"Inget konkret" – Frölundas backjakt går vidare


► Frölundas målsättning står fast: en eller två backar ska in i truppen.
► – Vi har lite spår men inget konkret än, hälsar sportchefen Fredrik Sjöström.
► Jag hör inget om namn. Spännande se vem/vilka det blir.

Rakapuckar.com bild

Fredrik Sjöström, ännu utan klara besked om vem/vilka backar som ska in. Men det ska in en eller två, så mycket är klart.  


FRÖLUNDA, LIKT ANDRA klubbar i hockeyvärlden, jobbar givetvis med lägre spelarbudgetar på grund av coronakrisen.

Man tar inga risker.

Håller i slantarna.

Är väl medveten om att framtiden är osäker.

Men Frölunda, som släppt ett antal högavlönade spelare, har ändå råd att fylla på med ännu en back av rätt god dignitet efter att Stefan Elliott presenterats, spelarbudgeten ger utrymme för det:

– Den innefattar en back till, ja, bekräftade sportchefen Fredrik Sjöström för mig i dag och utvecklade:

– Om det blir en eller två hänger på dignitet/prislapp.

Rakapuckar.com bild

Här gäller alltså det ni tidigare läst, men vi tar det igen eftersom jag fortsatt får frågor, inte minst vad gäller fansfavoriten David Printz:

## Frölunda vill ha in en back av vad vi lite slarvigt kan kalla topp 4-kandidat. Eller säg så här: en så bra back man har råd med.

## Beroende på hur mycket denne kostar, beroende på vad för typ av back det är, kan David Printz fortfarande vara aktuell.

## En lite för dyr back in, en som kanske har rätt bra defensiva egenskaper – sannolikt ingen Printz. 

## En något mindre dyr, kanske med lite mer offensiv prägel – då kan det finnas utrymme för veteranen Printz (något jag vet många fans skulle jubla över).

## I händelse av alternativet ”lite för dyr”, då lär Frölunda låta J20-backar agera back 8. Här tror jag Måns Krämer (-01) och Axel Kumlin (-02) är först i kön, Simon Edvinsson (-03) är ett stort löfte men kanske redo först inför säsongen 2021/2022 (men vem vet …).

Rakapuckar.com bild

Lite så är läget. Jag hör dock inget om namn, och kanske beror det på att Frölunda är en bit från mållinjen. Fredrik Sjöström textade till mig:

– Vi har lite spår men inget konkret än.

Så där kan idrottsledare i och för sig säga dagen före ett stort offentliggörande, men jag har en känsla av att Sjöström var ärlig här.

Det är inte helt lätt att träffa rätt när man inte är högst i näringskedjan, spelaren ska vara bra men inte allt för dyr, vilja till SHL, kanske för att han inte får en deal någon annanstans.

Jag såg att finske världsmästarbacken Petteri Lindbohm, 26, tog adjö av Lausanne, svenska supportrar gick i spinn, men det känns som en alldeles för bra spelare för SHL om jag ska vara ärlig. Ska han inte till KHL så byter han nog i Schweiz – eller så har han fått en ny NHL-chans.

Rakapuckar.com bild

Nå, i coronatider är inget som vanligt. Hux flux är dörrar stängda och så får spelare ta det som finns. 

En annan svårighet är att eftersom NHL ser ut att fortsätta sin säsong i juli, final in i september, så är det svårt för svenska klubbar att värva/”ta hem” spelare med utgående kontrakt innan världens bästa liga spelat klart.

Å andra sidan, skulle SHL inte starta förrän i november (ni läste väl den här texten i går?) så gör det ju inte så mycket, då kan Fredrik Sjöström och hans kolleger ha is i magen.

Kanske ännu svårare för ivriga supportrar att fixa den biten …

***

Jag tänker inte lista en massa namn här som inte är aktuella för Frölunda, men har ni frågor, undrar ni om spelare – skriv i kommentarsfältet så försöker jag svara.

Rakapuckar.com bild

***

Frölundas backbesättning i dag:

Stefan Elliott

Viktor Ekbom

Mattias Norlinder

Filip Johansson

Anders Grönlund

Jens Olsson   

Rakapuckar.com bild

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

***

GP skrev i går om att Frölundas spelarbudget är runt sju miljoner lägre än förra säsongen. Låter rimligt. Ungefär vad jag hört, ungefär så som snacket gick när coronasmittan drog in över världen. Då ska man betänka två saker.

1. Om det blir lite ordning och reda i höst, om folk får börja gå på hockey – då kan förstås en och annan krona komma att adderas. Höjd budget, alltså.

