Frölunda snackar lugn och självförtroende inför match 2


► Jag åkte till Scandinavium för att se om jag fann någon oro i Frölunda efter 1–2 mot Malmö i kvartsfinal.
► Ingen sådan stod att finna. Inte än i alla fall.
► – Vi är fulla av självförtroende, sa Ryan Lasch.
► Återstår att se hur läget är onsdag kväll ...  

Rakapuckar.com bild

Ryan Lasch i gott supportersnack efter tisdagsträningen inne i Scandinavium.


AMERIKANEN VAR EN av dem som utstrålade lugn och harmoni, trots att Malmö kopplat 1–0-grepp på Frölunda i kvartsfinalserien.

Han stod kvar ett bra tag och snackade hockey med en trogen supporter, före det resonerade han med mig.

Inför match 2 nere i södra Skåne i morgon sa Ryan Lasch:

– Vi ska inte ändra allt för mycket; 38 skott, tre i ramen, bra chanser i power play, men vi behöver minimera deras ”odd man rushes”, se till att få ner puckarna djupt, ta bort deras kontringslägen. Kan vi göra det, då är vi i en bra position i morgon.

– Visst, vi måste göra mål på våra chanser, men tittar man på den avancerade statistiken, då vinner vi oftast en sådan match (som kvartsfinal1). Vi är fulla av självförtroende. 

Tränaren Roger Rönnberg talade om ”små detaljer”:

– Vässa våra vapen, slöa ner deras. Viktigt att respektera det de är bra på, se till att att ta bort det, samtidigt göra det vi är bra på.

** Få in mer folk på mål så att Oscar Alsenfelt inte ser alla puckar, få ner puckar djupt, inte bjuda på kontringslägen – kan det vara vässande respektive slöande?
– Det kommer nog bli en coach av dig en vacker dag, Henrik.

Ni kan ta det som ett ja.

Inte coachandet, däremot vad gäller vapensnacket.

Rakapuckar.com bild

Till exempel duger det förstås inte att ge upp tre, fyra chanser i eget power play.

– Så är det. Vi måste se sanningen i vitögat, det var för lätt för Malmö att skapa chanser. Men tar vi bort det, då är det en match vi sannolikt vinner, sa Rönnberg.

Victor Olofsson var med och vände 1–3 till 4–3 mot Skellefteå i fjol, mer än så, han avgjorde den hyperdramatiska match 7 i förlängningen.

– Vi hade ett tuffare läge då, vi känner oss fortfarande lugna nu, sa Olofsson och fortsatte:

– Vi vet att det finns saker att rätta till, men 0–1 och den matchbilden vi hade, jag tycker ändå inte vi ska ska stressa upp oss i onödan. Vi vet hur snabbt det kan svänga i en matchserie, det gäller att ha tålamod.

** Läge att skymma Alsenfelt så han inte ser puckarna så bra, va?
– Ja, det tycker jag. Trafik, men också flytta spelet i sidled, då ska det nog trilla in några puckar i morgon. 

Rakapuckar.com bild

Intressant att se hur matchbilden blir. Malmö tvingades nästan helt inrikta sig på försvarsspel i Göteborg, skötte det på ett strålande sätt, skyddade sin målvakt bra och lyckades sätta dit två puckar.

Jag skrev det i går och skriver det igen: credd för gott utfört arbete.

Men jag tror Malmö på sin hemmabana kommer vilja styra mer av spelet.

Roger Rönnberg höll med:

– Vi behöver förbereda oss på att möta ett mer offensivt Malmö. Jag tror inte de var nöjda med att skapa så lite, att det ska hålla i en lång serie. Samtidigt kan det vara bra på något sätt, att de öppnar sig mer.

Relalalaxa ... Victor Olofsson och Johan Gustafsson tar igen sig i båset efter träningen.

***

Björklöven har spelat klart i ”slutspelsserien”, det betyder att utlånade (backarna) Jakob Stenqvist och Filip Westerlund samt (anfallaren) Jacob Peterson är hemma.

De två förstnämnda var med på tisdagsträningen, breddar A-lagstruppen och finns med som alternativ i händelse av skador.

