Skön hockeysöndag, men gå inte på klyschan ni får höra


► Fagemo – debutmål i går, kul se Samuel mot Joel Mustonen i dag. Men gå inte på klyschan ni får höra i SVT.
► Fantenberg – risk för att Oscar drabbats av ännu en hjärnskakning.
► Ni kan (nog) se Anton Blidh mot Gustav Lindström på TV i kväll, ni kan också se spännande framtidssnamn live i Frölundaborg.
► Skön söndag för den som är hockeysugen.

Rakapuckar.com bild

Fagemo, Fantenberg. Lindström, Blidh – alla medverkar de i texten nedan. Foto: SVT, NHL.COM (skärmdumpar)


SITTER OCH TÄNKER på Otis Redding den här förmiddagen. Min hjärna fungerar ju så där.

Samuel Fa-gemo.

Oscar Fa-ntenberg.

Otis Redding? Ja, ”Fa-Fa-Fa-Fa (Sad Song)” var ju en brottarhit en gång i tiden.

## Fagemo – fantastiskt kul, givetvis, för honom att näta redan i debuten med hemmalandslaget i går. Dock, det bör sättas i ett sammanhang – för det var ett svagt ryskt lag som stod för motståndet, fullt av spelare från det ryska juniorlandslaget.

Detta skriver jag inte alls för att ”dissa” Fagemo, att slå till i Globen med landslagströja på var säkert skönt och värdefullt, men bedriften var inte på något vis större än saker han tidigare gjort.

Lite perspektiv. Bara så.

I dag (15.45) blir det tuffare när Finland står för motsatsen, då kan det bli kul att se hur Fagemo ser ut i spelet. Hans center i går, Gustav Rydahl, vilas och djurgårdaren Sebastian Strandberg tar hans plats.

Eftersom Fagemo i dag ställs mot lagkompisen Joel Mustonen kan det kanske vara lite roligt att kika på den här fajten (15.45).

Rakapuckar.com bild

En sak, bara – gå inte på klyschan ni kommer få höra i SVT, att det är spännande att se Fagemo och den och den spelaren på ”internationell nivå.”

Finland har två spelare från KHL. Övriga från SHL, Liiga och NLA.

Om vi tar Samuel Fagemo som exempel så är det här alltså inte mycket värre än en toppmatch/slutspelsmatch i SHL eller CHL.

Vårt att bära med sig, tycker jag. 

## Fantenberg – fan, ärligt talat. Han var huvudpersonen i den här situationen härom dagen, spelade inte i natt när Vancouver föll mot Calgary, och även om inte klubben sagt mer än ”upper body injury” så är det lätt att tänka hjärnskakning när man ser klippet.


Låt oss hålla tummarna för att det ”bara” är nacken som tagit emot smällen. Dels hade Fantenberg en hjärnskakning så sent som i höstas, dels har han haft problem tidigare i karriären med smällar mot huvudet, ni minns det kanske sedan Frölundatiden.

*** 

Ni som har Viasat/VIaplay kan se NHL-hockey på bästa svensktid, 18.30 är det nedsläpp i Detroit där Boston är på besök.

NHL:s sämsta mot NHL:s bästa lag.

Gustav Lindström har nyss debuterat för Detroit, gjorde +20 minuter härom natten, roligt att se honom i aktion. Christoffer Ehn gör jobbet i en fjärdekedja.

Rakapuckar.com bild

Det gör Anton Blidh också – för Boston. Om inte Joakim Nordström är redo för comeback blir det nog Blidhväder även i kväll.

Jag såg Boston 4–2-besegra Arizona i går, fan vet om Härryda HC-produkten hade pucken på klubban i mer än en sekund – sammanlagt. Mycket utvisningsdödande, mycket jagande, mycket forecheckande, ytterst lite spelande av hockey.

Fin ceremoni, förresten, i går när Zdeno Chara hyllades för sina 1500 matcher. Hoppas Niklas Jihde & Co visar lite av den, kolla i så fall Charas söta pojkar som har svårt att stå still.

Nästa vecka kommer i alla fall vara tvillingarna Henrik och Daniel Sedins i Vancouver. Det är det fokus på.


Victor Olofsson närmar sig comeback för Buffalo

TILLAGT: här hittade jag en minut av Charahyllningen.

***

Hockeyquiz måndag kväll på O'Learys Avenyn. Visst kommer ni väl? Tänkte vi skulle ha kul.

***

I Frölundaborg kan ni se Sveriges U16-landslag mot Ryssland (15.00). Tufft, ryssarna har nog fyrnationsturneringens bästa manskap.

