"Bäst när det gäller", men det gäller ofta ...


► – Du såg ju, sa Ryan Lasch, alla tävlade i dag.
► – Bäst när det gäller, sa Roger Rönnberg.
► Grejen: det gäller rätt ofta i SHL.
► Frölundas 3–2 på Färjestad var bra. Men det här måste visas upp oftare.
► Detta och mina fem bästa i Frölunda här.

Rakapuckar.com bild

Laschs läckerbit avgjorde. Amerikanske Ryan hade show för Frölunda mot Färjestad. Foto: C MORE (skärmdump)


MATCHVINNARMÅLET FICK SCANDINAVIUMS 49 år gamla tak att nästan lyfta.

Ryan Lasch från bakom mål, 3–2-pucken vallade han in via målvakten Arvid Holms rygg.

– Det är svårt att göra mål i den här ligan, det här är ett av de sätt jag hittat, jag känner mig bekväm med det. Inte så vackert, men man måste försöka, sa Lasch.  


Jag tror inte det finns en supporter, en lagkamrat, som klagar över det artistiska värdet i målet som knäckte Färjestad.

Puckuschlingen över linjen,

Frölunda vann efter fyra förluster i rad.

Mission accomplished.

Inte svårare än så.

Rakapuckar.com bild

Lasch var långt starkare på pucken än i de senaste matcherna, mer aktiv, mer involverad, en av de bättre insatserna jag sett honom göra på rätt länge, vill jag hävda.

– Det kändes så, höll Lasch med och tog sedan upp det tuffa schemat med CHL och många bortamatcher som förklaring till att energinivån inte alltid varit där den ska.

– Det har varit på samma vis så här års i några år nu. Hoppas vi kan lyfta nu när det bara är finalen kvar av CHL och vi kan fokusera på SHL.

Det här var en bra hockeymatch mellan två bra lag, det var oerhört stor skillnad på Frölunda nu och det vi såg mot Oskarshamn och Rögle.

– Du såg nu, sa Ryan Lasch, alla tävlade, alla gick hårt på nät, vi satte tonen direkt i första perioden, även i power play. Alla attackerade.

Klockren analys, plus att det togs skott där det tidigare passats.

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg sa:

– Återigen imponerad av karaktären på mitt lag, i de tuffaste lägen, när vi är pressade mot repen, då spelar vi vår bästa hockey. Bra att ha med sig, att vi är bäst när det gäller.

Fair enough, tänkte jag. Samtidigt är det ju så här:

Ska man till slutspel, ska man ta en topp 4-plats, då gäller det inte bara hemma mot Färjestad, det gäller inte bara efter två förluster, det ska inte krävas ryggar mot något jäkla rep för att Frölunda ska spela hockey på det här viset.

Detta bara som ett konstaterande av faktum.

3–2 på starka Färjestad var en imponerande prestation.

Lik förbaskat behöver den vara ett första trappsteg mot en bättre fortsättning, alltså följas upp av fler insatser som i alla fall tangerar den här kvalitén.

I fem mot fem såväl som i power play.

Rörelse, rejält agerande, attackmentalitet. Tre nycklar.

Rakapuckar.com bild

***

Den här gången kom Johan Pennerborn, inte Gereon Dahlgren, till presskonferensen för Färjestad. Pennerborn och Frölundas Roger Rönnberg hade en privat diskussion om förstärkningar, men det togs inte offentligt som andra gånger i vinter.

***

Gustav Rydahl skulle gå in i många NHL-lags fjärdekedjor, det är i alla fall min uppfattning.

Om han stannar ett tag till är Färjestad att gratulera.

Pontus Widerström, ex-frölundaiten, fick 11.23. Jag tyckte han gjorde flera bra saker.

***
Hörde att C More visat bilder på Rhett Rakhshani där han slog på Arvid Holms handske före det första bortdömda målet. Inget snack om att det var rätt dömt då, säkert. Heller inget snack efter matchen om något av de bortdömda. Gott så. Full acceptans för domsluten. 

***

Bakom de ”stora” i Frölunda tyckte jag det här var kul:

Lucas Raymond spelade som vanlig lite (8.19), men jag tyckte han fick ut lite mer än tidigare. Lovade gott.