2. Om det blir hockey utan publik, om spel med publik dröjer väldigt länge, då kommer spelarna tvingas gå med på lägre löner. Spelarbudgeten sänks således ytterligare.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
33 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Andreas H, 2 månader sedanSvara

  Adam Almqvist? Han var ju bra sist och gjort bra ifrån sig utomlands nu.
  Är han aktuel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Adam är ett namn som nämns, han SKULLE kunna vara aktuell. Absolut. Här tror jag det beror lite på vad han har i övrigt för bud. Vill säkert vara kvar i KHL, finns nog anbud, vad nappar han på, nappar någon på honom, etc? Tror nog KHL eller NLA här. Men inte omöjligt med SHL.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Tillägg: dock har jag en känsla av att AA är lite över vad Frölunda vill betala just nu. Men visst, spelare kommer få acceptera lägre löner nu under rådande omständigheter.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 månader sedanSvara

   Min personliga åsikt om AA är att han var sådär när han var här sist. Sen spelade han med en ung Dahlin och det kanske påverkade hans insatser men har inte sett honom spela sen han lämnade oss. Mm, tveksam till AA.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Adam var mycket bättre i hemmalandslaget, har varit klart bättre i KHL, än i Frölunda. Han tvingades spela med en ung Dahlin som han aldrig visste var han var eller skulle vara. Det var svårt. Om AA gått med en mer def back hade det sett annorlunda ut.

   Kommentar avatar
   Andreas H, 2 månader sedanSvara

   Väldigt många bra spelare utan kontakt fortsatt? Lash, Rakhshani, Dennis Rasmussen, Linus Omark, Joel Kellman, Adam Alqvist, David Ullström mfl. Håller även KHL och NLA hårdare i pengarna eller varför så många klasspelare utan kontrakt när vi snart går in i juni?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Oh, ja. Corona drabbar ju hela världen. I KHL har Admiral Vladivostok redan dragit sig ur inför nästa säsong, klubbarna är försiktigare, hur mycket beror till viss del på ägarna, var dessa oligarker alternativt regioner får sina pengar i från. I NLA (Schweiz) har spelarlönerna skurits i, Tyskland förhandlar om samma sak. ALLA påverkas av corona. Alla. Därför tar saker och ting längre tid, det är inte spelarnas marknad, de kommer få acceptera lägre löner. Omark var väl på väg till Schweiz, Rasmussen mot nytt i KHL, det kan nog fortfarande bli så, men ... allt blev svårare på grund av coronakrisen.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 månader sedanSvara

   Ja, det spelade i att han fick spela med en ung Dahlin och säger du att han gjort det bra i landslaget och i khl så kanske det kan vara ett alternativ. Sen är det väl som du säger, hade AA spelat med sigalet så hade det förmodligen sett annorlunda ut.

   Kommentar avatar
   Andreas H, 2 månader sedanSvara

   Luleå går ju ut o säger att man INTE klarar en publiklös HEL säsong. VIlka klubbar tror du spontant ändå skulle klara en sådan säsong? Färjestad, HV71, Skellefteå och Frölunda?Och dessutom har en rad samarbetspartners gått i konkurs sa Skuggan Nilsson i lokalpressen. Personligen lite förvånad över att vissa lag ändå shoppar som de inte fanns ngn morgondag. Örebro, LHC osv Djurhården verkar hålla en betydligt mer sund och reslistisk syn på händelseutvecklingen ..men klubbarna som handlar massa dyrt nu kanske räknar kallt med att bli räddade av sina kommuner?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Tror ingen klubb räknar med att räddas av kommuner – som går på knäna. Som jag svarade Molly, även om en klubb värvar betyder inte det att man höjer spelarbudgeten eller ens ligger kvar, det finns ju spelare som lämnar också. En helhet att ta hänsyn till. Men LHC har fläskat på lite. Kändes tvunget. Alla klubbar KLARAR nog en säsong utan publik, men man kommer i så fall tvingas sänka de flesta spelarlöner rätt rejält. Detta under förutsättning att C More står fast vid sitt avtal, förstås. ANNARS – då är det ett helsike ...

   Kommentar avatar
   Andreas H, 2 månader sedanSvara

   Ja men de vore ju döden för SHL känns de som. Få tillbaka publiken året efter ingen garanti, då har folk vant sig vid TV-sändningarna. Corona lär ju vara här för att stanna ...får väl lära oss leva med de helt enkelt.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

   Ingen klubb skulle klara det utan ekonomisk hjälp från främst sponsorer. Ni måste förstå att de flesta företag och klubbar har sin tillgångar uppbundna i investeringar. Inga klubbar som sitter på 10 tals miljoner i rena pengar. Så klubbarna kommer inte kunna betala löner utan pengar.

