Kan Frölunda hålla i, kan Ponthus hålla sig kvar?


► Roger Rönnberg pratade om en skärpa som finns nu när CHL är överstökat, när SHL är enda målet.
► Ponthus Westerholm sa:
► – Kanske säsongens bästa match. Kommer i rätt tid också.
► Det ser bra ut. Just nu. Kan Frölunda hålla i detta? Kan Rönnberg hålla alla på gott humör? Intressant att följa.
► Mina fem bästa frölundaiter här.

Rakapuckar.com bild

Ponthus Westerholm (längst till höger) & Co klappar om varandra efter Frölundas 5–0-mål mot Skellefteå i går. Foto: C MORE 


I STORSEGERN MOT Skellefteå – ni läser om den här, om ni missat – ställde Ponthus Westerholm ännu en gång en skarp fråga till Roger Rönnberg.

Genom sitt spel, mål och assist och grymt bra skymning vid ytterligare ett mål, sa nummer 27: ”Hörrö, ska du verkligen flytta på mig från första power play-uppställningen när Rhett Rakhshani är spelklar?”

Mm, ska han det, Frölundatränaren? Nej, är mitt svar. I alla fall inte initialt. Momentum, ni vet. If it ain’t broken, don’t fix it, som det engelska uttrycket lyder.

– Klart jag vill spela vidare, jag har gett mig en rejäl chans att få vara kvar i alla fall. Men jag gör vad som är bäst för laget, det är tränaren som bestämmer, sa Westerholm.

Han mår förstås rätt gott för tillfället. Spelar PP. Får vara med där det händer. Gör mål. Två matcher i rad. Inte alltid varit så under tiden i Frölunda.

– Det är ju lite det (PP) jag är bra på, jag är en offensiv spelare i grunden. Nu har jag visat att jag kan, att jag kan leverera när jag väl får chansen. Men det är tränaren som tar ut laget, bara att rätta in sig i ledet.

Frölunda körde över Skellefteå med anfallarna Rhett Rakhshani och Sebastian Stålberg samt backarna Gustav Lindström och Mattias Nörstebö vid sidan om.

Det blir intressant att se hur Rönnberg och tränarteamet hanterar  situationen när alla är friska. Om den nu uppstår. När en blir frisk brukar ju en annan gå sönder.

Men noterbart nu, inte minst i den sprakande offensiven som gett 16–5 på tre matcher:

Alla är bra för tillfället. Alla tar för sig. Inte minst de som inte alltid står i mediefokus.

Rakapuckar.com bild

Som Joel Mustonen. Finfint 7–1-mål. Ånyo bra i Joel Lundqvists kedja.

Som Mats Rosseli Olsen. Enormt jobb. Den här gången belönad med två assist.

Som Oliwer Fjellström. Rev upp stora sår i Skellefteå med sin intensiva skridskoåkning.

– Vi spelar med en koncentration, en uppoffring där lagets kollektiva självförtroende hela tiden höjs av att alla underordnar sig, alla tar sina roller. Vi börjar se ut som vi ska, fyra kedjor som är jobbiga att möta, sa Roger Rönnberg.

Skridskoåkningen, jobbet, attityden – den var matchvinnande.

– Vi kunde inte matcha den, sa Skellefteåtränaren Tommy Samuelsson som kom så sent till presskonferensen att han fick ha en egen, detta efter att Skellefteå stängt in sig efter matchen.

Rönnberg tog upp en intressant poäng, nämligen att den skärpa som Frölunda visade upp, inte bara i form av målskytte utan även fokus och koncentration i alla aktioner, den kommer av att CHL nu är avslutat, SHL därmed enda målet.

Om det stämmer, då ska Frölunda alltså kunna fortsätta så här, om inte vinna alla matcher 7–1 så i alla fall rada upp bra prestationer.

Låt oss hålla ögonen öppna här. Har Frölunda verkligen funnit något – eller lurar hybrisen runt hörnet ännu en gång?

Viktigt att minnas: i ultrajämna SHL är det många lag som ser bra ut i tre, fyra, fem matcher, supportrarna vädrar morgonluft, hux flux så svänger det och det blir förluster istället.

