Frågor och svar om Tre Kronors VM-misslyckande


► Jag satte mig ner och ställde en massa frågor.
► Jag reste mig upp och gav svar.
► Om Tre Kronor. I hockey-VM. Häng med!

Rakapuckar.com bild

Början till slutet. Marko Anttila har gjort 4-4 för Finland mot Tre Kronor. Foto: VIAPLAY (skärmdump)


DET BLEV LITE så här när den frågvise tjatade på den inte helt svarslöse.

* Finländarna ville mycket mer än Tre Kronor. Det såg man ju i går, de svenska spelarna verkade inte lika intresserade av att ta i, göra skitjobbet.
– Tänk, det tror jag faktiskt inte. Såg du Elias Petterssons match, inte minst hans första period, såg du Adrian Kempe som hade samma kraft i forecheck som i backcheck? Jag tror alla spelare ville massor, jag tror ingen åkte till Slovakien för att ta sig en pivo på kvällen, men det fanns nästan ingen samsyn gällande hur man skulle spela försvarsspel, allt blev individuellt, och därför såg du spelare som verkade tveksamma och passiva. Inte för att de inte ville mer – för att de inte visste riktigt hur de skulle göra.

* Överbetalda divor!
– Jaså?

* Ja, de tjänar ju miljoners miljoner, då ska de väl göra bättre ifrån sig?
– Nu tjänar de sina pengar i NHL, det är bara där fans har rätt att ifrågasätta huruvida de har för bra betalt. I VM spelade de gratis, så  det här med ”överbetalda” har lika lite med VM-prestationen att göra som Alex Schulman har med den seriösa politiska debatten.

* Så lite?!
– Japp. Alltså ingenting.

* Men hur är det möjligt för en samling yrkesmän att se så vimsiga ut, att inte få till ett försvarsspel under en hel turnering?
–  Mycket bra fråga. Du, jag, en massa svenskar undrar, till och med en erfaren man som Viaplays Rickard Wallin saknade svar. Men alla såg svenska spelare som backade ifrån, som inte hade en röd tråd att följa, som vare sig hade presspel eller styrspel, som inte klarade enkelt överlåtande av motståndare till varandra i egen zon, som egentligen bara blev sämre när det brände till.

Rakapuckar.com bild

* Sämre?
– Ja, spelare som Patric Hörnqvist, som Gabriel Landeskog, som med sitt fysiska spel, sin ilska, sin ”grit”, hade behövts så enormt mycket i det här leka hockey-landslaget, de var ju knappt närvarande i går mot Finland. 

* Var de inte?
Knappt, sa jag. Visst, jag överdriver, men här saknades ju totalt en känsla av desperation, aggressivitet, det var som att … om man inte kan leka sig till seger … hm, vad ska vi då göra?

* Tränarfråga?
– Klart det är. Utan att kunna detaljerna så var ju VM-turneringen ett gigantiskt svenskt misslyckande vad gäller att bygga en grupp med en gemensam tanke.

* Sverige är traditionellt bra på försvarsspel, det gör ju detta ännu mer märkligt.
– Eller inte.

* Va?
– Kommer du inte ihåg den här intervjun jag gjorde med Anton Axelsson

* Just det, där han sa att spelarna är som robotar, har svårt förändra saker i motgång, att man inte längre talar tillräckligt mycket om hockey som lagsport. Den borde man kanske läsa om.
– Verkligen. Det är det många som hade mått bra av. 

* Men du menar ändå att de svenska VM-spelarna brydde sig?
– Klart de gjorde. Men de kommer från NHL där de är vana vid tuff, rak och hård styrning, där stjärnorna kompletteras med rollspelare, där kraven är tuffa vad gäller att göra jobbet. Här tycktes det mest som att någon slängde in en puck och sa ”ut och lira med er.”

* Nu idiotförklarar du ju Rikard Grönborg och hans stab?
– Nej, nej, klart att det inte riktigt var så, jag sa att det ”tycktes” som det. Givetvis försökte Grönborg & Co skapa något, men man misslyckades. Kapitalt. Lite som det ryska landslaget gjort vid flera tillfällen i stora turneringar. Det är därför man ska vara lite försiktig med ord som ”fiasko” och ”det värsta man sett” och så vidare. Ibland får man inte till det, då tycker jag att man å ena sidan ska vara tydlig och skriva om det man ser, å andra besinna sig lite och inte döma ut NHL-spelare som överbetalda divor per se. Det gick ju rätt bra i VM 2017 och 2018.