Hela trion gör sig redo för spel i J20-slutspelet.

***

"Odd man rushes" är svåröversatt till svenska, men det är alltså kontringar (spelvändningar, på modern hockeysvenska) där anfallande lag är en man mer, två mot en, tre mot två, fyra mot tre. Kontringar med numerärt övertag, alltså.

***

Vad gäller det lag som Roger Rönnberg ställer på benen mot Malmö i morgon, han ville inte berätta om eventuella personella förändringar, jag såg inga direkta tecken på sådana heller.

Vi får se i morgon.

Rakapuckar.com bild

***

Just att Malmö förväntas spela mer offensivt i morgon pratar tränaren Martin Filander om här:

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
21 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Einar Berg, 2 år sedanSvara

  Det känns skönt att Frölunda inte har samma panik som tycks infinna sig här inne bland de som komenterar. Om man skall lyssna på det så är det helt meningslöst att spela fler matcher om inte JG sätts bakom lås och bom på Långholmen. Och nyckeln sänks i Marianergraven.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, man har inte alltid så lätt att analysera klart om man är passionerad, den saken är klar. Det tycks vara svårt att finna en gråskala mellan "inte lika bra som några andra SHL-målvakter" och "ett enda stort såll." Det vållade stor munterhet inne i pressrummet i går, kan jag meddela, när en del av mina kolleger såg att folk kritiserade Gustafssons målvaktsspel i kvartsfinal 1. ;)

   Kommentar avatar
   Mattias, 2 år sedanSvara

   Tycker JG gjorde en klart godkänd match igår. Följsam vid frilägen, satte press mot anfallaren. Tror att de mest inbitna kritikerna, som istället hyllade Alsenfeldt (just det iofs med rätta), även hade klagat om det varit tvärtom - att JG tagit 37 av 38 och bara släppt det som Olofsson gjorde, för då hade han väl ”gått ner för tidigt”... Nå, jag ska inte haka upp mig på det mer, nu kör vi vidare. Ska bli mycket intressant att se matchbilden i morgon. Har samma känsla, att det är mest finslipning av detaljer som gäller, inga stora förändringar. Väldigt lite som skiljde i går, egentligen.

   Kommentar avatar
   Einar Berg, 2 år sedanSvara

   Det var inte mycket att göra på de två målen som Malmö gjorde. Tilltrasslad situation på första som vallas in via JG. Andra var ett kanonskott som tillkomm efter Donovan tappade pucken när övriga bytte. Det skottet hade varken Ahlsenfelt eller Fasth tagit. Tveksamt om Henke himself hade gjort det. Jag måste säga att jag imponeras av Malmö. Sylvassa i omställningarna och kunde gjort fler mål på vändningar. Tunga både i anfall och framför eget mål. Och detta med ett på pappret inte så namnkunnigt lag. Mycket bra av Peter Andersson att få ihop ett så vasst lag av den truppen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Bra resonemang. Även om Frölunda dominerade spelmässigt och nog vunnit om matchen spelats om så måste man vara tydlig med credd till Malmö. Bra försvarsspel, bra hjälp framför Alsenfelt, bra bedömningar när slå till icing och när gå till anfall.

 • Kommentar avatar
  Michael , 2 år sedanSvara

  Undrar om Joel Lundqvist har några skador som hämmar honom för tillfället ? Han verkar inte gå 100% i tacklingarna och förlorade en del viktiga tekningar igår.
  Saknar hans slutspels skalle ! Är så viktig för laget när han sänder rätt signaler på isen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tyckte han gick in bra i närkamperna, i alla fall i inledningen av matchen. Han har ju en del krämpor, men inget som stör överdrivet mycket. Vad jag vet.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Reflekterade inte så mycket över tekningarna. Men tyckte att det small i sargen varje gång han va inne :)

 • Kommentar avatar
  Angela Johansson, 2 år sedanSvara

  Det jag fann mest oroande igår var att Malmö kändes piggare över 3 perioder. Det var många stela ben i Frölunda i period 3. Hoppas det har med lite för hård träning under uppehållet. Annars kändes Frölunda som klart bättre laget

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Mja, undrar om det inte mer är så att det sprids viss oro när man ligger under, tolkade det inte som att Frölunda såg trött ut, snarare att det var svårt att bryta igenom Malmös defensiv.