Frölunda visar just nu att det finns en hög kapacitet.

Men den är inget värd om den inte är mer än tillfällig.

Rakapuckar.com bild

Dock: jag gillar verkligen det Frölunda gör just nu, framför allt hur man uppnår sin framgång.

Man åker sönder och jobbar ner motståndare.

Orkar addera en fantasifull offensiv.

Lite vila nu, chans för Rhett Rakhshani att träna ikapp, ingen match förrän Mora hemma på torsdag, sedan toppfajt i Luleå på lördag. 

***

Ni minns att tvillingarna Westerholm, Ponthus och Pathrik, inte blir kvar i Frölunda nästa säsong, va? Ska till Malmö, som det verkar. Mr Madhawks uppgifter. Förstås.

***

Till nästa säsong kommer backen Julius Bergman "hem" (en och en halv juniorsäsong), det avslöjar Aftonbladet. Han har inte gjort något större väsen av sig i Ottawas farmarlag efter att ha trejdats av San Joses organisation. Omstart för killen som ej gång draftades i andra rundan. Kanske kan bli bra. Vi får se. Möjligen tycker jag till senare, om jag nu tycker så mycket.

Förutsätter att Frölunda haft långa diskussioner, sett Julius spela, vet att han har stor ambition och vilja att kickstarta karriären.

***

– Va? Fick jag? 

Johan Mattssons kommentar när jag sa att han fick en en andraassist till 7–1-målet.

– Det var nära senast också, sa Mattsson som var med i förspelet till det där märkliga målet Simon Hjalmarsson gjorde mot Timrå.

***

– Va? Stod jag inte i mer?

Anders Grönlunds skämtsamma kommentar när jag berättade att jag fick 14 gånger pengar på min satsade femtilapp gällande Grönlund som målskytt.

Ni hakade väl på mitt speltips hos Coolbet?

Jag är het nu … men det kan väl aldrig hålla i sig.

Rakapuckar.com bild

***

– Jag brukar säga att jag gör ett halvt mål per säsong.

David Printz med ett brett leende när han fick frågan om han visste att det inte hänt sedan sent 2010 att han målade i SHL.

Det visste han inte. Bara att det var länge sedan.

– Jag gjorde väl ett eller två i Tyskland?

Två. Och fyra under en säsong i österrikiska ligan. Därav det där med ett halvt mål per säsong …

** Var det så att du blev förvånad när du gjorde mål?
– Haha … nä, men jag kände att det var ett bra läge, att jag borde sätta den. 

***

Skellefteå har nu 1–11 på de senaste fyra perioderna plus förlängningen mot Mora senast.

***    

– I Norrland hade man sagt: ”Det var väl inte så dåligt.”

Roger Rönnbergs skämtsamma  öppningskommentar på den presskonferens han alltså var ensam på. Han syftade förstås på att i Norrland tar man inte till överord i onödan.

Allt ljus på Roger Rönnberg på presskonferensen, kollegan Tommy Samuelsson kom inte förrän Roger var klar, detta eftersom Skellefteå stängde in sig direkt efter storförlusten. 

***

Okej, mina fem bästa:

1 – Ryan Lasch
* Fyra målgivande passningar, har ni tänkt på att han skjuter mer i PP nu, eller i alla fall går in och laddar, det är en nyckel till att Frölunda hotar mer och bättre, motståndarboxen kan inte krypa ihop lika lågt.

2 – Samuel Fagemo
* Så sprudlande av energi, jag har fortfarande jobbet före 6–0 på näthinnan. Nära målskytt också. Perfekt lekkamrat till Lasch.

3 – Ponthus Westerholm
* Spelar med självförtroende, får utdelning, men jag blev mest förtjust i skymningsjobbet före 3–0.

4 – Brandon Gormley
* Bildar ett utmärkt backpar med Anders Grönlund, tryggare i spelet nu, bra i PP, klickar bättre med Lasch än Chay Genoway gjorde.

5 – Mats Rosseli Olsen
* Föregick med mycket gott exempel, maximalt jobb i skridskoåkningen, tog kampen framför kassen, som före Linus Nässéns 2–0.