* Så problemet var inte för många NHL-spelare?
– Inte primärt, nej. Även om du bytt fem NHL-killar mot fem från KHL, NLA och/eller SHL så hade du ändå behövt få ihop gruppen bättre. Och det är ju detta som är en så bra signal till alla hockeyfans.

* Vad då?
– Att matcher, turneringar, inte vinns av de bästa individerna utan den bästa gruppen, det bästa kollektivet. I längden finns det förstås en anledning till att Connor McDavid, Sidney Crosby med flera är bäst betalda, men framgångarna för deras klubbar hänger lik förbaskat på att laget växer. Det är lag som vinner, lag där förståelsen för att spela försvarsspel finns, göra det klart innan man går till anfall, där alla förstår att man är en grupp med individer som underkastar sig kollektivet, de är de som är framgångsrika. 

* Men är det inte bra med stjärnor? De kan ju göra det där extra?
– Klart som fasen det är bra. Vem vill inte ha en Kaapo Kakko som kan bryta in och hänga en kasse på egen hand? Jag säger bara att utan ett fungerande lag så räcker det sällan med enskilda individer. Det kan säkert låta konstigt för en del, själv tycker jag det är jättekul. Annars kunde man ju titta på laguppställningen och i förväg veta vem som skulle vinna. 

Rakapuckar.com bild

* Men du?
– Ja?

* William Nylander?
– Ja?

* Han var ju bra i går?
– Japp. Och helt obrydd av situationens allvar, dessutom. Lugn, cool, som om han lirade landhockey med farsan Micke på en grusplätt någonstans hemma i Stockholm.

* Borde inte han ha spelat mer i går då?
– Naturligtvis. Jag hade kört honom i dubbla byten, Nylander klarade ju att hålla i pucken, något Sverige knappt fick göra efter 3–1-målet. Men av någon anledning såg inte ledningen samma som jag, och när man gick ner på folk, då tog man dessutom bort en fantastisk kampspelare som Anton Lander. Övergick mitt förstånd. Men du vet hur det är.

* Va?
– Vi utanför laget har inte koll på allt som sker inom laget. Man ska ha respekt för att ledarstaben ser saker vi inte ser.

* Så nu försvarar du Grönborg och gängen?
– ”Gänget”, heter det på rikssvenska.

* Ja, ja, men du och jag är ju från Göteborg. Här heter det ”en gäng”, det vet du ju! Som skåningarna med sitt ”i fjor.”
– Ja, ja, lugn nu, retas bara. Svar på din fråga: nej, jag försvarar ingen, tvärtom kliar jag mig i skallen och undrar hur det var möjligt att inte kunna få till en tillräcklig organisation i en grupp av så många skickliga individer. ”Ett gigantiskt misslyckande” skrev jag i går. Så är det ju. Går aldrig att snacka bort. Vad jag menar är att man bör vara ödmjuk när man inte sitter inne med all information, därför skriker jag inte högst, tapetserar inte väggarna med FIASKO och sådant där. Vi har sett detta förut, som sagt, flera gånger med ryska stjärnor. Lite kul att det nu hände Sverige.

* Kul?! Vad då kul?
– Ja, återigen hävdar jag det, bra för många fans att se vad som krävs för att nå framgång i en lagsport.

* Ett fungerande lag?
– Kolla, du har ju greppat det här.

Rakapuckar.com bild

* Mm, okej, får väl vara bra så där. Eller … vad viftar du så med händerna för?
– Två saker till, bara?

* Okej, nummer 1?
– ”Pudding.” Anders Weiderstål. Tre Kronors legendariske materialförvaltare. Han går i pension nu. Honom hade jag önskat en roligare sista match. Vilken man. Vilken legendar. Undrar vem som får äran att skriva hans memoarer. HockeyNews.se har en text om honom här.