   Kommentar avatar
   Angela Johansson, 2 år sedanSvara

   Mycket möjligt eller också var dom dåliga på att ta korta byten. Mycket som gäller idag känns det som

 • Kommentar avatar
  Jonas Wallin, 2 år sedanSvara

  Så länge dom skjuter så kommer det trilla in puckar. Tyckte det var skönt drag på många spelare men några som såg lite tagna ut av stundens allvar. Förmodligen gick det lite för snabbt för vissa. Tycker det känns bättre att skotten sitter i ribban än mitt i magen på målisen. Fler spelare framför målisen som skymmer och hugger på returerna, inte riktig hunger där igår. Snart är det stolpe in och då rinner det iväg. Tippar vinst imorn, 4-0 till Frölunda. Tålamod så vinner vi detta till att börja med.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tålamod, fortsätta jobba med det som fungerade, skruva på detaljer, som mer trafik, t.ex.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 2 år sedanSvara

  Det skule kanske, vara lite roligare om dessa hela tiden negativa kommenterare ang.JG kunde variera sig lite grann mera(andra spörsmål)!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   De brinner. Låt dem brinna. En vacker dag kanske elden falnar. Det är inte bra det heller. :)

 • Kommentar avatar
  Sören, 2 år sedanSvara

  Jag tycker att JG var totalt urusel igår, precis som alla andra matcher. 87% är under all kritik för en SHL målvakt speciellt i slutspelet. Att släppa in ett mål på vart ~7 skott fungerar inte på den här nivån, det måste väl precis alla förstå ?

   Kommentar avatar
   Einar Berg, 2 år sedanSvara

   Om du tycker att en målvakt var usel som bara släppte in två mål på flera kontringar och flera hyperfarliga lägen emot sig, så skall du nog sluta att se på hockey. För du kommer alltid att bli besviken oavsett vilken målvakt som står i kassen.

   Kommentar avatar
   Dennis, 2 år sedanSvara

   Slår jag tärningen 2 gånger, och båda gånger får sexor. Är det statistik som jag kan använda, att träningen enbart slår sexor? Han fick bara 18 skott på sig, och större delen av skotten var farliga målchanser. Går inte att dra några större slutsatser.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag vill tro att Sören innerst inne förstår. Annars blir det lite meningslöst att försöka förklara. :)

   Kommentar avatar
   Sören, 2 år sedanSvara

   Du förstår tydligen inte så jag ska försöka förklara för dig. Om ( det är ett jätte stort OM när det gäller JG) hade fått 40 skott emot sig och släppt in 2 då hade JG haft 95% i räddnings statestik 38/40 = 0.95, dvs 95%) Då hade jag inte klagat, utan då hade allt vart frid och fröjd. Men JG fick inga 40 skott på sig igår, utan han fick 18 skott på sig och släppte två av dem. Dvs JG hade 88.89% räddningar igår. Vilket är UNDER hans vanliga usla 89%. Förstår du skillnaden ? Hänger du med på hur folk som klagar på JG tänker nu ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Snälle vän, du måste ju se på TYPEN av skott JG får emot sig. Snälla, säg att du ändå förstår det? Om jag står en meter från mållinjen och skjuter 100 skott utan målvakt lär jag ha 100 i målprocent, om Ryan Lasch skjuter från nästan ingen vinkel kanske han har ...30? Med ditt resonemang är jag bättre på hockey än Lasch. Surprise – det är jag inte. ;)

   Kommentar avatar
   Sören, 2 år sedanSvara

   Okej min vän, Om vi nu när vi talar om JG och ska ta "typen" av skott i beräkningarna med. Då säger du just nu att "räddningsprocent" bara är en "hittepå" statistik, eftersom det kommer vara olika situationer i varje match, du menar alltså på fullaste allvar att det är helt omöjligt att mäta en målvakts prestation ? Eller gäller det bara när vi talar om JG ? För uppenbarligen kunde Viktor Fasth bli vald till den bästa målvakten i ligan 17/18 ? Men man kanske slog en tärning och turen föll på Viktor ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Över en HEL säsong är förstås räddningsprocent en av flera faktorer att ta hänsyn till. Men nu pratade vi ju om i GÅR. Om om någon ens kan börja att tänka tanken att målvaktsspelet var problemet JUST I GÅR så ...tja, det ligger ju närmare till hands att jorden är platt.