   Kommentar avatar
   Richard, 2 månader sedanSvara

   AA spelade med lite väl små marginaler hos oss. Men han har säkert utvecklats och blivit stabilare. Han bör vara aktuell om han själv vill. Halmstadsbo bara en sån sak. Vi har bra erfarenhet av en tidigare bra spelare från Halmstad. Vem tänker jag på?

   Kommentar avatar
   Richard, 2 månader sedanSvara

   Sorry jag förväxlade AA med Fantenberg ang att han bor i Halmstad. AA är också smålänning om jag minns rätt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Japp, Almquist är smålänning. Och som jag tror jag skrev, jag har en känsla av att han dyker upp någon annanstans än i SHL. Men jag kan ha fel, har ingen inside info på något vis.

   Kommentar avatar
   Rickard, 2 månader sedanSvara

   Även HV ska väl ha in en top4 back till? Lär säkert ligga på almquist.

   Kommentar avatar
   Kjelle, 2 månader sedanSvara

   En ”fördel” som Frölunda ev har är väl att man kan spela i Frölundaborg. Mycket lägre hallhyra om man måste spela utan publik.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Rickard: H71V sitter ju redan med en jäkla fin backsida, behöver därekot en center. Undrar verkligen om man i coronatider har råd att ta in en back också? Det hade förvånat mig, måste jag säga.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Kjelle: Jag har svarat på det här ett antal gånger, verkar som en intressant fråga. Så här: vid spel utan publik tror jag inte hyran skiljer mycket. Mycket låg kostnad för omgång 52, till exempel. I Frölundaborg spelar även juniorlagen matcher och tränar, plus att det tränas konståkning. Här finns ett litet pussel att ta hänsyn till.

   Kommentar avatar
   Quila, 2 månader sedanSvara

   HV för seriösa diskussioner med Niklas Hjalmarsson enligt mkt trovärdiga källor. Om INTE redan till hösten så garanterat nästa säsong. "Hjalmar" har ett år kvar på kontraktet men han vill hem. Skillsmässan ngt år sedan samt hans äldsta barn är 6 år.... han vill ha sina barn i svensk skola. Hjalle/Hjalmar med 3 stanley cup blir kanske den mest meriterade SHL-spelaren all time? Han är en oerhört ödmjuk och sympatisk kille Niklas. Typ som Zetterberg. Sålångt ifrån en diva man kan komma. En äkta ledare och med ett stort HV-hjärta.

 • Kommentar avatar
  Simon, 2 månader sedanSvara

  Ros på Sportbladet menar att Folin är ett realistiskt nyförvärv. "Får han inget vettigt bud från världens bästa liga så är Frölunda extremt intressant." De signaler Folin tidigare har skickat har snarare pekat på att han vill fortsätta utomlands, KHL/NLA etc. Vet du om han har tänkt om — eller är det bara så att Ros gör en höna av en fjäder?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Jag har tidigare skrivit så här: Folin har deklarerat att han ännu inte vill hem till Sverige, men så här i coronatider, skulle det vara så att han inte får något i Nordamerika, inget i Schweiz, inget i KHL, inget som ger klart bättre betalt än i SHL – då kanske Frölunda hux flux blir aktuellt. Så inte helt borträknat, men det finns många "om" och "men" här.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 2 månader sedanSvara

  Jag ser gärna att man behåller prinsen. Dels pga att han är ganska billig men framför allt så behövs den spelartyper. Hittar man en annan spelare som är lik prinsen så visst. Sen är det nog inte fel att försöka hitta en back i klass med elliott. Då ser backsidan bra ut. Då står man inte och faller om elliott blir skadad. Sen har vi ju backen från Modo som kan bli riktigt bra, har inte sett honom spela men av det man har läst här så kan han bli bra. Men det lär väl ta ett tag, ny serie och tuffare motstånd. Mm, vi får se men jag förstår om man vill avvakta pga Corona.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Precis. Det sista du skrev. Det är ju inte så lätt som att "hitta en back i klass med Elliott och behåll Printz." De pengarna finns inte i dag, så mycket satsar man inte i dag. På grund av corona. Skulle en back i Elliotts klass komma in, jag är lite tveksam till det, men om ... då kan du glömma Printz.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 månader sedanSvara

   Ja, inte är det lätt. Om du var sportchef i Frölunda, vad hade du satsat på? Prinsen med sin spelstil har vi sett att det behövs. Det behövs en stor, stark och elak back och det har t o m Frölunda insett. Ja du sportchefen, vad hade du gjort? Med tanke på Corona och taskigt med intäkter i dessa tider.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Omöjligt att svara på när man inte vet vilka spelare Frölunda har chans att få. Här gäller ju till stor del: man tar den bäste man har chans att knyta till sig, som ryms inom lönebudgeten. Är han mer def, okej. Är han mer off, okej. Så får det "pareras" i efterhand. Printz är inte jättedyr, men han ska ju ha långt mer betalt än en junior. :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 månader sedanSvara

