Vet att han kan blåsa runt sin back


► SHL-premiär i morgon lördag, Frölunda–Djurgården, och lagom till det avslutar jag veckans lilla serie.
► Dags att ge mina fem sista spelaromdömen.
► I dag: 51, 17, 9, 7, 27.

Rakapuckar.com bild

En norrman som kan attackera kassen mer – eller? Foto: FRÖLUNDA


NI SOM FÖLJT med i veckan vet vad det handlar, snabba tankar om de spelare som visat upp sig i Frölunda i tränings- och CHL-matcher.

Rhett Rakhshani nämns således inte, han anländer ju inte förrän mitten av oktober, och Pontus Andreasson tycker jag spelat för lite.

Men det blev 25 man i alla fall.

Första gruppen: Johan Gustafsson, Johan Mattsson, Viktor Ekbom, Chay Genoway, Anders Grönlund. Finns att läsa här.

Andra gruppen: Kristoffer Gunnarsson, Gustav Lindström, Mattias Nörstebö, Jonathan Sigalet, Filip Westerlund. Finns att läsa här.

Tredje gruppen: Patrik Carlsson, Jesper Emanuelsson, Samuel Fagemo, Oliwer Fjellström och Max Friberg. Finns att läsa här.

Fjärde gruppen: Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch, Joel Lundqvist, Joel Mustonen, Linus Nässén. Finns att läsa här.

Okej, då ger vi oss på att avsluta serien.

 

51 – MATS ROSSELI OLSEN

Har gjort: Ingått i den ofta ledande kedjan med Joel Mustonen och Max Friberg. Haft bra fart och energi.

Måste göra: Lite oftare som hemma mot ZSC Lions, ta pucken på mål, sätta dit den.

Kommentar: På något sätt sitter jag alltid och förväntar mig mer av norrmannen, inte för att jag är elak, mer att … tja, jag vet ju att Mats, när han är på humör, kan blåsa runt sin back, attackera kassen, verkligen vilja göra skillnad. Lite, lite oftare i vinter? Det defensiva jobbet, slitet i numerära underlägen, det håller alltid högsta klass.

 

Rakapuckar.com bild

 

17 – SEBASTIAN STÅLBERG

Har gjort: Styrde in en puck mot Leksand, har gjort sitt sedvanliga jobb, slitit i numerära underlägen. Man vet vad man får av Sebastian, mycket skridskoåkning, mycket hårt jobb.

Måste göra: Försöka få till en aktivare offensiv, ta en genare väg mot mål, använda sitt rätt vassa skott och testa målvakterna mer.

Kommentar: Jag ser Sebastian åka omkring på träningarna med ett leende på läpparna, sätta pucken högt i frilägen, både med backhand och forehand. Tänk om han kunde få hjälp att ta med det självförtroendet till match.

 

9 – TIM SÖDERLUND

Har gjort: Virvlat runt, runt, runt; drivit upp fart, fart, fart; lovat gott, gott, gott. Men inte gjort ett utropstecken av frågetecknet. Än.

Måste göra: Fortsätta utmana, använda fart och teknik, hitta ett samspel som fungerar, gå rakare på mål ibland.

Kommentar: Har mycket i sig, mer än han fått ut, jag förstår att Frölunda tog chansen. Tim har haft en träningsanpassning att göra, var helt slut i början, behöver sätta dit någon puck eller spela fram, få lite utdelning på all skön energi. Likt Olle Liss (Rögle) och William Karlsson (Vegas) har han skaffat sig en svallande hårman – blir det någon Simson-effekt?

 

7 – PATHRIK WESTERHOLM

Har gjort: Burit en hel del puck, varit aktiv, velat göra saker, men det har inte hänt så mycket. Det är han dock inte ensam om. I grund och botten en helt okej SHL-center.

Måste göra: Kanske frigöras från brorsan Ponthus? Få ny inspiration? 

Kommentar: Det är ju lite Mathis Olimb light över Pathrik, jag köper inte det här att många supportrar dömer ut honom, men han behöver, tror jag, spela med killar som är rakare, som kan utnyttja hans spelsinne och ta pucken på mål.

 

27 – PONTHUS WESTERHOLM

Har gjort: Ett fint PP-mål mot Växjö i premiären. Sedan … tja, inte så där jättemycket.

Måste göra: Kaxa till sig lite, bli tuffare, se ut som om han brinner för uppgiften, har ju fysiken för att trycka sig in på kassen.

Kommentar: Jag vet att SHL inte ens börjat, men händer det inget med 7+27 i samma kedja är det dags att sära på tvillingarna. Vad det betyder för Ponthus, med hungriga juniorer bankande på dörren, återstår att se. Rätt mycket upp till honom, känner jag.
 

Rakapuckar.com bild


Japp, det var det, det. 25 man – betraktade och klara. Åsikter tas som vanligt tacksamt emot.

Snart kommer det mer från fredagsträningen.

I Scandinavium, om någon tänkt sig titta.

En fredagsträning, en tidig morgonvärmning på lördagen, sedan är Frölunda redo för spel mot Djurgården.