* Och nummer 2?
Henrik Lundqvist. Det ska bli spännande att se vart hans karriär tar vägen nu. Hans VM var ju inte direkt lysande, i New York Rangers var han stundtals utkonkurrerad av Bulgarienfödde ryssen Aleksandr Georgijev förra säsongen. Henrik är 37 år gammal, nu kritiseras han hårt i media, sägs vara slut … jag ser verkligen fram emot nästa NHL-säsong. Studsar han tillbaka? Skulle inte förvåna mig alls. Glöm inte att hans höst var bra, innan New York Rangers började rasa och motivationen blev därefter. Jag tror även Henrik led av det svenska VM-laget brist på struktur.

* Ja, ja, nu orkar jag inte höra på dig mer. Nu lägger vi ner, va?
– Japp. Hej, hej … Glöm inte att Stanley Cup-finalen börjar på måndag, Boston Bruins mot St Louis Blues.

* Glömma? Hur skulle jag? Varje människa följer väl den?
– Ja, jag ville bara kolla … 

Tom blick hos Mattias Ekholm efter Tre Kronors förlust mot Finland. Foto: VIAPLAY (skärmdump)


***

Ska ni sätta en slant när VM-semifinalerna spelas i morgon lördag, gör det gärna hos min partner Coolbet då.

Direktlänk till hockeyoddsen här.

Fint välkomsterbjudande för nya kunder här.

***

Ni ska ha fått ett nyhetsbrev. Hoppas verkligen det fungerade bättre den här gången. Kolla i skräpposten om ni inte hittar.

***

Tack för att ni gillar vad sajten bjuder på – och att ni betalar för er.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

***

Glöm inte följa rakapuckar.com på Instagram och Facebook.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
28 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Jonas e, 7 månader sedanSvara

  Det bästa jag läst på länge
  Överbetalda divor!
  – Jaså?
  * Ja, de tjänar ju miljoners miljoner, då ska de väl göra bättre ifrån sig?
  – Nu tjänar de sina pengar i NHL, det är bara där fans har rätt att ifrågasätta huruvida de har för bra betalt. I VM spelade de gratis, så det här med ”överbetalda” har lika lite med VM-prestationen att göra som Alex Schulman har med den seriösa politiska debatten.
  * Så lite?!
  – Japp. Alltså ingenting

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 7 månader sedanSvara

   Haha... Fantastisk text, bara den är ju värd att betala ”prenumeration” för!

   • Kommentar avatar
    Douglas, 7 månader sedanSvara

    Henrik: Vet att detta är off topic men ställer frågan: Nu när laget börjar formas som förövrigt Ser väldigt bra ut. Kan du få någon kommentar från Sjöström angående läget med Printz? eller om det är aktuellt med något ytterliggare till truppen innan säsongsstart, eller har du fått några indikationer? Vore intressant att veta hur Sjöström tänker nu efter att inte minst Stollery och Moverare är i hamn!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

     Printz är aktuell. Eller så blir det en annan back. Men en ska in.

     Kommentar avatar
     Douglas, 7 månader sedanSvara

     Tack! Som jag trodde! Men sen är det väl klart, inför säsongsstart eller?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

     Ja, det skulle jag tro. Om inget oförutsett inträffar, KHL-klubb ger Lasch an offer he can't refuse eller liknande.

     Kommentar avatar
     Hansb, 7 månader sedanSvara

     Konstigt att vi inget hört om skvaller om Lasch. Kan tro han är eftertraktad och kanske på väg......

     Kommentar avatar
     Douglas, 7 månader sedanSvara

     Har inte KHL klausulen gått ut?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

     Ingen aning när hans ev klausul går ut, han kan ju ha en sen, eller att han få gå när som. Ärligt: ingen aning.

   • Kommentar avatar
    Douglas, 7 månader sedanSvara

    Frölundas lag alltså :)
    Delar förövrigt mycket av dina tankar angående Tre Kronors insats!

    • Kommentar avatar
     Jack, 7 månader sedanSvara

     Mycket bra skrivet....igen!

     • Kommentar avatar
      HenrikB, 7 månader sedanSvara

      Tack för detta. Kul koncept, att prata med sig själv. Det gör man ju själv ibland efter matcher, just för att det på något lätt skall vara enklare att processa vad som hänt.
      Nyhetsbrevet fungerade fint för mig denna gången. Mycket trevligt besked.
      PS. "Lönen" kommer strax till dig.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

       Skönt. Och tack!