   Kommentar avatar
   Dennis, 2 år sedanSvara

   Fullt möjligt att räkna på en målvaktspresentation. Räddningsprocent är inte det man gör det med. Målen som JG släppte igår var bra mål. Kan du säga mig vad JG gör som är dåligt på första målet? Han har koll på skytten. Han har koll på killen som står framför målet. Han har koll på killen som står i slottet och väntar på att avfyra sitt skott. Den enda som han inte har koll på är killen bakom mål, hur ska han kunna ha koll där? Var det dåligt av honom att släppa in det skottet bara för att han inte har fått några skott i magen?

   Kommentar avatar
   Sören, 2 år sedanSvara

   Absolut är statistik mer tillförlitlig ju fler mätpunkter man tittar på. Och tittar man på JG´s statistik över grundserien så har han legat på en 88-89.5% räddningar, precis som igår. Så han är helt enkelt inte bättre än så. Och det är för dåligt, det håller inte i ett slutspel.

   Kommentar avatar
   Pp, 2 år sedanSvara

   Nu är det så att variationen på skott under en säsong jämnar ut sig så lik förbannat har han dålig statistik vilket visade sig igår.

   Kommentar avatar
   John, 2 år sedanSvara

   Tycker synd om JG som är den målvakt som får svårast skott emot sig av alla i hela SHL. Hade han fått lika enkla skott på sig som alla andra hade hans procent varit minst 93. Kanske tom 94 eller 95.

   Kommentar avatar
   Sanna, 2 år sedanSvara

   HL: Jag förstår att det måste vara jobbigt för dig som är runt Frölunda och JG dagligen (?), Att skriva att JG är "mindre bra" och sedan se honom i ögonen dagen efter du just sågat honom. Men att vara journalist måste väl även innefatta att skriva sanningen (om man inte jobbar på Aftonbladet) även om sanningen är svår/tuff/elak ?

   Kommentar avatar
   Einar Berg , 2 år sedanSvara

   Ja du Sören. Inte hade man tittat på räddningsprocent när man utsåg Viktor Fasth tills SHL's bästa målvakt. Hade man gjort det så hade det blivit Adam Reideborn. Han hade nämligen 93,70. Fasth hade bara 91,78. Så uppenbarligen har man inte tittat på räddningsprocenten. Hur förklarar du det? Eller förresten, låt helst bli att försöka förklara något mer.

 • Kommentar avatar
  Tor, 2 år sedanSvara

  Häng en slips i mål istället för den jävla amatören vi har där nu!

  • Kommentar avatar
   Kill Bill, 2 år sedanSvara

   Låt JG vara å titta i stället vilka situationer våra backar servar honom. Sedan är det tufft att vara målvakt i Frölunda och vara kall stora delar av matchen för att sedan göra paradräddningar en efter en annan. Tyckte inte det var hans fel igår

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Precis så. Det går utmärkt att, om man vill, tycka att Frölunda ska värva en annan målvakt. spela en annan målvakt, det är hockeyresonemang man kan föra, men menar man att målvaktsspelet var problemet i går, då har man på något vis diskvalificerat sig från vidare diskussion.

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Ärligt talat, att klaga på JG efter gårdagen är ju helt idiotiskt. Jag har varit kritisk när det gäller JG men då har han gjort misstag men igår gjorde han ju i GA misstag. Andra målet var inte mycket att göra på, grusse var ju nära att göra ett exakt likadant mål men ribban var i vägen. Hade ni tyckt att det var ett misstag av OA?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Alla andra lag har bra målvakter. Deras misstag beror på att Frölunda är bra. ;)

    Kommentar avatar
    Daniel B, 2 år sedanSvara

    Hahah. Ja, måste vara så. Självklart måste man få kritisera men ibland känns det lite löjligt faktiskt.

