försäsongen, om man har ambitioner att vara ett stabilt mittenlag vill säga...

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Vi får väl se om de konkurrerar ut några dönickar ... ;)

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 2 år sedanSvara

     Enda förhoppningen jag har denna säsong, att någon ung spelare underifrån får ett stort genombrott...

     Kommentar avatar
     Manne , 2 år sedanSvara

     Medhåll Peter. Ambitionerna är att alltid vara med och slåss om guldet, men de har inte byggt ett lag för det..

   • Kommentar avatar
    Mats, 2 år sedanSvara

    Som många här inne skriver så ger det sig när säsongen börjar och det har gått 10-15 matcher, då får ALLA ett svar på Frölundas lagbygge, är egentligen bara onödig energi att spekulera i nu hur det kommer gå men helt klart ser truppen blek ut om man jämför med tidigare upplagor och laget behöver verkligen en bra start, annars lär det inte bli kul för någon inom Frölunda. Antingen är sjöström och co väldigt modiga som ställer upp med detta laget eller så är dom naiva, inkompetenta kryp.

     Kommentar avatar
     Manne , 2 år sedanSvara

     Spelschemat är tufft i inledningen. Fem raka bortamatcher bland annat.

     Kommentar avatar
     Matte, 2 år sedanSvara

     Tror vi har diskuterat detta i två år nu - nedgång tyvärr och massor av bortförklaringar - tyvärr. Men var glad - de spelar i alfafall i rött hemma ;)

   • Kommentar avatar
    Conta, 2 år sedanSvara

    Visst är det tidigt,shl säsongen drar igång om någon vecka.men offensivt ser det väldigt svagt ut.Visst truppen är inte huggen i sten.men Frölundas ledning visade efter uttåget mot Malmö senast att man är väldigt naiva.Glädjande att backsidan ser bättre ut nu än förra säsongen.Men mycket offensiv spets har försvunnit och väldigt lite spets har tillkommit. Är tveksam till värvningen av Rhaksani.En spelare som kan göra oväntade saker men vara helt osynlig flera matcher på raken.Vidare har Rhett en skadebenägen historia om oroar.
    Lundqvist borde ej leda första kedjan länge.kan tänka mig Lundqvist med Friberg och Stålberg.borde kunna göra livet surt för motståndaren.Kanske man skulle prova Hjalle med Lasch och Söderlund? Westerholm bröderna imponerande inte ett dugg förra säsongen och jag hoppas dom får fina platser på läktaren flera matcher på raken.
    Trevligt att juniorerna utvecklas bra.ser spännande ut. Och till sist tack Leman för all bra läsning.Alltid bra intressanta artiklar.


    Lämna en kommentar