Fortfarande starkt tveksam till matchningen av supertalangen, men … orkar inte tjata.

Sebastian Stålberg delade på istiden med Joel Mustonen (som varit småkrasslig), spelade 5.41, gjorde mål, såg också bättre ut än tidigare.

Rakapuckar.com bild

***

Se här.

***

Jag älskar verkligen hockey när den är så här, två lag som tävlar fullt ut, tacklar, spelar hårt, går på mål.

Tack till arrangören som lirade Sweet Caroline, tack till publiken som höjde upplevelsen för oss som jobbade. 

***

Växjö värvar.

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

***

Mina fem bästa i Frölunda:

1 – Ryan Lasch
* När han håller den här nivån är han på absolut SHL-topp. Lirade 21.30.

2 – Theodor Lennström
* Se där, ja – snacka om att studsa tillbaka efter en svag insats. Så här behöver han spela ofta.

3 – Joel Lundqvist
* Kaptenen håller riktigt hög klass just nu, match efter match. Tacklar och tävlar – till max.

4 – Max Friberg
* Som han vann puckar i forecheckingen, som han tog kampen, i varje byte.

5 – Johan Sundström
* Skottet som gav 1–0, Sundström personifierade på något vis insatsen. Pucken skulle bara in den här dagen.  

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
24 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Pehr, 1 månad sedanSvara

  När Linus Johansson gör 2-1 reduceringen för Färjestad så har han ju inte knäppt hjälmen, är inte det utvisning för felaktig utrustning och att de målet egentligen ska plockas bort ? Bara en fråga alltså

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Inget jag sett, inget jag hörde någon säga något om. Men i princip är det ju så, du får inte spela med "felaktig" utrustning.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 månad sedanSvara

   Återigen. Han spelar hela bytet med oknäppt hjälm. Knäpper den direkt efter att han gjort mål. Cmore sa ingenting om det heller.

   Kommentar avatar
   Pehr, 1 månad sedanSvara

   Ja jag blir mest förundrad över att domarna tydligen har koll på att han har uppknäppt hjälm och väljer att blunda för de ? Trodde man hade en regelbok för att den skulle följas ? För annars skulle väl aldrig någonsin Frölundas första bortdömda mål kunna dömmas bort , för inte sjutton stör Rakshani , Holm. Men lik förbannat står han i målgården och då ska reglerna följas. De jag försöker säga är att jag tycker tyvärr de är uselt av domare som Linus erkänner ha sett han ha uppknäppt hjälm att då inte följa regelboken och på så sätt bjuda i FBK i detta.

   Kommentar avatar
   Richard, 1 månad sedanSvara

   Pinsamt när det sitter så många experter i cmore

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Menar ni att domarna SÅG att Linus hade uppknäppt hjälm men inte tog för det? Kom igen, så kan det väl inte ha varit? Det missades väl. Lätt hänt.

   Kommentar avatar
   Pehr, 1 månad sedanSvara

   Han har uppknäppt hjälm redan när dom står och tekar igång period 2, precis intill domaren som där släpper pucken. Han uttalar sig själv i tidningen att han var orolig att dom skulle plocka bort målet då dom såg att han hade uppknäppt hjälm , men han var glad att dom inte tog den då han inte tycker de påverkar spelet. Så med dom uttalandena tar jag för givet att domaren blundade för den.

   Kommentar avatar
   Pehr, 1 månad sedanSvara

   Citat - Jag var lite orolig och tänkte att jag skulle bli av med målet, men domarna hade ändå spelkänsla där, i och med att det inte påverkade spelet, säger han.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 månad sedanSvara

   Domaren pratade dessutom med honom innan pucken släpptes så han kan omöjligt ha missat att hjälmen var oknäppt. Skulle varit en utvisning såklart.

   Kommentar avatar
   Pehr, 1 månad sedanSvara

   Ja är verkligen inte ute efter att starta något, tyckte bara de var konstigt att den blundades för när domaren verkligen måste ha sett detta.