     • Kommentar avatar
      Markus, 7 månader sedanSvara

      Varför har Alex Schulman mindre än någon annan att göra med den politiska debatten? Fel politisk åsikt, dvs vänster? Om han hade varit mer högerorienterad hade han varit välkommen?

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

       Vänster? Tror inte han har en politisk färg, han är en färgpalett av galenskap, ett fördummande av debatten som ger Expressen många klick.

     • Kommentar avatar
      Peter, 7 månader sedanSvara

      Förstod redan innan första matchen mot Tjeckien att det skulle bli svårt.
      I en intervju med Ekholm säger han att det skulle bli kul och att det löste sig bra eftersom familjen kunde komma med ner till Slovakien.
      Jag tror att spelarna lockades mer av att få ett par sköna dagar i Slovakien man var helt enkelt på semester. Detta tycker jag satte sin prägel redan i den första matchen då Tjeckien körde över Sverige.

      • Kommentar avatar
       EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

       "En idiot kan ställa fler frågor än vad 10 lärde kan svara på." ;)
       Fantastisk läsning, HL!
       Läser Wennerholms krönika idag där han bl.a. talar om tomhet.
       Tydligen kan den uppstå av två helt skilda slag, antingen där "The Winner takes it all" eller som man igår kväll blev utslagna och där en sportkrönikör får lov att visa på vilket lag han håller på, så länge det handlar om ett "nationslag".

        Kommentar avatar
        EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

        *...om sitt eget "nationslag".

      • Kommentar avatar
       Rallyclay, 7 månader sedanSvara

       Underbar text, tror vi alla ibland debatterar med oss själva.
       Har aldrig ”gått igång” på Grönborg. Lägger årets VM i samma mapp som innehåller World Cup och OS. Synd om Henke, inte helt enkelt att vara målis i ett virrigt försvar. / Claes

       • Kommentar avatar
        Mats, 7 månader sedanSvara

        Bland det bästa du skapat! Kanonläsning! Du får hundra spänn den här månaden :)

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

         Massor med tack!

       • Kommentar avatar
        Mats H, 7 månader sedanSvara

        Stjärnor i all ära. De är ingenting utan grovjobbarna vid sin sida. Grönborg satsade bara på lyx. Inget på den grå verklighet som styr upp allt.

        • Kommentar avatar
         Jock, 7 månader sedanSvara

         Hahaha, vet inte om denna texten är genialisk eller ett tecken på att du närmar dig den där vita kramgoa tröjan med stormsteg ;) jag väljer att tro på det första :) många skratt under tiden jag läste. Och som vanligt (nästan) så håller jag med i det mesta. Denna turneringen förlorades på bristen av ledarskap. Sverige kanske skulle kallat ner Rönnberg till båset istället för SVT-hyllan :D
         Tack för en rolig text...

          Kommentar avatar
          EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

          Ja Du Jock, hänger nog inte riktigt med här? Tycker precis som Du ang. Lemans text, men den här "vita kramgoa tröjan"(bortastället?) är väl lika mullig som den röda eller hur? ;)

          Kommentar avatar
          EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

          *den Där...

          Kommentar avatar
          EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

          *Leksands IF?

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

          Tror Jock syftar på tvångströja. Haha. ;)

          Kommentar avatar
          EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

          Apropå Idiot! Haha... För Frölunda tröjan lär väl Du inte närma Dig HL, inte iaf i första taget. ;)

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

          Ingen av tröjorna, hoppas jag. ;)

          Kommentar avatar
          EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

          Möjligen på ålderns höst Du kommer att se annorlunda på den "röda". Men vad som helst, självklart låt oss hoppas att för alltid vara förskonade från den "vita", även om jag själv emellanåt kanske skulle kunna tyckas behöva något liknande. ;)

        • Kommentar avatar
         Mikael, 7 månader sedanSvara

         Två VM-guld i all ära men nog har vi väl bättre coacher än Grönborg (& co) i Sverige?
         Det är ju inte första turneringen som han misslyckats att få ihop ett lag, World Cup, OS & till viss del även JVM var inte speciellt lyckade.
         Är också frågande till varför Garpenlöv fick jobbat med noll erfarenhet som huvudtränare, är det såpass oattraktivt att ingen annan ville ta jobbet? Han skall dock få en ärlig chans som alla andra innan han kritiseras.

