Hjalmarsson & Frölunda firade med renskav


► 2016 satt Simon Hjalmarsson i Moskva och följde Frölundas väg mot SM-guld.
► Nu får han själv uppleva en final med klubben i hjärtat.
► Efter att ha firat stillsamt med renskav och proteindryck sa ”Hjalle”:
► – Vi njuter i kväll, det lilla är avklarat. Men vi har ögonen på att komma längre.

Rakapuckar.com bild

Jublade glada Frölundaspelare, bland dem Simon Hjalmarsson, efter 6–2-segern mot Luleå. Foto: C MORE


JAG PRATADE MED Simon Hjalmarsson, 30, någon timme efter att Frölunda säkrat en finalplats via 6–2 på Luleå i semifinal 5.

Han ville hem till Göteborg så fort det gick.

Väntade tillsammans med de flesta av lagkompisarna på att hoppa på bussen ut till charterkärran.

– Men det är några eftersläntrare, några slashasar, skojade  Hjalmarsson.

** Ska vi namnge dem?
– Nej, det blir så sura miner då …

Rakapuckar.com bild

Glatt inne omklädningsrummet, det såg ni kanske på C Mores bilder. Men ingen champagne. Än. Det är ju mycket kvar.

– Ha ha … nä, inget sådant. Men klart vi var glada, vi unnade oss att njuta, man måste leva i nuet också. Vu njuter i kväll, det lilla är avklarat. Men vi har ögonen på att komma längre, slog Hjalmarsson fast.

En bedrift att gå till SM-final, 2x4–1 på Malmö och Luleå, något att vara stolt över.

Men Simon Hjalmarsson och Frölunda vill förstås ha mer, det är guldet som räknas.

Veckan innebär förberedelser inför finalen mot antingen Djurgården eller Färjestad. Men först en ledig tisdag.

– Det behövs. Helt koppla bort hockeyn. Skönt, sa Hjalmarsson som alltså inte gör som vi andra, sitter klistrad framför TV:n och ser Djurgården–Färjestad.

Rakapuckar.com bild

Däremot såg ”Hjalle” Frölunda ta guld för tre år sedan, trots att han då spelade i CSKA Moskva:

– Ja, jag såg så mycket jag kunde, när det inte krockade (med CSKA:s matcher); man följer ligan ännu mer när man inte själv spelar där.

Det smarta passet till Ryan Lasch som betydde 3–0, målet som gav 5–0 – det var en stark insats av Hjalmarsson, men framför allt gav ju Lasch (1+2) och Samuel Fagemo (1+0) lovande formbevis inför finalen.

– Vi har inte riktigt kommit loss i den här serien tidigare. Det är det som gör vårt lag så starkt, vi har har tre andra kedjor som är superbra. Men det här var vår bästa match, det känns skönt inför finalen, sa Hjalmarsson.

Som alltså firade med:

– Renskav och proteindryck … haha.

Nå, är man i Luleå så, vad annars? Frölunda har för övrigt nästan gått … hm .. rent i slutspelet. Åtta segrar, bara två förluster. Imponerande.

Rakapuckar.com bild

Ändå har det varit små detaljer som avgjort i flera av matcherna, och Hjalmarsson gav beröm till målvakten Johan Mattsson:

– Han har räddat de viktiga puckarna.

***

Tisdag förmiddag får ni mina fem bästa i Frölundas semifinal 5, plus några andra funderingar, säkert. Första finalmatchen på söndag, hemma om Djurgården, borta om Färjestad.

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
9 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Manne , 1 år sedanSvara

  Hjalle är klok pöjk. Förstår att pöjken spelar center.

  • Kommentar avatar
   Mats H, 1 år sedanSvara

   Vem som vinner första matchen på söndag, skiter jag i. Bara Frölunda vinner den sista. Sov gött i natt alla.