Bubblare: Johan Mattsson, Anders Grönlund, David Printz, Simon Hjalmarsson, Patrik Carlsson.    

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
25 kommentarer
 • Kommentar avatar
  FHC, 3 månader sedanSvara

  Kan Frölunda vara intresserade av att förlänga med Printz tro? Vill Printz?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Inte omöjligt. Men det är ett stort pussel. Omöjligt att riktigt veta, vara säker på hur ledningen tänker här.

   Kommentar avatar
   Kim, 3 månader sedanSvara

   Skojar du?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Skojar om vad?

   Kommentar avatar
   Kim, 3 månader sedanSvara

   Vi har typ en back kvar att fylla o den ska gå till Printz?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   En plats? Genoway och Ekbom, kanske Sigalet om parterna nu kommer överens, sedan Theodor Lennström och så då Julius Bergman hem från Nordamerika. Det får jag till fem. Gustav Lindström är ju bara möjlig om Detroit vill låna ut en säsong till (tror jag inte), Jacob Moverare samma läge med LA Kings, sedan har du Nörstebö, Gormley, Grönlund, Printz … alla med utgående kontrakt. Om nu Frölunda tänkt om och insett att alla backar inte måste vara spelande så menar jag att ”omöjligt” är det väl inte med Printz. Men jag skulle inte gissa på det. 38 år, trots allt. Snarare Grönlund då. Men allt är ju en helhet, ett pussel.

   Kommentar avatar
   Manne , 3 månader sedanSvara

   Det ligger en helt annan pondus över Printz än tex Grönlund. Har med rutin att göra också. Gormley borde få förlängt som han spelar nu, liksom Printz.

 • Kommentar avatar
  Nickekondens, 3 månader sedanSvara

  Tvillingarna blir verkligen bara bättre och bättre. Patrik var ju dessutom vänlig nog att ge pucken till Joakim Lindström och när denne inte lyckades göra mål i öppet läge, styrde Patrik själv in pucken. Secken gentleman :-)
  En fråga till någon som kan reglerna: får domaren verkligen plocka upp en tappad klubba och ge till spelaren under pågående spel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Hm, jag medger att jag INTE är säker, men det tror jag han får. Domaren, alltså. Men ... nä, sorry ... den regeln är dålig på.

   Kommentar avatar
   Marcus, 3 månader sedanSvara

   Finns inget i regelboken som säger att domaren inte får det. Man får väl läsa spelet och gör det som känns rätt utan att ge någon fördel.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

  Stora segrar. Men också stora förluster. Känns årets frölunda blandar och att systemet har stora uppgångar och dalar. Roligt att titta på men roger är knappast nöjd.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Det är detta jag försökt förklara för fler läsare än dig, nästan alla lag (förutom Luleå) är upp och ner, man varvar bra med mindre bra ... så jämn är ligan att minsta lilla nedgång i attityd, pigga ben etcetera betyder problem. Det lag som kan tangera personbästa oftast i slutspelet har bäst chans. Tror jag.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

   Ok. Bra. Vad jag menar är att Tex växjö ligger med ett stabilt spel utan riktiga toppar och dalar i spelet. Inga stora segrar inga stora förluster. Nu talar jag alltså inte om utan strukturer i spelet. Luleå? Fattar inte hur luleå kan vara så stabila. 3 raka torsk mot växjö och de har varit bra alls. Av alla lag så hoppas jag växjö får Luleå i en ev kvart. Mer defensivt lag får man leta efter.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Jag tror ju fortsatt mycket på Växjö, fast ... åka till Malmö och ta stryk 1-3 imponerade inte på mig. Ska kika igenom höjdpunkter nu. Luleå imponerar med sin höga lägstanivå. Hur blir det i slutspelet, tro? Spännande.

   Kommentar avatar
   Manne , 3 månader sedanSvara

   Hoppas det också, för då åker Fakers ut direkt.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

   Luleå slår vi ut. Värre tex om vi får tex djurgården. Men med nuvarande borta spel åker vi direkt. Endast 4 trepoängar borta iår. Bästa lag hemma och sämsta lag borta. Det håller såklart inte i slutspel och play-in. Vi får slå underifrån eller satsa på nästa år.