   Kommentar avatar
   ABRIS, 1 månad sedanSvara

   Initialt är det inte utvisning, en domare strävar alltid efter att det ska vara spel 5-5, om domaren hade sett att hjälmen inte var knäppt innan tekningen som alla vi via tv kunde se, hade domaren påpekat detta för spelaren i fråga som hade knäppt hjälmen, om spännet vart sönder tex hade han inte fått starta spelet utan blivit förvisas till avbytarbåset, hade han MOTSATT sig detta skall han visas ut delay of game- felaktig utrustning, det är inte så att domare upptäcker att hjälmen inte är knäppt, startar spelet och sen visar ut spelaren, det går i mot alla ideal en domare står för.. låt säga att hjälmen ramlar av i en närkampsitvation pga att den inte är knäppt, spelaren slår huvudet i isen får en skallskada, så har domare ett visst ansvar att se till att spelare spelar med rätt utrustning på isen, det ansvaret är aldrig större än det ansvar spelaren har själv för sin egen utrustning, domare har inte heller på sig måttband för att mäta klubbor tex... Denna situationen med hjälmen felaktigt fastsatt har absolut ingen påverkan på spelets utgång... det är bara löjligt att vilja få målet bortdömt på grund av en oknäppt hjälm.... kunde domare visa ut FBK spelaren för felaktig utrustning: JA. Gjorde den oknäppta hjälmen att Frölunda gjorde ett dåligt försvarsingripande som ledde till mål: Nej. :)

   Kommentar avatar
   ABRIS, 1 månad sedanSvara

   Ska vi vara tydliga med REGELBOKEN som nåra här inne påpekar så kan jag bara tala om att om domare ska visa ut spelare för att deras hjälmar inte är korrekt fastsatta så kommer stort sätt alla spelare bli utvisade direkt, för en hjälm ska inte bara vara knäppt, hakremmen ska korrekt spänd också, regelboken gör ingen skillnad i om hjälmen är felaktigt knäppt eller om hakremmen är felaktigt spänd, hitta 20 spelare i SHL som har hakremmen korrekt spänd... Joel's hjälm är inte korrekt spänd, så om Frölunda påpekar att FBK's spelares hjälm inte var korrekt knäppt kan Färjestad påpeka att Joels hjälm inte har korrekt skänkt hakremmen, båda är 2 min enligt regelboken :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Bra snack där, Abris. Tack! Jag hade helt missat situationen i går, mycket tacksam för din input.

   Kommentar avatar
   Pehr, 1 månad sedanSvara

   Hm nu är ju mer ifrågasättandet vad skillnaden är på att hjälmen har ramlat av när den varit uppknäppt kontra att den inte ramlat av och är uppknäppt? Kontentan är väl samma om man får en tackling och hjälmen ramlar av och man drar i huvudet ? Antingen borde ju regeln finnas eller så borde den inte finnas , borde väl ändå inte finnas ”om” i den här frågan. Antingen ska hjälmen vara knäppt eller så inte... Jag tycker regeln är väldigt underlig och ännu mer underlig med Lärkings förklaring, med de sagt har jag inte antytt att domaren gjort fel... jag antyder att regeln är underlig.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 månad sedanSvara

  Vet inte riktigt vad jag ska säga att jag blir, men vad menar dom med ”bäst när det gäller”? Den här matchen handlade om 3 poäng precis lika många som borta mot Oskarshamn, så varför gällde det inte då? Eller mot Örebro? Blir nästan lite irriterad och tolkar det som att man inte ser vissa matcher som viktiga? Men kanske bara är jag

   Kommentar avatar
   Ingemar B, 1 månad sedanSvara

   Tänkte exakt lika dant...

   Kommentar avatar
   Johan Carlander , 1 månad sedanSvara

   Instämmer delvis, men en match mot en direkt rival där båda slåss om topplaceringar blir ju viktigare, handlar ju lika mycket om att sno 3p från motståndaren som att vinna 3p själv. Sen att man vill vinna inför ett fullsatt Scandinavium mot ärkerivalen är ju inte så märkligt heller. Om jag på förhand fick välja mellan vinst borta mot Oskarshamn eller hemma mot Färjestad så är svaret givet! :) Hur som helst, tack Frölunda för en grym match och tack Leman för klockrena analyser!