   • Kommentar avatar
    Johan Carlander, 1 år sedanSvara

    Känns kul att tänka tillbaka på upptaktsträffen i höstas då bara en tränare tippade Frölunda som segrare, Roger själv! Alldeles oavsett hur finalen slutar så gillar jag den kaxigheten och tron på sig själv och laget. Vi var många som tyckte RR skulle klä i dumstrut där & då, men nu står vi här på rad med struten på fast ändå glada och fånigt leende! :)

    • Kommentar avatar
     Mattias L, 1 år sedanSvara

     Jag börjar med att ta på dumstruten. Jag tippade Luleå som segrare med 4-3 i matcher - det var tokfel. Igen. Jag ska inte hålla på med sånt här... hatten av för dig, du kloke och gode skribent - ser ut som du sätter ditt tips fullt ut, om nu Djurgården vinner i afton.
     Lyfter också på hatten för Luleå. De bjöd tuffare motstånd än siffrorna visade, och undantaget Harjus tackling spelade man schysst och ärligt. Stora i nederlagets stund också. Ska jag kombinera en dumstrut med lyft hatt för Lasch också? Har ju undrat om det inte är nåt med hans knä, nåt har inte stämt. Kanske var jag överanalytisk, den här gången visade han sitt rätta jag igen. Inte bara för poängen, men han åkte skridskor och jobbade över hela isen. Delade t.o.m. ut en tackling... stark insats av hela hans formation, precis som du skrev. Kan vara guld värt om det fortsätter.
     Nå, med dessa huvud-saker avklarade så måste man ju lyfta fram insatsen Frölunda gjorde. Tycker Luleå inledde starkast, men inte som i match tre. Frölunda stod upp, vände spel och det blev bara bättre ju längre matchen led. Och led, det gjorde hemmalaget, man fick långa anfall emot sig, sällan en lugn stund med pucken.
     Fem bästa i Frölunda? Oj, spontant känner jag... blunda och peka. Det var en laginsats. Men... Friberg imponerade (igen), Mattsson (igen).. tycker också Ekbom gjorde flera bra saker, liksom Moverare. Lasch och Hjalmarsson, kanske Fagemo... Lundqvist ledde laget bra, vann många tekningar... Va sa, har jag nämnt åtta stycken? Och jag vet inte ens om jag är färdig...
     Nå, finalen kommer bli nåt annat, ny serie och nya tag. Men det är väl ingen tvekan om att Frölunda är favorit, oavsett motstånd. Det krävs mycket för att slå det här laget.

     • Kommentar avatar
      #18, 1 år sedanSvara

      Undrar om inte Ekbom skall in på listan idag. Var länge sedan jag såg honom så här bra. PoW bara måste in, killen var helt otrolig på att flytta spelet från egen zon till Luleås och ge laget möjlighet att byta. Lundquist förtjänar också en plats på listan ihop med Sigge och självklare Mattson.

      • Kommentar avatar
       Lars, 1 år sedanSvara

       Blir svårt med en top fem idag. men Rhett borde vara med på den. tror han bara förlorade typ en tekning eller så. Mycket viktigt det där. Sen de övriga fyra är väl alla andra och Mattson typ...

       • Kommentar avatar
        Philip Glücksman, 1 år sedanSvara

        Harju är anmäld nu också till DN. Tycker även tacklingen på Gormley borde synas.

         Kommentar avatar
         Conta , 1 år sedanSvara

         Ja tacklingen på Gormley tar i huvudet. Bedrövligt att luleå spelaren klarade sig helt undan utvisning där. Borde verkligen gå till disciplinnämnden.

       • Kommentar avatar
        Allen, 1 år sedanSvara

        Så imponerande av hela laget, som spelar sin bästa hockey när det gäller som mest. Måste också lyfta på hatten för Sjöström och Roger, stod upp för sin sak och lag och byggt ett mkt starkt lag!

        • Kommentar avatar
         Conta, 1 år sedanSvara

         Firade med Renskav och energi dryck.
         Ja passade ju bra uppe i Luleå.
         Undrar om det var Roger Rönnbergs idé..?


         Lämna en kommentar