   Kommentar avatar
   Rille, 3 månader sedanSvara

   Färjestad ser löjligt bra ut, HV såg ut som junisar senast. Nä tror Färjestad tar SM guld

 • Kommentar avatar
  Nolte, 3 månader sedanSvara

  Tycker absolut att PoW ska vara kvar i första PP. Han tar jobbet framför kassen som saknas lite när Rhett är med,det blir lite för mycket av det goda då. Tror även att Rhett skulle kunna tillföra en dimension till PP2 som kanske saknas.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Håller med. Jag hade börjat så. Går ju alltid att gå tillbaka om det skulle hacka.

 • Kommentar avatar
  Kim, 3 månader sedanSvara

  Leman. Använder du eliteprospect som app? Varför finns den inte?
  Forwardssidan känns typ klar nästa säsong. En center ska in. Undra om Rakshani blir kvar. Om Stålberg/Freddan kommer hem.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Jo, den finns. Men inte perfekt, inte som desktop. Inte lika många frågetecken på forwardssida, men visst lär det komma in fler än Lasu. Sedan ska man inte räkna bort risken/chansen att Samuel Fagemo draftas av en klubb som vill plocka över honom med en gång.

   Kommentar avatar
   Kim, 3 månader sedanSvara

   Inte på play butik? Vill du kolla? Finns inget för mig där.. Finns det plats för fler? Många juniorer som ska kämpa om en plats. Räknar till 16 Forwards redan, som iallafall ska vara med på försäsong. Sen då + Rhakshani. Som jag ej tuvär ser ta plats. Då håller jag också 2 platser öppna för ex vis Stålberg och Sundström

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Stålberg kommer inte hem. Folk måste sluta tro på det. Sundström håller jag inte heller för trolig, men visst ... det KAN ske. 16 forwards hittar jag kanske inte nu, men ... anfallssidan är redan bred. Dock finns det alltid plats för spets, behövs nog, och som jag skrev med Fagemo, spelare kan också komma att lämna. Vi får se, helt enkelt.

   Kommentar avatar
   Kim, 3 månader sedanSvara

   Får jag fråga varför du ej tror att broder stålberg ej kommer spela i Frölunda mer? Är de något du vet? Eller en känsla? Samma känsla för Flugan? Jag hoppas du har fel, att han snart spelar för oss :) Sundström kan man bara hoppas. Tror dock han skulle må bra av att få starta om (igen) i SHL. Att få en ordenglig chans till om 1-2 år.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Stålberg är så pass het ute i Europa, fram för allt Schweiz, fortfarande, av vad jag här är han inte på hemväg. Sedan kan självfallet alla människor tänka om, men det känns inte troligt just med Stålberg. Fredrik Pettersson är kontraktsbunden till 2021 nere i Schweiz. Sundström är i alla fall ledig, intressant att se vilka anbud han får i KHL.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   * av vad jag HÖR

   Kommentar avatar
   Epoe, 3 månader sedanSvara

   Stålbergs famlj vill hem. Lasch är också het i Europa, men varför spelar han inte där isf? Dåligt argument

   Kommentar avatar
   Richard, 3 månader sedanSvara

   Stålberg junior, när går hans kontrakt ut? Hjalmarsson?

 • Kommentar avatar
  Lars, 3 månader sedanSvara

  Apprå på bygga nästa års lag. Hur var det med Spencer Abbot? Finns det något där eller har han ett löngre gällande kontrakt just nu?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Hans kontrakt med Mora går ut.

   Kommentar avatar
   Richard, 3 månader sedanSvara

   Tyckte Spencer A borde vara förstavalet innan Rhett värvades men troligen blev kostnaden för stor. Eller så trodde man mer på kemin mellan honom och Lasch. Rhett har varit ok och blir bättre och bättre. Han kan bli oerhört avgörande i ett slutspel.

 • Kommentar avatar
  HC, 3 månader sedanSvara

  Andra PP bör få starta framför allt oftare och ges möjlighet att spela utan stress ,istället för som nu de sista ca 20 sekunderna på varje PP som man får till förfogande. I ett slutspel behövs 2 formationer med ett snabbare passningsspel än idag .