   Ok, då är jag med. Men tycker du inte att en spelare med Printz spelstil behövs i Frölunda? Vill minnas att du skrev och pratade en del om det för några år sedan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Jo, det kan man iofs tycka. Men här beror det ju lite på vem som plockas in som nummer 7, vad denne har för egenskaper. Sedan kan man ju "behöva" mycket men ändå behöva anpassa sig till rådande omständigheter.

 • Kommentar avatar
  Molly, 2 månader sedanSvara

  Vissa lag har väl inte hållit i penning pungen.
  Typ Linköping Örebro HV .
  Luleå har ju inte råd att starta ligan utan publik.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   En del har värvat mer, å andra sidan får man också titta på spelare som lämnat, vad det frigjort i lönebudgeten. Finns ju en helhet. Generellt är ALLA klubbar världen över försiktigare, lägger mindre pengar på spelare. Sedan finns givetvis undantag. LHC var på något vis tvunget att agera, behövde förstärka, utan chans till slutspel i framtiden drar man heller inte IN pengar. En konst det där, gasa och bromsa samtidigt.

 • Kommentar avatar
  Baggens bagge, 2 månader sedanSvara

  Off topic, men ställer frågan trots allt.
  Vad har hänt med Goa Gubbar-profilen Daniel Persson? Han har man sett på läktaren i alla år. Under förra säsongen sågs han inte till i arenan. Hans intresse kan ju inte ha försvunnit över en natt?
  Flyttat? Bytt jobb? Då borde han ifs gått på några matcher..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Han har annan arbetssituation, så mycket vet jag. Jobbar andra tider. Ser forfarande en del hockey men inte lika mycket som förut. Daniel – om du skulle läsa får du gärna förtydliga. :)

 • Kommentar avatar
  DD, 2 månader sedanSvara

  Hoppas man lyckas förhandla bort EHT så att man har möjlighet att starta i november om det behövs. Större chans till spel med publik, synkar bättre med NHL osv. Hur mycket skulle spelarlöner behöva kapas om det blir spel utan publik? 50%? Vad säger SICO om det?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Skulle det bli publiklöst en längre tid 20/21 kommer sänkta löner säkert bli en central förhandlingsfråga mellan klubbarna och spelarfacket. Svårt säga om det blir så mycket som 50 procent, men som worst case scenario, visst.

 • Kommentar avatar
  Anders, 2 månader sedanSvara

  fryser spelarbudgeten enligt Leachtaler men 1-2 backar ska in enligt Sjöström? Vad gäller ?

   Kommentar avatar
   DD, 2 månader sedanSvara

   Gormley, Stollery, Lennström, Lasch, Rakshani, Stålberg. Det är nog säg 1.2 miljoner i lön per månad där. In hittills är Mursak, Olsson, Elliott plus billiga juniorer. Det finns nog lite utrymme kvar även med en minskad spelarbudget.

   Kommentar avatar
   Anders, 2 månader sedanSvara

   Enligt GP har dom ju fryst spelarbudgeten så lär inte komma in några nya innan dom ändar det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Anders: "Fryst spelarbudget" betyder inte mer än att den är lägre än tidigare år, precis som Lechtaler varslade om just efter att säsongen avslutats. Det som Sjöström säger i texten ovan stämmer, alltså att i budget ryms en back till, eller till och med två, beroende på prislapp.

 • Kommentar avatar
  Peter, 2 månader sedanSvara

  Känner oavsett prinsen vara eller icke vara måste en klass back in i backsidan Vi har 2 rigtigt bra backar just nu, och 2 okay backar! så 2 lovande som vi inte vet om dom håller i ett förväntat topplag! Nej personligt om man tittar på guld konkurrenterna ser vår backsidan ganska frågande ut, Färjestad, Luleå och HV71 och Djurgården ser mycket starkare ut är min kännsla just nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Och en "riktigt bra back" till ska också in. Som det framgår av texten ovan. :) Printz kan sedan möjligen komplettera, om den "riktigt bra" inte är för dyr.

