"Ger oss ligans bästa förutsättningar att klara svårigheterna"


► Ska man nödvändigtvis vara i en kris – då hjälper det att göra tio miljoner i vinst föregående säsong.
► På så vis står Frölunda starkt.
► – Det ger oss ligans bästa förutsättningar att klara svårigheterna vi står inför, sa ordföranden Mats Grauers i dag.
► Men stor osäkerhet vad gäller partners kommande säsong, stor osäkerhet när och hur det blir hockey, och så detta:
► Ännu inget hyresavtal med Got Event.  Här knakar det rejält. Igen.  Just nu har Frölunda ingen arena att spela i.

Rakapuckar.com bild

Ett prydligt resultat för 2019/2020 kunde Mats Grauers och Christian Lechtaler berätta om. 


JAG KUNDE FÖR några veckor sedan berätta att Frölundas vinst för säsongen 19/20 skulle landa på mellan fem och tio miljoner.

Det landade i det högre spannet, kanske för att klubben den här gången valde att sätta in cashen på banken snarare än att investera en del av vinsten i lägenheter för juniorer (som förra säsongen).

– Det vi presenterar i dag, det resultatet är det bästa sedan 2006, vi presenterar 9,7 miljoner i överskott, berättade ordföranden Mats Grauers stolt.

Grauers och klubbdirektören Christian Lechtaler snackade med media i cirka 25 minuter, ni som vill kan lyssna på allt om ekonomi, hyresavtal, permitteringar, sänkta löner, publiklös hockey med mera nedan. Det blåste lite, vi stod ute av coronaskäl, men det är fullt möjligt att lyssna till. Jag rekommenderar verkligen den som är intresserad att göra så.


För er andra, här lite kort om ditt och datt.


## Ekonomin.

Mats Grauers underströk det där med vikten av sund ekonomi för att vara vinnare på sikt, det egna kapitalet är nu 44, 45 miljoner, en bra bit på vägen mot de 60 som är målet 2023.

Intressant: likviditeten, sa Grauers, den är lika stor som det egna kapitalet.

– Det blir avgörande för framtiden, att ha god likviditet. Vi har skapat oss utrymme, det ger oss ligans bästa förutsättningar att klara de svårigheter vi står inför.

Rakapuckar.com bild

Coronakrisen är tuff för idrotten, framför allt osäkerheten, men en sak är klar:

Frölundas tiomiljonersvinst skapar givetvis trygghet, eller kanske snarare ”minskad otrygghet” i ett förbaskat osäkert läge.

Cirka två miljoner av vinsten kom av CHL-triumfen, resten via publik/partners.

Framtiden? Högst osäker, givetvis. För att inget besked finns om publik eller ej, för att många företag har viktigare saker för sig än att stötta idrottslag.

Mats Grauers:

– Det vi vet är att våra partners säger upp människor, har halverade intäkter, de kommer inte kunna stödja oss när de säger upp människor, ska inte göra det när de säger upp människor. Vi ser redan i dag att vi kommer tappa intäkter i stor omfattning. Vi har många restauranger, hotell som partners. Då förstår ni själva. 

Många partners vågar i dag inte lova stöd, däremot är de positiva om ekonomin är bättre om ett halvår.

Det är den osäkerheten som är så svår för Frölunda (och andra klubbar).

Det är då en tiomiljonersvinst sitter så gott. 

23 juni har SHL möte, ett första beslut ska fattas huruvida man vill börja säsongen 19/9, då utan publik, eller vänta ett tag till.

Ni vet vad jag skrivit: ligans absoluta vilja är att inte behöva spela utan publik, det finns en plan B (oktober) och en plan C (november).

Rakapuckar.com bild

Allt hänger på vad C More säger, C More som pyntar 35-40 miljoner per klubb och säsong. TV-bolaget vill ha något för pengarna. TV-bolaget vill sälja abonnemang.

En del av er undrar kanske: hur går det om det skulle bli en hel säsong utan publik, om coronakrisen skulle bli långvarig?