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   De gjorde ju det ett tag, tyckte jag. Nu fungerar det för PP1 igen, då blir det svårare. Men du har en poäng, absolut. Och PP2 är absolut en bra formation den också.

 • Kommentar avatar
  Alfred, 3 månader sedanSvara

  Jag tror Bergman kan bli väldigt bra. Bra värvning av Frölunda.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

   Tror också det blir bra. Klart bättre än glidarn ni plockar in från FBK.

   Kommentar avatar
   Manne , 3 månader sedanSvara

   Herr Lakers: Haha. Lennström har haft en enorm utveckling i Färjestad och fortsätter att växa. Blir bara bättre och bättre. Glidare? Herregud.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

   Vi får väl se...

   Kommentar avatar
   Alfred, 3 månader sedanSvara

   Lennström är också en bra värvning. Kan bli väldigt bra han också.

   Kommentar avatar
   Manne , 3 månader sedanSvara

   Luktar lite avundsjuka från Herr Lakers :)

 • Kommentar avatar
  Per, 3 månader sedanSvara

  Kul att min kommentar blev till rubrik.
  Om nu Frölunda inte har förmåga att göra det bra i SHL så länge som man spelar i CHL ställer jag mig frågan om det är så bra att gå all in i chl och bjuda fansen på mindre bra insatser i shl.

  • Kommentar avatar
   Fredo, 3 månader sedanSvara

   Extremt tråkigt om bröderna lämnar. Äntligen visar de sitt rätta och gör ett fantastisk jobb. DE SKA STANNA!!!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

    ...men det ska de inte. :)

    Kommentar avatar
    Håkan G, 3 månader sedanSvara

    Instämmer. Om de gör det riktigt bra just nu. Lagbygget med långtidskontrakt och höga löner bakbinder ju ledningen. Jag tror de gör succé i Malmö. Stålberg, Mustonen, Friberg, Hjalle mfl må vara nyttiga men de kommer aldrig bli poängmakare.

    Kommentar avatar
    Håkan G, 3 månader sedanSvara

    Instämmer. Om de gör det riktigt bra just nu. Lagbygget med långtidskontrakt och höga löner bakbinder ju ledningen. Jag tror de gör succé i Malmö. Stålberg, Mustonen, Friberg, Hjalle mfl må vara nyttiga men de kommer aldrig bli poängmakare.

  • Kommentar avatar
   Rallyclay, 3 månader sedanSvara

   Tycker faktiskt att Pontus är bättre än Patrik just nu och att det har varit så i ett par matcher. Det såg jag inte riktigt komma. Kul att det är fler som birdrar med poäng nu. Rätt hyfsade backvärvningar som FS har lyckats med tycker jag. :-)/ Claes

   • Kommentar avatar
    Lövet, 3 månader sedanSvara

    Rhett och Ryan skall helt klart lira i varsitt PP dom tar ut varandra annars. Frågan är om hur kedjeformationerna kommer se ut när Stålis och Rhett är tillbaka? Känslan är att man prövat olika formationer rätt länge nu?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Rhett tillbaka med Joel och Max. Sebastian med Patrik och Rosse. Sedan får Mustonen och Fjellström slåss om platsen jämte tvillingarna.

   • Kommentar avatar
    Moa, 3 månader sedanSvara

    Aftonbladet skriver: Frölunda bygger om inför nästa säsong och värvar hem gamla frölundaiter.
    Nu kan Sportbladet avslöja att en hemvändare, tillika JVM-back, är muntligt överens om en återkomst.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Yes, jag skriver om det i texten, Julius Bergman kommer hem för en omstart.