         • Kommentar avatar
          Sami, 7 månader sedanSvara

          Du vill vara försiktig med ord som fiasko.
          Man undrar om du riktigt har förstått att vem som spelade mot vem igår kväll? Det var OS klass på Sveriges lag. De som fattades var Bäckström, Hedman, E Karlsson, Silfverberg, Rakell, Nyqvist och kanske ett par till. Resten skulle spela i OS eller World Cup. Finland har inga spelare som Aho, Barkov, Rantanen, Laine, Teräväinen, Heiskanen, Rinne eller Rask i laget. Finland har istället spelare från Örebro, Vasa, Lahtis och Tammerfors. Kolla nästa OS och World Cup och jämför att hur många som var med i årets VM och Sverige kommer garanterat ha fler spelare som var med jämfört med Finland. Sverige hade 21 NHL proffs och två raka VM-guld att stå på och ledarna och spelarna visste exakt att vad som krävs för att vinna guld och man mötte ett lag med en AHL/ECHL målvakt och 18 VM debutanter med Kristian Kuusela 36 bast i spetsen och man förlorade skotten med 37-18 och matchen 5-4 på förlängning efter att ha haft en 1-3 ledning. Att inte kalla det för ett totalt misslyckande och ett stort fiasko, så undrar man att vad som krävs egentligen för att du ska ta till dem orden?...

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

           Du verkar väldigt besviken på resultatet.

           Kommentar avatar
           Sami, 7 månader sedanSvara

           Är definitivt inte besviken på resultatet. Är hur glad som helst! Men jag är förvånad att hur mycket man nedvärderar den individuella skickligheten hos de svenska spelarna. Folk får det att låta att det spelar ingen roll om man är NHL proffs eller spelar i den finska ligan. Det var ingen "expert" i medierna som trodde att Finland skulle vinna. Det var "80-20 till Sverige", "9 gånger av 10 vinner Sverige" och liknande kommentarer innan matchen. Finland hade precis förlorat 4-2 mot Tyskland och vunnit med "bara" 5-0 mot Frankrike med 6 PP försök och noll mål. Finland hade sämst skottprocent av alla som gick till kvartsfinal. Gårdagens resultat borde inte ha varit möjligt när man kollar till den individuella skickligheten. Men Finland visade att om man spelar som ett sammansvetsat lag, så spelar individuell skicklighet och erfarenhet från tidigare VM exakt noll. Nu återstår det att se om de kan upprepa bedriften imorgon mot Ryssland! :P

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

           Gårdagens resultat var i högsta grad möjligt. Det skrev jag redan på dagen. Matchen kändes högst ovisst på förhand. Du överskattar skillnanden mellan att spela i NHL och andra ligor. Över tid naturligtvis bättre spelare i NHL, men i kort turnering spelar sådant ingen roll om du inte kommer samman som lag. Skönt, tycker jag som uppskattar LAGsporten hockey.

           Kommentar avatar
           Sami, 7 månader sedanSvara

           Efter att ha läst artiklar på Expressen, GP och Aftonbladet, så är du nog den enda som inte tycker att gårdagens resultat var något skandal, fiasko eller kapitalt misslyckandet och faktiskt var ett resultat som var möjligt och för det måste man ge dig cred och respekt för! :D I Finland, även om alla krönikörer och journalister är partiska och färgade med finska flaggans färger i ögonen när det gäller resultatet, så tycker alla att detta var ett av dem största skrällen som Finland har ställt till med i hockey och att det är ett fiasko av Sverige med 21 NHL spelare i laget att bli utslaget av detta Finland med noll stjärnor. :D Tack för goda artiklar och texter! Keep up the good work!

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

           Stort tack, Sami!

         • Kommentar avatar
          Robert Ström, 7 månader sedanSvara

          Väldigt mkt dubbelmoral här i frågor o svar...

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

           Okej?

         • Kommentar avatar
          Bengan, 7 månader sedanSvara

          Helt grymt bra text, spiken på huvudet, du har helt rätt i allt, ett lag slår ett gäng individer. På sätt och vis kul att se laget som Finland har lyckas, hur de kuggar i varandra, jobbar ihop.

          • Kommentar avatar
           Christer, 7 månader sedanSvara

           Otroligt roligt skrivet! Tack för den gångna säsongen! (Du har väl inte gått och blivit schizofren? He He)

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

            Haha ...