– Om någon klubb ska klara det så är det Frölunda, sa Grauers och tillade:

– Generellt, ligan klarar inte en säsong utan publik utan att ta till väldigt kraftiga åtgärder. Men vi har skaffat oss ett bra utgångsläge. det är vi väldigt tacksamma för.


## Permittering.

Permitteringen för Frölundas personal gäller juni ut, sedan är det juli och semester. I juli får även Frölundas spelare vanliga löneutbetaltningar, ni minns säkert att de gick med på sänkta löner, utan att bekosta statskassan.

– Helt vanliga löner för alla, sa Christian Lechtaler.

Men här förstår ju var och en – blir det en höst utan publik kommer det garanterat inte att betalas ut höga spelarlöner som om inget hade hänt.

– Då får vi ta en ny bedömning, sa Lechtaler.

Jag räknar med att SHL, om man får besked om publiklös höst, kommer föra centrala förhandlingar om sänkta löner för alla spelare i alla klubbar, Mats Grauers nickade åt den tanken.

En del tycker kanske en klubb som Frölunda, snart med 50 miljoner på banken, inte skulle behöva permittera personal, inte behöva be spelare sänka löner med knappt tio procent. Men det håller jag inte med om, permitteringsåtgärden är ju ett sätt rusta inför en framtid man inte vet något om.

Lechtaler sa:

– Ett sätt att bromsa framtida kostnader. För att slippa varsla. Ett sätt att ta hand om personalen. 

Permitteringen är för övrigt individuell, alla på kontoret jobbar inte bara 40 procent.  

Rakapuckar.com bild


## Hyresavtal med Got Event.

Ni vet hur det brukar låta, och nu är det dags igen. Christian Lechtaler skickade en syrlig passning till Got Event angående vardagen:

– Scandinavium har varit dyrast i Europa.

Förhandlingarna om nytt avtal (det gamla har gått ut) har strandat, Frölunda har för tillfället ingen arena att spela hockey i. Mats Grauers berättade:

– Just nu är vi inte överens. Vi hade ett möte i veckan, vi förväntar oss att avtalet omarbetas. 

Inte alls givet att Frölundaborg kommer vara bättre än Scandinavium om det ska spelas hockey utan publik, det finns alltså inget avtal, allt är en förhandlingsfråga, och Frölundas representanter passade på att hugga lite i riktning Got Event.

Lechtaler sa att staden Göteborg kanske borde titta på en privatisering snarare än att kommunägda bolaget Got Event ska driva arenorna.

Mats Grauers sa, lätt skämtsamt:

– Vi skulle kunna spela i Jönköping.

Lite mer allvarligt poängterade han:

– Vi har ju ett underläge i förhandlingarna, kan inte säga att ”nu skiter vi i det.” Vi är lite kidnappade. Vad vill staden med Frölunda, med elitidrotten?

Just nu har Frölunda ingen arena att spela i. Kan tyckas otäckt. Men så här är det med förhandlingar, Frölunda och Got Event brukar alltid låta som Trump och media, men på något sätt löser det sig i slutändan.

Så blir det säkert nu också.

Frölunda lär inte spela i Kinnarps Arena (som förresten ska byta namn).

Men klubbens mål är tydligt. Mats Grauers:

– Vi vill ha ett rörligt avtal, oaktat goda eller dåliga tider.

TILLAGT 14.01: Jag ser både här och på sociala medier att ett ett missförstånd råder. Frölunda äger inte Frölundaborg, man betalar hyra även där. Tradtionellt sett lägre än i Scandinavium givet arenans storlek, men om i höst publik inte är tillåten så kan det spela mindre roll. En förhandlingssak, allltså

Rakapuckar.com bild

***

På backfronten intet nytt. Det finns intressanta spelare, flera av dem ser om de kan få något i KHL/NLA innan de vill gå vidare med Frölunda och SHL. Jag skulle inte bli förvånad om det dröjer till i höst, tveklöst kommer det finnas spelare.

Men det kan gå fortare. ”Vi har namn”, sa Fredrik Sjöström, men poängterade också att allt går väldigt långsamt just nu.