   • Kommentar avatar
    Peter Paegle , 3 månader sedanSvara

    Fan , fick in 3-1 till Malmö mot Växjö.....skulle ju hellre haft 7-1 till Frölunda på oddset

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

     Bra tippat! Trodde ändå att växjö kunde börja jobba bort bortaspöket men nej. Ingen verkar kunna sätt dit pucken vid fria lägen. Endast shinnimin som har vilja att bryta igen alla försvar och sätta puckar.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Snyggt där, Peter. Själv fick jag in Grönlund som målskytt. :)

   • Kommentar avatar
    Dallasm3, 3 månader sedanSvara

    HL. Julius Bergman. Där måste väl finnas något att tycka/skriva. En mycket intressant spelare i mina ögon. Och om alla klara/Inte klara backar för nästa säsong där måste det finnas saker att tycka/skriva om?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Oh, ja, Tog upp det i en kommentar ovan. Men det ligger just nu en lång text ute (den ovan), frågan är om allt måste skrivas om här och nu? Kanske kan bli ett utmärkt ämne för måndagens mailbag. Men kolla kommentarssvaret till Kim en bit upp, där står en del.

     Kommentar avatar
     Dallasm3, 3 månader sedanSvara

     Behövs inte skrivas mer om det här och nu. Men längre fram. Ev efter säsong

   • Kommentar avatar
    DD, 3 månader sedanSvara

    Är det redan klart med tvillingarna till Malmö? Just nu spelar de ju på en bra nivå. Känner de sig förfördelade? Lönen är det ju knappast fel på.
    Vad händer med Fribergs lön när kontraktet går ut tror du? Till skillnad mot vissa andra ser jag ett stort värde i det han gör men han har ju en ”spetslön”

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Ja, tvillingarna får inte förlängt till den lönen, och som jag förstod Mr Madhawk är det Malmö som gäller. Friberg gör en oändlig massa nytta, förstår faktiskt inte de som inte ser det, sedan kan man självfallet alltid diskutera exakt hur mycket värt det ska vara i pengar. Men att killen är värdefull – tveklöst.

   • Kommentar avatar
    Peter, 3 månader sedanSvara

    Vi bruk säg "hä va väl int så dåligt" För att vara mera rätt så ;)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Haha ... Roger översatte väl för oss sörlänningar. :)

   • Kommentar avatar
    Bengt Andersson, 3 månader sedanSvara

    På tal om Rhett, har kvar bilden av när han anslöt för en tid sedan till ett vinnande VF för att gå in i olika femmor som då tappade harmoni i inte minst Pawer" Just nu har hela gruppen visat att ett gäng goa hockeyarbetare som ger järnet i varje byte ser ut att passa mycket bra in i dagens SHL när varje poäng måste krigas hem, typisk slutspelshockey i varje match, ändra inte på ett vinnande lag !!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Svårt att se att Rakhshani inte skulle ta plats i dagens Frölunda. Tycker han gjorde ett bra jobb med Joel och Max. Däremot ser jag ingen anledning att han ska gå in och flytta på Ponthus W från PP1.

     Kommentar avatar
     Håkan G, 3 månader sedanSvara

     Instämmer med HL. Om nån skall lyfta sig i slutspelet är det Rhett, ser inga andra. Lasch levererar redan och möjligtvis att tvillingarna får mer utdelning

   • Kommentar avatar
    Jock, 3 månader sedanSvara

    Hej,
    Hur tycker du man hanterat purre under säsongen?
    I början var han med i PP1 och lirade med Lasch och Joel, sedan har han fått hoppa ner i heirakin och lirar nu i "4e" kedjan och få varsamt med tid i pp. Tror du han köpt den rollen?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Patrik har hela tiden varit en ledande spelare, korta sejourer utanför PP, nu i PP2, och att han nu spelar i vad som kan kallas en fjärdekedja med Rosseli och (snart) Stålberg är ju för att det klickade så bra när Hjalmarsson ersatte honom med 11/81 – när Purre var sjuk. Så fungerar det i ett lag med konkurrens. Inga konstigheter.

     Kommentar avatar
     Jock (den första), 3 månader sedanSvara

     Inget fel i din kommentar, men snälla använd ett annat alias. Jag har kört på jock här inne ganska länge nu ;)

   • Kommentar avatar
    .., 3 månader sedanSvara

    Fler och fler bitar faller på plats i både årets lag och i nästa års lagbygge, nu är det egentligen bara målvaktssidan man är fundersam på inför nästa år. Lasse+Mattsson vore en skön kombo.