***

Så här (bilden till höger) såg det ut när Johan Sundström presenterades för Kunlun Red Star nyligen.

Kan bli debut på söndag när Dinamo Riga kommer på besök.

Till Shanghai.

Det är där Kunlun spelar sina matcher just nu.

En hel del kända SHL-namn i det kinesiska laget, för övrigt. Patrik Lundh, Greg Squires, Veli-Matti Savinainen, Olli Palola, Ville Lajunen och har ni kanske koll på.

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

Rakapuckar.com bild

***

Gillade ni texten? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. 

Glöm inte följa rakapuckar.com på Facebook

På Instagram finns sajten också. Titta gärna in där. 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
21 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 år sedanSvara

  Återigen medhåll, dessa 5 måste ta kliv framåt om det skall bli riktigt roligt i vinter. För 51 o 17 gäller det att peta in en puck här och där. Hoppas det lossnar för 9, gillar hans fart./ Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det är kul att se Tim. I längden räcker inte det, men – det har inte ens börjat än. :)

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Håller inte riktigt med om Pathrik att han lovat bättre än Ponthus, jag tycker verkligen inte det tyvärr. Och omgivningen med rakare spelare du vill se, ja dom spelarna är det barskrapat med i truppen så vet inte riktigt vilka det skulle vara om vi betänker att dom inte bara teoretiskt skall vara raka utan verkligen klara av att vara det också.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag vet, det dräller inte av dem, men något tror jag skulle behöva göras.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Jag tycker skillnaden på PaW och Olimb är att Olimb faktiskt kunde trolla ordentligt med pucken efter att ha snurrat runt. I POP-kedjan satta han ju t.ex. puckar som var helt outstanding. Absolut att Freddan och Mika gjorde sin del med, men med rätt omgivning var han en trollkarl. PaW har inte i närheten av de kvaliteterna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Light, skrev jag. :) Samma typ av spelare. Men nej, inte alls fått ut så mycket. Till skillnad från brorsan var han dock borta nästan hela förra säsongen, så lite mer tid måste ges innan färdiga omdömen.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Återigen är jag lite skeptisk. Pathrik har gjort närmare 30 matcher totalt i Frölundadressen och tgjort 100-talet träningar, känner att den ursäkten inte riktigt håller.

 • Kommentar avatar
  mike, 1 år sedanSvara

  Skall bli spännande att se hur RR agerar om (läs; när) tvillingarna inte leverar. Blev lite paff när han skällde på Genoway för fighten senast - borde varit tvärtom. Kan vi se fram emot lite bänknötande för #27, och fram för våra fina juniorer? Hoppas det.

  • Kommentar avatar
   Nikke, 1 år sedanSvara

   Hur menar du med att Söderlund hade en träningsanpassning? Skulle Frölunda träna så extremt mkt mer än Skellefteå?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Han var i alla fall TOTALT slut, spydde under ett av passen. Så någon form av anpassning var det. Också förvånad, inga mestränngar i Skellefteå, inte.

    Kommentar avatar
    Matte, 1 år sedanSvara

    Tränade de bort skillsen?

  • Kommentar avatar
   Peter Paegle , 1 år sedanSvara

   Det kommer bli mål av Nr 9 , hoppas på många mål. Blir en tuff öppningsmatch mot Djurgården ( mina favoriter till guldet ) Hoppas dock att jag har fel där

   • Kommentar avatar
    Bengan, 1 år sedanSvara

    Hoppas verkligen det lossnar lite för Tim, en kul spelare som kan ändra matchbilder om det flyter på. Håller helt med om 7 och 27, händer inte så mycket men de har hockey inom sig, kanske sära på dem är lösningen. MRO och Ståhlberg och väldigt viktiga med sitt slit, men visst kan man hoppas på några mål till framåt från dem. Kul idé detta med en hel genomgång av laget, bra läsning inför premiären.

    • Kommentar avatar
     Johan , 1 år sedanSvara

     Förutsatt att Westerholmarna faktiskt får igång produktionen och får vara hela den här säsongen plus att Friberg, Söderlund och Hjalle fortsätter som de gör nu kan vi räkna med att ha tre producerande enheter då jag räknar med att Joel, Lasch och Rakshani I högst grad står för en del framåt också

     • Kommentar avatar
      Guest, 1 år sedanSvara

      15/9 Frölunda - Djurgården
      Resultat 0-7

       Kommentar avatar
       Daniel B, 1 år sedanSvara

       Håller inte med, tror på 1-8

       Kommentar avatar
       Per, 1 år sedanSvara

       0-8?

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Guest: Ditt lag i division 5 mot Korpen 0-10.

     • Kommentar avatar
      Herr Lakers, 1 år sedanSvara

      Söderlund måste unyttja sin fart bättre. Håller pucken förmycket. Alla vet ju att att kör själv och fôrsöker göra mål själv.