***

Detta var alltså ett litet inhopp under "semestern", jag återkommer vid behov. Ni behöver verkligen inte betala under en rätt textlös sommar, men för den som glömt i vår, det här gäller:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
24 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 3 månader sedanSvara

  Tack för uppdatering. Ska lyssna nu...
  Och betalar som tidigare (inkl semesterlön). :)

  • Kommentar avatar
   Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

   Vad är problemet. Kan de inte redogöra vad kostnaden är. Som jag fattat det så är det engångskostnad er för matcher i Scandinavium på i snitt 400.000kr vilket är billigt eftersom de inte har några kostnader under sommaren och flesta dagar under vinterhalvåret. 350 spänn i snitt per biljett och 10.000 i snitt. Inte mycket att klaga på ekonomiskt. Sedan finns det ju andra frågor.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

    Man ska nog inte förvänta sig att parterna ska berätta öppet om detaljer i förhandlingarna.

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

    Nä, menar nuvarande avtal.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

    Fast samma sak där, sådant är ju ofta konfidentiellt.

    Kommentar avatar
    Manne , 3 månader sedanSvara

    Börja inte nu igen med att det är billigt osv..

    Kommentar avatar
    Per, 3 månader sedanSvara

    Alla kommuner går ju inte in med lika många miljoner som Växjö. Vissa prioriterar även äldreomsorgen.

  • Kommentar avatar
   CC, 3 månader sedanSvara

   "Inte alls givet att Frölundaborg kommer vara bättre än Scandinavium om det ska spelas hockey utan publik", skriver du.
   Förtydliga gärna. Kanske jag som är dum.
   Att spela i Frölundaborg, om publik inte tillåts, måste väl vara bättre? Ingen hyra till GotEvent, den mindre kapaciteten spelar ingen roll då det ändå inte kommer publik. För mig, som lekman på ämnet, låter Borgen som en given lösning om det blir spel utan publik.

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

    Håller med. Vad är ekonomiska haken här? Borde även att fungera att spela där om FHC är så extremt missnöjda med att få hyra en hall för 1/10 av publikintäkterna.

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

    Med publik också.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

    Frölunda betalar hyra även i Frölundaborg, man äger inte den arenan. Möjligen kan hyran bli något lägre, men det är en förhandlingssak.

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

    Okej.Trodde man ägde den. Någon här som sa det "No names". Vissa har inte full koll på sin egen klubb ;) Då låter det mer rimligt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

    Jag förstår. Nix, man hyr här också. Komnunala bolaget Higab äger. Traditionellt sett lägre hyra med mindre publik, men om publiklöst kan skillnaden bli rätt liten.

    Kommentar avatar
    Per, 3 månader sedanSvara

    Får man inte ta in publik kan man väl snacka med Kungsbacka eller Kungälv? Eller Stenungsund? Hyfsat pinsamt för Göteborgs kommun om Frölunda inte spelade i kommunen på grund av got event.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

    För små arenor för att det ska fungera i SHL med krav på TV-produktion o.s.v. Så ... nej, Frölunda har inte massor att komma med här. Men självfallet löser det här sig.

    Kommentar avatar
    Per, 3 månader sedanSvara

    Självklart kommer det lösa sig. Men det hade varit kul med en annan lösning än vad got event tar för given.

  • Kommentar avatar
   Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

   En nackdel för Cmore är ju att Telia sålt rättigheter till Dplay för Cmore rättigheter. Men det är ju Telia som bestämmer hur cmore ska hantera frågan. Telia can ju ta delar av köpesumman och putta ut till klubbarna via cmore men varför skulle de göra det? De tappar kunder, pengar och reklamintäkter. Blir intressant.

   • Kommentar avatar
    Glenn Wise, 3 månader sedanSvara

    Borgen borde väl rimligtvis bli billigare även om man hyr även den?
    För borgen hyrs ju även idag om det ändå spelas matcher i Scandinavium.
    Då är det alltså en kostnad som ändå betalas och slipper man då extra kostnaden för S så sparas det ju pengar?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Nej, riktigt sä fungerar det inte. F betalar matchhyra t.ex vid CHL. Så det kostar även där. Normalt sett baserat pä publikkapacitet, men i höst kan ju det vara en betydelselös faktor.