     Kommentar avatar
     Håkan G, 3 månader sedanSvara

     Jag vill veta vem som skall göra alla mål nästa säsong.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Kan inte se att Lasse Johansson kommer hem till Sverige i det här läget, så bra som han går i KHL. Varför skulle han?

   • Kommentar avatar
    Kalle, 3 månader sedanSvara

    Bergman in till nästa år, bra att dom jobbar hem lite spelare! Har HL hört om man jobbar på blidh nå? Skulle gärna se en andra lina med purre, lasu å blidh till nästa år och plocka ner Joel till en tredje med rosse å stålberg!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     En sådan som Blidh, likt andra spelare som varit i Frölunda tidigare, är alltid aktuell skulle han vilja komma hem. Sedan är det den där klyschan med "pussel", du ska ha X antal av viss typ, sedan också spets i form av målskytte etc.

     Kommentar avatar
     Nolte, 3 månader sedanSvara

     Både Lasu & Blidh är spelare man vill ha hem. Frågan är om det är tillräckligt offensivt spetsigt att plocka in båda.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 3 månader sedanSvara

     Lite som du säger nolte, givetvis vill man ha hem båda men tror tyvärr inte det finns plats för båda. Då tar jag lasu. Om nu tvinsen lämnar så frigör det pengar och då vill jag ha en målskytt med från start till nästa säsong.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Nå, Lasu och Blidh slåss ju inte om samma utrymme. En är smart center (plus en kärnspelare att bygga på i +5 år), en är power forward-typ. Men totalt sett ska pusslet förstås innehålla lite av varje. Även när Lasu kommer hem skulle Frölunda säkert säga ja om Blidh ville starta om. OM han vill. Inte en aning.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 3 månader sedanSvara

     Förstår vad du menar HL men dom har liknande spelsätt och den typen av spelare finns redan i truppen. Lasu går före Blidh i mina ögon samt att lasu är en blivande kapten. Jag hade satsat på en målskytt. Visst, bryter man med t ex musten så får blidh gärna komma hem. Om han vill.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 3 månader sedanSvara

     Sen är jag väldigt förtjust i nässen som jag hoppas får mer plats i laget. En väldigt smart spelare trots sin ungdom.

     Kommentar avatar
     Epoe, 3 månader sedanSvara

     ni e alltså ok med att blidh går till typ hv?

   • Kommentar avatar
    P, 3 månader sedanSvara

    Imponerande insats igår, verkligen! Glädjer mig extra att se spelare som Westerholmarna och Lasch som jag kritiserat, nu har höjt sig nått så enormt senaste.
    Spännande med lite sillyseason ”redan” nu.
    I dagens läge med truppen osv håller jag det inte helt omöjligt att vi får se ett lag likt det kag skriver här nedan. Med stor reservation för 4e backparet. Hur tänker Frölunda här? Printz som gått in och spelat lysande eller behålla en billig och bra Grönlund? Ge Stenqvist en chans att slå sig in under säsongen, eller är det helt kört här tro?
    Mattsson-Williamsson
    Kommentar: Här tror jag man satsar på Mattsson som nummer 1 och plockar in Tex som gör det bra i allsvenskan, adjö till JG.
    Sigalet-Genoway
    Lennström-Ekbom
    Bergman-Gormley
    Stenqvist-Printz
    Kommentar: som jag skrev ovan, väldigt stora frågetecken för sista backparet.
    Dock tror jag Gormley får förlängt efter sina stabila senaste insatser. Eller jagar Frölunda något helt nytt här?
    Vakant(Sundström?)-Hjalmarsson-Lasch
    Carlsson-Lasu-Peterson
    Rakshani-Lundqvist-Friberg
    Rosseli-Nässén-Stålberg
    Raymond-Mustonen-Fjellström
    Kommentar: Håller en vakant plats öppen i första linan, beror helt på utfallet med Fagemo. Annars hade jag velat ha in en riktig målskytt/ledare typ Sundström Tror dock lite som dig här HL, han kommer plockas i draften och även åka över redan nu. Jacob Peterson hade jag velat se ihop med Lasu och PC, 14 mål i årets allsvenska, kanske kan bli våran ”nya” Fagemo.
    3e hålls intakt och blir också våran TREDJE lina, inte mer än så.
    I 4e skulle jag vilja ge Nässén förtroende en hel säsong, är mäkta imponerad utav killens slit.
    Raymond,Mustonen och Fjellström får slåss om speltid vid frånvaro.
    Spelare som lämnar.
    •Fagemo-NHL/AHL
    •Westerholm-Malmö?
    •Westerholm-Malmö?
    •Grönlund-tyvärr, men hoppas Stenqvist kan få chansen på Grönlund bekostnad.
    •Moverare-AHL, ersätta av Lennström
    •Lindström-AHL, tyvärr..... hade gärna sett han ett år till
    •Gunnarsson-behöver speltid Frölunda ej kan erbjuda
    •Gustafsson-nu säger vi adjö
    Jag hade kunnat se detta lag framför mig, kommer säkert ske fler förändringar men med detta lag hade jag känt mig nöjd med:)

