Inget klart med Lias – kan fortfarande bli Frölunda


► Låt mig klargöra en sak, apropå uppgifterna i olika medier om Lias Andersson:
► Det är inte klart att han stannar i Nordamerika.
► Han kan fortfarande återvända till Sverige – även om han spelar matcher i AHL.

Rakapuckar.com bild

JAG FRÅGADE FRÖLUNDAS sportchef Fredrik Sjöström om han fått något besked om Lias Andersson (bilden) från New York Rangers.

Svaret var tydligt:

– Nej.

Och då vet ni att Sjöström spelat i Rangers, känner Chris Drury och gubbarna.

** Har ni gett upp hoppet om Lias i Frölunda, Fredrik?
– Inte alls.

Så här är det:

New York Rangers har ”assigned” Lias till famarlaget Hartford Wolf Pack, där ska nog Frölundasvensken spela några matcher när axelskadan nu snart är läkt.

Det kan bli en fortsättning där.

Det kan bli att han kallas upp till NHL och New York Rangers.

Rakapuckar.com bild

Det kan också bli att han återvänder till Sverige.

** Även om han spelat matcher i Nordamerika, Fredrik?
– Ja, så länge han är tillbaka före 15:e februari (deadline för övergångar i SHL).

Hoppet är alltså inte ute för den som vill se Lias Andersson i Frölunda den här säsongen.

New York Rangers vill testa honom i AHL, gillade vad man såg i JVM, och gör Lias bra ifrån sig blir han nog kvar i Nordamerika,

Men inget är alltså bestämt, inget besked är lämnat, så här kan alla fortsätta och vänta ett tag till.

– Vi hoppas fortfarande på Lias, men vi får se hur det går, säger Fredrik Sjöström. 

Rakapuckar.com bild

Min gissning är att Lias blir kvar i Nordamerika, att han går så pass bra i AHL, att Rangers vill behålla honom – men det kan väl ändå vara bra för alla att veta hur det ligger till rent tekniskt och regelmässigt, tänkte jag.  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
10 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Conta, 1 år sedanSvara

  Håller med om att troligen blir Lias kvar och är förlorad för Frölunda.Är tråkigt om det blir så då Lias haft formpil upåt i Frölunda innan jvm.Under jvm gjorde han en mycket bra insats så ej konstigt att Rangers är imponerade.Glad för Lias sjuk men vore trevligt om han gjort en hel säsong i Frölunda.Finns stora likheter med New York Rangers och Frölunda.Båda vill /skall vara ett topplag men båda blandar och ger mycket mellan toppar och dalar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Turbulent säsong för Lias. Hade kanske trott Rangers skulle ge honom lite lugn och ro, .men ... nu blev det så här.

 • Kommentar avatar
  Niklas, 1 år sedanSvara

  Vad är det Lasch ryter ifrån på angående GP.s artikel?
  Tänker inte betala för GP.s artiklar, de gör jag bara för rakapuckar där jag tycker jag får ut extremt mycket av mina pengar :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Har inte läst men antar det är samma som i min text för någon månad sedan: domarnivån, tillåtande av spelförstörande moment.

   Kommentar avatar
   Gammelwargen , 1 år sedanSvara

   Japp. Det är - i mina ögon, helt riktigt - kritik mot hur SHL som organisation tillåter felaktigt användande av klubban för att förstöra för anfallare spelare. Citat: "– Om en försvarare sätter sig i en dålig sits så ska han antingen släppa dig eller så måste han ta utvisningen."

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Precis. Samma typ av saker sa han till mig här: https://rakapuckar.com/blog/PVovOLwkRLBEenQ

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 år sedanSvara

  Jag känner så här, kanske lika bra att han stannar i rangers. Denna säsong har redan varit väldigt turbulent med alla jäkla skador, värvningar som ej gått hem, knackigt spel och Weber med sin skada. Nu börjar alla skadade spelare komma tillbaka och då får man köra med. Då vet alla vad som gäller istället för att hoppas på lias. Då blir det upp till dom som är kvar.

  Sen angående backsituationen, jag har nämnt det innan och gör det igen. Nyberg, donovan och Gunnarsson håller inte. Almqvist skulle ersätta tömmernes, visst är det en svår uppgift men han har ju inte varot i närheten. Jag sa det tidigt på säsongen och tror du HL också nämnde det att vi behöver en stor och elak back och genast blev det lite stabilare. Sen sa jag också att jag hade satsat stora pengar på en producerande toppback för jag känner att det saknas mer än en toppforward. Förutom Dahlin så har vi ingen.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Håller med om mycket.backsidan är ej tillräckligt bra.Tömmernäs otroligt saknad