   • Kommentar avatar
    Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

    Ja billigt i förhållande. Till många andra klubbar. Det i förhållande med liten konkurrens och ok stor befolkningsmäng gör att det blir just billigt. Malmö och Stockholm har ungefär samma förutsättningar men gôteborg har mobilerna bättre.

     Kommentar avatar
     Manne , 3 månader sedanSvara

     Äh, struntprat. Billigt är det inte.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

     Är billigt med tanke på att de inte låser upp sig med kostnader när den inte anvânds, billigt om man tittar på biljettpris och kapacitet. Problemet âr väl att om publiken skulle sjunka med omkring 20% och Frölunda ligger några år så skulle det inte vara så fördelaktig hyra lângre.

     Kommentar avatar
     Andreas, 3 månader sedanSvara

     Sluta snacka strunt nu. Hur mycket tjänar klubbar som fått fördelen att ha egna arenor, arenor/mark som dom fått köpa billigt? Dom kan hyra ut till olika event och drar in massor av pengar även på kringförsäljning. Bara att titta i årsredovisningar.

     Kommentar avatar
     Manne , 3 månader sedanSvara

     Herr Lakers har inte förstått det, Andreas. Han är fortfarande insnöad på att ALLT är så billigt för Frölunda. Vilket är helt bakåtvänt.

     Kommentar avatar
     Per, 3 månader sedanSvara

     Frölunda har dyrast hyra av samtliga lag i SHL. Växjö kommun stöder sitt SHL-lag mest av alla kommuner. Det är fakta.

   • Kommentar avatar
    EDWARD 51, 3 månader sedanSvara

    Eloge till Grauers och Lechtaler!
    Visst var vi många som ville se en backförstärkning strax före transferfönstrets stängning den 15/2. Vilket inte blev av.
    Kanske också en liten ytterligare bra bidragande orsak till det goda rörelseöverskottet?

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

     Håller med. De gör ett bra jobb. Har koll på ekonomi och förstår att det är viktigt att jaga kostnader och jobba med på kontinuerligt. Viktigt att SHL-klubbarna har pengar och ekonomi i sina verksamheter.

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 3 månader sedanSvara

     Ja, Herr Lakers! Det är tufft att kunna behärska och göra de rätta överlägganden vid alla lägen.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

     Ingen gör rätt i alla situationer. Långt ifrån. Gäller även i framgångsrika klubbar som Växjö eller Frölunda. Sett till tid så har båda klubbarna varit i extremt gynnsam period av framgång. Motgången kommer snabbare ändå du tror.

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 3 månader sedanSvara

     Visst, ingen är fullkomlig. Men så länge man har eller haft ett äkta och gott uppsåt med sitt handlande, så får man även då ha ett överseende i de lägen när det (kanske) också inte blir så lyckosamt.

   • Kommentar avatar
    Bengt Andersson, 3 månader sedanSvara

    Håller med föregående Ta/skrivare ! EDWARD 51
    Ha lite tålamod nu i dessa tider, det kan växa ut något bra idrottsmässigt för VF av dagens problem när ingen vet vad som händer i höst. Kan tänka mig att framme i september månad har de Allsvenska fotbolls-klubbarna fått tillstånd eftersom det är ändå ute i friska luften att ta in publik på arenan, för att kunna överleva, Tänka sig VF inför 25 000 i premiären på grannarenan Ullevi spela matcherna under tidig höst utomhus, ena dagen fotboll andra dagen Hockey allt inför jättepublik ! Vad är problemet ????
    Och fansen i Västsverige och VF skriver historia.

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 3 månader sedanSvara

     Haha... Du gode Bengt! Det scenariot hade varit något, minsann! Förresten, nyfiket frågat var i Sverige håller Du hus? Har en liten uppfattning att det kanske skulle kunna vara någonstans i "Värmlandstrakterna" och visst kan man hålla på Frölunda för den skull. :)

   • Kommentar avatar
    Bengt Andersson, 3 månader sedanSvara

    Och pengarna strömmar in och IFK och VF kasörer jublar !
    SPOLA ISEN !