  • Kommentar avatar
   DD, 2 år sedanSvara

   Man blir ju mörkrädd av en del kommentarer här. Första målet på JG är ett "fluke". Sånt som händer. Det andra är ett perfekt skott i krysset. Det skottet släpper både Alsenfelt, Fasth, Lundqvist, Rinne och alla andra målvakter. Alsenfelt var grym igår men två av skotten "slog" ju honom. Ett par centimeter åt ett annat håll så är det två mål han släpper.

   Henrik, vill höra ditt resonemang gällande att det inte blev 5/3 spel och att domarna säger att det inte är 5/3 utvisningar. Inte nog med att man hittar på en egen regelbok i slutspel, man hittar också på en egen för spel i PP? Visst att man kanske inte chansar med en utvisning om en laget redan har PP men på solklara lägen som igår kan man ju inte blunda för det. Pinsamt!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    OM domarna verkligen resonerar så är det sorgligt. Jag har sökt domarbasen i dag men ej fått svar.

    Kommentar avatar
    #18, 2 år sedanSvara

    Härligt, ge dig inte på den punkten Henrik!

  • Kommentar avatar
   Karl, 2 år sedanSvara

   Herre Gud detta eviga gnäll på JG, hur orkar ni? Detta är ett lagspel.
   Gnäll på backarn istället, hade dom hjälpt JG lika mycket som Malmö backar hjälpte Oscar då hade det sätt annorlunda ut, men tyvärr gör vi inte mål på våra chanser, där av förlust! Visst Frölunda spelade och dominera matchen! Men vad hjälper dettta? Malmö gjorde 2 Frölunda 1
   Och detta är fakta.
   Men Frölunda kommer igen, dom vinner i Malmö! Det är jag nästan helt säker på.

    Kommentar avatar
    Ruttger, 2 år sedanSvara

    Instämmer med Karl. Detta ordnar upp sig, med största sannolikhet. Vi ägde spelet, och små marginaler avgjorde till Malmös fördel igår.

  • Kommentar avatar
   Mats Emanuelsson, 2 år sedanSvara

   Frustrationen handlar givetvis inte om de två insläppta målen igår. Det handlar ju om att det oftast ser väldigt fladdrigt och osäkert ut för JG. Detta har jag tyckt ända sedan han kom till Frölunda. Allt som oftast förlorar han ”målvaktsmatchen”, hade vi-exempelvis-bytt målvakt med Malmö igår hade ”vi” redan kopplat greppet om kvartsfinalen. Det är ju inte heller enögda supportrar som ser att Frölunda saknar en toppmålvakt, jag kan inte se att experterna hyllar Frölundas målvakter. Förr sades det att målvakten är halva laget och då är det ytterst märkligt att inte föreningen vill/lyckas få in en toppmålvakt. Jag förstår all frustration och det handlar definitivt inte om något hat! Ganska tröttsamt att det ordet ofta används när man kommer med kritik!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Jag tror inte det är "hat", däremot en viss enfald hos en del. Som jag skrivit säkert TUSEN gånger: inget som helst konstigt att diskutera Frölundas målvaktssituation, tycka att klubben borde värva någon som är bättre eller satsa på en annan. Självfallet helt okej. Att däremot tappa huvudet som en del gör, vara så förblindade i sin JG-antipati att man tycker han ska ta ALLT, då blir det så fånigt att jag inte ids svara. Sedan kan man ju heller inte resonera som så att ... "om man bytt målvakter". En målvakt hade konstant tryck på sig med bra skydd, den andra fick nästan enbart fria lägen emot. Den andra, JG, tog flera av dessa fria lägen. Detta väljer folk att bortse från. I min värld blir det patetiskt och jag orkar snart inte ha de där diskussionerna längre. Folk MÅSTE lära sig vad en gråskala är.