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Problemet är väl, Daniel, att det saknas i båda ändar, så att säga. Utvecklingen Frölunda hoppades på har inte riktigt kommit. Ändå ser det stundtals riktigt bra ut, men det pendlar alldeles för mycket.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Jo, visst saknas det i båda ändar men jag tycker ändå prio ett borde vara att få in ett toppback. Har du bra backar och spelar ett bra försvarspel så brukar det lösa sig framåt. Nu har tyvärr säsongen varit strulig med skador och annat. Grundström har inte kommit i form än, tror OS-uppehållet kommer vara nyttig för honom. Får man igång honom så har du också lasch, Olofsson och förhoooningsvis mursak som kan producera. Sen till pardy, tycker han ska få vara sig själv. Med det menar jag att behöver han släppa handskarna nån gång så låt honom göra det. Samma med wideström. Flera gånger igår var dom på Joel, lasch och Olofsson, i det läget hade jag skickat in pardy och widerström för att markera. Alla lag ser Frölunda som lite mesiga tror jag. Ibland måste man kanske markera, tänk dig igår om pardy och wide hade startat ett slagsmål. Vad tror du det hade skickat för signaler? Jo, jag tror att andra lag hade kanske tänkt sig för.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   HL, förstår du lite hur jag tänker?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Bra skicka signal. Dumt bli utvisad. Det är inte helt lätt. Men ... Oliver Lauridsen var viktig när det handlade om att bära med sig respekt, så säkert kan Adam Pardy ha en roll att spela här.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Givetvis inte dra på sig onödiga utvisningar men när det väl hettar till så får han markera och dra med sig en gubbe till utvisningsbåset.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Lagkaptenen Joel hackar och slashas av motståndarna i match efter match.knytnäve i ansiktet efter avblåsning.allt deta i match eftr match.men domarna reagerar aldrig.Glömmer aldrig finalspelet mot Skellefteå då svinet Jimmie Eriksson vid 2 olika matcher drog till knytnäve i ansiktet å Joel och domarna stod intill och bara skrattade.Nej domarna har klarat sig länge nog.Går ej skyla allt på shl för utvisningar sker ju i matcher fortfarande.Men när och vem som blir utvisad varierar mycket.

 • Kommentar avatar
  Anders Nilsson, 1 år sedanSvara

  Jag börjar bli skeptisk till att låna in NHL-spelare, är svårt att bygga en fungerande lagmaskin inför ett slutspel när man inte vet hur truppen ser ut förrän 15-e februari. Jag gillar tänket med att utveckla spelare osv. Men njaa, kan bli väldigt kostsamt när viktiga spelare försvinner nån månad innan slutspel. Nästa år kan det ju va Dahlin som gör en liknande resa och då spelar det ju ingen roll hur bra han eventuellt är under hösten när man riskerar att tappa honom under den viktigaste delen av säsongen. Tror Frölunda kan riskera förlorade guld om man bygger trupp på lånade spelare som riskerar försvinna. Vad tycker du hockey-professor Leman?

   Kommentar avatar
   Christoffer, 1 år sedanSvara

   Dahlin kommer med all sanolikhet att dra över så fort han blivit draftad.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Dahlin gör sin sista säsong. Tveklöst. Sedan ... jag förstår vad du menar, men tänk så här: i oktober säger Rangers att man vill ge Lias ett SHL-år till, vill låna ut honom, tänk om Frölunda då sagt "nej tack." Det finns ju inte på kartan. Trots allt ganska ovanligt att spelare inte gör klart sitt utlåningsår i Sverige.

   Kommentar avatar
   Rasmus , 1 år sedanSvara

   Är det ovanligt eller mer än så? Kan inte påminnas om att jag hört det alls tidigare

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   På rak arm kommer jag inte på det heller. Betyder dock inte att det inte hänt.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

  Tack för klargörande angående detta!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mitt jobb. :)

 • Kommentar avatar
  Andreas, 1 år sedanSvara

  Nu hugger vi Dahlén, utan Lias kan han få mycket speltid.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det hade förvånat mig.

 • Kommentar avatar
  Simon, 1 år sedanSvara

  Det anmärkningsvärda är väl upplägget av utlåningen: blev Lias utlånad "tills vidare", eller för säsongen? Något mellanting?
  Media verkar förutsätta, att Lias Andersson blev utlånad till Frölunda för resten av Frölundas säsong, vilket inte blev fallet.
  Man undrar dock om upplägget. Är allt på nåder, utan tidsramar?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Inte svårare än att NHL-klubben har rätt att kalla tillbaka spelaren. Punkt. Man kan aldrig förutsätta att det gäller säsongen ut, men i nästan alla fall gör det ju det. I praktiken, alltså.

 • Kommentar avatar
  Direktören, 1 år sedanSvara

  NHL:s klubbchefer ser väl samma sak som oss övriga vad det gäller Frölundas mentalitet. Varför ska man ödsla bort sina talanger i en miljö som tillåter att man kommer till jobbet utan att vara beredd att just jobba? Nu är jag stenhård - men med all rätta känner jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tror inte det är så Rangers tänkt med Lias.

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Bara gratulera Lias - kommer han hem så slipper han iallafall nedträningen och blir kanske riktigt farlig. ;)

  • Kommentar avatar
   Rallyclay, 1 år sedanSvara

   Kanske inte så konstigt med hur ojämna Rangers är. De vill se hur han ser ut och hur redo han är. Vissa år går alla lag man tycker om bra sen har vi år som i år då Rangers, Frölunda och Hanhals visar upp en härlig ojämnhet ....... / Claes

    Kommentar avatar
    Gammelwargen , 1 år sedanSvara

    Om man hejar på Rangers borde man väl vara van vid ojämnhet? ;-)


  Lämna en kommentar