    • Kommentar avatar
     Aha!, 3 månader sedanSvara

     Vilken fantastiskt fin och välskött förening! Vi medlemmar må vara extremt stolta.
     Går det att bedriva elitidrott i Göteborg om man är beroende av den då kallade STADEN på sina höga piedestaler? Tjänstepersonerna misshandlar allt och alla medan dom gör Göteborgs innevånare till åtlöje.
     Det måste finnas alternativ för Europas bästa hockeyklubb att lämna beroendet av inkompetensen och korruptionen i Göteborg Stad!

     • Kommentar avatar
      Anders Olsson (ASM), 3 månader sedanSvara

      Politikerna som sköter Got Event måste för fan fatta att man inte bara kan tänka +/- ekonomiskt i SEK när det kommer till Scandinavium och Frölunda. De måste inse allt som ej kan mätas direkt i pengar när det kommer till Frölunda. Gemenskapen och glädjen det skapas i stan går inte att slå när vi bara har ett lag, man kan lätt ha det som isbrytare för att bilda gemenskap, så sent som idag hälsa jag på och gav beröm till en kille med Frölunda dekal på sin grävskopa. Göteborg sätts också på kartan både via CHL, alla fostrade som försvinner utomlands via vår grymma akademi, m.m.
      Ett Frölunda som det går bra för leder till positiva saker inom så många områden i vårt kära Göteborg.

      • Kommentar avatar
       Daniel B, 3 månader sedanSvara

       Nästan 10 mille i vinst!!?? Oj, det är riktigt bra. Jag vet att du nämnde detta Henrik, men vilket bra år ekonomiskt. Och detta utan ett slutspel. Jag är glad att Frölunda är försiktiga med pengarna och glad att grauers nämner att man vill upp till 60 mille. Sen detta med got event, mm. Jag säger inget. Min känsla är att våra politiker i stan inte vill Frölunda väl. ”Dyrast i Europa sa leche”. Jag vet att detta förmodligen aldrig kommer att hända men jag hade blivit sååååå glad om serneke och andra aktörer hade velat bygga en arena till Frölunda och så kan got event och co ha Scandinavium för sig själva. Jag förstår att man ska ha betalt men detta är inte rimligt i mina ögon.

        Kommentar avatar
        Maxad, 3 månader sedanSvara

        Ja och sen e väl vf den enskilt största hyresgästen av Scandinavium?!! Och måste bereda plats för hästhoppare mitt i ett ev finalspel. Skandal! Ett slag i ansiktet på seriebiljettsinnehavare bl.a.....Nä, kunde va så jäkla gott om dom kunde vända Got Event ryggen. =0)

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

        Att vända kommunen ryggen är ett misstag. Frölunda måste ha kommunen med sig oavsett vad de gör.

        Kommentar avatar
        Aha!, 3 månader sedanSvara

        Nej Lakers! Göteborgs Stads tjänstepersoner och höga CHEFER som lever på skattepengar är en tung och inkompetent belastning, inte bara för idrotten (se bla RIK) utan för alla medborgare. Eventbolag med arrogans och förakt som kännetecken och tex fastighetsbolag som Higab med Front Advokater i spetsen är inget annat än korruption och förakt för medborgarna. Sund elitidrott är underhållning och måste bort från Göteborgs Stad. (Obs att detta inte på något sätt handlar om partipolitik).

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

        Då har Frölunda egentligen bara ett val, att spela sina hemmamatcher i annan stad.

