Höstens SHL-rubriker –och "Henke" sticker ut utanför isen


► Häng med och minns SHL-hösten med mig. Men också detta:
► Henrik Lundqvist, föredömlig välgärare utanför isen.
► Semifinal för Lucas Raymond & Co i kväll.
► John Klingberg skadad.

Rakapuckar.com bild


SÅ HÄR I speluppehållstider blickade jag bakåt lite grand, spontant ur skallen plockade jag fran X antal rubriker och gjorde det till något slags krönika som publicerades på HockeyNews.se i går.

”Höstens …” ditt och datt”, ni vet. Till exempel, höstens:

* … konflikt:
SHL-domarna vs chefen Uffe Rönnmark. Och segraren i den matchen var förstås given på förhand – domarkåren. Kritiken som framkom i det öppna brevet, det som landade på Aftonbladets redaktion, den var brutal. Rönnmark verkar vara en trevlig person, men om brevskrivarna har rätt kan man undra: hur i herrans namn gick det till när SHL rekryterade så där tokfel?

Läs gärna hela texten här.

***

Henrik Lundqvist, ja. Få idrottare ser jag så ofta utmärka sig med något slags välgörenhetsarbete, må det vara stiftelsen han driver med hustrun Therese, välgörenhetsmatcher med Mats Zuccarello eller i andra sammanhang.

Nyligen var det dags igen.

Rakapuckar.com bild

Nu handlade det om canceröverlevaren – och New York Rangers-supportern – Connor McMahon som oväntat fick besök av den svenske stjärnmålvakten i TV-showen Good Morning America (som om inte det var överraskning nog, Connor ska vid ett senare tillfälle flygas in till en Rangersmatch och då förstås guidas av "Henke").  

Det är synnerligen sevärt, klippet (nedan). Ett något längre finns här för den som vill.

Det är också anmärkningsvärt hur mycket Lundqvist hinner med, samtidigt som han ser till att Rangers ombyggda lag i alla fall är med snacket om slutspel i vår.

Ja, ja, långt kvar, jag vet, men segrarna på slutet har i alla fall gett hopp om en kul säsong, och Lundqvist har spelat mycket bra.

Nå, min känsla är i alla fall att det är väldigt mycket mer än hockey på hans schema, 36-åringen tycks verkligen lägga ner själ och hjärta i att göra insatser för andra.

Finns säkert de som avundsjukt konstaterar att med så mycket pengar kunde ex-frölundaiten minsann göra ännu mer.

Möjligt. Själv gläds jag mest när människor som faktiskt inte behöver göra något alls ändå gör väldigt mycket.

Det säger något. Om dem. Om världen.

***

Lucas Raymond (1+1, se hans mål nedan) och grabbarna i U17-landslaget tog en stark seger i natt, vann semifinalen mot Kanada svart med 4–2 och spelar semifinal mot Ryssland 20.00 på fredagskvällen.

Chans till revansch för 0–3-förlusten i gruppspelet.

Tidigare har man kunnat se matcherna via den här länken, lite osäker på om det går i kväll också eller om stora TSN nu tagit över.

TSN brukar vara geoblockat, möjligen fungerar det, men jag tror i så fall ni behöver logga in på något vis.

Rakapuckar.com bild

Vad gäller det äldsta juniorlandslaget så ska det dock gå att följa om ni klickar här.

Sverige, där Filip Westerlund och Samuel Fagemo är Frölundas representanter, möter värdnationen Tjeckien, nedsläpp 18.30.

***

John Klingberg skadade handen illa i natt efter att ha täckt skott i segermatchen mot Erik Karlssons San Jose Sharks. Dallas Stars-backen beräknas bli borta i tre veckor.

Flodakillen är, om jag noterar rätt, fjärde backen på Stars skadelista.

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. 

Glöm inte följa rakapuckar.com på Facebook. Och så förstås på Instagram där Mathias Pelkonen levererar fina bilder.

Rakapuckar.com bild

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
3 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Jag gillade bäst din höstens "gubbe"... ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   You don't say ... ;)

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Som alltid intressant krönika, men liksom med din senaste så håller jag inte med dig om tre kronor. Det må vara så att det inte är de bästa spelarna som finns i Sverige som spelar, men jag tror mer på att det är som bl.a. Sanny beskriver det. Att det alltid är en stolthet i att spela i Tre Kronor stället, att det är en självförtroende boost för de som behöver det. Att många spelare får en chans att visa upp sig (Lasse till VM?!). Jag som supporter känner stolthet över när Tre Kronor spelar, oavsett om det är Filip Forsberg som gör mål eller Jakob Lilja. Det är dessutom kul att man genom Tre Kronor börjar uppskatta spelare på ett annat sätt. I normala fall ser jag en spelare som Lilja tre gånger per säsong om Frölunda inte möter de i slutspel (i alla fall jag ser sällan eller aldrig på andra SHL matcher än Frölunda), och då ser jag på spelarna som en motståndare. När de spelar för ett lag som mitt supporterhjärta slår för så får jag en helt annan respekt för de, vilket jag bär med mig för framtida matcher mot Frölunda.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Full respekt för den åsikten, Rasmus. Håller inte alls med, men verkligen – full respekt.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Mycket klokt Rasmus. Det finns många frölundaiter i andra ligor som är bra mycket än de som spelar där idag. Skulle aldrig drömma om att lägga ner intresset för Frölunda pga att de bästa frölundaiterna inte spelar där.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 år sedanSvara

  Håller med om allting i krönikan utan kommentator, Patrik Westlund är bäst alla dagar i veckan. Henke är kung :-)/ Claes


  Lämna en kommentar