 • Kommentar avatar
  Chrille P, 1 månad sedanSvara

  Det med att domarna inte hördes ligger antagligen mer på FHC och deras ljudtekniker än på SHL. Så det är fel att klaga på SHL i det fallet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det är ALLTID så här i SHL. Vikken jäkla match som helst.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   * vilken

   Kommentar avatar
   Chrille P, 1 månad sedanSvara

   Jag vet vad du menar, men felet ligger lokalt. Domarna har ingen superkraft att ta över högtalarsystemet, det är upp till ljudteknikern att vara ”på det”.

 • Kommentar avatar
  Calle, 1 månad sedanSvara

  På vems bekostnad skall Luckas ha mer speltid Leman?

  • Kommentar avatar
   Calle, 1 månad sedanSvara

   På vems bekostnad skall Luckas ha mer speltid Leman?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Har jag skrivit att han ska ha mer speltid?

    Kommentar avatar
    Calle, 1 månad sedanSvara

    När du skriver att Luckas fick lite speltid som vanligt så tolkade jag att du ville att han skulle ha mer speltid

  • Kommentar avatar
   Lövet, 1 månad sedanSvara

   Medhåll där man kan ju tycka att man bör vara mer motiverad när man har förlorat ett gäng matcher.

   • Kommentar avatar
    Daniel B, 1 månad sedanSvara

    Jag tror och hoppas att denna seger kan göra att laget håller en jämnare nivå. Med tanke på hur segern kom till med bortdömda mål, ledning, tappad ledning och ett sent avgörande skulle jag bli förvånad om man inte höjer sig. Tycker domarna gör en godkänd insats. Visst, en och annan hakning missades men tycker det missades åt båda håll. Sen håller jag med dig HL om målen, rätt enligt regelboken. Men nu när jag settt reprisen på första så är målisen helt borta och har inte en chans att rädda och då kan man undra om man ska döma bort det. Han är ju inte störd heller. Hade kunnat köpa det om han försökte ta sig tillbaka till målet och han blir störd men nu är han inte störd alls. Mm, är man konsekventa så visst. Andra målet så har jag inte sett en enda repris där man ser att Joel passar med handen. Men linjemannen kanske såg något som ingen annan såg. Som sagt, rätt dömt på första enligt regelboken men andra är jag tveksam till. Kul att det är flera fbk-fans som är inne och skriver här och är trevliga och sportsliga.

     Kommentar avatar
     ABRIS, 1 månad sedanSvara

     Förstår att många vill att det ska bli mål istället för bortdömt. men FÖRSTÅELSEN varför det blir bortdömt är det inte många som tar till sig. Så den långsiktiga anledningen: man har lyssnat på aktiva och supportrar när det gäller kritiken om målsitvationer, på förhand har det känts som ett lotteri om man ser tillbaka 2-3 säsonger, det har man åtgärdat genom att stort sett förbjuda anfallande spelare i målgården INNAN pucken kommer dit, är man konsekvent så kommer spelarna att anpassa sig och hålla sig utanför målgården och då blir det väldigt mycket mindre tolkningar, som har varit problemet, idag är det bra mycket mindre spelare i målgården än början på denna säsong, det är också betydligt mindre fel bortdömt/dömt mål i år och alla parter kan nu i större utsträckning förutse vilket domslut som kommer utdömas, något alla känt vart mer lotteri senaste åren.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 1 månad sedanSvara

     Abris, jag tycker att det var rätt att döma bort målet. Bara man är konsekventa.. Jag vill inte se i nästa omgång där det blir mål i en liknande situation för att domarna bedömde det som att målvakten inte var störd och godkänner det. Var konsekventa, är det någon spelare i målgården så döm bort. Då vet alla vad som gäller.

     Kommentar avatar
     ABRIS, 1 månad sedanSvara

     Det är ju precis det som är mycket bättre i år än tidigare säsonger och det är därför målet är korrekt bortdömt :)

   • Kommentar avatar
    Bengt Andersson, 1 månad sedanSvara

    Han är som han är den där Lasch ! Det är bara och tacka och buga, det är ju ändå målen framåt som räknas. Skulle "Rossely" eller "Stålis" ta de avsluten utifrån förlängd mållinje tror jag inte de spelade nästa match, men dessa försök på att göra mål kanske även andra fw i VF skulle pröva i SHL s igelgottsförsvar framför egen målvakt, bara det ger segrar !!!