        Kommentar avatar
        Manne , 3 månader sedanSvara

        Fakers får hjälp av kommunen, men inte går det bättre för det. Ändå ett bottenlag.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 3 månader sedanSvara

        Som jag skrev, Frölunda ska inte få något gratis men som någon skrev så är ju dom trots allt den som drar in överlägset mest pengar till got event och då tycker jag man kunde komma överens om något som är bra för båda parter. Har för mig att du HL skrev en text om kostnaderna för hyrorna och då låg Frölunda överlägset etta, tror man betalade 50% mer än tvåan Malmö och det tycker jag inte är rimligt. Ta betalt men man behöver inte överdriva. Detta är vad jag tycker, finns givetvis folk här som kommer tycka helt annorlunda och det är välkommet. Någon kommer säkert ta upp att GE räddade Frölunda från konkurs men jag ser ser som en win-win för båda parter. Ett lag som kursar, vad händer då i Scandinavium från sep-mars?

      • Kommentar avatar
       Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

       @manne. Ingen kommun ingen elithockey. Det gäller i alla städer utom möjligen i Malmö. Växjö kommun hjälper samtliga elitidrotter med arenor i Växjö. Bandy, fotboll, hockey.
       Att Frölunda har en högre hyr än andra klubbar beror främst på att många klubbar äger sin arena så hyr än är låg. Men räknar du in kostnad för underhåll och skötsel, personal, försäkring, ränta så är inte Frölundas hyra hög.

        Kommentar avatar
        Manne , 3 månader sedanSvara

        Bandy? Ni har väl inte ett bandylag i Växjö. Du måste mena innebandy. Det är något annat.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

        Menade innebandy ja. Men Åby lirar bandy.

      • Kommentar avatar
       Daniel B, 3 månader sedanSvara

       Jag är inte så bra på det här med ekonomi men grauers sa att vår likviditet är som vårt kapital. Vad menar han? Sen tycker jag han verkar vara en väldigt klok man. Är så glad att han tar hand om ekonomin. Vi är ju några som tyckt att man borde värvat si eller så men här har vi facit. Hade man lagt ut mer pengar på dyrare spelare så hade ekonomin inte varit lika bra och det i sin tur hade kunnat resultera i uppsägningar m.m.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

        Vet inte när han sa det men skulle tolka det som att betalningsförmåga är som det egna kapitalet och att tillgångarna inte är uppbundna i saker som till exempel arenor, restauranger, lägenheter, bilar osv. Alltså betalningsförmåga är det viktigaste.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 3 månader sedanSvara

        Han sa det i klippet som HL la upp.

      • Kommentar avatar
       Philip Glucksman, 3 månader sedanSvara

       Märkligt att ett kommunalt bolag inte kan räkna på hur mycket skattepengar en match drar in i övrigt i bara moms till exempel utan måste pressa hyresgästen till det yttersta.
       En helt annan fråga Leman. AHL vad händer där? Borde det inte finnas massa bra spelare där som varken får spela eller får betalt?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

        Intressant med AHL, finns ett rykte som säger att hela kommande säsong kan ställas in. OM det skulle bli så, då blir det många spelare över. I helgen har jag varit lite off, har något ytterligare hänt i frågan ber jag om ursäkt för okunskapen. ;=)

      • Kommentar avatar
       Rallyclay , 3 månader sedanSvara

       Känns tryggt med Grauers & Co, man springer inte fel med vidlyftiga ekonomiska åtagande. Got Event har väl aldrig varit något bra. / Claes

       • Kommentar avatar
        Bengt Andersson, 3 månader sedanSvara

        Edward ! Du funderar på var övertecknad bor.
        Jag bor 1dryg timma bort med pendeln från Nordstan ! (sedan den sköna promenaden till matcherna bänkad efter 1 timma och 20 minuter. om inte "öststads-maffian" har stulit koppartråd efter linjen.
        Hemväg. Där tågen mot Karlstad tar vänstersvängen och väljer Oslo. bor jag fint på min lantgård.
        Kan vara lite ring så spelar vi stuk att gissa var i Dalsland detta kan vara. "utan att du får gå in på nätet" som det så fint heter.
        Har du fortfarande inte kommit på svaret, en ledtråd till E 45 är i närheten.

