Morning Mailbag, ge mig era frågor och tankar


Morning Mailbag – er chans att ställa frågor till mig, komma med synpunkter.
► Det är ju vi tillsammans som är rakapuckar.com. Så … in och tyck till!

Rakapuckar.com bild

GOD MORGON PÅ er, denna fredag. Dags att köra en Morning Mailbag igen, hade från början en tanke att varje måndag, onsdag och fredag kunna erbjuda er den möjligheten, men det blir lite mycket.

Måndag och fredag får det bli.

Så – hit me.

## Frågor.

## Synpunkter.

## Tankar.

Allt ni har på hjärtat, skriv det i kommentarsfältet nedan så tittar jag in under förmiddagen/dagen och svarar så mycket jag kan, hinner och mäktar med.

Frölunda, SHL-starten, hockey i allmänhet, kan handla om vad som helst.

Så – kört hårt!

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
11 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

  CHL efter grundspelet? Frölundas åttondelar ska spelas 30/10 och 7/11, vet man om de börjar hemma? Viktig information för långpendlande supportrar…
  Färjestad ska tydligen nu satsa på att locka publik till arenan genom att erbjuda fler skärmar på plats, möjlighet till att se mer repriser, mindre reklam på jumbotronen under match, mer satsning på egna ”arenastudion”. Ser du någon indikation på liknande hos Frölunda? Man har ju i alla fall anställt Anton Axelsson…? Som det är nu har man inte ens lagt upp premiärmatchen som ett ”evenemang” på sin Facebooksida. Vi vet ju att det är den 16 september men det hade ju sett lite snyggt ut om man la till det?
  Någon chans för återkomst av fredagssnacket med Petter Rönnqvist?
  Och ”In på livet”, i bild eller text? Fortfarande lite ledsen för att vi aldrig fick chans att ställa frågor till Joel…
  SDHL. Något som bloggen kommer att skriva om?

   Kommentar avatar
   Robertino Hökklo , 2 år sedanSvara

   Angående CHL så kommer Frölunda med all säkerhet att spela hemma 7 november. Gruppettorna spelar sina hemmamatcher i 8-delen 7 november. Sedan längre fram i slutspelet så är det den med bäst statistik som spelar sista hemma.

   Kommentar avatar
   Robertino Hökklo , 2 år sedanSvara

   Angående fler repriser så var det en på årsmötet som tog upp just det. Om de uppgraderade med en extra skärm runt jumbotronen (eller vad exakt det nu var som behövdes) så kunde de avara mer tid åt repriser och liknande. De har kollat upp det men visste inte just då hur det var.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Vad gäller CHL: gruppettorna rankas för sig, grupptvåorna för sig, ettor lottas/ställs mot tvåor i första slutspelsomgången, dock kan man ej spela mot samma lag man mött i gruppspelet. Ettor börjar borta, fördel avgöra hemma. Arenaupplevelse kommer. Petter? Inte på G. SDHL? När/om jag hinner. Till skillnad från GP är jag ensam ... Men in på livet kan man ju komma även i text, kan vara på G, eventuellt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Japp, precis så, Robertino. :)

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

   Jag förstår, 7/11 passar dessutom bättre för mig! :)

 • Kommentar avatar
  Nicke, 2 år sedanSvara

  Vart tycker du att Frölunda akilleshäl ligger den här säsongen och varför ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Du menar VAR. :) Möjligen i bristen på spelare som sätter pucken i nät med rehelbundenhet, möjligen i bristen på defensiv fysik. Fast ... jag är ju egentligen lite allergisk mot det snacket, handlar om att kunna använda den också. Så, inga urtydliga brister på det sättet.

 • Kommentar avatar
  Daniel D, 2 år sedanSvara

  Hur stor är betydelsen av Ryan Lasch återkomst? Tycker mig se en bättre offensiv än förra året.

  Vilka delar måste FHC utveckla för att vara en guldkandidat?

  Tycker JG sett lite skakig ut i träningsmatcherna, håller du med? Spelar det någon roll?