    Kommentar avatar
    Mats Emanuelsson, 2 år sedanSvara

    Du har säkert skrivit det tusen gånger och kan säkert skriva det tusen gånger till-när det gäller Frölundas målvaktssituation kommer vi aldrig att tycka samma! För övrigt håller jag med dig om det mesta...;)

    Kommentar avatar
    John, 2 år sedanSvara

    Det är väl dags att HL med flera inser att många anser att JG inte är bland de 10 bästa målisarna i SHL. Och fansen tror på vad Frölunda säger om att gå för guld och hur kan man göra det med en målis som inte är bland de bästa? Hade Frölunda haft som mål att hänga kvar tror jag att folk hade accepterat en målis av JGs kaliber.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Helt med på att det kan finnas tio mv i SHL som är ännu bättre. Det enda kag vänt mog mot är det totalt onyanserade kritik som förekommit. När jag inte säger att Johan Gustafsson är lika dålig sim en slips så får flera av er det till att jag tycker han är bäst i SHL. Det blir ju urfånigt till slut. Det KAN väl inte vara omöjligt att inse att det finns ett mellanting?

  • Kommentar avatar
   Mikael , 2 år sedanSvara

   Jag skrev redan igår..... ids man inte ens åka bort å tacka klacken efter matchen??? Divalater! En annan sak jag såg igår, Malmös spelare STÅR i båset, i Frölundas sitter man.......vad säger du Henrik??

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Det såg inte jag. Tackades inte klacken? Svagt.

    Kommentar avatar
    Manne , 2 år sedanSvara

    Att Malmös stod upp berodde mycket på ledning. Hade de legat under kan jag nästan garantera att varenda nisse i det båset hade suttit ner och sett ut som fågelholkar.

    Kommentar avatar
    Manne , 2 år sedanSvara

    Henrik: Du får nog fråga Rönnberg eller någon om detta med att tacka klacken efter match. Har hänt flera gånger den här säsongen att man inte har gjort det, vid förlust då. Ska inte spela någon. Roll anser jag, då stödet finns där oavsett - hela tiden.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Bra påpekande. Ska försöka minnas att hålla koll på detta. Tack!

  • Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Ska inte spela någon roll anser jag*

   • Kommentar avatar
    John, 2 år sedanSvara

    Löjligt att hörs om JGs räddande av frilägen. Hur såg avsluten ut på de två första frilägena? De fick ju inte ens iväg pucken på mål. Här på jobbet skrattade alla så de svimmade över berömmet för JG angående dessa frilägen. Tack för ett gott skratt!!!

    • Kommentar avatar
     Bengan, 2 år sedanSvara

     Finns ingen anledning till panik, man gör en ok match igår, skärpa till en del saker så vinner man. Malmö var ganska nedtryckta långa stunder igår, men det gick att skapa en hel del ändå fast det var trångt. Alsenfelt är en grym målvakt, måste in med mer trafik. JG har ingen lätt match, långa stunder sysslolös, han var helt ok igår. Ser fram emot morgondagen.

     • Kommentar avatar
      Danne, 2 år sedanSvara

      Visst är JG snacket jobbigt, men tror knappast någon skyller på JG för förlusten igår och heller inte klandrar honom för målen. Men, räddning om 87% är faktiskt inte bra. Hur man än vänder på det. Själv menar jag att det var målvakterna som avgjorde matchen igår och då Alsenfeldt! Tveklöst han som räddade segern åt Malmö! Frölunda hade en av sina bästa offensiva matcher igår under hela säsongen, så vi kan knappast gnälla över dålig offensiv. Utan det handlar om den omänskliga Alsenfeldt! Han vann målvaktsmatchen på KO!