         Kommentar avatar
         Patrik L, 3 månader sedanSvara

         Då lär du bo i Erikstads trakten möjligen i Sebastian Erikssons hemort

         Kommentar avatar
         EDWARD 51, 3 månader sedanSvara

         Hej Bengt! I grund och botten förstår Du säkerligen, så spelar det överhuvudtaget ingen alls roll var Du bor någonstans. Framför allt är jag helt glad för att Du håller på Frölunda. Från vad Du tidigare har skrivit och berättat lite grann här på sajten och vad jag tror mig förstått, så har Du förr i tiden varit aktiv som lokal juniorhockeytränare? Med hjälp av vänner, så får jag väl ändå till sist gissa på Brålanda och Mellerud. :)

       • Kommentar avatar
        Hubbe , 3 månader sedanSvara

        Hur mycke drar Got event,in på all fösäljning!!! Speciellt lörda matcher... genererar rätt mycket misstänker ialla jag. Ha de gött..

        • Kommentar avatar
         Hubbe , 3 månader sedanSvara

         Fall ska det stå.

         • Kommentar avatar
          Mattias, 3 månader sedanSvara

          Ser att Måns Krämer lånas ut till Hanhals hela kommande säsong. Då kan han inte ansetts speciellt SHL-redo? Jag menar, lånas ut till ettan är ju ett par steg när. Jämfört med Gustav Berglund som lånas ut till VIK Hockey i Hockeyallsvenskan. En helt annan nivå.
          Tror vi att det är Axel Kumlin och Simon Edvinsson som tampas om den åttonde backplatsen därmed?

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

           Det stämmer inte riktigt med Krämer, han kommer finnas med i snacket om backplats 8 skulle det inte bli något med Printz. Men bra spela mkt i ettan, bättren vara back 6, 7 i allsvenskan. Berglund är ju äldre och ett nummer större än så länge.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

           Men Kumlin och Edvinsson kommer också vara där och fajtas, absolut. Tre bra, lovande backar.

         • Kommentar avatar
          Rasmus, 3 månader sedanSvara

          @manne, jag måste säga att ditt gnäll på Herr Lakers är pinsamt. Han har alltid en bra attityd och är saklig, men du tål honom inte bara för att han har ett annat favoritlag än vad du har. Så fort han skriver något är du där och hackar, ge dig

           Kommentar avatar
           Manne , 3 månader sedanSvara

           Jösses! Vi har haft en diskussion, inget annat. Han får hålla på vilket lag han vill. Bra attityd och saklig säger du. Då har du inte hängt med här alla gånger, tyvärr. Han är det ofta, precis som alla här inne. Men ibland har det spårat ur, vilket det kan göra. Alla får ha sin åsikt, sedan att man inte tycker lika hela tiden är bara sunt.

           Kommentar avatar
           Manne , 3 månader sedanSvara

           Sedan hackar jag inte och kommenterar heller inte något så fort han skriver. Det är fel bild.

           Kommentar avatar
           Prinsen, 3 månader sedanSvara

           Precis det du gör.. Märker du det inte själv så, ja vad ska man säga...

           Kommentar avatar
           Manne , 3 månader sedanSvara

           Skillnad på en diskussion och att bara skriva dynga.

         • Kommentar avatar
          Epoe, 3 månader sedanSvara

          åt helvete med got event!!! dom vill alltid ta sista öret från frölunda. jävla sheriff av nottingham

          • Kommentar avatar
           Bengt Andersson, 3 månader sedanSvara

           Ja du Patrik ! Och Edward ni har så rätt geografiskt, men jag har inget presentkort att utdela till det rätta svaret. varit ordf. i "Sebbes" moderförening ÅIF tidigare år före ledaruppdrag/tränare i hockey tog över, många resor många mil på den tiden, norrut mot och väster ut t.o.m. en avstickare till Toronto och 10 matcher med J-18 i 14 dagar.
           HEJA VF !

           • Kommentar avatar
            Ken Sjöö, 2 månader sedanSvara

            Henrik: Det är väl knappast ngn som på riktigt inbillar sig spel MED PUBLIK i september? Ändå gick SHL ut igår med att man planerar att börja i september? Publik innan jul en högoddsare?


            Lämna en kommentar