Jag såg Sverige gå ifrån till 7–3 på Finland i går, tyckte om vad jag såg av Frölundas Otto Stahre, en spännande spelare.

Backarna Calle Odelius (Djurgården), Elias Salomonsson (Skellefteå) samt anfallarna Alexander Suzdalev (HV71), Noah Östlund (Djurgården), William Lagerqvist (Linköping) och Jegor Polin (HV71) var andra jag nickade gillande åt.

Rakapuckar.com bild

Kul hockey. Fart, fantasi, fräckhet. Väl värt ett besök i "Borgen."

Vinnande lag vinner turneringen.

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS   

Rakapuckar.com bild

***

Otis Redding, för den som inte hört klassikern eller vill höra igen.

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
14 kommentarer
 • Kommentar avatar
  VF, 5 månader sedanSvara

  Fantenberg har ju (tyvärr) varit en mästare på att försätta sig själv i dåliga situationer. Inget undantag den här gången. Hoppas han klarar sig undan hjärnskakning,

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Mja, det vet jag inte, har han ber verkligen det?

   Kommentar avatar
   Epoe, 4 månader sedanSvara

   Ja. Oerhört dum spelare ibland

   Kommentar avatar
   Sothöna strikes back , 4 månader sedanSvara

   Är mja lika vedertaget som seriefinal eller är det något som enkom ingår i Lemanska?

 • Kommentar avatar
  Vakna, 5 månader sedanSvara

  Lyssnade du på intervjun med Zaar igår när han sa att det är STOR skillnad i tempot mot SHL?
  Missar du även att det är ligornas och nationernas bästa spelare som möts? Dussinspelare som t.ex. Printz, Bergman och Stålberg skulle aldrig spela en sådan turnering. Således är det inte konstigt att spelare som tex. Zaar upplever att det är STOR skillnad i tempo.. bär med dig det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Okej, fler toppspelare, men det är inte så att skillnaden är så enorm som man vill få den till. Det är grymt högt tempo i många SHL-matcher, när det vankas semifinal/final i SHL är det de bästa mot de bästa, som Frölunda–Djurgården i fjol, eller Frölunda-Färjestad i CHL i år. Tror du verkligen en sådan här match i dag, eller den i går, är väsensskild från de fajterna? Inte alls, hävdar jag. Men jag kunde uttryckt mig ÄNNU klarare, och gjort texten ännu längre ... haha.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Förtydligade meningen nu. Lyssnar alltid på argument när folk uttrycker sig väl. :)

   Kommentar avatar
   Epoe, 4 månader sedanSvara

   Leman har rätt. Hockeyproffs har fel

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 5 månader sedanSvara

  Gillar det jag läser i GP.... kontakt med Genoway, Folin, Lauridsen.... det bästa är dock: lär INTE förlängas med Gormley, Stollery.... kasta Grönlund på den högen med så är jag nöjd

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Förstår att du blir glad, men utan att ta bort något av din glädje: det där är självklarheter. Utan att ha läst texten, det hade varit otänkbart att Sjöström INTE haft kontakt med de nu nämner. Sedan återstår att se vad dessa vill, vilka andra bud som kan locka mer, och så vidare. Men säg så här: Sjöström har kontakt med varje tänkbar Frölundaspelare. :) Folin, det kommer du kanske i håg, skrev jag i höstas att han känns som någon som skulle kunna tänka sig en hemkomst.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 5 månader sedanSvara

   Jojo, givetvis! Men det är alltid kul att se det på pränt... Jag är av den generationen som sprang och köpte GT varenda dag i hopp om att läsa om ev värvningar. Text-tv var hightech på den tiden....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Jag kan skriva massor med kul om du vill: LUCAS RAYMOND KAN GÖRA 30 MÅL NÄSTA SÄSONG! Om det blir så återstår dock att se. :)

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 5 månader sedanSvara

   Jo men det är ju upp till läsaren att tänka lite med. Bättre mkt skriverier än inget alls

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Okej, jag kanske borde resonera så för att få fler klick. Ska tänka på det.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 5 månader sedanSvara