    • Kommentar avatar
     Mogge, 1 månad sedanSvara

     Jag tror att denna matchen var viktig att vinna.
     Fler förluster kan lätt sätta sig på psyket. Dessutom är det viktigt att få igång Sundström. Jag tycker att han har varit på uppgående dom senaste tre matcherna, lovande inför våren.

     • Kommentar avatar
      Mattias L, 1 månad sedanSvara

      Många som var bra i dag, på nåt sätt hade jag velat få med Patrik Carlsson också, men... ja, tuff konkurrens, som sagt. Lennström imponerade väldigt mycket, hoppas han får vara hel nu.
      Kunde ändå gått hur som helst, lagen hade varsin period, den tredje var jämn. Kändes ändå ”rätt” på nåt sätt att Lasch till slut fick sätta ett regelrätt mål.

      • Kommentar avatar
       Ingemar B, 1 månad sedanSvara

       När det gäller ljudet så är det lika slarvigt som att förlora mot Oskarshamn. En inställningssak, i dubbel bemärkelse. Domarna har en liten ficksändare med en liiiiiten knapp på, som de ska trycka på för att gå ut i högtalarna. Ljudet/mikrofonen ligger alltid på, men för att det ska höras så måste det tryckas på kontakten. Det är där det brister. Det fumlas. Det finns bättre system med rejälare kontakter- Att det sedan låter skit när det någon gång hörs beror på att systemet inte soundcheckar. Svårare är det inte. Fel utrustning, fummel, slarv och nonchalans.

       • Kommentar avatar
        Blixten, 1 månad sedanSvara

        Hur tror du att Frölunda tar in någon spetsspelare innan 15 februari, eller tror du att Sjöström och RR hoppas få en liknande kick som förra året vid en ev CHL-vinst? Är förresten Bergman i frysboxen eller skadad?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

         Vad gäller spelare in: det ska FINNAS någon bra att ta in då. Frölunda har ju bredden, ska vara om riktig spets finns. Svårt. Frölunda tar ju inte in en Micflikier. Bergman platsar inte på sju backar, enligt Frölunda

         Kommentar avatar
         Manne , 1 månad sedanSvara

         Ebert kommer, tror jag.

         Kommentar avatar
         Blixten , 1 månad sedanSvara

         Förstår att man inte plockar in bredd. Men med Bergman utanför truppen så ser det rätt tunt ut på backsidan i händelse av skada. Du som gillar att spela. Hade du satt en peng på att Frölunda kör med befintlig trupp?

         Kommentar avatar
         Mattias, 1 månad sedanSvara

         Manne: önskedröm eller vad bygger du den tron på? Jag tror Lias ansluter innan 15:e februari.

         Kommentar avatar
         Blixten, 1 månad sedanSvara

         Hoppas du har rätt, men vad bygger du din gissning på?

         Kommentar avatar
         Manne, 1 månad sedanSvara

         Sjöström har definitivt koll på vad som finns och han ser behovet på backsidan, är helt övertygad om det. Behövs någon stark offensiv back, men som samtidigt är bra bakåt. Ebert är ett sådant namn.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

         Bergman är inte UTANFÖR truppen, han är synnerligen i den, han är bara nummer 8 i Frölundas rankning. Lias Andersson är skadad + NY Rangers spelare, så han är inte aktuellt. Och allt detta snack om Ebert, han spelar AHL-hockey, har inte hört något om att han vill ge upp chansen att ta sig till NHL. Igen: skulle det finnas spets ledig, då tror jag säkert att Sjöström är intresserad, men jag tror inte det är aktivt letande efter "något", om ni förstår.