     Kommentar avatar
     Epoe, 3 månader sedanSvara

     Fagemo får inte spela i AHL utan tillstånd från frölunda.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Epoe: Om han går i första rundan är det okej. Sedan ... regeln säger att under 22-spelare ska ERBJUDAS sin svenska klubb i första hand, samtidigt är det ju så att om Samuel absolut INTE VILL så är ju frågan om det är någon mening att plocka hem honom. Säger inte alls att det är eller bli så, bara säger att ... det finns möjlighet/risk, trots regel.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     P: Peterson är typisk tvåvägscenter, absolut ingen Fagemo-typ. Kul med ditt intresse för nästa års lagbygge redan nu, annars. :)

   • Kommentar avatar
    Fredrik Björck , 3 månader sedanSvara

    Jag lägger samma förslag som för några dagar sedan. Det hade varit kul, givet din inblick HL, med reportage om "ytterkanterna". Materielarna, rehabteamet osv.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 3 månader sedanSvara

     Håller med. Underskattade person i periferin som är ack sp viktigtiga. Växjö värvade en materialare från Luleå som flyttade till Växjö för att vara materialare. Härlig passion för sitt jobb! När det gäller Frölunda har ju Roger Rönnberg roffat åt sig all makt och single point of failure/success. Men förhoppningsvis får övriga personer utala sig om sina jobb sålänge det inte rör spelarna.

     Kommentar avatar
     Ray, 3 månader sedanSvara

     Mailade HL om det för några månader sen, om att göra reportage med "laget runt omkring" laget, busschaufförer, materialare osv. om tid finnes skulle det vara en idé.

     Kommentar avatar
     Ray, 3 månader sedanSvara

     Mailade HL om det för några månader sen, om att göra reportage med "laget runt omkring" laget, busschaufförer, materialare osv. om tid finnes skulle det vara en idé.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Ja, vi tittar på det.

   • Kommentar avatar
    Nike, 3 månader sedanSvara

    Hela Julius Bergman traden inför nästa säsong känns spännande , kul när akademi spelarna vänder hem till Frölunda. Även om man inte sett honom i shl så känns de som en bra back med fint spelsinne men ändå en storlek i sitt spel. Sen tycker man alltid de är viktigt med spelare som kommer från akademi leden och har någon slags klubbkänsla :)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Klubbkänsla efter ett och ett halvt år i Frölunda? Samma typ av klubbkänsla som Lukas Bengtsson skulle ha haft då. :)

   • Kommentar avatar
    Matte, 3 månader sedanSvara

    Kul med Bergman! Annars tycker jag rent allmänt att FHC :s juniorbackar kan plockas upp.
    Varför inte Gunnarsson i retur och ev Bengtsson 19/20? Linköping har ju stora problem med spelbygget.
    Skulle inte vilja vara back där ;). För övrigt behövs det en riktigt bra målvakt som håller under en längre tid. Om man inte vill köra med juniorer så köpt en riktigt bra :). Forward - gillar tvillingarna. Om inte så göteborgare Klingberg/ Stålberg från NLA

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Du får inte hem Klingberg/Stålberg än. Sorry. Sedan ser jag vare sig Roos eller Lerebäck med A-kontrakt i höst. Men ... jag kan ha fel. Det händer som bekant. :)


   Lämna en kommentar