 • Kommentar avatar
  JES, 2 månader sedanSvara

  Lite statistik på spelarna från spelåret 2019-2020
  Jag vet att statistik inte visar en hel bild, men den är ändå intressant att se då den speglade verkligheten från förra säsongen.
  Är helt övertygad om att det behövs en offensiv spelskicklig back som dessutom kan göra mål
  Den backtrupp som är signad spelade förra säsongen sammantaget 229 matcher och det sammanlagda
  resultatet blev 19 mål och 35 assist. Så nog finns grund för oro.
  Varav 7 mål och 11 assist gjorde sav Mattias Norlinder i Allsvenskan.
  Viktor Ekbom 49 matcher 5+7
  Stefan Elliot 18 matcher 2+5 i KHL
  Anders Grönlund 52 matcher 3+6
  Filip Johansson 39 matcher 2+2
  Mattias Norlinder 34 matcher 7+11 i Allsvenskan
  Jens Olsson 36 matcher 0+4 i NLA och Finska liiga
  Så ska detta fungera så måste alla lyfta sig rejält.
  Beträffande Printzen så är han den säkraste defensiven i det här gänget, men tyvärr så kommer han nog inte in i truppen. I så fall hade det redan blivit verklighet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Det sista stämmer inte alls, JES. Printz kan bli aktuell som komplement, men det hänger alltså på vem back 7 blir, hur kostnadsläget är där. Sedan tror jag det bästa alternativet varit en rätt rejäl, rutinerad tvåvägsback, men i det läge som en SHL-klubb är på näringskedjan är det inte bara att välja och vraka.

 • Kommentar avatar
  Thomas , 2 månader sedanSvara

  Jag förstår inte varför man inte försökte få Fredrik Forsberg som gick till HV. Gjorde 32 mål ifjol, 20 säsongen innan i allsvenskan.
  Tror han kommer smälla in 20 mål minst för HV i den omgivningen. Hade varit ett billigare alternativ än en Mursak ( som sett sina bästa år) och istället lagt mer pengar på en toppback.......

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Svårt för mig att veta hur tankarna gick där, vad säger att Fröunda inte försökte, testade läget med Forsberg? Det var det nog många klubbar som gjorde. Frölunda vet vad man får med Mursak, knöt dessutom upp honom på tre år. Det är en trygghet,

 • Kommentar avatar
  Thomas, 2 månader sedanSvara

  vad tror du Forsberg har i lön kommande säsong? 100.000? 130?
  Mursak 200? Lagt mellanskillnaden där och gått all in på Jesse Virtanen eller liknande toppback hade vart bättre.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Så mycket har nog inte Forsberg, Oprövad på SHL-nivå. Men visst, Frölunda kunde ha gått med Sundström som ende riktigt offensivt producerande center. Nu fick man chansen att ta Mursak, få ha honom i tre år, svårt att argumentera emot det. Speciellt som vi inte vet om Forsberg var det minsta intresserad av att spela för Frölunda. Dessutom tycker jag inte Frölundas backsida är tråkig med ytterligare ett schyst kort i leken.

   Kommentar avatar
   Andreas H, 2 månader sedanSvara

   En spelare som Patrik Beglund är klubblös. Hur kan de komma sig, Henrik? Väldigt gedigen spelare, välmeriterad och fortfarande bra ålder. Varför högger ingen SHL-klubb på honom?

   Kommentar avatar
   VF, 2 månader sedanSvara

   De senaste åren har varit Berglund varit en 30-poängsspelare. Tror många ryggar tillbaka för prislappen sett till vad man får för den.....

   Kommentar avatar
   Andreas H, 2 månader sedanSvara

   Patrik Berglund har ju dock hållt hus i USA under många år. Första säsongen på svensk is ifjol och 31 pinnar, inte så dåligt? Men visst, du kanske har rätt. Säkert inte helt billig, nej.....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Att Patrik Berglund är klubblös beror till största delen på att han med största sannolikhet hade tänkt förlänga med Djurgården. Så kom coronakrisen emellan, Dif hade inte råd, i alla fall inte till samma pris. Berglund finns på marknaden, säkert finns hoppet kvar hos 08-klubben, kanske via extern finansiering – eller så bedöms hans helt enkelt för dyr i det här läget. Intressant att se om annan klubb i SHL hugger, både Rögle och HV71 behöver en bra center, men finns pengarna? Finns de för Berglund?

 • Kommentar avatar
  Gustav, 2 månader sedanSvara

  Ett namn som jag lyft tidigare är Valtteri Kemiläinen. Offensiv uppsida och som dessutom är högerskytt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Kan honom för dåligt för att ha bestämd åsikt, men rätt fina siffror de senaste två säsongerna. Vem vet... Osäker på prislapp där.

 • Kommentar avatar
  VF, 2 månader sedanSvara

  Tycker nog att alternativet "lite för dyr" borde gälla i alla lägen, dvs att åttondeplatsen är vikt för Krämer/Kumlin.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Den åsikten har jag förståelse för.