      • Kommentar avatar
       Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

       Håller helt med dig Henrik ! Rosseli går alltid ut och kör, oöm tvåvägs-spelare precis en sådan jag efterlyste i din spalt i går,han har en fördel till, han spelar med glimten i ögat,men kan även tända på alla cylindrar,en go Norrman som levererar,annars klart man också kommer i håg hans dråpliga "huligantrick"när VF firade i en vecka efter guldet VF- spelarna gick på fotboll mitt i firandet, och såg IFK, långt av brått i matchen och inget hände,Rosseli sprang ner för läktaren och satte bollen i mål !!!!!!!!!! Han fick ju sona sitt straff med böter , stakars Norrman,men sånt gillar jag.

       • Kommentar avatar
        Olle, 1 år sedanSvara

        Roger Rönnberg tvivlar på att Frölunda tar SM guld
        Då är det på tiden han stämplar UT ganska fort!!

         Kommentar avatar
         Herr Lakers, 1 år sedanSvara

         Vad menar han att FHC saknar?

         Kommentar avatar
         Vigge , 1 år sedanSvara

         Vart är källan på att Roger tvivlar på att vi tar guld?

         Kommentar avatar
         Nolte, 1 år sedanSvara

         Han ska tydligen ha sagt det i en intervju till GP, jag har bara läst rubriken och misstänker att det finns ett stort MEN någonstans där typ som ”men det kommer vi ha när det vankas slutspel” eller nåt liknade. Kan aldrig se honom döma ut sitt lag så innan serien startat, samtidigt som jag kan hålla med honom om att det saknas ingridienser.

         Kommentar avatar
         Herr Lakers, 1 år sedanSvara

         Bakom GPs betalvägg :D

       • Kommentar avatar
        Olle , 1 år sedanSvara

        GP!
        Roger säger att han saknar ingredienser för att ta SM guld!
        Avgå Roger Rönnberg in med Joakim Fagervall

         Kommentar avatar
         Nolte, 1 år sedanSvara

         Nej tack! Har du ens läst hela artikeln? Misstänker att du bara läst rubriken och går ingång på den

       • Kommentar avatar
        Olle, 1 år sedanSvara

        Får GP varje da i brevlådan!!

        • Kommentar avatar
         Bengan, 1 år sedanSvara

         RR säger att laget just nu saknar ingredienser att vinnas SM guld, men att laget skall göra sin resa och utvecklas och vara så bra när SM slutspelet börjar att man kan vinna. Såklart att han tror stenhårt på sitt lag.

         • Kommentar avatar
          Guest, 1 år sedanSvara

          Dom åren Roger är kvar blir dyra för föreningen dels för hans höga lön och föreningens katastrof säsonger framöver

           Kommentar avatar
           Fy fan va jag är trött på dig guest, 1 år sedanSvara

           Dra åt helvete och skriv om ditt lilla hv istället på annan plats. Kan du flytta tillbaka o få jobb i nån kyrka i jköping. För här har du inget mer att hämta b-gubbe

           Kommentar avatar
           Manne , 1 år sedanSvara

           Guest håller inte på HV, utan på ett lag i division 5. Bitter varje dag.

         • Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 år sedanSvara

          Dagen före premiär är det massivt mycket att göra, ser att ni kommenterar, är jätteglad för det, men hinner inte svara. Lovar bättring i kommande mailbags etc.

          • Kommentar avatar
           mike, 1 år sedanSvara

           Svenskan är i paritet med innehållet i dina inlägg "Guest". Föga förvånande.

           • Kommentar avatar
            LG, 1 år sedanSvara

            Rönnberg tippade sitt eget lag som mästare!!! (Bara som lite info till dem som eventuellt missat det!) Jag TROR att Tim slarvat med sommarträningen. Tappar fort om man inte kör på! MEN den gubben blir publikfavorit! Går allt oftare rakt på mål på träningarna. Verkar vara ikapp flåsmässigt. Lite Tedenby över honom (å jag gillar Tedenby!).

            • Kommentar avatar
             Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

             Låt nu ledarstaben jobba i lugn och ro, klart att de tror på att de unga hungriga spelarna skall med bra träningar ta ett kliv till under hösten, och då kan hela gruppen överraska med en bra blandning på rutinerade och nya hungriga,lite tålamod är inte fel,sparka tränare till höger och vänster,är ju rena Kalle <Anka fasoner !!

             • Kommentar avatar
              Conta, 1 år sedanSvara

              Håller med om MRO och Stålberg.båda dessa viktiga spelare.
              Vad gäller Söderlund spännande spelare.svårt bedöma om Frölunda gjort ett fynd här eller inte ännu.
              Westerholm bröderna tror jag däremot inte ett dyft på.snurra nere i hörnen ger inget.Domnhar haft sina chanser.fattar inte varför Sjöström värvade dessa 2. Nej bänka dom tills dom tröttnar.

               Kommentar avatar
               Matte, 1 år sedanSvara

               Ja Conta - vi har ofta samma synpunkter. Håller också Tim som ett wild card. Tror FHC enda chans i år är att man bänkar en 5-6 stycken sk stöttespelare och trycker in juniorer, som kan utvecklas. Då tror jag supporters köper en bottenplacering och kanske ge ledningen konstgjord andning en säsong till. Jag anser att Sjöström bör avgå om det är så att RR också vill byta ser jag inte något problem med det.


             Lämna en kommentar