         Kommentar avatar
         Manne , 1 månad sedanSvara

         Ebert var tidigare på väg tillbaka till Örebro där han gjorde väldigt bra ifrån sig, därav finns/fanns chansen att han kommer tillbaka. Sedan är det inte säkert att det blir Örebro. Andra klubbar lär vara med i snacket, i så fall.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

         OM han skulle vilja tillbaka till Europa, ja ... garanterat så att många klubbar är "på" och villa vara med i matchen. Garanterat. :)

       • Kommentar avatar
        Sothöna strikes back , 1 månad sedanSvara

        Vad tyst det blev från alla de medisar som dissade Frölunda och Lasch. Är han fortfarande lika värdelös? Hade Rönnberg tur när han tänkte i dagens coachning?

         Kommentar avatar
         Manne , 1 månad sedanSvara

         Lasch var dålig sist och ska då ha kritik, precis som alla andra. Han är inte fridlyst. Idag var han strålande.

         Kommentar avatar
         Julius, 1 månad sedanSvara

         Manne sothöna fattar inte det han är bara här för att bråka. Släpp det

         Kommentar avatar
         Svante, 1 månad sedanSvara

         Sothöna, du är nog korkad på riktigt

         Kommentar avatar
         Oraklet, 1 månad sedanSvara

         Har läst dina inlägg här. Helt uppenbart att du inte kan något om hockey sothöna!

       • Kommentar avatar
        Håkan G, 1 månad sedanSvara

        Vilken otroligt viktig vinst. Trendbrott på mer än ett sätt. Jag tror liksom andra har skrivit att Sundström kommer höja sig ytterligare efter detta. Vi hade många bra lägen i skottsektorn idag men kvaliteten på avsluten kunde varit bättre. Den här matchen borde vi avgjort i första perioden. Vilken grym tändning det var i början! Ser en lite nedåtgående trend för Fagemo igen, han kom ju tillbaka från JVM med sånt självförtroende. Många var bra idag, speciellt forwards + Lennström och Moverare. Matchningen av Hjalmarsson tjatar jag om hela tiden, men jag förstår den inte. Han är INGEN kniper för PP och han attackerar inte kassen tillräckligt tufft. Står på mig och säger att han skulle vunnit kampen om returen vid det bortdömda 1-0 målet. I övrigt tycker jag att han var väldigt tam. Tycker kollektivet Frölunda såg bra ut idag men fortfarande stora frågetecken för vissa backar.

         Kommentar avatar
         Håkan G, 1 månad sedanSvara

         *Sniper

       • Kommentar avatar
        Lars, 1 månad sedanSvara

        Svårt för Stollery..åter igen inblandad i baklängesmål...första ett dåligt uppspel, andra "som vanligt" stressar föt mycket i sarghörnen utan täckning..nä, här behövs bättring...men idag krigade vi hela matchen,vilket krävs i denns serie.

         Kommentar avatar
         Molly, 1 månad sedanSvara

         Har sett situationen vid 2-1 målet Linus hjälm ör ej knäppt,han skulle haft utvisning istället för mål

       • Kommentar avatar
        Svante, 1 månad sedanSvara

        Är nog första gången denna säsong jag skriver under topp 5 listan

        • Kommentar avatar
         Rw, 1 månad sedanSvara

         Bra topp 5, även fast jag skulle vilja ha MRO där nånstans. Som jag skrev på matchtråden, gud vad skönt att man inte körde dump and chase idag, var det något du reagerade på Leman? Mycket roligare hockey.

          Kommentar avatar
          Manne , 1 månad sedanSvara

          Har man farten, rörelsen och passningarna sitter på bladet så slipper man oftast dumpa.

        • Kommentar avatar
         Johan, 1 månad sedanSvara

         Har svårt att förstå bedömningen på det andra bortdömda. Han dömmer mål (tveklöst), vilket borde göra att man inte kan ändra beslutet utan klockrena bevis? Inte på någon reprisbild kan man definitivt säga att det faktiskt är Lundqvist som skickar fram pucken. Han är garanterat den som gör det men det framgår inte mer än att han gör en ansats att försöka på bilderna kan lika gärna vara Holm som lyckas putta till pucken. Per den logiken skulle det ju då vart mål i Luleå när hela målvakten sitter inne i mål och man vet vart pucken befinner sig men inte kan se den på bilderna? Jag blir spyfärdig på den exceptionellt pinsamt inkonsekventa nivån i den här ligan. Hade det blivit mål i Luleå hade jag kunnat svälja detta eftersom den logiska förklaringen är att det som man anar på bilderna stämmer, men när man tagit ett beslut på isen och sen ändrar det utan att kunna framlägga konkreta bevis, vilket jag inte hört har ändrats i några regelböcker? Då blir det ju allmänt farsartat. Tråkigt att behöva komma tillbaka till domare och domslut gång på gång på gång, men dom är helt enkelt för dåliga. Skicka upp lönen och utbilda dom ordentligt! Men framförallt: Satsa på att rekrytera lagom talangfulla spelare som inte riktigt har det som krävs för att bli fullblodsproffs! Dom har åtminstone nån form av spelsinne vilket påtok för få domare idag har då dom är konstant ivägen och har 0 känsla för vad som är påväg att ske på isen!