 • Kommentar avatar
  Ken Sjöö, 2 månader sedanSvara

  Henrik : Är dörren helt stängd för Lias Andersson? Inte en chans vi ser honom nästa säsong? Ruskigt vass enligt mig. Man har inte råd med eller finns ej plats?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Det finns iofs inte plats, och jag ser inte Lias i Frölunda ändå, men andra saker avgör: Lias tillhör NY Rangers, var förstaval i draften, och även om han gjort sig omöjlig i klubben så lär Rangers försöka trejda bort honom för att i alla fall få något i utbyte. Detta kan inte ske förrän efter säsongen, som knappast är färdig före september. Jag kan inte teknikaliteterna här i och med att Lias stängdes av utan lön, men han kan inte spela i SHL så länge det inte gäller hela säsongen, SHL tillåter ju inte korttidskontrakt. Och så länge Rangers har hans rättigheter, svårt att se den klubben bara ge upp och släppa Lias. Men ... det är lite komplicerat, detta.

 • Kommentar avatar
  Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

  Grymt kul att ni är så många med åsikter. Nu tänkte jag dock ta en sväng ut i solen, får ni inte omedelbara svar så ... håll ut.

  • Kommentar avatar
   Martin , 2 månader sedanSvara

   Om Frölunda ska spela med tomma läktare, då kommer de väl lira i Frölundaborg för att sänka kostnaderna

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Knappast stor ekonomisk skillnad, Got Event kan inte ta ut hög hyra om publik inte tillåts. I Frölundaborg spelas dessutom juniormatcher, konståkningsklubbar tränar. Får pusslas lite då. Vi får se hur det blir.

  • Kommentar avatar
   Andreas H, 2 månader sedanSvara

   Tomi Kallio gjorde en poäng per match 2018 i TPS. Hans sista säsong, 41 år gammal. Ändå tycker vi spelare börjar bli gamla vid 32-33 redan.
   Lite längre än så håller ju bevisligen även forwards,

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

    Enligt hockeylabbet så peakar spelare vid 24 år ålder.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Med statistik kan man bevisa det mesta ...

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

    Ja, men ger mer rätt än att gissa. Vår värd är snart helt styrd av statistik. Så även hockeyn med iceberg och liknande. Betting statistik osv.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Har man statistik som säger att hockeyspelare peakar vid 24 så ... tja, jag blir inte mer intresserad av att titta/lyssna. Men alla är vi olika.

  • Kommentar avatar
   Ovster, 2 månader sedanSvara

   En fråga: Vet du om Printz deltar i träningarna nu eller är han hemma i Stockholm och "semestrar"?
   Samma fråga om Erik Karlsson, Klingberg osv...kanske är med även i fysen bara för att hålla igång? Tillåter ledningen detta eller var drar dom gränsen för hur många som kan vara med på sommarträningen i denna speciella situation månntro? Normalt är väl NHL-gubbarna bara med på is väl?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Printz är inte med. Han tillhör inte Frölunda, så absolut ut. NHL-spelarna, de som är hemma, kör med Andreas Larsson och hand Hockey PT-gäng. Erik Karlsson tränar aldrig i GBG. Är han inte kvar med sin fru och lilla barn i Kalifornien, förresten?

  • Kommentar avatar
   BoAn, 2 månader sedanSvara

   In med Printzen å komplettera med någon juni. Sedan beroende på hur säsongen utvecklar sig med skador, spel inför tomma läktare eller inte så värvas en eventuell stjärnback in efter jul. Vamos!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Så kan man absolut resonera. Full respekt för det. En annan syn är, såg jag någon delge oss på Facebook, att om Frölunda inte värvar två "världsbackar" så kan klubben glömma allt vad SM-guld heter, Idrott fascinerar. :)

  • Kommentar avatar
   Gunnar, 2 månader sedanSvara

   Ifrån aftonbladet: "Sverige har nu högst dödlighet i världen i covid-19, enligt University of Oxford.
   Förre statsepidemiologen Johan Giesecke och statsvetaren Bo Rothstein drar helt olika slutsatser av siffrorna.
   – Katastrof, säger Rothstein, medan Giesecke anser att Sverige gjort allt rätt."
   In med folk i Scandinavium bara, vi är redan sämst i världen, då kan det väl inte bli sämre ?

    Kommentar avatar
    Manne , 2 månader sedanSvara

    Vem har sagt att vi ska fylla på med folk i Scandinavium? Alla är väl medvetna om situationen och tar saker och ting därefter

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Du är fortfarande ointresserad av att ta till dig andra argument än dina egna, ser jag. Gott så. Du kan vara lugn, det kommer dröja innan det släpps in folk i Scandinavium igen.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Svaret var inte till dig, Manne. Du hann emellan.