  Vem blir årets utropstecken? Rasmus Dahlin? John Nyberg? Pontus Widerström? :)

  Kommer Rönnberg att få igång Westerholmarna? Vad behöver de utveckla för att ta nästa steg?

  Tack på förhand.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Laschs betydelse kan knappt beskrivas i ord. Det är på den nivån. Jag känner att för att gå långt handlar det om att få produktion i många kedjor, hota i varje byte, jag vet Frölunda jobbar just med detta, därav "ingen fjärdekedja." JG gjorde matchavgörande räddning i går, kanske p uppgång? Annars har Mattsson sett bättre ut, men lätt "nya" spelare gör det på försäsongen. Dahlin utropstecken, om han inte var det redan förra året ... :) Westerholmarna ... tja, hitta in i ny miljö, ny grupp, höja lägstanivån, få ut mer av fint spel. Tyckte de lovade mycket gott i går.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 2 år sedanSvara

  Testar här också :D
  Lasse Johansson gick ju som bekant till CSKA Moskva inför säsongen som kommer. Frölunda hade la kontrakt med Lasse för spel i Europa vad jag förstod det som. Genererar hans KHL-kontrakt en extra slant ner i fickan, eller hade han KHL-klausul i kontraktet? Har du koll på läget?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Hej, Rasmus. Förlåt sent svar. Tror Lasse hade klausul, ofta har spelarna det, så KHL slipper betala. Har det inte bekräftat, dock. Annars, rent principiellt, i och med att han hade kontrakt med sin SHL-klubb borde den kunnat ha förhandlat med CSKA. Men som sagt, tror inte det hände.

 • Kommentar avatar
  Niklas , 2 år sedanSvara

  Rasmus fråga skulle jag vilja spinna på om du har koll.
  Lasse Johansson stod ju under kontrakt med Frölunda när han lämnade för NHL, med tanke på sådant har ju Frölunda första ching på honom om han skulle komma tillbaka till SHL från NHL.
  Men nu när han lämnar NHL för KHL , har han då möjlighet att gå till vilket lag som helst i SHL om han väljer att komma tillbaka nästa år, eller kvartstår förturen för Frölunda på honom?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag ska villigt erkänna att jag är ute på något hal is här, men jag förutsätter att kontraktet med Frölunda går ut när tiden är ute, så att säga. Skulle Lasse vända hem från KHL så är han alltså i princip fri att gå vart han vill.

 • Kommentar avatar
  Ulf Friman, 2 år sedanSvara

  Var är akilleshälen för Frölunda i år? Förra året var det målproduktionen och ojämna målvakter. Och att de var för nertränade i slutet av säsongen. Lärde sig Rönnberg något av det ? Det jag tror jag ser att han släppt lite på defensiven och försöker ha högre tempo i anfallszonen. med risk att få omställningar på sig. vad tror du?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Bra notering: jag har också sett en del motståndaromställningar emot, men tror nog det har med individuellt övermod att göra snarare än spelsätt. Akilleshäl, ser ingen tydlig sådan, men visst ... med Frölundas spelsätt handlar det alltid om att få utdelning, få något för tryck och puckinnehav. Så fler vapen än Lasch/Joel + PP krävs. Träningsmängden efter jul blir en intressant puck att sätta tänderna i. Känner jag RR rätt ändras inget dramatiskt.

   Kommentar avatar
   M, 2 år sedanSvara

   I Rylanders blogg så har han med en intervju med Roger där han säger att träningsupplägget och säsongsplaneringen ändrats/finslipats lite, just pga av att han inte var nöjd med spelet efter årsskiftet. Lite mindre intensitet i januari, lite mer under resten av året?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Känns ju som det logiska, men någon stor skillnad ser jag ändå inte.