   Trist utveckling eg om man tänker på det, men nog tyvärr så det är

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 5 månader sedanSvara

  HL, i förra tråden skrev ”Gustav” att frölunda bekräftar att dom har tagit kontakt med Lauridsen, genoway och folin. Är det att dom kollar läget eller är det något mer tror du? I Lauridsens och folins fall är ddt väl till nästa säsong men i genos fall, är det möjligt att frölunda kan få loss honom redan nu?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Oj, ser att Smögen skrev likt det jag skrev.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Jag är verkligen ledsen om jag upplevs vilja döda er glädje, säger inte alls att dessa spelare inte kan dyka upp i en Frölundatröja – men det är en fullständig SJÄLVKLARHET att kontakt tas från Frölundas sida. Hade jag varit Sjöström hade jag ringt Genoway en gång i veckan för att se hur kanadensaren mår. :) Och Lauridsen, här vet vi ju att dansken och Sjöström har tät kontakt, bland gick Lauridsen i god för Stollery. Så ... jag förstår om en sådan här text är jätteklickad bland fans, all respekt för det, men det är inte alls märkvärdigt. Vad gäller Genoway, hans Torpedo är just nu på slutspelsplats, kan inte riktigt se varför han skulle släppas. Då måste han vantrivas, men det tror jag inte. Femma i interna poängligan. Säkert många KHL-anbud att välja på i vår. Vad han vill har jag ingen aning om.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   * bland annat gick ...

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Så med andra ord är det inget mer än det du redan har skrivit här tidigare? Tyckte någon skrev att genos lag inte låg på slutspelsplats. Ne, då lämnar han inte. Men om dom hamnar utanför slutspel, är det möjligt att värva honom då? Förutsatt att han vill, hans lag släpper honom och regler med skatter.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Genoways Torpedo Nizjnij Novgorod ligger sjua i västra konferensen, sex pinnar ner till nian Sotji. Kan förstås missa, men det får vi ta då. Ser inte ut så nu. Har inte läst texten, skriver bara i generella termer om det du tog upp, att det är fullständigt otänkbart att den här typen av spelare INTE kontaktas.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   För att förtydliga: Sjöström har säkert pratat med Geno sedsn i höstas, är det så att dennes grundplan är ETT år i KHL, sedan något annat, så är detta givetvis något som finns med i en "så här kan det bli"-plan för Frölunda 20/21. Säkert har Sjöström kontakt med tänkbara lirare även för 21/22.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Ok. Jag har heller inte läst texten utan gick på det ”Gustav” skrev i förra tråden. Jag litar på Sjöström och gänget och jag läser bara här.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Det är säkert en alldeles utmärkt text, GP gör mkt bra, ville bara klargöra hur det fungerar. Kontakten finns hela tiden med potentiellt intressanta spelare. :) Se nu till att komma på quiz i morgon!

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Jag ska verkligen försöka. Nu har frugan åkt på influensa så jag får se om jag kommer loss.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Aj då! Förstår att det inte funkar då. Håll dig hemma. Ses i mars. Ny chans då.

   Kommentar avatar
   ??, 5 månader sedanSvara

   Det är nog mer en regel än undantag att ta kontakt med tidigare spelare som gjort bra i klubben när spelaren har utgående kontrakt. Inget konstigt med det. Om det sen går i lås är en annan sak.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Inget konstigt alls. En självklarhet. Det fungerar så.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

   Daniel B: Är det så att Du kanske kan dyka upp vid nästa gångs följande därpå quiz-sammankomst i mars. Så säg gärna till i god tid. Skulle väldigt gärna också vilja få träffa Conta där också, hur än kass jag är i quiz. :) Anna Agdestein, Stefan Hansson, Philip Lindberg(?) och Ovster(?) har jag redan sen tidigare gjort god personlig bekantskap med. :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Edward, jag hade gärna velat träffa dig med. Hört bara bra saker om dig..:) Jag vill gärna komma på quiz men jag har barn som tränar och dom ska köras. Och nu är frugan sjuk också så det blir svårt.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

   Daniel B: Förstår mer än väl Din situation. Men vad som helst, så gillar jag faktiskt mycket Din sköna och äkta spontanitet här på sajten. :)

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

  HL, Du gör i vilket fall som helst min söndag idag jättelyrisk när Du nämner om "Sad Song". Den sången får mig att även blixtsnabbt koppla till en annan ytterligare liknande herre, ingen mindre än också Wilson Pickett och då med sin låt "Land of 1000 dances". Na-na-na-na-na... :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Härligt med ditt musikminne, Edward.

 • Kommentar avatar
  Mogge, 5 månader sedanSvara

  Lättaste vore ju att skicka Jack Bauer på Sjöström. Då skulle vi nog få fram om det är backvärvningar på G. Haha!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Det är Kiefer Sutherland, va? Han i 24?

   Kommentar avatar
   Epoe, 4 månader sedanSvara

   Det e hästmördaren

 • Kommentar avatar
  Sothöna strikes back, 5 månader sedanSvara

  Språkpolisen har problem med svenskan? Så klart är det på internationell nivå när lag från olika länder möts. Sedan går det att gradera den internationella nivån. Var väl ingen som trodde att högklassig hockey skulle serveras i den här turren. Icke desto mindre är den på internationell nivå.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Nej. "Internationell NIVÅ" implicerar att det här är så mycket, mycket bättre än annat. Att matcherna är "internationella" begriper en femåring.