    Kommentar avatar
    Gunnar, 2 månader sedanSvara

    Leman: Du är också "ointresserad av att ta till dig andra argument än dina egna". Men det är väl heller inget nytt precis ?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Inte alls, lyssnar gärna till argument. framför allt när de framförs på vettigt vis. Det vet typ 95 procent av alla goa här inne. Men du har ofta en tråkig, nedlåtande ton, och det roar mig inte. Jag har stor respekt för de som räds publika evenemang, förstår detta till fullo, jag förde bara fram tanken och la den så att säga på bordet, att med anpassade insläpp, enkelriktade trappor, stängda restauranger, masker etc, då skulle folk kanske inte utsättas för mer smitta än de redan i dag gör i Ullared eller på T-banan. Igen: STOR respekt för att folk inte håller med, men jag förväntar mig att man kan resonera, argumentera emot på vuxet, vettigt sätt.

  • Kommentar avatar
   Per, 2 månader sedanSvara

   Lite kul är det allt. Under sommaren säger Sjöström att vi ska vänta och senoch ja lite kyla och fylla på under säsongen om vi behöver något. Och under säsongen säger han att det är svårt att hitta något bra nu, nästan alla sitter på kontrakt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Nå, nu är det väl jag som skrivit att Frölunda kan fylla på med en fw skulle behovet uppstå, det ska kanske inte läggas Sjöström till last.

    Kommentar avatar
    Per, 2 månader sedanSvara

    Sjöström brukar också säga så. Varje år.

  • Kommentar avatar
   Hannes, 2 månader sedanSvara

   Jag ser Luleå, Färjestad och HV71 som dom 3 främsta inför säsongen.
   Frölunda är med Djurgården, Skellefteå och Växjö ett snäpp under.
   Varför ska inte Frölunda köpa in dyra spelare när andra lag gör de?
   Vi riskerar hamna på efterkälken,.........

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Frölunda har värvat Mursak, Elliott. Du tror inte de är dyra?

    Kommentar avatar
    Hannes, 2 månader sedanSvara

    Jo men jag ser hellre spelare på uppåtgående. både Mursak och Elliot har spelat sin bästa hockey. Jämför Elliot med Joel Persson eller Johannes Kinnvall. Unga spelare som vill framåt, bli NHL-spelare. Elliot känns mer som han vill casha in 250.000 månaden så är han nöjd. Dyr men inte så utvecklingsbar eller hungrig?

    Kommentar avatar
    Hannes, 2 månader sedanSvara

    Jo men jag ser hellre spelare på uppåtgående. både Mursak och Elliot har spelat sin bästa hockey. Jämför Elliot med Joel Persson eller Johannes Kinnvall. Unga spelare som vill framåt, bli NHL-spelare. Elliot känns mer som han vill casha in 250.000 månaden så är han nöjd. Dyr men inte så utvecklingsbar eller hungrig?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Så först är problemet att Frölunda inte värvar dyrt, sedan att de dyra inte är hungriga? ;) Vi kan väl vänta och se hur de presterar först? ;) Frölunda hade säkert hellre haft Persson/Kinnvall i sitt lag, men nu är ju inte det möjligt. Och när man värvar Norlinder från allsvenskan, som kanske kan "bli en Kinnvall", då är killen "orutinerad." Inte lätt för en klubb att göra alla fans nöjda, tror jag...

    Kommentar avatar
    Hannes, 2 månader sedanSvara

    En back som Lawrence Pilut finns på marknaden. En rätt hygglig back med bra fart under rören och spelskicklig. Ett alternativ?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Pilut? Varför skulle han komma hem när han är på gränsen till NHL? Tror säkert han får förlängt med Sabres. Den dagen han vill starta om är han ju HV-kille.

    Kommentar avatar
    Hannes, 2 månader sedanSvara

    Han har väl gjort lite NHL-matcher men spenderat mestadels i AHL. AHL i sin bästa ålder= väldigt låg lön. polaren är HV-supporter. Han hoppas på en återkomst av Andreas Borgman... HV kan knappast ha plats för bägge så en av dom kanske VF kan norpa.....

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Borgman kan jag se komma hem om ett tag. Möjligen. Men inte Pilut. För ung, för bra, för nära NHL.

    Kommentar avatar
    Manne , 2 månader sedanSvara

    Elliott är inte ett dugg sämre än varken Kinnvall eller Persson. Mer rutin bara.

  • Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

   Passar på att sticka emellan. Denne Daniel Persson - var det han med indianskruden, bärande glasögon?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Nej, Daniel är yngre, lång och smal.