          • Kommentar avatar
           Christer, 7 månader sedanSvara

           Otroligt roligt skrivet! Tack för den gångna säsongen! (Du har väl inte gått och blivit schizofren? He He)

           • Kommentar avatar
            Per, 7 månader sedanSvara

            Sanny har facit. Som vanligt.

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

             Sanny är bra. Mycket. Det skriver jag inte bara för att vi tycker väldigt lika. :)

             Kommentar avatar
             Per, 7 månader sedanSvara

             Dock använder han färre ord.

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

             Japp. Ändä läste du även dessa

             Kommentar avatar
             Per, 7 månader sedanSvara

             Nej, jag skummade igenom. Som jag brukar när skribenten broderar. Sanny är ett föredöme även där. Kort, koncist och relevant. Varje gång.

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

             Kul att vi båda gillar Sanny. Kul att min sajt finns så du har något att uttrycka dig nedlåtande om. Vet ju att du mår bra av det. ;)

             Kommentar avatar
             Per, 7 månader sedanSvara

             När du ger feedback på andras texter och tankar är du nedlåtande mot dem? Varför inte ta till dig av konstruktiv kritik och utveckla ditt skrivande istället för offerkoftan?

           • Kommentar avatar
            Ingemar B, 7 månader sedanSvara

            Tack för en otroligt underhållande och tankeväckande "intervju"
            med dej...
            Till å med frugan uppskattade den. Ska sägas att hon är mycket hockeyintresserad, men efter 2 perioder igår gick hon och la sig, hon sa att "vi förlorar och det är inget att se". Dessutom, 80% av de frågor du ställde har hon ställt till mig. Du har bättre svar, därför skickade jag över datorn till henne.
            Tack. Nu är VM över... skönt...

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

             Kul att både frugan och du gillade. :)

           • Kommentar avatar
            Manne, 7 månader sedanSvara

            När tar du över som förbundskapten Leman?

            • Kommentar avatar
             Mats H, 7 månader sedanSvara

             Det fins historia att Finnar sluter sig samman och kämpar utöver det vanliga. Detta kan vara en sådan stund. I semi-finalen får vi se om detta gäller även i år. Frihets kriget är inte långt borta. Kallat Finska vinter kriget här i Sverige. Håller alla tummar för er Finländare mot ryssen.

              Kommentar avatar
              Manne, 7 månader sedanSvara

              Ryssland vinner, ganska enkelt.

              Kommentar avatar
              Guppy, 7 månader sedanSvara

              Enkelt ja

            • Kommentar avatar
             Bengt Andersson, 7 månader sedanSvara

             Tycker Rönnberg skall ha ett omnämnande i denna spalt, uttryckte sig i lagom långa kommentarer på ett kunnigt sätt som ger respekt i hockey-Sverige och som de flesta i TV soffan förstod hoppas man, det är ju inte var dag som hela Svenska folket får chans att beskåda hela Hockeymatcher (Tack SVT !) det som många av oss är vana vid hela vinterhalvåret tack vare andra kanaler.
             Tror även Rönnberg lärde sig mycket under tiden som kommentator och bisittare då han i lugn och ro fick följa massor av olika matcher och utföranden på hög nivå på isen utan att för en gång skull vara delaktig och hur olika taktik på olika lag fungerade inte minst i deras bås. som är bra att ha med sig i framtiden.

             • Kommentar avatar
              Conta , 7 månader sedanSvara

              Jag hoppas Finsk sisu fäller ryssjävlarna.
              Go Finland Go.

              • Kommentar avatar
               Conta, 7 månader sedanSvara

               Medhåll om Rönnberg, bra kommentarer hela tiden. Sam Hallam inte lika intressant att lyssna på.

               • Kommentar avatar
                Mats H., 7 månader sedanSvara

                Grattis till finalplatsen Finland. Kämpa ända in i sargen.

                • Kommentar avatar
                 Max, 7 månader sedanSvara

                 Vilken lagkänsla finnarna har. Precis det jag tycktes saknades i Sverige i år. Dem kämpar för varandra och vet vem som ska ligga på och vem som ska vara understöd. Hoppas på guld till dem!


                 Lämna en kommentar