      • Kommentar avatar
       Karl, 2 år sedanSvara

       Värva in en topp målvakt? Vad ger det för garantier! Linköping värvade in monstret Gustavsson och hur bra har han varit i Linköping tills Nu?
       Det finns inga genvägar bara för man har ett namn och en merit lista, det handlar om person kemi och hur individen passar in truppen!
       Jag säger inte att JG är en super målvakt och inte Mattsson heller!
       Men till sanningen hör att hur lätt är det att glänsa med det backa spel som Frölunda haft de två senaste säsongerna?
       Guld året när Johansson stod i mål hade Frölunda en grym backsida,
       Och det gav målvakterna ett grymt självförtroende!
       Vad tron ni våra målvakter känner Idag med dagens backar?
       Jo att dom måste stå på huvudet varje match för att få godkänt,
       Inte ens Hendrik Lundqvist skulle gå på vatten med dagens backar, och detta säger det mesta!

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 år sedanSvara

        Precis så är det. Ta NY Rangers, ta Montreal, hur har det gått med supermålvakter? Det är detta jag försökt få folk att fatta, Frölunda har inte SHL:s bästa målvakter, men det är heller inte målvaktsspelet som kommer fälla laget.

        Kommentar avatar
        Matte, 2 år sedanSvara

        Karl - ledsen att lägga mig i men nu har du och även HL missat grejen.. Det är klart att FHC skall se till att man har en målvakt bland topp 4, om man vill vara ett topplag. Eller hur? Sen hoppas jag att den kan komma från egna leden - dvs junior som växer. Det vore kul att se - men tyvärr jag har inte sett en enda ny yngre förmåga i någon match - det är svagt då både JG och JM inte varit blad de tio bästa. Då kan man lika gärna testa nya hungrigare målvakter från juniorleden. Vidare så reagerar jag på är det enorma försvar av rekrytering av svaga målvakter - som naturligtvis RR och Sjöberg är ansvarig för. Fattar inte varför det skulle vara så svårt att inse att där har man misslyckats. Jag tycker synd om JG som skall stå - naturligtvis blir det kritik inte bara här ... sen är det direkt svagt hur man försöker försköna siffror och analyser. Nu kom Din kommentar till backarna - vilket är helt fel. Backar och forward ser till att skott inte kommer fram och det gör de faktiskt bättre och bättre i FHC - jag är impad över det. De skott som trots allt kommer fram är målvaktens sak att hantera och de är man inte speciellt bra på - eller för att var försiktigt - det motsvarar inte alls en tredjeplats i grundserien eller en ambition att vara med och slåss om guldet.

        Kommentar avatar
        Matte, 2 år sedanSvara

        HL jag håller med Dig väldigt mycket ;) och tycker denna blogg / site är fantastisk bra gjord av Dig!! - men tänk en stund till när Du öser på försvaret mot det som bevisligen inte fungerar lika bra som hos FHC konkurrenter. Jag har funnit mig i att det är "skit samman med målvakterna" (alla läskunniga inklusive FHC tränarna kan trycka på SHL statistiken och kolla), men då tycker jag i ärlighetens namn att man kan testa egna juniorer istället - eller är det igen massa prestige? Denna del av FHC är som en struts som kör huvudet i sanden :) och inte inser läget. Sen är strategin att skylla på utespelarna - när man man misslyckas - vem vill och orkar vara utespelare för FHC?

      • Kommentar avatar
       DaRude, 2 år sedanSvara

       Tycker så här. JG var övertaggad igår och spelade för aggressivt mot puckhållare flera gånger vilket gjorde att han tappade position och lämnade honom ute flddrandes ett par gånger, vilket hade kunnat resultera i mål. Men nu gjorde det inte det utan han räddade upp tillsammans med försvar. Att släppa 2 mål är inget man kan lasta honom för. 2-0 målet kan man lägga helt på desorienterade backar som åker och byter istället för att spela klart. Så ingen toppinsats från någon av lagdelarna men det var offensiven som gjorde att man förlorade.

       • Kommentar avatar
        Målarn, 2 år sedanSvara

        RR ÄNDRA i dina drömmar handla är inget vi gör byt aldrig målvakt nr1
        Matchcochning handlar om förändringar i stundens hetta nej gameplay följs till döden tar över
        Rätt eller fel det får vi se.............

        • Kommentar avatar
         GöranA , 2 år sedanSvara

         Ny match nya insatser.


         Lämna en kommentar