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

    Okej, han är inte helt obekant precis. Men föregående beskrivande gestalt(äldre man) - tyckte jag lyste med sin frånvaro från läktarna på sistone. Kanske Anna A. har lite pejl på honom? ;)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Du tänker nog på "hövdingen", va? Han med indianskruden.

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

    Ja, han måste det vara med det träffande smeknamnet. Mats Grauers är ju förvisso en annan. ;)

    Kommentar avatar
    Anna Agdestein , 2 månader sedanSvara

    Jo, vet vem du menar, Edward. Har sett honom vid vissa matcher, inte så ofta som förut dock...

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

    Bra Anna! Änna saknade honom på slutet. Han var ofta i bild under matchsändningar. :)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Vet han blev portad av Goa Gubbar på någon bortaresa. Om det spelar in nu vet jag inte.

    Kommentar avatar
    DD, 2 månader sedanSvara

    Det är Berny som brukar ha indianskruden på sig.

  • Kommentar avatar
   Ovster, 2 månader sedanSvara

   Totalt ovikigt, men när jag kollade de nya numren på de nya spelarna så noterade jag samtidigt att nummer 3 och 7 inte tillhör favoritnumren.
   De enda som har någon av dessa siffror i sitt nummer är båda målvakterna samt Patrik Carlsson.
   3,13, 23, 43, 53, 63, 73, 83, 93 samt 7, 17, 27, 37, 47, 57, 67, 77, 87, 97 är alla lediga, icke valda nummer. Jag vet, nördigt, men ändå...lite annorlunda.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Haha ... underbart noterat!

    Kommentar avatar
    VF, 2 månader sedanSvara

    Inte ens båda målvakterna. :)

  • Kommentar avatar
   Ovster, 2 månader sedanSvara

   Glömde att skriva att det fick mig att tänka på min favoritback i Frölunda Petteri Nummelin #33, numret han alltid valde när det fanns möjlighet. Jäklar vad bra han var. Såg att han spelade i Japan säsongen 17-18 (45 år gammal) och avslutade som 46-åring! i finska division-4 med några matcher.

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

    Ovster: Kommer Du ihåg eller kände till "Club 33"? ;)

  • Kommentar avatar
   Ovster, 2 månader sedanSvara

   Ha ha, jo du Edward, jag kommer ihåg...! Det var tider det :-)
   Men jag vill nog påstå att jag har "bättre" minnen av Petteri än Club 33!

   • Kommentar avatar
    Ovster, 2 månader sedanSvara

    Jag kommer iallafall ihåg mer...

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

     Fniss ... Ni två. :)

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

     Haha... Skallen är nog allt fortfarande intakt på Dig, Ovster. :)

   • Kommentar avatar
    Bengt Andersson, 2 månader sedanSvara

    Man ryser häftig Nostalgi-Match som i går jag ser VF-FBK på C Moore på Ullevi.
    Två bra lag som inför 30 000 bjöd upp till dans. när man hörde Frölundaaaaaaaaaaaaaaa eka runt arenan i kör ! Mäktigt även det.

     Kommentar avatar
     Manne , 2 månader sedanSvara

     Cmore Bengt, Cmore. Blir lite Roger Moore av det hela :)

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

     Gode Manne! Häng inte upp Dig på detaljer. Låt oss alla få ha våra egenarter - det är ju charmen många gånger också. ;)

   • Kommentar avatar
    Bengt Andersson, 2 månader sedanSvara

    Och Jesper Olofsson flyttar bort till sin bror, Klar för Nord Amerika.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

     Jajamän. Till Buffalos farmarlag Rochester. Kul väg att ta. Bakvägen, så att säga.

   • Kommentar avatar
    Bengt Andersson, 2 månader sedanSvara

    Manne !
    Jag kommer aldrig att skriva C Moore med ett O !
    min dator vägrar !

    • Kommentar avatar
     Nils, 2 månader sedanSvara

     Andreas Englund? Har svårt att ta en plats i Ottawa och är en bra defensiv back.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

      Skulle han vilja komma hem, skulle inte Djurgården vilja/ha plats, så ... visst vore det intressant.

    • Kommentar avatar
     Ribba, 2 månader sedanSvara

     Läste nyss om att Ebert fått kontraktsförslag från shl klubbar. Hoppas Frölunda är en av dessa

      Kommentar avatar
      Micke, 2 månader sedanSvara

      Ja, från 4-5 klubbar och Örebro är inte en av dom. Det hade varit en hyfsad förstärkning för oss!

    • Kommentar avatar
     Lucas, 2 månader sedanSvara

     Man hade ju kunnat värva in Elias fälth då han lär vara rätt billig samt en extra så


     Lämna en kommentar