   Kommentar avatar
   sven, 2 år sedanSvara

   Läste också det. Väldigt viktigt att man lär av tidigare år och inte tränar ner laget efter årsskiftet. Höll ju på att gå riktigt illa i våras med helt tappat spel och självförtroende inför slutspelet. Detta beslut ser jag som oerhört viktigt och tillsammans med beslutet att satsa på två mycket starka pp-linjer så kan det nog vara skillnaden mellan att stå på Götaplatsen eller inte. Hade dock gärna sett att man hade tagit in lite bättre målvakter, bör vara landslagsklass på Frölundas målvakter.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Samtidigt ska man komma ihåg att samma recept var gyllene säsongen före. Det är brutalt små marginaler vad gäller träningsbelastning, hade Frölunda fått till några avslut i match 7 mot Brynäs kanske formkurva upp gett seger mot HV – och då hade det "modiga" träningsupplägget hyllats. Därför, små förändringar, säkert – men tror inte stora.

   Kommentar avatar
   Sven, 2 år sedanSvara

   Hoppas verkligen inte att Frölunda enbart ser till resultaten och att man ändrar upplägg pga att man inte fick studsarna med sig i match 7 mot bif. Prestationerna under och efter nedträning var långt ifrån bra om man jämför med innan. Jag håller tummarna för att det är dessa prestationer som medfört ändrat träningsupplägg.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

   Men guldsäsongslaget såg ju inte ut helt lika som förra säsongens lag med än fler väldigt unga och slutspelsoerfarna spelare. Det är väl bra att ha en "game plan" men göra justeringar efter förutsättningarna...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Justeringar är självklara, alla lag är unika. Allt jag menar är att jag inte tror dessa justeringar är jättestora. Men tid finns att kolla detta ...

 • Kommentar avatar
  Johan, 2 år sedanSvara

  Reflektion, ser inte Nörstebö ut att kunna bli riktigt bra i år. Pratas lite om honom, men jag tycker han ser betydligt bekvämare ut i år än tidigare?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Har också sett ett större självförtroende, mer pondus hos honom. Bekvämare, bra reflektion. Skadad en del i fjol, mer hemmastadd nu. Bör växa.

 • Kommentar avatar
  Andreas, 2 år sedanSvara

  11 spelare borta sedan förra säsongen, okej alla var ju inte så mycket inne i laget men ändå, hur bär sig Rönnberg åt för att få ihop det?? Ännu värre var det förra säsongen och ändå semi och CHLguld! Makalöst hur karln lyckas få in spelarna så pass fort i ett ganska svårt spelsystem där misstag straffar sig direkt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, det krävs fingertoppskänsla och förmåga att få folk att trivas ihop. Men det krävs också att man värvar rätt typ av spelare, således ska Fredrik Sjöström (och tidigare Christian Lechtaler) också ha credd.

 • Kommentar avatar
  Hans B, 2 år sedanSvara

  Tycker att Westerlund visar upp en mognare spelstil i år. Dessutom riktigt kreativ på Växjö igår. Tror du att han tar en ord. plats i år?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Konkurrensen är problemet. Bakom topp 6 kanske Frölunda ibland vill ha Gunnarssons fysik. Men ... jag vet inte ... jag är en fan av Westerlund, tycker det vore slöseri att inte spela honom. Knivigt läge när alla är friska.

   Kommentar avatar
   Hans B, 2 år sedanSvara

   Jag tror han blir 7e och får möjlighet när/om någon blir skadad. Måste också ge Dahlin lite ris oxå. Igår kändes det som att ville bevisa att han är den kreative backjätten. Såg riktigt fel ut flera ggr mot Växjö. Kanske liiiite hybris???

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Han har den resan att göra: veta när det okej med små marginaler, när bäst med större.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 2 år sedanSvara

  Varför var inte Matt Donovan med igår, skadad, sjuk eller bänkad?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Officiella beskedet var att han "vilade", så det ska nog inte vara några större besvär.

 • Kommentar avatar
  Per, 2 år sedanSvara

  Härligt att läsa dina alster på internet igen, var lite orolig att jag inte skulle få se din härliga och ärliga skrifter om Frölunda igen. Har saknat dig hela sommaren.

  Nu får du se till att lägga vantarna på en av Joel:s äppelpajer som han skröt om i GP:s 031 video för någon vecka sedan och lotta ut ett par av dina läsare som får vara med på en fika och mumsa på pajen med dig, och prata hockey eller vad man nu kan tänkas vilja vädra.


  Lämna en kommentar