   Kommentar avatar
   Per, 5 månader sedanSvara

   Det tänder till i sandlådan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Här glöder det inte ens. Hur lugnt och stilla som helst. :)

   Kommentar avatar
   Epoe, 4 månader sedanSvara

   Lol leman. Lol!

   Kommentar avatar
   Sothöna strikes back , 4 månader sedanSvara

   Det är din tolkning, som är allt annat än korrekt. Varken du eller en annan förvirrad sort, Marie Lehmann, sätter standarden för vad internationell nivå innebär. Tvärtom. Era antaganden bygger enkom på fördomar, vilka är mycket tröttsamma.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

   Min tolkning är min tolkning. När jag skriver så skriver jag om hur JAG uppfattar saker och ting. Du har all rätt att uppfatta saker annorlunda. Och jag kan tycka du har fel. Så fungerar världen, vare sig du vill det eller inte.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 5 månader sedanSvara

  I GP:s text står ingenting annat än att man ”pratar med” och ”håller kontakt” med fd Frölundaspelare. Inget är klart.
  Genoway vill t ex hjälpa sitt nuvarande lag till slutspel och Lauridsen har någon gång sagt att han vill komma åter till Frölunda.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 5 månader sedanSvara

   Vem har någonsin sagt att något är klart då?!?

   Kommentar avatar
   ??, 5 månader sedanSvara

   Med 7 spelare på utgående kontrakt 2 st lån från NHL, skulle jag vara förvånad om inte laget för nästa år med frågetecken för ett par st är klart. Om/vem/vilka som ev. blir kvar från årets trupp har vi ingen aning om. Det har ju läckt ut i pressen om övergångar som ska vara klara i olika lag redan i januari, varav en redan gjort den övergången. Lennström var väl klar väldigt tidigt, så varför tro att det ska vara annorlunda i år. FHC är i alla fall duktiga på att inte läcka övergångar i tidiga skeden.

   Kommentar avatar
   ??, 5 månader sedanSvara

   Fokus ska iaf. vara att slutföra denna säsong på ett bra sätt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Med stor sannolikhet är Sjöström långt framme med nästa säsongs lag. Det är det jag menar, dessa "kontakter" med spelare har förekommit under en längre tid. Redan nu säkert en del kontakter för 21/22.

 • Kommentar avatar
  R@Y, 5 månader sedanSvara

  Fagermo har laddat bössan i em!

  • Kommentar avatar
   Lars, 5 månader sedanSvara

   Underbart att se Fagemo på den här Internationella nivån! Detta är den absoluta toppen av ishockey!

   • Kommentar avatar
    ??, 5 månader sedanSvara

    FHC levererar. Fagemo och Mustonen..

    • Kommentar avatar
     Kalle, 5 månader sedanSvara

     Hoppas rr kollar på matchen å ser att när inte lasch levererar så kan faktiskt fagemo få spela fler minuter i pp!

     • Kommentar avatar
      Conta , 5 månader sedanSvara

      Självklart levererar Fagemo. Stora problemet är att Rönnberg har övertro på 1a powerplay formationen och låter Lasch spela så länge så han får släpas ut i båset.

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

       Conta, har Du lagt märke till att Fagemo spelar med tröjnummer #11 i landslaget, likaväl Juniorkronorna som i Frölundas A-lag. Jag kallar honom för mig själv för "Elviro", eftersom Elvira finns av spanskt ursprung. ;)

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

       * Samuel-den virtuose hockeyspelaren!

       Kommentar avatar
       Conta , 4 månader sedanSvara

       Jodå elva är noterat. Elviro var bra namn. Men namnet Elvira, ja då tänker jag på 91an Karlsson.

       Kommentar avatar
       Manne, 4 månader sedanSvara

       Om vi byter ut Laschs skridskor, för han har ganska små fötter till ett par långfärdsskridskor istället så lär det gå undan. Då blir han inte lika trött och kan spela mer.

     • Kommentar avatar
      Pär Stockholm , 5 månader sedanSvara

      Hur ser du (Leman) på andra spelare som kan tillkomma inför nästa säsong? Funderar på Jonathan Johnson som går bra i Modo!

       Kommentar avatar
       Gustav, 5 månader sedanSvara

       Bra spelare, men centersidan är det sista vi behöver förstärka till nästa säsong.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

       Lite som Gustav är inne på, centersidan är så tjock att jag har svårt att se Frölunda värva en center. Jag har också väldigt svårt att se Jonathan vilja byta till Frölunda just av den anledningen.


     Lämna en kommentar