          Kommentar avatar
          Svante, 1 månad sedanSvara

          SHL har problem helt klart. Kvalitén är generellt riktigt usel och vid en full omgång krävs 14 huvuddomare. Säger sig självt att det blir som det blir på matcherna...

          Kommentar avatar
          ?, 1 månad sedanSvara

          Var också förundrad över detta och tog upp det i den tidigare texten. Precis som du säger angående målet i Örebro och målet idag. Hur kan man ena dagen bedöma bort något som man inte kan se för att nästa göra det på precis samma promisser, självklart är de säkerligen handpass och ska dömmas bort, men inget kan se de, inte ens på någon repis, så vad är då skillnaden i Örebro där pucken ligger under benskyddet och HELA målvakten sitter innanför mållinjen..

        • Kommentar avatar
         FBK-fimpen, 1 månad sedanSvara

         Grattis till en viktig seger som kändes rättvis till slut! Men hade det varit någon annan än Lasch som gjort sista målet hade jag nog skyllt på otur ;) Tycker ändå vi gjorde en bra bortamatch och känns bra inför slutspel att vara så nära i Gbg... Håll humöret upp och lycka till tills vi möts igen!

          Kommentar avatar
          Janne, 1 månad sedanSvara

          Alltid lika skoj att möta er! Rejäla fighter men ärligt och inget fult! Har varit med på slutspel för några år sedan då vi drack öl ihop i baren, inget hat utan gemenskap. Det gillar jag!

        • Kommentar avatar
         DD, 1 månad sedanSvara

         Starkt att orka fortsätta gå för seger trots att mycket studsar emot.
         1a målet korrekt bortdömt enligt regelboken men det är ett bra hockeymål som garanterat hade blivit godkänt i NHL.
         2a målet blir Joel trippad på och har inte sett några bilder i Cmore som visar en handpass.
         Färjestads första mål åker Linus med oknäppt hjälm och var eventuellt 6 spelare på isen.
         Skönt med lite studsar med sen på Stiffy och Ryans mål. Det var längesen. Har varit extremt mycket stolpe ut det senaste.
         Idag visar Ryan klass! Joel är en härförare. Lasu och Sunny hakar på. Det här laget har en hög nivå när man presterar men måste göra det oftare. Förhoppningsvis lättare att träna nu när man inte är på bortaturné. Ingen match förrän torsdag. Kul att se Lennström studsa tillbaka.

          Kommentar avatar
          Janne, 1 månad sedanSvara

          Nja dom var inne i ett byte så 6 man är lite överkurs...

        • Kommentar avatar
         Janne, 1 månad sedanSvara

         Vilken underbar match! Och att ett konstmål av Lash avgör gör ju inte saken sämre! Fasen vad starkölen smakat bra idag, tack Frölunda!

         • Kommentar avatar
          EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

          Äntligen, en härlig söndag att få vakna upp till.
          En tredje dyster sådan i rad efter nyår-det vete fan om man hade mäktat med?
          Lasch, vår egen Lille Gulle Prins som jag nu hädanefter kommer kalla honom avkortat för LGP(Lasch >the< Goal Player). Han kommer för alltid vara mycket starkt förknippad med Frölunda, oavsett om han igen en gång till försvinner ifrån oss. ;)

           Kommentar avatar
           Anna Agdestein , 1 månad sedanSvara

           Haha... Du är bäst! :)

           Kommentar avatar
           Conta, 1 månad sedanSvara

           Bra där Edward51, men Lasch LGP kan ju även betyda Late Goal Producer . Målet kom ju sent i matchen, som flertal andra matcher..

           Kommentar avatar
           EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

           Anna: en alltför stor hyllning, jag är en modest man, men många tack ändå, blir glad! :) Conta: Som vanligt härligt påhittig är Du med! LGP=MVP :)

         • Kommentar avatar
          Hebb, 1 månad sedanSvara

          Ser ingen kommentar och hörde aldrig något om varför FBK bytte utvisad i samband med målet... 59 Johansson satt utvisad och efter målet bortdömdes skulle FBKs utvisade 59 ut men då åkte #22 Åslund ut... ?? Någon som vet?

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

           Inte Färjestad som bytte, det förstår nog du också. ;) Som jag fattade det skulle inte Linus åkt ut, det var någon annan, vem det nu var.

         • Kommentar avatar
          Mattias L, 1 månad sedanSvara

          Brukar försöka hålla mig ifrån det här med att slentrianmässigt kritisera domare till höger och vänster, att de är ”sämst i världen”, men i går fanns det ändå situationer som jag tycker behöver diskuteras:

          Det första bortdömda målet. Här lägger jag ingen skuld på domarna, de gör ju egentligen allt rätt. Dömer mål, videokollar, får besked om att det ska dömas bort, följer instruktionerna. Problemen är väl dels det du var inne på, Leman – ska det vara så svårt att ge publiken och tittarna en motivering på VARFÖR, men också regeln som sådan. Jag tycker Holm är överspelad, han hade inte tagit pucken om närmsta spelare så befunnit sig på Ica i Sävedalen. Kanske en utopi, men jag önskar verkligen att det någon gång blir ordning och tydlighet kring detta.
          Det andra bortdömda målet. För att vara tydlig, OM det är handpassning så är det verkligen inget att diskutera, då ska det självklart dömas bort. Men min undran är, hur kan någon ha sett det, med säkerhet? Har vevat repriser massor av gånger nu, pausat, zoomat, kört om och om igen. Jag kan verkligen inte se hur det går till när pucken når Lasch, och det krävs väl hundraprocentig säkerhet för att man ska kunna ändra ett domslut, mål är ju dömt? Med risk för att min okunskap lyser igenom, men det går väl inte att ändra ett domslut pga man TROR att det KANSKE var handpassning, och det går ju tydligen inte ringa på heller. Dessutom tycker jag det var rätt klar tripping på Joel, den borde varit lättare att se.
          Johanssons mål i början av andra när han spelade med uppknäppt hjälm. Enligt honom själv så var domaren medveten om detta, men lät det bero genom sin ”spelkänsla”. Väldigt konstigt, om man står och släpper en puck mellan två spelare där hjälmen är oknäppt på den ene, och struntar i det? Det är ju riktigt farligt. Verkligen inte prov på någon känsla för spelet, om du frågar mig. (Och om han ändå inte såg det är det också anmärkningsvärt, kan jag tycka).
          I övrigt har jag inget att anmärka på, resten av matchen tycker jag att man gjorde det bra. Och jag tänker som sagt ABSOLUT inte stämma in i någon kör om att domarna i Sverige är värdelösa, för så är det inte. Det allra mesta blir rätt, imponerande nog. Men det här tycker jag ändå är tveksamma och anmärkningsvärda situationer, där jag inte är med. Möjligen pga okunskap, möjligen pga färgade ögon. Kan säkert vara så att jag är tokigt ute, kanske kan du eller någon annan ge mig klarhet?

           Kommentar avatar
           EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

           Hej Mattias L! Mycket välskrivet! Kan inte ge Dig klarhet. Men tänker även på matchen mot Örebro på bortaplan och där Lucas Raymond fick sitt mål bortdömd p.g.a, att man inte kunde se själva pucken vara inne i målet, likväl som man också vid samma detta tillfälle inte heller såg gummitrissan befinnas utanför (obs!) i alla fall den helt synbara raka röda mållinjen, ty då hela målvakten själv var bakom den. Kanske domarna, trodde att pucken var helt borttrollad för stunden? ;)


         Lämna en kommentar